Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποδοσφαιρικά χάλια!

Ως λαός είμαστε πλέον στερημένοι κουλτρούρας (με εξαίρεση τα τηλεοπτικά σκουπίδια), σε μερικά χρόνια θα υπάρχουν στο λεξιλόγιο μας περισσότερες ξένες λέξεις απ΄ ότι ελληνικές και τα βιβλία θα τα καίμε πριν εκδοθούν!
Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο λάθος ντόρος που δημιουργήθηκε για το βιβλίο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση με θέμα το Euro 2004. Το βιβλίο περιέχει ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ομολογώ ότι το είχα στα χέρια μου αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω. Το έκανε ο Νίκος Παπαδογιάννης, αποδεικνύοντας πόσο σοβαροί είναι οι μπασκετοδημοσιογράφοι. Με την άδεια του κοπι-παστάρω το σχόλιο του στην εφημερίδα Sports Day πριν από δύο η τρεις μέρες.  Αν υπήρχε βραβείο σχολίου (όχι σαν αυτά της πλάκας που δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να του δοθεί... Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε ανάλογα τα κέφια σας.
’’«Ρε συ, Νίκο, τι καλά παιδιά είναι αυτοί; Σοβαρά, μορφωμένα, με το σεις και με το σας, μιλούν σε όλους στον πληθυντικό». Για τον συνάδελφο που περνούσε ατελείωτες ώρες στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο ήταν η πρώτη επαφή με τους μπασκετμπολίστες της Εθνικής Ανδρών. Και δεν την πέτυχε καν στα καλύτερά της...



’’Θυμόμουν το περιστατικό όσο διάβαζα τη -φριχτά κακογραμμένη, ένα σκέτο απομαγνητοφωνημένο κείμενο δίχως επιμέλεια ή φτιασίδωμα- αυτοβιογραφία του Βασίλη Γκαγκάτση και ένιωθα τυχερός που με έστειλαν οι άνεμοι της δημοσιογραφίας πάνω στο μπάσκετ. Μολονότι ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ έχει κάθε λόγο να στρογγυλοποιεί πρόσωπα και καταστάσεις (και πράγματι αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο με τον οποίο ένωσαν την Ελλάδα εκείνες τις αλησμόνητες ημέρες) απομυθοποιεί άθελά του τα ινδάλματα του 2004 και τον προπονητή τους. Και σκορπίζει την απογοήτευση σε όσους πίστευαν ότι ήταν μια ωραία, ξένοιαστη, αφοσιωμένη στον καλό αγώνα συντροφιά.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά κανένας από τους συναδέλφους που το παρουσίασαν δεν έκανε τον κόπο να το διαβάσει πρώτα. Αν το έκαναν, δεν θα μιλούσαν μόνο για το επεισόδιο Ρεχάγκελ-Γεωργάτου και για τα... γούρια της ομάδας. Από κάποια στιγμή και μετά, ο ανυποψίαστος αναγνώστης δεν ξέρει από πού του έρχονται οι σφαλιάρες. Ο μετέπειτα MVP Ζαγοράκης έδωσε θετικό δείγμα σε ντόπινγκ κοντρόλ 8 μέρες πριν από τη σέντρα, αλλά η υπόθεση κουκουλώθηκε. «Ακόμα κι αν η ΟΥΕΦΑ αποφάσιζε να τον αποκλείσει, δεν θα τον αφήναμε να γίνει ρεζίλι. Θα ανακοινώναμε ότι έπαθε θλάση και θα τον αφήναμε έξω», γράφει ανερυθρίαστα ο Γκαγκάτσης.
Την παραμονή του τελικού, όταν σύσσωμη η Ελλάδα επευφημούσε τα παλικάρια που έγραφαν ιστορία, οι ποδοσφαιριστές που ζούσαν τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής τους συγκαλούσαν δραματική σύσκεψη στη Λισσαβώνα με μοναδικό αντικείμενο το... πριμ. Μάλιστα, σωστά διαβάσατε, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το πριμ, μολονότι η θέση Γκαγκάτση είναι: «Μακάρι να μπορούσα να τους δώσω τετραπλάσιο».
Το μίτινγκ τελείωσε άδοξα όταν ο «ήσυχος» Μπασινάς πέταξε στο πάτωμα πιάτα και ποτήρια για να δείξει πόσο αδικούσε την ομάδα η Ομοσπονδία! Ο πολύς Ρεχάγκελ είχε θέσει το δικό του τελεσίγραφο σχετικά με το ρημάδι το πριμ ακόμα πιο νωρίς, μετά τη νίκη επί των Γάλλων: «Πείτε μας εδώ και τώρα πόσα θα πάρουμε».


Πολύ αργότερα, στην τελετή της υποδοχής των ηρώων, οι ήρωες ήθελαν να φύγουν από το Καλλιμάρμαρο και να στρέψουν το πούλμαν στην εθνική οδό, επειδή ο κόσμος ήταν, λέει, λίγος και ανοργάνωτος. Στη Λισσαβώνα χάλασαν τον κόσμο επειδή ένα λάθος των διοργανωτών άφησε τις συζύγους των δίχως δωμάτιο για λίγες ώρες. Τις δε αλλαγές στον τελικό τις έκανε ο Τοπαλίδης. Ντροπής πράγματα. Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι θανάσιμο αμάρτημα η γκρίνια του καημένου του Σχορτσανίτη ή του Μπουρούση...
Εάν τα παραπάνω περιστατικά κρίθηκαν από τον Γκαγκάτση αρκετά «λάιτ» ώστε να δούν το φως της δημοσιότητας δίχως να ξεφτιλίσουν την Εθνική, φανταστείτε τι άλλο μπορεί να συνέβη πίσω από τις κουρτίνες. Αφού κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο αυτή η ομάδα, με τέτοιο κλίμα στα ενδότερά της, υπάρχει ελπίδα ακόμα και για το φετινό Ολυμπιακό του μπάσκετ! Αλήθεια, πόσο είναι το... πριμ; Το έχουν καθορίσει οι Αγγελόπουλοι ή θα χρειαστεί κι εδώ παρέμβαση από τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως έγινε το 2004 στην Πορτογαλία;’’

Υ.Γ. 1 Δικό μου σχόλιο. Απορώ πως δεν λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του εκδοτικού οίκου που κυκλοφόρησε το βιβλίο. Διευθυντής του νεότευκτου εκδοτικού οίκου ’’Τόπος’’ που κυκλοφόρησε το βιβλίο είναι ο φίλαθλος Βασίλης Γεωργακάκης που και παλαιότερα είχε ασχοληθεί με ουκ ολίγες αθλητικές εκδόσεις. Αν είχαν κυκλοφορήσει μερικά μόνο από όσα γράφει το βιβλίο και επισημαίνει ο Ν.Π. θα ήταν ήδη μπεστ σέλερ!
Υ.Γ. 2 Και μια δική μου απορία. Οι δημοσιογράφοι του μπάσκετ θεωρούνται ατυχέστατα ’’μασονική στοά’’ επειδή λένε ότι κρύβουν τα κακώς κείμενα. Από όσο θυμάμαι ποτέ δεν χαρίστηκαν σε κανένα και για κανένα λόγο και ακόμη και ομοσπονδιακοί προπονητές ή μέλη της εθνικής ομάδας έχουν δεχτεί σκληρή κριτική στο παρελθόν. Οι στρατιές των δημοσιογράφων που πήγαν στο Euro 2004 δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν έμαθαν τίποτε από όσα γράφει ο Γκαγκάτσης στο βιβλίο του; Γιατί αν τα ήξεραν και δεν τα έγραψαν γίνεται αντιληπτή η ειλικρίνεια και η επαγγελματική φερεγγυότητα τους. Αν πάλι δεν τα έμαθαν ποτέ είναι απλώς ανεπαρκείς.

29 σχόλια:

  1. Κουρούνα δεν λες μια και έχεις τα μέσα στον Καρύδα που είναι και συγγραφέας και τον Σκουντή που γράφει σαν συγγραφέας να γράψουν κανα μυθιστόρημα για μπάσκετ με τόσα που ξέρουν. Ας μη λένε και ονόματα θα τα καταλάβουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΨΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΜΑΣΟΝΙΚΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΟΥΣΤ! ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΕΞΩ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ; Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ, ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. fysika ta eidan kai den ta egrapsan, an oxi oloi arketoi.8ymamai oti thn epoxh ekeinh orismenoi prospa8ousan na vgaloun pros ta e3w(grapta panta,gia thleorash oute logos) to klima pou epikratouse alla h genikoterh xara htan toso megalh pou apopempotan dia... li8obolismou ws airetikoi kai epido3oi sampoter tou e8nikou megaleiou. oloi xarhkame den lew, apla oi perissoteroi 3eroun epishs gia ta straba tou olou ergou. vevaia kai sto mpasket isws yparxoun analogou mege8ous gegonota,an kai proswpika amfiballw dioti se anti8esh me auta pou leei o anwnymos apo panw oi dhmosiografoi tou mpasket exoun apodei3ei epanhlhmena oti 8a ta egrafan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαγράφω το δεύτερο σχόλιο παρότι το ύφος του δεν μου αρέσει για να μην νομίζει ο ανωνυμογράφος ότι έχω πρόβλημα με τις αντίθετες φωνές και απόψεις. Πολύ απλά όμως θα του υπενθυμίσω ότι αν οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι είχαν διάθεση να κρύψουν ή να κουκουλώσουν διάφορα δεν θα υπήρχε στήλη σαν τη δική μου σε ένα περιοδικό μπάσκετ. Ούτε φυσικά το συγκεκριμένο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kala ekanes kai den esvises ton deftero. To gelio mas hreiazetai stis dyskoles meres pou pername. Apla na tou ipenthimiso oti mono basketikoi dimosiografoi tolmisan exarhis na milisoun gia to mataio tis analipsis ton Olympiakon agonon, mono ekeinoi stilitefsan tin geleiotita tou Athina 97 (pagkosmio stivou) pou stelname fantarous na gemisoun to stadio gia na min mas tin pei o Nebiolo, mono ekeinoi anedeixan ta diestrammena mageiremata tis DOE, mono ekeinoi tolmisan na milisoun gia ta ipopta tis arsis varon kai tou stivou (otan olokliri i ethniki aposirotan apo pagkosmia protathlimata AV, h otan oi alloi anarotiontan ti egine i Tsamita) kai paei legontas. Koinos, mono basketikoi dimosiografoi (kai thelo na elpizo oi basketikoi filathloi) stathikan apenanti se ena sistima pou stin teliki eihe kanei ton athlitismo El Dorado. Kapoioi ehasan apafto, sigoura ohi to basket. Oso gia tin pita pou leei, elpizo oi opadoi tis agapimenis tou omadas (opoia einai) na min kanoun tipota epeisodia tou hronou, giati o OPAP perimenei me to daktilo stin skandali opos ekane me ton PAOK. Giati oloi xeroume oti stin Ellada (kai ohi mono ston athlitismo) i pita einai mia kai legetai kratos. O Gagatsis kai o Basinas to eihan katalavei poli kala apo tote.

    Apergospastis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω βασικα εχω μια αλλη προταση να κανω: Μια φορα οταν και οποτε κατσει, οσοι μπορουμε να παμε στα γραφεια του περιοδικου, να παραγγειλουμε πιτσες, μπυρες, να δουμε καμια ματσαρα στο NBA και να αφησουμε τα λαμογια, εφοσον φυσικα οι ανθρωποι στο περιοδικο δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν.

    Την χολερα που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο ευτυχως δεν αξιωθηκα να την μαθω. Απο οσο διαβαζω Καρπετοπουλο-Πανουτσο που ειναι της πιατσας και ξερουν τι παιζει μου εχουν ανοιξει πολλες φορες τα ματια. Καλο κουραγιο ευχομαι και στους δυο, διοτι εγω με τα μισα που εμαθα (και εξακριβωσα) κοντεψα να κανω εμετο.

    Στην κουρουνα θα αποδωσω τα ευσημα οπως και στον Καρυδα (μονο 46 χρονων ειναι? μπας και κρυβει χρονια?), διοτι σεβονται ακομη και τα βοοειδη, οπως τον Νικο Καββουρη με τα εμετικα του σχολια περι διαιτησιας. Να θυμαστε ολοι εσεις οι καφροι ενα πραγμα: οση δυναμη εχετε εσεις σαν οχλος, εγω, ο Γιωργος, ο Μαριος, ο Panos 919, ο Χαριδιμος, και ολοι οσοι ειμαστε πρωτα ανθρωποι μετα φιλαθλοι και στο τελος οπαδοι την εχουμε εμεις σαν ατομα. Πισω στις στανες σας προβατα!

    Αγαπητε απεργοσπαστη, θα σου ηταν ευκολο να μου αναφερεις σε ποιες ομαδες εχεις αγωνιστει απο την αρχη της καριερας σου μεχρι σημερα? Εχω τους λογους μου, γιατι νομιζω οτι ο υπουλος φιλος μου με κλεβει στο trivia παικτων των 90ies που παιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς Tommygun,
    Σου επιστρεφω τον χαρακτηρισμο πρασαυξημενο κατα πολυ.Οσο για τα σχολια μου για την διαιτησια ,σε ετσουξαν ε???.Δυστυχως για εσενα και τους ομοιους σου υπαρχουν και καποιοι που βλεπουν και λιγο μπασκετ και μπορουν ευκολα να διακρινουν την λαμογια απο το αθωο λαθος,και εχω νομιζω το δικαιωμα να το καταθεσω,μονο που εγω το κανω και βαζω και το ονομα μου,ενω εσυ......Tommygun..ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στειλε ενα mail στο lysi_anagkis@yahoo.com και θα μαθεις το ονοματακι μου αγγελουδι...

    Αντε τωρα πισω στην στανη σου, διοτι σε ψαχνει ο βοσκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλωτσοσκουφοτέκτονες!
    Αλλά είναι πελώριος χαρακτηρισμός...

    Είτε Γκαγκάτσης,είτε Βασιλακόπουλος,ίδιοι οι ρόλοι τους,όμοιες οι αποστολές τους.Απλώς άλλη κουλτόύρα,άλλη κοσμοαντίληψη{sic!},άλλη κομματική ένταξη...

    Αλλά ας μην πέφτουμε σε διαχωριστικούς χαρακτηρισμούς και διαχωριστικές αντιλήψεις.Εμείς οι απλοί φίλαθλοι,δεν έχουμε συμφέρον από την κόντρα των διαφορετικών φραξιών "αθλητικο"γράφων ή μήπως όχι;

    Μάκια





    υ.γ. (1) Όσο αναμένω το μουντιάλ,τόσο αναμένω και το μουντομπάσκετ!Χαλαρώστε..
    υ.γ. (2) Δηλαδή,οι ¨αθλητικογράφοι¨είτε της υδατοσφαίρισης,είτε της πετοσφαίρισης,της χειροσφαίρισης και της αντισφαίρισης π.χ. πώς αντιμετωπίζουν άραγε την προβολή της καλαθοσφαίρισης; (Ιδίως το 1987,που θα μπορούσε ν'αντιστραφεί ο Ιούνης με τον Σεπτέμβρη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ tommygun se ti anaferesai sto prwto miso ths 3hs paragrafou tou sxoliou sou stis 11.34? (sxolia peri diaithsias klp..?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς tommygun, Ανώνυμο και λοιπούς
    Δημιουργήθηκε ένα θέμα με μια επιστολή του Ν. Καβούρη (αν κατάλαβα καλά είναι ο ανώνυμος που άφησε εδώ ένα σχόλιο, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει) που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού αναφορικά με τα σχόλια του Δ. Καρύδα στην τηλεοπτική μετάδοση Αμαρουσίου- Ολυμπιακού. Η επιστολή απαντήθηκε αρμοδίως και από όσο είμαι σε θέση να ξέρω στο αυριανό τεύχος υπάρχουν επώνυμες επιστολές ή επιστολή (δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό) που εγκαλούν τον συγκεκριμένο αναγνώστη για το ύφος του αλλά και τον διευθυντή του περιοδικού γιατί δημοσίευσε τη συγκεκριμένη επιστολή που δεν ταιριάζει με το γενικότερο ύφος της έκδοσης. Επειδή το όλο θέμα νομίζω ότι εξαντλείται στις σελίδες του περιοδικού και ειδικότερα στη στήλη αλληλογραφίας δεν νομίζω ότι αφορά το μπλογκ. Δεν παρεμβαίνω στις απόψεις των αναγνωστών-σχολιαστών, το ξέρουν όλοι αυτό σεβόμενος και την πάγια αρχή του περιοδικού αν και θεωρώ ότι και στην επιστολή του και στο συγκεκριμένο σχόλιο ο Ν.Κ. ξεφεύγει πολύ από τα επιτρεπτά όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητη κουρουνα,
    Θα ηθελα να μου πεις που ακριβως ξεφυγα απο τα επιτρεπτα ορια ειδικα στο σχολιο που εκανα στο blog,επιστρεφοντας τους χαρακτηρισμους στον φιλο Tommygun,εγω δεν εβρισα κανεναν,και ο κυριος ΚΑΡΥΔΑΣ με τον οποιο εχω ανταλλαξει σχολια και στο παρελθον,γνωριζει οτι μπορει να κριτικαρω την διαιτησια,αλλα τον ιδιο και λοιπους δημοσιογραφους τους σεβομαι και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ,οπως αντιθετως κανει ο φιλος Tommygun.Εαν καποιοι ενοχληθηκαν απο τα σχολια μου περι διαιτησιας εχω να τους προτεινω ΞΥΔΙ.!!!!!Φιλικα ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητη κουρουνα,
    Θα ηθελα σε παρακαλω να μου εξηγησεις το πως και το γιατι ξεπερασα εγω,και οχι ο Tommygun τα επιτρεπτα ορια,οπως αναφερεις στο σχολιο σου παραπανω.Αν αυτο ειναι δυσκολο να γινει στο blog μπορεις να μου στειλεις ενα mail ,το mail μου το εχει ο κυριος ΚΑΡΥΔΑΣ.Ευχαριστω για την φιλοξενια και αναμενω.Φιλικα ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να ξεκαθαρισω και εγω την σταση μου:

    1. Οποιος θελει να μαθει το ονομα μου, μπορει να στειλει e-mail στην διευθυνση που ανεφερα και να μαθει. Ειναι στραβομαρα μου, ειναι κουσουρι, οπως θελετε πειτε το, ωστοσο στο παρελθον ειχα ασχημες εμπειριες με προσωπικα μου δεδομενα και δεν θελω να δινω τα πραγματικα μου στοιχεια στο διαδυκτιο. Καντε λοιπον οποιος θελει ενα κοπο και θα μαθει κατι παραπανω για μενα.

    2. Προς τον Πανο 919: Αναφερομαι στην επιστολη του απεστειλε ο Νικος Καββουρης στο τευχος 217 και αναφερεται προσωπικα στον Δημητρη Καρυδα, σχετικα με τον σχολιασμο του αγωνα Μαρουσι- Ολυμπιακος, οπου ο προαναφερομενος κανει επιδειξη τσαμπουκα (η ετσι νομιζει). Το υφος της επιστολης ειναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ και εχει να κανει με την γνωμη του αποστολεα σχετικα με τα "χειρουργεια" που εχει περασει ο Ολυμπιακος.

    3. Προς τον Νικο Καββουρη: Σε αντιθεση με σενα, εγω δεν κοιταζω τους διαιτητες αλλα την ομαδα μου. Και ως οπαδος του Ολυμπιακου, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ! Τερμα τελειωσε. Οταν εβρεχε σιφωνια στο ΣΕΦ, οταν πετουσε σακακια ο Ιωαννιδης, και το γηπεδο ηταν ζουγκλα, παντα με την καλυψη του θειου χοχοχο, ηταν καλα. Οταν αλλαξαν τα κοζα και ο θειος ασχοληθηκε με την μπαλα, ξαφνικα ανακαλυψες οτι οι διαιτητες σ' αδικουν. Οι ιδιοι δηλαδη που σε στηριζαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την δεκαετια του 90. Ειδες τωρα τι ωραια που ειναι εσυ να σκιζεσαι και να στο παιρνει ο γκριζος? Ειδες τι καλα που ειναι?

    Φτιαξε πρωτα ομαδα, φερε εναν προπονητη, μαθε και λιγο μπασκετ και μετα απο ποοολυ καιρο, θα δεις κανα τιτλο. Για την ωρα κατσε δευτερος να βλεπεις την πλατη του Σερβου.

    Εχω γραψει κατ' επαναληψη οτι η κουρουνα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σχολιο μου θεωρει, προκλητικο, εμπρηστικο, υβριστικο του εχω δωσει το δικαιωμα να το διαγραψει. Δικο του ειναι το μπλογκ και εχει καθε δικαιωμα να το χειριστει οπως το θελει. Εκ μερους μου ζητω απο την κουρουνα συγγνωμη που παρεκτραπηκα, αλλα η υπομονη εχει και τα ορια της: ε, οχι να μας κλαιγονται και οι γαβροι, που σε καθε αθλημα μαθαινουν πρωτα την σφυριχτρα και μετα τι χρωμα εχει η μπαλα! Παει πολυ!

    Ας πραξει ο,τι θελει η κουρουνα. Εγω θα αποδεχτω οποιαδηποτε αποψη.

    Επισης να αναφερω οτι αυτο το σχολιο ειναι και το τελευταιο που κανω. Τα υπολοιπα στην ηλεκτρονικη μου διευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @tommygun, la8os mou, exw to teuxos,den eixa diabasei thn epistolh. ta logia einai peritta.. aplws epeidh to 8ema kai meta thn teleutaia topo8ethsh e3antlh8hke, sou epishmainw pws oti oi diaithtes edwsan ston olympiako thn dekaetia twn 90ies, ta phran me to parapanw (den me noiazei pou ta edwsan an kai oloi to 3eroume) apo tis arxes twn 00's.. diafwneis? gia na mhn pare3hgh8w, 8a pw gia mia akoma fora pws einai koinws apodekto oti o pao eixe thn kalyterh omada thn dekaetia pou perase, apla parektraphka tou 8ematos me aformh thn kouventa peri...grizwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κλείνω και εγώ το θέμα...Προς τον Tommygun. Θεωρώ λάθος τη λογική του ’’δεν σχολιάζω επειδή κάποιος άλλος σχολιάζει με το δικό του τρόπο’’. Προσωπικά και το έχω πει δεν με απασχολεί αν κάποιος δηλώνει ταυτότητα, γράφει ανώνυμα ή κάνει ότι γουστάρει εφόσον δεν ενοχλεί. Από τη στιγμή που τοποθετήθηκες μόνος σου (στο διάλογο με τον Νίκο Καββούρη) εμένα μου περισσεύει να μπω στη μέση και να παριστάνω τον διαιτητή! Αλλά το να μην ξαναγράψεις δώσε μου το δικαίωμα να το θεωρήσω λάθος γιατί η λογική αυτού του μπλογκ είναι διαδραστική και όχι μονόλογος. Μεγαλύτερο κέφι κάνω με όσα γράφουν οι άλλοι παρά με όσα γράφω εγώ εδώ μέσα. Αν ήθελα μονόλογο μου αρκούσε το περιοδικό όπου γράφω άνευ διαλόγου. Ξανασκέψου το.
    Προς Νίκο Καββούρη. Στην επιστολή σου στο περιοδικό άφηνες αιχμές με φράσεις του τύπου ’’μπόχα τελικών’’ και ίσως σωστά, ίσως λάθος αρκετοί από όσοι τη διαβάσαμε θεωρήσαμε ότι καταλόγιζες δόλο στον Δ.Κ. Το ίδιο περίπου αφήνεις να αιωρείται εδώ με το σχόλιο (’’μπορουν ευκολα να διακρινουν την λαμογια απο το αθωο λαθος’’). Στο περιοδικό έχουν δημοσιευτεί πολύ σκληρότερες κριτικές απόψεις (ρώτα και τον Χαρίδημο που σε κάθε ευκαιρία και συνήθως με καλό λόγο και αιτία μας ρίχνει ένα ξεφωνητό αλλά και αρκετούς άλλους που κατά διαστήματα έχουν στείλει επιστολές) αλλά ήταν η πρώτη φορά που αναγνώστης κατηγορεί ένα συντελεστή του All Star για δόλο ή για σκοπιμότητα και μάλιστα για θέμα που δεν αφορά αυτό καθ΄αυτό το περιοδικό. Αφού ο εμπλεκόμενος αποφάσισε να δημοσιευτεί η επιστολή και επέλεξε το δρόμο της δημόσιας και όχι της κατ΄ιδίαν απάντησης θεωρώ επίσης ότι το θέμα είναι λήξαν. Αλλωστε όλα τα παιδιά του περιοδικού μπαινοβγαίνουν εδώ μέσα οπότε αν υπήρχε λόγος θα έβαζαν ένα σχόλιο διευκρινιστικό ή κάτι άλλο τέλος πάντων. Αυτά στα γράφω γιατί με ρώτησες που και πως ξέφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοι φιλοι,κουρουνα,Tommygun,και λοιποι,
    Απ οτι καταλαβα δεν ενοχλησαν τα σχολια μου περι διαιτησιας,αλλα το <>απειλητικο και τσαμπουκαλεμενο υφος της επιστολης μου.Σας διαβεβαιωνω λοιπον ,οπως εκανα νωριτερα και στον ιδιο τον Κο ΚΑΡΥΔΑ,οτι το υφος και οι εκφρασεις μου(κιτρινα γυαλια,τοπικιστης κ.λ.π)ηταν καθαρα χιουμοριστικα το οποιο ομως κανεις δεν μπορεσε να καταλαβει.Λυπαμαι παρα πολυ και εαν νομιζετε οτι πρεπει να ζητησω απο καποιον συγγνωμη ευχαριστως να το κανω.
    Παμε τωρα στα αγωνιστικα και στο οργιλο ξεσπασμα του φιλου Tommygun.Αυτο που εγω βλεπω ειναι οτι τωρα ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ,ενω πριν και εχεις δικιο ηταν ΚΟΚΚΙΝΑ,και αν εισαι αρκετα μεγαλος πιο πριν ηταν ΚΙΤΡΙΝΑ,και ολα εχουν ισοπεδωθει.Πιθανον εχει χασει και η ομαδα σου καποιους τιτλους απο τους γκρι ,οπως χανει τωρα ο ΟΣΦΠ,απλα εγω αναφερομαι στο τωρα.Σιγουρα ομως κανεις δεν εχει κλεψει τιτλο απο ομαδα οπως το ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΙΑ ΝON CALL,του Κου ΠΗΛΟΙΔΗ.Κλεινοντας θελω να προσθεσω οτι θεωρω τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΑ απο τους κορυφαιους δημοσιογραφους,στον χωρο του μπασκετ και τον εχω σε πολυ μεγαλη εκτιμηση,γι'αυτο και του στελνω απο καιρου εις καιρον καποιες σκεψεις μου,χωρις να ζητω να δημοσιευονται,απλα για επικοινωνια.Η δημοσιευση καποιων απο αυτες ειναι καθαρα δικη του αποφαση.Αυτα προε το παρον και ελπιζω να λυθηκε η παρεξηγηση.
    Με φιλικους χαιρετισμους ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εφοσον τεθηκε το θεμα σε αυτην την βαση, τοτε ζηταω και εγω συγγνωμη, διοτι παρεξηγησα τα γραφομενα σου και σε θεωρησα "επιστημονα". Και με τους "επιστημονες" τα εχω ασχημα, επειδη για ενα συντομο χρονικο διαστημα ανηκα και εγω σε τετοιες καστες και πραγματικα ντρεπομαι για αυτο. Οποτε καταλαβαινεις οτι ειμαι καπως ευαισθητος σ' αυτο το θεμα.

    Εγω απ' οσο θυμαμαι δεν εχω χασει καποιο τιτλο λογω διαιτησιας, παρα παιχνιδια. Σαφως και οταν μια ομαδα κανει την υπερβαση και χτιστει σε στερεες βασεις, παιρνει και την ευνοια της διαιτησιας, αρκετες φορες μαλιστα σε ενοχλητικο βαθμο. Απλως θεωρω οτι η πραγματικη ομαδα μπορει να κερδισει και τους διαιτητες, εκτος αν μιλαμε για σπλατεριες τυπου Ελλαδα-Γιουγκοσλαβια το 1995 η το μακελειο του Ταουγκρες-ΠΑΟΚ οπου στο τελος εγινε καταγγελια στον ΟΗΕ για παραβιαση ανθρωπινων δικαιωματων.

    Οσον αφορα τον Ολυμπιακο, το εχω γραψει πολλες φορες οτι εχει προβλημα παγκου και οτι οι Αγγελοπουλοι ειχαν την λυση στα χερια τους
    (Μεσινα) και την αφησαν ανεκμεταλλευτη. Μπορει σε αυτα τα δυο χρονια να μην επαιρνε κανενα τιτλο, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα παρουσιαζε σαφως πιο οργανωμενη εικονα, και σιγουρα θα μπορουσε και παλι να ξαναδημιουργησει την δυναστεια που ονειρευονται. Επισης να δηλωσω ευθεως οτι οι Αγγελοπουλοι ειναι σαφως πιο πολιτισμενοι απο τον θειο χοχοχο, που μου εχει καθισει στο λαιμο και το κατεχουν το αθλημα.

    ΚΑι κλεινοντας, θα μου επιτρεψεις μια παρατηρηση: χρειαζεται προσοχη στον γραπτο λογο, διοτι ειδες οτι στα καλα καθουμενα προκευψε θεμα. Αμαρτια ειναι να χαλαμε τις καρδιες μας.

    Ειρηνη, υγεια και μπυρα στα ψυγεια!

    ΥΓ: Σωστη η τοποθετηση σου κουρουνα, ειχα αδικο. Αυτη ειναι και η αρχη του διαλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kremomaste apo to ramfos sou kourouna. pes mas ti ginetai me stojakovic-pao?????!!!! an ontws isxuei den einai polu la8os to xroniko shmeio pou diereuse h plhroforia??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Παναθηναϊκό θα κριθούν από την εμπλοκή ή όχι των Γιαννακοπουλαίων στο ποδόσφαιρο. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ανεξάρτητα του αποτελέσματος των τελικών το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ειναι 28 εκατομμύρια (μιλάω μόνο για συμβόλαια και όχι για τα +7 εκατομμύρια των λειτουργικών εξόδων). Στην καλύτερη περίπτωση να είναι πάλι 28 μύρια αλλά με την εφορία μέσα (το 21% γίνεται 42%) και όπως εξήγησα πριν από κάτι τεύχη τα 2 εκατομμύρια νέτα που ζητάει ο Σπανούλης γίνονται αυτόματα 2,8. Αυτό ξέρω αυτό λέω. Ο Πέτζα (δεν έχω πληροφόρηση για εξαγορά συμβολαίου του ή κάτι αντίστοιχο) έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 και από όσο έχει πει ο ίδιος έχει σκοπό να το εξαντλήσει. Φετινό συμβόλαιο του Πέτζα 14 εκατομμύρια δολάρια και κάτι ψιλά. Κάντε τους υπολογισμούς σας και τα λέμε αν μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση με βασική πάντα προϋπόθεση να τον αφήσει η Νέα Ορλέανη ελεύθερο. Οι πληροφορίες επίσης κάνουν κακό όταν διαρρέουν παραμονές κρίσιμων παιχνιδιών αλλά σε αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι. Φταίνε οι ομάδες που ήδη έχουν ξεκινήσει κινήσεις και επαφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. poia akribws plhroforia diereuse? h eidhsh anevhke apo galliko site me 8ema to mpasket, to opoio sthn arxh arxh tou reportaz anaferei thn frash "symfwna me ellhnika mesa". synepws opoios skeftetai katalabainei kata poso einai vasimes oi fhmes. deuteron, o stojakovic opws swsta eipe h kourouna exei fetos symbolaio 14 ek., tou xronou 15,3 ek. ara aparaithth proupo8esh einai na meinei eleu8eros.( proswpika den to vlepw). triton kai kuriotero, o peja den exei dhlwsei 3eka8ara pws 8elei na e3antlhsei to symbolaio tou, kai pws an epestrefe sthn ellada 8a htan MONO gia ton paok? allo ena group sto facebook me to ti 8a 8elame gia thn omada mas, allo mia- aoristh estw-ny3h pros thn apenanti tou wkeanou meria, kai allo mia entelws kateu8ynomenh plhroforia me skopo ton entypwsiasmo. twra an h kourouna gnwrizei oti oi armodioi tou pao exoun hdh epefes me hornets gia thn metagrafh, paso. allwste poios den 8a h8ele na 8aumasei enan tetoio paixth sta ellhnika ghpeda?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τοmmy αν δεν αναγνωρίσεις τη σφαγή των πλάβι στον τελικό της Ατλάντα θα αποχωρήσω από την ανάγνωση του μπλογκ και θα διαβάζω μόνο τα κείμενα της κουρούνας στο περιοδικό(όχι τίποτε άλλο,αλλά να μαθαίνω και τα συστήματα του Ράμπο).Ποια διαιτησία ρε Τοmmy που είχα προπονητή τον Ζέλικο Λούκαιτς που αντί να του απαγορευτεί να φέρει την τιμημένη κατάληξη στο επώνυμό του μού είχε και παράπονα.Άσε με τώρα.

    Η υπόλοιπη συζήτηση είναι πολύ ξεπερασμένη και πολύ 90s (sic).To μόνο που δέχομαι είναι πως είναι τραγικό που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν να βάζουν τρεις λέξεις σε μια πρόταση.Τα άλλα είναι υπερβολές(που και γω έχω υποστηρίξει παλαιότερα).Και στον ποδοσφαιρικό χώρο υπάρχουν αξιολογότατες πενες.Εξάλλου η σοβαρότερη αθλητική πένα είναι ποδοσφαιρική,ο Πανούτσος(όποιος δεν τον διάβαζε στο Βήμα έχασε)

    Πες μας για τα φάουλ που χρεώθηκε ο Ντίβατς στην Ατλάντα αρχιμασόνε Τοmmy,χεχε..

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καπου εδω οσοι εχουμε το τευχος με τους 75 καλυτερους παικτες αρχιζουμε και βαζουμε στοιχηματα ποιος μπορει να παει που. Παντως 2,8 για τον Σπανουλη με την φετινη χρονια? Γκουχ...Τωρα κιολας που μενει ελευθερος και ο Μακινταιρ με τον Ρακοσεβιτς, αλλαζουν τα δεδομενα. Παντως ειμαι περιεργος να δω ποσο θα αλλξουν τα δεδομενα στον ΠΑΟ, μια και ελευθεροι μενουν οι Διαμαντιδης (ακινητος), Σπανουλης (μαλλον τσιου), Πεκοβιτς (το μαυροβουνιο βουβαλι), Νικολας, ενω λογικα θα φυγουν ο Σαρας με τον MVP του ιατρικου παγκου Τσαρτσαρη. Ειδικα αμα φυγει το αρκουδι, αλλαζουν δραματικα οι ισοροπιες στην ρακετα, ενω και ο Νικολας ειναι στα δικα μου ματια υπερχρησιμος.

    Τα περι Στογιακοβιτς λιγο τραβηγμενα μου φαινονται. Φετος μενουν ελευθεροι πολυ καλοι παικτες και σαφως φτηνοτεροι απο τον Πετζα και αυτο θα αλλαξει πολλες ισοροπιες.

    Καλα με τους Γιαννακοπουλους. Εμας που το μισο μπατζετ θα το βαλω εγω και το αλλο μισο ο πατερας μου, μπορει να μου πει κανενας τι σοι παικτες θα βρουμε?

    Να μην ερθει ο Πετζα στον ΠΑΟ. Εμεις οι παλιογεροι πως θα μιλαμε μουρη δηλαδη στους νεους?

    ΥΓ:http://www.in-the-game.org/?page_id=6239 Τσεκαρετε το λινκ, εγω ως Αρης σταματησα στους παικτες με βαθμο 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιωργο εισαι μεγαλος εκβιαστης και ακριβως επειδη επεσες στην συγκυρια να εχω διαβασει Γιαννη Καψη (Για να ανατειλει ο ηλιος πρεπει να δυσει) και με εχει πιασει το τζαναμπετικο δηλωνω:

    1. Απαιτω την αναγνωριση της ΠΟΠ 84 ως Γιουγκοπλαστικα, μονο και μονο για τον Σαβιτς που στο f4 εριξε τοσο ξυλο, οσο ο Παπαχρονης σε ολη του την καριερα. Δεν μπορειτε δηλαδη εσεις οι ειδημονες να στερειτε το δικαιωμα σε μας τους ταβερνιαρηδες να μην ονειρευομαστε. Γιατι ο καθενας μας εχει εναν Παβλισεβιτς, εναν Σκανσι, εναν ασχετο τελος παντων που περιμενει να δοξαστει. Οριστε μας, σφαγεις της ελπιδας.

    2. Σωστα ο Λουκαιτς εφταιγε που εμεινες χωρις ψηλο. Ημαρτον ρε φιλε, αριανος ειμαι και τραβαγα τα μαλλια μου, τι να κανει ο τυπος σπαθια να καταπιει? Ακου εκει ο Ματερατσι του μπασκετ να βαλει 30 ποντους. Μετα ο Παβλισεβιτς σε φταιει εσενα.

    3. Οσον αφορα τα φαουλ του Ντιβατς πρεπει να τα ξαναδω στο replay, να συσκεφτω με την κουρουνα, να τα στειλω και στον Συμεωνιδη και μετα θα σου ανακοινωσω το πορισμα. (Αμ τι, μονο εσυ εισαι πεισματαρης? Να και εγω!)

    Παναγια μου σε τι καταντια εφτασα. Εγω αριανος να υπερασπιζομαι τον Λουκαιτς. Ενα γιατρο στο παιδι, Ευδοκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. gia kapoio logo den eimai toso sigouros oti o pao 8a enisxy8ei fetos me elite perifereiako.. perissotero pisteuw tou xreiazontai 2-3 kales pros8hkes sthn frontline,eidika se periptwsh pou o pekovic thn kanei gia timberwolves.. auto pou eixe grapsei h kourouna gia maric isxyei? h na koitame pio pshla (ennow se ekatosta) kai oikonomika? eidka an fygei o tsartsarhs einai megalh intriga to ti frontline 8a mporouse na ftia3ei o pao, apoktwntas ton (kata thn gnwmh mou) pio upotimhmeno kai ek twn 3 top PF ths eurwphs, felipe reyes, kai enan center megalwn kubikwn. o nicholas den nomizw na fygei, kai epistrefontas sta ths perifereias, o obradovic einai mastoras sto na fernei paiktes sta nera tou, alla... eurwpaious. to pws 8a pei ston mc intyre ''den me noiazei pou hsoun hgeths,8elw na paizeis 20 lepta to mats ws anti-saras'' einai ena zhthma.. poio polu 8a tou phgaine o rakocevic..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. mou 3efyge k ena o panw sta twn metagrafwn.. fysika ennoousa pio polu k oxi poio polu. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εντελώς εκτός θέματος,αρκετές αναρτήσεις!
    Στην θέση σου θα τις έσβηνα.

    υ.γ.πάει κι η Barca,πέρασε με σκούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1.Στα σοβαρά πάντως έχω την άποψη πως η διαιτητολογία είναι η χειρότερη κουβέντα(και ειδικά στο μπάσκετ).Στο μπάσκετ πάντα ο καλύτερος κερδίζει.Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε φταίει(μόνο)η διαιτησία που έχασε ο ΠΑΟΚ προβάδισμα δέκα πόντων.Περισσότερο ρόλο έπαιξαν απλούστερα πράγματα όπως η έδρα.Όσο για τον ψηλό έπαιζα ήδη χωρίς ψηλό.Θες τα στατιστικά του Ντιν-Καρλ Μαλόουν των φτωχών-Γκάρετ,να γελάσει μέχρι και ο Μακαράς?

    2.Είναι γνωστό πως η ονομασία ΠΟΠ 84 καθιερώθηκε από σκοτεινούς κύκλους του Σπλιτ(λέγε με Ζε-Πα) για την μπασκετική παραπληροφόρηση των νεότερων γενιών.

    3.Είμαστε πολύ μικροί για να κρίνουμε τον Ραμόν Ρίβας.Η συνεισφορά του στην καθιέρωση του κανονισμού των 3 δευτερολέπτων δεν μπορεί να αποτιμηθεί μέσα από ένα απλό μπλογκ.Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;Να μην αναγνωρίσουμε τον Iάκωβο-κάνω βήματα και στην άμυνα-Τσακαλίδη?

    4.Απαξιώ να σχολιάσω την αναφορά σου στον μεγάλο Ζόραν Σάβιτς.Με το ξύλο του άνοιγε διαδρόμους στον μεγάλο Λέστερ,αλλά είσαι πολύ μικρός για αν καταλάβεις τα συστήματα του Παβλίσεβιτς..

    Πες μας για τα φάουλ του Ντίβατς τώρα..
    (Έχω κρατήσει το μειλ σου και θα κανονίσουμε καφέ συντόμως)..

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Aνταπαντω.

    1. Βεβαιως και τα θυμαμαι. Πρακτωρ ΘουΒου 000. Αν δεν κανω λαθος το μονο μερος στην στατιστικη που ειχε νουμερο και οχι παυλα ηταν ο χρονος συμμετοχης του. Εμ, αυτα εχουν τα ξευχτια στα στριπτιζαδικα.

    2. Ειναι η πρωτη μου παιδικη ενθυμηση. Γιατι βρε εισαι τοσο κακος? (Υφος γιαπωνεζικου καρτουν που ετοιμαζεται να βαλει τα κλαματα). Αυτα ηταν τα πρωτα μου τρυφερα βηματα...Σας το ορκιζομαι κυριε, μια χαρα παιδακια ειχε και εκεινη η ομαδα. Δεν φταινε αυτα που ειχανε τον κυριο λυκειαρχη για προπονητη.

    3. Λαθος κανεις φιλε Γιωργο. Η προσφορα του Ριβας στο μπασκετ ηταν και στυλιστικη (σαν τον ανδρα της Λονγκορια στο "Απελπισμενες Νοικοκυρες") αλλα κυριως για την ενοποιηση των τακτικων ποδοσφαιρου και μπασκετ, οπως το τακλιν. Τιμη και δοξα στον αμυντικο αυτο τσιμεντολιθο.

    4. Ναι δασκαλε...

    Ενταξει σφαξαν τους Σερβους. Σταματα τωρα να γκρινιαζεις :-}

    ΑπάντησηΔιαγραφή