Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο (ή όταν ο Οικονομίδης ανακαλύπτει το αντιντόπινγκ)

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι διότι το πρωτάθλημα της Α1 έχει πρόεδρο μπροστά από την εποχή του. Τολμηρό, οραματιστή που δεν διστάζει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να πάρει τολμηρές αποφάσεις. Αφού για σχεδόν μια σεζόν δεν πλήρωνε τους ελέγχους ντόπινγκ όπως αποκαλύφθηκε ο Οικονομίδης έκανε προγραμματικές δηλώσεις για το…επόμενο πρωτάθλημα προσθέτοντας μερικά ’’θα’’ στα χιλιάδες που έχει εκστομίσει από την ημέρα που τον εγκατέστησε στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ ο Βασιλακόπουλος.  Ακόμη και για τα μάτια του κόσμου μετά το νέο ολίσθημα, τη νέα κατάντια του ΕΣΑΚΕ επί ημερών Οικονομίδη δεν είχε την ευθιξία να πει ’’παραιτούμαι, απέτυχα’’. Τέτοιο γάντζωμα από καρέκλα νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ. Και εις ανώτερα πρόεδρε… Αντί να φτιάχνεις κάτι γυρίζεις πίσω μια εικοσαετία. Τότε περίπου ο προκάτοχος σου ο Καρατζάς έλεγε τα ίδια πράγματα. ’’Δεν θα ξεκινήσω το επόμενο πρωτάθλημα χωρίς ντόπινγκ κοντρόλ’’. Σε κάτι κατάφερες να του μοιάσεις έστω και με διαφορά δύο δεκαετιών.
Το λινκ για τις προεδρικές δηλώσεις στο sport 24
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/Esake/den_tha_ksekinhsei_a1_xwris_elegxoys_ntopingk.1113164.html


5 σχόλια:

  1. Ο Οικονομίδης είναι γνωστός ιστορίας. Έφυγε από τον ΠΑΟΚ, γράπωσε την καρέκλα και συνεχίσει την τρέλα του. Να εκφράσω και μια απορία; Μόνος του έγινε Πρόεδρος; Ή μήπως υπήρχαν ομάδες που τον ψήφισαν; Θα εξέφραζα κι άλλες απορίες, αλλά κάνω κράτει.


    Όσο για το Μπουρούση που ήταν οι συγνώμες όταν απειλούσε με αποχωρήσεις κι όταν έκανε εμπρηστικές δηλώσεις; Παρελθόν χθες. Το μπάσκετ δεν πρέπει να πάει πιο κάτω.

    Υ.Γ. Και αρνητικά να βγουν τα αποτελέσματα δεν έχει καμιά σημασία για τους υγιείς φιλάθλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @kANTHAROS
    Αντί απάντησης θα σου γράψω -σε ελεύθερη...μετάφραση γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς- κάτι που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό (όχι στη στήλη μου) την επόμενη εβδομάδα από τις τελευταίες εκλο΄γές του ΕΣΑΚΕ. ’’Οι ομάδες έχουν τον πρόεδρο που τους αξίζει και από δω και πέρα δεν αξίζει να παίρνουμε στα σοβαρά οποιοδήποτε παράπονο κάνουν κατά του Οικονομίδη. Καλά να πάθουν’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουράστηκα να βλέπω ποδόσφαιρό (κουρούνα με συγχωρείς για την αναφορά του) και μπάσκετ να έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια! Πείτε με πονηρό και κακό άτομο ή ρομαντικό δεν με νοιάζει. Αλλά από όλη την ιστορία έχω να πω κάποια πράγματα από τη δική μου οπτική γωνία:

    1. Τυχαία η τιμωρία στον Μπουρούση, η «αποκαθήλωση» Παπαλουκά που ήδη ανέφερες με όσα συμβαίνουν; Δεν νομίζω! (όπως λέει και η διαφήμιση)

    2. Τον Παπαλουκά τον σούταραν εύκολα. Με τις πλάτες των Αγγελοπουλαίων στον Μπουρούση, δεν μπορούσε να τα βάλει ο «σοφος». Όμως το όλο θέμα του έκατσε λουκούμι! (Πρώτη σύμπτωση)

    3. Είπε ο Μπουρούσης ότι είναι αποτυχημένη η χρονιά (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι καλά σε κάποιους δημοσιογράφους που συνάντησε σε κάποια σχολή ή κάτι τέτοιο). Λάθος έκανε; (Δεύτερη σύμπτωση). Πέρσι «αποκαθήλωσαν» τον Γιαννάκη που πήρε το Κύπελλο Ελλάδας μετά από χρόνια και καιρούς και έφτασε στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Φέτος, τι κάναμε καλύτερα με τον Ιβκοβιτς; Πήραμε ξανά το κύπελλο. Αποκλειστήκαμε από το Φαιναλ Φορ και χάσαμε στους τελικούς από τον Παναθηναϊκό αφού τον είχαμε κερδίσει 3 φορές.

    4. Και επειδή αρχίζω να μαυρίζω από το κακό μου… (προσπαθώ να σου μοιάσω κουρούνα αν και ξέρω ότι δεν σε φτάνω) ο Ομπράντοβιτς ενώ έχανε δεν έπαιρνε το μελιτζανί χρώμα. Γιατί; Το παρατήρησε κανείς; Τόσα στημένα παιχνίδια, αποκλείεται τώρα που είναι και της «μόδας» να τα είχαν «κανονίσει» οι κουμπάροι; (μεγάλη κακία, ε;)

    5. Έχεις δίκιο για την προπαγάνδα και τον αποπροσανατολισμό. Τα ¾ του πληθυσμού παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Άρα, τους απασχολούνε με κάτι πέρα από το πολιτικό-οικονομικό χάος της χώρας. Το υπόλοιπο ¼ παρακολουθεί μπάσκετ με λιγοστούς από άλλα σπορ. Άρα, ας «χτυπήσουμε» κάποιον που να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο «λαό». Ο Σχορτσιανίτης έφυγε και δεν κολλάει στο γλυκό. Ο Μπουρούσης όμως;! Έχει ήδη φάει μια τιμωρία που δεν είναι τιμωρία και όμως κάτι τρέχει με τους λουκουμάδες (όπως έγραψες κουρούνα). Τον στίβο τον έχουμε ξεκάνει με Θάνου, Κεντέρη και πρόσφατα αν δεν κάνω λάθος κάτι ακούστηκε για την Πηγή… (αν κάνω λάθος διορθώστε με). (Τρίτη σύμπτωση)

    6. Και ξαφνικά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει που οι ρεπόρτερς δεν έχουν τι να γράψουν αφού η μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει και κρατά σιγή ιχθύος. Τους έπιασε μια κρίση όχι οικονομική (αυτή είναι γνωστή), αλλά δικαιοσύνης. Έτσι, για να δείξουμε και πάλι στον υπόλοιπο κόσμο ότι το ρεζιλίκι μας πουλάει και το πλασάρουμε σε όλα τα ΜΜΕ. Οι έλεγχοι για ντόπιγκ που Ο ΙΔΙΟΣ ο παίκτης ζήτησε ξαφνικά λειτουργούν! Έχουν περάσει τόσες μέρες από τότε που τελείωσαν οι τελικοί. Και να είχε πάρει ντόπα ο Μπουρούσης (που ειλικρινά αρνούμαι να το πιστέψω), πως θα το βρουν; Με εξετάσεις αίματος και ούρων, σωστά; Μα δεν θα τις έχει πλέον απορροφήσει ο οργανισμός καθώς έχει μεσολαβήσει ένα 20ήμερο;

    Η ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΡΏΣΕΙΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα που κάνεις δεν θα το βρει για άλλη μία φορά… Οι ρομαντικές, αγνές εποχές έχουν ήδη λάβει τέλος (ΔΥΣΤΥΧΩΣ).

    MS

    Υ.Γ.: Βγήκε μεγάλο παρόλο που δεν το ηθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου MS.
    Μόνο στο νο.4 δε συμφωνώ... Διαφωνώ καθέτως μάλιστα.
    Αλλά στα υπόλοιπα είμαι μαζί σου 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. air_ioannis,
    Στο Νο 4 δεν το συμπεριέλαβα στις συμπτώσεις (αν και ίσως το πρόσεξες). Απλά ήδη παλαιότερα είχαν αναφέρει διάφοροι ότι τα κανόνιζαν και κάθε φορά με τον τρόπο τους εδειχναν ότι αυτό δεν ισχύει.
    Μα είναι της "μόδας" τα στημενα?
    (Black humor to No4)

    MS

    ΑπάντησηΔιαγραφή