Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τεύχος 271

Ολίγη ίντριγκα για να σας κάνει παρέα το καλοκαίρι και μέχρι την πρώτη Τετάρτη του Αυγούστου. Το τεύχος 271 θέτει το ερώτημα (και το απαντάει στα ενδότερα) αν ο Νοβίτσκι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος που έπαιξε στο ΝΒΑ ever...
Γεμάτο τεύχος με πολλές συνεντεύξεις (Μπάρλοου, Λιακόπουλος, Στεργάκος father and son), ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό, την Ευρωλίγκα, το Ευρωμπάσκετ και το λοκ άουτ του ΝΒΑ...
Και όπως έχει προαναγγελθεί τελευταίο εβδομαδιαίο τεύχος...
Ήδη ετοιμάζεται το πρώτο μηνιαίο για το οποίο μπορώ μόνο να σας πω ότι θα έχει 16 επιπλέον σελίδες χωρίς το ένθετο με τους αριθμούς πράγμα που σημαίνει από 24 έως 32 σελίδες περισσότερη ύλη και πολλές νέες στήλες, ορισμένες από τις οποίες θα είναι έκπληξη ως προς τη θεματολογία τους. Θα έχουμε και νέους έκτακτους ή μόνιμους συνεργάτες χωρίς να αλλάξει η μορφή και ο πυρήνας της συντακτικής ομάδας. Η τιμή από ότι άκουσα θα έχει μια συμβολική αύξηση για να καλυφθούν τα κόστη των έξτρα σελίδων, νομίζω ότι έχει αποφασιστεί το 3,90 ευρώ. Επειδή, μετέχω αναγκαστικά και των σχετικών διεργασιών με χάσατε τις τελευταίες εβδομάδες. Κάνω δύο αναγκαίες διευκρινίσεις...
Η στήλη μου στο περιοδικό θα αλλάξει μορφή και θα ενσωματωθεί ένα ειδικό ένθετο που έχω την αίσθηση ότι θα κάνει....αίσθηση. Λεπτομέρειες από Αύγουστο! Επίσης, επειδή πλέον πολλά από τα θέματα που με απασχολούν θα τα ξεπερνάει η επικαιρότητα σκοπεύω να έχω πιο τακτική ενημέρωση του μπλογκ... Ξέρω ότι το έχω υποσχεθεί ξανά αλλά τώρα δεδομένων των συνθηκών μάλλον θα το τηρήσω!
Μη μου κάνετε ερωτήσεις για το περιοδικό γιατί δεν κρατάω μυστικά και θα τα πω όλα πριν την ώρα τους...Αυτό που καταλαβαίνω πάντως με βάση τα αποτελέσματα που βλέπω είναι ότι ουσιαστικά ετοιμάζεται ένα εντελώς καινούργιο περιοδικό!

21 σχόλια:

  1. Κουρούνα
    για το τι γίνεται στον Παναθηναικό θα μας πεις τίποτα;΄Μέχρι τώρα διάβασα ότι ο Σάτο δεν δέχεται την μείωση και φευγει. Ο Καλάθης είναι στο στόχαστρο της Μπάρτσα, ο Μπατίστ φευγει και αυτός και κάπου διάβασα και για ότι ενδιαφέρεται ο ολυμπιακός. Ότι τσαρτσαρής δέχτηκε πολύ χαμηλή πρόταση και μπορεί να αρνηθεί και πως μάλλον φεύγει και αυτός. Πες κάτι γιατί ο καθένας γράφει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα ο Μαυροκεφαλίδης όντως έχει κάποιο πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια ή πουλάει παπά για κάποιο λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος 1
    Νομίζω ότι ο μοναδικός που θα φύγει είναι ο Σάτο. Οι υπόλοιποι θα μείνουν με μειώσεις αποδοχών που ουσιαστικά τις ξέρουν και τις έχουν αποδεχθεί. Τώρα αν στο ενδιάμεσο εμφανιστεί και σοβαρή πρόταση για κάποιο παίκτη είναι συζητήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymos 2
    Από τα λίγα που γνωρίζω υπάρχει όντως έναμ οικογενειακό πρόβλημα εδώ και καιρό. Αλλά το ίδιο πρόβλημα για παράδειγμα δεν τον εμποδίζει να παίξει στη Ρωσία. Οπότε η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ από την αρχή ο μοναδικός που πίστευα ότι θα φύγει ήταν ο Σάτο. Καμιά ανακοίνωση πότε θα υπάρξει γναρίζεις;Επίσης κανένας παίκτης που αρέσει υπάρχει;Γενικά έχουν γίνει συζητήσεις για παίκτες που θα αναπληρώσουν τα κενά;
    Α!όταν γράφεις για κάποια σοβαρή πρόταση εννοείς απο τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και θελήσει να τους δώσει η ομάδα για να κερδίσει χρήματα.Συγνώμη που σε πρίζουμε αλλά δεν ξέρουμε τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός, αν θεωρήσουμε δεδομένη την παραμονή του Τσαρτσαρή, θα αποκτήσει παίκτη στη θέση "4" ή θα πάει με αναβαθμισμένους Καϊμακόγλου και Πατ Καλάθη; Επίσης, υπάρχουν ελπίδες να μείνει ο Σάτο; Ρωτάω διότι αν αποχωρήσει, τότε τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς η ομάδα ψάχνει παίκτη, και το λαβράκι που λέγεται Έιντσον δεν είναι πια ελεύθερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λογικά μία frontline με Μαρίτς Μπατίστ, Βουγιούκα, Πατ Καλάθη και Καϊμακόγλου πρέπει να θεωρείται πλήρης.
    Στην περιφέρεια τώρα πέραν του 3D και του Νικ Καλάθη, άντε και Νίκολας μόνο ο Περπέρογλου είναι άξιος αναφοράς. Οι υπόλοιποι οδοντόκρεμες. Ο Σάτο σπίτι του.
    Εκεί θέλει ενίσχυση αλλά λεφτά γιοκ.
    Εκτός αν καταφέρει ο Ομπράντοβιτς στην τρίτη του χρονιά να κάνει τον Τέπιτς Τζόρνταν.......λέμε τώρα χεχεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά έφτιαξα το ρόστερ του Παναθηναϊκού, με το οποίο πιστεύω ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ριπίτ. Διαβάζοντάς το, γνωρίζω ότι δεν θα συμφωνήσετε και θα με περάσετε για τρελό, αλλά εγώ προσωπικά και φέτος πίστευα από την αρχή της χρονιάς στον Ζοτς και τους παίκτες του, οπότε ας μου επιτραπεί τουλάχιστον να εκφέρω την γνώμη μου. Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα. Α, το ρόστερ που γράφω περιλαμβάνει την αποχώρηση του Σάτο (σύμφωνα με την διαίσθηση της Κουρούνας).
    Έχουμε και λέμε:
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: 2.000.000€ (Τον αρχηγό και MVP των πάντων φέτος δεν τον αγγίζεις!)
    ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ: 1.200.000€ (Μετά από τέτοια χρονιά δεν του κάνεις μείωση!)
    ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ: 1.000.000€ (Προσφορά που δείχνει σεβασμό και στον Αμερικανό μπόμπερ και στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας.)
    ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: 900.000€ (Μικρή αύξηση λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του=τόνωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησής του.)
    ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: 650.000€ (Μικρότερη προσφορά θα γίνει αποδεκτή πιθανότατα, αλλά θα συνιστά ασέβεια στην προσήλωση και στην αφοσίωση του Στράτου στην ομάδα και στην συνέπεια που έχει επιδείξει τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα.)
    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: 550.000€ (Έκανε πολύ καλή χρονιά και μια πιθανή μείωση δεν θα ήταν ότι καλύτερο για την ψυχολογία. Μάλιστα, προτείνω επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.)
    ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: 500.000€ (Copy-paste με τον Καϊμακόγλου. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια, καθ' όλα.)
    ΑΛΕΞ ΜΑΡΙΤΣ: 500.000€ (Περικοπή μισθού. Ο Μάριτς είχε την αμέριστη στήριξη του Παναθηναϊκού και για να το ανταποδώσει οφείλει να αποδεχθεί την μείωση. Άλλωστε, δεν είχε ούτε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να μην πω ότι μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να έχει ο Βουγιούκας.)
    ΜΑΪΚ ΜΠΡΑΜΟΣ: 500.000€ (Ο αντι-Σάτο. Έκανε καλή σεζόν, στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν, αφού από πέρυσι τον έχουν βάλει στο μάτι. Με 500 χιλιαρικάκια θα υπέγραφε με κλειστά μάτια στους Πρωταθλητές Ευρώπης.)
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: 450.000€ (Προσφορά που δεν είναι εξευτελιστική και δείχνει σεβασμό στον μακροβιότερο εν' ενεργεία παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας είναι παίκτης σύμβολο της ομάδας, θα δεχθεί σίγουρα την προσφορά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσει την καριέρα του στο τριφύλλι, με δόξα και τιμή, όπως ακριβώς του αρμόζει.)
    ΜΙΛΕΝΚΟ ΤΕΠΙΤΣ: 350.000€ (Μείωση μεγαλύτερη του 50%, την οποία ο Σέρβος πιθανότατα θα αποδεχθεί. Έκανε άλλωστε μέτρια χρονιά και σίγουρα δεν απέδωσε ούτε το 30% από όσα περίμενε ο Ομπράντοβιτς. Αν κάνει καλή χρονιά φέτος, κάτι που το πιστεύω (όσο κι αν -πιθανότατα- έχετε αντίθετη αποψη), τότε ανανεώνει και οι αποδοχές του αυξάνονται. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, οφείλει να αποδεχθεί την μείωση και να πει και ευχαριστώ!)
    ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ: 300.000€ (Ακόμα και τζάμπα θα έπαιζε που λέει ο λόγος, προκειμένου να είναι συμπαίκτης με τον αδελφό του. Έκανε εξαιρετική χρονιά, ο Ζοτς τον πιστεύει και κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που τον προορίζει ο Σέρβος κόουτς.)

    Παιδιά τι λέτε;
    Κουρούνα, ποια η άποψή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρωτον ο Μπατιστ παιρνει 1,5 το χρονο κ οχι 1,2..ο Νικολας παιρνει 1,2 δεν νομιζω να πεσει ευκολα στο 1. Προσωπικα πιστευω θα ναι μεγαλο λαθος να προταθει μειωση στους δυο αυτους παικτες,ανετα μπορουν να βρουν κ εξω τα λεφτα που ηδη παιρνουν στο παναθηναικο..τους 2 αμερικανους οπως κ τον Διαμαντιδη δεν πρεπει να τους αγγιξει,εφοσον θελουνε να παραμεινει ανταγωνιστικη η ομαδα ..α,και ο Πατ Καλαθης στο 3 αγωνιζεται οχι στο 4..πιο πιθανο βλεπω να παιζουν στο 4 οι Τσαρτσαρης κ Καιμακογλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι και οι δύο ομάδες κινούνται μυστικά και γίνονται πράγματα και κινήσεις που οι φίλαθλοι αλλά ούτε οι δημοσιογράφοι μαθαίνουν. Ειδικά στον παναθηναικό όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα και ούτε οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την ομάδα δεν ξέρουν ξεκάθαρα τι γίνεται αλλά γράφουν για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν νομίζω ο Ομπράντοβιτς να μην έχει καταρτίσει λίστα με παίκτες που θέλει αλλά τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω. Να σας θυμίσω ότι πέρσυ ο ολυμπιακός περίμενε τις κινήσεις του παο για να βρει παίκτες που θα μπορούν να εκμεταλευτούν τις αδυναμίες των παικτών του πάο.
    Κουρούνα τις τελευταίες μέρες στα πρωτοσέλιδα της πράσινης στο κάτω μέρος γράφει το εξής: ουδείς αχαριστότερος του ευεγερτηθέντος. Γνωρίζεις σε ποιον αναφέρεται;Δεν νομίζω να εννοεί τον Φώτση;
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε, κατ' αρχάς ο Μπατίστ μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι παίρνει 1.250.000€ το χρόνο, άρα μείωση δεν υφίσταται. Επίσης, ο Νίκολας δείχνει διαθετειμένος να αποδεχθεί μια τέτοιας τάξης μείωση (των 200.000€ το χρόνο), που μεταξύ μας είναι και λογική, καθώς έκανε μέτρια χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που με πόνο και αίμα παίρνουν 500 ευρώ το μήνα και είναι τουλάχιστον επιβεβλημένο οι μοσχοπληρωμένοι αθλητές να πάρουν λίγα εκατομμύρια λιγότερα. Διανύουμε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς και τα ποσά που συζητάμε είναι για τα δεδομένα του νεοέλληνα μυθικά.

    Από την άλλη, ο Πατ Καλάθης είναι περισσότερο 4άρι παρά 3άρι, παρά το ότι έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Έχει μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ και έχει το ύψος του Φώτση (2.09), άρα επιμένω ότι ο Ζοτς τον προορίζει για τη θέση "4". Μπορεί ο Σέρβος να αρέσκεται στο να μετατρέπει τα πάουερ φόργουορντς σε σμολ φόργουορντς (βλ. Καϊμακόγλου), αλλά ο Κώστας ταιριάζει καλύτερα στο "3" απ' ότι ο Πατ, κάτι που το απέδειξε φέτος περίτρανα. Συν το ότι ο Καϊμακόγλου είναι κοντός για 4άρι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται miss match εις βάρος του. Και αυτό δεν το θέλει σε καμία περίπτωση ο Ομπράντοβιτς. Θα τον βάζει στο "3" για να εκμεταλλευτεί τα miss match που θα δημιουργούνται ΥΠΕΡ του Καϊμακόγλου, εφ' όσον ο πρώην αρχηγός του Αμαρουσίου απέδειξε ότι έχει την ταχύτητα (κάτι που το βελτίωσε με συνεχή δουλειά τα τελευταία χρόνια) για να ανταποκριθεί. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που θεωρώ ότι ο Ζοτς προορίζει τον Καϊμακόγλου για 3άρι και τον Π. Καλάθη για 4άρι.

    Υ.Γ.: Ελπίζω να μην βγάζω την αίσθηση του ξερόλα. Ίσα-ίσα, επιδιώκω την κριτική και τη διαφωνία, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να μου εκθέτεις τα επιχειρήματά σου, άλλωστε κουβέντα κάνουμε και κανείς δεν είναι παντογνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε Μανώλη για τον Μπατιστ δεν παιρνω ορκο,αυτο που εχω διαβασει κατα καιρους ομως ειναι οτι παιρνει 1,5 το χρονο..τωρα αμα εσυ εχεις αλλη πληροφορηση κ εισαι τοσο σιγουρος γι'αυτο τοτε παω πασο..ο Νικολας αμα λειτουργησει κ με βαση το συναισθημα μπορει κ να δεχθει αυτη τη μειωση κ να μεινει..καθαρα επαγγελματικα ομως πιστευω πως ανετα μπορει να βρει ενα καλυτερο συμβολαιο σε καποια ομαδα της Ισπανιας,Τουρκιας,Ιταλιας,Ρωσιας που δεν αντιμετωπιζουν τοσα οικονομικα πριβληματα..μη ξεχνας πως παρα τη μετρια περσινη χρονια(που ειχε πολλους τραυματισμους) παραμενει ενας απο τους πιο αξιοπιστους σουτερ των ευρωπαικων γηπεδων..οσο για τον Πατ Καλαθη επιτρεψε μου να διαφωνησω..παρα το υψος του δεν νομιζω οτι κανει για 4αρι..πολυ "soft" για αυτην την θεση(για επιπεδο Ευρωλιγκας)..δεν εχει κ το μυικο ογκο για να ριξει το απαραιτητο "μπασκετικο" ξυλο..η σωματοδομη του μου θυμιζει τον Κεσελι του Ολυμπιακου ή τον Σακοτα που ηταν παλιοτερα στο Παναθηναικο(κ ο οποιος δεν επιασε σαν 4αρι)..αντιθετα πιστευω κολλαει περισσοτερο σαν ψηλο 3αρι..αλλωστε εχει δειξει οτι εχει καλυτερο χειρισμο της μπαλας κ καλυτερο περιφερειακο σουτ απο τον Καιμακογλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα
    διάβασα το περιοδικό και ειδικά την στήλη σου. Από ότι κατάλαβα θανάσης και Δημήτρης ήρθαν σε ρήξη λόγω της συμπεριφοράς και τους χειρισμούς του Δημήτρη σε πολλά θέματα. Ελπίζω μόνο να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Τώρα για τους παίκτες. Μένουν όλοι εκτός Σάτο. Για τον Σάτο ήμουν σίγουρη ότι θα την έκανε. Και έχω και την δήλωση του μετά το διαζύγιο με τον Πάο. Μετά την κατάκτηση της ευρωλίγκας είχα πει πως ο Θεός με έστειλε στον Πάο. Τώρα θα πω πάλι πως ήταν εντολή του Θεού να αποχωρήσω από τον Πάο. Ο Σάτο όμως δεν είπε ποιος είναι αυτός ο Θεός;Επίσης στο θέμα για τον ολυμπιακό γράφει ο Αυγούλης για κίνηση προς Περπέρογλου.Κατά την άποψη μου ακόμα και να γίνει δεν νομίζω ο πάει ο Στράτος στον ολυμπιακό. Για τους παίκτες που θα κινηθούμε όπως είχες γράψει και εσύ είναι ο Μάντζαρης, ο Π. Καλάθης αλλά για τεσσάρι θέλουμε έναν έμπειρο στην ευρωλίγκα και σε καλή ηλικία παίκτη. Γνωρίζεις ποιος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος;
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διόρθωση στο άρθρο με τους ευρωπαίους στο ΝΒΑ.
    RUN TMC δεν σημαίνει Τιμ-Μαρτσουλιόνις-Cris αλλά Tim-Mitch-Cris από τον Mitch Richmont....... ήμαρτον θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.
    Κουρούνα κράξε σχετικώς σε παρακαλώ αυτά είναι χοντρά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε. Σε όλα τα αθλητικά sites γράφουν ότι στον παο δεν κουνιέται τίποτα. Όλα έχουν παγώσει και δεν γίνονται οι συζητήσεις με τους παίκτες. Ο Σάτο έχει ήδη φύγει, ο Νίκολας είναι κοντά σε Αρμάνι Μιλάνο αν και στην πράσινη δήλωσε ότι θέλει να μείνει, ο Μάριτς δεν δέχεται την μείωση και φεύγει. Εσύ κουρούνα γράφεις ότι όλοι ξέρουν για τις μειώσεις, τις έχουν αποδεχθεί και μένουν όλοι πλην Σάτο. Τώρα τι πραγματικά γίνεται στην τελική το γνωρίζει μόνο η διοίκηση και ο Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο site του sentra διάβασα πως ο Νίκολας υπέγραψε στην αρμάνι. Καλά θα τρελαθούμε πως γίνεται να έχει υπογράψει με άλλη ομάδα ενώ έχει συμβόλαιο με τον παναθηναικό και δεν έχει αποδεσμευτεί. Ρε κουρούνα τι στο δ_ _ _ _ _ο γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν, μετά τα όσα ακούγονται, αναθεώρησα και έφτιαξα το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Συνολικό μπάτζετ; 8,05 εκατομμύρια ευρώ! Πολύ θετικό το ότι υπάρχει απίστευτη ιεραρχία και δικαιοσύνη, καθώς ο κάθε αθλητής αμείβεται ανάλογα με το τι προσφέρει. Σημείο αναφοράς είναι οι Έλληνες παίκτες και πραγματικά θεωρώ ότι με αυτά τα παιδιά η ομάδα του Ζοτς μπορεί να καταφέρει πολλά. Για δείτε:
    Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: 2.000.000€
    Μ. ΜΠΑΤΙΣΤ: 1.200.000€
    Ν. ΚΑΛΑΘΗΣ: 850.000€
    Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: 800.000€
    Σ. ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: 550.000€
    Κ. ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: 500.000€
    Κ. ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: 450.000€
    Ι. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: 450.000€
    Μ. ΜΠΡΑΜΟΣ: 350.000€
    Μ. ΤΕΠΙΤΣ: 350.000€
    Γ. ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ: 300.000€
    Π. ΚΑΛΑΘΗΣ: 250.000€

    Υ.Γ. 1: Η μοναδική μου επιφύλαξη αφορά τον Γεωργιανό, τον Σερμαντίνι. Αντί αυτού ίσως προσέθετα τον Μαυροειδή.
    Υ.Γ. 2: Επιδιώκω σχόλια και διαφωνίες παιδιά.
    Υ.Γ. 3: Κουρούνα ποια η άποψή σου και ποιες οι νεότερες πληροφορίες σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγνώμη Μανώλη αλλά τον Βασιλειάδη και τον Μαυροειδή πως θα τους αποκτήσεις και οι δύο ανήκουν στην Μπιλμπάο και δεν νομίζω να τους αφήσει η ομάδα χωρίς να πάρει χρήματα. Επίσης ουτε αυτοί πιστευω πως θα ερχόντουσαν με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ελλάδα και στο ελληνικό μπάσκετ την στιγμή που παίζουν στο κορυφαίο ευρωπαικό πρωτάθλημα και η ομάδα τους θα παίξει ευρωλίγκα. Κατά την άποψη μου η μόνη περίπτωση που θα τους έκανε να το σκεφτούν είναι ένα πολύ καλό συμβόλαιο το όποίο θα τους δινόταν μέχρι πέρσυ αλλά όχι με τα φετινά δεδομένα. Επίσης στο δύο ποιος θα παίζει ο καλάθης, στο τέσσερα ποιον θα έχεις; Μόνο τον Τσαρτσαρή και τον Καιμακόγλου; Επίσης η ομάδα θα μείνει μόνο τρεις ξένους;
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριακή μου ένα-ένα! Λοιπόν, κατ' αρχάς,για να μην παρεξηγηθώ, δεν το παίζω ούτε ξερόλας ούτε προπονητής. Απλώς λέω την άποψή μου και ίσα-ίσα με ... ιντριγκάρει η διαφωνία! Πάμε με τη σειρά...
    1. Ο Βασιλειάδης και ο Μαυροειδής ανήκουν στην Μπιλμπάο και έχουν συμβόλαιο. Αν όμως τους προσεγγίσει ελληνική ομάδα και δή ο Παναθηναικός, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης, θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να βρεθεί μία φόρμουλα για να αποχωρήσουν. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι κάποιο (μικρό, γιατί μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο τεράστιας ύφεσης) χρηματικό ποσό, κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα (σε συνδιασμο με -μικρό- χρηματικο ποσό: πχ Σερμαντίνι)ή κάτι άλλο, όμως έχω την αίσθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί λύση. Και ο Παναθηναϊκός παίζει από την αρχή με τα λευκά σε αυτή την υπόθεση! Εξηγώ... Πρωτίστως, ο Παναθηναϊκός και δεν είναι ευκολο για οποιοδήποτε παίκτη και δή Έλληνα να πει όχι στο δέλεαρ της συμμετοχής σε μία τόσο σπουδαία ομάδα. Ειδικά για τους δύο αυτούς παίκτες, κάτι τετοιο θα αποτελούσε το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, όνειρο που (πιθανόν να) είχαν από μικρά παιδιά.
    2. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ σίγουρα τους προβληματίζει, όμως ίσως το όνομα του Παναθηναϊκού σε συνδιασμό με την τεράστια πρόκληση που θα ανοιχθεί μπροστά τους, ίσως γείρει την πλάστιγγα υπέρ των πρασίνων. Ίδωμεν...
    3. Στο δύο θα παίζει ο Βασιλειάδης. Θα αντικαταστήσει τον Ντρου Νίκολας, εφ' όσον αποχωρήσει. Άλλωστε, όπως παρατήρησες, με την έκρηξη του Νικ Καλάθη, ο χρόνος συμμετοχής του Νίκολας μειώθηκε αισθητά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το ότι στον 4ο τελικό, παρά την απουσία του Διαμαντίδη ο Νίκολας αγωνίστηκε μόλις για 23.24 λεπτά, ενώ ο Καλάθης για 41.43. Συν το ότι ο Νικ και ο Μήτσος συνυπάρχουν αρμονικά στην ίδια πεντάδα και όταν αγωνίζονται ταυτόχρονα κάνουν στην κυριολεξία θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνέχεια:

    4. Στο τέσσερα (στην αρχή ειδικά) θα αγωνίζεται ο Τσαρτσαρής. Ο Κώστας είναι παλιά καραβάνα και θα καλύψει το κενό του Φώτση, μαζί με τους Καϊμακόγλου και Πατ Καλάθη, οι οποίοι θα εναλάσσονται μεταξύ "3" και "4". Ο μέν Καϊμακόγλου απέδειξε φέτος ότι μπορεί να σταθεί περίφημα στα δύσκολα και εκεί που η μπάλα καίει, ενώ ο δέ Καλάθης απέδειξε φέτος ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. Μιλάμε για έναν παίκτη ύψους 2.09, με απίστευτη (για το ύψος του) ικανότητα κατεβάσματος και χειρισμού της μπάλας, με ομαδικό πνεύμα κλπ. Και παιδί χαμηλών τόνων... Αυτά ακριβώς θέλει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς τον πιστεύει και είμαι πεπεισμένος ότι θα τον απογειώσει. Μπορεί να πέσω έξω, αλλά από τα όσα έχω δει (επειδή τον παρακολουθησα στα περισσότερα παιχνίδια του Κολοσσού, που μετέδωσε η τηλεόραση) αυτά τα συμπεράσματα έχω βγάλει. Εν τέλει, δεν κυκλοφορούν τεσσάρια στην αγορά. Όσον κι αν ψάξεις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις αξιόλογο παίκτη, οπότε καλύτερα να εμπιστευτείς τα Ελληνόπουλα.
    5. Το τρεις ξένοι δεν είναι καθόλου άσχημο κατά τη γνώμη μου. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, οι Έλληνες (συμπεριλαμβάνου και του Μπατίστ, που είναι πια Έλληνας) αντιλαμβάνονται πρωτίστως το βάρος της φανέλας και η συμβολή τους θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα. Θα αναδειχθούν και Έλληνες παίκτες, κάτι που όλοι θέλουμε και ελπίζουμε. Και για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Και με 5-6 ξένους, που να βρουν χώρο και χρόνο να αναδείξουν το ταλέντο τους; Επίσης, και οι ξένοι που ήταν φέτος στον Παναθηναϊκό, δεν ήταν κάτι το τρομερό (πλην Μπατίστ, άντε και Νίκολας). Αυτός που θα δεχθεί σίγουρα όποια μείωση του γίνει (αν και δεν νομίζω να του προταθει περικοπή), είναι ο Μπατίστ. Όποιος από τους υπόλοιπους δεχθεί μείωση αποδοχών, σημαίνει ότι αγαπάει την ομάδα, είναι δεμένος μαζί της και αντιλαμβάνεται το βάρος της φανέλας. Όποιος δεν δεχθεί, στο καλό! Και για να μιλήσω συγκεκριμένα, ο Σάτο μας έλεγε όλη τη χρονια ότι είναι χαρούμενος και ευλογημένος που βρίσκεται εδώ, πως λατρεύει τον Παναθηναϊκό κλπ. Ε και; Μόλις του προτάθηκε μείωση, μετατρέπεται σε φευγάτος και ψάχνει μήπως βρει περισσότερα λεφτά. Συμπέρασμα: Το καλοκαίρι ήρθε όχι γιατί τον προσέγγισε ο Παναθηναϊκός, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός του έδωσε τα περισσότερα χρήματα. Απόλυτα λογικό και κατανοητό (λόγω του ότι είναι επαγγελματίας), αλλά το παραμύθι ρέει άφθονο. Επίσης, όσον αφορά τον Μάριτς, ο Παναθηναϊκός τον στήριξε απόλυτα στο θέμα του τραυματισμού του. Δεν τον πίεσε να επιστρέψει, ούτε έφθασε στο άλλο άκρο, να τον αποδεσμεύσει. Κάποια άλλη ομάδα, θα μπορούσε και να τον έχει αποδεσμεύσει, βλέποντάς τον στο μεγαλυτερο μέρος της χρονιάς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Και ποιο είναι το ευχαριστώ του Μάριτς; Πήρε φέτος 750 χιλιαρικάκια χωρίς να παίξει σχεδόν καθόλου. Και μόλις του προτάθηκε μια σχετικά μικρή μείωση, ψάχνεται για αλλού. Επαγγελματικό είναι αυτό που κάνει, αλλά δεν είναι ηθικά σωστό με δεδομένη την συμπεριφορά του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του. Ε λοιπόν, εάν θέλει να φύγει, στο καλό και αυτός. Άλλωστε ρε παιδιά, τι προσέφερε; Σχεδόν τίποτα! Μόνο στον πρώτο τελικό βοήθησε. Στους άλλους αγώνες ήταν ωσεί παρών.

    Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είχα να πω, Κυριακή και λοιποί περιμένω τις απόψεις σας! Να κάνουμε κουβέντα! Ας το απολαύσουμε ρε παιδιά, για όσο ακόμα είναι δωρεάν, γιατί σε λίγο θα ... φορολογείται και θα πρέπει να πληρώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ manwlhs
    kala ta les file mou, an kai eimai olympiakos. h monh mou enstash einai oti parousiazeis ta pragmata ligo e3idanikeumena. kai e3hgw. prwton, auto pou aneferes sto roster tou pao pou edwses thn teleutaia fora, den einai to synoliko budget, alla to agwnistiko, kai oute kan oloklhrwmeno. epishs, mou fainetai oti 8ewreis dedomenous pollous paixtes, pou einai apla pi8ano na exoun epafes me pao- oute kan sigouro-. pote ekleise o pat kala8hs ston pao kai den to 3erw? kai apo pote to oneiro tou vasileiadh htan na pai3ei ston pana8hnaiko, wste na aparnh8ei mia anerxomenh omada me thn opoia exei de8ei kai exei energo rolo, gia enan parapaionta kolosso tou mpasket? kai poioi einai oi logoi gia tous opoious protimas ton mauroeidh apo ton shermadini? apopsh mou einai oti pao kai olumpiakos 8a prepei na stamathsoun na vaftizoun ta apomeinaria twn persinwn roster anekmetalleutous paixtarades kai na kinh8oun logika, na kalypsoun toulaxiston osa kena prolavainoun akoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή