Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Σάκοτα-Κορωνιός η...εναλλακτική!!!

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Βασιλακόπουλος κάλεσε για αύριο τους γέροντες της ΕΟΚ. Τους σήκωσε άρον-άρον από τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού και των Καμένων Βούρλων και τους φέρνει στην Αθήνα για έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Αν δεν κάνει την έκπληξη να ασχοληθεί με κάτι άσχετο (έχει ξανασυμβεί για αυτό το επισημαίνω) θα τους μιλήσει για την εθνική ομάδα και το προολυμπιακό τουρνουά.
Ποσώς μας ενδιαφέρει ο τρίωρης διάρκειας λόγος του πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ όπου κάθε πρόταση αρχίζει απαραιτήτως με το Εγώ και το κεντρικό νόημα όλης της ομιλίας συνοψίζεται σε μια φράση: Εγώ δεν κάνω ποτέ λάθος, αποθεώστε με...
Ελάχιστο, φυσικά, από τους υπόλοιπους του ΔΣ έχουν λόγο στη διάδοχη προπονητική κατάσταση. Ελάχιστοι θα ερωτηθούν, όπως συνήθως, και ακόμη λιγότεροι μπορούν να επηρρεάσουν την...αλάνθαση κρίση του αρχηγού και να την κατευθύνουν αλλού! Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό κάποιος (παίρνω όρκο ότι δεν ξέρω ποιός είναι) έχει βάλει στο μυαλό του αρχηγού ότι το δίδυμο των κουμπάρων είναι η καλύτερη λύση για την εθνική ομάδα. Οχι των Ιβκοβιτς- Ομπράντοβιτς αλλά το άλλο δίδυμο: Ντράγκαν Σάκοτα- Άγγελος Κορωνιός. Θα΄θελα να ήξερα ποιός το έχει σκαρφιστεί αυτό και του το είπε...
Ο Βασιλακόπουλος είναι προβλέψιμος όσο η αυριανή ανατολή του ήλιου. Θα μοιράσει στο δημοσιογραφικό στρατό του το μεγαλεπήβολο σχέδιο: Ομπράντοβιτς στην εθνική ομάδα! Εννοείται ότι ακόμη και αν βάλει κανένα μεσάζοντα να προσεγγίσει τον Σέρβο θα φάει πόρτα διότι το μπάτζετ της ΕΟΚ για ομοσπονδιακό προπονητή είναι περίπου όσα χαλάει το χρόνο για ποτά, ξηροκάρπια και λουλούδια στον Ρέμο ο Ομπράντοβιτς. Αλλά πάντοτε πρέπει να δημιουργεί ένα παραμύθι όραμα για να κερδίζει τίτλους και πρωτοσέλιδα. Σας θυμίζω τη φοβερή επαφή (εξ΄αποστάσεως αρχικά) με τον Μεσίνα που όταν άκουσε τα λεφτά που του έδινε η ΕΟΚ ευχαρίστησε ευγενικά και είπε το γνωστό ποίημα: Έχω πρόταση από ομάδα. Ο Βασιλακόπουλος άκουσε από ¨¨ελληνική ομάδᨨ και επιστρέφοντας φρόντισε να δημιουργήσει και ένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό αφού τότε δεν είχε τις καλές σημερινές σχέσεις με τους Αγγελόπουλους. ¨¨Κλείνει σε μεγάλη ελληνική ομάδα ο Μεσίνᨨ παπαγάλισαν αυτοί που δεν είναι στο γραφείο τύπου της ΕΟΚ αλλά περνάνε συχνά πυκνά και συνήθως 1η του μήνα (εντελώς συμπτωματικά από τα γραφεία της) για ένα καφέ! Φυσικά ο Παναθηναϊκός τότε δεν είχε θέμα προπονητή και ο Ολυμπιακός τον πάντοτε ευάλωτο Γιαννάκη!
Τότε, στην εθνική δεν ήρθε κανείς Μεσίνα (διαθέτω πλήρες αρχείο δημοσιευμάτων στο οποίο προστρέχω όταν έχω ακεφιές) αλλά ο...Καζλάουσκας. Αλλο κακό να μη μας βρει. Και φυσικά δεν έφυγε και ο Γιαννάκης από τον Ολυμπιακό!
Μετά τον Ομπράντοβιτς θα παίξει για να ¨¨καεί¨¨ το όνομα του Κατσικάρη που επίσης περιμένει τηλέφωνο εδώ και χρόνια. μπέρδεψαν τους κωδικούς Μαδρίτης και Βίλνιους
Το απραμύθι του Ομπράντοβιτς θα ξεφουσκώσει διότι έχει....Δράκο! Ο Δράκος Παναγιώτης Γιαννάκης με πλεονέκτημα πλέον και τη διεθνή καριέρα στην πρωταθλήτρια της Γαλλικής Α2 ιστορική Λιμόζ έχει ισχυρό υποστηρικτή, τον Κολοκυθά που έσπευσε να τοποθετηθεί και να υπενθυμίσει δια του τύπου στον πατερούλη ότι ο καλός προπονητής είναι ελεύθερος και διαθέσιμος. Ο Τσαγκρώνης από την άλλη πουη θέλει να δημιουργήσει το δικό του επιτελείο ποντάρει και προωθεί τη λύση Κώστα Μίσσα. ¨¨Καλός και κυρίως φτηνός αφού ούτως ή άλλως τον πληρώνει η ομοσπονδίᨨ, είναι η άποψη του Πατρινού πρώην ινστρούχτορα της ΔΕΗ εξ΄ου και το προσωνύμιο Λένιν με το οποίο είναι γνωστός στα καφέ της Κάτω Αχαγιάς. Κυρίως όμως θα χρωστάει χάρη στον Τσαγκρώνη που θέλει να γίνει Βασιλακόπουλος στη θέση του Βασιλακόπουλου αλλά δεν τολμάει να το εξομολογηθεί ούτε στον καθρέφτη του. Mirror, mirror κλπ.
Τελικά απομένει να μάθουμε ποιός είναι αυτός που έχει πείσει τον πρόεδρο ότι η λύση Σάκοτα-Κορωνιού είναι η καλύτερη. Μπορώ πάντως να του προτείνω ένα άλλο δίδυμο που επίσης το πληρώνει η ομοσπονδία για να του έρθει φτηνά: Μανουσέλης- Λημνιάτης.

12 σχόλια:

  1. Και γιατί όχι ένα δίδυμο Αλεξανδρής-Γιαννάκης;Να το κάνουμε...υπερπαραγωγή:"Τίγρης και Δράκος"!!!
    Μη το ψάχνεις kourounitsa,σπρωχτός πάει ο Γιαννάκης.Θέλει και ο ίδιος πιστεύω να κερδίσει λίγη από τη χαμένη του υστεροφημία..
    Υ.Γ:Το δίδυμο Μανουσέλης-Λημνιάτης,άν και επάξια δρακουλίνια της σχολής Δράκου,ξέρουν το άθλημα και δε θα με χαλούσαν να σου πώ τη μαύρη μου αλήθεια!!!

    Mpekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Λεβέντης17 Ιουλίου 2012 στις 9:39 μ.μ.

    Η αλήθεια είναι πως με τόσους διανοουμενος Έλληνες κόουτς,με τόσους ορκισμένους οπαδούς της τακτικής ανάλυσης και με τόσα ελληνικά μυαλά κομπιούτερ διαθέσιμα,το να καταφύγουμε σε λύση συμβατικών μπασκετικών κριτηρίων της προσφοράς στο ελληνικό μπάσκετ(επιτυχίες,τίτλοι,ομάδες,παίκτες)θα ήταν πισωγύρισμα.Αν ήταν έτσι εξάλλου θα είχαμε δώσει την Εθνική στο Μαρκόπουλο απο χρόνια.Είπαμε τους Σέρβους τους έχουμε για να μαθαίνουν μπασκετ στους παιχτες το χειμώνα,όχι και για να τους προπονούν το καλοκαίρι.Ποιος Σάκοτα τώρα και τι έχει κάνει ο Σάκοτα για το μπάσκετ στην Ελλάδα;Βάλτον δίπλα σε έναν κόουτς της νουβελ βαγκ να πιάσουν κουβέντα για την τακτική του Κεντακι στο φαιναλ φορ του 1865 να μην ξέρει που να κρυφτεί.Όπως λες και συ,μας βρήκε..ένα κακό με το μετάλλιο του Καζλάουσκας,μη χαλάσουμε το επιτυχημένο πείραμα της Βενεζουέλας και γυρίζουμε στην εποχή που οι καλύτεροι προπονητές θεωρούνταν αυτοί που έκαναν ομάδες και όχι αυτοί που είχαν ωραίο λαπτοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφυγε ο Γιαννακης το 1998 μετα την παταγωδη (!!!)αποτυχια της 4ης θεσης στο Μουντομπασκετ και βγηκαμε 16οι στο ευρωμπασκετ 99, αποντες στους Ολυμπιακους του Συδνευ, 11οι στην Ατταλεια, αποντες απο το Μουντομπασκετ της Ιντιαναπολις και 5οι στη Στοκχολμη. Επεστρεψε ο "Δρακος" το 2004 και πηραμε μεσα σε 4 χρονια 2 μεταλλια και μια η θεση στο πολυ δυσκολο Ευρωμπασκετ της Ισπανιας.
    Ξαναδιωχνουν τον "Δρακο¨και παιρνουμε ενα χαλκινο στην Πολωνια, και ερχονται απανωτες αποτυχιες στο Μουντομπασκετ Τουρκιας, Ευρωμπασκετ Λιθουανιας και Προολυμπιακο Βενεζουελας. Το χειροτερο ειναι οτι καθε χρονια εχουμε και απο 4-5 απουσιες παικτων δωρακι.
    Συμπερασμα
    Ο κυρ-Μπαναωτης της παει της εθνικης. Αν δεν αναλαβει καποιος μεγαλος προπονητης (Ομπραντοβιτς, Μεσινα κτλ), που δεν θα αναλαβει γιατι δεν παιζει χρημα μονο αυτος πληρει τα κριτηρια. Κατσικαρηδες, Ζουρους, Μανουσεληδες και σια τους εχει για πρωινο.

    Ενναλακτικα προτεινω σχημα φρεσκοτατο με προπονητες πρωη παικτες. Θα μπορουσε να ειναι Οικονομου-Παπανικολαου-Κορονιος με μανατζερ Αλβερτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ που διαβάζοντας κάθε μέρα την "Κίτρινη" νόμιζα ότι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής είναι ο Αργύρης ο Πεδουλάκης...

      Διαγραφή
  4. Έχω καλύτερη και σαφώς πιο οικονομική λύση.
    Τόσους προπονητές έχει κατά τόπους η ΕΟΚ που συλλέγουν ταλέντα??????????
    Μπορεί να τους πάρει όλους να στήσουν στρογγυλή τράπεζα και να ετοιμάσουν την νέα ομάδα για τις επόμενες τρεις δεκαετίες???????????????
    Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα έχω κάτι καλά φιλαράκια που μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι ακαδημίες.....
    Είναι το πρόβλημα πως θα αναλάβει προπονητής ??????
    Ή μήπως το πρόβλημα ποιος θα πάρει την απόφαση?
    Περιμένω να δω να πέφτει σαν χάρτινος πύργος το οικοδόμημα του κάθε "πατερούλη' και των συνοδοιπόρων του που είναι πολλοί.......
    Η αποθήκη του Στάνλευ καταστράφηκε ....Η Λόλα γλύτωσε αλλά είσαι τόσο άσχημα που δεν υπάρχει περίπτωση να την ξανακοιτάξει άνδρας.
    Και ο μαλάκας ο CARNATION περιμένει να του σελώσουν το άλογο.......
    Αν ζούσε ο ΚΑΦΚΑ θα έγραφε τα καλύτερά του ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα, γιατί όχι Ιτούδης; Νέος, Έλληνας, έμπειρος, αύθαρτος, ελεύθερος... Τι λες;
    ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω προτείνω την λύση κλειδί...

    Επαναφορά του Διαμαντίδη στην Εθνική...

    Όχι όμως σαν παίχτης, αλλά σαν προπονητής. ΄

    Έτσι:
    - Δεν θα κουράζεται ο Μήτσος
    - Θα συμμετέχει στην Εθνική
    - Θα χτίσουμε το μέλλον, με τον παίχτη κομπιούτερ να ακολουθεί τα χνάρια του Ζοτς...

    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε κουρούνα μια και το αναφέρει ο μπασεκτάρας, υπάρχει προπονητής Ιτούδης; Μήπως κάνει μόνο για βοηθός;
    Θέλω να μου πεις, ποιος κατα τη γνώμη σου (πρόσωπο) θα πρέπει να διαδεχτεί τον Βασιλακόπολο. Και μια λύση σαν του Γκάλη, θα ήταν μια ένωτική-ανανεωτική λύση;

    Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι ο Γκάλης δεν θα θέλει να ασχοληθεί απλά έτσι ρωτάω.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μπασκετάρα (ειναι το αγαπημένο μας άθλημα, σε πείσμα όσων το αποκαλούν μπασκετάκι)
      ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ

      Διαγραφή
  8. nai polu kalos o limniaths!!!!na parei sthn ethnikh kai ton katsare!!!na gelaei o kosmos!!!!me agaph o koimismenos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι πολύ μικρός για να κατσω στον παγκο που ακούμπησε το πινακακι με τα συστηματα του ο Ζούρος.Αρνούμαι την πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή