Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ωραίο το ταξίδι στο...ΝΒΑ αλλά πήραν λεφτά μαζί;

Η αποστολή του Ολυμπιακού πετάει αυτή τη στιγμή για τη Φρανκφούρτη και από εκεί για Χιούστον με τελικό προορισμό ύστερα από 21 ώρες το Σαν Αντόνιο για το πρώτο φιλικό της πολυδιαφημισμένης ΝΒΑ- περιοδείας. Δεν ξέρω αν έφυγε με την ομάδα και ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος καλό πάντως θα ήταν να κρατάει αρκετά χρήματα μαζί του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του χθεσινού φύλλου (6 Οκτωβρίου) της εφημερίδας Cleveland Plain Dealer τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα στο Οχάιο περιμένουν δικαστικοί επιμελητές για... κατασχέσεις εισπράξεων αλλά και των ειδών που θα κουβαλάει η ομάδα μαζί τους μέχρι της συμπλήρωσης του ποσού των 400.000 δολλαρίων από παλιές...αμαρτίες που δεν έχουν σχέση με την εποχή των αδελφών Αγγελόπουλου.
Αναδημοσιεύω το κείμενο της εφημερίδας που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μπράιαν Ουιντχορστ: ''Οι φιλικοί αγώνες υποτίθεται ότι χρησιμεύουν για προπόνηση και όχι για διεθνή επεισόδια αλλά αυτός που θα γίνει στο Κλίβελαντ θα έχει...ζουμί. Την ερχόμενη Δευτέρα οι Καβς έχουν προγραμματίσει να καλωσορίσουν τον Ολυμπιακό, μια ελληνική ομάδα από την Ευρωλίγκα που επισκέπτεται τις ΗΠΑ σε ένα ταξίδι ''καλής θέλησης''. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες δουλειές από το να παίξει απλά μπάσκετ στο Οχάιο και όσο σκληρό και αν φαίνεται μπορεί να χάσει όσα κουβαλάει μαζί του από τις στολές μέχρι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις τσάντες της αποστολής.
Εάν ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάπως έτσι είναι τα πράγματα: Την περασμένη Τρίτη στο Αμερικάνικο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κλίβελαντ ο δικαστής Κρίστοφερ Μπόικο άνοιξε το δρόμο στην προσπάθεια παλιών πιστωτών του Ολυμπιακού να συγκεντρώσουν ποσό 400.000 δολλαρίων που οφείλει η ομάδα σε ένα ατζέντη πρώην Αμερικάνου μπασκετμπολίστα της ομάδας από μια δικαστική διαμάχη που κρατάει πέντε χρόνια! Ο ενάγων είναι ο ατζέντης Τομ Μακλάφλιν ζήτησε να υπάρχουν στο αεροδρόμιο ομοσπονδιακοί αστυνομικοί για να συγκεντρώσουν οτιδήποτε ανήκει στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που θα έχουν πάνω τους για συνάλλαγμα τα μέλη της αποστολής ή ακόμη και να κατασχέσει το ιδιωτικό αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον Ολυμπιακό στην πόλη. Ο δικαστής Μπόικο ζήτησε την παρουσία εκπροσώπου του Ολυμπιακού στο δικαστήριο την Παρασκευή το απόγευμα πριν αποφασίσει αν ο Μακλάφλιν μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Φυσικά, η απόφαση μπορεί να βρει νωρίτερα και σίγουρα πριν τη Δευτέρα. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο από την πολύ γνωστή και εξαιρετικά δυναμική δικηγορική εταιρεία Σκουάιρ, Σάντερς και Ντέμπσι. Ο Μακλάφλιν ήταν ο ατζέντης του μπασκετμπολίστα Κρις Μόρις που έπαιξε και στην Ελλάδα πριν ένας τραυματισμός τερματίσει άδοξα την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός τον αποδέσμευσε το 2001 ενώ χρωστούσε 1,3 εκατομμύρια δολλάρια σε μισθούς και 400.000 δολλάρια στον ατζέντη ως προμήθεια. Σε διαφορετικές αγωγές ο Μόρις και ο Μακλάφλιν κέρδισαν δικαστικές διαμάχες με τον Ολυμπιακό το 2004. Το πρόβλημα ήταν ότι η ομάδα βρισκόταν στην Ελλάδα και μακριά από τη δικαιοδοσία του Αμερικάνικου νόμου. Μέχρι τώρα τουλάχιστον....
Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πλέον σημαντικές αγωνιστικές και πλούσιες ομάδες έξω από τις ΗΠΑ και κέρδισε μαζικά πρωτοσέλιδα όταν υπέγραψε συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων δολλαρίων με τον Αμερικάνο μπασκετμπολίστα Τζος Τσίλντρες το περασμένο καλοκαίρι. Ιδιοκτήτες της ομάδας είναι οι δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Αγγελόπουλοι που δεν είχαν την ομάδα το 2001 όταν αποδεσμεύθηκε ο Μόρρις''.
Συμπεράσματα: 1. Στον Ολυμπιακό το ταξίδι στις ΗΠΑ και η διατήρηση της καλής φήμης των ιδιοκτητών του θα κοστίσει κάτι παραπάνω. 2. Η ιστορία του Μόρρρις είναι γνωστή. Τον είχε διώξει το 2001 ο Ιωαννίδης γιατί ο παίκτης παραπονιόταν ότι είναι τραυματίας αλλά ο ''ξανθός'' δεν τον πίστευε! 3. Στον Ολυμπιακό γνώριζαν το πρόβλημα αφού στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δικηγόροι της εταιρείας νομικών που εκπροσωπεί την οικογένεια και στα επαγγελματικά της θέματα στις ΗΠΑ.
Για την ιστορία και μόνο χθες βράδυ στο Κλίβελαντ έπαιξαν για πρώτη φορά παρέα στο φιλικό με τη Σάρλοτ (οι Καβς νίκησαν 92-87) Σακίλ και Λεμπρόν παρέα. Ο LJ είχε 15 πόντους, ο Shaq 6 αλλά κανείς από τους δύο δεν έπαιξε πάνω από 15 λεπτά.

6 σχόλια:

  1. Να δείτε που τίποτα δε θα γίνει. Λες οι Αγγελόπουλοι να μην γνώριζαν κάτι τέτοιο και να κανόνισαν ένα τέτοιο ταξίδι? Εκτός αν έχουν υπολογίσει τη χασούρα αυτή και τα κέρδη από τη συγκεκριμένη "περιοδεία" είναι μεγαλύτερα, οπότε το ταμείο θα είναι συν.
    Αν πάλι γίνει κάτι από αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ωραίο νομικό τμήμα έχει η ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Spyros
    Νομίζω ότι είναι σαφές ότι ήξεραν αφού έστειλαν και μάλιστα πολύ καλή Αμερικάνικη νομική φίρμα στο δικαστήριο. Σε τελική ανάλυση πληρώνουν τα 400 και ξεμπερδεύουν. Και δεν είναι θέμα ταμείου συν η πλην. Ο Αγγελόπουλος είναι ΝΒΑ maniac, πήγαινε από όσο ξέρω Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη για να δει δύο αγώνες και γύριζε πίσω Αθήνα τη Δευτέρα πριν καν αγοράσει τον Ολυμπιακό. Είναι περίπου όνειρο ζωής να δει τον Ολυμπιακό να παίζει επί ημερών του με ομάδες του ΝΒΑ. Και αν μερικές φορές τα όνειρα κοστίζουν και κάτι παραπάνω δεν νομίζω να τίθεται ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάρουν νομικές συμβουλές από τον Λαμπρόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για τις 21 ωρες ταξιδι προειδοποιησαν τον παπαλουκα? οχι και τιποτε αλλο... αλλά να μην τον βρουν ντοπαρισμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα οι Αγγελόπουλοι το ήξεραν.Αλλιώς δεν θα πήγαιναν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω πιστευω ολο και καμια μαμουνια θα σκαρωσουν τα προεδρακια και θα την γλητωσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή