Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πρώτες αντιδράσεις, εκτιμήσεις και σχόλια

Να ξεκαθαρίσω ότι οι πληροφορίες που έχω ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι ότι η αποχώρηση των Αγγελόπουλων από το μπάσκετ είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο που άκουσα (τέτοια ώρα όλα είναι θέμα από που και από ποιόν τα ακούς οπότε δεν μπορώ να πάρω όρκο για τίποτα) είναι ότι σαν κίνηση καλής θέλησης θα προσφέρουν 3-4 εκατομμύρια ευρώ αν δεν βρεθεί διοίκηση για να συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα αλλά οι ίδιοι δεν θα ασχολούνται. Εφόσον φυσικά δεν βρεθεί άνθρωπος (απίθανο να συμβεί τέτοια εποχή) να αναλάβει την ομάδα. Η αγγελία αποχώρησης όμως δεν ήταν αγγελία πώλησης για να εξηγούμαστε. Οπως επίσης ένα σενάριο που θα ακουστεί πολύ μέσα στις επόμενες ώρες (περί εμπλοκής του Μαρινάκη και στο μπάσκετ με αγορά της ΚΑΕ) δε νομίζω ότι έχει σοβαρή βάση για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.
Πάμε στην ανακοίνωση. Γνωρίζοντας και συζητώντας όλα αυτά τα χρόνια τα δύο αδέλφια τη θεωρώ εξαιρετικά ειλικρινή από την πλευρά τους. Από τη στιγμή όμως που πρόσθεσαν το αγωνιστικό σκέλος ως μια αναγκαία δικαιολογία που να κάνει πιο ισχυρούς τους λόγους αποχώρησης θεωρώ ότι κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο. Αυτή η ανακοίνωση θα ήταν τέλεια και δεν θα αμφισβητούσα τα πραγματικά κίνητρα αποχώρησης αν έβγαινε 1,5 ώρα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και όχι 1,5 μήνα μετά! Δεν είναι καν μια προσπάθεια συσπείρωσης του κόσμου του Ολυμπιακού γιατί α. αυτό ποτέ δεν τους ενδιέφερε με αποκορύφωμα τη ρήξη τους με τους οργανωμένους μετά τα περσινά γεγονότα του τελικού που δεν τελείωσε και β. δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω τι μεσολάβησε μέσα στο δίωρο από τη στιγμή που ανακοίνωσαν ότι καλούν σε απολογία τον Μπουρούση και μέχρι την επόμενη χρονικά ανακοίνωση ότι αποχωρούν. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εντός του Ολυμπιακού κανείς δεν ήταν προιδεασμένος για κάτι τέτοιο και κανείς δεν το περίμενε! Αντίθετα, όλοι λίγο πολύ ήξεραν τι ήθελαν να γίνει με τον Μπουρούση (ένα εξώφυλλο του περιοδικού που ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ γιατί πολύ απλά άλλαξε!!!). Το όλο σκηνικό σε ελεύθερη διασκευή μου θυμίζει υποψήφιο αυτόχειρα που μια ώρα νωρίτερα περνάει από το φούρνο της γειτονιάς και πληρώνει 2 ευρώ που χρωστάει! Δεν βγάζει νόημα.
Μερικές σκόρπιες πληροφορίες και ’’πληροφορίες’’ που άκουσα και η ιστορία θα δείξει αν είναι αληθινές ή όχι...
1. Οτι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα αναληθές αφού η οικογένεια δεν έχει προβλήματα με τις δουλειές της.
2. Οτι δεν θέλουν σε εποχές κοινωνικής και οικονομικής κρίσης να εμπλακούν άλλο με τον αθλητισμό για να μην προκαλούν με τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν. Μοιάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα επειδή ανέκαθεν ήταν άτομα χαμηλού προφίλ και πριν την ανάμειξη τους με τον Ολυμπιακό ζούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
3. Οτι εκνευρίστηκαν υπερβολικά από τη συζήτηση του Μπουρούση με τον Ψωμιάδη και το ’’βλάκες’’. Από όσο γνωρίζω εκνευρίστηκαν φοβερά από την πιθανή ανάμειξη ενός παίκτη του Ολυμπιακού τόσο με τον Ψωμιάδη όσο και με υποθέσεις ντόπινγκ. Και πολύ λιγότερο για το βλάκες. Αλλά αυτό εξαντλήθηκε με την κλήση του Μπουρούση σε απολογία και αυτό που ετοίμαζαν για τον παίκτη τους (θα το γράψω άλλη στιγμή αφού δεν θα δημοσιευτεί πλέον στο τεύχος της Τετάρτης)...
4. Θεωρούν ότι δεν ανήκουν (με όσα συμβαίνουν) στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Αρκετά κοντά στην αλήθεια αφού επισημαίνεται και σε ένα σημείο της ανακοίνωσης τους.
Αυτά όλα λέει η λογική και οι πληροφορίες που μάζεψα το τελευταίο δίωρο. Τα αληθινά όμως κίνητρα της αποχώρησής τους θα φανούν σύντομα, ίσως συντομότερα από ότι πιστεύουμε και ίσως έχουν να κάνουν με μια δύο θεωρίες που αδυνατώ για πολλούς λόγους να αναπαράγω.
Θεωρώ τέλος ότι όλα αυτά δεν είναι κίνηση τακτικής (για να περάσει η μείωση του μπάτζετ στον κόσμο) αλλά συνειδητή απόφαση για ένα απλό λόγο: Πριν από 3-4 τεύχη είχα γράψει για το επικοινωνιακό τρικ που χρησιμοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό αμέσως μετά τους τελικούς. Τότε που οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ασκούσαν άγιρα κριτική στους Αγγελόπουλους για την αδυναμία τους να ελέγξουν το παρασκήνιο! Τότε, λοιπόν επιλεκτικά όσον αφορά τα έντυπα και τους δημοσιογράφους διέρρευσε η πιθανότητα αποχώρησης και ακολούθησαν οι γνωστές ανακοινώσεις των οπαδών κλπ. Εκεί ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε αυτό το τρικ για να μην υπάρξει αντίδραση για την επικείμενη μείωση του μπάτζετ...Αρα, δεν υπήρχε λόγος το ίδιο κόλπο να γίνει δύο φορές και μάλιστα τη δεύτερη με την επίσημη υπογραφή και τη δημόσια τοποθέτηση των ίδιων των Αγγελόπουλων. Αυτό ακριβώς που έγραψα τότε με κάνει να πιστεύω ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει. 

16 σχόλια:

  1. Ενώ ο κόσμος πεινάει και πολλοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, κάποιοι κλαίνε γιατί επιχειρηματίες δεν θα χαρίζουν λεφτά σε παίκτες...Αντί να τους παρακαλάμε να κάνουν φιλανθρωπικό έργο, τους παρακαλάμε να κάνουν πλούσιους τους αθλητές για να έχουμε, όχι καλό πρωτάθλημα, αλλά δύο καλές ομάδες...Αυτό δείχνει την έλλειψη πολιτισμού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα λεφτά στο φιλανθρωπικό έργο ή στις ομάδες τα βάζουν για να μην τους πάρει περισσότερα η εφορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε σιγά σιγά να την κάνουν και οι Γιαννακόπουλοι μήπως δούμε επιτέλους και κανένα νορμάλ πρωτάθλημα. Έστω και σχετικά χαμηλού επιπέδου. Γιατί αυτό το πράγμα, εδώ και κάποια χρόνια που από τον Οκτώβριο ξέρουμε τον 1ο-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και τον 2ο-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι αηδία δεν είναι πρωτάθλημα. Όσο για τις ευρωπαϊκές τους επιτυχίες που θα λείψουν, προσωπικά δε μου προκαλούν καμία συγκίνηση όπως δεν προκαλούν σε κανένα νομίζω εκτός από τους φίλους των δύο ομάδων.

    ΝΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χειρότερα για το ελληνικό μπάσκετ είναι στο κατώφλι του.Από τις πιο αναπάντεχες κ περιέργες αποχωρήσεις που έχω δει.Αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως εάν είχε πάρει το πρωτάθλημα ο ολυμπιακός θα είχαν πάρει τέτοια απόφαση τα αδέρφια.Συμφωνώ ότι οι λόγοι αποχώρησης που αναφέρεις είναι από ανεπαρκείς μέχρι αστείες,άρα κάτι συνταρακτικό πρέπει να μεσολάβησε για να μην ήξερε κανείς απολύτως τίποτα.Είναι τεράστιο το σοκ για εμάς τους μπασκετικούς.Οι θεωρίες που αναφέρεις κουρούνα είναι ο ορισμός της ίντριγκας.Μακάρι να τις έλεγες τώρα..

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτα με τους απληρωτους εδω κ 4 μηνες παικτες του ολυμπιακου και τις συζητησεις για μειωσεις των συμβολαιων ισχυουν?παραθετω κ το link

    http://www.sportdog.gr/article/39206/ti-pragmatika-edioxe-tous-aggelopoulous-apo-basket

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τους Αγγελόπουλους τα εξήγησες εκτενέστατα και νομίζω ότι τα όσα λες είναι σαφή. Πάμε και στην άλλη πλευρά. Ποια η άποψή σου για το σημερινό ρεπορτάζ του Μπουρλάκη στο Goal; Πιστεύεις ότι όντως έχουν βρεθεί αγοραστές για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα τρεις; Και το πιο σημαντικό, παίζει το σενάριο να πωληθεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός άμεσα, δηλαδή φέτος το καλοκαίρι (σ.σ.: έχεις γράψει ότι δεν πουλάνε, εκτός αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, αλλά δεν διευκρινίζεις αν παίζει στο άμεσο μέλλον, δηλαδή τώρα); Συγνώμη που σε ξαναρωτάω τα ίδια, αλλά μερικές λεπτομέρειες έχουν σημασία.

    Μανώλης

    Υ.Γ.: Πέρυσι, πολύ πριν το Ακρόπολις, είχες γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν ... αποθεωτική υποδοχή στον Σπανούλη στο τουρνουά. Έτσι συνέβη και δικαιώθηκες περίτρανα και απορώ που το ήξερες... Που θέλω να καταλήξω; Έχεις και φέτος κανένα αποκλειστικό για πιθανή συγνώμη (όπως έγραψες και στο προηγούμενο τεύχος) των οργανωμένων προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου; Θα ήταν ευχής έργον να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί αν μείνουν οι Γιαννακόπουλοι, ίσως οι Αγγςλόπουλοι (λίγο δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) το ξανασκεφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μπορεί να μεσολάβησε μέσα σε τρεις ώρες; Έστειλαν την ανακοίνωση για τον Μπουρούση μη έχοντας πουθενά στο μυαλό τους να φύγουν αλλά αφού την έστειλαν το ξανασκέφτηκαν και λένε που να τρέχουμε τώρα να ζητάμε εξηγήσεις από τον Μπουρούση, που να συζητάμε για ανανεώσεις, για μεταγγραφές, για μειώσεις συμβολαίων δεν φεύγουμε να γλυτώσουμε και τον κόπο. Δεν στέλνουμε μια ανακοίνωση ότι φεύγουμε και να ησυχάσει και το κεφάλι μας. Εγώ το επαναλαμβάνω: ας γίνει η συνάνταση που θα επιδιώξει ο Βασιλακόπουλος και μετά το ξανασυζητάμε. Μπορεί πολλά να ανατραπούν.
    Ωραίο γαμήλιο δωρο των Αγγελόπουλων στο νιόπαντρο Σπανούλη. Κυριολεκτικά θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο. Όχι μόνο αν φύγουν θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα και να ξενιτευτεί αλλά είναι μέσα και 4 μήνες. Θα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που πήγε αλλά και όλα αυτά που ακολούθησαν της μεταγγραφής του γιατί έκλεισαν όλοι οι δρόμοι για παο.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνώ καθέτως ότι οι Αγγελόπουλοι θα ξανασκεφτουν την αποφασή τους λόγω των Γιαννακοπουλαίων. Για 2 απλους λόγους:
    1. Οι Αγγελόπουλοι είπαν πρώτοι την οριστική αποχωρησή τους και...
    2. Αηδίασαν με τη συμπεριφορά των Γιαννακοπουλαίων να κάνουν δηλώσεις όπως ένας μέσος οπαδός του Παναθηναϊκού και όχι σαν πρόεδρος που δείχνει ηθος.

    Κατά τη δική μου γνώμη, οι Αγγελόπουλοι...
    α. βαρεθηκαν να τους κοροϊδέυουν και να δείχνουν ανοχή.
    β. Κουράστηκαν να πληρώνουν και το αποτέλεσμα να είναι πάντα προκαθορισμένο.
    γ. Αηδίασαν με το γεγονός της ντόπας και Μπουρούση (που λογικά θίχτηκαν γιατί υπεράσπιζαν τον παίκτη)
    δ. γιατί κοντεύουν να κάνουν το μπάσκετ σαν το ποδοσφαιρο (ρεζίλι).
    ε. γιατι να συνεχίζουν να πετουν τα χρηματά τους. έχουν δουλειές από τις οποίες εξαρτιόνται οικογένειες και οι καιροί όλο και δυσκολεύουν. καλά κάνουν και συζητουν για μειώσεις, αλλά να λένε ότι αφήνουν απλήρωτους παίκτες πολύ αμφιβάλλω ότι στέκει. Περισσότερο για κόλπα των μανατζερ μου κάνει για να μην πέσουν τα κασέ των πελατών τους.

    MS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριακή,
    σιγά που ο "πατερούλης" του μπάσκετ θα τους αλλάξει γνώμη! Αυτός θα περιμένει να πουληθεί και ο Παναθηναϊκός, να παραιτηθεί ο Οικονομίδης και να διαλυθεί ο ΕΣΑΚΕ για να κάνει ΞΑΝΑ κουμάντο στο πρωτάθλημα, το οποίο θα το κάνει όπως θέλει, αφού καμία ομάδα δεν θα έχει σάλιο για να πληρώνει. Θα γίνει λοιπον ένα επαγγελματικό σε ερασιτεχνικα (οικονομικα) δεδομενα πρωτάθλημα που μπορεί να το συνδυασει με Μεσογειο, Μεσοποταμία και ότι άλλο τον βολεύει.
    Δηλαδή... όχι πετρινα χρόνια έρχονται για το μπασκετάκι μας, ΑΛΛΑ παλαιολιθικα!

    MS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σταθώ στο μικρόψυχο, μικρονοϊκό και μικρο(βάλτε ό,τι θέλετε) σχόλιο του Νίκου-ΠΑΟΚ από πάνω. Λεβέντη μου, μέσα σε λίγες λέξεις μας απέδειξες γιατί η Θεσσαλονίκη έχει τα αθλητικά και κοινωνικά χάλια που έχει. Να ΄γίνει νορμάλ πρωτάθλημα', δηλαδή ένα πρωτάθλημα με MVP των τελικών τον Ντόζιερ ή τον Γιαννακίδη. Η απόλυτη ισοπέδωση προς τα κάτω. Ο Κάνταρ και ο Μπιέρουτ μπροστά σας ήταν αριστοκράτες. Και είσαι και άνθρωπος ταπεινών συναισθημάτων. Όταν μιλάτε για τα χρόνια που ο Άρης και ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσαν στο Ελληνικό μπάσκετ (και η απόστασή τους από τις άλλες ομάδες ήταν αναλογικά όση έχουν τώρα ΠΑΟ και Ολυμπιακός) λέτε ότι οι Ευρωπαϊκές σας πορείες 'ενώναν όλη την Ελλάδα', τα ντέρμπι σας 'αδειάζαν τους δρόμους' και άλλα ρομαντικά. Ενώ τα Ευρωπαϊκά κατορθώματα των δυο αιωνίων δεν συγκινούν τους άλλους οπαδούς. Μονά ζυγά δικά σας δηλαδή μέσα στον μικρόκοσμο της μετριότητας και της μιζέριας που σας έχουν δημιουργήσει οι δημοσιογράφοι της πόλης σας. Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ τις πολιτικές σου απόψεις.

    ΥΓ: Κουρούνα σόρυ αλλά ζοχαδιάστηκα. Σόρυ και από τους άλλους που το σχόλιο είναι εκτός θέματος, απλά πιστεύω ότι αυτές τις μέρες όλοι πρέπει να ελέγχονται για τις απόψεις τους, και οι από πάνω και οι από κάτω (κοινωνικά και γεωγραφικά...)
    ΥΓ1: Χθες το βράδυ βρήκα στο youtube βιντεάκι από Ιταλικό κανάλι του 1990 που ακολουθούσε την Βίρτους στην Θεσσαλονίκη για τον ημιτελικό του Κυπελλούχων με τον ΠΑΟΚ. Είχε πλάνα από την πόλη, τους οπαδούς και τον αγώνα. Το έστειλα σε φίλο μου ΠΑΟΚτσή που μου είπε ότι ήταν ο πρώτος του αγώνας στο Παλέ και συγκινήθηκα. Κάθομαι και ασχολούμαι ο μαλάκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση:Η πιο ευχάριστη μπασκετική είδηση μετά από καιρό. Ελπίζω να τους ακολουθήσουν και οι Γιαννακόπουλοι. Να φύγει η βιτρίνα και να φανεί η πραγματική εικόνα του ελληνικού μπάσκετ.

    Νίκος-ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στα παλαιολιθικά χρόνια πάντως το πρωτάθλημα ήταν περισσότερο ισορροπημένο - και νομίζω πως το format διεξαγωγής ήταν καλύτερο καθώς δε φεύγανε οι μισές ομάδες για διακοπές το Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα εντάξει φεύγουν. Ποιος όμως θα αναλάβει την ομάδα;Υπάρχει κάποιος υποψήφιος;Σε μία εφημερίδα γράφει πως έχει βρεθεί ο διάδοχος και πως είναι μεγάλο όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τη Γατα λες?Αστο.Ποιος θα αναλαβει το μπασκετ ρε φιλε?Ουτε γηπεδο δεν εχουμε,και ζημιογονα εταιρεια ειμαστε,ποιος τετοια περιοδο θα το αναλαβει παμε καλα?Αυτοι οι μαλακες της γατας ειναι πραγματικα στην κοσμαρα τους,για να πουλησουν κανα φυλλο γραφουν ο,τι μαλακια τους κατεβει και θελει να ακουσει ο οπαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αφού τα γράφεις τόσο καλά και τα λες όλα, γιατί δεν λες ότι υπήρχαν σκέψεις (εκφρασμένες σε στενό κύκλο ατόμων) από πέρυσι ακόμα (πριν το τέλος της περσινής σεζόν) για αποχώρηση της οικογένειας (του πατέρα δηλαδή που δίνει τα λεφτά και παίρνει και τις αποφάσεις) από το μπάσκετ από τότε; Αυτό που πρέπει να ρωτάμε είναι τι έγινε και δεν έφυγαν πέρσι!!! και κάθισαν ακόμη ένα χρόνο. Μάλλον ήταν ένα δωράκι προς τα παιδιά (μεσολάβηση μαμάς;). Έτσι έχουν τα πράγματα και όταν εγώ σου τα έλεγα από πέρσι, όπως και μετά την περίφημη συνάντηση με Βασιλακόπουλο φέτος εν μέσω των τελικών δήθεν για διαιτησία, εσύ απαξιούσες να μου απαντήσεις. Γιατί μη μας πεις ότι δεν ήξερες. Εδώ το συζητούσαν εδώ και καιρό οι απέξω που απλώς έβλεπαν τα σημάδια.
    Ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάριος Αφρικάνος29 Ιουνίου 2011 στις 11:35 μ.μ.

    Για κάποιο λόγο έχω την αίσθηση κι εγώ όπως και άλλοι πως δεν είναι οριστική η φυγή, ό,τι κι αν λένε οι εκτιμήσεις. Πάντως φταίνε για πολλά που δεν κατάφεραν να πετύχουν (δεν εννοώ κάποιο πρωτάθλημα), αλλά όχι για τα πάντα και όχι μόνο αυτοί, ούτε με τη φυγή τους αυτόματα θα λυθούν όλα τα προβλήματα και θα οργανωθεί το ελληνικό μπάσκετ και θα γίνει ανταγωνιστικό και ελκυστικό κοκ. ούτε όμως και η φυγή τους δίνει το μεγάλο χτύπημα - στην ουσία η παρουσία των δύο οικογενειών απλά έκρυβε κάτω από το χαλί πολλά προβλήματα που υπήρχαν και ίσως έπρεπε αυτές να πιέσουν πρώτα από όλα να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα της προκοπής

    Όσο για ευρωπαϊκές επιτυχίες, η σύγκριση μου φαίνεται άκυρη. Στα 80ς ήταν πολύ πιο ασυνήθιστες ακόμα, ο πέραν του στενού πορτοκαλί πυρήνα κόσμος είχε λιγότερες επιλογές σε τηλεόραση κοκ και ήταν φρέσκο και το 1987, ενώ και τότε δε νομίζω να χαίρονταν όλοι για όλους (ειδικά στη Θεσσαλονίκη) αλλά και σήμερα υπάρχουν αρκετοί που χαίρονται και για άλλες από τη δική τους ομάδα στην Ευρώπη (δεν αναφέρομαι σε αυτούς με τα μεγάλα πανό στους τελευταίους τελικούς της Α1 ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή