Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΟ: Παίρνει δύο, μένει ο Κάρι

Για να μην τα γράφω ένα-ένα και επειδή το επόμενο All star αργεί κάνω εδώ μια συνολική εκτίμηση με βάση τις πληροφορίες που έχω για τον σχεδιασμό του νταμπλούχου Παναθηναϊκού όσον αφορά στη νέα σεζόν:
Από τους παίκτες που τελείωσαν στο ρόστερ του παρελθόν αποτελεί ο Κώστας Τσαρτσαρής που εγκατέλειψε την ενεργό δράση, ενώ όπως έγραψα και στο τελευταίο τεύχος είναι εξαιρετικά δύσκολη εως απίθανη η παραμονή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. ''Πρόσφερε λιγότερα από τα προβλήματα που δημιούργησε'', είναι η εκτίμηση που υπάρχει στην ομάδα. Οι υπόλοιποι μένουν ως έχουν (δεν υπολογίζω τον Γκουίν που ήρθε για τα πλέι οφ) ενώ σε αναμονή θα είναι οι Ξανθόπουλος (αν μείνει προορίζεται για 5ος γκαρντ, οπότε δύσκολο το βλέπω), Γιαννόπουλος, Σκορδίλης (μένει ως τέταρτος ψηλός αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο).
Κλεισμένοι θεωρούνται οι δύο νεαροί του Πανιωνίου: Γιάνκοβιτς και Παππάς. Υπάρχει προφορική συμφωνία οπότε ο Παναθηναϊκός του κλείνει όποια στιγμή θέλει. Για τον Γιάνκοβιτς υπάρχει καθολική συναίνεση αφού έχει εκτιμηθεί η σεζόν που έκανε. Υπάρχουν ορισμένοι πάντως που δεν βλέπουν με καλό μάτι την έλευση ενός Γιάνκοβιτς στο ΟΑΚΑ σε ανάμνηση της παλιάς θλιβερής ιστορίας. Αλλά δύσκολα θα επικρατήσει η δική τους άποψη.
Υπέρμαχος του Παππά είναι ο Πεδουλάκης που τον πιστεύει πολύ. Εναντίον  του νεαρού υπάρχουν αρκετές γνώμες λόγω όσων έχουν ακουστεί για τον χαρακτήρα του (αναγκαία παρένθεση: ο Παππάς έχει δώσει μια εκπληκτική και θέλω να πιστεύω πολύ ειλικρινή συνέντευξη στον Νίκο Συρίγο και η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του All Star).Πιθανότατα, θα κυριαρχήσει η άποψη Πεδουλάκη και ο παίκτης θα αποκτηθεί.
Στο θέμα Φώτση που είναι σχεδόν κοινό μυστικό εδώ και μήνες τα περί επιστροφή του απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες. Δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη μεταγραφή που θα ανακοινωθεί. Ο Πεδουλάκης έχει ήδη εισηγηθεί και την παραμονή του Κάρι που κέρδισε με το σπαθί του και τις εμφανίσεις του την εκτίμηση όλων στην ομάδα. Φτηνός και καλός μάλλον θα ανανεώσει αφού στα υπέρ του μετράει και ο εξαιρετικός χαρακτήρας του.
Ουσιαστικά, αν υλοποιηθούν όλα αυτά η ομάδα ψάχνει για μετρημένα πράγματα: Ένα ψηλό για να γεμίσει τη θέση του σέντερ και ένα ακόμη γκαρντ που ουσιαστικά μαζί με τον Κάρι θα δίνει ανάσες σε Διαμαντίδη- Ούκιτς. Αλλά για αυτά μάλλον θα απαιτηθεί υπομονή και στην ομάδα δεν υπάρχει βιασύνη.

28 σχόλια:

  1. κουρούνα άμα φύγει ο Σοφοκλής υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής βουγιούκα; Επίσης από ότι είδα μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τη στιγμή που σήκωναν την κούπα ήταν και η Κατερίνα Γιαννακοπούλου. Αυτό σήμαινει πως θα συμμετέχει πιο ενεργά στην ΚΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα καλησπέρα! Ένας ψηλός θα αποκτηθεί στην περίπτωση που φύγει ο Σχορτσανίτης; Δηλαδή αν υποθέσουμε πώς μένει ο Λάσμε και φεύγει ο Σόφο, τη νέα σεζόν ο ΠΑΟ θα έχει ψηλούς Λάσμε-κάποιον ξένο-Σκορδίλη; Επίσης αν τελικά πάρει τον Παππά και μείνει ο Κάρι συν τους Διαμαντίδη-Ούκιτς, ο γκαρντ που θα αποκτηθεί θα προορίζεται για 5ος ή αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο; Ρωτάω γιατί αν είναι γκαρντ που δεν θα συμπληρώνει απλά το ρόστερ, τότε οι θέσεις 1-3 θα έχουν 8 παίκτες, αν μείνει ο Ματσιούλις και έρθει και ο Γιάνκοβιτς. Άρα, στο 4-5 θα έχουμε Γκίστ-Λάσμε-Φώτση-Σόφο ή ξένο. Δηλαδή μόνο 4 παίκτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβληματα χαρακτηρα εννοουν? Γιατι οσο αγωνιστηκε βοηθησε φετος, απλως ηταν ψιλοσυνεχεια στα πιτς. Δεν μου λες, υπαρχει κανα ενδεχομενο να ερθει ο Γιαννακης κατα Παλε? Οντως ο Αγγελου ζητησε 120.000 για ενα χρονο η ειναι φημες? Και πως θεωρεις την υπαγωγη στο αρθρο 99?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια άλλη ερώτηση: αυτοί που δεν βλέπουν "με καλό μάτι" την έλευση Γιάνκοβιτς είναι κύκλοι εντός της ομάδας ή απλά οπαδοί ή βρίσκονται γύρω από την ομάδα χωρίς να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. afenos uparxei 8ema stous pshlous gt oi gist,fwtshs,lasme den postaroun ka8olou sthn epi8esh. prepei loipon, me dedomeno oti tsartsa k sofo ein parel8on, na apokth8oun 2 pshloi(o enas sigoura ellhnas, ektos an telika meinei o sofo) pou na boroun kai oi 2 na postaroun sto low post k na apeilhsoun to antipalo kala8i.. afetairou, mia erwthsh kourouna... exeis akousei h ksereis kati gia ton mikro ton Bochoridh tou Arh ? exw diavasei se 2 "shmeia" oti o pedoulakis ton 8elei.. ektos k an sthn poreia allakse kati..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)ο Σοφο θα φυγει μονο εαν ερθει ενας απο τον Βουγιουκα-μπουρουση(αν κ ο δευτερος δεν παιζει με πλατη)καβαδα 2)θα ερθει δεδομενα 1 ψιλος ως αντι τσαρτσαρης(ο Μπατμαν περνει την θεση του γκουειν στο ροστερ)κ εαν φυγει ο Σοφο 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Kyriaki
    Ασε τα fammily affairs των Γιαννακόπουλων στην ησυχία τους. Είναι σύνθετα θέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Mike Ansley
    Μην ξεχνάς ότι ο Μασιούλις μπορεί να παίξει εύκολα και στο 4 όπου έκανε εξαιρετικά παιχνίδια φέτος. υπό συνθήκες και ανάλογα τον αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tommygun
    Οταν μιλάμε για τον Σχορτσανίτη δίπλα στη λέξη προβλήματα είναι αυτονόητη η συνεχεια: Συμπεριφοράς.
    Ο Αγγέλου ζήτησε τα λεφτά που ζήτησε για να βρει ένα εύσχημο τρόπο να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρης προσπαθεί να εξυγιανθεί οικονομικά. κάποτε όταν άρχισαν οι έλεγχοι του Υπουργείου Οικονομικών (1994 ή 1995) έκλεισαν τα βιβλία του παλιού ερασιτέχνη (πριν την ΚΑΕ) γιατί είχαν καταστραφεί σε...πυρκαγιά. Μετά χαρίστηκαν τα χρέη από εκείνο το αισχρό νομοσχέδιο του....εξυγιαντή Βενιζέλου. Τώρα πάλι τα ίδια με το άρθρο 99. Η ομα΄δα είχε πολλές ευκαιρίες αλλά κάθε φορά ανακαλύπτουμε ότι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται είναι μεγαλύτερη από εκείνη που τεχνηέντως έκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @mike Ansley
    πάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια μεταγραφή θα...κακοπέσει επικοινωνιακά στον κύκλο των οργανωμένων οπαδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Fyssas
    Δεν ξέρω αν βγαίνουν τα λεφτά στο μπάτζετ της νέας χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε εάν ο ψήλος που θα αποκτηθεί για αντί Τσαρτσαρης δεν είναι τοπ κλάσης πάρα ένας φτηνός Αμερικανούς πχ? πάντως από τι στιγμή που διωχνης σοφο εάν γινει τελικα κ θες ελληνοποίηση της ομάδας χέριαζε ελληνα . Με Μαυροηδη υπαρχει θεμα εαν φυγει απο Ολυμπιακο να ερθει ως αντι Σκορδηλης επιδη κατι τετοιο εχω ακουσει

      Διαγραφή
  12. Vre kourouna pes k se mena tipota.. :p egrapsa pio panw. euxaristw !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα ΓΝΩΡΙΖΩ ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έγινε ΠΑΛΙ επαφή ΠΑΟ και Ζοτσ. Γνωρίζεις κάτι για την έκβαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Angel
    Συγνώμη αλλά είναι πάγια αρχή να μην απαντάω σε σχόλια που δεν είναι στα ελληνικά! Αρχή του μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @gk
    Επαφές για να πιουν καφέ; Η μοναδική σοβαρή επαφή που θα μπορούσα να ασχοληθώ είναι να συναντήθηκε (και τετ α τετ) κατά ΜΟΝΑΣ και χωρίς άλλους μπροστά με τον Δημήτρη. Κάτι τέτοιο δεν ξέρω να έχει συμβεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αφενος υπαρχει θεμα στους ψηλους γιατι οι γκιστ,φωτσης, λασμε δεν ποσταρουν καθολου στην επιθεση. Πρεπει λοιπον, με δεδομενο ότι τσαρτσα και σοφο είναι παρελθον να αποκτηθουν 2 ψηλοι (ο ενας σιγουρα ελληνας, εκτος κ αν τελικα μεινει ο σοφο) που να μπορουν και οι 2 να ποσταρουν στο low ποστ και να απειλησουν το αντιπαλο καλαθι. Θα ηθελα τη γνωμη σου κουρουνα. Αφεταιρου, μια ερωτηση.. εχεις ακουσει τίποτα η ξέρεις κάτι για τον μικρο του Αρη τον Μποχωριδη ? εχω διαβασει σε 2 “σημεια» ότι ο πεδουλακης τον θελει. Εκτος κ αν αλλαξε κατι στην πορεία. Μπορεις να με κατατοπισεις ? Σε ευχαριστω ! Επισης συγνωμη που δεν εβαλα τονους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κουρούνα σε άρθρο του ο Φιλλιπούσης έγραψε το εξής :Στην τελική ευθεία θεωρούν πολλοί ότι βρίσκεται η νέα συμφωνία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, η οποία θα είναι διετής. Η αλήθεια είναι πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει μια κρίσιμη εκκρεμότητα οικονομικού περιεχομένου, η οποία μάλιστα δεν έχει γεφυρωθεί 2-3 εβδομάδες τώρα. Λόγω των στενών διαπροσωπικών σχέσεων, πιστεύεται ότι το θέμα θα λυθεί με κάποιο τρόπο, ακόμα δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ωστόσο. Ισχύει κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε συ Κουρούνα, να σε ρωτήσω κάτι?
    Επειδή εγω ο είμαι λίγο αφελής, οι Γκιστ,Μασιούλις,Λασμε,Κάρυ έχουν όλοι κλείστα συμβόλαια?

    Επίσης σε περίπτωση που δεν έχουν κλειστά συμβόλαια απο που απορρέει η βεβαιότητα οτι θα ανανεώσουν?

    Είναι δυνατόν να μην τους θέλει κανείς στην Ευρώπη ενω τον Σπανούλη, τον Λο, τον Χάινς τους θέλει η μισή Ευρώπη.

    Χωρίς ίχνος ειρωνείας απλα μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο το όλο σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. antpareth
    Ηδη μια ημέρα μετά τα όσα έγραψα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ανανέωσαν για άλλα δύο χρόνια Λάσμε και Γκιστ. Ο Μασιούλις ενδέχεται να έχει 1-2 ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ανησυχούν καθόλου. Ο Κάρι γιατί να φύγει; Θα βρει καλύτερα; Και αν ήταν να βρει θα τον είχε ψαρέψει ο Παναθηναϊκός από την Ιταλία και την Ισπανία ή από την Ουκρανία που τον βρήκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα συμφώνησε ο Λάσμε γιατί διαβάζουμε για προτάσεις από τουρκία και από τσσκα;

      Διαγραφή
  20. @Κυριακή
    Αφού ξέρεις ότι πλην σπανίων εξαιρέσεων δεν σχολιάζω αυτά που γράφουν άλλοι γιατί μου ζητάς να το κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να επαναλάβω την ερώτηση της κυριακής λιγουλάκι "ρετουσαρισμένη" ?

      έγραψες ότι ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο λάσμε ανανεωσε για 2 έτη ... γνωρίζεις ότι ο λάσμε έχει πράγματι δεσμευτεί με υπογραφή ?

      ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
  21. Angel
    Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Μποχωρίδη αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Γενικά, ο Πεδουλάκης έχει καλό μάτι στους νεαρούς παίκτες και ''σημαδεύει'' σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παρτε και τον Βεζενκοφ και αφηστε με ασπλαχνοι να βλεπω τον Ασημακοπουλο να τρακερνει με το καλαθι, τον Τσιαρα να μην στριβει και την μεταγραφη απο την Καμαρα, τον Χαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παλι κλαιει ο Αρειανος...ευτυχως καποια πραγματα δεν αλλαζουν με τον καιρο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κουρούνα ενημέρωσε μας για Λασμέ. Εκλεισε λες για 2 χρόνια ο Λασμε αλλα διαβάζουμε ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά και δεν είναι τίποτα σίγουρο..τι ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κουρούνα πόσο πιθανό είναι ο ψηλός που θα έρθει να είναι ο Μπουρούσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή