Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

All Star Basket 284

Αν τυχόν σας λείψαμε λόγω καλοκαιριού είναι ευκιαρία να...ξανασυντηθούμε μέσω του τεύχους 284 που βρίσκεται σε όλα τα περίπτερα της χώρας εδώ και μερικές μέρες. Ενα τεύχος...ορεκτικό για τη νέα σεζόν με αρκετές συνεντεύξεις προσώπων που βρίσκονται στην επικαιρότητα.
- Ο Στράτος Περπέρογλου εξηγεί στον Νικήτα Αυγουλή γιατί του πάνε τα....κόκκινα!
- Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναλύει στον Νίκο Μπουρλάκη γιατί πήρε τους συγκεκριμένους παίκτες ο Παναθηναϊκός φέτος το καλοκαίρι αλλά και επιμένει ότι η ομάδα του δεν είναι αουτσάιντερ παρά τις αλλαγές.
- Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης δίνει την πρώτη του συνέντευξη στον Δαμιανό Παπαχατζή και δημοιοποιεί τις προγραμματικές του δηλώσεις αλλά και τους στόχους του για την Α1.
- Ο Βασίλης Καββαδάς δίνει την πρώτη συνέντευξή του στον Νίκο Συρίγο και ανακαλύπτουμε ποιός είναι ο παίκτης που έγινε το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ της νέας χρονιάς. Μια συνέντευξη που ήδη έχει συζητηθεί και έχει αναπαραχθεί σε όλο το διαδίκτυο.
Το τεύχος περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως: Ανάλυση των αλλαγών που έγιναν φέτος το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ένα who is who των δύο Ελλήνων προπονητών που ανέλαβαν τους αιώνιους αντιπάλους, ένα ρεπορτάζ για την πτώση Άρη και ΠΑΟΚ αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια δεν θα γίνουν Ευρωπαϊκοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη, μια πρώτη εκτίμηση του συσχετισμού δυνάμεων στο ΝΒΑ μετά το μεταγραφικό καλοκαίρι, μια συνέντευξη του Λ. Τσόντζου μπασκετμπολίστα του Αμαρουσίου που κατάφερε να πάρει υποστροφία για το διάσημο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και φυσικά όλες τις μόνιμες στήλες. Φυσικά η Κουρούνα είναι σε μεγάλα κέφια και εξηγώ ποιός θα γίνει μάγκας τη νέα χρονιά, ποιό θα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα του Πεδουλάκη, ενώ ρωτάω ποιός έβαλε χέρι σε 25 χιλιάδες ευρώ και του τα ζητάνε πίσω...

15 σχόλια:

  1. Ποιός πλακώθηκε με ποιόν στο 3 on 3? Για πες για πες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωστό είναι με τον παππά και μια παιχτρια της γυναικείας εθνικής. Βέβαια και οι 3/4 των ανδρων ευκολα πλακωνονταν μεταξυ τους. Και οι 3 πλην γιαννοπουλου που το παιδι φαινεται οτι ειναι 10 φορες σοβαρότερος ψευτομαγκες που εκατσαν στις επιτυχιες τους και απο τοτε δεν εχουν κανει και τιποτα. Κρίμα ειδικα π ειναι μεγαλο ταλεντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @panos919
    O Παππάς έβρισε τη Σωτηρίου στη διάρκεια του αγώνα. Συμφωνώ και με την τοποθέτηση. Μπόγρης και Παππάς ουδέποτε έπεισαν με την πορεία τους αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά τους. Για αυτό γράφω και στο τελευταίο τεύχος σχετικά με το ποιός προπονητής θα έχει τον πιο δύσκολο χειμώνα στην Α1. Ουσιαστικά, εκείνη η φουρνιά των παικτών έχει συγκεντρωθεί πλέον σε δύο ομάδες: Τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο. Μόνο που αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός πήρε και τους καλύτερους-πιο εξελίξιμους παίκτες και ο Πανιώνιος μάζεψε φέτος όλους εκείνους που δεν έχουν προοδεύσει καθόλου και είναι αμφίβολο αν ποτέ θα συμβεί με μικρή εξαίρεση τον Κασελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σκουρτόπουλος θα έχει δύσκολο χειμώνα πιθανώς, αλλά απο οτι διάβασα στην συνέντευξη του Πεδουλάκη, μάλλον έχει σκοπό να παίξει με pg Ούκιτς και Διαμαντίδη στο 2.. Το έχει πιάσει αυτό που έγραψες και εσύ, οτι ο Κροάτης θέλει να κάνει κουμάντο, και άρχισε τα παραμύθια, οτι δηλαδή θα χρησιμοποιήσουν την ικανότητα του Διαμαντίδη με πλάτη κλπ.. Ο Ούκιτς με πρόσωπο και ο Διαμαντίδης με πλάτη.. Αυτό δεν είπε?

      Διαγραφή
  4. κουρούνα στον παο ακόμα περιμένουν τον Λάσμε ή κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @panos 919
    Αυτό θα είναι το πιο δύκολο σημείο στον φετινό Παναθηναϊκό. Δεν βλέπω να προχωράει το πράγμα με τον διαμαντίδη στο φτερό και τον Ούκιτς που πασάρει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με τη μπάλα στα χέρια. Εδώ ο Σπανούλης, όπως έγραψα, δεν του πήρε τη μπάλα από τα χέρια του Διαμαντίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Greg M
    Οταν έγραφα την απάντηση στο σχόλιο ο Κασελάκης ήταν ακόμη στον Πανιώνιο. Μετά πήγε σε...τέταρτη ομάδα τον ΠΑΟΚ μέσα στο ίδιο καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Κυριακή
    Περιμένουν να πέσει ο Λάσμε και κοιτάζουν διάφορες λύσεις μάλλον μετρίων ψηλών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κι από μένα στη νέα μορφή του ιστολογίου. Μέρες τώρα παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα όσα σημειώνεις, αλλά είπα να καθυστερήσω την παρέμβασή μου. Να σημειώσω τα εξής:
    -Έχοντας αγοράσει μεγάλη πλειοψηφία των τευχών του all star basket, τολμώ να πω ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πιο απολαυστικά. Ρεζουμάρει όλα τα τεκταινόμενα, με μόνο… «παράπονο» το ότι θα περίμενα λίγο πιο ιντριγκαδόρικες ερωτήσεις στις συνεντέυξεις. Εν’ πάση περιπτώσει, ουδείς μπορεί να καλύπτει πάντα το 100% των απαιτήσεων. Ανοίγω παρένθεση. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των συνεντεύξεων σε αθλητικά sites, έστω και με αναφορά της πηγής; Γιατί, στο συγκεκριμένο θέμα, το περιοδικό μέχρι πρότινος ήταν κάθετο. Το ρωτώ γιατί αρκετά μεγάλο μέρος των συνεντεύξεων αναπαρήχθη σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου. Δικό σας θέμα, ασφαλώς, απλά ήθελα να μου λυθεί η απορία, αν η αναδημοσίευση έγινε εν’ γνώση σας.
    -Στη δική σου στήλη, συμφωνώ στα περισσότερα. Ειδικά στο ζήτημα του προπονητή που… δε θα κάνει παρέλαση! Σε συζητήσεις το καλοκαίρι με διάφορους φίλους, μπασκετικούς, είπα ότι δε μου κολλάει το εγχείρημα του Πανιωνίου. Και το είχα πει όταν έγινε γνωστός ο προπονητής και πριν αποκτηθούν οι… «άτακτοι» (όπως τους κατονομάσατε) πιτσιρικάδες! Από διαίσθηση το είπα, έχοντας παρακολουθήσει τη σταδιοδρομία του κ. Σκουρτόπουλου. Τον εκτιμώ ως άνθρωπο, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας τόσο μεγάλης ομάδας, όπως ο Πανιώνιος. Εύχομαι να διαψευστώ, γιατί φέτος, πραγματικά, όποτε βρέθηκα στο κλειστό της Αρτάκης, απόλαυσα μπάσκετ. Κόσμος μπασκετικός, νέοι άνθρωποι, ωραία εικόνα ομάδας (και γειτονιάς, για να πω την αλήθεια), υγεία, διοικητική σταθερότητα. Απλώς, όσον αφορά τον Έλληνα κόουτς, έχω τις ενστάσεις μου στο κατά πόσο μπορεί να πετύχει. Κι αυτό έχοντας στο μυαλό μου τις χρονιές σε Περιστέρι (πρωτίστως) και Πανελλήνιο (δευτερευόντως). Κι ας ασχοληθώ λίγο με τα δυτικά προάστια. Το άκουγα τόσα χρόνια και το διαπίστωσα από πρώτο χέρι φέτος, ότι το Περιστέρι είναι η ομάδα που αναδεικνύει τους περισσότερους Έλληνες. Διότι έχει υπομονή, τεχνογνωσία και τις κατάλληλες υποδομές. Τη σεζόν 2009-10, λοιπόν, ως νεοφώτιστη στην κατηγορία και με τον κ. Σκουρτόπουλο στο τιμόνι, προέβη σε πολλά λάθη, κάνοντας μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Έχοντας μεγάλο προϋπολογισμό, δεν έδωσε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά έπαιζε κατά κόρον με τους ξένους, οι οποίοι την έκαναν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, βασική πεντάδα με τέσσερις ξένους, τους Χάμοντς, Φεϊζόν, Νέλσον και Άρνολντ. Μάλιστα, θυμάμαι τον τελευταίο (ο οποίος σημειωτέον ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) να παίζει επίτηδες άσχημα, ώστε να αποχωρήσει. Όπερ και εγένετο. Όσοι έχουν καλή μνήμη, θα το θυμούνται… Παρ’ όλα αυτά, οι ευκαιρίες προς τα ελληνόπουλα ήταν ελάχιστες, με εξαίρεση τον Μπράμος. Που ούτε αυτός όμως ήταν γέννημα-θρέμα του Περιστερίου. Εν’ ολίγοις, δεν δόθηκαν ευκαιρίες σε παιδιά από τα φυτώρια, όπως ο Μάντζαρης. Είχαμε δει ένα παιδί να παίζει αραιά και που με το “7” στη φανέλα (αυτό το νούμερο φορούσε τότε ο νυν γκαρντ του Ολυμπιακού), αλλά… όχι και πολύ συχνά. Παραλίγο, δηλαδή, να χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο, το οποίο «διεσώθη» χάρη στον Πεδουλάκη. Συμπερασματικά, ειλικρινά το λέω ότι δεν έχω το παραμικρό εναντίον του Σκουρτόπουλου, απλώς δε μου αρέσουν ιδιαίτερα οι εικόνες των ομάδων που έχει κοουτσάρει. Επαναλαμβάνω, ελπίζω να με διαψεύσει περίτρανα φέτος και θα είμαι ο πρώτος που θα τον επιβραβεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Στα των αιωνίων, στο ένα στρατόπεδο τα πράγματα είναι κατά το μάλλον ή ήττον γνωστά, αλλά θεωρώ ότι το κίνητρο σε σχέση με πέρυσι δεν είναι το ίδιο. Σίγουρα υπάρχει τεράστιο κίνητρο, αλλά, όταν έχεις κατακτήσει τα πάντα, δε γίνεται να έχεις την ίδια πείνα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει όλα τα συστατικά για να πετύχει, αρκεί να μην παρουσιαστεί χορτασμένος. Στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Παρ’ όλα αυτά, να θυμόμαστε ότι το Μάη ξυρίζουν τον γαμπρό, οπότε ας κάνουμε υπομονή. Προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι (για διάφορους λόγους, που θα εξηγήσω σε άλλο post) ο Παναθηναϊκός θα γίνει ο… μάγκας της υπόθεσης. Πρωτίστως λόγω προπονητή. Παράλληλα, κάτι μου λέει ότι στο τέλος της χρονιάς, ο Γιαννόπουλος θα έχει εντελώς διαφορετικό κύρος. Ελάχιστα έχω συνομιλήσει μαζί του, αλλά εύκολα κατάλαβα τη σοβαρότητα, την ταπεινότητα και την όρεξη για δουλειά που τον διακρίνει. Κι αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο για να φθάσεις ψηλά. Όσον αφορά τον… Λένο που έγραψες, ομολογώ ότι μου πήρε ώρα να καταλάβω που αναφέρεσαι. Δε διαφωνώ, αλλά πιστεύω πως λόγω καλού χαρακτήρα, ίσως κάνει στη μπάντα τον «εγωισμό» του. Ίδωμεν… Όπως και να ‘χει, Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης αξίζουν την υπομονή και τη στήριξη όλων ημών.
    -Περίμενα, σήμερα, ειδικό ένθετο μετά τη συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου από μέρους σου. Ειδικά εφ’ όσον δικαιώθηκες πανηγυρικά στα όσα έγραφες περί του διαζυγίου με τον Ζοτς και του τρόπου με τον οποίον επήλθε, της μη συμπάθειας προς τον Ιτούδη κλπ. Πάντως, μου φάνηκε ιδιαίτερα σοβαρός και αποφασισμένος να πετύχει. Κι επειδή, έχει καλούς… εργαζομένους, νομίζω πως (αν όχι άμεσα, σίγουρα σε βάθος χρόνου) θα πετύχει.
    -Το πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο τακτικής, αλλά τα προβλήματα οικονομικής φύσεως θα παραμείνουν. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να πάει στους νέους και να δοθούν επιτέλους ευκαιρίες στα ελληνόπουλα να δουλέψουν και να κερδίσουν το μέλλον τους. Γιατί τους χρειάζεται και η Εθνική ομάδα. Προσωπικά, θα γράψω κάποια ονόματα παιδιών που έχω ξεχωρίσει και ίσως μας απασχολήσουν. Χάρης Γιαννόπουλος, Ζήσης Σαρικόπουλος και ο 15χρονος Γιώργος Παπαγιάννης. Καθένας είναι και διαφορετική περίπτωση, αλλά θεωρώ ότι και για τους τρεις μπορούμε να μιλάμε στο μέλλον (για τους δύο πρώτους και στο άμεσο).
    -Να κλείσω με το κοσμοξακουσμένο θέμα το Β. Καββαδά. Προσωπικά, πιστεύω περισσότερο τον Σαρικόπουλο, αλλά πάμε στα του πρώτου. Ένα παιδί που έπαιξε κυρίως στο δεύτερο γύρο, λόγω του τραυματισμού του Στίβενσον, και έκανε αξιοπρεπείς (όχι εξαιρετικές, όπως έχει γραφτεί) εμφανίσεις, αξίζει τόσο ντόρο; Μισή χρονιά έχει εμπειρίες, δεν κρίνεται ως «μπαρουτοκαπνισμένος». Ας παίξει 1-2 χρόνια ακόμη, να δείξει την αξία του και τότε ναι… Θέλω να πω ότι δε μου άρεσε καθόλου η απάντησή του (στη συνέντευξη στο περιοδικό) στην ερώτηση αν τα 350.000 ευρώ που ζητά ο Πανιώνιος είναι πολλά. Για όσους δεν ξέρουν, απάντησε «στη συγκεκριμένη εποχή αυτά τα λεφτά είναι σεβαστό ποσό, το οποίο όμως το αξίζω και με το παραπάνω»… Ώπα, δηλαδή, αν λ.χ. ο Παναθηναϊκός αγόραζε τον Γιαννόπουλο με μεταγραφή από το Περιστέρι (και όχι ως ελεύθερο όπως έγινε), πόσα έπρεπε να δώσει; 2 ή 3 εκατομμύρια; Και μιλάμε για ένα παίκτη που φέτος είχε τη μπαγκέτα του Περιστερίου, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχε συμμετοχές ως ρεζέρβα σε ομάδες της Α1. Δε λέω, πολύ καλά κάνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και θέλουν να επενδύσουν πάνω του, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να δαπανούν ποσό σχεδόν εφάμιλλο με αυτό που προσπάθησε να αγοράσει ο Παναθηναϊκός τον… Φώτση! Όπως προείπα, για να προχωρήσεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να διαθέτεις κάποια πράγματα στο χαρακτήρα σου, ένα εξ’ αυτών είναι η σεμνότητα. Όταν, για ένα ποσό με το οποίο αγοράζεις τριάρι σε λουξ περιοχή της Αθήνας, λες ότι «το αξίζω και με το παραπάνω», ίσως έχεις ξεφύγει. Καλό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, αλλά με ένα όριο. Και ο Βασίλης, πάντως, εύχομαι να με διαψεύσει περίτρανα. Πραγματικά!

    Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να μην… ξέφυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @MΑΝΩΛΗΣ
    Την ίδια αίσθηση είχαμε και όταν ετοιμάζαμε το τεύχος. Οτι είχε καλές συνεντεύξεις, μαζεμένες οου θα ήταν αντικείμενο συζήτησης στους μπασκετικούς κύκλους. Ο κάθε δημοσιογράφος έχει τον τρόπο του να φτάνει στις απαντήσεις που θέλει. Νομίζω ότι σε μια συνέντευξη το θέμα είναι πρώτα οι απαντήσεις και όχι οι ερωτήσεις.
    Στο θέμα της αναδημοσίευσης: Άπό τη στιγμή που κάποιος αγοράζει το περιοδικό και δημοσιεύει την πηγή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα είναι αν δεν ανα΄φέρεται η πηγή. Με τη λογική που δουλεύει το ίντερνετ και τους παρόχους που έχουν πλέον όλοι για ομογενοποιημένη ενημέρωση του copy-paste (χαίρομαι αφάνταστα που ο κόσμος παραμυθιάζεται ότι έχει δωρεάν ενημέρωση και δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο: Αν σε μια μηχανή αναζήτησης έβαζες τον τίτλο της συνέντευξης του Πεδουλάκη π.χ. τα πρώτα 25-30 αποτελέσματα είχαν το ίδιο ακριβώς κείμενο!!!!) τουλάχιστον φτάνει σε περισσότερα μάτια το περιοδικό. Αυτό ας πούμε ότι είναι το μικρό μας κέρδος. Αλλωστε κανείς δεν είναι αρκετά...εργατικός για να αντιγράψει μια συνέντευξη 5-6 σελίδων και να την αναδημοσιεύσει ολόκληρη. Πάλι όποιος θέλει να τη βρει αναζητάει το περιοδικό.
    Για τον Σκουρτόπουλο δεν είπα ότι δεν θα κάνει παρέλαση. Είπα ότι αν ήταν άλλος προπονητής σε άλλη ομάδα με τα ίδια καλόπαιδα δεν θα έκανε παρέλαση. Εχει διαφορά.
    Τον Γιαννόπουλο νομίζω ότι τον υπερεκτιμάς. Καλός σουτέρ αλλά νομίζω μόνο αυτό.
    Τον Δημήτρη γιαννακόπουλο όχι. Την ίδια αίσθηση έχω και εγώ. Οτι οι κινήσεις του ήταν απρόσμενα μετρημένες και σοβαρές, είχε πλάνο, το ακολούθησε. Περίμενα να κάνει περισσότερα λάθη. Οσο για το θέμα της συνέντευξης δεν έχω να σχολιάσω απολύτως τίποτα. Από τη στιγμή που δεν είμαι στη λογική του copy paste και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης από τα γραφεία τύπου απλά έκανα ότι δεν κάνουν πολλοί άλλοι: Εγραφα αυτά που ήξερα. Ούτως ή άλλως όποιος ανατρέξει στο αρχείο του μπλογκ με έχουν δικαιώσει 99 φορές στις 100 το καλοκαίρι τα ίδια τα γεγονότα.
    Τον Καββαδά τον αδικείς. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά μέσα από τα όσα είπε δεν νομίζω ότι προκύπτει αμετροέπεια. Νομίζω απλά ότι το παιδί είναι λίγο ''στον κόσμο του'' και προχωράει ευθεία μπροστά χωρίς να αντιλαμβάνεται τι γίνεται δεξιά-αριστερά. Ξαναγράφω ότι το συμπέρασμα το έβγαλα μόνο από τη συνέντευξη και τα όσα είπε. Αλλά στη γενική σούμα δεν μου έβγαλε περίπτωση κακού χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον Μανώλη για Σαρικόπουλο, χρόνια τον περιμένω αλλά ακόμα να κάνει το μπαμ.. Για να δούμε φέτος.. Ο Γιαννόπουλος είναι όντως απλά ένας σουτέρ, αλλά και ο Αλβέρτης απλά ένας σουτέρ ήταν (έστω και απο τους πάρα πολύ καλούς).. Προσοχή δεν κάνω καμία σύγκριση, απλώς λέω οτι υπό τις κατάλληλες συνθήκες ο κάθε παίχτης μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω παντως θεωρω υπερβολικο να εχει γινει τοσος ντορος για τον Καββαδα. Ειπαμε, επεσε λειψανδρια, αλλα ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή