Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κάντο όπως ο Τζόρνταν (Τριγωνική επίθεση)

Ακολουθεί τα βήματα του Τζόρνταν αλλά ξέρει ότι του λείπει ο τίτλος. Και επειδή όλοι οι σούπερ σταρ έχουν λόγο στις ομάδες τους όχι μόνο εντός γηπέδων ο Λεμπρόν έχει θέσει τους όρους του στη διοίκηση των Καβαλίερς για να μείνει στο Κλίβελαντ: ’’Θέλω προπονητή εξπέρ στην τριγωνική επίθεση’’! Μια και ο Τεξ Ουίντερ εμπνευστής και ’’γκουρού’’ της συγκεκριμένης επίθεσης έχει πάρει σύνταξη αναζητείται κόουτς που να ξέρει καλά τη συγκεκριμ΄πενη επίθεση. Οι φήμες λένε ότι ο Λεμπρόν έχει υποδείξει προπονητή και δεν είναι άλλος από τον Μπράιαν Σο, παλιό πλέι μέικερ (κάποτε έπαιξε και στην Ιταλική Μεσατζέρο Ρόμα σε μια από τις πιο ακριβές για την εποχή μεταγραφές) και νυν ασίσταντ στο επιτελείο του Φιλ Τζάκσον. Ο Λεμπρόν μάλλον πιστεύει ότι ο Ουίντερ άφησε το βιβλίο με τα συστήματα στο επιτελείο του Φιλ Τζάκσον, άρα ο Σο κάτι θα έχει ακούσει για το όλο θέμα.
Η ιστορία της τριγωνικής επίθεσης μοιάζει με μπασκετικό παραμύθι. Τη χρησιμοποιούσε ο Ουίντερ στη δεκαετία του ’50 όταν ήταν προπονητής σε ένα άσημο κολέγιο του Κάνσας. Με τα χρόνια ξεχάστηκε και προς το τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Ουίντερ, συνεργάτης του Τζάκσον στο Σικάγο τον έπεισε ότι αυτό το επιθετικό σύστημα θα έδινε τίτλους στους Μπουλς. Ο Τζάκσον στην αρχή αντιμετώπισε την κάθετη άρνηση του Τζόρνταν που φοβόταν (σύμφωνα με το υπερ αποκαλυπτικό βιβλίο Jordan Rules) ότι με το σύστημα αυτό οι Μπουλς ούτε τίτλο θα έπαιρναν, ούτε ο ίδιος θα έβγαινε πρώτος σκόρερ. Τελικά, έπεσε έξω και στα δύο. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο καταφερτζής Τζάκσον φρόντισε να τον πείσει. Από εκεί και πέρα ανέθεσε στον Ουίντερ τα διαδικαστικά της προπόνησης και της ανάλυσης του συστήματος και ο άξονας Τζόρνταν- Πίπεν- Ρόντμαν έκανε τα υπόλοιπα στο παρκέ. Ο Τζάκσον δεν απαρνήθηκε ποτέ την triangle offrense και πήρε μαζί του τον υπερήλικα Ουίντερ στο Λος Αντζελες και τους Λέικερς μέχρι πριν από μερικά χρόνια όταν του....επέτρεψε σε ηλικία περίπου 80 ετών να πάρει σύνταξη!!!

6 σχόλια:

  1. Σωστα. Εγω ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει μια πλειαδα βιβλιων του Ουιντερ με ποικιλους τιτλους: 1001 και ενας τροποι για τριγωνικη επιθεση, We love Trigoniki Epithesi, Τριγωνα-Καλαντα-Τριγωνικη Επιθεση, Sex In The City Of Cleveland and Triangle Defence, Μια τριγωνικη επιθεση για καληνυχτα.

    Αντε αγορι μου, αντε σοβαρεψου και λιωσε στις προπονησεις να φτιαξεις χαρακτηρα. Θαρρεις και τα συστηματα του μπασκετ ειναι κουστουμι, πας και παιρνεις στο μεγεθος που θες. Γιωργοοοο, βοηθειααααα! Που τα εχεις κρυψει τα βιντεο με την Γιουγκοπλαστικααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala kanei to paidi. eide k apoeide kai leei 8a to kanw...his way. vevaia oi kourounoplhrofories mou fainontai la8os, oloi 3eroun oti h teleutaia efarmogh ths trigwnikhs epi8eshs me terastia malista epityxia egine sthn ellada apo ellhna proponhth.. k egw pou den pisteua tis fhmes peri antikatastashs..twra einai fanero giati 8a fygei o drakos.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοmmy πες τα,γελάει ο κόσμος.Εξάλλου είναι γνωστό ότι τουλάχιστον στους Bulls η τριγωνική επίθεση ήταν ελαφρώς παρωδία,από καποιο σημείο και μετά.Απλώς ο Τζάκσον έπαιζε το γνωστό σύστημα παροιμία ''τρεις και ο Κούκοτς''.Ως γνήσιος προπονητής της καφετέριας,πάντοτε πίστευα ότι η τριγωνική επίθεση κατα βάθος ήταν σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στο international παιχνίδι.Για να αποδοθεί σωστά τουλάχιστον χρειάζεται αλτρουισμό κάτι που δεν περισσεύει στο ΝΒΑ.Πάντως ο Λεμπρόν καλό είναι να διαλέξει Νέα Υόρκη-αν τον θέλουν-για να ενισχυθούν οι πόλοι με τις μεγάλες φανέλες,κάτι που μόνο καλό θα κάνει στο ΝΒΑ.

    Υ.Γ.Δεν ανακατεύουμε το ιερό όνομα της Γιουγκοπλάστικα με τους Λεμπρόν και τους υπόλοιπους.Εξάλλου τα συστήματα (τα κανονικά,του Μάλκοβιτς)τα φυλάει ο Ζε-Πα για να τα αναλύσει στο βιβλίο του ''Πώς κατάφερα να δουλέψω το σύμπαν με τη δουλειά των άλλων''

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τριγωνική επίθεση με τον Παπαλουκά στη μια άκρη (τη...γωνιακή) του τριγώνου να σουτάρει τρίποντα δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο του Τεξ Ουίντερ. Για αυτό εγκαταλείφθηκε μετά παρέλευση (απογοητευτικού) διμήνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Rodman ήλθε στους Bulls το 1995-96. Toν, πολύ καλύτερο PF, Ηοrace Grant τον έχεις ακουστά ή είσαι μπασκετικός του youtube και της wikipedia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalyteros pf o horas grant apo ton rodman? mono an dexteis oti logw mege8ous o worm htan sf... alliws se kamia periptwsh... o rodman kaparwne tous titlous rebounder prin kan arxisei to prwta8lhma,epaize trela (apotelesmatikh) amyna,kai ekane OLES tis brwmikes douleies mesa sto ghpedo.. ari8moi opws 17 rebound m.o thn stigmh pou sthn liga agwnizontai jabbar,dawkins,nance,olajuwon k tosoi alloi sou lene tipota? vevaia 8a antita3eis ta epiteugmata ths karieras tou grant, xronia a3iopisths lushs katw apo to kala8i, mia tapa-prwta8lhma ston kevin johnson k rezerba tou shaq sthn mini dynasteia twn lakers sta 00's. so what? o rodman htan einai k 8a einai mpasketofatsa,me impact on the game pou o grant(kai polloi alloi fysika) kalws h kakws pote den eixan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή