Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Προσέξτε κύριε Γερουλάνε...


Επειδή ο νέος Υπουργός Πολιτισμού δεν έχει ακόμη βρει τον γ.γ.Α. για να τον...ρωτήσει τη γνώμη του και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ξέρει από μπάσκετ θέτω υπόψη του ή των επιτελών του τα εξής ενδιαφέροντα:
Πριν από λίγη ώρα ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν υφίσταται θέμα κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ότι ναυάγησε η συμφωνία (η...ποιά;) με τις διαφημιστικές εταιρείες Asset και Τ. Ζήτησε στην ίδια ανακοίνωση συνάντηση με τον νέο Υπουργό Πολιτισμού για να του...εκθέσει τους λόγους που πρέπει να προβληθεί το μπάσκετ από την τηλεόραση. Στην ουσία δηλαδή να του ζητήσουν οι πρόεδροι να παραστήσει τη...γέφυρα για να κλείσει και φέτος τα δικαιώματα (που δεν θέλει κανείς σταθμός ανοιχτής τηλεθέασης ή συνδρομητικός) η κρατική τηλεόραση! Δηλαδή πρόεδροι επαγγελματικών εταιρειών θα ζητήσουν την κρατική ελεημοσύνη για μια ακόμη φορά πιστεύοντας ότι η δοκιμασμένη, εφηρμοσμένη και πετυχημένη μέθοδος επί ημερών Γιάννη Ιωαννίδη (προσωπικός φίλος του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη) θα ’’ξαναπιάσει’’.
Ελπίζω ότι ο κ.Γερουλάνος δεν θα ξεκινήσει τη θητεία του με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Κατ΄αρχήν δεν έχει κανένα λόγο να δεχτεί τους προέδρους. Κανένα απολύτως! Αλλά ακόμη και αν για εθιμοτυπικούς λόγους το συζητήσει μαζί τους μπορεί να τους παραπέμψει στην ελεύθερη αγορά. Να τους υποχρεώσει δηλαδή να κάνουν αυτό που απαξιώνουν να κάνουν σαυστηματικά και επι ημερών Οικονομίδη στον ΕΣΑΚΕ. Αν αυτό σημαίνει ακόμη και αδυναμία ομάδων να κατέβουν στο πρωτάθλημα ακόμη καλύτερα! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Να βάλουν λουκέτο και να πάνε σπίτια τους και ας γίνει το πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες που ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όχι στο μιλητό και με πέτσινες επιταγές που κυκλοφορόύν κατά δεκάδες στην αγορά του μπάσκετ.Αν ο κ.Γερουλάνος επιθυμεί να συμνβάλλει στην εξυγίανση ενός χώρου δεν ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ! Θα πικραθούμε όλοι αν το μπασκετ μέινει έξω από την τηλεόραση για πρώτη φορά μετά το 1983 αλλά αυτή είναι η δίκαιη τιμωρία για όσους (δεν μιλάω φυσικά για όλους) έμαθαν να παριστάνουν τους προέδρους με τα λεφτά των τηλεοπτικών σταθμών απαξιώνοντας οι ίδιοι το πρωτάθλημα που μετέχουν. Αφού ευτέλισαν το προϊόν που θέλουν να πουλήσουν ας υποστούν τις συνέπειες και ας μην τους διασώσει για μια ακόμη φορά η κρατική ελεημοσύνη...
Χιλιάδες μαγαζιά σε όλη τη χώρα κλείνουν, επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και απολύουν κόσμο και ο ΕΣΑΚΕ με τους προέδρους ζητάνε κρατικό χρήμα για να συντηρήσουν ένα σάπιο στις βάσεις του και κατ΄επίφαση επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το μπάσκετ δεν χάθηκε και δεν θα χαθεί απλά θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθούν από τις στάχτες οι υγιείς δυνάμεις και αυτοί που μένουν στη σκιά τόσα χρόνια. Στο χέρι σας είναι κύριε Γερουλάνε...

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και από εμένα! Προσγειώθηκα στο μπλογκ σου από παραπομπή του Γιάννη Ψαράκη. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου σχετικά με την πελατειακή στρατηγική βιωσιμότητας που επιλέγει η λίγκα. Άλλωστε το σπάσιμο του κρατικού κουμπαρά αποτελεί εθνική παράδοση. Πάντως το περισσότερο ενοχλητικό είναι το ύφος της έκκλησης που αγγίζει τα όρια της απαίτησης - λες και τους χρωστάει κάθε Έλληνας φορολογούμενος. Επίσης αξίζει και μια αναφορά στον Πρόεδρο της FIBA Europe, ο οποίος με ανάλογη πρακτική απαιτούσε μεγαλύτερη επιχορήγηση. Σίγουρα διαφέρουν ως προς την νομική τους υπόσταση οι δυο φορείς - ζητιάνοι, αλλά δεν παύουν να επιλέγουν κοινό πεδίο δράσης.

    Καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι από τους υπέρμαχους Βασιλακόπουλου, όπως και με κάθε μορφή καθεστωτικής εξουσίας στο μπάσκετ βγάζω...εξανθήματα αλλά τουλάχιστον αυτός δεν ευαγγελίζεται οτιδήποτε επαγγελματικό. Μάλλον το μισεί για να είμαι πιο συγκεκριμένος.
    Στα του ΕΣΑΚΕ με ενόχλησε ακριβώς το ίδιο ύφος και η ίδια λογική που αναφέρεις...Επαγγελματικό μπάσκετ με απαίτηση προέδρων να παριστάνουν τους διαχειριστές δημοσίου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή