Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

22 αντικειμενικοί απεσταλμένοι

Καλό χειμώνα σε όλους...
Στη χθεσινή κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γκολέμης και ο γενικός γραμματέας της Τάκης Τσαγκρώνης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων για τη λιτή οικονομική πολιτική και τα προβλήματα που έχει η ομοσπονδία επειδή η πολιτεία έκοψε δραστικά την επιχορήγησή της. Λογικό....
Τα σωματεία που για να παίζεται μπάσκετ σε όλη τη χώρα οφείλουν να γνωρίζουν και που πηγαίνουν τα λεφτά της ομοσπονδίας. Με όλα τα έξοδα πληρωμένα θα ανέβουν αύριο στο τσάρτερ της χαράς που πηγαίνει για Σλοβενία 22 δημοσιογράφοι! Σπέσιαλ περιποίηση από τον Βασιλακόπουλο σε όσους του φέρονται με το γάντι. Για να μην πιαστείτε κορόιδα όπου βλέπετε τη λέξη απεσταλμένος (σε εφημερίδες ή σάιτ) να ξέρετε ότι αυτός που υπογράφει είναι προσκεκλημένος της ομοσπονδίας. Τα μη αρεστά μέσα ενημέρωσης όπως ήταν φυσιολογικό κόπηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.  Συνεπώς, οι λέξεις αποστολή και απεσταλμένος στη Σλοβενία αποκτούν ιδιαίτερη σημασία! Προσέχοντας και την....αγροτική πολιτική της ομοσπονδίας ο Βασιλακόπουλος φρόντισε στο τσάρτερ της χαράς να συμπεριληφθούν και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Φυσικά την αλήθεια για όσα έχουν συμβεί ως τώρα στην εθνική και για όσα θα συμβούν στη Σλοβενία θα τη γράψουν όπως συνήθως αυτοί που έμειναν....πίσω!
Υ.Γ. 1 Εξαιρούνται του κανόνα οι απεσταλμένοι των δύο τηλεοπτικών σταθμών που μεταδίδουν τους αγώνες (ΑΝΤ-1 και ΟΤΕ tv) που πληρώνουν από τα ταμεία τους τα ταξίδια εκτός ενός ατόμου που ανήκει στο δυναμικό τους και τον προσκάλεσε η ομοσπονδία. Και ο Νίκος Παπαδογιάννης για τον οποίο πληρώνουν τα μέσα που συνεργάζεται...Αν υπάρχει και κάποιος άλλος και τον αδικώ τα σχόλια του blog είναι στη διάθεση του.
ΥΓ 2 Οποιος τυχόν έχει....απορίες ή πιστεύει ότι γράφω κάτι εκτός πραγματικότητας να γνωρίζει ότι πριν πέντε λεπτά ακριβώς έφτασε στο μέιλ μου και η σχετική (επίσημη) λίστα που υπάρχει στα γραφεία της ομοσπονδίας.

12 σχόλια:

  1. Καλό χειμώνα να έχεις Κουρούνα.
    Μεγάλο το θέμα που θίγεις με το "τσάρτερ της χαράς", αλλά δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Τέλος πάντων, εγώ άλλα θέλω να σε ρωτήσω.
    1)Είχα γράψει και άλλο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στα Τρίκαλα. Εσύ τι ξέρεις για τα όσα συνέβησαν στην ομάδα τον τελευταίο μήνα; Ποιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών εξετάζονται;
    2)Πόσο πιθανό είναι να υπογράψει ο Παναθηναϊκός τον Αποστολίδη όπως γράφτηκε;
    3)Που θα αγωνίζεται του χρόνου ο Λαρεντζάκης;
    4)Θα μείνει ο Καββαδάς στον Πανιώνιο;
    5)Θα κυκλοφορήσει το περιοδικό κανονικά την Τετάρτη (συμπίπτει και η πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ);
    ΥΓ: Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα
    Α! Τσιγκουνιές βλέπω και δε μ΄ αρέσει. Μόνο 22 απεσταλμένους στείλαμε; Κρίμα, ο Βασιλακόπουλος χάνει μια τεράστια ευκαιρία να στείλει όσους περισσότερους ¨δημοσιογράφους¨ μπορεί για να καλύψουν το έπος της Σλοβενίας αφού το μετάλλιο το έχουμε σίγουρο κατά τα λεγόμενα ορισμένων άσχετα που παίζουμε με τρία μόνο γκαρντ για να χωρέσουν κάποιοι άλλοι και να μην υπάρξουν γκρίνιες αλλά και για να γίνει το χατήρι σε κάποιους άλλους καιμη τους χαλάσουμε το παρεάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Ποιοί έπρεπε να χωρέσουν Κυριακή ? Ποιοί θα άρχιζαν τις γκρίνιες? Ποιανού το παρεάκι θα χάλαγε ? Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά νομίζω ότι έχουμε πάει την συνομωσιολογία σε άλλο επίπεδο και ψάχνουμε παρασκήνιο πίσω από το κάθε τι.. Μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά χωρίς να συμφωνώ με καμία από τις δύο παράλογες είναι η αλήθεια κινήσεις του ιταλού πιστεύω ότι κάτι έχει στο μυαλό του και μακάρι να του βγει... Αν γνωρίζεις πράγματα με μεγάλη χαρά αναμένω να τα μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα,επειδή έγραψες,όμως όνομα (έστω κι ένα),καλό θα ήταν να αναγράψεις και τα υπόλοιπα ονόματα ή έστω του τηλεοπτικού...

    Θα ήθελα να μάθω εάν συμπεριλαμβάνεται κάποιος από την "ΔΤ" στους 22 - ή εάν έχει προσκληθεί κάποιος από τους απολυμένους (που επιμένουν ακόμη- ο μόνος που κατ΄εμέ θα έπρεπε να συνταξιδέψει μαζί τους).

    Υ.Γ.
    Φαινομενικά άσχετο,αλλά συνδέεται κατά βάθος με το κείμενό σου

    Για να είμαι ειλικρινής...
    δε μπορώ να καταλάβω την αφασία των επαγγελματιών (sites) και των επίσημα εραστών (blogs) του μπάσκετ,σχετικά με τα ηπειρωτικά τουρνουά ανά τον πλανήτη!
    Έγινε το Ασιατικό (Γιαννάκης με Κίνα,Αλεξανδρής με Ιορδανία-μηδέν εις το πηλίκο),Ωκεανία (νταξ,κι οι 2 προκρίνονται στα Παγκόσμια),Αφρική (η Αίγυπτος έκανε το μπαμ και πήγε τελικό),τώρα το Αμερικανικό (ήδη έγινε μια έκπληξη εις βάρος της Αργεντινής)...
    Σιωπή,μηδενικό ενδιαφέρον.
    Κατά τα άλλα,λέει,αγαπάμε σαν λαός το μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Παναγιώτης-Ραφαήλ
    Το βασικό για τα Τρίκαλα είναι ότι εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 πράγμα που σημαίνει ότι διοικητικά κάτι υπάρχει. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω κάτι παραπάνω.
    2. Απίθανο
    3. Κάτι άκουσα ότι μιλάει με τον Άρη όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.
    4. Ο Καββαδάς έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Συμνεπώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα. Για αργότερα ώστε να μην τον χάσει στο τζάμπα ο Πανιώνιος το καλοκαίρι βλέπουμε.
    5. Το περιοδικό κυκλοφορεί κανονικά Τετάρτη. Με 35 σελίδεες αφιέρωμα στο Ευρωμπάσκετ. Και κουρούνα που γράφει για κάτι ξέφραγα αμπέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Kyriaki
    Για να πω την αλήθεια δεν είδα κάποια επιλογή του Τρινκιέρι που να με ενόχλησε. Συζητήσιμο ίσως είναι μόνο το θέμα Βασιλειάδη και για αυτό δεν σκίζω τα...πούπουλα μου! Φυσικά τα όσα έγιναν στην προετοιμασία της εθνικής άκουσα ότι τα έχουν συγκεντρώσει στο περιοδικό για το επόμενο τεύχος (Οκτωβρίου). Και άκουσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Πι Ζήτα
    Από όσο ξέρω ως απεσταλμένοι του ΑΝΤ-1 πάνε Φιλιππούσης και Χατζηδάκης και ως απεσταλμένοι του Ote tv Σκουντής και Δάρδαλης. Οχι για τη δημόσια τηλεόραση και τις εφημερίδες του Τσίπρα ο αρχηγός έβγαλε απαγορευτικό!
    Μα γιατί να ασχοληθούν με τέτοια θέματα; Δεν έχεις αντιληφθεί ότι η τζάμπα ενημέρωση του διαδικτύου είναι απλά φτηνή...
    Στην πλειοψηφία της γίνεται από παιδιά που δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία από τη δημοσιογραφία, δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας και αμοίβονται με ψίχουλα. Δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία, ούτε κάποιον να του;ς κατευθύνει. Οι έμπειροι απλά γράφουν σχόλια. Χώρια που για να αποκτήσει στο διαδίκτυο αξία κάτι πρέπει να το γράψει....άλλος. Και να αναπαραχθεί με copy paste. Μιλάω σαφώς για το ελληνικό κομάτι του διαδικτύου...Στις εφημερίδες το μπάσκετ έχει γίνει....τσόντα της τσόντας και αν προχωρήσει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή εθνική καθαρά ευκαιρικά θα κερδίσουν κανένα πρωτοσέλιδο. Αυτή ακριβώς είναι η δημοσιογραφία σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιας και το ανέφερε ο ΠΖ: η Κίνα δεν προκρίθηκε για το Παγκόσμιο, όπερ σημαίνει ότι η μια wild card της ΦΙΜΠΑ είναι ήδη καπαρωμένη. Αν γίνει καμιά έκπληξη και στο Αμέρικας, μπορεί να χαθεί και δεύτερη wild card προς όποιον μείνει απ'έξω. Άρα ας μην επαναπαυόμαστε ότι, ό,τι και να γίνει στο Ευρωμπάσκετ, θα βρεθούμε στο Παγκόσμιο. Αν βρεθούμε εκτός 8άδας (που δίνει το απευθείας εισιτήριο) μαζί με άλλα φαβορί ή μεγάλες χώρες που αποκλείστηκαν, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά το τελευταίο μας μετάλλιο το 2009, τα αποτελέσματά μας είναι μετριότατα (10οι στο Παγκόσμιο, 6οι στο Ευρωπαϊκό, αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς). Αν πχ μείνουν εκτός 8άδας μαζί με μας και οι Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία (μεγάλες αγορές όλες, κάποιες με καλύτερα πρόσφατα αποτελέσματα από εμάς), τότε είναι σίγουρο ότι θα είμαστε μέσα; Απλά κάνω μια σκέψη προς αποφυγή επανάπαυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες. Τα πρώτα δείγματα στην Αμερική δείχνουν Αργεντινή και Βραζιλία να ψιλοκουτουλάνε. Θα σου συμπλήρωνα ότι το 2010 οι 14 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή για τη wild card to 2010 πλήρωσαν αντίτιμο 500,000$. Τώρα αν είναι ένα ανάλογο αντίτιμο,ποιος θα "ξηλωθεί" να τα δώσει; Εκτός και αν μετρήσει το ranking μας.

      Διαγραφή
    2. Είσαι ξυπνητζής!!!
      Κι όχι μια έκπληξη,ίσως συμβούν και...δυο εκπλήξεις (φτου κακά βασικά,άντε ρε ARG γαμώτο μπελά μου). Βέβαια αυτά τα ψιλοπροετοίμαζε ο "καημένος" ο Seldes:http://www.fiba.com/pages/eng/fc/news/colu/braveNewWorld/p/openNodeIDs/20501/selNodeID/20501/teas.html
      αλλά είπαμε το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι εθνοκεντρικό...

      Υ.Γ.
      ΚΟΥΡΟΥΝΑ,εγώ βασικά θα ήθελα την ονοματολογία (που λέγαμε και στην Οργανική Χημεία),αλλά ξέρω πως αυτό ίσως να παραπέμπει σε άλλες εποχές.
      Τεσπα- θα έχεις καθημερινώς αναρτήσεις;

      Διαγραφή
  9. Κουρούνα, ως απεσταλμένοι του ΟΤΕ TV πήγαν στην Σλοβενία και οι Χαλβατσιώτης και Ασπρούλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπικά θα ψέξω αποκλειστικά τον Γιάννη Φιλέρη, καθώς τα άρθρα του μετά το περυσινό φιάσκο ήταν του τύπου "Η Μάγια Τσόκλη σας προσφέρει ταξιδιωτικό οδηγό για τη Βενεζουέλα". Κρίμα, γιατί κατά το μακρινό παρελθόν (βλέπε περιγραφή Μπολόνιας στο TV Μάτζικ) είχε επιδείξει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή