Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η τραγική ιστορία του Χουάν Ντίξον (updated)

Μέσα στα επόμενα 24ωρα και σίγουρα μετά το ντέρμπι στην Πυλαία ο ’Αρης ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Ντέι με ένα βετεράνο του ΝΒΑ: Τον Χουάν Ντίξον. Τον πιθανό νέο ξένο του ’Αρη συνοδεύει μια ιστορία που θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο δραματικής ταινίας του Χόλιγουντ. Και οι δύο γονείς του Ντίξον ήταν εξαρτημένοι χρήστες ηρωϊνης και πέθαναν κτυπημένοι από τον ιο του AIDS. O Ντίξον από την ηλικία των 16 που έμεινε ορφανός μεγάλωσε με τους παπούδες του και έπαιξε στο κολέγιο της γενέτειρας του στο Μέριλαντ. Με την ομάδα του Μέριλαντ έφτασε μέχρι την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος το 2002 και ο ίδιος αναδείχθηκε Most Outstanding Player (το αντίστοιχο του MVP) στο φάιναλ φορ. Σε εκείνο το φάιναλ φορ το Μέριλαντ είχε νικήσει διαδοχικά το Κάνσας και στον τελικό την Ιντιάνα κατακτώντας τον πρώτο και τελευταίο τίτλο της ιστορίας του. Ο Ντίξον για τρία σερί χρόνια ήταν ο καλύτερος παίκτης στην περιφέρεια του Μέριλαντ την πολύ ισχυρή ACC (Atlantic Coast Conference).

Εφυγε από το κολέγιο και έγινε νούμερο 17 στο ντραφτ από τους ΟυάσινγκτονΟυίζαρντς το καλοκαίρι του 2002. Επαιξε εκεί τρία χρόνια και μάλιστα αρκετά καλά (μέσος όρος 8 πόντοι) ενώ σκόραρε 35 πόντους στον τέταρτο ημιτελικό της Ανατολικής περιφέρειας κόντρα στους Μπουλς στα πλέι οφ του 2005. Αμέσως μετά, πήγε στο Πόρτλαντ, έμεινε μέχρι το 2007 όταν έγινε ανταλλαγή για το Τορόντο όπου πέρασε σχεδόν δύο χρονιές και έπαιξε άλλα δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Ενα στους Πίστονς και πέρυσι επέστρεψε στην Ουάσινγκτον και τους Ουίζαρντς όπου είναι εξαιρετικά αγαπητός. Στα 31 του πλέον δεν δικαίωσε ποτέ τις μεγάλες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει σαν παίκτης στο κολέγιο αλλά και ποτέ δεν απογοήτευσε! Αν δεν τον έχει πάρει η κάτω βόλτα τότε μπορεί να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες φετινές ’’εισαγωγές’’ ξένων παικτών στην Α1.
Πρόσθεσα και ένα εξάλεπτο βίντεο με τα κατορθώματα του Ντίξον (λίγο παλαιότερα βέβαια την εποχή της ακμής του). Το θέμα είναι πόσα απ΄ αυτά μπορεί να κάνει ακόμη και κυρίως παίζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

3 σχόλια:

  1. Κατι μου λεει οτι για να βρεις ολες αυτες τις λεπτομερειες εβαλε το χερακι του και ο μετρ των περιεργων ιστοριων Γιαννης Ψαρακης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος...Ηταν απασχολημένος με ένα πολύ σοβαρό θεματάκι... Γράφει απίστευτες ιστορίες για τους ξένους του ελληνικού πρωταθλήματος που θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του περιοδικού...Δεν προλάβαινε να βοηθήσει και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή