Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Οι συνέπειες μιας ήττας

Παρουσιάστηκε ως τέλος εποχής η ήττα του Βασιλακόπουλου και τέτοιο ακριβώς είναι. Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ στο επόμενο τεύχος αν και έχω πολλά να γράψω. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα και όχι η ήττα αυτή καθ΄αυτή καθώς και ο ίδιος ήξερε ότι δύσκολα θα κέρδιζε, άσχετα με τα όσα έλεγε δημόσια. Το γεγονός ότι του εμφάνισαν ξαφνικά αντίπαλο σήμαινε ότι οι εχθροί του είχαν πολλαπλασιαστεί και πολύ απλά δεν τον  ήθελαν μέσα στα πόδια τους στη FIBA/World όπου συνήθως ο ρόλος του εκάστοτε προέδρου είναι ανάλογως διακοσμητικού...λαμπατέρ!
Το θέμα είναι τι σημαίνει η ήττα για τον Βασιλακόπουλο εντός συνόρων και όχι εκτός όπου ο κύκλος του ως ποαράγοντα έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά να μιλήσει αυτές τις μέρες ακόμη και σε στενούς συνεργάτες του οπότε γίνονται μόνο εικασίες...
Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται να αποσυρθεί αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα λένε ότι αποκλείεται για λόγους εγωισμού να αποχωρήσει μετά από τέτοια ήττα και να...ιδιωτεύσει. Τα τελευταία χρόνια έχει ουσιαστικά μείνει μακριά και από τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι εκτός των κέντρων εξουσίας του ΠΑΣΟΚ από την εποχή Σημίτη και μετά και με τη Νέα Δημοκρατία υπήρχε ένα άτυπο μορατόριουμ. Ούτε τους ενοχλούσε, ούτε ασχολήθηκαν μαζί του.
Μοναδική διέξοδος είναι η ενεργός επιστροφή του στα διοικητικά της ΕΟΚ για μερικά χρόνια αλλά αυτό σημαίνει ουσιαστικό πισωγύρισμα και θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο το μέγεθος της ήττας του. Καθαρά προσωπική μου εκτίμηση ότι ο στόχος του μέχρι το 2014 (τότε θα είναι 74 ετών και το είχε τοποθετήσει ως χρονιά που θα αποχωρούσε από τα πράγματα) είναι κάποια αθλητική θέση εκτός μπάσκετ για να φύγει από το προσκήνιο με κερδισμένες τις τελευταίες εντυπώσεις. Ανέκαθεν διακαής πόθος του ήταν η θέση του προέδρου της ΕΟΑ αλλά και αυτό με τις παρούσες συνθήκες μοιάζει ανέφικτος στόχος. Ουσιαστικά βρίσκεται προ αδιεξόδου και περιμένουμε να ανοίξει με κάποια δημόσια δήλωση τα χαρτιά του, γεγονός πάντως απίθανο να συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.

4 σχόλια:

  1. pws de bghkan o volkov,o danilovic klp kai vghkan kati musthrioi islandoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλωση Βασιλακοπουλου

    «Ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας στην προεδρία της FIBA Ευρώπης, η διεθνής αθλητική κοινότητα δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο την παρουσία μου, μια παρουσία αιρετική και γι΄ αυτό ενοχλητική. Η αποτυχία περιλαμβάνει και την ταπείνωση, αλλά και την τιμή. Την τιμή ότι προτίμησα την πτώση από τον συμβιβασμό. Προτίμησα να κρατήσω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες που μια ζωή υπηρέτησα.

    Και μια παρατήρηση: Η σύνθεση του νέου γραφείου της FIBA Ευρώπης με ηχηρούς αποκλεισμούς και απουσίες προκαλεί ανησυχίες και δεν εγγυάται την απρόσκοπτη πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

    basket.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ, πανε και οι wild card, παει και η ευνοικη μεταχειριση στην Ευρωπη. Εχω την εντυπωση οτι πλεον θα ξαναζησουμε πανηγυρικες μερες με διαιτησιες τυπου Σαντσις και εκεινον τον ανεκδιηγητο στο Ταουγκρες- ΠΑΟΚ.

    Παντως ολα τα πραγματα κανουν τον κυκλο τους. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το πηρε τοοοσο βαρεως πια ο Βασιλακοπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή