Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θέλει ούτε να τον δει....

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε εξαπολύσει το δημοσιογραφικό στρατό του με την αποστολή της αποδόμησης του Ιταλού προπονητή ο ίδιος κρύβεται και από τον Τρινκιέρι. Ο Ιταλός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε επειγόντως συνάντηση με τον πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ και αυτός αρνήθηκε να τον δεχτεί. Συνεπώς έχει αποφασίσει την απομάκρυνσή του παρότι ο Τρινκιέρι έχει διετές συμβόλαιο. Και θα αφήσει τον δημοσιογραφικό στρατό να τον ξεφτιλίσει πριν προχωρήσει στη δική του δημόσια εμφάνιση που θα γίνει σε φιλικά προσκείμενο μέσο, σε δημοσιογράφο χωρίς άποψη και με συγκεκριμένη ατζέντα ερωτήσεων. Να προτείνω μια ερώτηση; ''Με ποιά διαδικασία προσλήφθηκε ο Τρινκιέρι; Πότε ενημερώθηκε -αν ενημερώθηκε- το ΔΣ της ομοσπονδίας για την πρόσληψή του; Και ποιός θα αποφασίσει το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η απόλυσή του;''. Επειδή οι απαντήσεις στο τριπλό ερώτημα δείχνουν το ίδιο πρόσωπο αποδεικνύουν περίτρανα και τον δημοκρατικό τρόπο που διοικείται η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ.
ΥΓ Δεν σταμάτησα να γράφω στο περιοδικό όταν με ιταμό τρόπο υποδείχθηκε στον εκδότη (προς τιμή του έκλεισε το τηλέφωνο) να με....κόψει. Δεν σταματάω να γράφω όταν διάφοροι στέλνουν υπογραμμισμένα με κόκκινο τα κείμενα μου και προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν θα σταματήσω να γράφω ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ενημερώνω για να μη χαλάνε ορισμένοι τζάμπα το χρόνο τους. Και όσο βλέπω ''πολεμικές κινήσεις'' σε βάρος του περιοδικού γίνομαι χειρότερος και δεν σέβομαι τίποτα...Επίσης, έχω πράσινο φως να γράφω ότι θέλω και για όποιον θέλω, δεν απολύομαι και δεν σκοπεύω -φυσικά- να παραιτηθώ. Αυτό αφορά ορισμένα περιστατικά των τελευταίων ημερών-εβδομάδων. Οσα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά δεν σκέφτηκα ποιός ήταν απέναντι μου, προχώρησα μόνο μπροστά και ποτέ δεν μετάνιωσα.

14 σχόλια:

  1. Αγαπητη κουρουνα,η αξιοπρεπεια ειναι το μοναδικο πραγμα που εχει μεινει για πολλους απο εμας...Σε ολα τα επιπεδα...Συνεχισε να γραφεις αυτα που βλεπεις και πιστευεις και ασε τους πληρωμενους παπαγαλους να αναπαραγουν το δελτιο τυπου του ''Καισαρα''...Η στηλη σου στο περιοδικο ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα πραγματα που μπορει να διαβασει κανεις και σου μιλαει καποιος που αγοραζε το Τριποντο απο το πρωτο του τευχος...Για τον πατερουλη τωρα...Κυκλοφορει μια συνεντευξη του σε ασχετο με το μπασκετ περιοδικο οπου σε ανυποπτη στιγμη ''αποκαλυπτει'' το πλανο μας για την διοργανωση...Μεταξυ αλλων λεει...''Θα παιξουμε δυνατα στην αμυνα μεχρι να σκασουμε τους αντιπαλους και στην επιθεση θα εκμεταλλευτουμε το ταλεντο των παικτων μας..''...
    Οπως καταλαβαινεις την ομαδα τοσα χρονια την διοικουν παραγοντες 'καφενειακου' (θα μου επιτρεψεις) επιπεδου....Εζητωσαν τις καρεκλες (Παραφραζοντας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρουνίτσα, όσα υπογραμμισμένα κι αν έρχονται (έλα μωρέ, τα κάνουν αυτά οι καλοί άνθρωποι που πάνε με τον σταυρό στο χέρι και κάθε Κυριακή κάνουν κι ένα ευχέλαιο στην εκκλησία, μη νομίζεις ότι δεν καταλάβαμε) εσύ συνέχισε να γράφεις. Γιατί, πολύ απλά, ΓΡΑΦΕΙΣ, δεν κάνεις πλάκα. Δεν πρόκειται να μακρηγορήσω και να σας κουράσω αυτή τη φορά. Θα πω απλά ότι η μεγαλύτερη διαφορά σου από τους υπόλοιπους θα φανεί αν διαβάσει κάποιος αυτό το γελοίο άρθρο. Αν δεν αρέσει η κουρούνα στον Βασιλακόπουλο ή στον οποιοδήποτε άλλο, ας διαβάζει αυτό το πράμα για να αισθάνεται καλά
    http://www.superbasket.gr/permalink/188575.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται πως ξεσκαρτάρισμα δε χρειάζεται μόνο η εθνική. Χρειάζεται και ο χώρος της μπασκετικής δημοσιογραφίας από τους τσανακογλείφτες και μολυβοσπρώχτες που θέλουν να γίνουν Συρίγοι στη θέση του Συρίγου.
    Αυτούς τους προπονητές του λάπτοπ που τόσα χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ναβάρο είναι "σίχαμα" και η Ισπανία ομαδίτσα που μας κερδίζει μόνο λόγω διαιτησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή κουρούνα,
    από την πλευρά μου μπορώ να καταλάβω ότι τη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλών ειδών εξαρτήσεις. Ότι η εξαίρεση είναι να έχεις ένα δημοσιογράφο ο οποίος έχει το ελεύθερο να γράφει ό,τι θέλει, όπως το θέλει, όταν το θέλει. Μπορώ να καταλάβω ότι οι περισσότεροι παίζουν τη θέση τους, ίσως και καθημερίνα, οπότε στρατεύονται άμεσα και λένε και ευχαριστώ. Μην ξεχνάμε πως το σύστημα είναι αδίστακτο και το να έχεις δουλεία είναι ευλογία. Ξέρεις όμως τι δεν μου κάθεται καλα? Αν θέλεις τι με στεναχωρεί? Το επίπεδο σκέψης, ανάλυσης και γραφής των περισσοτέρων, αν όχι όλων. Εννέα στα δέκα στρατευμένα άρθρα των ημερών στερούνται κάθε έννοιας λογικής. Μέσα στον πανικό να ευχαριστησουν τα αφεντικά, (παρεμπιπτόντως όλοι τους έχουν γίνει πολυγραφότατοι, από ένα άρθρο την εβδομάδα έχουμε παέι στα 2 άρθρα την ημέρα) αντί να εξυπηρετήσουν τους όποιους σκοπούς, νομίζω πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλο το σύστημα. Και αναρωτιέμαι ο big boss που δεδομένα πρέπει να είναι έξυπνος άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει αυτό? Θα μπορούσε με εύκολο τρόπο να περάσει τις ίδιες ακριβώς θέσεις πολύ πιο έξυπνα και χωρίς να εκτίθεται κανείς..
    Δεν υπάρχει μόνο έλλειμμα αξιοπρέπειας αγαπητή κουρούνα..Πάσχουμε και από δημοσιογράφους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα όλο είναι αυτό που γράφει ο nike mike. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους κι απο κει ξεκινά το κακό. Συνειδητά γράφουν για να χαίρεται το- οποιοδήποτε- big boss και δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος. Με τον τρόπο αυτό ψηλώνουν και χαίρονται ταυτόχρονα επειδή πουλάνε εκδούλευση στους από πάνω! Η απορία μου είναι ακριβώς η ίδια και πάνω σ' αυτό χρειάζεται ανάλυση ειδικού: Ο Βασιλακόπουλος αποδεδειγμένα είναι έξυπνος παράγοντας και υψηλού επιπέδου. Πως τους αντέχει; Δεν βλέπει ούτε ο ίδιος ότι του κάνουν κακό; Σ' αυτό θα ήθελα κουρουνίτσα μιά απάντηση, αν την έχεις βέβαια διότι δεν υπάρχει απάντηση για ορισμένα θέματα. Επίσης τι γίνεται από... κάτω; Έχουν πιάσει ήδη "πόστο" για την επόμενη μέρα του Πατερούλη; Δηλαδή όταν αποχωρήσει ο Πατερούλης, έχουν ήδη "κολλήσει" σε Τσαγκρώνη, που δικαιωματικά θεωρεί ότι είναι ο επόμενος, ή Μπασούρη, για τον οποίο ψιθυρίζεται στην ΕΣΚΑ ότι φιλοδοξεί να είναι ο διάδοχος; Είναι κι αυτό ένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς πολλοί από αυτούς έχουν μείνει ακόμη στην εποχή της αθωότητας. Όπως τότε, στις αρχές της δεκαετίας του '90 που εν μια νυκτί, μετά από ένα άρθρο του Συρίγου στο Τρίποντο, ο Κιουμουρτζόγλου μετατράπηκε από καταξιωμένος προπονητής σε μυρωδίας που ήταν καλός μόνο στις δημόσιες σχέσεις.
    Ή τότε που ο Καρύδας έκανε εκστρατεία για να πάρει τη σημαία ο Γιαννάκης στους Ολυμπιακούς του 1996 και αποκαλούσε τον Πύρρο Δήμα λιγότερο Έλληνα από τον Τάρλατς.
    Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και πως σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα ισχύει το "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Spyros A
    Η ψυχρή πραγματικότητα είναι μια: Αν έγραφα από το...μυαλό μου ή ότι μου κάπνιζε η στήλη μου θα έπαυε να υπάρχει από μόνη της. Ατυχώς έχω μεγάλη ατζέντα πληροφοριοδοτών. Πολύ μεγάλη και καλά προστατευμένη. Ούτε στη μνήμη του κινητού μου δεν υπάρχουν τα νούμερα. Πέρα από την πλάκα τώρα χαίρομαι που ορισμένοι (αρκετοί πλέον) έχουν ισχυρή κρίση, διαβάζουν, θυμούνται (για τη συνέντευξη Βασιλακόπουλου το λέω) και καταλαβαίνουν χωρίς να έχουν ανάγκη όσα γράφω εγώ ή κάποιοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tsarteristas
    Ε ας πάρουμε πίσω τον Γιόνας. Η χαρά του παιδιού και του διεθνή. Να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Με μια διαφορά: Ο Λιθουανός είναι από τη φύση του άναρχος παίκτης και έχει το ταλέντο να το κάνει με επιτυχία (συνήθως). Ο Έλληνας χωρίς καθοδήγηση τερματίζει 10ος στο παγκόσμιο τη μια φορά και 3ος στο Ευρωπαϊκό την άλλη.
    Ναι αλλά σε συλλαμβάνω εμπαθή: Διάβασα το υστερόγραφο και δεν κάνεις την παραμικρή αναφορά. Το νόημα είναι: Γιώργο έκανες ένα λάθος αλλά επειδή εσύ τα κάνεις όλα σωστά σώσε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @panos 75
    Κατ΄αρχήν κανείς δεν θα γίνει Συρίγος στη θέση του Συρίγου για πολλούς λόγους που δεν είναι της στιγμής και του χώρου να σου αναλύσω. Ο Συρίγος προέρχεται από ενα δημοσιογραφικό εργοστάσιο που τον έβγαλε και έσπασε τα καλούπια.
    Οντως υπήρξε μια εποχή αθωότητας αλλά δεν νομίζω ότι την εκμευταλλεύτηκε εκείνη η γενιά δημοσιογράφων. Υπήρχαν δουλειές, υπήρχαν χρήματα, το μπάσκετ πούλαγε σαν παλαβό και ότι έκαναν το έκαναν (πολλές φορές με λάθος τρόπο και ακρετοί το έχουν ομολογήσει πια) για το καλό του μπάσκετ. Τουλάχιστον, η παλιά παρέα του Τρίποντου για αρκετά χρόνια ήταν μια παρέα με τις ίδιες πάνω κάτω απόψεις για το μπάσκετ αλλά ακόμη και τότε στις αποτυχίες υπήρχαν διαφοροποιήσεις απόψεων. Η μεγάλη διαφορά όμως ήταν μια: Η παλιά φρουρά δεν είχε αφέντες και εξαρτήσεις πέραν φιλικών σχέσεων και ανθρώπινων αδυναμιών.
    Το παράδειγμα που γράφεις παρακάτω αποδεικνύει ότι δεν έχω μόνο εγώ στα ράφια μου δημοσιογραφικά Χ-files αλλά έχουν και άλλοι. Χρήσιμο είναι, θύμισε μας και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @nike mike
    Κανείς δεν παίζει τη θέση του. Είναι θέμα επιλογών και χαρακτήρα. Κανείς πρόεδρος ομοσπονδίας δεν έχει τη δύναμη να διώξει ένα δημοσιογράφο από τη δουλειά του. Κανείς πρόεδρος ομάδας μπάσκετ δεν θυμάμαι να έχει ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου όσο σκληρή κριτική και να του έκανε. Μόνο ένας προπονητής και μετέπειτα πολιτικός θυμάμαι να έχει κάνει κάτι τέτοιο.
    Συμφωνώ στα υπόλοιπα περί επιπέδου και να φανταστείς ότι οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους είναι πιο καταρτισμένοι και σχετικά με το σπορ και με καλύτερη κολυτούρα και παιδεία από τους αντίστοιχους ποδοσφαιρικούς. Δεν μπορώ να φανταστώ εκεί τι γίνεται. Το θέμα είναι απλό: Η γουστάρεις να είσαι με την εξουσία και αποκτάς αξία έτσι ή πας κόντρα. Θέμα επιλογής και χαρακτήρα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @tsarteristas
    Συμφωνώ για Βασιλακόπουλο αλλά με μια μικρή παράμετρο που αποδεικνύεται σημαντική. Είναι απίστευτα εγωιστής και ειδικά τα τελευταία χρόνια ο εγωισμός με την υπόθεση της ΦΙΜΠΑ έχει υποστεί πλήγμα που δεν χωνεύεται (από τον ίδιο). Στη θέση του θα έβγαινα τότε και θα έλεγα: ''Δεν με εξέλεξαν, δεν πειράζει. Τόσα χρόνια βοήθησα το ελληνικό μπάσκετ με τις διεθνείς διασυνδέσεις μου. Τώρα θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις να το βοηθήσω από τον εσωτερικό χώρο''. Αντ΄αυτού συνεχίζει να κυνηγάει ανεμόμυλους στην Ευρώπη και να πολεμάει ανύπαρκτους εχθρούς και στο εσωτερικό του αρκεί να δίνει τις ευλογίες του στους προέδρους και να κάνει φτηνά παιχνιδάκια εξουσίας.
    Οσο για τη διαδοχή. Τα δύο πρόσωπα που λες (Τσαγκρώνης-Μπασούρης) είναι τα πρώτα στην κούρσα διαδοχής. Γράφτηκαν αναλυτικά και σε ένα πρόσφατο αποκαλυπτικό άρθρο του περιοδικού σχετικά με την ουσιαστική εκδίωξη του πιο παλιού συμβούλου του Κ. Παρίση από το ΔΣ. Αμφότεροι δεν είχαν ποτέ στενή σχέση με το μπάσκετ. Ο Μπασούρης γνωρίστηκε με τον Βασιλακόπουλο μέσα από τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ την εποχή που ο πατερούλης προσπάθησε ανεπιτυχώς εις διπλούν να εκλεγεί βουλευτής στην Β΄Αθηνών. Δεν τα κατάφερε και ποτέ δεν είδε και με καλό μάτι παίκτες που στέριωσαν στην πολιτική ή ακόμη και τον Ιωαννίδη αργότερα. Ο Μπασούρης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ΕΣΚΑ αλλά όπως μαθαίνω και έγραψα πρόσφατα έχει αρχίσει και γίνεται ισχυρός παίκτης και σε θέματα διαιτησίας, ειδικά από τη στιγμή που άλλαξε διοίκηση με τη δική του βοήθεια και στον Σύνδεσμο της Αθήνας. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις που λένε και στο χωριό μου.
    Ο Τσαγκρώνης είναι πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ (θα σε γελάσω σε ποιά ΔΕΚΟ ήταν). Αναμείχθηκε με τα κοινά του μπάσκετ στην Πάτρα, έχει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις στους επαρχιακές ενώσεις σωματείων.
    Πρόβλεψή μου: Κανείς δεν είναι αυτόφωτος για την ώρα τουλάχιστον. Την επόμενη μέρα θα εμφανιστούν πολύ πιο δυνατά ονόματα και άτομα για την ΕΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή κουρούνα, κατ'αρχή να σ'ευχαριστήσω που διαθέτεις χρόνο και κόπο για να απαντήσεις στα σχόλια μας.
    Στην ουσία τώρα.

    1)Όταν μίλαγα για διάδοχους του Συρίγου δεν εννοούσα τόσο ότι προσπαθούν να αντιγράψουν το (κάποτε απολαυστικό, τώρα πλέον γραφικό) στυλ του, αλλά τα κολλητιλίκια του με την εξουσία του αθλήματος (όχι μόνο τον Βασιλακόπουλο) και να καρπωθούν τα οφέλη αυτών των κολλητιλικίων.

    2)Εννοείς την ιστορία με τον Καρύδα; Πολύ ευχαρίστως να αναφέρω κι'άλλα παρόμοια περιστατικά εκείνης της εποχής, έχω κι'εγώ μεγάλο αρχείο από Τρίποντα. Φαντάζομαι θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμο ολόκληρο μόνο με το τι έγινε στο Μουντομπάσκετ του 1994 (με την κοπάνα του Φασούλα και τα επακόλουθα της) και το F-4 του Τελ Αβίβ.

    3)Και μόνο που διαβάζω για τους επίδοξους διαδόχους του Βασιλακόπουλου και βλέπω τις λέξει ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστής ΟΤΕ, σύνδεσμοι διαιτητών, κλπ., μου'ρχεται να φουντάρω στο Φάληρο ή στην καλύτερη να το γυρίσω στο γυναικείο βόλεϋ. Τουλάχιστον στο δεύτερο θα κάνουμε και λίγο οφθαλμόλουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ΄αρχήν απαντάω σε όλα και σε όλους. Είναι υποχρέωση μου ως οικοδεσπότης του χώρου και δεν χρειάζονται ευχαριστίες. Μπορεί να μην είμαι συνεπής γράφοντας κάθε μέρα για παράδειγμα αλλά τουλάχιστον κρατάω τους διαλόγους ζωντανούς. Δεν απαντάω μόνο όταν δεν έχω να πω κάτι. Κατανοητό νομίζω.
    Έγραψα και πιο πάνω για φιλικές σχέσεις και ανθρώπινες αδυναμίες. Ισχύει για όλους και δεν είναι ποινικό αδίκημα η φιλία. Το θέμα είναι αν κάποιος κερδίζει από αυτό. Δεν νομίζω ότι ο ΦΣ κέρδισε ποτέ και οτιδήποτε από τη φιλία του με τον Βασιλακόπουλο. Θα έλεγα ότι μάλλον το αντίθετο συνέβη.
    Ιστορίες γράψε για όποιον θέλεις. Να βρίσεις αποκλείεται είσαι δοκιμασμένος και τσεκαρισμένος εδώ μετά από τόσα χρόνια. Στεγανά δεν υπάρχουν. Η δημοσιογραφία καλώς ή κακώς είναι επάγγελμα που φέρνει άτομα στο προσκήνιο και όποιος δεν είναι αποφασισμένος να δεχτεί δημόσια κριτική καλύτερα να ασχολείται με κάτι άλλο. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν μπει επισκέπτες με έχουν κράξει για διάφορους.... κουρουνισμούς και ποτέ δεν ενοχλήθηκα (πλην της εξαίρεσης 1-2 περιπτώσεων που τα σχόλια ήταν απολύτως κακοπροαίρετα), ούτε έσβησα κάτι. Το έκαναν μόνο με υβριστικά σχόλια ή με σχόλια που είχαν καταφανώς αστεία ή αστήρικτη επιχειρηματολογία. Εγώ δεν μπαίνω στη λογική να σχολιάζω δημοσιογράφους επώνυμα. Συντεχνιακή συνήθεια. Αλλά δεν απαγορεύεται να το κάνουν άλλοι....
    Ακόμη και άτομα που δουλεύουν σήμερα στο περιοδικό ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανοιχτός, τα σχόλια ελεύθερα και μη ελεγχόμενα και έχουν αποδεχτεί χωρίς παράπονα ότι έχει δικαίωμα ο κάθε αναγνώστης να μπει εδώ και να κάνει κριτική ή τα παράπονά του. Οποιος ενοχλείται (από δημοσιογράφους εννοώ) ας μην εκτίθεται δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή