Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ματ Τζάνινγκ, το επόμενο αστέρι της Ευρωλίγκας

Τα παιχνίδια του τουρνουά που μετέχει ο Ολυμπιακός στο Σάσαρι μεταδίδονται ιντερνετικά μέσω του site videolina. Χθες, παρακολουθώντας τα παιχνίδια (και δεν ήταν μόνο δική μου εντύπωση) διαπίστωσα ότι τελικά η Σιένα υπάρχει και μετά τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Οχι γιατί διέλυσε την ομάδα του πρώην προπονητή τους (αλλά και του Μακάλεμπ). Φιλικά είναι αυτά και δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στην παρούσα φάση, για αυτό και δεν θα γράψω τις εντυπώσεις μου από τον Ολυμπιακό (ακόμη τουλάχιστον...).
Οι Ιταλικές ομάδες τηρουμένων των αναλογιών και των χρημάτων που ξοδεύουν μπορεί να έχουν τους πιο ποιτικούς (αναλογικά πάντοτε) ξένους στην Ευρώπη. Ακόμη και στην Ιταλική Α2 βρίσκεις εύκολα Αμερικάνους-διαμάντια! Νομίζω, ότι η Σιένα θα μας συστήσει μετά τον ΜακΙντάιερ και τον  Μακάλεμπ τον επόμενο σπουδαίο γκαρντ. Τον Ματ Τζάνινγκ. Μόλις 24 ετών (αυτό είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα, ενθουσιασμός vs. απειρίας) με μπόι 1μ.97 είναι ένας σπάνιος συνδυασμός παικτη που μπορεί να παίξει με την ίδια επιτυχία και με τη μπάλα στα χέρια και στο ''φτερό'' σαν σουτέρ αξιώσεων. Αθλητικός αλλά και εγκεφαλικός ταυτόχρονα μπορεί να σκοράρει ή να δημιουργήσει.
Απόφοιτος του κολεγίου Νορθίστερν, ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του, πέρασε απαρατήρητος από τις ομάδες του ΝΒΑ δεν έγινε ποτέ ντραφτ και έπαιξε δύο χρόνια στην D-League, το πρωτάθλημα ανάπτυξης του ΝΒΑ που απορώ γιατί δεν αποτελεί δεξαμενή άντλησης παικτών από τις ελληνικές ομάδες που το αγνοούν ή το σνομπάρουν. Πριν από δύο χρόνια οι Σανς του έδωσαν ένα συμβόλαιο το οποίο τρέχει ακόμη αλλά προτίμησαν να τον αφήσουν στη D-League και πλέον τον παρακολουθούν στην Ευρώπη. Πέρσι, πήγε για 120.000 δολάρια στην Κασάλε και φέτος μετακόμισε στη Σιένα όπου είναι μάλλον βέβαιο ότι θα αυξήσει τις μετοχές του. Η δύναμη και η έφεσή του στην άμυνα είναι ερωτηματικά πάντως που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη όσον αφορά το ψηλότερο επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το σχετικό βίντεο όχι από τον χθεσινό αγώνα αλλά από τα περσινά του κατορθώματα....



22 σχόλια:

  1. http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/euro-signs.html se prolavane gia prwti fora isws oso kairo se diavazw... panta filika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dimitris
    Το χαίρομαι ιδιαίτερα που με προλάβατε...διότι πολύ απλά σημαίνει ότι δεν ήταν μόνο δική μου ιδέα και συμφωνούν και άλλοι. Δεν τον είχα δει τον μάγκα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον είχα δει στο summer league πέρυσι, και θυμάμαι οτι μου είχε κάνει εντύπωση το πόσα rebounds μάζευε για το ύψος του. Καλός παίχτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο Κουρούνα και καλώς σε βρήκαμε! Συγνώμη που θα βγω λίγο off topic, αλλά τελικά ο ΠΑΟ θα πάρει 4αρι; Επίσης, το περιοδικό θα τηρήσει την παράδοση με εισιτήρια διαρκείας για όλες τις ομάδες; Αν ναι το concept θα είναι όπως πέρσι (δηλ. απο το blog σου) ή απευθείας μέσω του περιοδικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα για το ncaa τι έχεις να πεις? Αποσύρθηκε ο Jim Calhoun, ο Gillispie είναι στο νοσοκομείο μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στο Texas, και η μισή big east την κάνει για acc..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουρούνα το περιοδικό γιατί το μειώσατε στις 70 σελίδες απο 80 που ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Κώστας
    Ο Παναθηναϊκός θα πάρει τεσάρι. Νομίζω σχετικά σύντομα. Με τα διαρκείας το ψάχνουμε με τις ομάδες και σίγουρα κάτι θα κάνουμε. Οτι είναι θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος (ως διαδικασία) και αποτελέσματα μέσω μπλογκ. Διαφορετικά δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @panos 919
    Δεν έχω παρακολουθήσει τη φουρνιά των rookies για να δω ποιός μπορεί να είναι καλός. Ο Καλχούν φεύγει ως θρύλος, το Τέξας απλά έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου. Εχει αρχίσει και με εκνευρίζει το όλο σύστημα. Ολα τα κολέγια πληρώνουν και τιμωρούνται μόνο όσοι πιάνουν ή όσους τους ρουφιανεύουν αντίπαλοι. Πολύ υποκριτικό. Ισως έπρεπε να βρεθεί κάποια ενδιάμεση λύση. Το NCAA, τα κολέγια και οι προπονητές στην πλάτη των παικτών κερδίζουν εκατομμύρια και οι παίκτες δεν ποαίρνουν ούτε σεντς.Αυτά τα περί δωρεάν σπουδών και υποτροφιών τα ακούω βερεσέ επίσης διότι κανείς σποιυδαίος παίκτης δεν αποφοίτησε και όλοι μόλις έχουν δικαίωμα την κάνουν για το ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @earl the goat
    Το περιοδικό εδώ και επτά οκτώ μήνες βγαίνει σταθερά σε ένα μέγεθος (70 σελίδες). Βγάλαμε το καλοκαιρινό τεύχος με 16 σελίδες παραπάνω επειδή θα έμενε στα περίπτερα παραπάνω χρόνο λόγω Αυγούστου και χωρίς αύξηση της τιμής. Αρα δεν μειώσαμε τίποτα. Απλά δώσαμε σε ένα τεύχος περισσότερο ύλη χωρίς να το διαφημίσουμε και με την επιβάρυνση (σε κόστος χαρτιού κλπ.) δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. από το τεύχος 272 μέχρι και το 279 το περιοδικό ήταν 86 σελίδες και πάλι 4 ευρώ έκανε. απλά επειδή 70 σελίδες για μηνιαίο περιοδικό μου φαίνεται λίγο, γι αυτό ρώτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει, το παιδί όπως φαίνεται είναι όντως εξαιρετικός σουτέρ αλλά και σχετικά καλός στο να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του ή δίνοντας ασίστ στους συμπαίκτες του. Το αν θα γίνει star στην Euroleague όμως είναι ένα μεγάλο ερώτημα γιατί ούτε για τις αμυντικές του ικανότητες διακρίνεται αλλά ούτε και την απαιτούμενη δύναμη και ταχύτητα έχει. Ίσως να μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός ρολίστας σε τοπ ομάδες τυπου ελληνικών,ισπανικών Cska. Ίσως ένας χειρότερος Langdon.

    Απλά να θυμίσω οτι και ο Hines πρωτόπαιξε στην Ευρώπη στην LegaDue Ιταλίας. Αρα επαναλαμβανόμενη σύμπττωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα καλησπέρα. Παρατήρησα ότι όλο και σπανιότερα αναρτάς σχόλια, γιατί αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @antpapreth
    Οι Ιταλικές ομάδες έχουν εξαιρετικό δίκτυο scouting. Το πρωτοξεκίνησε ο Μεσίνα στη μπολόνια. Στα summer league υπάρχουν πάντοτε 15-20 άνθρωποι Ιταλικών ομάδων. Και στη lega due όντως έχουν πρωτοεμφανιστεί μερικοί εξαιρετικοί παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @gk
    Αν εννοείς δικά μου σχόλια η εξήγηση είναι μια: Πάντοτε γράφω όταν έχω κάτι να γράψω. Δεν γράφω από υποχρέωση.
    Τα σχόλια των επισκεπτών είναι ελεύθερα όπως πάντα απλά κόπηκαν μετά τα καλοκαιρινά κρούσματα τα ανώνυμα. Παρόλα αυτά όλοι όσοι γίνονται μέλη του ιστολογίου σχολιάζουν ελεύθερα. Από την πλευρά μου απαντάω σχεδόν σε όλα τα σχόλια ή τουλάχιστον σε όσα απαιτείται δική μου απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κουρούνα η επίθεση που εξαπέλυσαν οι Αγγελόπουλοι εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ως προς τα οικονομικά της ΚΑΕ ξεπερνάει τα όρια της απλής κόντρας αφού κατηγορούν τους Γιαννακόπουλους για φοροδιαφυγή. Ξέρεις ποια ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Δημήτρη και θα υπάρξει συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή, ξέρω οτι δεν είμαστε αρμόδιοι να σχολιάσουμε τα οικονομικά των δυο μεγάλων ΚΑΕ, λόγω ελλιπών στοιχείων, αλλά μην την ψάχνεις με αυτό το θέμα. Όποιος νομίζει οτι οι Αγγελόπουλοι/Γιαννακόπουλοι κλπ είναι ''παναγίτσες'' (και σε άλλα οικονομικά θέματα αλλά και) όσον αφορά την εφορία, ζει στον κόσμο του.. Να είσαι σίγουρη οτι όταν παίζονται τόσα εκατομμύρια όλοι αυτοί (γιατί περί επιχειρηματιών πρόκειται) κάνουν τα δικά τους.. Γνώμη μου είναι οτι πρόκειται απλά για δημιουργία εντυπώσεων, ανάλογα με την επικοινωνιακή πολιτική/στρατηγική του καθενός.

      Διαγραφή
  17. @Κυριακή
    Εκείνο που ξέρω να σου πω με βεβαιότητα είναι
    α. Στον Ολυμπιακό εδώ και πολύ καιρό ''ψάχνονταν'' με τα ποσά που αναφέρονται στα συμβόλαια των παικτών του Παναθηναϊκού που έχουν κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ και ειδικά με αυτό του Διαμαντίδη. επειδή κάτι είχα ακούσει ήθελα μάλιστα να το γράψω στο τελευταίο τεύχος ως μια....προοπτική αντιπαράθεσης αλλά πίστεψα ότι δεν θα δοθεί δημόσια διάσταση στο όλο ζήτημα και το άφησα.
    β. το όλο θέμα σίγουρα θα έχει συνέχεια. Παλαιότερα, επί Θανάση-Παύλου και Σωκράτη υπήρχε μεν η αντιπαλότητα αλλά υπήρχε και πολύ καλή φιλική σχέση μεταξύ τους. Οταν τα γραφεία της επιχείρησης των δύο αδελφών έφυγαν από το κέντρο της Αθήνας (πρέπει να ήταν γύρω στο 1993) και πήγαν αρχικά στο Μαρούσι (αργότερα κατέληξαν εκεί που είναι σήμερα στη γέφυρα της εθνικής μοδού στην Βαρυμπόπη) ο πρώτος που έστειλε δώρο ήταν ο Κόκκαλς. Ενα ασημένιο διακοσμητικό γραφείου. Γράφω τη λεπτομέρεια για να μη νομίσει κανείς ότι τα βγάζω από το μυαλό μου... Τώρα πια δεν υπάρχουν τέτοιου είδους δεσμοί και η νέα γενιά λειτουργεί διαφορετικά. Το μυστικό δεν είναι στο τι είναι (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) αλλά σε αυτό που είπε ο Γιαννακόπουλος στη συνέντευξή του. Αντι-Παναθηναϊκοί και αντί-Ολυμπιακοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κουρούνα καλησπέρα.
    Έχεις καθόλου πληροφορίες από το περιβάλλον Ομπράντοβιτς τι εντύπωση έκαναν οι δηλώσεις του Δημητράκη;Ο ίδιος ασχολειται καθόλου με την ομάδα; θεωρεί πιθανό να επιστρέψει στο μέλλον; θα μάθουμε επιτέλους και επίσημα τον λόγο που έφυγε; Θεωρώ ότι όντας ένας από αυτούς που δάκρυσαν στο άκουσμα της φυγής του έχω δικαίωμα να μάθω ΓΙΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @gk
    Νομίζω ότι με όσα έγραψα στο περιοδικό τους περασμένους μήνες και όσα έγραψα και εδώ υπάρχει από μέρους μου μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα άσχετη με τα όσα ειπώθηκαν και από τις δύο πλευρές δημόσια. Από τον Φεβρουάριο είχα γράψει ότι στον καινούργιο Παναθηναϊκό (τότε δεν υπολόγιζα την ανάμειξη του Δ.Γ. αλλά αυτό δεν άλλαξε πολύ το τοπίο στη συνέχεια) δεν χώραγε ούτε ο Ομπράντοβιτς ούτε οι έξι ξένοι της περασμένης σεζόν. Οποιος διαβάζει τη στήλη μου το ήξερε.
    Το μπάτζετ ήταν αποφασισμένο ανεξάρτητα από το αν θα ανακατευόταν ενεργά η οικογένεια ή όχι. Στο μμπάτζετ αυτό δεν χώραγε ο Ομπράντοβιτς και ο Διαμαντίδης παρέα. Η ο ένας ή ο άλλος. Ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ψυχισμό φιλάθλων ή οπαδών όπως εσύ, έπαιξε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από τον Φεβρουάριο και ήταν μάλλον δυσαρεστημένος που δεν του ξεκαθάριζαν αν θα έμεναν ή θα έφευγαν οι Γιαννακόπουλοι. Και οι δύο πλευρές είχαν πάρει θέσεις αλλά τελικά επέλεξαν αντί για μάχη χαρακωμάτων ένα βελούδινο διαζύγιο το οποίο συντηρούν. Ο ένας με τη σιωπή του και ο άλλος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κουρούνα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα τι γίνεται; Πριν λίγες μέρες ο Βαγγέλης Ιωάννου είχε πει σε δηλώσεις του πως η ΕΡΤ ενδιαφέρεται να τα αποκτήσει. Μόνο η ΕΡΤ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρων ή και ο Νοva; Επίσης με τον πελεκάνο τι στο καλό γίνεται; Μερικά ραπορτάζ γράφουν πως μόνο ο Άρης ενδιαφέρεται και θα υπογράψει εκεί άλλα ότι μάλλον θα πάει στον πάο.
    Υ.Σ Ακόμα ο Δημήτρης κινείται για την απόκτηση κάποιου κινάζου παίκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κουρούνα,...τεχνιέντως δεν απάντησες στις υπόλοιπες ερωτήσεις μου.
    Τι εννοούσε ο ΔΓ για τον Ιτούδη, πως και γιατι να αποδομήσει την ομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή