Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο απεργίας

Αγαπημένο μου ημερολόγιο
αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τρίτη και η τέταρτη μέρα που οι καλοπληρωτές (και πάντοτε στην ώρα τους) φερέγγυοι πρόεδροι της Α1 απεργούν. Κανονικά θα βλέπαμε μπάσκετ αυτές τις μέρες.
Απορώ που ο λαλίστατος πατερούλης του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί του θέματος. Απορώ με τα αργά αντανακλαστικά του δημοσιογραφικού στρατού του. Να τον ακούσω να υποστηρίζει το ερασιτεχνικό μοντέλο και να μας λέει για μια ακόμη φορά δημόσια τα όνειρα του για διάλυση του ΕΣΑΚΕ και επιστροφή του μπάσκετ στα χρόνια του χαλκού και του σιδήρου. Εκτός αν ως άλλος Νέρων κάθεται περήφανος και ικανοποιημένος πάνω στα αποκαϊδια του μπάσκετ και επιχαίρεται για το κατόρθωμα του. Απορώ που οι πρόεδροι που τον υπακούνε σαν πειθήνια κανίς και κόκερ δεν έχουν σπεύσει να του ζητήσουν συνάντηση για να ακούσουν όσα έχει να τους πει.

Και επειδή η υπερφίαλη τακτική των προέδρων και του ΕΣΑΚΕ τους απαγορεύει να αντιληφθούν ότι η αναβολή έναρξης του νέου πρωταθλήματος αποτελεί κοινωνική πρόκληση ιδού και μια ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση ανεξάρτητων παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων:
''Με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη διελκυστίνδα ανάμεσα στη νέα Διοίκηση της ΕΡΤ και τον ΕΣΑΚΕ, αναφορικά με τη συνέχιση της κρατικής επιδότησης των επιχειρηματιών του επαγγελματικού μπάσκετ από την Δημόσια τηλεόραση, μέσω ιδιαίτερα ευνοϊκών συμβάσεων (που υπέγραψε η προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ).

Ο ΣΑΠΟΕ εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων παραγωγών οπτικοακουστικών έργων της χώρας, υπενθυμίζει ότι εδώ και τρία χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις της Δημόσιας Τηλεόραση, με διάφορες προφάσεις, αρνούνταν συστηματικά να προχωρήσουν σε αναθέσεις παραγωγής Ελληνικού προγράμματος καταδικάζοντας έτσι ένα ολόκληρο χώρο που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους, σε πλήρη απόγνωση, με καταστροφικές συνέπειες ενώ από την άλλη μεριά η ΕΡΤ «επένδυε» εκατομμύρια ευρώ για να επιδοτεί τις ανάγκες λίγων επιχειρηματιών του επαγγελματικού μπάσκετ και του ποδοσφαίρου!
Στηρίζουμε με σθένος, κάθε προσπάθεια της Δημόσιας Τηλεόρασης ν’ απαγκιστρωθεί από τις στρεβλές οικονομικές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος της εξοικονομώντας έτσι ζωτικά κονδύλια για την παραγωγή και ανανέωση του προγράμματος της και την ενίσχυση των χιλιάδων επαγγελματιών του χώρου μας, που έχοντας πληρώσει όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, ως οφείλουν, το ανταποδοτικό τους τέλος βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής και απαιτούν πλέον το αυτονόητο: Ελληνικό πρόγραμμα στη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση''.

3 σχόλια:

  1. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=111068:2012-10-04-19-35-47&catid=72:kogkalidis&Itemid=98 αυτή είναι η εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος από έναν δημοσιογράφο που εκτιμώ... περιληπτικά το βλέπω σαν να λέει τα σκάνε παντού ασύστολα σε κάτι σπ.παπαδόπουλους και σε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα κάκιστης ποιότητας το μπάσκετ τους πείραξε που μας έχει προσφέρει και τόσες χαρές? θα ήθελα την γνώμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @dimitris
    Καινούργιος είσαι στα μέρη μας; Δεν ξέρεις ότι πλην σπανιοτάτων εξαιρέσεων δεν σχολιάζω κείμενα άλλων δημοσιογράφων; Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη και μπορεί να την τεκμηριώνει κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη αυτο ακριβως λεει. Η ενσταση του ειναι στο οτι χρυσοπληρωνεται το ποδοσφαιρο χωρις να το αξιζει (που οντως ετσι ειναι) αρα γιατι να μη γινεται το ιδιο και με το μπασκετ; Συγνωμη αλλα κανονικα ΟΛΟΙ θα επρεπε να απαιτουμε να μειωθουν τα χρηματα ΚΑΙ για το ποδοσφαιρο ΚΑΙ για το μπασκετ ΚΑΙ να κοπουν οι παραγωγες με τα φαγοποτια τυπου Παπαδοπουλου.Το μπασκετ μας χαρισε μεγαλες στιγμες αλλα το συγκεκριμενο πρωταθλημα δεν εχει καμια μεγαλη στιγμη να χαρισει περα απο τον τελικο.Και γι αυτο δεν φταιει η ΕΡΤ.

    Και αυτο το λεω εγω που ειμαι αποκλειστικα φιλος του ΚΑΟΔ που οσο λιγοτερα χρηματα παρει τοσο χειροτερο θα ειναι γι αυτον.Δεν δεχομαι να κανουν απεργεια αυτοι που περσι εβγαζαν τον Οικονομιδη 14-0.Ποσο μαλλον αυτοι που φετος συνεχιζαν να τον ψηφιζουν.Αυτα πληρωνουν τωρα και καλα να παθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή