Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεξάρτητες μπασκετικές φωνές

Είναι ωραία να μην αισθάνεσαι....μόνος και να ξέρεις ότι υπάρχουν γύρω σου ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές που δεν αλλάζουν τη γνώμη τους με μια θέση στα τσάρτερ και ένα τζάμπα ταξιδάκι στη Σλοβενία.
Ο Τάκης Ευσταθίου είναι ο παλαιότερος ρεπόρτερ μπάσκετ. Διαβάστε την άποψη του και κυρίως την επιχειρηματολογία του από το site basketnews στο σχόλιο με τίτλο ''Ένας ακόμη αναλώσιμος''.

http://www.basketnews.gr/portal/epikairotita/τάκης-ευσταθίου/4067-enas-akomi-analosimos

31 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάς και τον Τάσο Μαγουλά που τόσα χρόνια φωνάζει και γι'αυτό δεν είχε ποτέ θέση στα τσάρτερ της χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @panos75
    Βάλε και κανένα λινκ να τον διαβάσουμε. Δεν μπορώ να ψάχνω γύρω γύρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.contra.gr/Columns/TMagoulas/apotyxia-me-onomatepwnymo.2415272.html Αυτό είναι το link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου κουρούνα! Έχω καιρό να αφήσω σχόλιο, αυτή τη φορά θα γράψω επώνυμα και όχι με ψευδώνυμο. Ο τρόπος που λειτουργεί η ΕΟΚ είναι γνωστός και όποιος πλέον δεν θέλει να το καταλάβει είναι είτε τυφλός είτε βολεύεται με την υπάρχουσα κατάσταση. Σχετικά με την πρόταση που έκανες περί προπονητή, θεωρώ ανώφελο να κουβεντιάζουμε οτιδήποτε αφορά το ελληνικό μπάσκετ, όσο διοικούν ο Βασιλακόπουλος και οι υπέργηροι φίλοι. Η ΕΟΚ είναι η ζωντανή απόδειξη για το ότι οι πράσινες κλαδικές ζουν και βασιλεύουν στην ελληνική κοινωνία. Θέλω όμως να θίξω κάποια πράγματα που δεν έχεις αναφέρει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στο blog, δεν ξέρω στο περιοδικό τι έχεις γράψει. Είμαι στο εξωτερικό πλέον και δεν το διαβάζω. Θα αναφερθώ ονομαστικά σε ορισμένους συναδέλφους σου γιατί εδώ που έχουμε φτάσει θεωρώ πως ο ονοματοκρυπτισμός είναι εκδήλωση αδυναμίας. Η ευθύνη είναι προφανώς 100% δική μου.

    1. Δεν ξέρω αν ο Σπανούλης ήθελε να πει κάτι με τις δηλώσεις του ή αν οι λέξεις "ξεσκαρτάρισμα" και "φρεσκάρισμα" του ξέφυγαν απλώς κατά τη διάρκεια του λόγου του. Η ουσία είναι όμως πως κάποιοι ενοχλήθηκαν και ήδη έγραψαν σχετικά άρθρα. Η Αμερικάνου στο skygoal γράφει πως δεν είναι δουλειά του Σπανούλη να πει τι χρειάζεται η εθνική ενώ ο Καβαλιεράτος στο gazzetta έγραψε πως δεν χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα αλλά ξεκαθάρισμα. Ο Παπαθεοδώρου του gazzetta έβγαλε το συμπέρασμα πως ο Τρινκιέρι είχε κουβεντιάσει πριν τον αγώνα με την Κροατία το μέλλον της εθνικής. Πιθανόν λοιπόν ο Σπανούλης κάτι ήθελε να πει αλλά κρατήθηκε. Η δικαιολογία του "εγωιστή Σπανούλη που θέλει να κάνει κουμάντο στην εθνική" θα βόλευε πάρα πολύ ορισμένους αλλά δεν νομίζω η ΕΟΚ να το τραβήξει τόσο πολύ και να χάσει έναν τέτοιο παίκτη από την εθνική. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα πιστεύουν πως ο Σπανούλης εννοούσε τον ...Διαμαντίδη αλλά για αυτούς ευτυχώς η ψυχιατρική επιστήμη έχει προοδεύσει αρκετά σήμερα, οπότε σίγουρα υπάρχει ελπίδα.

    2. Ο Τρινκιέρι είναι δεδομένο πως δεν ήθελε τον Φώτση στην εθνική. Ο Ιταλός δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά όταν προσλαμβάνεις έναν προπονητή οφείλεις να σέβεσαι και να στηρίζεις τις επιλογές του. Το να κοπεί ο 33χρονος πλέον Φώτσης όταν μπροστά του υπάρχουν οι Καϊμακόγλου-Πριντέζης δεν μου μοιάζει παράλογη επιλογή. Σίγουρα ο Φώτσης είναι ο αρχηγός της εθνικής και έχει προσφέρει πολλά, για αυτό και θα έπρεπε να υπάρχουν λεπτοί χειρισμοί σε περίπτωση που ο προπονητής δεν τον ήθελε στην ομάδα για αγωνιστικούς λόγους. Με αυτό που συνέβη, πέρα από τα προβλήματα χημείας που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ, εκτέθηκε και ο ίδιος ο Φώτσης, που στην τελική μπορεί και να μην φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3. Μετά την ήττα από τη Φινλανδία γράφτηκε πως οι διεθνείς με τον Τρινκιέρι είχαν ένα private meeting. Γνωστή παρασκηνιακή στήλη (Sdog Pick n' Scroll) έβγαλε στη δημοσιότητα πράγματα που κουβεντιάστηκαν. Ποιος παίκτης ήταν ο "πληροφοριοδότης"; Κρίνοντας από άρθρα γνωστών τσαρτεριστών (http://www.gazzetta.gr/basketball/article/542471/apo-kommenos-protagonistis και http://www.basketnet.gr/main/3/eok/articles/1/pallas-giampourousi-trinkieri.html)νομίζω πως ο παραχαϊδεμένος της ΕΟΚ, τον οποίο τα τελευταία 2 χρόνια προσπαθούν ανεπιτυχώς να προξενέψουν στον ΠΑΟ όπως έκαναν με το Σοφοκλή, έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Τον Μπουρούση έπρεπε να τον είχαν σουτάρει από την εθνική όταν βγήκε στη φόρα η περσινή συνομιλία του με τον πεθερό του. Αντ' αυτού έστησαν ένα γελοίο ντόπινγκ κοντρόλ, 3 μήνες μετά(!) τη συνομιλία, για να μας πείσουν πως δεν τρέχει μία. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Μπουρούσης πάλεψε όσο μπορούσε στη Σλοβανία, όμως έχει σοβαρά προβλήματα νοοτροπίας που κάνουν κακό στη λειτουργία της εκάστοτε ομάδας του. Ο Τρινκιέρι στην Ιταλία προπονούσε, φίλους στο Μιλάνο έχει σίγουρα, ένα τηλέφωνο αρκούσε για να μάθει τι εστί Μπουρούσης. Ας μην απορούν λοιπόν γιατί δεν ήθελε ο Ιταλός τον Μπουρούση στην ομάδα, εκτός αν όντως πιστεύουν εκεί στην ΕΟΚ πως ο Μπουρούσης είναι ο ...καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη.

    4. Οι δικαιολογίες των τσαρτερίστας πως τάχα η ΕΟΚ διόρθωσε τα λάθη του Τρινκιέρι με τον Μπουρούση και τον Φώτση, εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ΕΟΚ και αποδεικνύουν πως για τον Βασιλακόπουλο υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Το θράσος των τσαρτεριστών βέβαια όπως φαίνεται είναι απίστευτο και δεν έχει όρια. Ο Παπαθεοδώρου του gazzetta σχολιάζοντας πως Ζήσης, Σπανούλης και Περπέρογλου γύρισαν με άλλη πτήση (είχαν μαζί τους τις οικογένειες τους) έγραψε κατά λέξη: "Μπορει εμείς να το βλέπουμε λάθος, αλλά όταν μια Εθνική πάει σαν αποστολή, γυρίζει και σαν αποστολή. Έτσι δεν είναι; Λεπτομέρειες θα πείτε. Από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε μικρή σημασία έχει αν 3 παίκτες διάλεξαν να γυρίσουν μόνοι τους απο τη Σλοβενία. Απλά δεν είναι και σύνηθες Βέβαια κ οι τρεις παίκτες είχαν τις οικογένειές τους εκεί κ ίσως δεν έβρισκαν εισιτήρια. Οι μικρές λεπτομέρειες όμως κάνουν τη διαφορά..." Μας περνάνε και για ηλίθιους οι τσαρτερίστες... Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ "ΗΓΕΤΙΚΗ" ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΤΗΣΗ ΓΥΡΙΣΕ ΑΡΑΓΕ;;;

    Θα επανέλθω γιατί προβλέπω πως το θράσος τους δεν έχει όρια και στο τέλος θα τα βάλουν και με τους Ζήση-Σπανούλη που από ότι φαίνεται ήταν οι μόνοι από τους παλιούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν τον προπονητή να εγκλιματιστεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @George Kara
    Πρώτον έχεις δικαίωμα να γράφεις επώνυμα (όσον αφορά εσένα) και επώνυμα όσον αφορά άλλους εφόσον τα σχόλια σου είναι κριτικά αλλά κόσμια και εντός ορίων. Αν ζητάς από μένα να κάνω το ίδιο θα σου πω ότι δεν με απασχολεί το επί μέρους αλλά το γενικό πλαίσιο με τους απεσταλμένους. Τι εννοώ...
    Ο καθένας που έχει ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη μπορεί να γράφει ότι θέλει. Για αυτό σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι διακρίσεις και οι κλίμακες. Δεν ζούμε πια στη δεκαετία του '90 όπου ότι γράφαμε ήταν καθεστώς γιατί ο κόσμος εκεί έξω διάβαζε μια εφημερίδα και το Τρίποντο και σχημάτιζε άποψη με βάση όσα του έγραφαν 20 δημοσιογράφοι. Ζούμε στην εποχή της υπερ-πληροφόρησης όπου τίποτε δεν μένει κρυφό για πολύ και φυσικά ούτε αυτό που αντιπροσωπεύουν οι δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν γιατί στην πλειοψηφία τους είναι απαίδευτοι, άνευ κουλτούρας, μόρφωσης ή παιδείας που απλά ''φτιάχνονται'' φλερτάροντας με την εξουσία. Με τους περισσότερους δεν ασχολούμαι όχι για να κρατήσω τα προσχήματα αλλά γιατί απλά δεν αξίζει να ασχοληθώ. Οταν ασχολείσαι με το τίποτα του δίνεις αξία. Δεν με απασχολεί λοιπόν το ειδικό μέρος αλλά το γενικό που είναι ένα: Μια ομοσπονδία επιχορηγούμενη από το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε τα έξοδα 22 ανθρώπων για να πάνε μια αποστολή. Από που τα πλήρωσε και για ποιό λόγο; Οι δημοσιογράφοι σε μια πολύ....ελαστική ερμηνεία της δεοντολογίας τους πήγαν ταξιδάκι. Θέλεις να σου πω ότι καλά έκαναν ή άσχημα έκαναν; Εύκολη απάντηση. Η δύσκολη απάντηση στη δύσκολη ερώτηση είναι άλλη: Γιατί κανείς δεν ασχολείται με τα έξοδα του ταξιδιού. Ποιό διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε όλα αυτά; Σε καιρό μνημονίου που μια χώρα διαλύεται υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που με χρήματα των φορολογούμενων κάνουν προσωπική πολιτική. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ και όχι αν μπήκαν στο στάρτερ 22 ή 32 ή 42 δημοσιογράφοι. Αν αφορούσε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό (παλαιότερα έπαιρναν επίσης πολλούς δημοσιογράφους στα ταξίδια τους αλλά πλέον το έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό) δεν θα έλεγα λέξη γιατί είναι κέφι του Γιαννακόπουλου και των Αγγελόπουλων ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ να κάνουν αυτό που πιστεύουν για τις επιχειρήσεις-ομάδες τους. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για μια ανώνυμη αθλητική εταιρεία. Και μιλάμε για χρήματα που διαχειρίζεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα μια αθλητική ομοσπονδία. Αυτά όσον αφορά στο σκέλος της δημοσιογραφίας και του ταξιδιού.
    Στο σκέλος των θεμάτων της εθνικής και των καταστάσεων που θίγεις είσαι παραπάνω από κοντά στην πραγματικότητα. Γνωρίζοντας με λεπτομέρειες τι έχει συμβεί και στην προετοιμασία και στη Σλοβενία μπορώ να σου πω ότι τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει είναι παραπάνω από σωστά και πολύ κοντινά με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ζητάω από εσένα να γράψεις επώνυμα. Καταλαβαίνω ποια είναι η οπτική σου επί του θέματος.

    Ο χαρακτηρισμός "ονοματοκρυπτισμός" πήγαινε σε αυτούς που βρίσκονταν στο τσάρτερ και τους οποίους όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αλλά κανένας δεν αναφέρει με το όνομά τους. Νομίζω πως αυτό δεν έχει νόημα και αν θέλουμε να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους πως τους έχουμε πάρει χαμπάρι, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε το ονοματέπωνυμό τους όταν αναφερόμαστε σε αυτούς. Τα γενικά και αόριστα δεν ωφελούν πλέον. Οι άνθρωποι αυτοί ήδη έγραψαν μπηχτές εναντίον του Ζήση για το κλίμα στην εθνική. Καλά για τον Σπανούλη το καταλαβαίνω, υπάρχουν και συλλογικά συμφέροντα που έχουν να εξυπηρετήσουν ορισμένοι από αυτούς. Αλλά για το Ζήση πάει πολύ κουρούνα, είναι ένδειξη απίστευτου θράσους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @George Kara
    Και επώνυμα ουσιαστικά τα έχω γράψει. Αν ανατρέξεις στο πρόσφατο αρχείο του μπλογκ θα δεις ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, είχα γράψει ποιοί πάνε με χρήματα των μέσω που εκπροσωπούν και ότι οι υπόλοιποι 22 απεσταλμένοι ήταν προσκεκλημένοι του πατερούλη. Αρα ήταν εκ προοιμίου γνωστό τι περίπου θα έγραφε ο καθένας. Αυτά ήταν οριοθετημένα....His master's voice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα έγραψε ο George Kara και μπορώ να πω πως συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Να προσθέσω πως μεσούσης του τουρνουά τουλάχιστον 3 τσαρτερίστες έγραφαν πως σε αυτό το τουρνουά ο Μπουρούσης (εκτός από ηγέτης, αδικημενοσ.... μπλα μπλα) είναι και εντυπωσιακά ήσυχος και μετρημένος στα αποδυτήρια σε σχέση με άλλα χρόνια!!! Για να καταλάβω δηλαδη, τα άλλα χρόνια τι έκανε?? Μοίραζε καντήλια σε προπονητές και συμπαίχτες?? Και τα ανεχόμασταν στην ομοσπονδία?? Γιατι?? Διόλου παράξενο που δεν τον ήθελε ούτε ζωγραφιστό ο Τρινκέρι στην ομάδα.. Απαράδεκτο όμως που δεν παραιτήθηκε όπως πχ ο Κατσικάρης ενώ του επέβαλλαν και Φώτση και Μπουρούση..Σκληρή απόφαση να αποκλείσεις δια παντώς τον Μπουρούση αλλά δε φτάνει το αμάρτημα με το ντόπινγκ, έχει και προβλήματα νοοτροπίας.. Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσουμε και αυγά για να φτιάξουμε ομελέτα..
    Να πω τη δική μου αμαρτία δεν πολυσυμπαθώ ούτε και όλο το πανηγυράκι των δημοσιογράφων με τη λατρεία σε ζήση, σπανούλη. Ώρες, ώρες έχω την αίσθηση ότι οι δημοσιογράφοι είναι πραγματικά ερωτευμένοι με τους παίχτες... Αν ξεκινάει κάθε, μα κάθε αναφορά στο Ζήση με τα εξής: 'το καλύτερο παιδί,ο πιστός στρατιώτης, πρότυπο για όλα τα παιδία της Ελλάδας (θου Κύριε)', τότε με συγχωρείτε αλλά η Ελλάδα κύριοι έχασε το μεγαλύτερο project που είχε τα τελευταία δέκα χρόνια. Που εξαφανίστηκε ο ζήσης τα τελευταία οχτώ χρόνια? Ο Ζήσης, ο ηγέτης των μικρών Εθνικών, ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας το 2005.. Ο Ζήσης κατέληξε ρολίστας ημι-πολυτελείας και εμείς πανηγυρίζαμε γιατί μετά από τόσα χρόνια πήρε αρκετές προσπάθειες, οι περισσότερες αποτυχημένες, ελλείψει κουμπάρου στο παρκέ φυσικά.. (γίνομαι λίγο κακός τώρα αλλά πραγματικά μόνο επείδη πίστευα πολύ στο Ζήση).
    Όσο για το Σπανούλη, ναι είναι μεγάλος παίχτης, ο καλύτερος ίσως στην Ευρώπη στη θέση του και πέτυχε το απίθανο (δις πρωταθλητής Ευρώπης), αλλά το παίρνω τη μπάλα, κατεβάζω κεφάλι, μπουκάρω και ότι προκύψει εμένα αισθητικά δεν μου αρέσει. Μου γύριζε το κεφάλι από το Ευρωμπάσκετ του 2009 παρά το ότι πήραμε τρίτη θέση. Όντως χρείαζεται έναν quarterback που λέει και ο hoopfellas για να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του και να μη γίνεται μηχανή παραγωγής λαθών (όπως τον αποκάλεσε ο προπονητής του στο NBA) και καταστροφικός για την ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του κ.Ευσταθίου. Όσο για τα υπόλοιπα που συζητάμε μια κουβέντα έχω να πω μόνο: Δεν υπάρχει ελπίδα. Μα καμία ελπίδα. Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση ενός βαρυσήμαντου σχολίου σε σάιτ από κλασικό ρεπόρτερ Ολυμπιακού. Το συμπέρασμα: Φταίνε όλοι αλλά εξαιρούνται ο Βασιλακόπουλος, ο Σπανούλης και οι βοηθοί του Τρινκέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ GeorgeKara http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eurobasket/article2417702.ece
    Μυθικό άρθρο υπεράσπισης Μπουρουση και φυσικά Βασιλακοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ nike mike

      Μάλλον ξέρουμε ήδη ποιος είναι ο επόμενος αρχηγός της εθνικής...

      Δικό μας παιδί, έμπιστο, θα μας λέει και τι γίνεται στα αποδυτήρια, όχι σαν τα άλλα τα "παλιόπαιδα" που στήριξαν τον προπονητή.

      Είθισται βέβαια αρχηγός να γίνεται ο παλαιότερος αλλά εντάξει με καμιά 10αριά ακόμα παρόμοια άρθρα θα πειστούν οι όχλοι για την "ηγετική" προσωπικότητα του νέου αρχηγού.

      Διαγραφή
  12. @ George Kara
    Το εκπληκτικό ξέρεις ποιο είναι? Ότι το άρθρο αυτό επιχειρούσε να αποθεώσει κάποιον παίχτη. Σε άρθρο λοιπόν που έπρεπε να υμνήσουμε κάποιον, μάθαμε ότι είναι ο μεγαλύτερος μη- επαγγελματιας που πέρασε ποτέ από την Εθνική (άρα το εύλογο ερώτημα είναι: γιατί η ομοσπονδία δεν τον έχει πετάξει με τις κλωτσίες από το 2009??). Και το κερασάκι είναι ότι ο μοναδικός καλός λόγος για να τον αποθεώσουμε είναι ότι για πρώτη φορά μετά από τέτοια πολύχρονη καριέρα έκανε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Δηλαδή έκανε τον παίχτη και όχι κάτι άλλο!!!!! Και άρα δικαιώνεται η Ομοσπονδία που τον επέβαλλε!!! Έχει χαθεί εντελώς το μέτρο και η λογική..Αλλά όπως λες και εσύ βρήκαμε τον καινούριο αρχηγό...
    Και μετά απορούμε και εκνευριζόμαστε γιατί ο Κουφός δεν έρχεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξαιρετικα ενδιαφεροντα τα σχολια...
    Οσο για το αρθρο του κ. Ευσταθιου καταλαβαινω τις ενστασεις του για τον Τρινκερι αλλα καπως μου ερχεται καθε φορα που αναδεικνυεται σε μειζον θεμα ο αποκλεισμος του Κατσιβελη που τη μιση χρονια σχεδον ηταν εκτος 12αδας Ολυμπιακου. Καπου ειναι αστειο να γινεται κριτικη στον Ιταλο με βαση αυτη του την αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα σχόλια σε αυτό το ποστ της κουρούνας είναι εξαιρετικά και φαίνεται οτι προέρχονται απο άτομα που ξέρουν τι (τους) γίνεται.. Προσωπικά μου θυμίζει τις παλιέεες μέρες του μπλογκ, και τώρα που ξαναεμφανίστηκαν ο Tommy με τον Λεβέντη μόνο ο απεργοσπάστης λείπει για να.. επανέρθουμε. Μην την ψάχνετε για εθνική παιδιά. χαρακτηριστική εικόνα απο ματς το οποίο φυσικά και έχασε η ομάδα. Τελευταία δευτερόλεπτα μιας περιόδου, και τη μπάλα έχει ο Σλουκας, ο οποίος χρησιμοποιεί το κλασικό iso, και προς το τέλος κάνει νόημα στον Γιάνναρο να έρθει για σκριν. Αμ δε! ποιός είπε οτι στο μπάσκετ ο πλει-μέικερ καθορίζει το τι θα παιχτεί? Ο Μπουρούσης όχι μόνο δεν πήγε, αλλά συνέχισε να βάζει πλάτη τον αντίπαλό του ακόμα και όταν ο Σλούκας ξεκίνησε μπάσιμο, με αποτέλεσμα να χαθεί η επίθεση. Και το κερασάκι, στράφηκε στον Σλούκα και του φώναζε αρκετή ώρα.. Μικρό δείγμα του οτι όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια δεν χρειάζεται παπαγαλάκια και λοιπούς πληροφοριοδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παίδες παρακολουθώ με υψηλό ενδιαφέρον όλα τα σχόλια και μπορώ να πω ότι με καλύπτουν απόλυτα. Απλά πλέον παίζει δουλειά σε άλλη χώρα και χρόνος δεν...Τα περί Βασιλακόπουλου και Τσαρτερίστας τα ξέρουμε και τα ξέρετε. Επί τροχάδην:
    α) Πρόταση Κουρούνας για προπονητή εθνικής: Την θεωρώ ανεφάρμοστη και ακατάλληλη. Καταλαβαίνω όμως την λογική της.
    β) Αν ο Βασιλακό αρχίσει τα περί σκιτζήδων και αετονύχηδων της ΦΙΜΠΑ επειδή δεν θα πληρώσει μισό μύριο γιούρο για την wild card, εγώ μαζί του. Να μην τον θάβουμε γενικώς, σιγά μην κάνουμε τον Μπάουμαν πλούσιο, εκεί θα έχει δίκιο.
    γ) Τον Τρινκέρι τον πίστευα και πολύ. Δυστυχώς ήταν μια ακαταλληλότατη επιλογή, καθαρά μπασκετικά. Χειρότερη και από τον Καζλάουσκας.
    δ) Τα περί κουμπάρων, Μπουρού κλπ να είμαι ειλικρινής τα έχω ψιλοχάσει με τον χαμό που γίνεται. Το δεδομένο είναι ότι αυτήν την στιγμή κορμός της εθνικής είναι η χρυσή Νέων του 2002 (Ζήσης, Σπανούλης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου). Γνώμη μου: Όλοι αυτοί ή μένουν μαζί ή φεύγουν μαζί.
    Αυτά, και keep writing.

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην αρχή ήταν προπονηταράς που μας πήγαινε με τα χίλια για μετάλλιο, το καμάρι της Ιταλίας που όταν κάθεται στον πάγκο το μόνο μας άγχος είναι να όσοι δεν σηκωνονται στον εθνικό ύμνο στο ακρόπολις (ξέρεις εσύ Σ.Κ.). Τώρα είναι αυτός που δεν πρέπει να μιλάει... Αγαπάμε ορισμένους δημοσιογράφους και τους έχουμε και αδυναμία... http://www.gazzetta.gr/basketball/article/543266/mi-milas-den-einai-aparaitito

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμορφα πράγματα. Αυτό που λέγαμε, γίνεται. Αφού συνήλθαν από το μακρύ ταξίδι της επιστροφής οι τσαρτερίστας έπεσαν να φάνε τον Ιταλό ο οποίος ξαφνικά έγινε ακατάλληλος, γελοίος, αστείος, άσχετος και προσθέστε οποιονδήποτε άλλο απαξιωτικό χαρακτηρισμό έχετε πρόχειρο. Όταν ορισμένοι από εμάς απορούσαμε, απλά, με τις επιλογές του (πριν το Ευρωμπάσκετ) ήμασταν οι μίζεροι οπαδοί, οι δηλητηριασμένοι από τα οπαδικά. Ήταν τότε που οι wanna be τσαρτερίστας, κέρδισαν με το σπαθί τους την κάρτα επιβίβασης γράφοντας "σε καταλαβαίνουμε, Αντρέα, που δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ". Δεν υπήρχε μαλακία που να μην είχε πει ο Τρινκιέρι αλλά εκείνοι τον αποθέωναν και τον παρουσίαζαν ως το νέο φιλόσοφο.
    "Για μια θέση στο τσάρτερ" λοιπόν.Οι δήθεν δημοσιογράφοι που πάνε και κολλάνε στον Βασιλακόπουλο ώστε να πουλάνε πρόλογο στο αφεντικό της ομάδας που υποστηρίζουν λέγοντας "εδώ μωρέ, με τον πρόεδρο είμαι και σου εγγυώμαι ότι θα έχεις καλή διαιτησία". Ή τα ορφανα του Ομπράντοβιτς που ξαφνικά αγάπησαν την Εθνική. Υποκριτές και οι δύο. Υποκριτές γιατί μόνο η πάρτη τους είναι εκείνο που τους ενδιαφέρει. Κι αν με βρίσκετε παράλογο, ρίξτε μιά ματιά στους τσαρτερίστας και γενικότερα σε όσους παρουσιάζονταν ως απεσταλμένοι στη Σλοβενία και θα καταλάβετε τι εννοώ. Πολύ ερωτεύσιμη είναι τελικά η Εθνική.
    Την ώρα της κρίσης όμως όλοι ενώθηκαν στο πλευρό του Βασιλακόπουλου γιατί έπρεπε να πουν ότι "φταίνε όλοι εκτός του Γιώργου". Το ότι ο εθνικός μας σωλήνας έχει κάνει τις επιλογές και δεν έχει πετύχει ούτε πουλί βαλσαμωμένο δεν έχει σημασία. Τεμαχίζουμε τον Τρινκιέρι κατόπιν εορτής και τον προσφέρουμε στον κόσμο. Ποιοί το κάνουν αυτό; Αυτοί που πριν το Ευρωμπάσκετ πλακώνονταν για το ποιός θα τον αποθεώσει περισσότερο. Τώρα σκοτώνονται για το ποιός θα τον βρίσει περισσότερο.
    Επιμένω ότι στην Εθνική υπάρχει αρρώστια. Και γι αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Βασιλακόπουλος ο οποίος την έχει καλλιεργήσει γιατί θέλει να ακούει μόνο "ναι". Διότι στην επιτυχία "καθάρισε ο Γιώργας" και στην αποτυχία "φταίει ο προπονητής". Γιατί έχει γύρω του ένα τσούρμο καραγκιόζηδων που απλώς υποκλίνονται ή του προσφέρουν στιγμές γέλιου. Διότι ακόμα και στην τελευταία επιτυχία, την 3η θέση του 2009, ξεχνάμε ότι ήμασταν απλώς κωλόφαρδοι λόγω της βλακείας του Ντε Κολό, αλλιώς θα είχαμε μυρίσει τον κρίνο. Ξεχνούν ότι τότε ελάχιστες φωνές, μία εξ αυτών η Κουρούνα, ανέφεραν τα εγκλήματα του Καζλάουσκας αλλά όλοι έλεγαν ότι ο μαρμαρωμένος Λιθουανός παίρνει άριστα εκ του αποτελέσματος.
    Θα επιμείνω όμως ότι με βάση την παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα είναι 4η και δικαιούται wild card. Το ότι αν δεν την πάρουμε ο σωλήνας θα αρχίσει τα ηρωικά δεν το αμφισβητώ, το αναμένω και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Υπομονή αγαπητοί τσαρτερίστας, στα προκριματικά θα έχετε πολλά ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @nike mike
    Η ιστορία του Μπουρούση, είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Μουρμούρα, γκρίνια, λέει ότι πιστεύει χωρίς να κάνει πολιτική αλλά στο τέλος η ιστορία δείχνει ότι είναι ο μοναδικός χαμένος και βλάπτει τον εαυτό του περισσότερο από όσο τις ομάδες του. Προσωπικά τον συμπαθώ πολύ περισσότερο από παίκτες που ποτέ δεν λένε όσα πιστεύουν. Με τον Μπουρούση τουλάχιστον ξέρεις τι έχεις ανά πάσα στιγμή. Και στο τουρνουά έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.
    Ο Σπανούλης βάζει το κεφάλι κάτω στις δύσκολες στιγμές. Την ώρα που κανείς άλλος δεν παίρνει ή δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη. Εντάξει, δεν το κάνει σωστά αλλά η αμέσως επόμενη επιλογή που έβλεπα ήταν ο Καιμακόγλου. Καλός και φιλότιμος ο Κώστας αλλά αν βάλει τη μπάλα στο παρκέ εκεί να δεις μηχανή λαθών. Συνεπώς το θέμα δεν είναι πως παίζει ο Σπανούλης αλλά γιατί αναγκάζεται να παίζει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Raest
    Συμφωνώ για το θέμα Κατσίβελη. Απλά το πρόβλημα δεν εστιάζεται στον συγκεκριμένο παίκτη που έτυχε να είναι ο τελευταίος γκαρντ αλλά στο ότι πήγαμε με τρεις γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Απεργοσπάστης
    Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πλαφόν συμμετοχής. Ετσι πίστευα αλλά επειδή το έψαξα τις τελευταίες μέρες δεν εξάγεται από κάπου. Μάλλον διαδικτυακή ράδιο αρβύλα μου θυμίζει. Δικαιολογία θα βρεθεί: Οι κακοί της ΦΙΜΠΑ που δεν θέλουν τον Γιώργο να παίζει μαζί τους.
    Το πρόβλημα δεν είναι ο Τρινκιέρι. Ξέραμε εξ αρχής ότι είναι ένας προπονητής συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Δεν είναι κακό. Αλλά ένα τέτοιο προπονητή τον πλαισιώνεις με το καλύτερο δυνατό επιτελείο. Με τη μάζωξη που είχε γύρω ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι μπορούσε να επιβιώσει μόνο αν η εθνική πήγαινε εξπρές. Με το που άρχισαν τα προβλήματα φάνηκαν και οι δικές του αδυναμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Κώστας
    Το κακό ξέρεις ποιό είναι; Οτι η κατάσταση είναι φρικτά προβλέψιμη. Πηγαίνει με βάση το πρόγραμμα. Οπως πήγε στο παρλεθόν και με άλλους προπονητές. Η ίδια ιστορία απλά με διαφορετικό μοτίβο, με διαφορετικά θέματα αλλά την ίδια και αμετάβλητη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @tsarteristas
    αν ποτέ βαρεθείς αυτό που κάνεις, ότι κάνεις ή δεν κάνεις στη ζωή σου, σου παραχωρώ τη στήλη μου. Τα ίδια γράφω, τα ίδια έγραφα και τα ίδια θα ξαναγράψω. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί διαπιστώνω πόσο αλήθεια είναι μια πρόταση: Ολοι αυτοί ούτε το μπάσκετ αγαπάνε, ούτε τη δουλειά τους. Θα δεχόμουν το ένα χωρίς το άλλο... Αλλά δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επειδή το πουλημένες γραφίδες είναι πολύ επιεικές θα χρησιμοποιήσω μια ιστορική φράση του Νίκου Καραγιαννίδη που είχε γραφτεί στον Φίλαθλο προ πολλών ετών για ένα παλιό δημοσιογράφο. ''Με όσα γράφει είναι σαν να κάνει στοματικό σεξ στον πρόεδρο (αναφερόταν και ο πρόεδρος και η ομάδα αλλά δεν έχουν σημασία τα ονόματα, ποδοσφαιρικό ήταν το θέμα)''. Το ανέσυρα τυχαία προχθές τακτοποιώντας τα προσωπικά μου Χ-Files (φάκελλοι με δημοσιεύματα κάθε δημοσιογράφου ξεχωριστά από αυτά που...μένουν για να ξέρω τι έγραφε και πότε το έγραφε ο καθένας) που κρατάω σε μια αποθήκη. Και αφού γέλασα με την ψυχή μου σκέφτηκα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως φάρσα, ενίοτε ως τραγωδία. Οσο για τα υπόλοιπα τα είπες, τι να ξαναγράφω τέτοια ώρα. Μόνο μια παρατήρηση: Γράφω από πριν τι θα συμβεί... Μένω με την απορία. Δεν τα διαβάζουν, δεν ντρέπονται που όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, δεν τους ενοχλεί το ξεφωνητό που πλέον γίνεται και επώνυμα; Εμένα αν μου έλεγαν ότι ανήκω σε δημοσιογραιφκό στρατό θα αντιδρούσα ρε παιδί μου, κάτι θα έκανα, δεν θα το δεχόμουν αδιαμαρτύρητα. Και σίγουρα θα είχα και τη ντροπή να μην ξανακάνω τα ίδια αφού με έχουν πάρει είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ κουρούνα

    Δεν αμφιβάλλω πως ο Μπουρούσης είναι 100% αυθεντικός και στη Σλοβενία έδωσε και τη ψυχή του για την ομάδα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Όταν κάποιος είναι αυθεντικός δεν σημαίνει πως είναι και σωστός ή χρήσιμος, μπορεί κάλλιστα να είναι (αυτό)καταστροφικός όπως είναι αποδεδειγμένα ο Μπουρούσης. Δύσκολα θα αλλάξει μυαλά ο Μπουρούσης σε αυτή την ηλικία. Δεν καταλαβαίνει την εκδούλευση που του πουλάνε δηλαδή οι τσαρτερίστες; Δεν κατανοεί πως είναι απλώς ένας "χρήσιμος ηλίθιος" στην προσπάθεια της ΕΟΚ να αδειάσει τον Τρινκιέρι;

    Σχετικά με τον Ιταλό τώρα, εγώ τον θεωρώ έναν πολύ καλό προπονητή και δεν πιστεύω πως κορόιδεψε κανέναν, νομίζω πως είναι τίμιος με τη δουλειά του. Το όνομα που έχτισε με την Καντού, δεν το έχτισε με ψέματα. Το λάθος του είναι οι συμβιβασμοί που έκανε αλλά νομίζω πως υπάρχει μια εξήγηση για αυτό. Πιθανότατα υποεκτίμησε τη δυναμική του φετινού Ευρωμπάσκετ και θεώρησε πως ακόμα και αν δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του, θα έφερνε εις πέρας τη δουλειά που του ανατέθηκε, πετυχαίνοντας το μίνιμουμ επιθυμητό αποτέλεσμα (πρόκριση στο Παγκόσμιο ή 4άδα). Ταυτόχρονα, μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητες ορισμένων παικτών. Ήταν φανερό πως είχε ...ερωτευτεί τον Μαυροκεφαλίδη και όχι άδικα μιας και ο Λουκάς έχει απίστευτη τεχνική και στα φιλικά έδειχνε πολύ καλό πρόσωπο. Στα δύσκολα όμως ο Λουκάς πάντοτε έχει μια τάση να ...νιαουρίζει και ο Ιταλός το κατάλαβε πολύ καλά όταν άρχισαν οι πρώτες φορτούνες. Θεωρώ επίσης πως τον "πούλησαν"(με την αγωνιστική έννοια) και οι Πρίντεζης-Παπανικολάου, οι οποίοι δεν είναι τόσο καλοί παίκτες όσο έχουν δείξει στον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς. Έχω επίσης την αίσθηση πως η ΕΟΚ τον
    παραμύθιασε στο θέμα του Κουφού και από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε όταν ήρθε στην Ελλάδα φάνηκε πως του πούλησαν φούμαρα και για τον Διαμαντίδη επίσης. Πιστεύω λοιπόν πως ο Ιταλός θεώρησε πως παρά τα προβλήματα και τις υποδείξεις της ΕΟΚ, θα μπορούσε να κάνει μια επιτυχημένη πορεία στο φετινό Ευρωμπάσκετ και στη συνέχεια από θέση ισχύος να επιβάλλει ο ίδιος πλέον κάποια πράγματα στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Δεν διαφωνώ πως η λογική αυτή ήταν λάθος εξαρχής αλλά νομίζω πως κάπως έτσι σκέφτηκε ο Ιταλός.

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του πάντως δείχνουν πως θεωρεί ακόμα τον εαυτό του προπονητή της εθνικής και δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί. Είμαι σίγουρος πως έχει ισχυρά στηρίγματα ανάμεσα στους παίκτες, είναι μάλλον προφανές πως Σπανούλης-Ζήσης τον στηρίζουν και μην ξεχνάμε πως στην Ουνίξ έχει παίκτες και τους Καϊμακόγλου-Βουγιούκα. Από την άλλη έχουμε την αυταρχική ηγεσία της ΕΟΚ, η οποία θέλει να τον "τελειώσει" και έχει βάλει όλους του παπαγάλους να του σκάψουν το λάκκο με κάθε δυνατό τρόπο. Τώρα που θα καταλήξει αυτή η ιστορία, μόνο ο Θεός (όχι ο Βασιλακόπουλος, ο άλλος ο κανονικός) ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @George Kara
    Δεν χρειάζεται να είσαι Θεός για να ξέρεις τι θα γίνει. Ο λύκος όσο και να γερνάει δεν αλλάζει το τρίχωμά του, με άλλα λόγια ο Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να μας εκπλήξει. Κρύβεται, βάζει τον δημοσιογραφικό στρατό του να κάνει τη βρώμικη δουλειά, θα εμφανιστεί την κατάλληλη ώρα παριστάνοντας τον σωτήρα για να μοιράσει τα συνήθη φούμαρα, ελπίδες, όραμα.
    Κανείς παίκτης δεν θα ρωτηθεί για το θέμα του προπονητή και να σου πω την αλήθεια όση στήριξη και να του παρέχουν κάποιοι παίκτες (για το οποίο δεν είμαι και 100% σίγουρος) αυτό δεν φτάνει.
    Ξεκαθαρίζω ότι όσα έχω γράψει στη στήλη μου για τον Τρινκιέρι δεν έχουν αλλάξει. Είναι ένας τύπος καλός στην επικοινωνία, έξυπνος, που ασχολείται με το μπάσκετ αλλά τα προσόντα που εκτιμήθηκαν δεν ήταν αυτά. Τα έχω ξαναπεί...Να είναι φτηνός και να φεύγει αδιαμαρτύρητα είναι το ζητούμενο. Ο Βασιλακόπουλος όταν διαλέγει προπονητή δεν σκέφτεται την επιτυχία γιατί αυτή θα την πιστωθεί πρώτος στη γραμμή για δηλώσεις κλπ. Σκέφτεται την εναλλακτική της αποτυχίας.
    Να δούμε λοιπόν τι καλό έχει κάνει ο Τρινκιέρι...
    Βοηθός στο Μιλάνο για έξι χρόνια. Βοηθός δηλαδή υψηλού επιπέδου. Πόσους 'Ελληνες θέλεις να σου πω που έχουν διατελέσει καλύτεροι βοηθοί; Μια ντουζίνα τουλάχιστον.
    Ανεβάζει μια ομάδα από την τρίτη κατυηγορία στην Α1. Να σου απαριθμήσω πόσοι προπονητές στην Ελλάδα το έχουν κάνει αυτό; Βαρετό, άσε που θα πάμε και σε δευτεροκλασάτα ονόματα. Φτάνουμε με αυτά στο 2009. Ανεβάζει άλλη μια ομάδα από την Ιταλική Α2. Μέχρι εδώ τίποτε το ασυνήθιστο απλά ένας πολλά υποσχόμενος Ιταλός προπονητής. Δουλεύει τρεις σεζόν όλες κι όλες στη ζωή στην Ιταλική Α1 με την Καντού, δύο βγάζει την ομάδα στην Ευρωλίγκα ως τρίτη και την τρίτη χρονιά κάνει μια μέτρια πορεία. Πόσους Έλληνες προπονητές θέλεις να σου πω που έχουν κάνει τα ίδια και....καλύτερα; Η μοναδική διαφοροποίηση είναι οι δύο χρονιές που κοουτσαρε στην Ευρωλίγκα όπου όμως η Ιταλία έχει τη δυνατότητα να στέλνει παραπάνω απο δύο ομάδες διαφορετικά και σε αυτό θα υπήρχαν συγκρίσεις με οποιονδήποτε Έλληνα προπονητή που κινείται εκτός Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
    Τέλος πάντων, το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Πήραμε ένα καλό προπονητή για τα δεδομένα της Ιταλίας, μέτριο σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα. Το αποδέχομαι και δεν με ενοχλεί, ούτε με ενόχλησε και ειλικρινά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Το πρόβλημα μου ήταν είναι και θα είναι Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗς ΕΠΙΛΟΓΉΣ. Αν ο Βασιλακόπουλος του έβαζε δίπλα δύο συνεργάτες με εμπειρία, ένα μάνατζερ και επιτελείο να τον στηρίξει ο Τρινκιέρι θα εμφάνιζε πολύ λιγότερες αδυναμίες. Τον έβαλε σε ένα νοσηρό περιβάλλον όπου την κρίσιμη ώρα όλοι (εκτός του Βασιλακόπουλου) βλέπαμε και ξέραμε ότι θα αποτύχει οικτρά. Μόνο μια ελπίδα σωτηρίας είχε: Να πήγαινε η Ελλάδα στους οκτώ ή στους 4 χωρίς ήττα ή με κάποια ανώδυνη ήττα. Και επειδή και ο Τρινκιέρι αποδείχθηκε λιγότερο έξυπνος, περισσότερο συμβιβασμένος και στην πραγματικότητα καθόλου ευέλικτος θα πληρώσει αυτός για τα λάθη και των υπολοίπων. Αν θέλουμε προκοπή ο Βασιλακόπουλος θα κάνει αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Ομπράντοβιτς...Η αυτό που έκαναν οι Αγγελόπουλοι μετά την εποχή Γιαννάκη με τον Ιβκοβιτς και τώρα με τον Μπαρτζώκα. Θα διαλέξει ένα προπονητή και θα τον αφήσει απερίσπαστο να παίρνει τις αποφάσεις του, να δουλεύει με επιτελείο δικής του εμπιστοσύνης και θα ξεριζώσει από την εθνική την ίντριγκα, τους διαδρομισμούς, τις ρουφιανιές και την καμαρίλα. Απλά και εύκολα πράγματα. Να ξέρουμε ότι απέτυχε ο προπονητής στην τελική και όχι ότι αποτυγχάνει ο Βασιλακόπουλος. Ετσι θα δεχόμουν και ένα μέτριο Ελληνα προπονητή (ένα Ελληνα....Τρινκιέρι με άλλα λόγια) που θα συνάσπιζε γύρω του όλες τις δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Αν το κάναμε αυτό πριν τον Καζλάουσκας θα είχαμε κερδίσει όλα τα χαμένα χρόνια και θα είχαμε τώρα ένα προπονητή επιπέδου εθνικής. Τι θα χάναμε; Αντε το πολύ πολύ την 3η θέση του 2009. Μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή τη διάκριση αν ήταν να λύσουμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η εθνική έχει και παίκτες, έχει και υλικό και έρχεται από πίσω μια φοβερή φουρνιά παικτών...Οι 90άρηδες και ακόμη πιο πίσω Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αντετοκούνμπο, Χριστοδούλου (γράψτε επ΄ευκαιρία για να το θυμόσαστε ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή νεαρού του Ολυμπιακού και θα αφήσει εποχή), Κόνιαρης, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος. Μια δωδεκάδα τουλάχιστον με ορίζοντα επτά-δέκα χρόνων. Μόλις με το καλό παλιώσουν ή μπουν στην εθνική αυτά τα παιδιά θα ποτιστούν στην ίδια νοσηρή νοοτροπία ανεξάρτητα αν ο προπονητής θα λέγεται Τρινκιέρι, Τρικιμιέρι ή Τυροπιτιέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν παρόντος του Βασιλακόπουλου η μόνη λύση είναι να πάει σπίτι του. Να τελειώσει ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΙΣΜΟΣ στην εθνική ομάδα. Να τον τιμήσουμε, να τον βραβεύσουμε, να τον χρειροκροτήσουμε για όσα έκανε. Πρώτος εγώ και δεν κάνω πλάκα. Σέβομαι (το ξαναγράφω) ότι υποφέρει για την ομάδα αυτό το του αναγνωρίζω και θα το αναγνωρίζω πάντα γιατί είναι πράγματα που τα έχω δει με τα μάτια μου. Δεν θέλω να είμαι άδικος και ας με βρίζει νυχθημερόν (δεν με απασχολεί καθόλου και δεν δίνω δεκάρα). Δυστυχώς όμως ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
    Και θα το γράψω με τη μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια: Το μεγαλύτερο έγκλημα που κάνει δεν είναι σε βάρος της εθνικής ομάδας. Εγκληματεί σε βάρος της ίδιας της υστεροφημίας του. Και ειλικρινά δεν του αξίζει να φύγει λόγω του απύθμενου εγωισμού με σκυφτό το κεφάλι. Και μην ακούσω τα περί διαδοχής. Οταν δεν θα υπάρχουν οι αγκυλώσεις και οι περιορισμοί θα αναδυθούν οι υγιείς δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ στην επιφάνεια. Νέο αίμα με μοντέρνες ιδέες, τεχνοκρατική λογική. Αυτές που εμποδίζει χρόνια τώρα με αστείες δικαιολογίες ενώ στην πραγματικότητα τον ενδιαφέρει να έχει δίπλα του γελωτοποιούς, ανεκδοτολόγους, yesmen, σφουγκοκωλάριους και τύπους που βγάζουν μεροκάματα στην πλάτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πέρα από τη νοσηρότητα γύρω από την εθνική ομάδα, ο Βασιλακοπουλισμός είναι διάχυτος στο ελληνικό μπάσκετ. Και να φύγει λοιπόν ο Βασιλακόπουλος, πολύ φοβάμαι πως δεν θα δούμε καινούριες ιδέες και αντιλήψεις στο χώρο. Δεν είναι μόνο ο Βασιλακόπουλος αλλά το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του που είναι αναχρονιστικό. Δημοσιογράφοι, παράγοντες, προπονητές, με λίγες εξαιρέσεις, μου δίνουν την εντύπωση πως το ελληνικό μπάσκετ έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. Για παράδειγμα, όπως λες εσύ ο Συρίγος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο καλό κλίμα της εθνικής κατά το παρελθόν. Δεν το αμφισβητώ αλλά από την άλλη όταν μιλάει για μπάσκετ ο Συρίγος καλύτερα να κλείνουμε τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα αν είναι μικρά παιδιά μπροστά. Τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω.

    Όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές, ας μην θεωρούμε δεδομένο πως ένας Έλληνας προπονητής θα πετύχει ντε και καλά στην εθνική. Τρανό παράδειγμα ο Ζούρος πέρυσι. Αν ο Τρινκιέρι είχε ένα μέτριο, όπως λες, βιογραφικό να επιδείξει, τότε ο Ζούρος τι είχε; Ο Κόκκαλης τον έκανε προπονητή μέσα σε μια νύχτα. Οι Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς δέχθηκαν και αυτοί παρεμβάσεις στο έργο τους και πολλές μάλιστα (Ντελκ, Γιαφτόκας, Χέισλιπ είναι μερικά από τα καπελώματα στον Ομπράντοβιτς) αλλά εδώ μιλάμε για άλλα μεγέθη προπονητών. Εκτός λοιπόν από τις παρεμβάσεις, πρέπει και να αξίζει πραγματικά ο προπονητής. Ας μην ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα περί Ελλήνων προπονητών και ποιοι πραγματικά αξίζουν γιατί ο φίλος μου ο Γιώργος ο Λεβέντης καραδοκεί...

    Ταλέντα έχουμε αλλά πολύ φοβάμαι πως παίκτες επιπέδου Σπανούλη-Διαμαντίδη, θα κάνουμε χρόνια πολλά να δούμε. Το αναπτυξιακό της ομοσπονδίας σκοτώνει το ταλέντο και αντί να επικεκτρώνει στα βασικά, δημιουργεί παίκτες-τακτικίστες. Οι Γάλλοι εμφανίζουν κάθε χρόνο 2-3 παίκτες στο ντραφτ αλλά εμείς συνεχίζουμε το τροπάριο περί εγκεφαλικού μπάσκετ και τακτικής και όλα τα γνωστά. Και το άσχημο είναι πως το κάνουμε από τα παιδικά τμήματα. Από την άλλη ποιος θα δώσει ευκαιρίες σε αυτά τα ταλέντα; Ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ κάνουν παιδομαζώματα αλλά όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία να προωθηθούν αυτά τα παιδιά, οι Έλληνες προπονητές τους, πάνε και αγοράζουν τον Πέρκινς από την Κίνα και τον Κίτσεν από το Ισραήλ. Ο Μπαρτζώκας φέτος έχει τον Αγραβανή και τον Παπαπέτρου να κάνουν τους αναπληρωματικούς δύο 28χρονων Αμερικανών που έχουν για highlight καριέρας τους Χάρλεμ και την Οστάνδη αντίστοιχα. Τα ίδια γίνονται και αλλού. Έπρεπε να πέσει απαγόρευση μεταγραφών και να πάει ο Αγγέλου προπονητής για να παίξει κανένας πιτσιρικάς στον Άρη. Για να είμαι ειλικρινής, από τους παίκτες που ανέφερες, πιστεύω πως μόνο από τον Αντετοκούμπο μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα και αυτό επειδή στις ΗΠΑ ο τρόπος δουλειάς είναι διαφορετικός.

    Ακόμα και να αποχωρήσει ο Βασιλακόπουλος από το ελληνικό μπάσκετ, θα χρειαστεί χρόνος για να ξεριζωθούν οι αντιλήψεις που ο ίδιος καλλιέργησε. Αντιλήψεις του στυλ "το ΝΒΑ είναι μαϊμούδες που πηδάνε" δεν τις πιστεύει μόνο ο Βασιλακόπουλος αλλά ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @George Kara
    Δεν είμαι το ίδιο απαισιόδοξος για ένα απλό λόγο. Κάποτε το μοντέλο του Έλληνα προπονητή ήταν...Ιωαννιδικό. Πήγαινες στην ΕΣΚΑ και στα εφηβικά και έβλεπες προπονητές να βρίζουν, να φωνάζουν, να ορμάνε σε παίκτες (τους) και διαιτητές. Μέσα σε 2-3 χρόνια με την εμφάνιση του Ομπράντοβιτς άλλαξε άρδην αυτή η λογική. Σήμερα πια ακόμη και στο κατώτερο επίπεδο παίζεται το μπάσκετ Ομπράντοβιτς. Δεν είπα ότι όλα θα αλλάξουν μαγικά σε μια μέρα αλλά θέλεις να σου πω άλλο ένα παράδειγμά: Έφυγε ο Οικονομίδης από τον ΕΣΑΚΕ, για τον οποίο είχα γράψει τα όσα μύρια. Μέσα σε ένα χρόνο η Ενωση ξέφυγε από την εσωστρέφεια της, βρήκε νέους χορηγούς, βγήκε στην αγορά και έκλεισε μια καλή τηλεοπτική συμφωνία χωρίς να βασίζεται στις πλάτες Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού που ακόμη δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν ξανάγινε το πρωτάθλημα όπως πριν από 20 χρόνια αλλά ακόμη και σε πιο χαμηλό επίπεδο παραμένει μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση με μειονεκτήματα αλλά και καλύτερα στοιχεία από τη μαύρη περίοδο Οικονομίδη.
    Ναι οι προπονητές δέχονται παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Αλλά τους παίκτες που μου λες ο Ομπράντοβιτς τους πήρε και πολύ απλά τους πάρκαρε στον πάγκο. Το είπε και στη διοίκηση: ''Σας αρέσουν, πάρτε τους, εγώ δεν θα τους βάζω να παίζουν''. Παρότι ο Μπαρτζώκας το αρνείται και επειδή έχω γράψει σχετικά το ίδιο νομίζω ότι έγινε με την περίπτωση Πέρκινς στον Ολυμπιακό.
    Το ντραφτ δεν είναι κριτήριο για την παραγωγή μιας χώρας. Εδώ χώρες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα έχουν στείλει παίκτες στο ΝΒΑ. Και αυτό που λες για εγκεφαλικό μπάσκετ. Κάποτε φτιάξαμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε μια σούπερ αθλητική ομάδα που έτρεχε και πήδαγε. Και πήγαμε στην Τουρκία το 2001 να παίξουμε με αυτή τη λογική απέναντι στους Ρώσους. Δεν θέλω καν να θυμάμαι τι έγινε εκείνο το βράδυ. Μέχρι και ο Τσικάλκιν που νόμιζες ότι φοράει βατραχοπέδιλα τα έβαζε μπροστά στον αγαπητό μου Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα.
    Θέλεις δηλαδή να πηγαίνουμε να παίζουμε χώρες τριπλάσιες σε μέγεθος και με τεράστια παραγωγή κορμιών τρέχοντας και καρφώνοντας; Ο Πιτ Καρίλ προπονητής του Πρίνστον που είναι γνωστό για το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα και για την επίθεση του Πρίνστον (στο μπάσκετ) έκανε θαύματα με υποψήφιους δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς στην ομάδα του με μότο το ''The smart takes from the strong''! Τι να κάνουμε αδελφέ...Μόνο ένας Έλληνας από όσο θυμάμαι τα τελευταία χρόνια ήταν 2μ.20, ξανθός, με γαλανα μάτια και έπαιζε μπάσκετ. Ο Αλεξέι Λέντκοβ ή Ιάκωβος Τσακαλίδης. Οι άλλοι συμπατριώτες μας με αυτές τις προδιαγραφές ή δεν υπάρχουν ή ασχολούνται με το μόντελινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μακαρι αυτοι που ακολουθησαν το μοντελο Ιωαννιδη να ειχαν το 1/25 απο το μπασκετικο μυαλο του. Γιατι και οι μαιμουδες φωναζουν αμα ερθει εισβολεας, αλλα δεν εκατσαν ποτε σε παγκο ομαδας. Ποτε δεν ειναι αργα βεβαια, Αρης εισαι, μην διαβαζει κανας παραγοντας εδω μεσα και παιρνει ιδεες. Ο Τρινκιερι, απ' το πολυ λιγο που ειδα Εθνικη (να μην γινομαστε και ξερολες), ειναι ενας αρκετα καλος προπονητης, αλλα πολυ συγκεκριμενων δυνατοτητων και λογικο ηταν να πελαγωσει απο την στιγμη που αρχισε να στραβωνει το πραγμα που το σταφ ηταν επιπεδου Αχιλλεα Τριανδριας. Επισης μιλαμε για ελληνες προπονητες: ας πουμε οτι γινεται ενα θαυμα, ο Βασιλακοπουλος παιρνει μπρος και ακολουθει τις σωστες παραινεσεις. Αν γινοταν αυτο, λογω ΕΣΣΟ* και μονο, θα επρεπε να παρει ρεζερβε την θεση ο Μαρκοπουλος και να μην συζηταμε αλλο. Επισης, δεν καταλαβα γιατι να εχω ενα μετριο ελληνα προπονητη απο ενα μετριο ιταλο/ισπανο/μαροκινο/απο τον πλανητη Πλουτωνα προπονητη. Επειδη γνωριζει την "ελληνικη πραγματικοτητα", που μεταφραζεται σε "παραλληλη διασταση 8ου τυπου απο την κανονικοτητα"? Η μηπως υπαρχει καλη μετριοτητα και κακη μετριοτητα?

    Βλεπω ας πουμε να γινεται λογος για τον Αγγελου. Ανοιχτα παραδεχτηκα οτι δεν τον γουσταρω μια (γιατι εχω και τα κολληματα μου), αλλα επισης παραδεχτηκα οτι εκανε καλη δουλεια και φανηκε εκ του αποτελεσματος (το οτι η ομαδα ξεκινησε σερι οταν αποφασισα αγανακτισμενος να μην παρακολουθησω ουτε στο ιντερνετ αποτελεσμα της ομαδας, το αφηνω ασχολιαστο). Αλλα η αβαντα που επεσε στον Αγγελου εδω στην Σαλονικη, αγγιζε το ορια της κοροιδιας, και ειδικα οταν πριν ειχες ενα προπονητη σαν τον Αλεξανδρη. Και η μονιμη απαντηση ηταν: "ξερει μπασκετ". Προφανως οι υπολοιποι προπονητες επαιζαν σκουος, χοκευ επι παγου και βελακια και λογω της καταραμενης ανεργιας γυρισαν στο μπασκετ.

    Σωστοι με τους σωστους και δικαιοι με τους λαθος. Αυτο θα ελεγα οτι θα πρεπει να ειναι το μοττο της εθνικης και εν γενει των ελληνικων ομαδων μπασκετ. Για τα υπολοιπα με τις καμαριλες και τις ποδαριλες ας ασχοληθουν οσοι εχουν κουραγιο και εχουν την αντοχη να το παλευουν. Απλως να μην κοροιδευουμε πολυ το ποδοσφαιρο και τα χαλια του. Γιατι στην νοοτροπια δεν απεχουμε και πολυ.

    * ΕΣΣΟ: Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών= η στιγμη της καταταξης στον Ελληνικο στρατο μια απο τις 6 φορες που κανει τον χρονο. Η φραση "σεβασμος λογω ΕΣΣΟ" σημαινει οτι καποιος εχει εμπειρια σε κατι (οχι απαραιτητα στρατιωτικο) και ο εκαστοτε νεοτερος του οφειλει εναν σχετικο σεβασμο.

    ΥΓ: Λιετουβα τελικο την Κυριακη και να σκασετε απο την ζηλια σας. Ελα Γιονας, να ζησουμε τον ερωτα μας, σε ενα ερημικο νησι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @tommygun
    Μη ξεχάσεις όταν θα ζεις τον έρωτά σου με τον βαριεστημένο δημοδιδάσκαλο από το Βίλνιους να του θυμίσεις και το....ξυπνητήρι. Αυτό που δεν κτύπησε στον τελικό για να πάρει τάιμ άουτ την ώρα που οι Γάλλοι έκαναν πάρτι στη δεύτερη περίοδο.
    Για τον Αγγέλου θα σου γράψω μόνο κάτι που τα εξηγεί όλα.....Ξέρει μπάσκετ!
    Επίσης τα περί αβάντας από τον τοπικό τύπο τα ακούω βερεσέ: Μόλις κάνει δύο ήττες οι ίδιοι θα τον αποκαθηλώσουν σε dt χρόνο. Το έχουμε ξαναδεί το έργο δεκάδες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή