Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δέκα βιβλία για την παραλία (όχι για...παραλίες)

Αυτό είναι το τελευταίο ποστ πριν από τις διακοπές μου εκτός αν προκύψει λόγος να ξαναγράψω. Λόγω καλοκαιριού έφτιαξα μια λίστα (με τυχαία και όχι αξιολογική σειρά) των δέκα -κατά προσωπικό τεκμήριο- καλύτερων βιβλίων που διάβασα τους τελευταίους μήνες. Σας τα προτείνω με μια μικρή περίληψη της θεματολογίας για να δείτε τις σας ταιριάζει στα αναγνωστικά σας γούστα…


1. Τοπαιχνίδι του αγγέλου, Χουάν Κάρλος Θαφόν (εκδόσεις Ψυχογιός): Όταν βλέπω το Ψ των εκδόσεων Ψυχογιός αυτόματα μου έρχονται στο μυαλό Μαντά, Δημουλίδου και οι λοιπές ευπώλητες κυρίες που έχουν κάνει….λογοτεχνία τα Άρλεκιν. Οπότε πάω παρακάτω. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον λόγω θεματολογίας: Συγγραφέας που ζει απομονωμένος στο κέντρο της Βαρκελώνης του μεσοπολέμου μπλέκει σε μια σειρά από φόνους και σε ένα παράξενο ¨¨αφεντικό¨¨ που του ζητάει έναντι αδρότατης αμοιβής να γράψει ένα βιβλίο με το οποίο θα εγκαινιάζει μια καινούργια θρησκεία! Μετά από 600 απολαυστικές σελίδες το συμπέρασμα είναι ένα: Ο Θαφόν έχει το σπάνιο συγγραφικό χάρισμα να συνδυάζει πλοκή, δράση, ιδέες και καλή γραφή. Ατμόσφαιρα νουάρ σε ένα βιβλιοφιλικό θρίλερ. Απλά υπέροχο.

2. Η γενιά του μπλακ άουτ, Σπύρος Παλούκης (εκδόσεις Μαγικό Κουτί). Ο νεαρός κύριος είναι εξαιρετικός φωτογράφος από την Έδεσσα και ουσιαστικά εδώ και μερικούς μήνες ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου. Είναι η πρώτη του προσπάθεια στο μυθιστόρημα και κρίνεται επιτυχημένη. Τι θα συμβεί αν μια μέρα κοπεί παντού το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν επιστρέψει για…301 μέρες; Μην το σκεφθείτε. Απλά διαβάστε την ιστορία μια ιστορία καταστροφής, παρακμής και έρωτα σε μια σκοτεινή μεγαλούπολη.

3. Ο οίκος του μεταξιού, Άντονι Χόροβιτς (εκδόσεις Anubis). Νέος Σέρλοκ Χολμς, το πρώτο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον θρυλικό ντεντέκτιβ που κυκλοφορεί μετά το θάνατο του δημιουργού Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Ο Χόροβιτς πετυχαίνει άριστα το ύφος του ορίτιζιναλ δημιουργού, τους χαρακτήρες του θρυλικού ντεντέκτιβ αλλά και του γιατρού Ουότσον που είναι ο αφηγητής της ιστορίας. Οι γρίφοι είναι έξυπνοι και καλοδουλεμένοι αλλά προσωπικά το τέλος δεν με…συγκλόνισε. Περίμενα σαφώς καλύτερο φινάλε αλλά παρόλα αυτά το βιβλίο διαβάζεται άνετα.

4. Έμφυτο ελάττωμα, Τόμας Πίντσον (εκδόσεις Καστανιώτη). Η επιστροφή του συγγραφέα φάντασμα που δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ και δεν έχει δώσει ποτέ του συνέντευξη. Ο Πίντσον στα καλύτερα του αφού αυτή τη φορά μας μεταφέρει στα τέλη της δεκαετίας του ¨60. Προτείνω το βιβλίο μόνο στους….μυημένους για το τι εστί Πίντσον και όσους έχουν κατορθώσει να τελειώσουν ένα από τα προηγούμενα βιβλία του. Οι υπόλοιποι να μη λάβουν σοβαρά τη συγκεκριμένη πρόταση και να προχωρήσουν στα….ενδότερα.

5. Ο κόσμος στα μέτρα του, Χρήστος Χωμενίδης (εκδόσεις Πατάκη). Ο Χωμενίδης είναι από τους αγαπημένους μου Έλληνες συγγραφείς αλλά στα τελευταία τρία βιβλία του με είχε απογοητεύσει. Περισσότερο από κεκτημένη ταχύτητα αγόρασα το τελευταίο του βιβλίο αλλά ξαναβρήκα τον χαμένο Χωμενίδη. Χιούμορ που κόβει σαν ξυράφι, ανελέητη κριτική της νεοελληνικής κοινωνίας χωρίς στείρους διδακτισμούς και έξυπνα δομημένες ιστορίες. Αυτή τη φορά σε αντίθεση με τους ομότεχνούς του που προσπαθούν να εμπνευστούν από την οικονομική κρίση ο Χωμενίδης δημιουργεί μια ελληνική αποικία στον Ατλαντικό την οποία κατοικούν Μανιάτες και έχουν παραχωρήσει στην Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κύρια πηγή εισοδημάτων του νησιού η καλλιέργεια χασίς. Ο νέος Έλληνας κυβερνήτης, διορισμένος από τον Ανδρέα Παπανδρέου αυτοπροσώπως, όμως, έχει διαφορετικά σχέδια στο μυαλό του για το νησί.

6. Η Τρίτη ψήφος, Τζίμης Κορίνης (εκδόσεις Γαβριηλίδη). Στα 74 του ο Τζίμης Κορίνης διεκδικεί άνετα τον τίτλο του πολυγραφότερου Έλληνα. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα να σας θυμίσω ότι πρόκειται για τον παλιό διευθυντή των ιστορικών παραλογετχνικών εκδόσεων Μάσκα και Μυστήριο στη δεκαετία του ΄60. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το τελευταίο του μυθιστόρημα επιστρέφει δριμύτερος με μια καθαρόαιμη αστυνομική ιστορία ίντριγκας, μυστηρίου και βίας. Μην ψάξετε λογοτεχνικές αρετές στη γραφή του αλλά βυθιστείτε άφοβα στην ¨¨ένοχ稨 απόλαυση ενός καλού pulp fiction που η ιστορία του συμβαίνει στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής διαπλοκής.

7. Γλυκιά αιωνιότητα, Τζορτζ Πελεκάνος (εκδόσεις Οξύ). Αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μόνο ένα βιβλίο για να προτείνω στους αναγνώστες του συγκεκριμένου μπλογκ θα ήταν το συγκεκριμένο. Η Ουάσινγκτον στα τέλη της δεκαετίας του ¨80 και ένας ανελέητος πόλεμος συμμοριών με φόντο τα αγαπημένα θέματα του ελληνοαμερικάνου συγγραφέα. Μπάσκετ και ροκ εν ρολ. Το βιβλίο αρχίζει με ένα αγώνα μπάσκετ για το τελικό τουρνουά του NCAA το 1987 και τελειώνει με το θάνατο του Λεν Μπάιας, άσου του κολεγίου Μέριλαντ από ναρκωτικά. Στο ενδιάμεσο ξετυλίγεται μια πολύ δυνατή αστυνομική ιστορία. Ότι πιο μοντέρνο υπάρχει στην αμερικάνικη αστυνομική λογοτεχνία και το τρίτο μέρος μιας τετραλογίας που αφορά την αμερικάνικη πρωτεύουσα.

8. Χοσέ Κάρλος Σομόθα…. Εδώ προτείνω συγγραφέα και όχι κάποια συγκεκριμένη δουλειά του. Ο Σομόθα ήταν αυτός που με έπεισε ότι η κορυφαία σχολή δημιουργών στη σύγχρονη λογοτεχνία είναι η Ισπανική. Ένας μαέστρος της γραφής που ξέρει να συνδυάζει διάφορα λογοτεχνικά είδη και ανακατεύει επιστήμη, ψυχολογία και μυστήριο με μοναδικό στιλ και τρόπο. Προτείνω από τα βιβλία του τη ¨¨Θεωρία των χορδών¨¨ (εκδόσεις Πατάκη), Η Κλάρα στο μισοσκόταδο (από τον ίδιο εκδοτικό οίκο) και το Σπήλαιο των ιδεών από τις εκδόσεις Κέδρος. Θα τον λατρέψετε....

9. Isla Boa, Χρήστος Αστερίου (εκδόσεις Πόλις). Ένα σκληρό reality παιχνίδι επιβίωσης δέκα ανθρώπων απομονωμένων σε ένα νησί. Ο καθένας κουβαλάει ένοχο παρελθόν και πολλά μυστικά. Η ελληνική διασταύρωση του Lost και των Hunger Game. Από τα καλύτερα βιβλία της φετινής ελληνικής σοδιάς.

10. Marvel masterworks, The Amazing Spider-Man Volume 1. Κάτι εντελώς διαφορετικό. Η τελευταία ταινία του Spider Man ήταν από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί με ήρωα από το σύμπαν της Marvel. Στο συγκεκριμένο τόμο που κυκλοφορεί μόνο στα Αγγλικά και δύσκολα μπορεί να τον βρει κάποιος σε ελληνικό βιβλιοπωλείο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα δέκα πρώτα τεύχη του ομώνυμου περιοδικού αλλά και του Amazing fantasy όπου έκανε την παρθενική του εμφάνιση ο ¨¨αραχνάκιας¨¨ πίσω στο 1963. Αριστουργηματικό σενάριο του ¨¨γκουρού¨¨ των κόμικς Σταν Λι που έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανθρώπινη υπόσταση του Πίτερ Πάρκερ-Spidey και υπέροχο σχέδιο από τον Στιβ Ντίτκο. Για τους κομικσόφιλους είναι κάτι σαν το…άγιο δισκοπότηρο. Μια καλή φίλη μου το έφερε δώρο από την Αμερική και μου κόστισε ένα….ξενύχτι αφού δεν πήγαινα για ύπνο αν δεν το τελείωνα.

Εννοείται ότι θα διαβάσω άλλα βιβλία φέτος το καλοκαίρι. Θα σας τα προτείνω τα Χριστούγεννα. Επίσης, κάθε άλλη πρόταση στα σχόλια καλοδεχούμενη. Εκτός θέματος σχόλια δεν θα προλάβω να απαντήσω.…..

111 σχόλια:

  1. 1) Πού βρίσκεις χρόνο και διαβάζεις τόσα βιβλία
    2) Πολύ χάρηκα με το νούμερο 10, θα το ψάξω
    3) Το παιχνίδι του αγγέλου το τελείωσα πριν λίγες μέρες, καιρό είχα να διαβάσω κάτι τόσο καλό. Μπράβο για το recomendation
    4) Πάω κατευθείαν για το γλυκιά αιωνιότητα, με έψησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ; ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΠΑΚΑΠ ΤΟΥ ΜΠΡΑΜΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. DEJAN BODIROGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο περπερογλου μπακαπ του μπραμου φίλε μου μάλλον κάνεις πλάκα. Κανονικά κάθε πρωί πρέπει να του πηγαίνει τις παντοφλες ο Μαικ.

      Διαγραφή
    2. Καλο δηλαδη αν κατάλαβα λες ότι ο περπερογλου θα ειναι μπακαπ του μπραμος ο οποίος θα ειναι μπακαπ του ματσιουλις και βοηθάει λίγο και ο Πανκο; Δηλαδη γύρω στο 2λεπτα ανα αγώνα και στα κρίσιμα όχι πάγκο ούτε εξέδρα σπίτι του.

      Διαγραφή
    3. OTAN EXEIΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΥΛ ΜΠΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΚΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΚΑΠ. ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΚΟ; Η ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΞΕΡΕΙ Ο ΟΥΚΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ. ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.....

      Διαγραφή
    4. Ο περπερογλου καλα θα κανει να σηκωθει να φυγει τωρα.το90% των παναθηναικων εχει ξενερωσει κ δεν τον θελει στην ομαδα.νικος

      Διαγραφή
    5. ΤΟ 93% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩς Ο ΜΠΑΤΙΣΤ, Ο ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΟΥΛΗΣ...DEJAN BODIROBA

      Διαγραφή
    6. Ελπίζω να μην αντιπροσωπευεις του παναθηναικους διότι μετα λύπης μου θα πω ότι τελικα δεν αξιζατε τις χαρές που σας εδωσε η ομάδα σας. RoyBeeRoy

      Διαγραφή
    7. εσυ που αποφασισες να γραψεις με το ψευδωνυμο που χρησιμοποιω(δεν γραφω με κεφαλαια αλλα εισαι μαλλον χαμηλης διανοητικης ικανοτητας για να το καταλαβεις) στο μπλογκ πρεπει απο τις απανωτες φαπες που εχεις φαει 15 χρονια να εχεις παθει καποια ψυχικη διαταραχη και απο δω και περα θα συνεχισω να γραφω χωρις ψευδωνυμο παρολο που βλεπω πως επιδεινωνω την κατασταση σου. περαστικα σου φιλε........οσο για τον περπερογλου αφου δεν κανει στον πεδουλακη καλυτερα να φυγει DEJAN BODIROGA

      Διαγραφή
  3. 1/ Η έλλειψη χρόνου είναι δικαιολογία. Αντί να βλέπω τηλεόραση τα βράδυα διαβάζω. Αντί να χαζολογάω στο γραφείο και να κουτσομπολεύω συναδέλφους (αγαπημένο δημοσιογραφικό σπορ) ανοίγω ένα βιβλίο και διαβάζω. Δεν συζητάω τώρα για διακοπές κλπ. Εκεί πάει μέρα και βιβλιο μικρού μεγέθους (250 σελίδες)
    4. Θα σου αρέσει ο Πελεκάνος. Στάνταρ... Ψάξε και άλλα δικά του είναι της ίδιας θεματολογίας και στιλ.
    3. Συμφωνήσαμε
    2. Αν είσαι γενικώς κομικσάκιας έχει και άλλα Masterworks στην αγορά με διαμάντια από το παρελθόν...Τα πρώτα Captain America, τα πρώτα X-Men κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίδιες συνήθειες έχουμε για διακοπές. Γενικά είμαι, αλλά τώρα τελευταία τα έχω κόψει λίγο. Σε κάτι επετειακές εγκυκλοπαίδειες έχω μείνει, που το μόνο που είχαν απο Stan Lee ήταν ο πρόλογος. Kαλά storylines δύσκολα σκάνε πλέον, και απο σχέδιο μια απο τα ίδια, αν εξαιρέσεις τον Greg Land.

      Διαγραφή
  4. ΕΧΘΕΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑΤΙ Κ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΡΕΣΕΙ Κ ΓΙΑ ΑΛΛΑ..ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΡΙΤΣΑ Κ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Κ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ..Κ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΛΙΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΜΠ.... ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Η ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ.ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Χωμενίδη τί τον ήθελες;Μη μου πείς οτί και εσύ kourouna ήσουν γκουρού του "ΚΛΙΚ" και της γενικότερης αισθητικής της ΠΑΣΟΚικής νεοΕλλάδας,δε θα το αντέξω!!Ψήθηκα για τη "Γλυκιά Αιωνιότητα",άσε που σαν τίτλος μου έφερε στο νού τη "Γλυκιά Συμμορία" του Νικολαίδη και το "κλίκ" ήταν διπλό!Τελευταία ασχολούμαι πολύ με ψευδο'ι'στορικό,τί έχεις να προτείνεις;

    Καλές διακοπές,καλή ξεκούραση...

    Mpekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια τα λες μεγάλε Dejan. Θα σκασουν τα γαυρακια με την ομαδαρα που φτιαχνει ο Αρτζι. Εκει που εμεις εχουμε τον παιχταρα Μπραμο αυτοι εχουν Παπανικολαου. Μετριοτητα δηλαδη.
    Και ο Σαρας δηλαδη σιγα τον παιχτη. Αμα ητανε καλος γιατι δεν πηγε στη Ρωσια που πανε ολοι οι παιχταραδες και παιρνουν πολυ χρημα.
    Lakovic13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lakobic13 ο Ουκιτς-ο μασιουλης-ο σορτσιανητης ο κακος πανκο που βγηκε mvp στο κακο ισπανικο πρωταθλημα ο Μπραμος που εαν τον έπαιρνε ο ολυμπιακός θα ταν παιχταράς όλοι αυτοί είναι κακοί παίχτες ?όπως κ ο Μήτσος που εμεινε?με την λογική ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους παίχτες που έφυγαν επειδή τους έδιναν παραπάνω λεφτά με την ίδια λογική δεν πρέπει να κατηγορούμε κ την διοίκηση που δεν τους τα δώσε. κ επίσης αρέσει δεν αρέσει όσο τεράστιοι παίχτες κ εάν είναι Σαρας-Μπατιστ όσο καλοί παίχτες κ εάν είναι ο Βουγιουκας-ο καιμακογλου-ο καλαθης-ο σατο-ο μαριτς κ ο περπερογλου εάν φύγει κ όσο καλός βοηθός(που είναι άραγε οι πρότασης να αναλάβει πρώτος?)κ να είναι ο ιτουδης με εξερεση τον Ζοτς κανείς από αυτούς δεν είναι αναντικατάστατος

      Διαγραφή
  7. ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙOΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΕΡΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερή γραφή φίλε... Αριστούργημα λογοτεχνικό. Τι να λέμε τώρα. Ειδικά εκεί που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο πάτησε με μανία το κεφάλι του Οζμπολντ είναι φοβερό... Ανεπανάληπτο στιγμιότυπο ενός καλού παιδιού...http://www.youtube.com/watch?v=KeirfwP7wYg
      Που ήσασταν όλοι εσείς τόσο καιρό ρε τζιμάνια; Κάτι τυπάκια ονόματι MIDDLETON, ΝΙΚΟΣ, DEJAN BODIROGA πραγματικά μας έχετε ζαλίσει τα @@... Με το συμπάθιο πάντα...

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΙΚΕ.ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΚΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΙΤΖΙΟΝΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ...ΨΑΧΝΩ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ??

      Διαγραφή
    3. Φίλε Middleton
      Δεν ήμουν αυτος που σε προκάλεσε αλλα θα ήθελα μιας και το εθιξες το θέμα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις μιας και έχω προσέξει ότι οι απαντήσεις σου Και οι τοποθετήσεις σου ειναι συνήθως σοβαρές.
      1)ποσο ηταν το σκορ στην συγκεκριμένη σειρα;
      2)για ποιο λόγω ακριβώς ο ολυμπιακος έπρεπε να δηλητηριάσει τους παίχτες της αρκούδας;
      3)γιατι πρότεινε μόνο ο ολυμπιακος αναβολή και όχι και οι Ρώσοι;
      4)γιατι οι Ρώσοι δεν έκαναν έφεση;
      5)τι θα κέρδιζε ο όσφπ αν τελικα γινόταν δεκτή η αναβολή απο την τότε ευρολιγκα;

      Βλέποντας λοιπόν τα πράγματα ποιο σοβαρά εγω πιστεύω ότι μάλλον επρόκειτο για μια επιλογή της τσσκα αφου ποτε δεν έγιναν ιατρικές εξετάσεις στους παίχτες της μήπως θα έβρισκαν κάτι οι γιατροί που δεν έπρεπε; Μπορει και όχι αλλα γιατι τόσο κουκούλωμα δεν είχαμε να κάνουμε με την προκομ αλλα με την τσσκα φίλε μου!!!
      Για το θέμα μπατιστ έχω απλώς να δηλώσω ότι ειναι ένα τεράστιος αθλητής με ένα ατυχές γεγονός το οποίο εδω στην ελλαδα κακώς το ξεχαιλωσαμε.
      Άστοχο λοιπόν το σχόλιο του ανώνυμου και ακόμα ποιο άστοχο το δικό σου γιατι αν δεν έχεις συγκεκριμένο πόρισμα μιας υπόθεσης σίγουρα μπορείς να οδηγηθεις προς την αληθεια ψάχνοντας την με απλα ερωτήματα εκτός και αν αναμασας την άποψη του κάθε καφρου.
      V for vendetta

      Διαγραφή
    4. http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=165234 ΤΟ ΣΚΟΡ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ 1-1 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΣΤΑ AΛΛA ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1992-1997.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΥΝ.

      Διαγραφή
    5. http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=165234 1-1 HTAN ΤΟ ΣΚΟΡ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΟΜΑΔΑΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒLOG.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

      Διαγραφή
  8. @Mpekatsas
    Μην κοιτάζεις το life style που προσπάθησε να λανσάρει για εμπορικούς λόγους. Τα πρώτα του βιβλία ήταν πολύ καλά, χάλασε αρκετά από τον Υπερσυντέλικο και μετά αλλά το τελευταίο του ήταν καλό. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με την αισθητική που λες. Αντίθετα τη θεωρώ καταστροφική για τουλάχιστον μια γενιά Ελλήνων που μεγάλωσαν μέσα στο απόλυτο δήθεν.
    Τώρα με Νικολαϊδη δεν μπορώ να σου πω κάτι...Ο λατρεμένος μου έλληνας σκηνοθέτης. Επειδή ξανακυκλοφόρησαν εσχάτως ψάξε δύο βιβλία του: Ο οργισμένος Βαλκάνιος και Γουρούνια στον άνεμο ή αυτό που έγραψε λίγο πριν πεθάνει το Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα. Αν θέλεις λεπτομέρειες κάνε κλικ στο tag του ποστ και νομίζω ότι έχω ξαναγράψει σχετικά....
    Στα ψευδοιστορικά δεν είμαι καλός και δεν είναι το φόρτε μου. Μπορώ να σου γράψω δύο βιβλία που ενδέχεται να σε ικανοποιήσουν. Ιστορικά μυθιστορήματα που εμένα μου άρεσαν... Ιερή παγίδα της Λείας Βιτάλη από τις εκδόσεις Πατάκη (λίγο παλαιότερο και ίσως ζοριστείς να το βρεις) που γράφει την αληθινή (όχι τη σχολική) ιστορία για την άλωση της Πόλης και τον Τελευταίο γενίτσαρο που έχει γράψει ο Ρεχά Τσαμούρογλου βουλευτής του Ερντογκάν όπου θα μάθεις εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα για τους γενίτσαρους. Παρότι το έχει γράψει Τούρκος δεν είναι ¨¨εθνικιστικό¨¨ ή κάτι τέτοιο σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουρούνα έχεις διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του Σάλμαν Ρούστνι;Αν και στα βιβλία του κάποια πράγματα δεν τα πολυκαταλαβαίνω κυρίως όσον αφορά ιστορικά γεγονότα της Ινδίας εντούτοις μου άρεσε. Τώρα λέω να διαβάσω το Σατανικοί στίχοι. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιας και πιάσαμε κουβέντα για λογοτεχνία, ένα βιβλίο που μάλλον δεν θα το έχει πάρει το αυτί σας είναι το 'Μεγάλη Συναυλία στον Ουρανό' του Κωνσταντίνου Χρυσόγελου. Είναι συλλογή διηγημάτων εμπνευσμένων εν μέρει από τους Pink Floyd (Great Gig in the Sky είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού τους). Οι ιστορίες είναι λίγο σουρρεαλιστικές αλλά διαβάζονται πολύ ευχάριστα. Τυχαία το βρήκα αλλά δεν το μετάνιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το διάβασα κι εγώ. Πολύ συμπαθητικό.

      Διαγραφή
  11. Βαρετα ειναι σημερα..τι λογοτεχνια κ μπουρδες;ειναι μπασκετικο το σαιτ η οχι;αν ειναι λογοτεχνικο να παμε αλλο να μιλησουμε για μπασκετ κ οχι για συνσυλιες στους ουρανους κ τετοια..αμα ειναι να παω στο σαιτ του μπαμπινιωτη να μιλησω για μπασκετακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτή είναι θεματολογία κουρούνας και όχι τι γράφει η γυναίκα του Ζούρου στο τουίτερ!

    καλές διακοπές σε όλους!

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Κυριακή
    Οι Σατανικοί στίχοι συμπτωματικά είναι το μοναδικό βιβλίο του που έχω διαβάσει όπως και ο περισσότερος κόσμος. Φαντάζομαι ότι ξέρεις πως έγινε αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο να κυνηγηθεί άγρια από τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές και για πολλά χρόνια να ζει υπό προστασία. Θεωρώ ότι το κυνηγητό που δέχτηκε ήταν και ο λόγος που έγινε διάσημος έστω και αν ν ωρίτερα είχε κερδίσει βραβείο Μπούκερ. Το είχα διαβάσει πριν από 20 χρόνια όταν ενδεχόμενα δεν είχες γεννηθεί ακόμη. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει επειδή παρά την παλαιότητά του δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον ευρύτερο κόσμο του Ισλάμ από θρησκευτικής άποψης τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @geof
    Η γυναίκα του Ζούρου είναι δημόσιο πρόσωπο. Ακόμη και αν λειτούργησε εν θερμώ και μπορώ να τη δικαιολογήσω ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΡΟΥΝΑΣ. Ανταποδίδω τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕΣ ΛΙΓΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ;;ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΝΑ ΧΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ..ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλα μας λιγο ρε νικο για την υπερομαδα της ζελας που θα σαρωσει Ευρωπη και Αμερικη του χρονου να γουσταρουμε λιγο... Ειδικα εσυ που ξερεις πολυ μπασκετ δεν πρεπει να τα κρατας αυτα μεσα σου... Διαφωτισε μας ρε τιτανα...

      Διαγραφή
    2. Ουκιτς καλυτερος απο σάρας
      Πανκο καλυτερος του καιμακογλου
      Ξανθοπουλος καλυτερος του καλαθη
      Σοφο καλυτερος του μπατιστ
      Λασμε καλύτερος του βουγιουκα
      Ματσιουλις καλυτερος του περπερογλου

      Απλα μαθηματικά πάμε για διαγαλαξιακο

      Διαγραφή
    3. Νίκο μπορείς να μου εξηγήσεις τι ειναι το πικ ν ρολ

      Διαγραφή
    4. Καλα ρε καμμενος εισαι τελειος καθεσαι ολη την ωρα πανω απ το πληκτρολογιο για να λες ηλιθιοτητες;οκ15 χρονακια ετρωγες μπανανα χαλαρωσε τωρα..και ναι ολοι ειναι καλυτεροι σε ρωτησε εσενα κανενας τη γνωμη σου;ειπαμε red planet γρηγορα.

      Διαγραφή
  16. @Νίκος
    Για να μην έχεις απορίες που δεν έχουν άλλοι ρίξε μια ματιά στα αρχεία του μπλογκ στο τι έχει γραφτεί εδώ μέσα τρία χρόνια και θα καταλάβεις περισσότερα για τη θεματολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΚ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΘΑ ΤΣΕΚΑΡΩ.ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΤΛ..ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ..ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ.ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  18. Πάλι καλα που μερικοί λέτε την άποψη σας εδω!!! Γτ άμα την λέγατε παρα έξω με τις πέτρες θα σας επερναν!!!!! Άκου εκει μετριότητα ο Παπανικολάου και ποιος είναι ο σαρας!!! Να μας φυλάει ο θεος η Παναγία και το αγιο πνεύμα μαζι!!!!! Πωωωωω ωωωωωωωωωω!!! Απο το νοσοκομείο τα γράφω αυτα παιδια με στείλετε με εγκεφαλικό επεισόδιο!!! Με αγάπη ο ασθενής!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι θεος...πεθανα στο γελιο...πιγκουινος...

      Διαγραφή
  19. ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ..ΟΣΟ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΗΡΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ Κ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΠΗΓΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ..ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε Νίκο μας ταπωσες τώρα.
      1)σπανουλης 3αγώνες 19,3π -5,7ας.-2,3ρ.-1,7λ. Σε 26 λεπτα
      2)πριντεζης 3αγωνες 14π.-2ας.-4,7ρ.-0,3λ σε 20 λεπτα
      3)παπανικολαου 12π.-2,7-3,3ρ.-1,3λ σε 20 λεπτα
      4)ματζαρης 0,5π.-1ας.-3,5ρ-0,5λ σε 13 λεπτα
      Μένουν 121 λεπτα για τους υπόλοιπους που ηταν αυτοι τι καναν;

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ..ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;ΣΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Η ΝΙΓΗΡΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

      Διαγραφή
    3. Ο μαυροειδης αμπασκετε πήγε σαν παίχτης της μπιλμπαο. Παρόλα αυτα έβαζε 7π με 100% ευστοχια σε 10λεπτα. Θα έκοβες εσυ ποτε Πριντεζη σπανουλη και παπανικολαου;

      Διαγραφή
    4. Εσυ δεν έχασα απο την Νιγηρία μόνο εγω έχασα ;;;

      Διαγραφή
    5. Ρε σου ειπα εγω πως θα τους εκοβα;κ ποτε αν δεις τα σψολια μου τους τρεις αυτους δεν τους μειωσα..κ δεν γραφω κ ποτε για οσφπ εγω για παο λεω κ συ λες χαχομαρες για πανκο λες κ τον ξερεις.κ ξαναλεω η εθνικη οταν ειχε παιχτες του παο πηρε μεταλλια τωρα ουτε καν περασε ψεμματα λεω;κ γω εχασα κ οταν επαιζε η εθνικη τα καλαθια σπανουλη κ παπ εννοειται τα πανυγηριζα

      Διαγραφή
    6. 1)εγω έχω δει τουλάχιστον 10 ματς του Πανκο γενικά
      2)η ελλαδα μόνο μια φορα έχει περάσει προλυμπιακο τουρνουά (στην Αθήνα) αυτο και μόνο δείχνει το βαθμό δυσκολίας.
      3)δεν σου έχω κάνει μόνο εγω τα χωσιματα αλλα και άλλος
      4)η εθνικη αποκλειστικε γιατι ο ζουρος αν και έμπειρος ηταν απαράδεκτα κακός τα συστηματα του μόνο τις αδυναμίες μας εμφάνιζαν
      5)θες να μου πεις ότι δεν είσαι εσυ πιτσιρικάς;αν όχι ψαχτο μόνο ασυναρτησίες γράφεις στα σχόλια σου.
      6)είμαι 35 χρόνων

      Διαγραφή
    7. ΟΚ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ..ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΛΑΩ ΧΑΤΗΡΙ..ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΔΕΚΑ ΜΑΤΣ ΤΟΝ ΠΑΝΚΟ Κ ΤΟΝ ΘΕΩΡΙΣ ΑΜΠΑΛΟ ΟΚ..ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΣΕΝΑ ΧΡΕΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΥΦΟΣ..ΕΓΩ ΜΠΑΙΝΩ ΕΔΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    8. 3 φορές φέτος τουλάχιστον και ειναι εξαιρετικός παίκτης με εμφανείς αδυναμίες. Στην επίθεση μπορει να σε σκοτώσει στην άμυνα στις ομαδες που έπαιζε δεν είχαν καμία απαίτηση απο αυτόν σ´αυτο τον τομεα εχουν ξύλοκόπους για αυτη την δουλεια.
      Όσο εσυ θα γράφεις ασυναρτησίες και υπερβολές του στυλ ουκιτς καλυτερος του σάρας και περπερογλου καλός για μπάκαπ του μπραμος το ειρωνικό σχόλιο μου θα ακολουθει τώρα και με υπογραφή. Παρακολουθώ το blog πολυ καιρο σε 20 μερες το έκανες μπάχαλο
      V for vendetta

      Διαγραφή
    9. ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ...ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΙΤΕ ΓΙΑ ΟΥΚΙΤΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΣ;ΑΛΛΑ Κ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΤΙ;ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΕΙ ΑΠΟΨΗ;Κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΕΤΟΣ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Κ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΣΤΕΡ 8 ΠΑΙΧΤΩΝ..ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ..Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΣΦΠ..ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΕΚΑ ΤΑΜΠΛΟ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ Κ ΟΙ ΔΥΟ Κ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ..ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    10. Το rotation ανοίγει και κλείνει ανάλογα με την δυσκολία-σημασία ενος αγώνα. Φέτος στην αρχη της χρονια είχαν χρόνο και σμιθ και λογκαν ακόμα και τσαρτσαρης το μάζεψε σε 8 παίχτες ο ζελικο στα κρίσιμα αλλα αυτο έκανε πάντα. Άσχετα ότι φέτος οι επιλογές των ξενών δεν του βγήκαν αρκετά γιατι πιστεύω ότι τον σμιθ τον χρειάζεστε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει καλύτερα ο άρτζι (ο εμπειροσ)απο τον ζελικο(ναι μωρέ αυτόν τον άσχετο);
      V for vendetta

      Διαγραφή
    11. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΓΚΟΥ Κ 12 ΠΑΙΧΤΕΣ..ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΞΕΕΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Κ ΝΑ ΠΑΤΩΣΟΥΜΕ..ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΙΣΙΟΔΙΞΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΙΘΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ..ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΤΟΡΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΠΑΙΞΕ ΦΟΒΕΡΗ ΑΜΥΝΑ Κ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΙΧΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΗΣ..Κ ΟΙ ΔΥΟ ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΟΜΑΔΕΣ.ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    12. Παίχτες σαν τον ντορσευ στο αμερικα υπαρχουν με το κιλό. Λο δεν βρίσκεις εύκολα ο Hines που να εχουν μυαλό να δημιουργήσουν με 300-500χιλ αμοιβή. Παρόλα αυτα αν μείνει θα ειναι ευτύχημα παρόλο που δεν μπορει να προσφέρει επιθετικα. Δεν ειναι και ο σαμπονις
      Εγω θα έχω 1 ερωτηματικό μόνο εσυ 7 τουλαχιστον. μόνο ο μπαρτζωκας ειναι το έρωτηματικο του όσφπ στον ΠΑΟ 6 μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας και ο άρτζι.
      V for vendetta

      Διαγραφή
    13. Επίσης φίλε Νίκο να σου θυμίσω ότι δεν σε έχει μαθει ΑΥΤΗ η ομάδα να τα βλέπεις όλα αισιόδοξα αλλα:
      1)ο μεγάλος ομπραντοβιτς
      2)η εύνοια στους ισχυρούς

      Τώρα όμως δεν υπάρχει ούτε ομπραντοβιτς ούτε ανήκεις στους ισχυρούς για να διεκδικήσεις και την εύνοια. Μήπως θα έπρεπε να τα βλέπεις τα πράγματα πιο δυσοίωνα.
      RoyBeeRoy

      Διαγραφή
    14. V for vendetta ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΧΕΙ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ..ΕΣΥ ΓΙΑ ΟΣΦΠ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ..ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΣΛΟΥΚΟΜΑΤΖΑΡΕΟΙ ΧΑΙΝΤΣΟΛΟ Κ ΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΦΕΤΟΣ;ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΗΤΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΙΣΩΣ ΦΕΤΟΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ..ΟΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ Κ ΣΥ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΤΣ ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ Κ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ..ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    15. Ειναι απλό φίλε μου γιατι
      1)μιλάμε για 22χρονα άρα το ποιο λογικό απο το να ανεβάσουν απόδοση. Δεν μετατράπηκαν ξαφνικά σε τζορνταν και άρχισαν να σκοράρουν να πηδάνε στο Θεό και να παίζουν άμυνα κάνανε και κοιλιές και οι δυο και μάλιστα και στην περίοδο του φορμαρισματος.
      2)ο λο ειναι Νο11 στα draft λες εσυ να ειναι τόσο Μαλακες οι αμερικάνοι να δίνουν το 11 σε κάποιον αμπαλο. Ποιο εύκολα ανεβαίνει η απόδοση του παρα πέφτει.
      3)Χαινς πρέπει να δει περισσότερο ολυμπιακο για να καταλάβεις ότι αυτο που προσφέρει στο γηπεδο ειναι επιστημονικό μπασκετ. Παιζει άμυνα και δεν φοβάται να βάλει το κορμί του σε οποιαδήποτε κόντρα, πηδαει σε ΟΛΑ τα ριμπάουντς ακόμα και ανάμεσα σε θηρία 2.10, θα παει σε όλες τις βοήθειες, θα κατεβάσει μπάλα στις παγίδες θα κάνει τόσα πολλα που δεν περνάει απαρατηρητος ακόμα και όταν θα τελειώσει έναν αγώνα με 0 πόντους. Η απόδοση και αυτού ειναι θα ειναι σταθερή και φέτος.
      4)μόνο ο ντορσευ θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην απόδοση του και φέτος ή όποιον καινούργιο πάρουμε
      5)για να σε προλάβω αν δεις τα στατιστικά του Πριντεζη πριν τον τραυματισμο του ηταν όπως τα φετινά άρα ο τραυματισμός του τον πήγε πισω και όχι η acb γιατι σε είδα κάπου να το γράφεις
      V for vendetta

      Διαγραφή
    16. Πριν τον ομπραντοβιτς είχε Ευρωλίγκα αλλα σε είχα ρημάξει στο ξύλο. Ο ομπραντοβιτς σε έκανε άνθρωπο.
      Αν φοβάσαι μήπως ξαναγινεις της φαπας Καλά κάνεις.
      Γιάννης ιωαννιδης ναι ο υπουργός

      Διαγραφή
    17. με ειχες ρημαξει στο ξυλο πριν το ομπραντοβιτς? δεν ξερω 32 πρωταθληματα εχει παρει ο ζοτς γιατι νομιζα 11. τη σφαλιαρα του σουμποτιτς στο εξοχικο την εχεις ξεχασει μου φαινεται οποτε δεν ξεκινησε επι ζοτς η αυτοκρατορια αλλα επι σουμποτιτς και θα συνεχιστει με τον πεδουλακη... και στην τελικη με την ιδια λογικη το ξυλο που λες ειχε διαρκεια 5 χρονια και οφειλοταν στις ικανοτητες του ιωαννιδη τοσο στο προσκηνιο οσο και στο παρασκηνιο και τωρα στον ιβκοβιτς φετος ομως ο προπονητης που θα εχεις στον παγκο δεν λεγεται ουτε ιβκοβιτς ουτε ιωαννιδης......

      Διαγραφή
    18. Αγαπητέ μου τα θεμέλια του ελληνικού μπασκετ στην ελλαδα ξεκίνησαν το 87 αυτο που παίζαμε πριν ηταν τοπι για μια τυρόπιτα και μια πορτοκαλαδα. Ιστορικά έχεις 32 πρωταθλήματα πρακτικά όσα πήρες απο τότε που το μπασκετ έγινε άθλημα πιο παλια ηταν χάντμπολ. Το 92 έγινε επαγγελματικό και εκει ο ιωαννιδης με ικανοτητα και παρασκήνιο (τα ίδια συστατικά είχε και ο ομπραντοβιτς) μεσουρανουσε.
      Και εγω σε ρωτάω να μου πεις τι ειναι καλύτερο απο ιβκοβιτς σε μπαρτζωκα ή απο ομπραντοβιτς σε πεδουλακη;
      V for vendetta

      Διαγραφή
    19. αγαπητε μου τα θεμελια του μπασκετ δεν ξεκινησαν το 87 αλλα πολυ παλιοτερα με χαρακτηριστικο παραδειγμα η ευρωπαικη πορεια του παο το 82 η εκτοξευση του ελληνικου μπασκετ ναι ξεκινησε το 87 και συνεχιζετε μεχρι σημερα και κατα πολυ οφειλεται σε εναν ανθρωπο που βριζετε οι περισσοτεροι στον γιωργος βασιλακοπουλο..... τωρα στη συγκριση πεδουλακη-μπαρτζωκα απλα αναφερω ο ενας α προπονητης απο το 97 ο αλλος απο το 06 παρολου που ειναι συνομιλικοι, ο ενας εχει παει τελικο τον μακεδονικο στο uleb cup και εχει παιξει συνεχομενες χρονιες με το περιστερι στην ευρωπη νομιζω 6 ενω ο μπαρτζωκας εχει μονο μια συμμετοχη με επιτυχια σε ευρωπαικη διοργανωση το 09-10, ενω για πιο προσφατα ο ενας με χειροτερο ροστερ εβαλε το περιστερι περυσι στην 8αδα ενω ο αλλος εμεινε εκτος με τον πανιωνιο ενω για φετος νομιζω με τα οικονομικα προβληματα του περιστεριου και με τα 15χρονα που αναγκαζοταν να χρησιμοποιησει δεν μπορουσε να κανει κατι καλυτερο ενω ο μπαρτζωκας με το ροστερ που ειχε κατι λιγοτερο απο την τριτη θεση θα ηταν κατα την γνωμη μου αποτυχια οποτε σαφως και προτιμω πεδουλακη απο μπαρτζωκα που αν δεν ηταν το οπαδικο δεν θα επαιζε ποτε για τον παγκο του ολυμπιακου.....

      Διαγραφή
    20. εγώ νόμιζα ότι θα έλεγες ότι το μπάσκετ ξεκίνησε από το Μάιο κ μετά γιατί μέχρι τότε εσείς οι ολυμπιακοί λέγατε οτι δεν ασχολείσθε κ το λέγατε μπασκετακι για να μην ξεχνιόμαστε. όσο ότι το μπάσκετ άρχισε από το 87 η τότε μπήκαν τα θεμέλια κ αυτό ακυρώνει τα προιγιουμενα πρωταθλήματα είναι απλά αστείο σαν επιχείρημα που δείχνει κ έλλειψη γνώσεων. για αμέ Ρώτα πχ έτσι για να μαθαίνεις πόσους θεατές μάζεψε η αεκ(δεν ηταν μονο αεκτζιδες) στο παναθηναϊκό στάδιο το 1968 πχ.

      Διαγραφή
    21. Κάνεις πλάκα τώρα για τις πορείες του 82 και γιατι όχι το 78 στην πορεία του όσφπ ή όχι το 64 με την ΑΕΚ. Η μέρα κλειδί για το μπασκετ ειναι όταν ο γκαλης μας έβαλε στο αίμα μας το μπασκετ αν δεν ηταν αυτος θα ηταν το μπασκετ για την ελλαδα ότι ειναι και για την Αγγλία. Ο γκαλης φίλε μου και όχι αυτο το γελοίο υποκείμενο βασιλακοπουλος που μόνο να τρώει ξέρει.
      Για προπονητη εγω προτιμω τον ιβκοβιτς αλλα αν εσυ έχετε πεδουλακη και χαίρεστε τότε μεγια σας και χαρα σας.
      Ο μπαρτζωκας πάλι ειναι προπονητής απο τα 22 του σε παιδικα και τμηματα υποδομησ ποτε του δεν διορίστηκε ούτε φυτευτηκε. Εφτασε στην α1 με την αξια του, σε αυτα τα 6 χρονια του έχει δείξει ότι ειναι ένας μέτριος προς το δουλευταρας προπονητής.
      Τα πρωταθλήματα του ΠΑΟ φυσικά και ειναι όσα λέει η ιστορία αλλα δεν μπορω να πάρω στα σοβαρά αυτα που οι παίχτες καναν 3 ώρες προπόνηση την εβδομάδα λόγω των άλλων υποχρεώσεων που είχαν. Απο το 80 άρχισε να γίνεται το μπασκετ ημιεπαγγματικο και μετα το 92 επαγγελματικό άρα δεν υπάρχει και η ίδια βαρύτητα.

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν οι χαζουληδες νικολακη πές μου λίγο για την ομάδα σου την μεγάλη και πρόσεχε την γλωσσιτσα σου

      Διαγραφή
    2. αν κ ειμαι αλλος οχι ο νικος οποια ομαδα κ να υποστιριζεις στην ελλαδα ο παναθηναικος ειναι πολη μεγαλυτερη ομαδα απο την δικια σου

      Διαγραφή
    3. Επειδή είσαι ο ίδιος ανορθογραφος Νίκος θα σου απαντήσω πως ναι ο ΠΑΟ ειναι μεγαλυτερη ομάδα απο την δικιά μου

      Διαγραφή
  21. Φέρτε Νίκο να μας εξηγήσει πως παίζουν μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. KALA RE ANWNYME 1:46 MAS TAS PRHXES ALLH DOULEIA DEN EXEIS ..?RE TI ZWA PAI

      ZOUN EDW MESA ELEOS..JR

      Διαγραφή
    3. Λέγε με δάσκαλο ...

      Διαγραφή
    4. BASIKA K ESI NIKO K ESI ANWNYME DEN PATE POUTHENA ALLOU NA TSAKWTHITE ETSI K ALLIWS K OI DYO MYRODIES ISTE APO MPASKETAKI.JR

      Διαγραφή
    5. Jr που το κατάλαβες ότι είμαι μυρωδιάς απο που προδωθηκα;

      Διαγραφή
    6. AP OTI OLI THN WRA LES GIA PAIXTES ALLON OMADWN AMPALOUS UFAKI KTL..XALARWSE K SI K O ALLOS NA POULATE MAGKIA K YFOS..OTAN KAPOIOS XEREI MILAEI SOBARA K KRINEI MPASKETIKA.JR

      Διαγραφή
    7. Δεν έχω σχολιάσει παίχτη εγω Του την μπαίνει και άλλος

      Διαγραφή
    8. Ουκιτς καλυτερος απο σάρας
      Πανκο καλυτερος του καιμακογλου
      Ξανθοπουλος καλυτερος του καλαθη
      Σοφο καλυτερος του μπατιστ
      Λασμε καλύτερος του βουγιουκα
      Ματσιουλις καλυτερος του περπερογλου
      1)ο o ουκιτς ηρθε ως αντι καλαθης κ παροτη ο καλαθης εχει καλυτερες προοπτικες αυτη την στιγμη δεν ειναι καλυτερος του ουκιτς ενω ο αντι σαρας δεν εχει αποκτιθει ακομα για να τον κρινουμε 2)ο λασμε εαν ερθει θα ερθει κυριος για το 4 κ ναι απο σμιθ ειναι καλυτερος 3)ο μασιουλης απο περπερογλου σαφεστατα ειναι καλυτερος αν κ μαλλων ερχετε σαν αντι καιμακογλου απο αποψη οτι καλυπτει κ το 3 κ το 4 ο σοφο καλυτερος απο βουγιουκα-μαριτς απο μπατιστ δεν ξερω . κ ο πανκο για αυτο που τον θελει ο παναθηναικος μια χαρα. επισεις δεν εχει ολοκληρωθη το ροστερ του παο για να κρινουν καπιοι λοιπουν 3 ξενοι(2 αμα ερθει ο λασμε)κ πηθανων κ ο γιαννοπουλος

      Διαγραφή
  22. DEN ME ENDIAFEREI RE FILE POIOS THN PEFTEI SE POION K THN LEW K STOUS DYO SAS..EISTE APARADEKTOI K OI DYO TREIS OSOI EISTE.MPHKA NA XALARWSW K BLEPW THS GELIOTHTES K DIKES SOY K OLWN DHLADH EINAI DYSKOLO NA MILHSTE SE ENA EPIPEDO? KANTE OTI GOUSTARETE.JR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  24. ενώ ο ολυμπιακός έχει ενισχυθεί πόλη με τον παιχταρά που έδιωξε κακήν κακός η Μπιλμπάο κ τον Μπαρτζόκα αντί ιβκόβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολυμπιακος δεν έχει ενισχυθεί ισα ισα αλλα θα έχει πολλα πλεονεκτήματα σαν ομάδα γιατι ειναι έτοιμη ομάδα ειδικα αν μείνει και ο ντορσευ. Απλώς πηραν τα κλειδιά απο τον σοφο και τα δώσανε σε έναν μέτριο προπονητή (σαν καριέρα). Στον ΠΑΟ όμως πηραν ένα μέτριο προπονητή (σαν καριέρα) και του είπαν πάρε έναν δδ και φτιάξε ομάδα. Στον έναν δώσανε τον δδ και στον άλλο τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ειναι το ίδιο πως το βλέπετε.
      V for vendetta

      Διαγραφή
    2. εκτός το πλεονέκτημα της ομοιογενείας δεν έχει κανένα άλλο ο ολυμπιακος κ δεν νομιζω εκτος του Δ.Δ οι σορτσιανιτης-μασιουλης-ουκιτς κλπ να ειναι μικροι παιχτες

      Διαγραφή
    3. Ισα ισα οι παίχτες που αναφέρες ειναι αξιόλογοι εκτός απο του μισού σοφο (γιατι με 15 μαξ ειναι μίσος παίχτης)
      Η ομοιογένεια νομίζω ότι ηταν πάντα το α και το ω στο μπασκετ ποσο μάλλον αν αυτη που θα την κατακτήσει ειναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τι λες εσυ ειναι; Μην ξεχνάς ότι τα πρωταθλήματα όλα αυτα τα χρονια τα πήρες λόγο ομοιογένειας.

      Διαγραφή
  25. ENTAXEI MAGES MAS PEISATE OLOI KATI DEGIAN XOPSONIDHS V FOR VENTETTA NIKOS KTL EISTE GIA KLAMATA APO MPASLETAKI MHDEN.EGW SAN ARIANOS EXW NA PW PWS OI OLYMPIAKOI EINAI IEROSYLIA NA MILANE GIA VAZELO STO MPASKET.EITE MAS ARESEI EITE OXI OPOIOS BLEPEI MPASKETAKI MILAME GIA TERASTIA OMADA.TA OPADIKA DEN ME AFOROUN K SAN AREIANOS POU AGAPW TO MPASKET AUTO EXW NA PW.JR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό ο ΠΑΟ έχει γράψει ιστορία στο μπασκετ. Ειναι η μεγαλυτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15-20 χρονια.
      Εσυ τι μας λες τώρα ακριβώς δεν κατάλαβα ότι ο ολυμπιακος που ειναι πρωταθλητής Ευρώπης δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής;
      Δηλαδη αν εσύ πάρεις πρωταθλημα δεν θα έχεις κάνει και τίποτα ε;
      V for vendetta

      Διαγραφή
    2. σαν πρωταθλητης ευρωπης πρεπει να συμπεριφερεται σαν μεγαλυτερη ομαδα απο τον παναθηναικο ειναι γελοιο να συμπεριφερεται γιατι αυτο για να γινει χρειαζεται το λιγοτερο 22 χρονια(διαφορα πρωταθληματων) ο ρεαλιστικος προς το παρον στοχος του ολυμπιακου ειναι να ξεπερασει τον αρη και τον αλβερτη και στην ευρωλιγκα να περασει την τσιμπονα και να φτασει την ριγα........

      Διαγραφή
    3. Όσο είμαι πρωταθλητής Ευρώπης θα συμπεριφέρομαι και σαν πρωταθλητής. Εσυ θα κάνεις αντίλογο ως μια απο τις καλυτερες ομαδες της ευρολιγκα και θα με αποκαλείς πρωταθλητη για φέτος όλα τα αλλα θα έρθουν μόνα τους και να δεις πως θα τα ξεπερασεις. Τι νομίζεις απλη ψυχαναλυση ειναι θα τα καταφέρεις.
      V for vendetta

      Διαγραφή
  26. Διάβασα τον Οίκο του Μεταξιού πριν 3 εβδομάδες.
    Δεν είναι άσχημο ούτε επιπέδου Κόναν-Ντόιλ.
    Αρκετά καλή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστυνόμος Σαίνης27 Ιουλίου 2012 στις 10:39 π.μ.

      Τώρα εσύ γιατί χαλάς το θέμα?????
      Μην επαναληφθεί σε παρακαλώ.....

      Διαγραφή
  27. Badanaman
    Το ίδιο πάνω κάτω συμπέρασμα έβγαλα. Αν ο Χόροβιτς πάρει άδεια να ξαναγράψει κάτι σχετικό ίσως τα πάει ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κρεμμυδονέζ Υ Παέλια27 Ιουλίου 2012 στις 9:46 π.μ.

    Γειά σου κούρούνα.Το βιβλίο του Θαφον Θα το πάρω σίγουρα.'Οσο για την "Θεωρία των Χορδών"του Σομόθα το ξεκίνησα αλλά κάποια στιγμη λόγω φτωχών γνώσεων φυσικής,το 'χασα.Αφού βλέπω οτι σου αρέσει η ισπανική σχολή λογοτεχνίας να σου προτείνω τον Arturo Perez Reverte.Το σύνολο των μυθιστορημάτων του είναι πολύ καλό και θα σε κάνει να αγαπήσεις την Ισπανία(οχι όμως και την εθνική τους ομάδα Μπασκετ).Οτι πρέπει για καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΑΡΘΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΚΟ..Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΕΣ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..θΕΛΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΑΙ..ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΟ Κ ΟΣΦΠ ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ..Κ ΤΟ ΛΕΓΕ ΜΕ ΥΦΑΚΙ ΧΙΛΙΩΝ ΛΕΩΝΤΩΝ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ Κ ΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΧΑΖΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ Κ ΑΔΙΑΦΟΡΩ..ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ..ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να μας πουν κι αυτοί ρε Νίκο... Άσχετοι από μπάσκετ... Μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα λέμε... Αλήθεια πόσων χρονών είσαι αν επιτρέπεται;

      Διαγραφή
  30. Αν και δεν διαβαζω βιβλια συστηματικα θα προτεινα τον Εκκλησιαστη του Luther Blisset(πολλοι πιστευουν οτι προκειται για τον Ουμπερτο Εκο)που το τελειωσα πριν απο 1 μηνα.Εξαιρετικο βιβλιο.ΣΟΦΟ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερμαν Εσσε,Μορις Ουεστ δεν ειδα κουρουνα με απογοητευεις ταμαλλα.Ασχετο το Λημνιατη εχω καταλαβει δνε τον πολυπας.Για ποιο λογο?Επειδη τον εχω γνωρισει στην αποστολη ΟΣΦΠ το 2009 στο Βερολινο για το φαιναλ-4 και καθομασταν διπλα στο αεροπλανο μου χε φανει εξαιρετικο παιδι,σεμνο,σκεφτεται αυτο που λεει και διακριτικος-δεν καρφωνει παροτι ξερει.Επισης μου αρεσει σαν σχολιαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμαν Εσσε!!!
      Εγω γενικως δε πολυδιαβαζω αλλα μια χρονια στις διακοπες ειπα να κανω μια προσπαθεια στην παραλια. Και η σατανικη αδερφη μου, μου προτεινε Εσσε γιατι ειναι ιδανικος για παραλια... Ο ΧΡΙΣΤΟΣ κι η Μεγαλοχαρη!
      Καλυτερα να εβλεπα λευκο καρχαρια στα 2 μετρα απο την παραλια...!!

      Διαγραφή
  32. κουρουνα με εκπλησεις ευχαριστα!!!φαν κ συ του ανθρωπου-αραχνη κ γενικοτερα του συμπαντος της marvel?εχοντας μεγαλωσει στη δεκαετια του 80 με τις ασπρομαυρες περιπετειες του ανθρωπου-αραχνη(μαζι με hulk,captain america,daredevil,iron-man,avengers) που τοτε κυκλοφορουσαν απο τις εκδοσεις καμπανα k των x-men που τοτε κυκλοφορουσαν απ'τις εκδοσεις μαμουθ,ομολογω πως οποιαδηποτε αναφορα στους εν λογω ηρωες μου ξυπνα ευχαριστες παιδικες αναμνησεις!!!καλες διακοπες κουρουνα!!!

    the caped crusader..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Κρεμυδονέζ
    Οντως πετυχημένο το προσωνύμιο που διάλεξες. Τους Ισπανούς δεν τους είχα σε εκτίμηση, μιλάω για τους σύγχρονους και η αλήθεια είναι ότι ο Ρεβέρτε μου άνοιξε τα μάτια με το La carta esferica πρριν από 6-7 χρόνια. Δεν τον ανέφερα γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του τους τελευταίους μήνες αλλά είναι όντως εξαιρετικός. Συμφωνώ... Νομίζω ότι για να διαβάσεις τη Θεωρία των χορδών δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιες γνώσεις φυσικής, αφού τα έχει εκλαϊκευμένα και όχι επιστημονικά τα σχετικά με το χωροχρονικό συνεχές κλπ. Το διάβασα ευχάριστα παρόιτι σε φυσική-χημεία κλπ. ήμουν ανέκαθεν σκράπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρεμμυδονέζ Υ Παέλια27 Ιουλίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

      Νομίζω οτι (που θα 'λεγε και ο Γιαννάκης!)μετά το "Ζωγράφο Των Μαχών" που κυκλοφόρησε το 2007 στα ελληνικά και μια συνέχεια απο τις περιπέτειες του λοχαγού Αλατρίστε που κυκλοφόρησε το 2008 δεν έχει εκδοθεί κάτι άλλο στα ελληνικά από τον Reverte.Πριν τους σύγχρονους αξιόλογους Ισπανούς μυθιστοριογράφους,ο προηγούμενος χάνεται στα βάθη των αιώνων(Θερβάντες!ίσως;)Το χωροχρονικό συνεχές μου θυμίζει αυτο που λέμε "σάλα-τραπεζαρία ένα",πολύ μπέρδεμε ρε Κουρούνα μου.Ευχαριστώ για τα σχόλια για το nickname...

      Διαγραφή
  34. Δευτεραντζες εμπορικοι.Ο κορυφαιος με διαφορα ηταν ο Green Arrow της DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Sofo 13
    Κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη θα καθίσω να γράψω ένα ολόκληρο ποστ για τον Λούθερ Μπλίσετ. Τρομακτική ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Rodia
    Με τους κλασικούς πιστεύω ότι έχω ξεμπερδέψει και ψάχνω να βρω καινούργια πράγματα στη λογοτεχνία. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι συγγραφείς εκεί έξω που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.
    Αν και είπα ότι δεν θα απαντήσω σε εκτός θέματος σχόλια επειδή μπορεί να έχω παρεξηγηθεί. Τον Λημνιάτη τον πάω, ολόκληρο θέμα είχα κάνει όταν τον έφαγαν αρχικά από την ΕΡΤ ακριβώς επειδή τους καλούς δεν τους σηκώνει εκεί το μαγαζί. Αλλά ότι μεσολάβησε ο Βασιλακόπουλος να πάρει τη δουλειά στη Ρόδο να μην το γράψω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @caped crusader
    Μεγάλωσα με τη λεγόμενη ''σκληρή γενιά'' του Καμπανά... Οταν εμφναίστηκαν στα περίπτερα (εντάξει τους πρόλαβα λίγο αργότερα) ήταν επανάσταση για την Ελλάδα. Είδες που τα φαινόμενα απατούν; Η συλλογή μου με κόμιξ είναι χιλιάδες τεύχη...Από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και έχει μέσα κομμάτια που δεν τα πιστεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ωραιος!!!η δικη μου συλλογη ξεκινα περι τα μεσα της δεκαετιας του 80 με εκδοσεις καμπανα κλπ κ σταματα περι τα τελη της δεκαετιας του 90 με αρκετα αμερικανικα τευχη της marvel(ειδικα του spider-man με το τοτε storyline του "clone saga")..λογικα θα βρισκεται καπου ξεχασμενη στο παταρι του πατρικου μου σπιτιου,ευελπιστω δηλαδη γιατι εχω χρονια να την αναζητησω..εκτοτε η μονη επαφη που ειχα με το αντικειμενο ηταν μεσων των κινηματογραφικων ταινιων των ηρωων της marvel..ισως ανατρεξω σε καποιο κεντρικο βιβλιοπωλειο μηπως βρω καποιο αντιστοιχο αμερικανικο τομο με αυτον που προτεινεις με παλια τευχη ηρωων της marvel..καλη συνεχεια..

      the caped crusader..

      Διαγραφή
  38. Κουρούνα, πρώτη φορά γράφω. Τομ Ρόμπινς. Ό,τι πιο διαφορετικό έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Και ο Χοσέ Σαραμαγκού με "τρόμαξε" και ο Χόρχε Μπουκάι με τράβηξε, αλλά ο προαναφερθείς δεν παίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @caped crusader
    Τεράστιο λάθος αν μου επιτρέπεις ότι παράτησες στην τύχη τους τόσα τεύχη... Για δύο λόγους: α. επειδή αντιστοιχούν σε ένα μέρος της ζωής σου και η νοσταλγία πάντοτε υπάρχει, άρα και κάτι πρέπει να έχεις για να σου τη θυμίζει και β. επειδή όπως γίνεται και με τα βιβλία και με τους δίσκους όταν τα αναζητάς και τα ξαναβρίσκεις τα πληρώνεις αρκετά διότι η αξίας τους έχει ανέβει με τα χρόνια που πέρασαν. Δεν αξίζουν πάντως χρυσάφι όπως πιστεύουν ορισμένοι για τα περιοδικά ή τα βιβλία που διάβαζαν μικροί!
    Οποτε πάντως θέλεις να πουλήσεις ή να αγοράσεις κάτι ρώτησε με να σε κατευθύνω διότι από επιτήδειους είναι γεμάτη η συγκεκριμένη αγορά.
    Στο public έχεις καλές πιθανότητες να βρεις κάποιο masterworks όχι πάντως αυτό για το οποίο έγραφα. Κάτι που θα περιέχει νεότερα χρονολογικά τεύχη. Σίγουρα όμως σε αρκετά τσιμπημένη τιμή. Διαφορετικά ebay (αφού ψάξεις προσεκτικά τους πωλητές γιατί το ίδιο πράγμα μπορεί να πουλιέται από 1 δολάριο μέχρι...100) ή σε κάποιο από τα ειδικευμένα μαγαζιά τύπου Jemma, Solaris ή Relax your soul που είναι αρκετά ενημερωμένα.
    Y.G. Λογικό ήταν βέβαια κάποιος που μπαίνει εδώ με προσωνύμιο που αναφέρεται στον Batman να έχει ενδιαφέρον για τα κόμιξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @στρατος καλατζής
    Από τους τρεις προτιμώ τον Σαραμάγκου ίσως γιατί Ρόμπινς διάβασα σε νεαρή ηλικία και μου μοιάζει μακρινό ένα ανάγνωσμα του τύπου ''Οι καουμπόυσες μελαγχολούν''. Για τον Μπουκάι δεν ξετρελαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Περπέρογλου στο Θρύλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΥΛΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ..ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ..ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΕΠΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ Κ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή