Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Καταργήθηκε και το κεκλεισμένων των θυρών!

Αφού ο ΕΣΑΚΕ επί ημερών της μαύρης οκταετίας του Οικονομίδη βρήκε...παράθυρο (αναβολή αγώνα) να μην σφραγίζοται εισιτήρια τώρα με μια απόφαση του Αθλητικού Δικαστή ουσιαστικά καταργεί το ’’κεκελσιμένων των θυρών’’. Η ποινή ουσιαστικά είναι πλέον για τα...μάτια του κόσμου αφού κίνδυνος μηδενισμού με βάση το δεδικασμένο του ντέρμπι ’Αρη- ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Με ένα πρόστιμο 2.200 ευρώ που καλύπτεται από τα εισιτήρια (500 άτομα επί 5 ή 10 ευρώ) όποιος θέλει βάζει κόσμο μεσα και δημιουργεί μια μίνι εξέδρα.
Στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής απίθανα: Οτι ναι μεν ο κόσμος ήταν περισσότερος των 50 ατόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί αλλά δεν ήταν διακριτό αν ήταν φίλαθλοι αφού υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι, αστυνομικοί κλπ. (όλοι αυτοί πάντως κάθονται σε συγκεκριμένους χώρους του γηπέδου η φέρου διακριτικά. Την ευθύνη την έχει ο κομισσάριος του αγώνα που επέτρεψε τη διεξαγωγή του. Και αφού, συμπληρώνω εγώ, είχε σπεύσει η ΚΕΔ να τιμωρήσει τον κομισσάριο το θέμα έληξε.
Την απόφαση την γνώριζα από τις παραμονές και μάλιστα είχα μπει στον πειρασμο να γράψω ένα σχετικό ποστ. Οχι γιατί είχα κάποιες πληροφορίες αλλά γιατί έφτασε στα χέρια μου η πολύ έξυπνη υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ. Τακτική που θύμιζε το κλασικό ’’αμαρτία εξομολογούμενη παύει να είναι αμαρτία’’.
Δεν με απασχολεί αν τιμωρήθηκε ή όχι ο ΠΑΟΚ (και το πρόστιμο τιμωρία είναι κατά μια έννοια- άσχετα αν απ΄ ότι μαθαίνω ο ΕΣΑΚΕ εισπράττει επιλεκτικά τις χρηματικές ποινές) άλλωστε είμαι κατά της λογικής να κρίνονται τα παιχνίδια στα χαρτιά. Αλλά η αξιοπιστία και η ισονομία ενός διάτρητου πρωταθλήματος δέχτηκε ένα ακόμη κτύπημα και αυτό ειναι που ενοχλεί.

13 σχόλια:

  1. Αλήθεια κουρούνα αν είχε γίνει ακριβώς η ίδια περίπτωση στο Αλεξάνδρεια σε ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ είμαι περίεργος αν θα ανέβαζες το σχετικό post. Άσε μην απαντήσεις την ξέρω την απάντηση. Αλλά μάλλον δε θα χρειαζόταν κιόλας γιατί θέλω να πιστεύω ότι θα είχαμε την αξιοπρέπεια να μην πάμε για τέτοιο λόγο να πάρουμε το ματς στα χαρτιά. Δηλαδή το να αλλάξει ένα αποτέλεσμα ΠΑ0Κ-ΑΡΗ και πιθανώς και η τρίτη θέση στα χαρτιά θα ταν προτιμότερο; Μάλλον και εσύ μπερδεμένος είσαι αν κρίνω από την αντιφατική τελευταία σου παράγραφο. Από τη μία λες ότι είσαι κατά αυτής της λογικής και από την άλλη μιλάς για νέο πλήγμα στο πρωτάθλημα. Νομίζω πάντως ότι οι νορμάλ αρειανοί δεν θα χαίρονταν να κερδίσει η ομάδα τους στα χαρτιά, όπως και εγώ δεν είχα χαρεί όταν το 99 στη μάχη για την ευρωλίγκα το 1-1 είχε γίνει 2-0 υπέρ μας στα χαρτιά για την ιστορία με τη ντόπα. Άλλωστε στην τωρινή περίπτωση η ευθύνη είναι κυρίως τον υπευθύνων του αγώνα (διαιτητές, παρατηρητής κτλ) που αν υπήρχαν υπεράριθμοι θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την αρχή και όχι να κάνει μετά την ήττα ένσταση ο Δαμιανίδης και να την πληρώσει μόνο ο ΠΑΟΚ. Για την υπόθεση με το χαμένο DVD στη Ρόδο δεν είχα δει να αναφέρεις τίποτα. Ειλικρινά επειδή σε παρακολουθώ μονίμως θα μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση να αναφέρεις κάποια στιγμή περίπτωση που να αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ.

    Νίκος-ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nikos
    Μπερδεύεις τα γεγονοτα με τις επιθυμίες. Επιθυμία μου ειναι να κρίνονται μόνο εντος γηπέδων τα παιχνίδια. Γεγονός είναι ότι δεν τηρηθηκε ο νόμος. Το ιδεατό είναι ο συνδυασμός και των δύο. Να κερδίζει ο καλύτερος στο γήπεδο και να τηρούνται οι νόμοι. Αυτό που είναι αυτονόητο για οποιαδήποτε άλλη χώρα και οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα.
    Τα υπόλοιπα περί Αρη και ΠΑΟΚ καταλαβαίνεις ότι δεν με απασχολούν, σέβομαι την άποψή σου όπως και κάθε αναγνώστη αλλά γίνεται αντιληπτό ότι λειτουργώ με βάση τη δική μου λογική. Και συνήθως στη στήλη μου σπάνια θα γραφτει η λέξη μπράβο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανενας κανονισμος κεκλεισμενων των θυρων δεν καταργηθηκε.Αν παρατηρηθουν υπεραριθμοι φιλαθλοι ωφειλει ο κομισαριος και ο διαιτητης να προειδοποειησουν εγγραφα την γηπεδουχο ΚΑΕ να τους απομακρυνει εντος 15 λεπτων.Αν δεν συμμορφωθει η γηπεδουχος τοτε μηδενιζεται.Τετοια προειδοπειηση δεν δωθηκε ΠΟΤΕ στην Καε ΠΑΟΚ.Δεν γινοταν να μηδενιστει επειδη δεν εκαναν καλα την δουλέια τους οι υπευθυνοι.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΙΚΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.....ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΗΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΠΑΔΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ (ΣΕΡΡΑΙΟΥ??) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ..... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.....ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα, χωρις παρεξηγηση, αλλα αμα πληγωθηκε τοσο πολυ πια το ιματζ του πρωταθληματος λογω του ΠΑΟΚ, ε, παιδια, με συγχωρειτε δεν θα παρω. Να διαμαρτυρηθω γιατι πληρωνω τα σπασμενα αλλων ναι, για το οτι η ενσταση του Δαμιανιδη ηταν για ανεκδοτο ναι, αντε να παει και η γροθια του παπαδοπουλου ναι, αλλα το κουρασαμε.

    Οπως επισης εχει κουρασει και ολη αυτη η προσπαθεια των ΠΑΟΚτζηδων να δειξουν ποσο πολυ αδικουνται. Νικολα, συγγνωμη που γινομαι ωμος: ουτε με εσενα ασχολουνται, ουτε με εμενα, γιατι δεν ειμαστε υπολογισιμα μεγεθη για να ασχοληθει καποιος μαζι μας. Με εσενα ασχολουνται απλως παραπανω, επειδη εχεις Παπαδοπουλο. Οταν φυγει και αυτος, θα περασεις στο χρονοντουλαπο, μαζι με τους υπολοιπους 12 κομπαρσους του μαγικου μας πρωταθληματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε διαφωνώ Tommygun ότι δεν πολυασχολούνται και εγώ επίσης δεν πολυασχολούμαι στο επίπεδο που είμαστε σήμερα. Προτιμώ να ασχοληθώ περισσότερο με το ΝΒΑ και το 2Κ11. Αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα να απαντήσω όταν βλέπω τα τελευταία post της κουρούνας για γροθιά του Λάζαρου και για πλήγμα στο πρωτάθλημα από την απόφαση του αθλητικού δικαστή κτλ κτλ, ενώ άλλα στραβά δε τα σχολιάζει καν. Βέβαια ΟΚ πάω πάσο δικό της είναι το blog ότι θέλει αυτή σχολιάζει. Μάλλον ψιλοσυμφωνούμε πάντως αν κρίνω και από την πρώτη δική σου παράγραφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνουμε στο γεγονος φιλε Νικο οτι και εσυ και εγω πιστευουμε οτι εχουν γινει εγκληματα στο μπασκετ και ασχολουμαστε με τα πταισματα. Πολυ μεγαλυτερη ζημια εχουν κανει τα γκαρσονια τυπου Οικονομιδη απο τον Λαζο. Μπορει να του καταλογισω χιλια δυο αλλα, αλλα το να στοχοποιω τον Λαζο, θα ηταν σαν να καταδικαζω αυτον που δεν πληρωσε διοδια, και αφηνω ελευθερο αυτον που εχει τις μιζες της Siemens.

    Τωρα απο εκει και περα, καθρεφτης ειναι ο αγωνιστικος χωρος. Αμα εισαι καλυτερος μου, βγες τριτος και μπραβο σου. Δεν προκειται εγω να ασχοληθω με οπαδιλικια, απο τα οπαδιλικια τρωνε οι εξυπνοι και φωναζουν οι χαζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος
    Βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ιδια πράγματα. Το μπλογκ ασχολείται αποσπασματικά με κάποια πράγματα. Σαφώς και το πρόβλημα του πρωταθλήματος δεν είναι αν καταστρατηγήθηκε το κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά αυτό είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ανυπαρξίας εξουσίας στο λεγόμενο επαγγελματικό μπάσκετ και στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ στην ΕΟΚ. Αλλά αυτρά γράφω κάθε Τετάρτη και αν είχα μισό ευρώ για κάθε αρνητικό σχόλιο για όλους αυτούς και την πόλωση Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού θα είχα αποσυρθεί στο Μαϊάμι σαν συνταξιούχος Αμερικάνος με φραπέ και κλαρωτό πουκάμισο. Οποιος αρκείται στα όσα γράφονται εδώ θα έχει μόνιμα αποσπασματική εικόνα και εντύπωση. Λυπάμαι... Οι τακτικοί αναγνώστες μου έχουν άλλου είδους απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω θα ηθελα να πω κατι ασχετο με τα υπολοιπα, αλλα κατι που το εννοω απο τα βαθη της καρδιας μου. Σε ευχαριστω που εστω και αν εχουμε διαφωνησει, εστω και αν ωρες ωρες εχω υπερβει τα ορια δεν μου λογοκρινες ουτε ΜΙΣΗ λεξη. Να τα βλεπουν αυτα καποιοι συναδελφοι σου, ντεμεκ υπερανω και "Χουλιγκαν της Εθνικης" που με λογοκριναν για τριτη φορα, χωρις το σχολιο μου να περιεχει το παραμικρο υβριστικο σχολιο. Κατα τα αλλα ο Γκαγκαλουδης ηταν υπερβολικος οταν τα εχωνε. ΜΙΛΑ ΡΕ! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γνώριζες την απόφαση αθλητικού δικαστηρίου πριν την κοινοποίηση της απόφασης? μα το θεό, αυτό και αν λέγεται ισονομία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μια που ειμαστε κιμπαρηδες, να αναγνωριζουμε και τα λαθη μας. Τελικα αναρτηθηκε το σχολιο μου στο blog του Παπαδογιαννη, οποτε οφειλω να ζητησω μια συγγνωμη και να προσεχω περισσοτερο την αλλη φορα. Ειμεθα ολιγον τι παρορμητικοι, τι να κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Tommygun: στο μπλογκ μου ανεβαίνουν τα πάντα, αρκεί να μην είναι χουλιγκοανοϋβριστικά και να μην είναι γραμμένα σε γκρίνγκλικα. Θα έπρεπε να το ξέρετε πια. Αποκλείεται να σας έχω λογοκρίνει και μάλιστα 3 φορές όπως γράφετε. Δεκτή φυσικά η συγγνώμη, αλίμονο, αλλά ...δεν βλάπτει λίγη προσοχή στους χαρακτηρισμούς. Να θυμάστε επίσης, ότι όταν σε ξεφωνίζει ένας σκάρτος είναι σαν να σε επαινεί ένας άξιος. Οσο για το "χούλιγκαν της Εθνικής" που μου έχει κολλήσει ο τρισάθλιος Καρύδας, όλο ξεχνάω να τον μαλώσω και να τον πιάσω από τα μαλλιά :-) Ακου χούλιγκαν! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Νικ.Παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή απουσίαζα 1-2 μέρες εκτός Ελλάδος και δεν είχα δει με προσοχή όλα τα σχόλια διαφορετικά θα παρέμβαινα νωρίτερα. Εχω ξεκαθαρίσει τι δεν μπαίνει εδώ και τι μπαίνει. Ολα γράφονται αρκεί να γράφονται με τον σωστό τρόπο. Ο Νίκος έχει τις δικές του αρχές στο δικό του μπλογκ και καλά κάνει. Εωδεχόμενα απευθύνεται και σε άλλο κοινό οπότε κάνει δύο φορές καλά... Αλλά υπερθεματίζω ότι απαγορεύει μόνο ακραίες περιπτώσεις σχολίων απλά είναι λιγότερο ελαστικός από μένα.
    Είναι γνωστό στους μόνιμους και τακτικούς ότι έχω διαγράψει μόνο ένα σχόλιο που έβριζε άλλους δημοσιογράφους του Μ. δημοσιογράφου των 800 ευρώ (κατά δήλωση του) από τη Θεσσαλονίκη. Και παρότι τα επόμενα σχόλια του ήταν κόσμια (σε ένα συμφωνούσα κιόλας) τα έσβησα και αυτά γιατί δεν μου άρεσε το ύφος και το στυλάκι του. Είπαμε αυτά είναι γούστα και όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή