Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Θα κάνει πάλι πλούσια τη ΦΙΜΠΑ!

Στη Γενεύη βρίσκεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που για μια ακόμη φορά θα φανεί ανακόλουθος σε δημόσιες δεσμεύσεις του. Κατά πως φαίνεται η νέα ημερομηνία εορτασμού του Αγίου Γεωργίου πρέπει να μονιμοποιηθεί την 1η Απριλίου!
Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΟΚ ο Βασιλακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμβούλου είπε ρητά και κατηγορηματικά: ''αποκλείεται να εμπλαούμε στη διεκδίκηση του Ευρωμπάσκετ 2015. Η ΦΙΜΠΑ ζητάει 1,6 εκατομμύριο ευρώ για τη φιλοξενία ενός ομίλου και 6 εκατομμύρια ευρώ αν κάποια χώρα θέλει να πάρει πακέτο όλη τη διοργάνωση. Με την περικοπή του προϋπολογισμού μας τα ποσά αυτά είναι απαγορευτικά''. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τα λέω και δεν γράρφω εγώ. Είναι όσα είπε ο ίδιος και υπάρχουν περασμένα στα πρακτικά του τελευταίου συμβουλίου της ομοσπονδίας.
Λίγες μέρες αργότερα πέταξε για τη Γενεύη και οι πληροφορίες μου λένε ότι ζήτησε από τους υπεύθυνους της ΦΙΜΠΑ να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα ένας όμιλος της πρώτης φάσης και όλος ο τελικός γύρος! Το ζητούμενο πλέον είναι το...παζάρεμα του ποσού. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασιλακόπουλος ψεύδεται και συλλαμβάνεται ανακόλουθος.
Σε συνέντευξη του τον περασμένο Νοέμβριο έλεγε ότι η ΕΟΚ δεν θα πλεοδοτήσει στον ''χυδαίο'' πλειστηριασμό της ΦΙΜΠΑ για τη wild card και τρεις μήνες μετά πλήρωσε 830.000 ευρώ για να (εξ)αγοράσει τη θέση της εθνικής στο παγκόσμιο. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πλέον ένα: Η φιλοξενία ενός Ευρωμπάσκετ κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα. Από που ελπίζει να βρει ο Βασιλακόπουλος τα περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τη διοργάνωση; Και ποιός θα πληρώσει τη ζημιά. Τη ζημιά των 830.000 ευρώ κλήθηκαν στο όνομα της προσωπικής του αυτοπροβολής να την πληρώσουν χιλιάδες σωματεία και αθλητές και σωματεία σε όλη τη χώρα στους οποίους επιβλήθηκε στυγνό χαράτσι από την ΕΟΚ για να τους εκδίδει τα δελτία και να παίζουν μπάσκετ.

19 σχόλια:

  1. Τελικά λεφτά υπάρχουν όπως είχε πει και ένας άλλος μεγάλος ηγέτης πριν μερικά χρόνια. Το έχει το όνομα να βγάζει ανθρώπους άξιους. Μπορώ να φανταστώ κάποια από τα επιχειρήματα του Βασιλακόπουλου. Θα έρθουν χορηγίες, θα έρθουν πολλοί επισκέπτες κατά την διάρκεια του ευρωμπάσκετ με συνέπεια να τονωθεί και η οικονομία της Αθήνας, θα διαφημιστεί η χώρα σε όλο τον κόσμο.
    Υ.Σ Κουρούνα αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα μετά την δεκάμηνη απαγόρευση εισόδου στον Γιαννακόπουλο ότι σκέφτεται την αποχώρηση ισχύει; Να ανησυχήσουμε ή δεν αλλάζει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρουνίτσα, γράψε για τους αιώνιους καλύτερα...Μόνο για αυτούς...Ποιος να ασχοληθεί τώρα για την εθνική μας ομάδα ή για τις δηλώσεις του Σόφο ή για την επικείμενη προσπαθεια για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ; Κάνουν τζις!!!

    Μας ενδιαφέρει(εμάς τον κόσμο,δημοσιογράφους,κλπ) μόνο αν θα φύγει ο Λάσμε, αν θα έρθει ο Τζέημς, γιατί έφυγε ο Μασιούλις και πόσο χρήσιμος είναι ο Μποχωρίδης. Μια ζωή να βλέπουμε το δέντρο...Τέλος πάντων.

    Αυτή η προεπιλογή της εθνικής μου θυμίζει αφρικανική ομάδα. Κάπως έτσι το 2012 συγκεντρώθηκε η Νιγηρία. Στα μουγγά. Για τη δική μας εθνική θα μάθουμε την προεπιλογή στα κρυφά. Οι παίκτες θα ενσωματώνονται ένας-ένας,δύο-δύο, μπορεί και μόνοι τους...

    Αν μετρώ καλά υπάρχει και σενάριο να έχουμε εώς και δέκα διεθνείς απόντες; (ασφαλιστήρια,αποσύρσεις,σάμμερ λίγκς)

    ή μήπως τελικά όλα είναι καλά και το έχω χάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα, να σε ρωτήσω: τα "περί αποχώρησης" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα αθλητικά δρώμενα, έχουν ουσιαστική βάση ή αποτελούν ένα είδος πίεσης προκειμένου να μειωθεί η τιμωρία του. Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω (και) από αυτή του την αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @κυριακή
    Αν φύγει (λόγω τιμωρίας και όχι για κάποιο άλλο λόγο μετά από μήνες ή χρόνια) ο Γιαννακόπουλος από τον ΠΑΟ εγώ θα κλείσω το μπλογκ, θα σταματήσω να γράφω τη στήλη μου και θα πω δημόσια και ποιός είναι η Κουρούνα. Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Mike Ansley
    Ισχύει ότι απάντησα στην Κυριακή για το ίδιο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα, θα σε προέτρεπα να μην στοιχηματίζεις με τα ¨θέλω" και τα "εγώ" προέδρων ή μεγαλομετόχων. Εύκολα, πολύ εύκολα ο ένας λόγος αποχώρησης "ντύνεται" σαν άλλος λόγος, οπότε μετά πιαστ' αυγό και κούρευτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Το όνομα του Ιωαννίδη για την προεδρία της ΕΟΚ το πρωτοδιάβασα την Κυριακή σε μια μικρή αναφορά που έκανε στην στήλη του στην "Live Sport" ο Σάββας Λιβάνιος. Σχεδόν για όλες τις απορίες - ερωτήματα που μου προξένησε αυτή η είδηση, πήρα λεπτομερείς απαντήσεις από την δική σου στήλη. Ωστόσο θέλω να σου κάνω 1+1 ερωτήσεις (1 για την οποία δεν βρήκα απάντηση + 1 που "αποκόμισα" από το κείμενό σου): Α) Υπάρχουν άτομα στην κυβέρνηση Σαμαρά που να βλέπουν θετικά την πτώση Βασιλακόπουλου; Να θυμίσω μόνο ότι ο τελευταίος είχε σούρει κάμποσα στο επιτελείο του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε μία προ μηνών συνέντευξή του στον Σκουντή. Β) Κάπου γράφεις στην στήλη σου ότι υπάρχει περίπτωση "να αλλάξουν τα σκηνικά ο Βασιλακόπουλος να πάει σπίτι του". Επειδή σχεδόν ποτέ δεν γράφεις κάτι τυχαία, να περιμένουμε καμία μεγάλη έκπληξη; Μήπως ο Βασιλακόπουλος δεν θέλει να κοντραριστεί με τον "Ξανθό";
    2) Το τελευταίο τεύχος ήταν ένα από τα καλύτερα που έχετε δημοσιεύσει. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο, που το είχες χαρακτηρίσει συλλεκτικό (και το οποίο ήταν πράγματι καλό). Το τεύχος Ιουλίου είχε ό,τι ζητάει ακόμα και ο πιο απαιτητικός μπασκετόφιλος. Κάνατε και πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Κώστα Μουρούζη. Με αφορμή αυτό, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο μία στο τόσο να κάνετε καμία συνέντευξη με παλιές δόξες του μπάσκετ. Σίγουρα τα "Μαθήματα Ιστορίας" του Παπαχατζή το κάνουν σε μηνιαία βάση (και είναι από τις καλύτερες στήλες του περιοδικού), αλλά εγώ μιλάω για μεγαλύτερες συνεντεύξεις. Δεν λέω να καθιερωθεί σε κάθε τεύχος, αλλά να γίνεται που και που. Είναι κρίμα οι 20άρηδες να μην ξέρουν πολλά για παίκτες όπως ο Κόντος, ο Κορωναίος, ο Κοκολάκης, ο Καστρινάκης, ο Γιατζόγλου, ο Τρόντζος, ο Κατσούλης κτλ. (Παρένθεση: Τον Γιατζόγλου τον έμαθαν κάτι γνωστοί μου που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ από μια συνέντευξή του σ' εκείνη την βραδινή εκπομπή σοβαροφανούς σαχλαμάρας του Κωστόπουλου. Επειδή δεν μ' αρέσουν αυτά τα ψυχαγωγικά προγράμματα κι επειδή δεν μπορούσα να φανταστώ με ποιον τρόπο γεμίζουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο, ρώτησα αφελώς τι ερωτήσεις έγιναν στον Γιατζόγλου για το μπάσκετ. Η απάντηση που πήρα ήταν: "Όχι πολλά πράγματα. Ο Κωστόπουλος κάνει καλές συνεντεύξεις γιατί ρωτάει τα πιπεράτα"...)
    3) Η ατάκα του Σοφοκλή: "Δεν έχω πρόβλημα με την Εθνική, έχω πρόβλημα με τους γύρω - γύρω" τα λέει όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Panagiotis
    Τη στήλη μου την παραδίδω Πέμπτη ή Παρασκευή πριν την έκδοση του πειροδικού την Τετάρτη. Συνεπώς αποκλείεται να το ήξερα ή να το είχα διαβάσει. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος με αυτό που έγραψε ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτό που είχα πληροφορηθεί γιατί είναι ένας από τους καλύτερους ρεπόρτερ εδώ και πολλά χρόνια του λεγόμενου ''κυβερνητικού'' ρεπορτάζ, δηλαδή του υπουργείου αθλητισμού. Η σχέση του Βασιλακόπουλου με την πολιτική έχει αναλυθεί αλλά κάνω ένα μικρό remake. Ανήκε στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και εκ των συνοδοιπόρων του Τσοχατζόπουλου για πολλά χρόνια. Παπανδρεϊκός. Επί Σημίτη διαχώρισε τη θέση του από τους εκσυγχρονιστές και ουσιαστικά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Κατάφερε να μείνει στο απυρόβλητο επί Νέας Δημοκρατίας γιατί πάντοτε έβρισκε τρόπο να έχει καλές σχέσεις και με τον περίγυρο του Καραμανλή αλλά και του Σαμαρά. Δίαυλος του την εποχή Καραμανλή ήταν πολύ γνωστός διεθνής διαιτητής που πλέον δεν είναι εν ενεργεία και είχε πολύ καλές σχέσεις με την πρωθυπουργική οικογένεια. επί Σαμαρά κατάφερε να βρει διαύλους χάρη στον Μπαλτάκο αλλά έκανε το μοιραίο λάθος όταν έγινε η πρόσφατη περικοπή των προϋπολογισμών να καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης δημόσια. Οπότε το μορατόριουμ πήγε περίπατο. Ξέχασα και ένα μεσοδιάστημα. Επί Γιωργάκη Παπανδρέου είχε πάλι κάνει κινήσεις προσέγγισης της οικογένειας δηλώνοντας κάργα μνημονιακός. Το γιατί μπορεί να φύγει ας μου επιτρέψεις να το κρατήσω για λίγο καιρό στο συρτάρι μου.Δεν έχει σχέση με τον ξανθό.
    Ο Σοφοκλής είπε κάτι που σκέφτονται αλλά δεν λένε πολλοί διεθνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Θεού, δεν ήθελα να εννοηθεί ότι δεν έκανες ρεπορτάζ για το θέμα. Απλά (όπως έγραψες κι εσύ) ήθελα να τονίσω ότι η είδηση στέκει, αφού ανάλογη (αλλά μικρότερη σε έκταση) αναφορά δημοσιεύτηκε και από άλλη έγκυρη στήλη χρονολογικά νωρίτερα.

      Διαγραφή
  9. @polykos
    Φυσικά και δεν είμαι αφελής να βάζω στοιχήματα με τα κέφια των προέδρων. Αλλά όταν γράφω κάτι με τέτοια σιγουριά και βεβαιότητα πάει να πει ότι έχω και την κατάλληλη πληροφόρηση. Για αυτό και υποσημείωσα ότι θεωρώ ως κανόνα του στοιχήματος να είναι λόγος αποχώρησης η τιμωρία. Και όχι σε βάθος χρόνου κάτι εντελώς διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι όλα καλά με την συνέντευξη Σοφοκλή, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ας έλεγε ονόματα να τον παραδεχτώ κανονικά. Που από την πολύ πολιτική ορθότητα, έχουμε φτάσει να θεωρούμε τόσο γενικόλογες φράσεις (γύρω-γύρω) ως αποκαλύψεις. Ας μιλήσει επιτέλους κάποιος με συγκεκριμένα ονόματα και γεγονότα να καταλάβουμε κι εμείς που δεν είμαστε δημοσιογράφοι να τα ξέρουμε από μέσα.

    ΥΓ1 Νομίζω πάντως πως οι πρόεδροι των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο κακομαθημένος. Αυτή η κόντρα μεταξύ τους και με την ομοσπονδία εμένα αυτό μου θυμίζει.

    ΥΓ2 Ο ΑΝΤ-1 ξεκινάει τις μεταδόσεις της εθνικής νέων ανδρών από τις 14/7 και την δεύτερη φάση ενώ η διοργάνωση ξεκινάει στις 8. Αν και είναι σχεδόν απίθανο, θα θελα να δω τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απόφαση να περιμένουν τον τραυματία Παπαπέτρου μήπως παίξει στην 2η φάση του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, είναι λιγόψυχη και γι΄αυτό επικίνδυνη.
    Αφήστε που δημιουργεί προηγούμενο και για την ανδρών, να πεί ο Κατσικάρης, περιμένω τους κουρασμένους και τραυματίες να παίξουν στην 2η φάση των Ανδρών και χωρίς προετοιμασία.
    Επανερχόμενος στους Νέους, μου κάνει εντύπωση εκ των υστέρων, γιατί χρειάστηκε προετοιμασία 40 ημερών. Για να μάθει η ομάδα να δίνει τη μπάλλα στον Γιαννάκη και στο Διαμαντάκο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @polykos
    Γράφω στη στήλη μου και για την προετοιμασία. Αν ήξεραν οι ομάδες τι έχει γίνει δεν θα ξανάστελναν παίκτη ούτε για δείγμα σε εθνική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η σιωπή μου προς απάντησή σου.
    Ανοίγω το στόμα μου μόνο με αλκοόλ και καλή παρέα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουρούνα, θα ασχοληθεί τελικά ο Παναθηναϊκός με τον Ζήση φέτος (όπως είχες γράψει στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού) ή δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτή η περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουρούνα, τελικά τι γίνεται με αυτόν τον Σλότερ;;;; Ισχύει ότι στράβωσε η δουλειά επειδή ο παίχτης θέλει να πάρει buy out για ΝΒΑ και πάει σε summer league???
    Παίζει ακόμα του Μασιούλις;;; Γραφική ερώτηση αλλά ....επιμένω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hello,μια εκτιμηση για Χαντερ?Στο λιγο που τον εχω δει ψιλοπαλτο μου εχει φανει,συνεχιζεται η σειρα φοβερων επιλογων του Μπαρτζωκα στους ψηλους(Παουελ,Σερμαντινι,Σιμονς,Μπεγκιτς)?Τι αποψη εχεις Κουρουνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες και την σειρά των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος; Γιατί σ΄αυτούς, μόνο για παλτό δεν φάνηκε...αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο...Ολάζουγιον...ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ καλύτερος απο αυτούς που ανέφερες ως παραδείγματα σύγκρισης των άτυχων και άστοχων επιλογών του Μπαρτζώκα...όσο γι΄αυτές, επίτρεψέ μου να σου πω ότι με το μπάτζετ που του προσφέρεται, δεν γίνεται να φέρει ούτε τον Τόμιτς, ούτε τον Κρστιτς...και επειδή δεν γίνεται συνέχεια να ανακαλύπτεις νέους Χάινς (για τον οποίο διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το αν μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού και με τους συγκεκριμένους συμπαίχτες που είχε), Ντάνστον και λοιπούς, κάποιες φορές (όχι λίγες) θα φέρεις και παλτά...καλώς ή κακώς, 9 στις 10 φορές, ό,τι πληρώσεις παίρνεις...πόσες φορές να σου κάτσει αυτό το..10% του παίχτη-λαχείου;

      Διαγραφή
  17. Όλα όσα έγιναν με την Εθνική Νέων είναι τουλάχιστον γραφικά...δεν ξέρω τι έγινε στην προετομασία, ωστόσο, το να προσθέτεις 3 παίχτες που θα έπαιρναν έτσι κι αλλιώς χρόνο συμμετοχής 1 εβδομάδα πριν το τουρνουά, είναι τουλάχιστον για σφαλιάρες...στην τελική, και τί έγινε αν αποτύχει η Εθνική Νέων; Μόνο τον Βασιλακόπουλο ενδιαφέρει η διοργάνωση και η καλή πορεία της Νέων, για ευνόητους λόγους... Σκοπός και ρόλος αυτών των εθνικών ομάδων (κατά το φτωχό μου το μυαλό) δεν είναι η συλλογή μεταλλίων...μικρή σημασία έχει πόσα μετάλλια θα πάρουν ως έφηβοι ή ως νέοι...μεγάλη σημασία έχει τί θα κάνουν στο μέλλον...θυμίζω ότι από την μεγάλη Εθνική ομάδα των ανδρών του 2005-06, που πήρε χρυσό στο Ευρωπαϊκό και αργυρό στο Παγκόσμιο, μόλις ένας παίχτης ήταν από την...φοβερή και τρομερή ομάδα των Εφήβων του 1995, που πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο κερδίζοντας με μέσο όρο διαφοράς κοντά στους 30 πόντους όλους τους αντιπάλους της...ο Μιχάλης Κακιούζης...οι υπόλοιποι, είδαν τα τουρνουά του 2005 και 2006 από τον καναπέ...επίσης, στην ίδια Εθνική ομάδα, ενδεχομένως την καλυτερη όλων των εποχών για την χώρα μας, 5 τουλάχιστον παίχτες, στις μικρές ηλικίες, ήταν παντελώς άγνωστοι...(Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας, Ντικούδης), με ελάχιστες έως μηδενικές συμμετοχές σε μικρές εθνικές...μικρή σημασία έχει λοιπόν τί θα κάνει η Νέων...παίχτες με προοπτική υπάρχουν (Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Μποχωρίδης, Αγραβάνης), το θέμα είναι αν εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους και δουλέψουν ή μείνουν απλά στο ταλέντό τους όπως έκαναν οι συνομήλικοί τους του 1995...

    Υ.Γ. Είδα χθες τα στατιστικά της ομάδας στην ήττα από τους Βρετανούς...μόλις πρόσθεσα τις προσπάθειες για σουτ 3 πόντων 3 παιχτών (Μποχωρίδης, Καμπερίδης και Χριστοδούλου) κατάλαβα τι έγινε χωρίς να έχω εικόνα...το συνολάκι των τριών παιχτών έγραψε 23 προσπάθειες για τρίποντο...κάπως έτσι εξηγείται ότι η ομάδα δεν ανεβαίνει από τους 70 πόντους σε κάθε αγώνα της μέχρι τώρα ούτε με αίτηση..κατά τα λοιπά, διαβάζω δηλώσεις του Μίσσα στις οποίες υποστηρίζει ότι πρέπει να παίξουμε...καλύτερη άμυνα...και κάπου εκεί παραιτούμαι γιατί όλο αυτό ξεπερνάει το φτωχό μου το μυαλό και αδυνατώ να το ακολουθήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή