Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ο ορισμός της υποκρισίας και η παθογένεια του συστήματος

Στις 14 Ιανουαρίου πριν από σχεδόν τρεις μήνες έγραφα τα εξής στο μπλογκ: ’’Μπήκε το 2010 και αυτό που εκφραζόταν ως φόβος πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα. Το ερώτημα είναι και παραμένει ένα: ''Πόσες ομάδες της Α1 θα αντέξουν οικονομικά;''. Αρκετοί περιμένουν ''κανόνια'' που θα σκάσουν. Πληροφορίες μου λένε ότι μέσα στην εβδομάδα από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις θα καταπέσουν οι εγγυητικές επιστολές τριών ΚΑΕ που κινούνται από το μέσο της βαθμολογίας και κάτω. Η μια περίπτωση αφορά προσφυγή παίκτη, η άλλη προσφυγή προπονητή και η τρίτη μια μαζική προσφυγή. Το ζητούμενο είναι που θα βρουν οι τρεις ΚΑΕ τα χρήματα να καλύψουν τις οφειλές αφού στη μια περίπτωση η δικαστική απόφαση αφορά ποσό 250.000 ευρώ!’’

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τον τραγέλαφο που παίζεται και αφορά την Ολύμπια Λάρισας! Είναι η μια από αυτές τις ομάδες και η εγγυητική επιστολής της έπεσε για οφειλή 40.000 ευρώ. Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πριν από δέκα μέρες ότι η ομάδα θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έσπευσε να διευκρινίσει ότι η απόφαση της είναι παλαιότερη! Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες η απόφαση είχε κοινοποιηθεί στον ΕΣΑΚΕ περί τα τέλη Ιανουαρίου, λίγο αργότερα δηλαδή από όσα έγραφα στις 14 Ιανουαρίου. Γιατί, ο ΕΣΑΚΕ ’’ξέχασε΄΄ να κοινοποιήσει την απόφαση; Γιατί την κοινοποίησε όταν η ομάδα της Λάρισας είχε ουσιαστικά πετάξει λευκή πετσέτα και έχει υποβιβαστεί στην Α2; Θα...πληγωνόταν το γόητρο του προέδρου του ΕΣΑΚΕ αν τελείωνε το πρωτάθλημα με 13 ομάδες; Η μήπως όλη αυτή η ολιγωρία νομιμοποιεί τον ΕΣΑΚΕ και για μια ακόμη περίπτωση ομάδας που λέγεται ότι έχει καταπέσει η εγγυητική επιστολή της;
Το τρομερό είναι ότι παρά το γεγονός πως η Ολύμπια δεν έχει καλύψει την εγγυητική επιστολή ακόμη θα παίξει κανονικά αυτή την αγωνιστική! Γιατί δεν έχει κληθεί σε απολογία από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Προφανώς, θα κληθεί λίγο πριν τη λήξη της σεζόν και θα...τιμωρηθεί με αποβολή όταν έχει τελειώσει η κανονική περίοδος. Ημουν από εκείνους που υποστήριζαν ότι η Ολύμπια δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα (το έγραφα εξ΄αρχής) αλλά το ζητούμενο δεν είναι αν θα τιμωρηθεί η ομάδα της Λάρισας που δεν είναι παρά η επιβεβαίωση και όχι η εξαίρεση του κανόνα. Το ζήτημα είναι η υποκρισία και η ανυπαρξία των φορέων και η παθογένεια ενός ολόκληρου συστήματος το οποίο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ απλά παρακολουθεί ότι συμβαίνει χωρίς διάθεση παρέμβασης. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλές δικαιολογίες.

11 σχόλια:

  1. Σωστά τα λες..
    Σήμερα δεν έχει τεύχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η μια περίπτωση αφορά προσφυγή παίκτη, η άλλη προσφυγή προπονητή και η τρίτη μια μαζική προσφυγή"
    Κατά σειρά... ΑΕΚ, Τρίκαλα, Καβάλα. N'est pas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αφορά την ΑΕΚ. Η μια ήταν η Ολύμπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είχε αποβληθεί το Γενάρη η μόνη διαφορά είναι πως δεν θα είχε κερδίσει τον Ηλυσιακό . Όλα τα άλλα ματς τα έχασε στο παρκέ .
    Δεν βλέπω αντιδράσεις από την πλευρά του Ηλυσιακού όμως..
    Σίγουρα θέλει την παραμονή ο Δελημπαλταδάκης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα, για ψάξε το ενδεχόμενο να υπάρχει στον κανονισμό το να μηδενίζεται η ομάδα που αποβάλλεται από το πρωτάθλημα ΣΕ ΟΛΑ της τα ματς στη σεζόν... Κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου και σε μία τέτοια περίπτωση η ομάδα που "θίγεται" (κυρίως) είναι η ΑΕΚ αφού η Ολύμπια είχε νικήσει τους τρεις εκ των τελευταίων (Καβάλα, Τρίκαλα, Ηλυσιακό) μαζί με το Περιστέρι. Αν συμβεί αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει μπάχαλο (περισσότερο απ' οτι είναι τώρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος Τάσος. Αβυσσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το ξέρω Τζόνι θα το κοιτάξω... Αλλά λίγο με απασχολεί αν θα γίνει μπάχαλο το ήδη μπάχαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόεδρο-μάνατζερ Τάσο πρωτίστως τον απασχολεί να "σπρώξει" κάνα παίκτη, τον Κασελάκη ας πούμε...Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ NobodyIsBiggerThanTheGame
    Σε αυτή την περίπτωση* το αφιέρωμα του περιοδικού σας για τα βαθμολογικά σενάρια στην ουρά είναι ακόμα πιο της πλάκας, αφού δεν εξετάζει καν ενδεχόμενο μάχης παραμονής για την ΑΕΚ (που δεν είναι εξασφαλισμένη μαθηματικά) . Και όταν αναφέρεις σενάρια, τα βάζεις όλα.

    * δεν βλέπω κάτι σχετικό στις προκηρυξεις του ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα. Ταπεινή μου άποψη είναι πως αν πέφτουν τα Τρίκαλα ή η Καβάλα, τότε θα ενεργοποιηθεί κάτι τέτοιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μου κανει τιποτα πια εντυπωση σε αυτο το πρωταθλημα. Αμα λεω οτι το γερμανικο πρωταθλημα μπασκετ ειναι καλυτερο με κοροιδευουν μετα. Να υποθεσω οτι στο κουιζ εμπλεκεται και ο Πανιωνιος, που δεν εχει ουτε τον κουλουρτζη να πληρωσει, και σε πολυ ακραιο σεναριο ο Αρης (λιγα ειδανε τα ματια μας την δεκαετια του 90?). Οσον αφορα τον ΕΣΑΚΕ απο καιρο ξεραμε τι (@*&#^ ειναι. Ξεχνιεται η δηλωση ηγετικου στελεχους της ΕΣΑΚΕ οτι "δεν θα περασει ο κανονισμος περι κοινοτικων, θα ισχυσουν οι δυο ξενοι μονο". Οποιος το πιστεψε (και πρωτος εγω) ακομα γελαμε με την βλακεια μας. Αλλα δεν φταιει κανεις, φταιει ο κοσμος που νομιζει οτι ασχολουνται ανθρωποι με την διοικηση του αθληματος.

    Αρχιζω να θεωρω ηρωες αυτους που ασχολουνται με το μπασκετ και δεν ειναι λαμογια. Διοτι θελει πραγματικα αντερα να ασχολεισαι με ατομα τοσο μεγαλης αδιαφοριας και χαμηλου επιπεδου. Καλο κουραγιο, παιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ οι καμπάνες θα κτυπήσουν του χρόνου αφού τότε θα εκδικαστούν υποθέσεις για φετινές οφειλές και ανοίγματα.
    Συμφωνώ για τα πρόσωπα και την αδυναμία των φορέων αλλά αυτό δεν απαξιώνει το μπάσκετ. Εμάς μας ενδιαφέρει το μπάσκετ ανεξάρτητα προσώπων και όχι ποιός κάνει κουμάντο στην Ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή