Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Searching diamοnds in the dirt (Part 3)


Μετά από πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες ολόκληρες προκύπτει εσχάτως μια φουρνιά καλών Ελληνοαμερικάνων παικτών που δεν ειναι δύο αλλά...τρεις! Εκτός από τους ήδη γνωστούς Κουφό και Καλάθη δεν αποκλείεται το Περιστέρι να έχει ψαρέψει λαβράκι με τον Μάικλ Μπράμο από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι Οχάιο (όχι το καλό γνωστό Μαϊάμι της Φλόριντα). Τον παίκτη παρακολουθούσε καιρό για λογαριασμό του Περιστερίου ο Στιβ Γιατζόγλου που σκίζει τα...ρούχα του ότι ο Μπράμος είναι παίκτης επιπέδου εθνικής ομάδας. Τα νούμερα που κουβαλάει μαζί του από το μικρό (πάντως) κολέγιο και από περιφέρεια χαμηλού ανταγωνισμού τη MAC (Mid-American Conference) δεν είναι άσχημα. Την τρίτη και τελευταία του χρονιά στο κολέγιο είχε 17,9 πόντους και ακόμη 4 ριμπάουντς, σχεδόν 2 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο μέσο όρο. Αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης σε όλη την περιφέρεια και είχε εντυπωσιακή βελτίωση κάθε μια από τις χρονιές που έπαιξε στο κολέγιο. Από τους 11,2 πόντους της πρώτης χρονιάς πήγε στους 16 τη δεύτερη και στους σχεδόν 18 την τρίτη.

Σύμφωνα με τα scouting report του ΝΒΑ έχει καλές αλτικές ικανότητες, παίζει εύκολα στις θέσεις 2 και 3 (με μπόι 1μ.97 μοιάζει πάντως λίγο κοντός για τριάρι), καλός σκόρερ, άνω του μετρίου αμυντικός αλλά και με κτυπητά μειονεκτήματα όταν έχει τη μπάλα στα χέρια: Κάνει εύκολα το λάθος, δεν είναι σπουδαίος χειριστής της μπάλας και οι επιθετικές επιλογές του δεν είναι πάντα οι καλύτερες δυνατές. Πάντως στους τομείς αυτούς έδειξε να έχει δουλέψει αρκετά το καλοκαίρι.

Παρότι είχε φτάσει να είναι υποψήφιος και για την καλύτερη δεκάδα παικτών σε όλο το κολεγιακό οι επαγγελματικές ομάδες τον προσπέρασαν στο ντραφτ και ακόμη και οι Ντιτρόιτ Πίστονς που δεν θα τους κακόπεφτε ένα local boy (ο Μπράμος έχει γεννηθεί στην πολιτεία του Μίσιγκαν) δεν πείσθηκαν στα summer league όπου πάντως είχε γενικά καλές εμφανίσεις.

Η περίπτωση έχει ενδιαφέρον γιατί δεν αποκλείεται ο Μπράμος να αποτελέσει μελλοντικά παίκτη που θα δούμε σε κάποια πρόσκληση της εθνικής. Αν βελτιωθεί στους τομείς που ειναι αδύνατος...

4 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι οι παίκτες αυτοί πρέπει να μένουν Αμερική και να παίζουν το μπάσκετ που ξέρουν.Καλά έκανε ο Κουφός κατά τη γνώμη μου και πήγε nba και δεν ήρθε Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπράμος δεν είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Στην Ευρώπη μπορεί και να βελτιωθεί και να κάνει συμπαθητική καριέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάμε για τον ίδιο Κουφό που όταν έπαιξε εφήβων στα 17-18 έλεγε πως δεν κουνάει από το κολλέγιο, το ΝΒΑ μπορεί να περιμένει και πως θα κάτσει 4 χρονια στο NCAA, και το επόμενο καλοκαίρι έφυγε για να γινει draft ?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι πολλά τα λεφτά haridime...

    ΑπάντησηΔιαγραφή