Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοκρατικά δικαιώματα

Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στις εκλογές της ομοσπονδίας μπάσκετ θα εμφανιστεί και υποψήφιος (ένας δυστυχώς) που δεν θα είναι της αρεσκείας και της έγκρισης του απόλυτου άρχοντα,του πολυχρονεμένου πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ. Μια υποψηφιότητα που δεν έχει ελπίδες έχει κινητοποιήσει συναγερμό στο επιτελείο της ΕΟΚ που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα συγκεντρωθεί εκτάκτως σήμερα για να....συζητήσει το θέμα!
Ο άνθρωπος που τόλμησε να κάνει το μέγα ατόπημα λέγεται Ποφάντης (λυπάμαι για την έλλειψη στοιχείων αλλά η δημοκρατική ΕΟΚ δεν μας έχει δώσει τον κατάλογο υποψηφίων) και ανήκει στο μικρό φιλοπρόοδο σωματείο του Ιάσωνα Κολωνού που αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της ΕΣΚΑ. Δεν τον γνωρίζω ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του αλλά εδώ και μέρες διασκεδάζω αφάνταστα με τον...πανικό της ΕΟΚ και την ιδέα του ''στατιστικού λάθους''. Να βρεθεί δηλαδή ένας παρείσακτος στο κελιστό κλαμπ του ΔΣ.
Μάλιστα, του ασκήθηκαν διακριτικές πιέσεις να μην υποστηρίξει την υποψηφιότητα του αφού δεν έχει ελπίδες εκλογής και από όσα έμαθα ο άνθρωπος τους μίλησε περί ''δημοκρατικών δικαιωμάτων''. Στο παρελθόν, διάφοροι φιλότιμοι εργάτες του μπάσκετ που δημιουργούσαν ''επαναστατικούς μπασκετικούς πυρήνες'' κόντρα στις επιθυμίες του αρχηγού βίωσαν δυσάρεστες στιγμές. Συνηθέστερη όλων να πηγαίνουν σε γενικές συνελεύσεις και να ανακαλύπτουν εκεί ότι ως δια μαγείας το σωματείο που τους είχε υποδείξει άλλαξε ξαφνικά την προηγούμενη εκπρόσωπο και δεν είχαν δικαίωμα και εξουσιοδότηση να ψηφίσουν. Διότι, το θέμα δεν είναι η εκλογή αλλά η ηδονή του 99,9% που δείχνει και διαωνίζει την απόλυτη εξουσία.
Από το μπλοκ του Βασιλακόπουλου αποχώρησαν δύο παράγοντες. Ο επί τριάντα χρόνια ταμίας της ομοσπονδίας Απόστολος Τασούλας και ο υπεύθυνος πρωταθλημάτων Μιχάλης Βιντζηλαίος. Και οι δύο αν δεν κάνω λάθος αποσύρθηκαν αφού συμπλήρωσαν την ηλικία των 80 ετών. Δεν τα γράφω ειρωνικά όλα αυτά, αντίθετα και οι δύο έκλεισαν ένα κύκλο μεγάλης προσφοράς στην ομοσπονδία ή στα τοπικά πρωταθλήματα αφού ο Βιντζηλαίος διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΣΚΑ πριν τον ξηλώσει η λαίλαπα Βασιλακόπουλου (το 1983 με διάδοχο του τον Ζερβουδάκη), περάσει στην αντιπολίτευση -την τελευταία σοβαρή κίνηση που υπήρχε- και αργότερα μαζί με άλλους συνοδοιπόρους του αφομοιωθούν και συμπράξουν με την πλευρά του ''πατερούλη''!
Νέα πρόσωπα (το νέα μπαίνει άνετα και σε εισαγωγικά) ο καλός φίλος του πατερούλη και πρόεδρος της ΕΣΚΑ Δημήτρης Μπασούρης, ο Λιβιεράτος του Πειραϊκού (από την παλιά καλή παρέα του πατερούλη) και ο Λιβέρης Ανδρίτσος που προορίζεται να αναλάβει υπεύθυνος εθνικών ομάδων στο πλευρό του Γιώργου Κολοκυθά.
Οσοι με διαβάζουν και τυχαίνει να ψηφίζουν να θυμηθούν ότι μια ψήφος στον εκπρόσωπο του Ιάσωνα Κολωνού δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα αλλά θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους μελλοντικούς τολμηρούς να αμφισβητήσουν την προλεταριακή μπασκετική δικτατορία...

12 σχόλια:

  1. Ε, ρε μπατσες που πρεπει να πεσουν. Βγαλτε ρε τον μακαρο απ' την μπουζου να καθαρισει για παρτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου βρε Kourouna!Καλό φθινόπωρο μωρέ!!!

    Υ.Γ: Μου χρωστάς ένα δανεισμό βιβλίου.Έφαγα πολλές μέρες και χρόνο ψάχνοντας τη "Γλυκιά Αιωνιότητα" η οποία,δυστυχώς,είναι πλέον out of print από τον ελληνικό εκδότη.

    Υ.Γ2:Είμαι πάλιουρας,αλλά το όνομα με το οποίο έγραφα,δε θα το πώ για ευνόητους λόγους.Καλή μπασκετική σεζόν σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @karaflodaimon
    Σιγά μη δανείζω βιβλία. Για κορόιδο με έχεις...
    Αλλά επειδή είσαι...πάλιουρας παράγγειλε το και με έκπτωση να σου έρθει delivery at home

    http://bestseller.gr/main.php?id=11&book_id=5368

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλος πόνος ο δανεισμός βιβλίων παιδιά..Τα πιο πρόσφατα που θυμάμαι είναι ένα εγκλημα και τιμωρία που ''έφαγα'' απο ένα φιλαράκι και ένα εκκρεμές του Φουκώ που μου έφαγαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.
    Το μόνο πράγμα πλέον που δεν δανείζω είναι τα βιβλία μου.Ούτε στη μάνα μου και δεν αστειεύομαι. Όταν σπούδαζα είχε δώσει βιβλία σε γνωστούς και κάποια απο αυτά αγνοούνται ακόμη.
    Κουρούνα σε πολλά blogs διαβάζω πάρα πολύ καλά λόγια για τον βοηθό του Πεδουλάκη τον Μανωλόπουλο και πόσο καλή δουλειά κάνει στο τομέα της άμυνας. Πολλοί γράφουν πως αποτελεί σημαντική προσθήκη στο προπονητική ομάδα.Ποια η γνώμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γω τα αγαπημενα-αγαπημενα δεν τα δινω γιατι τα μεγαλα βιβλια τα διαβαζεις πολλες φορες μες στη ζωη σου,αλλα τα χαριτωμενα-καλα κτλ τα δινω αμεσως μολις τα τελειωνω σε αλλους και ας μην τα βλεπω ποτε πισω,σε φαση πρεπει να κινηθει,αυτος πρεπει να το διαβασει,θα το νιωσει πιο πολυ απο μενα κτλ.
    Νεστωρ Κομματος στον ΠΑΟ και δεν ειμαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bρέέ,η γνώση πρέπει να μοιράζεται.Δώστε βιβλία στο λαό!Kourouna,μάλλον δε με κατάλαβες.2 φορές το παρήγγειλα το βιβλίο από διαφορετικές οδούς και 2 φορές με γείωσαν.Από ότι μου είπαν,μόνο άν έχει ξεμείνει σε κανένα βιβλιοπωλείο,αλλά δεν μέχρι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @panos919
    Μην παραπονιέσαι γιατί αφού ''τρως'' και εσύ βιβλία έχεις λερωμένη τη φωλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @κυριακή
    Ο Μανωλόπουλος είναι πολύ καλός προπονητής. Και έχει και πολύ δρόμο μπροστά του. Συμφωνώ με όσους τα γράφουν. Είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @karaflodaimon
    Συμφωνώ ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Ενίοτε και δωρεάν. Για αυτό προτιμώ να κάνω δώρο βιβλία. Αλλά τα δικά μου είναι δικά μου. Ασε που μερικά δεν μετακινούνται γιατί μπορεί και να διαλυθούν. Εκδόσεις 80 και 100 χρόνων πριν που να της δώσω, εςδώ φοβάμαι να της ανοίξω μη μου μείνουν στο χέρι!
    Αν τη βρω τη Γλυκιά αιωνιότητα σε κανένα στοκατζίδικο βιβλίων να στην αγοράσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @karaflodaimon
    Αν πας μια βόλτα στο Ζάππειο στην έκθεση βιβλίου που είναι μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου θα βρεις στο περίπτερο των εκδόσεων Οξύ την Γλυκιά αιωνιότητα έναντι του ευτελούς τιμήματος των 9 ευρώ. Θα κάνεις και ωραία βόλτα στο Ζάππειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για ποια δημοκρατια μιλαμε εδω θα παρουμε και χρυσο στεμα για την στεψη του βασιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή