Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Χάσαμε μόνο το....bonus!

H εθνική ήταν καλή, σοβαρή, μεθοδιθκή αλλά απέναντι σε ένα αντίπαλο μάλλον αφελή και κατώτερο του αναμενομένου. Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές από το 87-64 αλλά ειδική αναφορά στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο (για την ακρίβεια στα πρώτα 22 λεπτά).
Η εθνική έδειξε καλά στοιχεία και σημεία. Δεν είχε πρόβλημα στα ριμπάουντς παρότι οι αντίπαλοι ήταν και ψηλοί και αθλητικοί (δεν ήταν και τίποτε άλλο...). Βάλαμε όλα τα σουτ σε βαθμό υπερβολής. Τα 13/25 τρίποντα μάλλον θα αποτελέσουν ρεκόρ της εθνικής για τη διοργάνωση όπως και τα 6/8 του Καιμακόγλου που ξεκίνησε με 5/5. Δύσκολα θα επαναλάβουμε αυτά τα νούμερα στα επόμενα παιχνίδια. Μακάρι να βγω ψεύτης...
Η εθνική έτρεξε και μάλιστα στοχευμένα, όχι απλά για να τρέξει. Αξιοποίησε όλα της τα ατού και ένα επιπρόσθετο στοιχείο που λειτούργησε υπέρ της ήταν η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στα μείον το μπλοκάρισμα για ένα περίπου πεντάλεπτο απέναντι σε μια μάλλον εύκολη και απλή ζώνη με ελάχιστη κίνηση και πίεση. Η εθνική είχε μόνο 4 λάθη στο πρώτο μέρος και έκανε 5 από τα 12 του δευτέρου μέρους σε εκείνο το σημείο! Ηταν το διάστημα που η μπάλα δεν κυκλοφόρησε ούτε γρήγορα, ούτε στοχευμένα, ούτε σωστά και πιθανώς έδειξε στους επόμενους προπονητές μια αδυναμία της ελληνικής ομάδας.
Καλή πρεμιέρα λοιπόν απέναντι όμως σε μια ομάδα που μαζί με τις Φιλιππίνες είναι οι πιο αδύναμες του ομίλου. Ατυχώς για μας δεν πήραμε το super bonus της πρεμιέρας. Τυχόν ήττα της Κροατίας από τις Φιλιππίνες θα ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο για την εθνική και την προσπάθεια της να πλασαριστεί σε μια ψηλή θέση στον όμιλο για να έχει και πιο προσιτό αντίπαλο από τον άλλο όμιλο. Κοιτάζοντας τις πιθανές διασταυρώσεις μετά την ήττα της Γαλλίας από τη Βραζιλία μάλλον οι ''τρικολόρ'' πάνε για την τρίτη θέση. Δύσκολα θα χάσουν και από τους Σέρβους αλλά είναι αδύνατον να κερδίσουν τους Ισπανούς. Αλλά αυτά είναι κουβέντες των επόμενων ημερών.
Συμπερασματικά: Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ενδεχόμενα το κάναμε λίγο πιο εμφατικά από όσο περιμέναμε για πρεμιέρα. Το αν είναι καλό αυτό θα φανεί στη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου