Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καταγγελία για απεργοσπαστική δραστηριότητα


Χθεσινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών για την απεργοσπαστική μετάδοση του τρίτου τελικού:
''Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει το νέο κρούσμα απεργοσπασίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που και πάλι ξεπέρασε κάθε όριο ανεκτικότητας και λογικής. Ο εν λόγω σταθμός, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και στο χώρο του Τύπου, αλλά και χιλιάδες λαού δίνουν τη μάχη για να μείνει ανοιχτή η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, «έσπασε» μία ακόμη απεργία και μετέδωσε τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με περιγραφή από το στούντιο δύο ατόμων, για τα οποία επιχειρείται επιμελώς να μείνουν κρυφά τα ονόματά τους.
Τα θέματα που τίθενται για το νέο κρούσμα απεργοσπασίας από τον ΣΚΑΪ είναι πολλά και θα αντιμετωπιστούν και αυτά πειθαρχικά, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις. Κορυφαίο, ωστόσο, ερώτημα παραμένει πως ένας ιδιωτικός σταθμός μετέδωσε μια αθλητική συνάντηση για την οποία είχε πληρώσει η ΕΡΤ, δηλαδή, ο ελληνικός λαός και εδώ βεβαίως ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλου είδους ευθύνες.
Ο ΠΣΑΤ θα ζητήσει από τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις του Τύπου να αντιμετωπίσουν και αυτές το νέο πολύ σοβαρό κρούσμα απεργοσπασίας του ΣΚΑΪ και θα κάνει από την πλευρά του όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου όσοι δεν σέβονται τον αγώνα που δίνεται για να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, να λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει''.
Να σας ενημερώσω από την πλευρά μου ότι προς τιμή τους αρκετοί προπονητές και παίκτες στους οποίους έγινε πρόταση να σχολιάσουν-μεταδώσουν τον αγώνα απάντησαν αρνητικά οπότε βρέθηκε η λύση των δύο...περαστικών που μετέδιδαν λες και ήταν ετοιμοθάνατοι! Ήδη, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ τιμωρήθηκε πρόσφατα με διαγραφή ο διευθυντής του ΣΚΑΙ Αρ. Παπαπάνος για απεργοσπαστική δραστηριότητα στη διάρκεια στάσης εργασίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες!
Να λύσω επίσης την απορία του Συνδέσμου επειδή έχω τις πληροφορίες μου: Το παιχνίδι ο ΣΚΑΙ το ''αγόρασε'' από το....Υπουργείο Οικονομικών το οποίο διαχειρίστηκε το όλο θέμα. Τώρα, το πόσο πλήρωσε και αν πλήρωσε όσα χρήματα αντιστοιχούσαν στο συμβόλαιο που είχε η ΕΡΤ με τη διαφημιστική εταιρεία Ταυ είναι μια άλλη ιστορία για την οποία δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.

7 σχόλια:

  1. απο την στιγμη που δεν υφίσταται ετ γιατι να μην μεταδοθει ο αγωνας απο άλλο κανάλι αφού πλήρωσε λεφτά για αυτό ?

    και αν η τιμή που πλήρωσε η κουβαρντού η ετ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ήταν υπερβολική , θα έπρεπε ο σκαι να την ματσάρει ?

    ΣΤΑ ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΎΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ
    Το οικονομικό μέρος δεν το ξέρω και το έγραψα...Η ΕΤ είχε μια συμφωνία με τη διαφημιστική εταιρεία Τ. Από εκεί αγόρασε τα δικαιώματα με βάση τις συμφωνίες που είχε κλείσει ο Οικονομίδης παλαιότερα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν κάνει ξεχωριστά συμβόλια και νομίζω ότι ο καθένας έπαιρνε από 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο φέτος. Δεν ήταν υπερβολικό το ποσό για να είμαστε αντικειμενικοί. Εκείνο που έγραψα ήταν αν ο ΣΚΑΪ πλήρωσε αναλογικά ότι περίπου αντιστοιχούσε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν τα πλήρωσε ούτε εγώ διαφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδιάβαστη και πάλι κουρούνα μου... Για κοίτα εδώ πόσο πήγε το τεμάχιο...
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%96%CE%A6%CE%97-%CE%A86%CE%9F
    Όσο για το ποιοι ήταν οι δύο τύποι που είχαν πάρει από ένα κουτί λεξοτανίλ, ας ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού που είναι και πρόεδρος ΠΑΕ και έβαλε δύο υπαλλήλους του από άλλη εταιρεία (τα ονόματά τους στη διάθεσή σου, ξέρεις εσύ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι δύο τύποι στο σκάι ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι δημοσιογράφοι ούτε καν ότι κάνουν περιγραφή ή σχολιασμό του αγώνα. Συνεχώς έλεγαν ότι απλά μας κάνουν παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι, να μας πουν τι δουλειά κάνουν, ώστε την επόμενη φορά που θα κάνουν απεργία στη δουλειά τους να πάμε στο γραφείο τους για να κάνουμε παρέα στις καρέκλες.

      Διαγραφή
  5. @Nobodys bigger
    Είδες που ο Γιωργάκης με τη Διαύγεια κάνει δουλίτσα τελικά...
    Περιμένω τα ονόματα των δύο υποτονικών (έπρεπε να βάλουν χορηγό το Ζάναξ) στη μετάδοση.
    Λοιπόν 60 χιλιαρικάκια...
    Εχουμε και λέμε: 1,2 περίπου όλη η συμφωνία. Υποχρέωση βάση συμβολαίου με την Τ να προβληθούν τουλάχιστον οκτώ εντός έδρας παιχνίδια στην κανονική περίοδο, βάλε και τρία των πλέι οφ στις πρώτες φάσεις πάμε στα 11 και τρεις οι τελικοί φτάνουμε τα 14. Διαιρούμε με το 1,2 μας βγαίνει 85-86 χιλιάρικα το ματσάκι. Δηλαδή όσο θα πλήρωνε το Ολυμπιακός- Ρέθυμνο ή το Ολυμπιακός-Ηλυσιακός το αγόρασε ο ΣΚΑΪ. Ούτε να πουλήσει δεν ξέρει ο στουρνάρης...Αν τύχαινε αυτό στην αρχή της σεζόν και πούλαγε όλη τη συμφωνία πακέτο κάτω από εκατομμύριο με την ίδια λογική....
    Για τα περί απεργίας με βρίσκεις σύμφωνο. Εδώ δεν πήγαν να σχολιάσουν αυτή τη φορά σεσημασμένα τηλε-ληγούρια προπονητές που είπαν όχι...Εννοείται ότι είπαν όχι και αξιοπρεπείς προπονητές ή παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 60.000€ έναντι 200.000€ διαφημιστικό χρόνο που είχε κλείσει η ΕΡΤ πριν την... κλείσουν! Ωραίοι αυτοί στο Υπουργ. Οικονομικών! Αν το ήξερα θα τον αγόραζα εγώ τον αγώνα και θα έβγαζα και τα άντερά μου απο τις διαφημίσεις (κάθε 3 λεπτά είχε διαφημιστικά ο ΣΚΑΪ). Δωράκι προς το φερέφωνο λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή