Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μια πρόταση για το θέμα προπονητή

Επειδή θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά τις επόμενες ώρες και μέρες για τον Τρινκιέρι η δική μου πολύ συγκεκριμένη δημόσια πρόταση: Αυτόματη επιλογή ΕΛΛΗΝΑ προπονητή μέσα από το πρωτάθλημα. Με ξεκάθαρες διαδικασίες και προαποφασισμένους όρους. Τι εννοώ;
Με δεδομένο ότι η ομοσπονδία έχει θεσπίσει βέτο (καλό κατά τη γνώμη μου) να μην κάθονται στον πάγκο της εθνικής οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού η πρώτη αυτόματη επιλογή να είναι ο προπονητής της 3ης ομάδας στο πρωτάθλημα εφόσον είναι Έλληνας. Ακούγεται ίσως λίγο παράξενο ή εξτρεμιστικό αλλά σκεφθείτε ποιοί προπονητές θα είχαν καθίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας την τελευταία εξαετία για παράδειγμα με βάση τα αποτελέσματα της αμέσως προηγούμενης σεζόν...
2008: Μαρκόπουλος
2009: Μαρκόπουλος
2010 Μπαρτζώκα;ς
2011 Μαρκόπουλος
2012 Μπαρτζώκας
2013 Σφαιρόπουλος
Ποιός από όλους αυτούς είναι χειρότερος του Τρινκιέρι; Αν πάμε και πιο πίσω στη λίστα θα δείτε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ονόματα Ελλήνων προπονητών.
Για να διασφαλιστεί η διαδικασία η ομοσπονδία μπορεί να θεσπίσει εξ΄αρχής μισθό τρίμηνης απασχόλησης για τον προπονητή ο οποίος θα έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της επιλογής του επιτελείου του. Με εξαίρεση ένα εκπρόσωπο από το ΔΣ της ομοσπονδίας να υπάρχουν στη στελέχωση της εθνικής βοηθοί, γυμναστής, έφορος, φυσικοθεραπευτές της επιλογής του εκάστοτε προπονητή επίσης με προαποφασισμένους μισθούς. Δεν ξέρω κανένα Έλληνα προπονητή που θα αρνιόταν αυτή την τιμητική διάκριση και αν κάποιος έχει αντιρρήσεις όσον αφορά στη χρονική διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα θα αντιτάξω το επιχείρημα ότι κανείς από τους τελευταίους προπονητές της ομάδας από τον Γιαννάκη και μετά δεν κάθισε περισσότερο απόδύο διοργανώσεις στον πάγκο της εθνικής ομάδας.
Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να μπει τέλος στη νοσηρή επίδραση της ομοσπονδίας πάνω στην ομάδα, του θλιβερού περίγυρου που την περιστοιχίζει και να δουλεύει ένας αποδεδειγμένα καλός Έλληνας προπονητής στην εθνική. Ξεκάθαρες διαδικασίες, διαφανείς όροι και πλήρεις αρμοδιότητες χωρίς χαρτάκια, ρουφιανιές, τσατσιλίκια, ίντριγκες και διάφορα άλλα φαινόμενα που ισχύουν σήμερα. Ο προπονητής επίσης θα είναι και οικονομική λύση αλλά κυρίως ένας άνθρωπος που θα συναισθάνεται το ειδικό βάρος της δουλειάς του και θα συσπειρώνει γύρω του όλους τους Έλληνες προπονητές ώστε να δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό και έμπειρο επιτελείο συνεργατών.
Πιθανά πλεονεκτήματα:
1. Πάντοτε στον πάγκο θα υπάρχει καλός Έλληνας προπονητής.
2. Γνώση της ελληνικής πραγματικότητας
3. Μάχιμος και ενεργός κόουτς
4. Φιλοδοξία για διάκριση
5. Δυνατό επιτελείο
Πιθανά μειονεκτήματα:
1. Μικρή χρονικά εμπλοκή στην ομάδα
2. Έλλειψη διεθνούς εμπειρίας
Υ.Γ. 1 Για όποιον δεν το πήρε είδηση η Ουκρανία που πέρασε στους 8 έχει προπονητή τον Μάικ Φρατέλο και ο πρώτος βοηθός του είναι ο Μπράιαν Χιλ, προπονητής του Ορλάντο στο ΝΒΑ! Οι βοηθοί του Τρινκέρι έχουν κοουτσάρει όλοι μαζί πέντε παιχνίδια στην ελληνική Α1.
Υ.Γ. 2 Ξέρω ότι ελεύθερος και χωρίς δουλειά είναι αυτή τη στιγμή ο Κατσικάρης για παράδειγμα. Οπως έχω γράψει και στο περιοδικό ο λόγος που είπε όχι στην πρόταση της ομοσπονδίας δεν ήταν η πρόταση των Ρώων που έγινε χρονικά αργότερα. Αλλά όταν ζήτησε για συνεργάτες του τον Σκουρτόπουλο και τον Πρίφτη αλλά και δικό του γυμναστή (Μεριχωβίτης) του έθεσαν ως αδιαπράγματευτο όρο ότι μπορεί να διαλέξει μόνο ένα βοηθό και ότι οι άλλοι δύο είχαν ήδη επιλεγεί από τον Βασιλακόπουλο.
Υ.Γ. 3 Δεν θέτω θέμα προπονητή στην εθνική. Έχει τεθεί αυτόματα από τη στιγμή του αποκλεισμού. Ο Τρινκέρι θα παρατάει κάθε τρεις και λίγο την Καζάν για να έρχεται για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωμπάσκετ στην Ελλάδα; Το βλέπω χλωμό έως πολύ δύσκολο!
Υ.Γ. 4 Μπορεί κάποιος να θεωρεί εντελώς ανόητα και ανεδαφικά όλα τα προηγούμενα. Δεν με ενοχλεί. Δεκτή κάθε εναλλακτική πρόταση. Αρκεί να μην είναι μια: Να ξαναδιαλέξει προπονητή, βοηθύς και επιτελείο ο Βασιλακόπουλος. 

40 σχόλια:

  1. Δηλαδη εν ολιγοις καθε χρονο την Εθνικη θα την προπονει ο προπονητης του ...Πανιωνιου? Ναι συμφωνοι να ειναι ελληνας, φερελπις και μαχιμος αλλα εαν εννοησα σωστα την προταση σας ο προπονητης θα αλλαζει καθε καλοκαιρι. Δηλαδη αλλο επιτελειο, αλλες μεθοδοι προπονησης, εκγυμνασης, αλλες προτιμησεις, αλλα πουλεν, αλλη φιλοσοφια.
    Με ενα παραδειγμα. Εστω οτι η προταση σας ισχυε απο φετος. Και προπονητης ηταν ο Σφαιροπουλος. Και εστω οτι επαιρνε μεταλλιο. Εαν του χρονου ο Σφαιροπουλος εκλεινε σε ξενη ομαδα ή εβγαινε 3ος ο Αρης του Αγγελου την Εθνικη θα την πηγαινε στην Ισπανια ο Αγγελου? Ακουγεται λογικο? Σε εμενα οχι και τοσο.
    Συμφωνω και επαυξανω βεβαια στην αναγκη να επιλεγει το επιτελειο του ο προπονητης και να δουλευει απερισπαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Raest
    Προπονητική μέθοδος: Πόσο τεράστιες διαφορές πιστεύεις ότι έχει η πρπόνηση του Πανιωνίου με την προπόνηση π.χ. του Απόλλωνα; Ελάχιστες. Οι προπονητές στην προπόνηση τους κάνουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, μικρές λεπτομέρεεις διαφέρουν. Στην εκγύμναση ούτως ή άλλως ισχύει το πρόγραμμα του εκάστοτε γυμναστή. Ο Τρινκέρι έφερε δικό του για παράδειγμα. Αυτόν που θα έχει και στο Καζάν. Αρα ούτως ή άλλως η εθνική αλλάζει πρόγραμμα εκγύμνασης.
    Παίκτες-φιλοσοφία: Δηλαδή υπάρχουν περισσότεροι από 20 παίκτες μέσα στη δεξαμενή επιλογής; Συνήθως υπάρχουν λιγότεροι. Το όλο ζήτημα και η κουβέντα γίνεται μεταξύ 12ου, 13ου και 14ου παίκτη. Αν έβλεπες και την αρχική επιλογή τη φετινή ήξερες αμέσως ποιοί θα κοπούν πρώτοι. Πόο διαφορετική είναι η σύγχρονη προπονητική φιλοσοφία; Βλέπεις τίποτε κτυπητά διαφορετικό στην αντιμετώπιση του pick'n'roll, βλέπεις κανένα προπονητή που δεν θέλει η ομάδα του να παίζει άμυνα;
    Αγγέλου: Ξεχνάς ότι διαχειρίστηκε ως βοηθός αυξημένων αρμοδιοτήτων το υλικό του Ολυμπιακού σε χρονιά που κέρδισε πρωτάθλημα Ευρώπης. Αν τα λέγαμε τα ίδια το 2010 π.χ. θα μου έλεγες ''μα ο Μπαρτζώκας;''. Ξέχνα τα στερεότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν ειναι ολα τοσο ομογεννοποιημενα οπως τα περιγραφετε τοτε γιατι υπαρχουν επιτυχημενοι και αποτυχημενοι προπονητες και γιατι να αλλαζουμε καν προπονητη? Σαφως και ολοι οι προπονητες θελουν να παιζουν καλη αμυνα αλλα
      α) Διαφωνουν στα επιμερουςτης αμυνας (πχ πισω απο το σκριν ή μπροστα απο το σκριν στο πικ εν ρολ) το οποιο ενδεχομενως θα τους οδηγουσε και σε διαφορετικη επιλογη παιχτων.
      β) Διαφωνουν στη φιλοσοφια (μαν του μαν ή ζωνη). Για παραδειγμα ο Ιτουδης μπορει να επαιρνε επιπλεον γκαρντ και να επελεγε και συνδυαστικη ζωνη/μαν του μαν αλά Ομπραντοβιτς σε καποιες καταστασεις καποιος αλλος προπονητης οχι. Καποιος αλλος μπορει να επελεγε πιεστικη 3-2 κλπ.
      Στην επιθεση πχ το πώς χρησιμοποιει καποιος το πικ εν ρολ διαφερει απο προπονητη σε προπονητη, αλλιως το χρησιμοποιει ο Ιβκοβιτς, αλλιως ο Ομπραντοβιτς και αναλογα οι ελληνες προπονητες που κατα κανονα τους αντιγραφουν.
      Αναλογα φυσικα θα πηγαιναν και οι επιλογες στην Εθνικη, ΟΚ μικρη το pool επιλογης αλλα φετος 14 παιχτες υπηρχαν στην ουσια και παλι ο προπονητης καταφερε να τα κανει μανταρα φορτωνοντας τα φορ χωρις λογο και παιρνοντας τον Καββαδα ο οποιος προσωπικα με εκανε να αναπολησω με νοσταλγια τον Χρηστο Τσεκο.
      Και περαν αυτου
      Στο ελληνικο πρωταθλημα 3η συνηθως βγαινει η ομαδα που καταφερνει να μην χρωστα της Μιχαλους και μπορει να μην αντικατοπτριζει η θεση της την ικανοτητα του προπονητη της αλλα να ειναι πλασματικη. Ή μπορει καποια ομαδα να πηγαινει τρενο, εχει ενα τραυματισμο σε θεση κλειδι χανει την 3η θεση. Ειδικα το πρωτο συμβαινει συχνα στην Ελλαδα. Δεν ειναι θεμα στερεοτυπων δεν ειναι δυνατον να βγαινει ετσι ο προπονητης. Κατι παρομοιο δοκιμασαν και οι αμερικανοι οπου αλλαζαν καθε προπονητη σε καθε διοργανωση μεχρι που επαθαν, εμαθαν και αποφασισαν να δωσουν τα κλειδια στο Σιζεφσκι.
      Δεν μπορει να ειναι η θεση της Εθνικης βραβειο για τον προπονητη της 3ης ομαδας ενος κακου πρωταθληματος αφενος και αφετερου αλλο συλλογος, αλλο Εθνικη. Δεν κανουν ολοι οι χαρακτηρες για εκλεκτορες ή δεν μπορουν να παραμεινουν ολοι ανεπηρεαστοι απο τον οπαδικο τυπο. Για αυτο υπαρχουν οι ομοσπονδιες, να κανουν συνεντευξεις, σκαουτινγκ και να επιλεγουν τον καταλληλο. Το οτι η ΕΟΚ αποτυγχανει σε αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γινει η θεση επαθλο.

      Διαγραφή
  3. Και δεν είναι επίσης δεδομένο επειδή συνέβη δύο χρονιές ότι θα είναι αναγκαστικά τρίτος ο Πανιώνιος κάθε χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την πρόταση σου.

    Να πω και εγώ την ουτοπική μου πρόταση;

    Πρόεδρος ομοσπονδίας ο Γκάλης(σιγά μην δεχτεί) και μετά τα όποια κριτήρια επιλογής προπονητή θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα. Και πιστέυω ότι θα είναι και σωστά. Πάντως όσο υπάρχει αυτός ο διπολισμός στο πρωτάθλημα μας, "αφαιρεί" τις όποιες ευθύνες έχουν οι δύο μεγάλοι για τα χάλια της ομοσπονδίας και κατ'επέκταση της εθνικής μας ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Raest
    Οσα μου γράφεις δείχνουν άνθρωπο που ασχολείται και ξέρει από μπάσκετ αλλά έχει παντελή άγνοια από το πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Σέβομαι απόλυτα τη μπασκετική ανάλυση που κάνεις γιατί είναι σωστή αλλά για αυτή θα σου απαντήσω με το δικό μου τρόπο. Νομίζεις ότι ο Ομπράντοβιτς ή ο Ιβκοβιτς ή ακόμη και προπονητές μικρότερου βεληνεκούς ασχολούνται νυχθημερόν με το μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα τους; Εχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένο ένστικτο κοουτσαρίσματος, εξαιρετική επίσης βασική φιλοσοφία (αρχές του μπάσκετ) αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής σε αυτό το επίπεδο και ίσως το μοναδικό που κάνει είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
    Ο προπονητής του ψηλότερου επιπέδου είναι περισσότερο μάνατζερ παρά προπονητής. Για τη δουλειά έχει τους συνεργάτες του. Ασε μου το δικαίωμα να το ξέρω πολύ καλά. Το ίδιο κάνουν και οι πετυχημένοι προπονητές της Α1. Πιο πολύ ασχολούνται με το να πείσουν τους παίκτες τους να παίζουν απλήρωτοι παρά με τη δυναμική αντιμετώπιση του πικ εν ρόλ ή με το σκάουτινγκ του αντιπάλου.
    Ο Τρινκέρι ποιά ακριβώς εμπειρία είχε; Σε ποια εθνική είχε δουλέψει; Πόσα χρόνια ήταν πρώτος προπονητής; Τέσσερα στο μπασκετοχώρι της Καντού. Πόσο χειρότερος θα ήταν ο τρίτος της περασμένης χρονιάς Σφαιρόπουλος στον πάγκο της εθνικής; Πόσο χειρότερα θα πήγαινε η εθνική. Προκριματικά θα παίξουμε για το επόμενο Ευρωμπάσκετ, είμαστε εκτός παγκοσμίου, γυρίσαμε στον μεσαίωνα!
    Ο Αγγέλου δηλαδή τα προηγούμενα δύο χρόνια (πριν τον Άρη) ποιούς παίκτες διαχειριζόταν; Αν θυμάμαι καλά αυτούς που πήραν πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο Ιτούδης που πολλοί τον βλέπουν ως μελλοντικό προπονητή της εθνικής θα κοουτσάρει το πρώτο του παιχνίδι ως head coach σε μερικές εβδομάδες αλλά διαχειριζόταν μόνιμα υλικό πρωταθλητών Ευρώπης.
    Γιατί να μην είναι έπαθλο η θέση του εθνικού προπονητή; Επαθλο και με ιδιαίτερη βαρύτητα για ένα προπονητή είναι....
    Αν θέλουμε να πάμε στην επόμενη μέρα με φρέσκια λογική πρέπει να κάνουμε και πράγματα καινούργια να ξεχάσουμε τις παλιές ιδέες. Για την ομοσπονδία έχεις λάθος ιδέες και δεν ξέρεις την πραγματικότητα. Σκάουτινγκ προπονητών; Συνεντεύξεις υποψηφίων; Short list; Ποιός έχει τη βαθιά μπασκετική γνώση και το τεχνοκρατικό υπόβαθρο να τα κάνει αυτά; Ο Βασιλακόπουλος για τον οποίο το μπάσκετ έχει σταματήσει το 1987; Ο πρώην συνδιλαιστής γ.γ. Τσαγκρώνης; Ο Φιλίππου που λέει ωραία ανέκδοτα; |Ο Λιβέρης που αν δεν του πεις καλημέρα δεν σου λέει γιατί είναι λιγομίλητος; Ποιός βρε ανθρωπέ μου θα βρει τον κατάλληλο. Δεν διαβάζεις τόσο καιρό τι γράφω ή πιστεύεις και εσύ αυτά που λέει στις ντουντούκες ο Βασιλακόπουλος ότι του κάνουν κριτική 2-3 παλιόπαιδα και κάτι εμπαθείς; Ανθρωπέ μου η ομοσπονδία τα μοναδικά κριτήρια επιλογής που έχει είναι τα εξής:
    1. Να είναι φτηνός ο προπονητής. Αν προκύψει και καλός έχει καλώς.
    2. Να μην έχει απαιτήσεις του τύπου ''θέλω τους δικούς μου βοηθούς''
    3. Να δέχεται εξωγενείς επιρροές
    4. Να φεύγει εύκολα, αδιαμαρτύρητα και συνήθως απλήρωτος τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και δεν μας λες ρε κουρούνα, σε ποιον πλανήτη θα γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρεις; Στον πλανήτη Βασιλακόπουλος; Πες μας το πότε για να αλλάξουμε πλανήτη...
    Ηγέτης ο οποίος στα 7 τελευταία Ευρωμπάσκετ έχει χρησιμοποιήσει 6 διαφορετικούς προπονητές και στο 8ο επόμενο θα βρεθεί κάποιος 7ος διαφορετικός, αλλάζει προπονητές μόνο και μόνο για να αποδεικνύει ότι αυτός κάνει κουμάντο και κανένας άλλος. Για να τον "αποθεώνουν" σε κάθε "εξαιρετική" και "ξεχωριστή" επιλογή οι αυλοκόλακες και όταν έρθει η σφαλιάρα να τρώει όλο το ανάθεμα ο "εκλεκτός" του.
    May the force be with you...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Soulis
    Εντάξει έπεσες στην περίπτωση. Εδώ ο Βασιλακόπουλος σαμποτάρισε με κάθε πιθανό και ανθρώπινο τρόπο τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε Νίκος Γκάλης και δεν πήγε καν στο φιλικό προς τιμή του, δεν έχει παίξει ποτέ η εθνική ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ για να τιμήσει ένα παίκτη του 1987 και θα του κάνει χώρο για να αναλάβει την προεδρία της ομοσπονδίας;
    Χίλια κακά μπορεί να έχουν κάνει Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός αλλά εδώ δεν φταίνε σε κάτι. Μην τους χρεώνουμε και πράγματα στα οποία δεν έχουν ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @nobody;s bigger
    Δεν είπα ότι θα γίνουν, ούτε ότι είναι κατ΄ανάγκη και τα σωστά. Από τη στιγμή που έχω κάνει κριτική από την εποχή του βαριεστημένου δημοσιδάσκαλου από τη Βαλτική στις επιλογές Βασιλακόπουλου, στον τρόπο λειτουργίας της εθνικής και βαριέμαι να λέω πράγματα που πλέον αναγνωρίζει κάθε λογικός μπασκετόφιλος γιατί να συνεχίσω στην ίδια λογική. Ας φωνάξουν και οι υπόλοιποι μήπως αντιληφθεί ο πατερούλης ότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Σκέφθηκα ότι είναι πιο γόνιμο να κάνω μια πρόταση. Ανεδαφική θέλεις; Ρομντική πες την; Εκτός πραγματικότητας; Μαζί σου. Ας έρθει ο επόμενος, εδώ, αλλού, πιο δίπλα να κάνει μια καλύτερη και θα την προσυπογράψω και με τις δύο....φτερούγες μου. Η ας κάνει κριτική, σκληρή και δίκαιη, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όταν λέω στη σωστή κατεύθυνση μόνο σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με όποιον και να το γράψει. Οι τελευταίοι υπεύθυνοι είναι οι παίκτες. Πάλεψαν, προσπάθησαν, αυτό είχαν αυτό έδωσαν...Για τους παίκτες είναι η πρώτη φορά που δεν θα δεχτώ κουβέντα από κανένα όσον αφορά στη διάθεση, στη προσπάθεια και όλα τα σχετικά.
    το όλο πρόβλημα της εθνικής αρχίζει και τελειώνει στο νοσηρό περιβάλλον της ομοσπονδίας, στους τσάτσους, στους σφουγκοκωλάριους, τους γελωτοποιούς του προέδρου και στον ίδιο που δεν καταλαβαίνει τίποτε που δεν συμβαδίζει με το ''εγώ'' του. Τέλος για απόψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ένα τελευταίο.....Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και κάντε και print screen...Με τη λογική της ομοσπονδίας και του Βασιλακόπουλου και τον Φιλ Τζάκσον να έχει η εθνική στον πάγκο ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Είναι θέμα λειτουργίας και νοοτροπίας. Δεν είναι θέμα προπονητή. Ο Βασιλακόπουλος θυμίζει τον πράκτορα 007 γιάννη Ιωαννίδη που έψαχνε να βρει μαύρες γάτες, εγκάθετους, ξόρκια σε κάθε χαμένο από τα επτά φάιναλ φορ. Αν κοίταζε στον καθρέφτη του θα έβλεπε ποιός έφταιγε αλλά το θέμα είναι αν θα καταλάβει ποτέ το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπική μου άποψη: Η Εθνική γυρίζει απόψε από την Σλοβενία, γιατί δυστυχώς αποδείχτηκε ότι το πείραμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Η φιλοσοφία του (καλού, αλλά άπειρου προπονητή) Τρινκέρι δεν ταίριαξε πουθενά για πουθενά με το αγωνιστικό στυλ των Ελλήνων παικτών. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Κουρούνα, στο ότι ο υπεύθυνος της δεύτερης σερί εκκωφαντικής αποτυχίας είναι ο Βασιλακόπουλος.

    Πρόταση Κουρούνας: Καταρχήν είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και ομολογώ πως συμφωνώ σχεδόν με όλα τα επιχειρήματά σου. Η μοναδική μου ένσταση είναι αυτή που είχε και ο Raest παραπάνω σχετικά με την διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία κάθε χρονιά. Τα αντεπιχειρήματά σου είναι σωστά, αλλά μην ξεχνάς ότι κάθε προπονητής διαχειρίζεται αλλιώς τις κρίσεις. Η λύση για μένα ποια είναι; Μια ακόμα πιο ουτοπική και ρομαντική πρόταση. Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ΟΛΟΙ οι Έλληνες προπονητές της Α1, εφόσον τεθεί σε εφαρμογή το παραπάνω μοντέλο, και να συναποφασίσουν την νέα αγωνιστική φιλοσοφία της Εθνικής. Άλλωστε έχουμε να λέμε για την ελληνική σχολή προπονητών. Και κάθε σχολή που σέβεται τον εαυτό της έχει ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία. Αν συναποφασιστεί ένα αγωνιστικό πλάνο, θα είναι πιο εύκολο και για τον εκάστοτε προπονητή (της 3ης ομάδας του Πρωταθλήματος) να διαλέγει το επιτελείο του (από συναδέρφους του της Α1 κατά προτίμηση) και για τους διεθνείς που θα εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πλάνο με μικρές διαφοροποιήσεις κάθε χρόνο.

    Υλοποίηση πρότασης: Την ατάκα της ημέρας την είπε ο Μαγουλάς: "30 χρόνια τα ίδια θα έχουμε. Καλά να είναι ο Βασιλακόπουλος, στα 105 του θα αποσυρθεί"...

    ΥΓ: Γιατί δεν κάνετε ένα ανάλογο θέμα στο περιοδικό; Ο κάθε συντάκτης να καταθέσει την πρότασή του του για την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ, μαντέψτε ποιος πήδηξε πρώτος από το πλοίο που βυθίστηκε... Ναι καλέ, σωστά το μαντέψατε... Ο μεγάλος τιμονιέρης... Ο οποίος έφυγε δίχως να μιλήσει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Και όταν λέμε έφυγε, έφυγε εντελώς από το απόγευμα από τη Λιουμπλιάνα και πήγε στη Βιέννη να πνίξει τον πόνο του με τάρτα "ζάχερ". Καλή χώνεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω να δεχτω αυτο που λετε οτι δλδ ο βασιλακο και το περιβαλλον του ειναι το προβλημα.το 2005 και το 2006 κτλ παλι βασιλακο δεν ηταν στις επαλξεις και παλι δικοι του ανθρωποι(οι ιδιοι)δεν ειχαν τα ποστα?λετε για συριγο οτι αυτος εκανε τα μαγικα του εκεινη την περιοδο.το συριγο ποιος τον εβαλε?και ποιοι τον διωξανε?μηπως αντι και οι μεν και οι δε να ψαχνουν ενα ατομο να στοχοποιησουν(οι μεν τον εκαστοτε προπονητη,οι δε το βασιλακο και τους σφουγγοκωλαριους του)να το δουμε λιγο πιο σφαιρικα το πραγμα?το τελευταιο σχολιο για τη φραση της κουρουνας μονο οι παιχτες δε φταινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @panagiotis-rafail
    αν η δική μου πρόταση είναι πολύ ρομαντική η δική σου είναι εντελώς ρομαντική. Αντε και να καθίσουν οι προπονητές γύρω από το ίδιο τραπέζι, άντε και να καταλήξουν σε ένα μοντέλο και σε κάποιες προτάσεις. Ξέρεις τι θα τις κάνει ο πατερούλης. Ρολό και θα κάνει προπόνηση στα....τρίποντα στο απέναντι καλάθι σκουπιδιών που έχει στο γραφείο του.
    Οσο για την πρόταση σου: Ωραία σκέψη αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Οι σελίδες του περιοδικού είναι πολύτιμες. Να καταθέσουμε απόψεις και προτάσεις για ποιόν; Για τον Βασιλακόπουλο. Ξέρεις πως κυκλοφορεί το περιοδικό στα γραφεία της ομοσπονδίας; Η σε φωτοτυπίες χέρι χέρι ή τυλιγμένο μέσα σε κάποια εφημερίδα σαν τον Ριζοσπάστη την περίοδο της δικτατορίας. Να σπαταλήσουμε χώρο για να λέμε απόψεις που δεν θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @nobodys bigger
    Για να δούμε αν ένας από τους δωρεάν προσκεκλημένους 22 αντικειμενικούς θα τολμήσει να γράψει μια κουβέντα για τη νέα κοπάνα τουηγέτη. Με τους παίδες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πήγε πρώτος πρώτος και έκανε δηλώσεις. Πρώτος και καλύτερος. Στις ήττες εξαφανίζεται, κρύβεται, χάνεται. Τι ηγέτης Θεε μου. Από το πλοίο που βουλιάζει ξέρω ότι την κοπανάνε πρώτα τα ποντίκια και τελευταίος ο καπετάνιος. Ο καθένας διαλέγει το ρόλο του. Απλά είναι τραγικά προβλέψιμος. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, κάτι πιο παλικαρίσιο. Χαρείτε τον ηγέτη του ελληνικού μπάσκετ. Ολος δικός σας, χάρισμα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Rodia
    Στα λόγια μου έρχεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Το πρόβλημα είναι ο περίγυρος. Ακόμη και το 2007 αυτός ο θλιβερός περίγυρος άφησε τον αρχισυνδικαλιστή, αρχικαταστροφέα Λάζαρο (σας θυμίζω πως με κράζατε τότε, τώρα κάντε σύνδεση των γεγονότων με την ησυχία σας) να διαλύσει το κλίμα της εθνικής. Η ομάδα έχει άρρωστο αίμα. Ούτε άρρωστους παίκτες έχει, ούτε οι προπονητές είναι το πρόβλημα. ΚΑΙ Ο ΦΙΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μια ακόμη πρόταση....
    Διαχειρίζομαι ένα μικρό χώρο. Εδώ μπαίνουν κάθε μέρα 400-600 άνθρωποι και όταν υπάρχουν θέματα 1000-1500. Αλλοι σχολιάζουν, άλλοι απλά διαβάζουν.
    Γράψτε, φωνάξτε, κράξτε παντού όπου υπάρχουν σχόλια στο διαδίκτυο, σε όλους τους μπασκετικούς χώρους. Σε άλλους θα σας αφήσουν τα σχόλια, σε άλλους θα τα σβήσουν. Αλλά ΜΟΝΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. οι λιγοστές φωνές αντίδρασης απλά του δίνουν την ανόητη δικαιολογία ότι είμαστε (οι αντιφρονούντες) παλιόπαιδα (καλά δεν το λέει έτσι ακριβώς αλλά τέλος πάντων) και εμπαθείς. ΜΟΝΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ θα πιάσει τόποο. Αν αγαπάτε το μπάσκετ κάντε το όχι μόνο σε αυτό το χώρο που είναι απόλυτα ελεύθερος σε σχόλια και απόψεις και δεν φιμώνει κανένα. Αλλά και οπουδήποτε αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατρέ μου, δεν υπάρχει σωτηρία... Ιδού τι αλίευσα σήμερα το πρωί σε επώνυμο σχόλιο...

    "Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και ο Ιταλός δεν είναι αυτό που φαινόταν. Ο Βασιλακόπουλος παραπλανήθηκε!"

    Μάλλον του έκανε μάγια ο Ιταλός αλλά γράφεται με τρόπο... Και συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας...

    "ΥΓ: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πριν πάει στην επιλογή Τρινκιέρι, εξάντλησε τα περιθώρια με τον Φώτη Κατσικάρη, του οποίου μάλιστα το συμβόλαιο είχε ετοιμάσει, αλλά τότε ο πολλά υποσχόμενος Ελληνας τεχνικός δεν το αποδέχτηκε. Επίσης είχε χτυπήσε την πόρτα και Μεσίνα – Ομπράντοβιτς αλλά πήρε αρνητικές απαντήσεις."

    Προφανώς το τηλέφωνο του Ράιλι δεν είχε καλό σήμα και του Τζάκσον είχε φραγή εισερχομένων. Ευτυχώς (για τον Τζάκσον...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να πάρουμε προπονητή τον Σφαιρόπουλο που είναι πολύ καλός.Άσε που άμα τραυματιστεί και ο Ζήσης βάζει μια φανέλα,μπαίνει μέσα και κανένας δεν καταλαβαίνει την διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να εστιασω λιγο περισσοτερο την ενσταση μου να βρουμε ενα κοινο τοπο λοιπον. :). Να συμφωνησω οτι η δουλεια και ο ρολος του προπονητη ειναι σε μεγαλο μερος καιη διαχειριση καταστασεων οπως την περιγραφετε. Σιγουρα καποιοι ειναι καλυτεροι καποιοι αλλοι λιγοτερο καλοι ομως ακομα και σε αυτο. Λεω το πολυ απλο. ΟΚ να επιλεγεται ο προπονητης απο την 3η ομαδα με τα κριτηρια που θεσατε. Απαξ ομως και ο προπονητης αυτος τα παει καλα (που θα σημαινει οτι πετυχε και στο τεχνικο και στο ανθρωπινο κομματι) δεν υπαρχει λογος να αλλαξει την επομενη χρονια εφοσον δεν βγει 3ος, παει σε καποιον απο τους 2 μεγαλους ή στο εξωτερικο. Οπως λενε και οι αγγλοσαξονες if it's not broken don't fix it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Nobodys bigger
    Οπως ήταν αναμενόμενο οι φωνές αντίδρασης θα αποδειχθούν και πάλι λίγες. Παραπλανήθηκε ο Θεός του μπάσκετ; Και αυτό λάθος του είναι. Πόσες φορές άραγε έχει παραπλανηθεί; Απλά ξεκίνησε η απόδομηση του Ιταλού που θα αποδειχθεί ιδανικό εξλιαστήριο θύμα. Ας μιλήσει επαναλαμβάνω ο Κατσικάρης και να πει την αλήθεια, όχι να κάνει διπλωματικές δηλώσεις, γιατί δεν συμφώνησε με την εθνική. Για μένα καλά έκανε που δεν συμφώνησε από τη στιγμή που ως έξυπνος προπονητής και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας δεν θα έλεγχε το επιτελείο του. Αλλά να βγει να τα πει εκείνος. Τι γράφω κσι τώρα και όσα έγραψα τότε στη στήυλη μου στο περιοδικό δεν μετράνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Raest
    Aς πετύχει ή αν πετύχει το σύστημα και το βλέπουμε στη διαδρομή. Ας εφαρμοστεί δηλαδή και μετά βρίσκουμε άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.sport-fm.gr/article/ftaine-mono-o-trinkieri-kai-oi-paiktes/721875
    Γραφουν και αλλοι Κουρουνα για τον Βασιλακο παντως.ριξε μια ματια εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω ότι πρέπει να σκεφούμε τι ομάδα θέλουμε να φτιάξουμε και για πότε. Αν βάλουμε στόχο τους Ολυμπιακούς του 2016,αυτό θα ήθελα, και ο πρόεδρας αποδεχτεί,λέμε τώρα, κάποια δεδομένα τότε μπορεί να φτιάξουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Αν πάρουμε wild card, που προσωπικά πολύ αμφιβάλλω , θα επιλεχθεί προπονητής χωρίς πλάνο πάλι και η ανανέωση στο αγωνιστικό δε θα γίνει. Θα είμαστε εδώ του χρόνου το καλοκαίρι και θα συζητάμε πάλι τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενα πράγμα έχω να πω κουρουνίτσα.
    Αυτό που θέλουμε να παίξουμε δεν είναι το δικό μας μπάσκετ. Δεν είναι το μπάσκετ που παίζει η Εθνική ομάδα. Δεν είναι το μπάσκετ που έχει καθιερώσει την ελληνική "ταυτότητα".
    Μπορεί να φανώ χαιρέκακος αλλά όσοι φωνάζαμε για τις επιλογές του Ιταλού και αντιμετωπίζαμε τη χλεύη και τους αφορισμούς των μετέπειτα "τσαρτερίστας" αυτή τη στιγμή στεκόμαστε σε μιά γωνία απογοητευμένοι που δεν θα δούμε την Εθνική σε Παγκόσμιο για πρώτη φορά μετά το 2002 ενώ είχε προηγηθεί το 1982 αλλά και έτοιμοι να εκτοξεύσουμε κανένα γιαούρτι σε όσους (αναμενόμενα) αυτή τη στιγμή κατασπαράζουν τον εθνικό μας κόουτς.
    Είναι η θλιβερή κουστωδία που συμμετέχει στη γελωτοθεραπεία του πατερούλη. Μα πες μου κάτι ρε Κουρουνίτσα... Είναι μόνο οι δημοσιογράφοι- ρομπότ; Ο Φιλίππου π.χ που από το 87 και μετά έχει καταφέρει να είναι συνώνυμο του ανέκδοτου και του καραχύμα τι δουλειά έχει εκεί; Παλαιότερα πηγαινοέρχονταν κάτι Ελληνιάδηδες και κάτι Καρβέλες. Προσθέστε και κάτι περιπτώσεις προπονητών (π.χ Βλασόπουλος) που έφτιαξαν βιογραφικό πλουσιότερο σε τίτλους κι από του Ομπράντοβιτς χάρη στην Ομοσπονδία και θα καταλάβετε.
    Κουρουνίτσα έχουμε να κάνουμε με "καρκίνο". Που είναι επιθετικός και απλώνεται και τρώει τα σωθικά της ομάδας. Βλέπεις ότι το δηλητήριο έχει μπει και στους παίκτες. Θα είμαι πολύ αυστηρός. Επειδή ο Σπανούλης π.χ είναι αυτός που είναι, οι υπόλοιποι δεν έχουν αυτογνωσία και πιστεύουν ότι είναι ίδιοι... Που το έχετε δει αυτό το μπάσκετ από τον Καϊμακόγλου, ντρίμπλα. σταμάτημα και τζαμπ- σουτ; Πότε τα έκανε αυτά; Ο Ζήσης σε 4 σερί φάσεις τρίποντο χωρίς να αλλάξει πάσα; Τα κάνει αυτά και στις ομάδες όπου είναι αποκλειστικά ρολίστας; Πείτε μου μια καλή επιλογή του Σλούκα. Ο Πρίντεζης ξεκίναγε ένα 4λεπτο τον αγώνα και μετά τον ψάχναμε και πόσα ακόμα. Στα καταστροφικά παιχνίδια με τη Φινλανδία και την Ιταλία, στα δεκάλεπτα της κατηφόρας είχαμε μηδέν ομαδικά φάουλ! Μιλάμε σοβαρά τώρα; Ο Ιταλός τι έκανε; Οι βοηθοί του που επίσης είχαν παρουσιάσει από τους τσαρτερίστας ως κράμα Μπόμπι Νάιτ και Ντιν Σμιθ τι ακριβώς επιζητούσαν στο γήπεδο;
    Και πόσα ακόμα... Ας μην το συνεχίσω.
    Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι μιά εξαιρετική ευκαιρία το ότι είμαστε εκτός Παγκοσμίου ώστε να οργανωθεί η επόμενη γενιά για το 2015. Θα ήταν ιδανικό αν υπήρχε οργανωμένη ιστορία στην Ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή το βασικό μέλημα είναι να φάνε ζωντανό τα τσαρτερόπαιδα τον Ιταλό διοπτροφόρο αλλά φυσικά δεν θα αγγίξουν τίποτε άλλο. Υπάρχει βέβαια και η τάση του ποντιοπιλατισμού, καθιερωμένης σχολής εδώ και χρόνια και σόρι κιόλας που θα πω για συνάδελφό σου, πρωτεργάτη του "δεν παίρνω θέση για τιποτα" αλλά και συνεργάτη του περιοδικού: Ο κ.Σκουντής εξακολουθεί να βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο με άρθρα "ναι μεν αλλά" ή αφιερώματα στις μαύρες βραδιές ή επιχειρήματα του στυλ "ναι μωρέ φταίει ο Ιταλός αλλά δεν φταίει κιόλας γιατί φταίνε και οι παίκτες που όμως δεν φταίνε".
    Μπλέξαμε τα μπούτια μας, γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Ελληνιάδη είσαι λίγο υπερβολικός, φιλικά στο λέω. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Ο Ζήσης έβλεπε ότι οι άλλοι έτρεμαν τα χεράκια τους για αυτό πήρε τραβηγμένες προσπάθειες.

      Διαγραφή
    2. Πάντα μιλάμε φιλικά. Συμπαθέστατος ο Ελληνιάδης και καλό παιδί απ' ότι μου έχουν πει αλλά... έλεος!

      Διαγραφή
  26. Κουρουνα ειχες πει οτι μετα το τουρνουα θα αποκαλυψεις 1 ή 2 ονοματα παικτων που θα αποσυρθουν. Μεχρι στιγμης κανεις δεν εχει κανει καποια δηλωση ή ανακοίνωση. Υπάρχουν νεα επ αυτού ή θα φάμε πάλι στη μάπα τον Φώτση του χρόνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Rodia
    Χρήσιμο είναι να προβάλλονται και οι....διαφορετικές φωνές. Το παλικαράκι δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά βάζω στοίχημα ότι δεν ήταν στο....τσάρτερ. Αν ήταν μπράβο του γιατί κάνει έντιμη κριτική προς πάσα κατεύθυνση αλλά δεν θα τον....ξανακαλέσουν. Ασε που επειδή ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα στους ίδιους χώρους πολύ σύντομα θα εμφανιστούν οιμωγές και κατάρες κατά του Ιταλού και θα τον καπελώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @soulis
    Και τι σημαίνει αυτό; επειδή ο αθεράπευτος εγωισμός ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι τα κάνει όλα καλά θα είναι εδώ το καλοκαίρι του 2015 ή του 2016 εμείς να σταματήσουμε να λέμε αυτό που πιστεύουμε; Οσο εκείνος θα αποφασίζει αυθαίρετα και θα μεταφέρει μετά τις ευθύνες αλλού δεν θα σταματήσω να γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα αυτό που κατάλαβες. Μια εκτίμηση έγραψα. Εσύ σαφώς και πρέπει να γράφεις αυτό που πιστεύεις και ξέρεις. Εϊμαι μαζί σου σε αυτό.

      Επίσης διαβάζοντας σήμερα το σταύρωμα του Τρινκέρι από μερίδα του τύπου, ίσως έβγαλά μια απογοήτευση. Αυτό τίποτα παραπάνω. Αυτό που εννοούσα είναι πως μια wild card δε θα αλλάξει τίποτα. Πάλι τα ίδια θα γίνουν από τον Βασιλακό.

      Διαγραφή
  29. @tsarteristas
    Συμφωνώ στη μπασκετική ανάλυση. Δεν συμφωνώ ότι είναι ευκαιρία για αλλαγή λογικής. Είναι πολύ αργά για την ομοσπονδία να αλλάξει λογική. Ξέρεις το άθροισμα ηλικιών των 15 μελών του συμβουλίου; 1004 χρόνια!!!! Κάνε τη διαίρεση γιατί ζαλίστηκα...Τι καινούργιο να βάλουν οι άνθρωποι στην ομάδα; Πήγαινε πες τους τις λέξεις facebook και twitter και θα νομίζουν ότι τους βρίζεις...
    Για τους βοηθούς συμφωνώ. Στηρίχτηκαν γιατί ήταν επιλογές (οι δύο από τους τρεις) του πατερούλη. Για μια ακόμη φορά και χρονιά πάει να δημιουργήσει τους μελλοντικούς προπονητές της εθνικής.
    Αυτά που γράφονται στην πλειοψηφία είναι απολύτως προβλέψιμα. Ο Βασίλης έχει δικό του μπλογκ και χώρο στο ίντερνετ. Αφησε του ότι σχόλιο θέλεις και ας σου απαντήσει επί προσωπικού. Προσωπικά τον σέβομαι απεριόριστα ως ένα άνθρωπο που αγαπάει το μπάσκετ και τη δουλειά του αλλά δεν μπορώ (και δεν επιτρέπεται) να μιλήσω για λογαριασμό του, ούτε έχει ανάγκη από συνηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @soulis
    Σε τι είναι υπερβολικός για τον Ελληνιάδη; Μήπως ξεχνάς τι έγινε στη Λιθουανία πριν από δύο χρόνια; Μήπως ξεχνάς το ρεζιλίκι της εθνικής; Μήπως ξεχνάς ότι κυκλοφορούσε με κάρτα διαπίστευσης που έλεγε assistant team manager και ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Βασιλακόπουλου για να του προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα διαιτησίας; Μήπως ξεχνάς ότι μετά που έφυγε κακήν κακώς από τη Λιθουανία κλήθηκε εσπευσμένα ο άλλος τεχνοκράτης της διαιτησίας ο Ζαβλανός; Μήπως ξεχνάς ότι δεν μάθαμε ποτέ ποιός πλήρωσε το πρόστιμο των 15.000 ευρώ στη ΦΙΜΠΑ; Διότι να το πλήρωσε ο Ελληνιάδης το βλέπω νεκρικά χλωμό. Αν το πλήρωσε η ομοσπονδία μήπως σημαίνει κάτι αυτό; Μια χαρά τα λέει για τον Ελληνιάδη και ξέρει ακριβώς τι λέει και τι γράφει ο tsarteristas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα ξεχάσει εντελώς αυτό, έχεις δίκιο. Εϊχα μείνει στην εικόνα του με το Μαρούσι.

      Διαγραφή
  31. @Paris Indie
    Είχα πει ότι 1 ή 2 παίκτες θα δηλώσουν ότι αποσύρονται. Κάνε υπομονή, θα βγουν να το πουν οι ίδιοι. Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου κανενός παίκτη και δεν μπορώ να σπάω off the record.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κουρούνα τολμώντας μια πρόβλεψη βλέπω πιο κοντά στο να σταματήσει ο Ζήσης και μετά υποψήφιος ο Φώτσης.
    Θα πόνταρα σαν αουτσάιντερ στον Βουγιούκα μήπως το δει εγωιστικά λόγω κοψίματος.
    Οι δηλώσεις του Σπανούλη κατ'εμέ δείχνουν το άσχημο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Τρελές μπηχτές για πολλούς!!
    Πάντως έχω και μια απορία..τι εννοούσε όταν έλεγε ''άλλοι αν ήταν στην θέση μου''. Ποιοί δηλαδή;; Κάνω την αφαίρεση αλλά δεν μου βγαίνει....Ποιά είναι η θέση του;;; Εννοεί μπασκετική αξία βάση τίτλων που έχει κατακτήσει;; Εννοεί μπασκετική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ;; Εννοεί ότι είναι κορεσμένος από τίτλους και ματς;;
    Ποιός άλλος Έλληνας έχει όλα τα παραπάνω και δεν ήταν Εθνική;;; Μόνο στον Διαμαντίδη πάει το νου μου... Υπάρχει και άλλος;; Τόσο σίγουρος είναι ο Σπανούλης και έκανε τόσο υπεροπτικές δηλώσεις;;;Κάνω λάθος;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Godfather
    Νομίζω ότι ο Σπανούλης ήθελε να πει πολλά και στο τέλος δεν είπε τίποτα εκτός από το αυτονόητο για όσους τον ξέρουν: Οτι θα παίζει μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση σε ένα χρησμό που στην ουσία δεν έβγαζε νόημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Κατσικάρης δεν είπε "όχι" στον Βασιλακόπουλο. Δεν είπε όμως και ποτέ το ναι. Και πέρα από τους βοηθούς και τον γυμναστή είχε ζητήσει να αλλάξει και ο Φιλίππου και φυσικά να μην υπάρχει ο συγχωρεμένος. Κι αν για το τελευταίο ο Γ. Β. είχε πειστεί, για τον πρώτο δεν δεχόταν να αλλάξει ο έφορος και κάπου εκεί ήρθε και η καλύτερη πρόταση της Ρωσίας. Γιατί ας μη γελιόμαστε άλλο ένα εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια κι άλλο τα 100.000 ευρώ της μίας σαιζόν.
    Για τον Μαρκόπουλο, όταν τον πρότειναν στον Βασιλακόπουλο προ Καζλάουσκας (!), όταν ήταν κορυφαίος της σαιζόν, έλεγε "ποιος Σούλης"! Τόσο αλλαζόνας. Και πήρε τον Λιθουανό. Έτσι σκέφτεται. Όχι βάση ικανοτήτων και ποιότητας ενός προπονητή. Αυτά τραβήξαμε τα τελευταία χρόνια.
    Και είναι ντροπή τέλος να έχει βοηθούς ο Τρινικιέρι τρεις που όχι μόνο πέντε παιχνίδια όλοι μαζί δεν κοουτσάρισαν στην Α1, αλλά ούτε τρία (και δη ο Παπανικολάου τον οποίο ο Τρινκιέρι δεν υπολόγιζε καν). Αυτό ήταν τεχνικό τιμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @londrezos
    Γράφεις με εξαιρετική ακρίβεια τη χρονική σειρά των γεγονότων με Κατσικάρη. Τα είχα αναφέρει τότε στη στήλη μου αμέσως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Νομίζω όμως επειδή την ξέρω την ιστορία αρκετά καλά ότι δεν τέθηκε θέμα κολοκυθά από τον Κατσικάρη. Ήθελε δικούς του βοηθούς (Σκουρτόπουλο και Πρίφτη που ήταν υποτίθεται στο επιτελείο από την εποχή Ζούρου), δικό του γυμναστή (τον Μεριχωβίτη) και δικό του μάνατζερ στη θέση του Φιλίππου (δεν παίρνω όρκο αν ειπώθηκε όνομα, ξέρω ποιόν ήθελε αλλά αφού μάλλον δεν αναφέρθηκε δεν έχει πια σημασία). Και ο Βασιλακόπουλος δεν δέχτηκε τίποτα από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή