Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ενα λεπτό δόξας (750 λέξεις για τον Αντι Πάνκο)

Για άλλους παίκτες το να βρεθούν στα 34 τους σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός μοιάζει με…όνειρο. Για τον Άντι Πάνκο τίποτε δεν είναι απίθανο αφού σε όλη του την καριέρα ξεπερνούσε σταθερά και πεισματικά όλα τα εμπόδια που έβρισκε! Η καριέρα του μπορούσε να γίνει ένα εξαιρετικό βιβλίο και μάλλον το τελευταίο κεφάλαιο του θα γραφτεί επί ελληνικού εδάφους. Αν μου ζητούσαν να κάνω μια πρόβλεψη χωρίς να ξέρω το παρελθόν του Πάνκο θα στοιχημάτιζα ότι θα φύγει Νοέμβρη μήνα. Με αυτό τον τύπο δεν…στοιχηματίζω τίποτα και για κανένα λόγο.

Τι θα δείτε (αν δεν τον θυμόσαστε από το πέρασμα πριν μια πενταετία από τον ΠΑΟΚ) φέτος με τον Πάνκο; Ένα ψηλό κορμί με φοβερή τεχνική κατάρτιση, ελάχιστα αθλητικά προσόντα και ένα παίκτη που σπάνια αστοχεί με πρόσωπο στο καλάθι και από μεσαία ή μακρινή απόσταση. Όποιος εκρηκτικές καταστάσεις και power plays τύπου Μπατίστ ας κοιτάξει αλλού…

Ο Πάνκο, λοιπόν, είναι ολόκληρη ιστορία! Για παράδειγμα, κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να παίξει στο ΝΒΑ προερχόμενος από κολέγιο….τρίτης κατηγορίας. Όταν μιλάμε για 3rd division του ΝCAA μιλάμε για την…ΕΣΚΑ των κολεγίων! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αφού ένα άσημο κολέγιο τρίτης κατηγορίας παρήγαγε κάποτε τον Σκότι Πίπεν αλλά για να φτάσει κάποιος από την Τρίτη κατηγορία στο ΝΒΑ είναι πολύ μακρύς δρόμος. Συνήθως, σε αυτά τα κολέγια παίζουν παίκτες τύπου Πάνκο. Χωρίς σπουδαία ταχύτητα, χωρίς αθλητικά προσόντα. Ο Πάνκο έπαιξε στη μέση του πουθενά σε ένα κολέγιο με το όνομα Λέμπανον Βάλεϊ και το μοναδικό στατιστικό που κατόρθωσα να βρω για τα τέσσερα χρόνια του εκεί ήταν οι 2515 πόντοι που πέτυχε. Δεν ήταν και λίγοι. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του σχολείου και το 2010 αναδείχθηκε μέσα στην καλύτερη ομάδα όλων των εποχών για τα κολέγια τρίτης κατηγορίας. Στη διάρκεια της παρουσίας στο κολέγιο είχε αναδειχθεί δύο από τις τέσσερις σεζόν καλύτερος παίκτης σε όλο το NCAA III Division.

Είναι πιθανότατα ο τελευταίος παίκτης που θα δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρόλαβε να παίξει στο παλιό καλό ημιεπαγγελματικό CBA, τη λίγκα που αποτελούσε προθάλαμο του ΝΒΑ για πολλά χρόνια αλλά έστειλε και στην Ευρώπη μερικούς παιχταράδες! Επίσης έχει παίξει και στο θρυλικό καλοκαιρινό ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα την International Basketball League που φιλοξενούσε πίσω εκείνα τα χρόνια (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) δικηγόρους, γιατρούς, πρώην σταρ των κολεγίων, παίκτες που ήθελαν να κρατηθούν σε φόρμα, αλλά και απεξαρτημένους από τη ντρόγκα τύπους όπως ο Τάρπλει!!! Εκεί έπαιξε για πρώτη φορά εκτός κολεγίου σε μια ομάδα ονόματι Νιου Μέξικο Σλαμ.

Ο Πάνκο κατάφερε να φτάσει μέχρι και το ΝΒΑ παρότι όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό αγνοήθηκε στο ντραφτ του 1999! Και να παίξει ένα λεπτό(!!!) σε επίσημο αγώνα των Ατλάντα Χόουκς τον Ιανουάριο του 2001. Για άλλους αυτό είναι ίσως ασήμαντη λεπτομέρεια για τον Πάνκο τίτλος τιμής. Πήρε και 5.000 δολάρια για εκείνο το λεπτό αφού είχε ένα μικρό μη εγγυημένο συμβόλαιο με την Ατλάντα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν άφησε ποτέ το όνειρο του ΝΒΑ να φύγει από το μυαλό του. Το κυνήγησε παίζοντας μες διάφορες ομάδες κάθε καλοκαίρι στα summer leagues του ΝΒΑ. Αλλά ποτέ δεν ξανάφτασε κοντά Μόνο μια φορά πριν πάει στους Χόουκς το καλοκαίρι του 2000 έφτασε μια ανάσα από το ρόστερ των Λέικερς αλλά ήταν ο τελευταίος παίκτης που κόπηκε 48 ώρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ένα σύντομο πέρασμα από τη Νάπολι και την Ιταλική Α2 και μετά Ντακότα Ουίζαρντς και CBA. Η ομάδα του πήρε το πρωτάθλημα, ο ίδιος αναδείχθηκε MVP της χρονιάς αλλά με 200 δολάρια μισθό την εβδομάδα και φρεσκοπαντρεμένος ο Πάνκο δεν μπορούσε να περιμένει άλλο το ΝΒΑ. Ετσι ξεκίνησε η εννιάχρονη περιπέτεια του στην Ισπανία όπου έπαιξε κατά σειρά στη Χιρόνα, τη Σεβίλλη, το Μπιλμπάο και την τελευταία πενταετία στη Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί τον επέλεξε αρχικά ο νυν προπονητής της Ρεάλ Πάμπλο Λάσο. Στο ενδιάμεσο το 2006 πέρασε για λίγο από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και αυτό μαζί με μια καλοκαιρινή…αρπαχτή στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο ήταν οι ελάχιστες φορές που έφυγε μακριά από την Ισπανία. Τα υπόλοιπα για τη φετινή του χρονιά στη Λαγκούν Άρο, την ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ της Ισπανικής Λίγκας με τον καλύτερο μέσο όρο της καριέρας του και σε MVP όλης της χρονιάς τα ξέρετε.

Σε εποχές που οι περισσότεροι πρώην συμπαίκτες του στο CBA έχουν πιάσει δουλειά με ωράριο 9 με 5 ο Πάνκο δικαιούται να ονειρεύεται ένα τελευταίο χορό. Με τον Παναθηναϊκό. Βιντεάκια και φωτογραφίες εννοείται ότι δεν ανεβάζω γιατί υπάρχουν παντού και βαριέμαι να τα ψάχνω… Κάπου έπεσε μπροστά μου ένας πίνακας που έχει ενδιαφέρον και τον ανεβάζω και αυτόν.

ANDY PANKO CAREER STATS IN EUROPE

Year Country League Team Games Points

11-12 Spain ACB Lagun Aro 20 19.3

10-11 Spain ACB Lagun Aro 33 12.4

09-10 Spain ACB Lagun Aro 33 12.8

08-09 Spain ACB Bruesa 32 13.5

07-08 Spain ORO Bruesa 34 16.3

06-07 Spain ACB Lagun Aro 17 8.9

06-07 Greece Heba A1 P.A.O.K 4 5.8

05-06 Spain ACB Lagun Aro 34 14.1

04-05 Spain ACB Caja SF 33 11.7

03-04 Spain ACB C. Girona 34 16.6

02-03 Spain ACB C. Girona 9 17.2







49 σχόλια:

  1. καλησπέρα,
    θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για το θέμα Περπέρογλου καθώς και αν τελικά υπάρχει όντως ενδιαφέρον για Κινέζο παίχτη?
    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπαθητικός παίχτης ο πάνκο , αλλά ειδικά στην άμυνα και στο ντέρμπυ του χωριού με τον ολυμπιακό τι θα κάνει με πρίντεζη?
    Πάντως αυτήν την στιγμή ο πάο έχει 5-6 παίχτες κλεισμένους για του χρόνου-> ΔΔ μπραμος ,πανκο,σοφο τσαρτσαρης μαλλον και κανας κυρίτσης. Ενώ ο Ολυμπιακός κράτησε όλο τον βασικό κορμό . Με τους ξένους στον θρύλο τι θα γίνει ; Ο γκέτσε έχει μείνει; Προτιμώ κέσελ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΤΟΡΣΕΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ??ΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ...ΜΙDDLETON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην σου προκαλεσει την παραμικρη εκπληξη εαν αυριο-σημερα ανακοινωθει απο παο

      Διαγραφή
  4. Πάντως έτσι όπως τον περιγράφεις έναν Πατ Καλάθη στα τελευταία του βλέπω! Γενικά όπως σου ξανάπα, μέχρι στιγμής δεν βλέπω σοβαρότητα (ή χρήμα) στον ΠΑΟ! Ειδικά αν ισχύει η είδηση ότι ο Πάνκο έκλεισε για 500.000€ είναι πάρα πολλά ή για να το πω αλλιώς πεταμένα χρήματα! Μακάρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όλα αυτά να αλλάξουν!

    ΥΓ ο καιρός περνάει άλλα γκαρντ δεν ακούω...
    ΥΓ Αυτό που συνέβαινε παλιότερα με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και τώρα με Ρωσία-Τουρκία πρέπει να σταματήσει! Τα λεφτά που δίνουν είναι πολύ περισσότερα απ΄όσα πραγματικά αξίζουν οι παίκτες, με αποτέλεσμα να... χαλάει η πιάτσα! Πολύ μεγάλος παίκτης ο Μπατίστ, αλλά στην ηλικία του και με τους τραυματισμούς του τα 2.000.000 είναι υπερβολικό ποσό! Ίσως ο Μπερτομέου, απο το να ψάχνει τι θα κάνει το μπάσκετ πιο ανταγωνιστικό απο το βόλλεϋ (όπως είχε πει και παλαιότερα), να σκεφτόταν κάποιου είδους salary cup όπως στο ΝΒΑ ή ακόμα και στο CL...
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουρούνα
    Εσένα αν σου λέγανε να διαλέξεις μεταξύ του 35χρονου Πάνκο ο οποίος δεν έχει εμπειρία από Ευρωλιγκα και του 29χρονου Σμιθ ο οποίος κοστίζει τα μισά λεφτά από τον Πάνκο, ποιον θα διάλεγες ?
    Εγώ θα κράταγα τον Σμιθ και τα χρήματα που θα περίσευαν θα τα έδινα για να πάρω ένα πιο αθλητικό τεσαροπεντάρι που να με βοηθάει σε άμυνα και ριμπάουντ.
    Ο Σμιθ όταν έπαιζε με τον Πανελλήνιο στο γιουροκαπ ήταν το ίδιο καλός στην επίθεση με τον Πάνκο.
    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002901&gamecode=187&seasoncode=U2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα

    Εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου αν έβγαινε κάποιος και μου έλεγε ότι πάμε για το νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Χρόνια τώρα έλεγα στους φίλους μου: ''Ελάτε ρε μ@λ@κες να δείτε μπάσκετ γιατί ο καιρός που θα λησμονάμε την ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι κοντά. Σε 20 χρόνια θα τα λέμε στα παιδιά μας και θα μας κοιτάνε καλά καλά.''Αυτό που δέχομαι είναι αυτό ακριβώς που γίνεται. Δηλαδή ο Πεδουλάκης τι θέλει να μας πει λέγοντας ότι δεν μπορεί να βάλει στόχους;;; Ότι υπάρχει περίπτωση να μην έχει στόχο το νταμπλ στην Ελλάδα;;;;''Ε ναι παιδιά, δεν μας έκατσε ο Μπατίστ, μας έκατσε ο Πανκο άρα πάμε να πλασαριστούμε στην τετράδα και ότι γίνει. Θα γίνει μάχη γιατί έμαθα ότι ο Απόλλων Πατρών έχει ανέβει δυνατός!'' Ή μήπως περιμένει να δει ανταγωνιστικό ρόστερ για ευρωλίγκα για να βγει και να πει ''Θα τα πάρουμε όλα''. Αφού ξέρει πολύ καλά τι γίνεται ......

    Με αυτήν την λογική που πάει ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές σε λίγο Λόγκαν και Μάριτς θα μας φαίνονται σούπερ σταρ. Και ας επιμένει η κουρούνα ότι θα φύγουν και οι 6 ξένοι. Που πιθανόν να βγει αληθινός.Έτσι όπως πάμε Λόγκαν-Μάριτς μου φαίνονται Στόκτον-Μαλόουν. Διότι βλέπω να μένουμε με κάνα Κροάτη πλέυ μέικερ τυχοδιώκτη που έχει αλλάξει 10 ομάδες σε 5 χρόνια και με τους 35αρηδες σέντερ και τον ανάξιο αγωνιστικής εμπιστοσύνης Σχορτσιανίτη.
    Απογοήτευση (προς το παρόν τουλάχιστον)...

    ΥΓ: Σε προηγούμενο ποστ διάβασα ένα σχόλιο ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει την ίδια τύχη όπως είχε ο Άρης, η Βαρέζε και πρέπει σιγά να το συνειδητοποιούμε ότι η φούσκα Γιαννακόπουλοι έσκασε και τέλος .....κτλ.
    Να θυμίσω μόνο ότι ο Παναθηναϊκός υπήρχε και ήταν Νο1 μπασκετική ομάδα στην Ελλάδα (βάση τίτλων) και πριν το 1996. Ακόμα και όταν ο Άρης ήταν στα αστέρια (λόγω Γκάλη φυσικά), ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγει Ευρώπη και τερμάτιζε 8ος, ε ακόμα και τότε εξακολουθούσε να είναι το Νο1 στον μπασκετικό χάρτη.Αν βρεθεί εκτός τίτλων δεν θα είναι η πρώτη του φορά. Δεν είναι Άρης, δεν είναι ΠΑΟΚ και δεν είναι Μακεδονικός. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι δεν θα διαλυθεί. Αν βγω αληθινός ή ψεύτης θα το δείξει η ιστορία.
    ΥΓ2:Πριν μερικά χρόνια πίστευα ότι η αγάπη των κοντών για την ομάδα είναι τέτοια που ποτέ δεν θα την αφήνανε να ξεπέσει. Όταν είδα την ποδοσφαιρική διοικητική κατάντια (παρόλη την εμπλοκή τους), όταν είδα το τμήμα βόλευ να παλεύει με ερασιτέχνες να σωθεί η κατηγορία, τότε κατάλαβα ότι έχουν κουραστεί, βαρεθεί, σιχαθεί, μετανιώσει και ότι θέλει ο καθένας ας προσθέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ3: Ξέχασα το σημαντικότερο! Με αυτές τις συνθήκες θα μου φαινόταν αδιανόητο αν ανανέωνε ο Διαμαντίδης.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ειναι παλι αυτο με ντορσει και παο ρε παιδια;απο που βγηκε τετοια ειδηση;εκτος και αν το λετε ειρωνικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά με περπέρογλου τι γίνεται;Πάει ολυμπιακό;Σε ρεπορτάζ του gazzeta γράφει πως είναι δυσαρεστημένος με τον παο για το πως τον αντιμετώπισε με το θέμα του τραυματισμού του. Εντάξει, έπρεπε πέρσυ να μην τον κρατήσει ο πάο, να μην αγωνιστεί πουθενά και να σου πω εγώ μετά αν θα έβρισκε ομάδα να παίξει; Ισχύει το ισπανικό ρεπορτάζ για Ντιαβαρά;
    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΤΑΚΗ Ν. (σπάρτη αν ενθυμούμαι καλώς από π.ν.)

    ο διαμαντίδης θα τερματίσει ευδοκίμως την καριέρα του του χρόνου ή την επόμενη χρονιά με τα πράσινα της ομάδας μας
    δεν ήταν ΠΟΤΕ και ούτε θα γίνει στο τέλος της καριέρας του ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
    έχει δείξει ότι ΔΕΝ τον ενδιαφέρει η δόξα άλλου ενός πρωταθλήματος (μάικ) ή η δόξα του να είναι το πρώτο πιστόλι σε άλλη ομάδα και γενικός δερβέναγας αποδυτηρίων (V)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΦΙΛΕ ΣΤΑ 35 ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΚΟΜΑ??ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΡΑΒΑΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΠΙ ΣΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟ...ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.MIDDLETON

      Διαγραφή
    2. @ middleton

      Το ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αναφέρεται στον Διαμαντίδη

      Για τον μπατίστ λέω ότι έχει βλέψεις για άλλον έναν τίτλο και επ' αυτού ουδείς ψόγος > Δικαίωμά του να έχει υψηλές βλέψεις .
      Και εγώ θα ήθελα ο μάικ να τελειώσει την καριέρα του σε εμάς και να δει το STANDING OVATION που δικαιούται στο OAKA με 20.000 να του δείχνουν την ευγνωμοσύνη μας για την συνεισφορά του στην δόξα που απέκτησε η ομάδα μας .
      Απλά , δεν έγινε γιατί η ομάδα αποφάσισε ότι η σχέση "κόστους - απόδοσης" δεν θα έχει φέτος την ίδια ΥΠΕΡαξία που είχε τα προηγούμενα χρόνια .

      Δέν είπα πουθενά ότι είναι κακό να έχει βλέψεις τέτοιες ο μάικ .
      Απλά παρεξήγησες τα γραφόμενά μου .
      Ελπίζω να κατάλαβες καλλίτερα αυτά που έγραψα πιό πάνω .

      υ.γ. ο darryl εξάλλου παίζει ΑΚΟΜΑ μπάσκετ !!!

      Διαγραφή
    3. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.MIDDLETON

      Διαγραφή
    4. Παιδιά κακά τα ψέμματα για τα λεφτά έφυγε ο Mike και αυτό είναι το χειρότερο ατόπιμα του προς μια ομάδα που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα! Όσο για τα πρωταθλήματα, ναι Τουρκίας με την Φενέρ μπορεί να πάρει, αλλά Euroleague με τίποτα! Αν ήθελε Ευρωπαϊκό υπάρχουν οι ΤΣΣΚΑ, Μπάρτσα κλπ, απλά δεν του δίναν τα χρήματα που ήθελε! Τα ίδια ισχύουν και για Καλάθη-Καϊμακόγλου (αν και ο τελευταίος τόσα χρόνια δεν έβγαζε όσα οι δύο πρώτοι οπότε ένα τελυταίο καλό συμβόλαιο το δικαιούται).

      Διαγραφή
    5. ΤΟ 2004 ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΤΣ.ΤΟ 2007 ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.ΤΟ 2010 ΕΠΙΣΗΣ.ΕΠΑΙΖΕ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΑΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΠΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ...MIDDLETON

      Διαγραφή
    6. Ο Μποντιρογκα δεν εφυγε μονος του..Επεσε το μπατζετ.γυρισαμε στο Σπορτινγκ,και του δωσαμε να καταλαβει οτι καλο ειναι να φυγει.Ο Ντεγιαν εκλαιγε μετα το ραντεβου στην Βιανεξ εκεινη την Δευτερα.Επισης,εμεις δεν πιστευαμε οτι θα βρει πανω απο 1,3-1,4 εκ,αλλα ο Πεσιτς τον αρπαξε με 2 εκ.Παντωε δεν εφταιγε η διοικηση γιατι δεν βγαινανε τα κουκια οικονομικα,ηταν αναγκαιο κακο να φυγει το μεγαλυτερο συμβολαιο

      Διαγραφή
  11. @Παναγιώτης Βάγιας

    Μακάρι φίλε να είναι έτσι.Μαζί με τον Τσατσαρή (αν μείνει) θα είναι οι τελευταίοι των μοικανών να μας θυμίζουν τα περασμένα.

    ΥΓ:Δεν είμαι από Σπάρτη. Είμαι από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα, κουρούνα ήθελα να ρωτήσω αν έμεινε ο Χάινς και τι γίνεται με Άντιτς(κανα μήνα πριν έγραψες ότι ίσως σταματήσει το μπάσκετ)και Βασιλόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΑΙΝΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.Ο ΑΝΤΙΤΣ ΕΧΕΙ ΟΨΙΟΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ.Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ...

      Διαγραφή
    2. δηλαδή τέλος ο περπέρογλου πάει ολυμπιακό και εμείς παίρνουμε βασιλόπουλο που έχει να παίξει μπάσκετ τρία χρόνια. καλά πάμε. Ο παο πάει για Ξανθόπουλο και Ντιαβαρά. πάνος

      Διαγραφή
    3. Είσαι όντως η Κουρούνα;

      Διαγραφή
    4. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΚΟΥΡΟΥΝΑ...ΑΠΛΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΙΝΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ.MIDDLETON

      Διαγραφή
  13. Εγώ να δεχθώ ότι αν ο Ολυμπιακός αντικαταστήσει τον Κέσελ με τον Περπέρογλου είναι αναβάθμιση - παίρνει έναν Έλληνα παίχτη και ανοίγει και θέση ξένου. Αναρωτιέμαι όμως: Αν ο ΠΑΟ αντικαταστήσει τον Περπέρογλου με τον Ντιαβαρά είναι απαραίτητα υποβάθμιση-υποχώρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ένα ιδεατό μπάτζετ όχι,ίσα-ίσα θα ήταν αναβάθμιση.Με το φετινό μπάτζετ όμως,με το δεδομένο οτί χρειάζεσαι Έλληνες και με τη συνθήκη του πού θα πάει ο παίκτης,ίσως θα το σκεφτόμουν διπλά.Έτσι κι αλλιώς,πάντως,μη ξεχνάς οτί μάλλον για αντικατάσταση του Σάτο προορίζεται.Είναι κάπως ψευδές δίλημμα,δηλαδή,το Πέρπε ή Ντιαβαρά.

      Mpekatsas

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Προφανώς μπαίνει και το επικοινωνιακό στην μέση. Σχετικά με το ποιανού αντικαταστάτης θα είναι ο Ντιαβαρά (αν έρθει προφανώς), αν και μοιάζει στην...κοψιά του Σάτο, στην πραγματικότητα είναι περισσότερο σκόρερ και σουτέρ όπως ο Περπέρογλου και όχι πολυαμυντικό εργαλείο όπως ο δύστροπος Ρομέιν. Εν πάση περιπτώσει, ο περσινός Ντιαβαρά (MVP του Ιταλικού πρωταθλήματος, που δεν είναι αυτό που ήταν αλλά δεν είναι και του πεταματού) μπορεί να αντικαταστήσει τους περσινούς Σάτο και Περπέρογλου μαζί και εις την δευτέρα. Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα χημείας, προπονητή και λοιπών συνθηκών για τις οποίες είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε.

      ΥΓ: Γιατί ακριβώς χρειάζεσαι Έλληνες παίχτες; Η Σιένα που είχε πρώτο Ιταλό παίχτη στο ροτέισιον τον Καραρέτο (3η αλλαγή από τον πάγκο) και με σωστό σκάουτινγκ βρήκε τους διαφόρους Στόουνρουκ, Εζέ και Μακ Ιντάιρ τί έπαθε δηλαδή; Οι Έλληνες καλοί είναι προφανώς, αλλά όπως εκείνοι χρησιμοποιούν την ελεύθερη αγορά προς όφελός τους για να πάρουν συμβόλαια υπεραξίας σε τριτοδεύτερες Ρωσικές ομάδες, έτσι και μια Ελληνική ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει χρήση όλων των ευκαιριών που της παρουσιάζονται. Εκτός και αν πρέπει να αγοράσουμε αβέρτα ό,τι Ελληνικό κυκλοφορεί σαν τον Ολυμπιακό που κάποτε είχε τον Καλαϊτζίδη, τον Αποστολίδη και τον Καυκή και τους κοιτούσε...

      Διαγραφή
    3. Λόγω των περιορισμών της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ με τους 6 ξένους.Προφανώς υπάρχει και η λύση που υπαινίσεσαι και μακάρι να το σκεφτούν λίγο πιό έξυπνα και οι δικοί μας,αλλά το ένα ημιπαράδειγμα που διαθέτουμε(Ολυμπιακός επί Πάργκο) απέτυχε,ενώ γενικότερα η νοοτροπία που,μάλλον δυστυχώς,έχει παγειωθεί είναι "αναδεικνύουμε το ελληνικό στοιχείο πάση θυσία".

      Mpekatsas

      Διαγραφή
    4. o diavara einai 4ari kamia sxsesei me peperoglou h sato. xoria pou exei pola provlimata traymatismon

      Διαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΡΕΠΟΡTΑΖ ΟΣΦΠ:Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.MIDDLETON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. !@Greg M
    Αν είναι καλός παίκτης ο Περπέρογλου με ρωτάς; Καλός σουτέρ πολύ καλός. Οσο για τη φασαρία που γίνεται... Εχει μια πρόταση γύρω στα 300 χιλιάρικα από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Αν του κάνει αύριο ή μεθαύριο δεν το ξέρω... Δεν πιστεύω ότι θα πάει στον Ολυμπιακό γιατί αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο θα είχε γίνει αλλά με τους Αγγελόπουλους δεν παίρνεις και όρκο.
    Με τον Κινέζο τους δούλεψε όλους ψιλό γαζί ο Γιαννακόπουλος. Αλλάξανε οι εποχές στον Παναθηναϊκό και νομίζουν ότι ακόμη έχουν να κάνουν με το Θανάση οι ρεπόρτερ της ομάδας. Επεσε η πληροφορία-φίδι. Ξεκίνησαν από τον Γι, πήγαν στον άλλο τον Σουκορούν Χαν Αλή πως τον έλεγαν και δεν ήξεραν τι γίνεται. Βγήκε την άλλη μέρα τα διέψευσε όλα και εμφανίσθηκε η αλήθεια που πάλι δεν την κατάλαβε κανείς. Ο Παναθηναϊκός σε περιοδεία στην Κίνα! Μόλις ανακοινώσει και τίποτε μπίζνες ο Δ.Γ. στην Ασία θα καταλάβουν όλοι. επαναλαμβάνω: Αλλαξαν οι εποχές και παρότι προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρει το ζήτημα δεν έχουν ξυπνήσει οι περισσότεροι από όσους σας ενημερώνουν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @James 7
    Με τον Πρίντεζη δεν θα έχει ένα αλλά πολλά προβλήματα ο Πάνκο. Πάντως ο Πεδουλάκης ψάχνει ένα ακόμη ψηλό που να μπορεί να παίξει καλύτερα τα pick'n'roll (για αυτό ήθελε τον Μπατίστ) και δεν ξέρω αν θα τον βρει. Δε νομίζω ότι ο Μαυροειδής μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαυροειδής που είχε βάλει 22 πόντους με pick n roll και σκότωσε τον ΠΑΟ στο Ο.Α.Κ.Α?

      Διαγραφή
    2. O Mαυροειδής που μέχρι να κάνει την περιστροφή στο Προολυμπιακό είχε έρθει..Φθινόπωρο και η μπάλα χτύπαγε σε πόδια αντιπάλων.Πές τα kourouna.Ήμαρτον με τις αγιοποιήσεις οτιδήποτε ελληνικού...

      Mpekatsas

      Διαγραφή
    3. Relax και εγώ μέτριο τον θεωρώ και δεν καταλαβαίνω προς τι η φασαρία για το αν θα πάει σε Ολυμπιακό η ΠΑΟ. Αλλά pick n roll ξέρει να παίζει.

      Διαγραφή
  17. Κώστας
    Νομίζω 500 χιλιάδες δολάρια αλλά δεν είμαι σίγουρος.
    Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό που γράφεις για ΡΩσία και Τουρκία. Πάντοτε θα υπάρχουν μπασκετικά Ελντοράντο στην Ευρώπη. Κακό του κεγφαλιού τους και πετάνε λεφτά όπως τα πέταξαν χωρίς νόημα οι Ελληνικές ομάδες είκοσι χρόνια τώρα. Οταν πλήρωναν οι ελληνικές ομάδες δύο και τρεις φορές πάνω την αξία ενός Αμερικάνου ήταν καλά και δεν μας πείραζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαφώς και αυτά που έκαναν οι Ελληνικές ομάδες ήταν παράλογα! Δεν είναι δυνατόν να δίνεις στον... Κέτσμαν ή στον Έρτσεγκ ένα σωρό λεφτά την στιγμή που μπαίνεις μέσα απο οικονομικής άποψης μόνο και μόνο για να κάνεις το χόμπι σου! Όπως δεν είναι δυνατόν να γίνεται ξέπλυμα σε χώρες όπως η Ρωσία μέσω του μπάσκετ και να δημιουργούνται ομάδες που μετά απο 2-3 χρόνια δεν υπάρχουν στον μπασκετικό χάρτη (αλήθεια η Δυναμό Μόσχας που είχε πάρει Κύπελλο Ευρώπης και την επόμενη χρονία έφτασε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, τώρα που βρίσκεται;). Τέλος, δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός άνθρωπος που θα θελήσει να ασχοληθεί και να επενδύσει στο μπάσκετ όταν βλέπει ότι για να κάνει σοβαρή ομάδα πρέπει να μπει σε διαδικασία πληστιριασμού με ομάδες απο την Ρωσία ή την Τουρκία (και μέχρι πριν 2 χρόνια με τους 2 μεγάλους της Ελλάδας).

    ΥΓ1 Για τα λεφτά βάζω μέσα και μερικούς Έλληνες, "ταλέντα" που μόλις πήγαν σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ τον καιρό των παχιών αγελάδων και τα πήραν χοντρά ξεχάσαν τι σημαίνει η λέξη δουλειά και το ρίξαν στο Villa Mercedes...
    ΥΓ2 Επειδη και εγώ άκουσα για 500.000 πιστεύω ότι πραγματικά είναι πάρα πολλά χρήματα για τον Πάνκο, με τα ίδια λεφτά έβρισκες κάποιον νεότερο ή καλύτερο παίκτη (στον ΠΑΟΚ που τον θυμάμαι πάντως δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση)!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουρούνα, αληθεύει ότι το 2007 ο Περπέρογλου είχε συμφωνήσει με τους Αγγελόπουλους, αλλά ήθελε να τον δώσει πακέτο ο Λιανός με τον Ουίνστον στον Παναθηναίκό; Επίσης, είχα ακούσει ότι οι Αγγελόπουλοι αμέσως μετά έκαναν στον Περπέρογλου μια "ανήθικη" αθλητικά πρόταση, αλλά αυτός αρνήθηκε.. και για να τιμωρήσουν τον Λιανό του πήραν τον Καυκή.. Ισχύουν; Ευχαριστώ.

    Λαβέρτης Ρόμπινσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικα εχει καταληξει κανεις ποιες ειναι οι προθεσεις των Γιαννακοπουλων για τον μπασκετικο Παναθηναικο?
    Ενδιαφερονται? Δεν ενδιαφερονται? Θελουν να το διαλυσουν τελειως το μαγαζι? θελουν να απαξιωσουν την ομαδα? Θελουν να τον ξανακτισουν απο την αρχη? Κατι αλλο?
    Any idea dear Kourouna?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κώστας
    Στην Ελλάδα δηλαδή δεν έγινε ξέπλυμα ποτέ; Και τι προτιμάς; Μια ομάδα να ρίχνει χρήμα στην αγορά και όταν έχει αδυναμία να διαλύεται; Η να συνεχίζει να υπάρχει και ναχρωστάει σε όλη την Ευρώπη και τη μισή Αμερική; Η Ντιναμό είναι ομάδα που υπήρχε 60 χρόνια δεν ήταν φωτοβολίδα. Και είχε πάρει και παλαιότερα Ευρωπαϊκούς τίτλους ή είχε παίξει σε τελικούς.
    Για τους έλληνες παίκτες γράψτο πάλι αυτό. Πο봨υ σωστός αλλά δεν φταίνε αυτοί. Οταν βρίσκουν γεμάτους λογαριασμούς χωρίς να έχουν παίξει μπάσκετ ποτέ φταίνε αυτοί που τα δίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κουρούνα ο Λιανός είπε στο sport24 πως ο Καββαδάς δεν πωλείται αλλά από ότι καταλαβαίνω πίσω από τις λέξεις δεν πωλείται αν δεν πάρει τα λεφτά που θέλει. Εσύ σε ποιον πιστεύεις πως θα το δώσει αν οι προτάσεις από παο ή οσφπ είναι ισόποσες; κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως για το θέμα περπέρογλου ο εκπρόσωπος του είπε πως δύσκολα θα μείνει στον πάο.Το ίδιο ισχύει και για τον Βουγιούκα κουρούνα΄.
    πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοurouna,διάβασες τί είπε ο Κολοκυθάς;Αναμενόμενο!

    Mpekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Καββαδά λες και είναι ο Σαμπόνις.......την στιγμή που κοντεύουν να φύγουν μέχρι και οι μπασκέτες από το ΟΑΚΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον η μπικτή πήγαινε σε εμένα που ρώτησα σε ποιον θα πούλαγε τον Καββαδα. Δεν με νοιάζει να μάθω ποιος θα πάρει τον καββαδά αλλά σε ποιον αν οι προσφορές ήταν ίδιες θα τον έδινε ο Λιανός. Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Δεν έκανα μπηχτή για κανέναν. Άλλωστε δεν είσαι η μόνη που είπες για τον Καββαδά. Είναι μεταγραφική μόδα της εποχής.Καββαδάς-Μαυροειδής. Σε αυτούς τους 2 τελειώνει το μπάσκετ. Την μέρα που η Φενέρ ανακοινώνει τον Μπατίστ, η ΤΣΣΚΑ τον Νίκολας, ο μάνατζερ Περπε-Βουγιου λέει ότι ''καληνύχτα σας, όνειρα γλυκά και σκεπαστείτε καλά'' έχουμε και τον Λιανό να μας πει για τον Καββαδά. Να το φάμε αμάσητο δηλαδή.

      Qui est ce Kavvadas?????????????????????

      Διαγραφή
  26. Λαβέρτης Ρόμπινσον
    Οχι απλά αλήθεια αλλά το είχε ομολογήσει ο ίδιος σε πρωτοσέλιδη συνέντευξη του στο περιοδικό. Τότε είχε συμβεί το εξής...Συμφώνησε ο Περπέρογλου με τον Ολυμπιακό αλλά ο Λιανός τον πούλησε στον Παναθηναϊκό! Και υποχρεώθηκε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Για αυτό πήγαν οι Αγγελόπουλοι ως...αντίπαινα και έδωσαν 200.000 ευρώ στον Καυκή για να μη κλείσει στον Πανιώνιο όπου έπαιζε την προηγούμενη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή