Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο απεργίας

Αγαπημένο μου ημερολόγιο
σήμερα είναι η πρώτη μέρα που οι πρόεδροι απεργούν. Να μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη μεγάλη τους προσφορά στο μπάσκετ.

21 σχόλια:

  1. Ας το καταργήσουν επιτέλους! Μαρτύριο ήταν ούτως ή αλλως με 2 αγώνες κανονικής περιόδου της προκοπής και 5(στην καλύτερη) τελικούς πρωταθλήματος.

    Σε μια υπερ-χρεωμένη χώρα που φορολογεί όλο και περισσότερο τους πολίτες της ουδόλως με απασχολεί αν θα ΞΑΝΑπληρώσει το ΚΡΑΤΟΣ(ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΛΔ) εστς και 1 ευρώ σε ένα χρεοκοπημένο προϊον για να κάνουν μερικοί το κομμάτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή απεργία λοιπόν...σε προσωωπικό επίπεδο με καλύπτει το μπάσκετ των παιδοέφηβων τις Τρίτες. Αλλά θα μου επιτρέψετε να κάνω μια σκέψη...Το χρήμα που έρχεται στο μπάσκετ απο τα τηλεοπτικά είναι πάνω απο 3 (διορθώστε με αν κάνω λάθος) βάζοντας μέσα και τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ. Θα μου πείτε είναι κλειστό συμβόλαιο, ναι , αλλά όλα σπάνε. Και εξηγώ την θέση μου, είμαι σίγουρος οτι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προπόνηση για τους 2 αλλά και οικονομική καβάντζα τους, με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος οτι αυτά τα λεφτά είναι αντικειμενικά με βάση την τηλεθέαση γενικά του μπάσκετ και των αγώνων των συγκεκριμένων ομάδων. Αντίθετα πιστεύω οτι είτε το συνολικό ποσό που πληρώνει η ΕΡΤ (δημόσιο) είναι υπέρογκο είτε ανισοκατανεμημένο, είτε και τα 2 μαζί.
    Μία λύση λοιπόν θα ήταν όλοι να αρχίσουν να λένε αλήθειες.
    Εχω την εντύπωση λοιπόν οτι πολλοί "πρόεδροι" εδράζουν την αντίδρασή τους, στο γεγονός οτι δεν θέλουν να παραμείνουν άλλη μια χρονιά "απλήρωτοι σάκκοι του μποξ".
    Αυτά όλα δεν είναι αντίθετα στην κριτική που τους γίνεται απο την κουρούνα, που είναι σωστή, απλά υπολογίστε τα σα συμπληρωματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως και στο ποδοσφαιρο ετσι και στο μπασκετ, οι παραγοντες των "μικρων" ομαδων βολευονται στο να παριστανουν τους κομπαρσους αρκει να πληρωνονται απο ΟΠΑΠ και ΕΡΤ και ουδολως ενδιαφερονται για το καλο του αθληματος (οκ στο ποδοσφαιρο εχουν ξεπερασει καθε οριο λαμογιας και ισως η συγκριση να ειναι βαρια).
    Το θεμα εινα ομως, οτι προκειται για ΕΤΑΙΡΙΕΣ επαγγελματικου αθλητισμου. ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Εαν δεν μπορει η χωρα μας να σηκωσει επαγγελματικο αθλητισμο ας μην το κανει. Θα πρεπει ομως να σταματησει το κρατος να προικιζει ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ κοκ. Μια χαρα θα ειναι ο ΟΠΑΠ αν βγαλει απο τα παιχνιδια του τα ελληνικα πρωταθληματα.
    ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ας πανε να παιξουν σε καμια Αδριατικη Λιγκα. Ουτως ή αλλως και οι επιτυχιες αυτων των 2 ομαδων αποτελεσματα χορηγιων των ιδιοκτητων τους ειναι, αν δεν υπηρχαν Γιαννακοπουλοι και Αγγελοπουλοι θα ειχαν φαληρισει κι αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις βγήκε η είδηση(?)ότι η ΕΡΤ πρτίθεται να αποσύρει και την τελευταία πρόταση της και να μην ενδιαφερθεί καθόλου για την Α1..Κατά την άποψή μου ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ αφού δεν είναι αυτή που θα σώσει το μπάσκετ και που θα κάνει μάγκες τους άχρηστους που το παίζουν προεδράρες..ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΩΡΕ?? ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ,ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΝΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ...ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΧΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνήθεια δύσκολα κόβεται ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς. Σε ένα πραγματικό περιβάλλον αγοράς , προσφοράς και ανταποδοτικότητας οι πρόεδροι θα ήξεραν πως οι μαγκιές τους δεν θα έπιαναν μία...
      Τη δημόσια τηλεόραση όμως την έχουν συνηθίσει (και τους έχει συνηθίσει) διαφορετικά. Περιμένουν να μεσολαβήσει κάποιος με επιρροή και να αυξηθεί η προσφορά. Μήπως αυτός ο κάποιος από την τσέπη του θα τα βγάλει;
      Υπάρχει και η γνωστή ιστορία με το ποδόσφαιρο , όπου φυσικά το άθλιο τηλεοπτικό προϊόν έχει υπερκοστολογηθει.. Γιατί άραγε; Μπαίνει και η χορηγία του ΟΠΑΠ και καλά να είμαστε.
      Γνωρίζει κάποιος από το περιοδικό πόσα ευρόπουλα αντιστοιχούσαν σε κάθε ομάδα από τα τηλεοπτικά αν δέχονταν την πρόταση της ΕΡΤ; Γιατί δεν έχουν πια και τα μεγάλα μπάτζετ να συντηρήσουν. 300 -500 χιλιάρικά πρέπει να πάιζουν σχεδόν όλοι εκτός από ΠΑΟ_ΟΣΦΠ. Ας φροντίσουν να κόψουν και κανά εισιτήριο (αν δεν έχουν τουλάχιστον 2000 Μ.Ο. εισιτήρίων δεν χρειάζονται ατην Α1 - από λίγους θα λείψουν εξάλλου...), να βρούν τις χορηγίες τους και ότι μπορούν από τα τηλεοπτικά αλλιώς ας το αφήσουν το επαγγελματικό μπάσκετ

      Διαγραφή
  5. Βλέπω το ματς τώρα με περιγραφή Νάτου. Δε γνωρίζω αν είναι αξιόλογος ή οχι και δεν με ενδιαφέρει.
    Αποφάσισα οτι η ΕΤ δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα στο μπάσκετ και στις ομάδες, γιατί αν απο το Χατσητέτοιο πάμε στο Βαγγελάκη το γαυράκι και τώρα στο Νάτου, εγώ σαν πολίτης με 47% μείωση μισθού δεν θέλω τα λεφτά της δημόσιας τηλεόρασης να διατίθενται σε ένα σύστημα των 2 ομάδων.
    Αει σιχτιρ πια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @polykos
    Μην κάνεις συγκρίσεις. Είναι εντελώς άνισες και αυτό που ψάχνεις δεν μετριέται. Το θέμα είναι και παραμένει ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΑΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΞ. Οχι πόσο πρέπει να πληρωθούν για να τρώνε σφαλιάρες από τους δύο αιώνιους/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θέμα με τα κεφαλαία γράμματα, έχω γνώμη, μπορεί να είναι βέβαια η μισή πλευρά του φεγγαριού, αλλά δεν είδα κανένα να κάνει κάτι γι΄αυτό. Ούτε έρευνα, ούτγε κείμενο, ούτε μια παρέμβαση απο τους επαγγελματίες του χώρου. Απο αθλητές έως δημοσιογράφους. Αν θέλεις κάποια στιγμή να το πιάσουμε το θέμα με τη συμμετοχή και όλου του μπλόγκ. Πιστεύω οτι θα βρούμε αρκετά ενδιαφέροντα να συζητήσουμε.
      Ακριβώς εκεί στην ανυπαρξία λοιπόν πραγματικής έγνοιας για το άθλημα, φτάνουμε να παρατηρούμε το φαινόμενο 12 ομάδων σάκκων του μποξ. Το αυτονόητο απλά παρατήρησα. Και με δεδομένο την αποδοχή αυτής της κατάστασης απο τους διαχειριστές προέδρους, λέω οτι η συμπεριφορά τους είναι σαν να λένε "πληρώστε με επιτέλους για να τρώω ξύλο".

      Διαγραφή
  7. @πανος
    το ποδόσφαιρο υπερκοστολογήθηκε με τις ευλογίες και τις πλάτες του ΟΠΑΠ στην περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σαφώς και δεν αξίζει ούτε το 1/10. Από την άλλη όμως πρόσεξε τι συμβαίνει. Μια μέτρια ποδοσφαιρική ομάδα παίρνει από χορηγείες και τηλεοπτικά κάπου ανάμεσα στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Δεν μιλάμε για εισιτήρια και άλλα διαφημιστικά έσοδα (αν και όπου υπάρχουν), ούτε για χρήματα από τηλεοπτικά ευρωπαϊκά δικαιώματα. Μόνο που πάνω από τα μισά τα παίρνει από την ελεύθερη αγορά.
    Στο μπάσκετμ τα 4 εκατομμύρια ευρώ δεν τα φτάνουν αντίστοιχα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ μέσα.
    Τώρα για τις υπόλοιπες ομάδες σύμφωνα με την τελευταία πρόταση της ΕΡΤ κάθε μια θα έπαιρνε από 100 χιλιάρικα συν την χορηγεία του ΟΠΑΠ θα πήγαινε γύρω στα 250-300 ανά περίπτωση. Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ δεν ξέρω ομάδα πλην ίσως του Πανιωνίου που να έχει μπάτζετ φέτος. Ολες είναι γύρω η κοντά στα 300 από πέρσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @polykos
    Κάτσε τώρα γιατί με μπέρδεψες. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να πληρώσει γιατί δεν έχει καλούς σχολιαστές ή γιατί δεν αξίζει το πρωτάθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, προσπάθησα να κάνω ένα συμπυκνωμένο ευφυές σχόλιο. μάλλον ατύχησα, μπορεί και οχι.
      Πάντως όταν ο Νάτου λέει οτι απουσιάζει απο τον ΠΑΟ ο Λάσμε (δεν έχει έρθει ούτε για διακοπές στην ελλάδα), είναι απρεπές να μην γνωρίζει οτι απουσιάζε ο βασικός Μπούκερ που είναι με τον Πανιώνιο 53 μέρες και απλά του έτυχε προχτές να γεννηθεί κόρη του.

      Κύπελλο ήταν. 50-50 υποτίθεται. Τυπικά υπάρχει γηπεδούχος. Δε μιλάμε για διαιτησίες και τέτοια, "πιπέρι" στο μπάσκετ δεν υπάρχουν αυτά. Υποθέτω οτι ο δημοσιογράφος στηρίζει την αντικειμενικότητα των γεγονότων. Δεν το αναπτύσσω άλλο γιατί βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια.

      Διαγραφή
  9. Κουρούνα ξέρεις τι παίζει με την εκδήλωση του Άρη σχετικά με τον Γκάλη; Ελπίζω να γίνει κάτι αντάξιο του μεγαλύτερου Έλληνα αθλητή και όχι μια απλή... ξεπέτα για να μπουν λεφτά στα ταμεία τη ΚΑΕ. Πραγματικά ο Γκάλης αξίζει (επιτέλους) μεγάλες τιμές απ' όλους μας για όσα έχει προσφέρει στους αθλητικούς χώρους!

    ΥΓ Αυτό το έρμο κλειστό του ΟΑΚΑ πότε θα πάρει επιτέλους το όνομα του μεγάλου Νικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μην ξεκινησει ποτε το πρωταθλημα. Ετσι κι αλλιως ειναι χαμηλοτατου επιπεδου φετος. Θα βολευτουμε με Ευρωλιγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουρούνα διάβασα πως ο Καλκαβούρας ξυλοκοπήθηκε κατά την έξοδο του απο το ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα του παο με τον πανιώνιο. Εχείς μάθει τίποτα σχετικά για το ποιοι μπορεί να ήταν αυτοί που τον χτύπησαν;Μήπως έχει σχέση ότι δουλεύει στο mega ιδιοκτησίας Βαρδηνογιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Kostas
    Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι συζητήθηκε και η πιθανότητα εμπλοκής του Γκάλη στα διοικητικά. Το κλειστό θα ονομαστεί Νίκος Γκάλης όταν αποφασίσει ο...Θεός του μπάσκετ ότι του αξίζει τέτοια τιμή. Για την ώρα ο Θεός του μπάσκετ, δηλαδή οΒασιλακόπουλος, βαφτίζει κλειστά όπως αυτό στην Αμαλιάδα με το δικό του όνομα (είναι ζήτημα του πως πιστεύει ο καθένας την ιεραρχικη΄αξία της προσφοράς) και αναθέτει με κάθε ευκαιρία στην πόλη διεθνείς διοργανώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @κυριακή
    το περιστατικό δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Εκείνο που μπορώ να σου πω με κάθε βεβαιότητα είναι ότι αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με εργασιακές σχέσεις και Mega και Βαρδινογιάννη. Δεν θα ρωτήσεις γιατί είμαι τόσο βέβαιος γιατί εννοείται ότι δεν θα πάρεις απάντηση. Απλά για να μη μένουν δημόσια απορίες θα πω ότι ουδέποτε ενοχλήθηκε άνθρωπος του Mega στο ΟΑΚΑ (τουλάχιστον τα τελευταία πολλά χρόνια) οπότε είναι απίθανο να έχει γίνει η αρχή τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ για αυτό σε ρώτησα. Μου φάνηκε πολύ περίεργο τόσα χρόνια που ο Τζίγγερ ήταν στην ΠΑΕ και οι σχέσεις ειδικά των οργανωμένων μαζί του ήταν άθλιες δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Επίσης πάει και κάπου αλλού το μυαλό μου αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΠΩΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ntinto
    <Μην αγχώνεσαι έχει αρκετές μέρες ακόμη για να τελειώσει η προθεσμία και ειδικά τώρα που δεν ξεκινάει στην ώρα της η σεζόν δεν υπάρχει βιασύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπαρχει και παραυπάρχει βιασύνη,σόρυ κιόλας,γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ αγαπητή κουρούνα...Και αυτό με τηνπροθεσμία στις 15 Οκτώβρη δεν το καταλαβαίνω...Δηλαδή τώρα εγώ που θέλω να πάω να δω στις 11 Οκτώβρη στο ΣΕΦ με την Κάχα πρέπει να πάω και να σκάσω ένα 10ευρο έτσι ενώ μπορεί ας πούμε μπορεί να έχω κερδίσει διαρκείας την ίδια στιγμή...Χωρίς παρεξήγηση,αλλά κάτι τέτοια πρέπει να τα βάζετε στο πρόγραμμα..Όπως και το ότι το διαρκείας το 98% των φιλάθλων το παίρνει για ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ και όχι για το ελληνικό πρωτάθλημα...Αυτό το "δεν υπάρχει βιασύνη" μάλλον λίγο άκυρο ήτανε χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω λεω να ξανανοιξει το 901 και η καλυψη του πρωταθληματος να γινεται απο εκει.Η δε καλυψη του στον εντυπο τυπο ας γινεται απο τον Ριζοσπαστη.Αφου οι ομαδες θελουν κομουνιστικο πρωταθλημα τοτε ας το κανουμε σωστα.Τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή