Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ποιον αντέγραψε ο Γκρίφιν!

Ο Μπλέικ Γκρίφιν στον χθεσινοβραδυνό τελικό των καρφωμάτων του all star game έκλεψε την παράσταση αφού απογειώθηκε πάνω από ένα αυτοκίνητο και κάρφωσε για να πάρει τη νίκη! Η αλήθεια είναι ότι το κάρφωμα του ρούκι των Κλίπερς ήταν εντυπωσιακό αλλά και....αντιγραφή. Κάθε αντιγραφή είναι συνήθως χειρότερη του πρωτοτύπου! Ο πρώτος που πέρασε πάνω από ένα αυτοκίνητο σε διαγωνισμό καρφωμάτων ήταν ο Μάρκο Μίλιτς στο Σλοβένικο all star του 1995. Με με διαφορά από τον Γκρίφιν. Ο παίκτης των Κλίπερς πέρασε από το πιο χαμηλό ύψος του αυτοκινήτου, πάνω από το καπό, ενώ ο 17χρονος τότε Μίλιτς είχε περάσει πάνω από την οροφή! Νωρίτερα, στον ίδιο διαγωνισμό ο Μίλιτς είχε περάσει πάνω από μια μηχανή και την αναβάτη της!!!
Ανακαλύψαμε το σπάνιο επτάλεπτο βίντεο στο youtube και επειδή εκείνο το κάρφωμα είναι περίπου μυθικό είπαμε να το ανεβάσουμε

7 σχόλια:

  1. egw den katalaba giati den phre o ibaka 50 sto prwto tou karfwma, kai giati o mc gee enw mporouse na kerdisei ekane auto to aplo karfwma sto telos. tromeros o milic de lew. ton eixa petyxei kai se fash pou eixe katedafisei ena tamplo, kapou-kapote. kai o giavtokas eixe perasei panw apo autokinhto an 8ymamai kala. o prwtos omws pou to ekane kai malista ston dromo kai me ypsos 1.75 einai o ''hook'' (demetrius mitchell), gia ton opoio yparxoun martyries pou yposthrizoun oti ekane 360 pernwntas panw apo ena wolksvagen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tέτοια σκανδαλώδη προσπάθεια του ΝΒΑ να επισκιάσει τη δόξα των πλάβι είχαμε να ζήσουμε από όταν έπαιζε ο Πόρτερ και Εκείνος έτρωγε πάγκο.Αλλά δυστυχώς για τον Μπλέικ πλάβι γεννιέσαι,δε γίνεσαι.Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που γεννιούνται,αλλά δε γίνονται ποτέ(λήμμα:Λάκοβιτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος ο Μίλιτς. Μαζί με τον Παπανικολάου και τον Ντιγκμπέ ήταν οι high flyers του Φάιναλ Φορ της Ρώμης το 1997. Κοινό τους σημείο ότι και οι 3 δεν έκαναν ούτε κατά διάνοια την καριέρα που θα μπορούσαν. Πάντως ας σκεφτούμε λίγο πως η Σλοβενία, αυτή η χώρα των 2 εκ, πρέπει να έχει την μεγαλύτερη αναλογία σπουδαίων μπασκετμπολιστών ως προς τον πληθυσμό της (στο βίντεο υπάρχει και ο Γκόρενς). Και είναι και πολύ καλοί σε άλλα αθλήματα (σκι, χάντμπολ). Να τα βλέπει αυτά ο μπαρμπα-Γιώργος που περηφανεύεται για το αναπτυξιακό του πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα βρε Απεργοσπαστη, μαυρα ματια καναμε να σε δουμε. Καλα ο Ντιγκμπε δεν τον εκοβα οτι θα εκανε και τιποτα ιδιαιτερο, για τους αλλους δυο ομως εχεις δικιο. Παντως αξεχαστη φαση ο μικρος τελικος του 1997, οταν εσπασε το ταμπλο σε καρφωμα του και εκαναν τρεις μερες να το αλλαξουν.

    Βεβαια, τι μας πουν αυτοι μπροστα στον Χατσον. Θαρρεις και του ειχε φαει την γκομενα η μπασκετα εκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο μικρές παρατηρήσεις: το ύψος του αυτοκινήτου δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά, παρόλο που ο Γκρίφιν περνάει πάνω από το καπό (καθώς το αυτοκίνητο πάνω από το οποίο πέρασε ο Μίλιτς είναι λίγο "χαμηλό") και δεύτερόν, ο Γκρίφιν δεν κράταγε απλώς τη μπάλα, διέσχισε το γήπεδο και κάρφωσε, αλλά του έκανε πάσα ο συμπαίκτης του μέσα από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου.

    Αν και, κατά τη γνώμη μου, αυτή η αντιγραφή δεν είναι χειρότερη του πρωτοτύπου, αλλά και τα δύο είναι εξίσου εντυπωσιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία τα καρφώματα ,αλλά το μπάσκετ κινδυνεύει να πληρώσει τα σπασμένα του ποδοσφαίρου...Μετά τα όσα έγιναν το σαββατοκύριακο,δεν μπορώ να φανταστώ τα αντίποινα και τα όσα θα επιφέρει η κόντρα των αιωνίων...

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "knicks land anthony in blockbuster trade" symfwna me nba.com..

    ΑπάντησηΔιαγραφή