Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα εποχή με Δημήτρη και χωρίς Ζέλικο

Εδώ και τρεις μήνες έχω γράψει ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι οι Γιαννακόπουλοι δεν φεύγουν από τον Παναθηναϊκό. Εδώ και μια εβδομάδα (θα το αποκάλυπτα στο επόμενο τεύχος αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις) έχει ξεκινήσει η εποχή Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Μου το...σφύριξαν το περασμένο Σάββατο όταν ατζέντης παικτών μίλησε με άνθρωπο του Παναθηναϊκού και εκείνος τον παρέπεμψε στον Δ.Γ.
Ουσιαστικά και για να προχωρήσουμε το ρεπορτάζ η εξέλιξη αυτή σημαίνει πολύ απλά ότι τα εσωτερικά ζητήματα που υπήρχαν στην ΚΑΕ λύθηκαν και ο Δημήτρης πήρε το οικογενειακό χρίσμα να κάνει κουμάντο στην ΚΑΕ. Οπως επίσης είχα γράψει στο περιοδικό εκείνος που θα παίξει τον βασικό ρόλο στη νέα εποχή (είτε από τη θέση του προέδρου, είτε από οποιαδήποτε άλλη, δεν έχει σημασία ο τίτλος) είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πολύ απλά ότι ο Ομπράντοβιτς κλείνει τον κύκλο του διότι υπάρχουν δύο ζητήματα που δεν οδηγούν στην παραμονή του. Δεν του αρέσει η νέα κατάσταση στην ομάδα και δεν του αρέσει το μπάτζετ που άκουσε ότι θα έχει ο Παναθηναϊκός. Μέχρι πριν από δύο μήνες υποστήριζα σθεναρά ότι θα μείνει και αυτό αλλά από τότε μέχρι σήμερα άλλαξε και ένα ακόμη δεδομένο: Η ΤΣΣΚΑ σε λίγο θα ψάχνει προπονητή αφού πέρασε μια σεζόν χωρίς προπονητή και τα λεφτά στη Μόσχα είναι πολλά.
Σας το γράφω από τώρα και αποκαλύψεις μελλοντικά στη στήλη μου στο περιοδικό. Κατά 99% ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι έλληνας και από το σημερινό πυρήνα των ξένων παικτών δεν θα μείνει κανείς τη νέα σεζόν.

27 σχόλια:

  1. Έρχονται κωλοτούμπες. Το κρατάω το σχόλιο και θα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την άνεση σου. Τα γραπτά μένουν... Και εδώ και στο περιοδικό. Να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai perysi emenan omos pou mas eixes pei sthn arxh pos feygei o batist kai o zeko.mhn parexigitho se ektimo 100% alla mhn to deneis kompo.alloste giati oi giannakopouloi na bgaloun anakoinosh den tha mporousan na to kanoun gargara?aplo erothma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατσε να στειλω μηνυμα στον Ρατζα, γιατι μου παραπονεθηκε οτι εχει μεινει αγυμναστος και θελει να ξεκινησει προπονηση με ευκολο στοχο.

    ΥΓ: Κανε κατι με τα γραμματα επιβεβαιωσης οτι "δεν ειμαι μηχανη". Μηχανη μπορει να μην ειμαι, αλλα γραμικη β σιγουρα δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρουνα, ο έλληνας θα ναι ο ιτουδης ή θα έχουμε έκπληξη; pitsi23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμιά αντίρρηση, τεράστιος ο Ζοτς. Αλλά μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν εκτός από τα όσα (τα απέραντα, τα ατελείωτα) του χρωστάει ο Παναθηναϊκός, χρωστάει και αυτός ένα μέρος της επιτυχίας του στο περιβάλλον και τις συνθήκες του Παναθηναϊκού; Δεν υπάρχουν λίγα παραδείγματα πριμαντόνων προπονητών που μόλις άλλαξε λίγο το περιβάλλον που δούλευαν η καριέρα τους έπαθε ζημιά. Ο Μάλκοβιτς ποτέ δεν συνήλθε από την περιπέτειά του στην Ελλάδα, ο Ιβάνοβιτς έφυγε από την Ταού και ξαναγύρισε γονατιστός, ο Μεσίνα και ο Γιαννάκης ακόμα αγραναπαύονται, ο Βουγιόσεβιτς θα σπάει πέτρες σε γκουλάγκ στην Σιβηρία. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Ομπράντοβιτς ήταν ένας εκ των τριών-τεσσάρων κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών αλλά δεν τον έλεγες μύθο σε καμία περίπτωση. Κακά τα ψέμματα, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που μπορούν να δημιουργήσουν μύθους, και η ΤΣΣΚΑ θα έχει για πάντα το δικό της τοτέμ (Γκομέλσκι). Ας ρωτήσει τον Ίβκοβιτς τί ωραία μπορεί να γίνει η ατμόσφαιρα στην Μόσχα. Συμπερασματικά: Αν θέλει να φύγει λόγω του Δημητράκη, χίλιες φορές μαζί του. Τα δείγματα γραφής του μικρού μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικά έως αποκρουστικά. Αν όμως βιάζεται να φύγει γιατί δεν θέλει να ηγηθεί μιας μεταβατικής περιόδου με Παπαδόπουλο-μικρό μπάτζετ-νέους παίχτες, τότε χαλάει κάπως τις εντυπώσεις και δεν κάνει καλό στην καριέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργος Λεβέντης1 Ιουνίου 2012 στις 1:31 π.μ.

    Αν κάποιος Έλληνας προπονητής είχε παρουσιάσει ποτέ μια ομάδα που να θυμόταν ο κόσμος ή είχε πάρει καμια Ευρωλίγκα υπάρχει η πιθανότητα να ζητούσες να αφαιρεθεί το δίπλωμα του Καζλάουσκας.Δηλαδή αν θεωρείς τους Έλληνες προπονητές καλύτερους επειδή μιλάνε για ΝCAA και παίζουν ζώνη στα παιδικά φαντάζομαι τι θα λέγαμε αν παρουσίαζαν και ομάδες που ξεπρνάνε τους 70 πόντους ή δίδασκαν όντως προχωρημένη τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος
    Από το αρχείο του μπλογκ δεν λείπει τίποτε. Δεν σβήνω. μπορείς να ανατρέξεις και να δεις πόσες κωλοτούμπες έχω κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν επίσης κάνω λάθος το γράφω και δεν κάνω κωλοτούμπες. Οποιος κάνει ρεπορτάζ κάνει και λάθη. Σίγουρος είναι μόνο όποιος αναπαράγει δηλώσεις και ανακοινώσεις.
    Και επειδή έγραψα τη λέξη ανακοινώσεις. Το ζήτημα δεν είναι τι λένε οι ανακοινώσεις αλλά τι λένε πίσω από τις γραμμές. Οι Αγγελόπουλοι πουθενά στην περσινή ανακοίνωση δεν έλεγαν τι θα γίνει με την ΚΑΕ επειδή...έφευγαν! Τώρα, οι Γιαννακόπουλοι λένε ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Ομπράντοβιτς επειδή τον θέλουν. Πάνε οι καλές εποχές που ο Θανάσης έβγαινε και ανακοίνωνε ότι έμεινε ο Ομπράντοβιτς χωρίς καν να έχουν μιλήσει! Οποιος ξέρει καταλαβαίνει τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απεργοσπάστης
    Ολες οι αλήθειες θα γραφτούν και θα ειπωθούν στην ώρα τους και εκεί που πρέπει. Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου. Μόνο με τον Λαζαράκο τα είχαμε χαλάσει λίγο από όσο θυμάμαι. Μήπως είσαι από εκείνους που μου τα έχωναν όταν τον έγραφα πρώην μπασκετμπολίστα και τώρα έχουν χαθεί ή έχουν ξεχάσει τα σχόλια τους σε αυτό το μπλόγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Λεβέντης
    Μου έδωσε ο γραμματοαπαντητής την επιστολή σου να τη διαβάσω. Αυτή που δημοσιεύεται στο τεύχος της Πέμπτης (Πέμπτη εκτάκτως λόγω τελικού κλπ.). Να σου πω την αλήθεια δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές η επιστολή στο περιοδικό αλλά ξέρεις τις απόψεις των διευθυντάδων περί ελεύθερου λόγου κλπ.
    Λες να συμφωνώ με τη ζώνη στο παιδικό; Δεν συμφωνώ καν με τα συστήματα στο παιδικό. Αλλά ποιός να τα απαγορεύσει. Ο αποξηραμένος Βασιλακόπουλος; Επίσης όλα αυτά τι σχέση έχουν με την ποιότητα των ελλήνων προπονητών που δουλεύουν στο ανώτερο επίπεδο. Εχουν να κάνουν με την επιθυμία των μικρότερων σε ηλικία προπονητών να αλλάξουν μέσω αποτελεσμάτων και όχι δουλειάς επίπεδο.
    Θα σου γράψω λοιπόν και για το υπέροχο μπάσκετ της Ζαλγκίρις ένα όνομα που δεν το είχαμε αξιολογήσει σωστά εκείνη την εποχή επειδή απλά δεν τον ξέραμε: Σαπτάι φον Καλμάνοβιτς.
    Επαιξε τον ίδιο ώρα που έπαιξε το κονκλάβιο των Γιουγκων προπονητών πίσω από τον πάγκο της Γιουγκοπλάστικα και ο Μιζράχι επί Γκέρσον στη Μακάμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο προηγούμενο σχόλιο το σωστό είναι ''ρόλο'' όχι ώρα στην τελευταία πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος Λεβέντης1 Ιουνίου 2012 στις 10:06 μ.μ.

    Eίμαι Ιταλός φίλαθλος.Πιστεύω πως o Καζλάουσκας είναι μεγαλύτερος προπονητής από οποιονδήποτε Έλληνα προπονητή εκτός από τον Θου Κυριε.Για τρεις λόγους.
    1.Έχει πάρει Ευρωλίγκα και έχει περισσότερες διεθνείς διακρίσεις από οποιονδήποτε Έλληνα.
    2.Έχει παρουσιάσει τουλάχιστον δύο ομάδες που έχουν μείνει στη συνείδηση του κόσμου(Ζαλγκίρις και Εθνική Λιθουανίας)
    3.Έχει βοηθήσει 5-6 παίκτες να ανέβει ο μισθός τους.

    Πείσε με ότι κάποιος Έλληνας κόουτς είναι σημαντικότερός του.Στον Έλληνα μπασκετικό ξέρω τι θα πεις.Οι Έλληνες προπονητές ξέρουν από τακτική,έχουν ''πολύ μπάσκετ στο μυαλό τους'',ξέρουν από ψαγμένα συστήματα κλπ κλπ.Σε μένα τον ταπεινό Ιταλό που κρίνω τους κόουτς από τις ομάδες που έχω δει πείσε με πως είναι αδικία πως ο Σφαιρόπουλος είναι βοηθός του και του ψιθυρίζει συστήματα στο αυτί.Είμαι Ιταλός δεν έχω ιδέα για το πόσο διαβασμένοι είναι οι Έλληνες προπονητές,δεν έχω διαβάσει τις ωραίες τους συνεντεύξεις,δεν ξέρω πως κάθε καλοκαίρι μελετάνε τα αμερικνικα καμπ.Είμαι ένας ταπεινός φίλαθλος που ζει στο Τορίνο.Πείσε με γιατί ο Ζούρος είναι καλύτερος από τον Καζλάουσκας.

    Αυτά πάνω κάτω γράφω στην επιστολή.Όχι πως ο Καζλάουσκας είναι τζίνι,αλλά πως υπάρχει ένας τρόπος για να κρίνουμε το μέγεθος των προπονητών.Μετά να μιλήσουμε και για Καλμάνοβιτς και για δασκάλους και για συστήματα.Αλλά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο πρέπει να χεις κάτι.Μια μεγάλη ομάδα,έναν τίτλο,ένα κάτι.Τα 2 τρόπαια του Παβλίσεβιτς ή οι τίτλοι του Γκέρσον δε σημαίνουν κάτι αν τους συγκρίνεις με τον Ιβκοβιτς,αλλά αν τους συγκρίνεις με τον Κατσικάρη λένε.Δεν είναι απάντηση ότι ο Κατσικάρης κάνει καλή τακτική ή ότι ''ξέρει μπάσκετ''.Αν έχετε τόσο μαράζι ο Τύπος για τους Έλληνες προπονητές,ζητήστε μια ομάδα.Ζητήστε να δείτε έναν παίκτη να κάνει 100 δραχμές πριν τον πάρει ο κόουτς και να τον δείτε σε δυο χρόνια να κάνει 200.Μη ζητάτε συνεντευξεις για το ΝCAA.Βάλτε τον πήχυ εκεί που πρέπει.Στα 90s ακούγαμε πως η διαφορά των Ελλήνων από τους Σέρβους είναι πως οι δικοί μας δεν αλληλουποστηρίζονται.Δηλάδή η διαφορά του Ιβκοβιτς,του Ομπράντοβιτς,του Τανιεβιτς,του Πέσιτς με τον Δενδρινό,τον Κιουμουρτζόγλου και τον Πετρόπουλο ήταν η αλληλουποστήριξη.Τα έσχατα του κόσμου.Σήμερα ακούμε πως οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι στην τακτική,αλλά δεν έχουν μάνατζερ.Όχι άλλο κάρβουνο που λένε.Όποιος εκτιμάει πραγματικά τους Έλληενς κόουτς ζητάει ομάδες,δεν τους χαιδεύει τα αυτιά για τη μεγαλειώδη τακτική που κάνουν και μένει κρυμμένη στο σκοτάδι αδίκως.

    Καλά,το ξερα ότι δε θα συμφωνήσουν στο περιοδικό,αλλά πάω κόντρα στο ρεύμα.Τι να πω για τον Ομπράντοβιτς;Τον υποστήριζα τότε που οι δημοσιογράφοι πηγάινατε στο Μουντομπάσκετ στις συνετευξεις Τύπου και του κάνατε τσαμπουκάδες.Κάθε φορά υποστηρίζω αυτόν που αδικούν.Είμαι 100 χρόνια μπροστά όπως ο Δανιήλ τι να κάνω.Μόνο ο Ψαράκης με τους παικτες που ανακαλύπτει με ξεπερνάει και αυτός που ανακάλυψε το παγωτό φιστίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με προσβάλλεις, δεν είχα καμία σχέση με τον Λάζο προσωπικά και η διαφωνία μας αφορούσε το πνεύμα της επιχειρηματολογίας σου και τον τρόπο που ασκούσες την δουλειά σου (παρεμπιπτόντως δεν υποχωρώ σε τίποτα από όσα είχαμε πει τότε). Ποτέ δεν είχα γράψει σχόλια πιο πριν, απόδειξη ότι πήρα το nick μου από αυτή μας την διαφωνία και το ζήτημα της απεργίας των δημοσιογράφων. Κατά τα άλλα, κατανοώ την αγανάκτηση του Λεβέντη, αν και εδώ που τα λέμε ήθελε πολύ κόπο να πάρεις μια τέτοια ΤΣΣΚΑ στο φάιναλ φορ και να χάσεις ουσιαστικά δυο ματς από ομάδες που κανονικά έπρεπε να πατήσεις (για τον Καζλάουσκας λέω). Καληνυχτώ με έκφραση λύπης για τον χαμό του Ορλάντο Γούλριτζ, που τον είχαμε δει και στην Ευρώπη όταν έπαιζε στην Μπενετόν και στην Μπάκλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον Woolridge τον είχα δει για πρώτη φορά σε εκείνο το διαγωνισμό καρφωμάτων που έγινε η μάχη Jordan -Wilkins, και τον συμπάθησα αμέσως. Καλός παίχτης, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα (αν υπάρχει) τον ακριβή λόγο θανάτου. Anyway, R.I.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προβλεπω να κανεις κωλοτουμπες κουρουνα..κ για το ζοτς κ για το πυρηνα των ξενων παικτων..ζοτς,σαρας μπατιστ θα μεινουν..σημειωσε το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Τομμυς που κρυβεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργος Λεβέντης2 Ιουνίου 2012 στις 4:15 μ.μ.

    Για να μην υπάρχει παρεξήγησις μιλάμε για τον τρόπο που συγκρίνεται ο Καζλάουσκας με αντίπαλο δεος τα ''συστήματα'' και την ''τακτική'' γενικά και αόριστα.Δε μιλάμε για σύκγριση με τους άλλους κορυφαίους.Είναι αυτονόητο ότι βρίσκεται κάτω από αυτούς δυο σκαλιά τουλάχιστον.Τα έλεγα και το 99 που τον λάτρευαν όλοι.Τα άλλα τα λέω στο περιοδικό.

    Μεγάλος Ορλάντο,έπαιξε και στην αγαπημένη μου Μπάκλερ ever.Έχω ένα σφίξιμο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Κουρούνα,
    Να θυμίσω, εν’ αρχή, ότι πέρυσι τέτοια εποχή, είχες γράψει πως οι Γιαννακόπουλοι θα παραμείνουν για (τουλάχιστον) ένα χρόνο στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Αρκετό καιρό μετά, το εν’ λόγω εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά, εσύ δικαιώθηκες, αλλά ουδείς εξ’ ημών μπήκε στον κόπο να σου πει ένα μπράβο! Αποτέλεσμα; Να… τσαντιστείς και να προβείς σε ολιγοήμερη αποχή από το blog. Οπότε, για να μην έχουμε και φέτος déjà vu, οφείλω να σου δώσω θερμά «συνχαρητήρια» (το γράφω καθ’ αυτό τον τρόπο, ώστε να γελάσουμε και λίγο, άλλωστε είναι το μόνο πράγμα που έχει μείνει αφορολόγητο και δεν μας έχουν κόψει!) για το έγκυρο ρεπορτάζ σου.
    Βέβαια, το ότι θα ήταν ο Δ.Γ. επικεφαλής και κουμανταδόρος στη νέα τάξη πραγμάτων στον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν το περίμενα, για να είμαι ειλικρινής. Το ευχόμουν όμως! Ήμαρτον πια, καιρός να σταματήσει αυτή η κόντρα με μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού. Απ’ όσο γνωρίζω, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Θα το πω, κι ας ακουστεί σε κάποιους βλακεία, παράγοντες του βεληνεκούς του Δ.Γ. είναι απαραίτητοι ώστε να συνεχίσουν να δίνουν πνοή στο ελληνικό μπάσκετ, το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας. Η παράδοση πρέπει να συνεχιστεί και είναι ο μόνος τρόπος...
    Θεωρώ πάντως, κι έχοντας ψάξει το θέμα εκτενώς φέτος, ότι ουδέποτε σκέφθηκαν σοβαρά να αποχωρήσουν, δεδομένης της οικονομικής κρίσεως. Έχοντας κουβεντιάσει μεσούσης της χρονιάς με τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο είχα φθάσει στο συμπέρασμα ότι δε θα αφήσουν την ομάδα στα κρύα του λουτρού, ανεξαρτήτως εύρεσης «αγοραστή». Πιστεύω, λοιπόν, ότι προετοιμάστηκε το έδαφος, με το έμμεσο μήνυμα «Γιαννακόπουλοι ή χάος», ώστε να περάσει η ομάδα στην επόμενη εποχή, «προεδρίας» Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Έτσι ήταν γραφτό να γίνει κι έτσι έγινε και φαντάζομαι πως θα είναι για καλό.
    Στα αμιγώς αγωνιστικά τώρα, η επόμενη μέρα έχει πολλές… νάρκες! Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Βουγιούκας θα είναι πιθανότατα οι πρώτοι που θα υπογράψουν συμβόλαια της νέας εποχής, με τον πρώτο να αναμένεται να υποστεί γερό «ψαλίδι». Λογικό και ορθό, σε μία εποχή όπου ο κοσμάκης ψωμολυσσάει.
    Από εκεί και πέρα, ο Τσαρτσαρής πραγματοποίησε μέτρια (έως κακή, σε ορισμένα σημεία) και πλην κάποιων εκλάμψεων σεζόν, αλλά κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον του. Είναι η παλαιότερη καραβάνα στην ομάδα και ουσιαστικά αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την προηγούμενη εποχή. Συνεπώς, με γερό «ψαλίδι» κι αυτός ίσως παραμείνει, ώστε να κλείσει σιγά-σιγά την καριέρα του όπως του πρέπει, σαν άλλος Αλβέρτης. Κι ας μην βοήθησε φέτος όπως αναμένετο, ειδικά με την αποχώρηση του Φώτση.
    Ο Καλάθης έχει το νου του στο NBA, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν είναι έτοιμος. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη και το καλό του βρίσκεται στην Αθήνα. Αλλά κι αυτός με μεγάλη μείωση στις απολαβές του, άλλωστε είναι αδιανόητο, την ώρα που εργαζόμενη με 30ετή πείρα αμείβονται με λιγότερα των χιλίων ευρώ το μήνα, ένα παιδαρέλι εξ’ Αμερικής να εισπράττει περί το μύριο. Αν δεχθεί έχει καλώς, ειδάλλως θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να συνεχίσει να του δίνει τα ίδια λεφτά, συνιστά κοινωνική πρόκληση.
    Ο Σάρας… Περίεργη περίπτωση. Με ποσό μικρότερο των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ θα παρέμενε, αλλά με (ενδεχόμενη) αποχώρηση Ζοτς δεν είναι βέβαιο το αν ψήνεται! Αν και σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από βόρεια προάστια μεριά, οι συνιστώσες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα παραμείνει. Οι λόγοι είναι ανεξάρτητοι από κει που πάει το μυαλό, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι.
    Ο Μπατίστ κι αν εγέρασε κι άλλαξε τη στολή του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του. Να το δούμε, αλλά σίγουρα με τα λεφτά που παίρνει αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να μείνει. Πλέον, καλό είναι να περιμένουμε λιγότερα από τον γερο-Μάικ, αλλά θεωρώ ότι με μείωση της τάξης του 40% θα μπορούσε να παραμείνει. Είναι πολύτιμος και το αποδεικνύει στους τελικούς. Αλλά ουδείς αναντικατάστατος.
    Ο Πατ Καλάθης προορίζεται για αναβαθμισμένος του χρόνου, αν παραμείνει, οπότε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Κι εδώ πάντως, τίποτε δεν είναι βέβαιο. Όπως και με τον Κυρίτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Σάτο τι μείωση να δεχθεί; Τα «τσέπωσε» για τα καλά, κάνοντας απαράδεκτη σεζόν και πιθανότατα αποχωρεί. Το ίδιο ισχύει και για τους Λόγκαν, Μάριτς. Αφήνω ένα παραθυράκι για τον Σμιθ, καθώς επιδεικνύει μεγάλο κίνητρο στους τελικούς κι αν κάνει καλό finish σήμερα ίσως το ξανασκεφθούν στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, φθηνότατος είναι.
    Και πάμε στο προπονητικό team. Πίστευα, αγαπητή κουρούνα, ότι τα όσα συνέβησαν στο final-4 θα έχουν πεισμώσει ακόμα και τον Ζοτς, ώστε να παραμείνει για να πάρει του χρόνου αυτό που του «αξίζει». Πιθανώς να έπεσα έξω, αλλά έχω καιρό να μιλήσω με παροικούντες του προπονητικού επιτελείου, οπότε το αφήνω σε σένα.
    Όταν λες για Έλληνα προπονητή, αναφέρεσαι στον Ιτούδη ή κάποιον από τη νέα γενιά; Αν ισχύει το δεύτερο, ψηφίζω Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο έχω σε τεράστια εκτίμηση και θα εξηγήσω το συλλογισμό μου σε επόμενο topic.
    Όσο για παίκτες; Ο Γιαννόπουλος είναι εξαιρετική περίπτωση και θα πρέπει να τον έχουν στα υπ’ όψιν, αν και είναι καλύτερο να «ψηθεί» ακόμη μία χρονιά, σε ομάδα μικρότερου βεληνεκούς. Ο Γιάνκοβιτς ομοίως, ενώ να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά Ελληνόπουλα στην Α1 που έρχονται από πίσω και έχουν τα εχέγγυα για να λάμψουν. Πρέπει να τους δώσει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός.
    Ο Φώτσης θα ήταν ιδανικό να επιστρέψει, αλλά με τη σεζόν που κάνει το κόβεις πιθανό;
    Και ο Μπουρούσης θα ήταν μία εξαιρετικότατη επιλογή, αλλά κι αυτός είναι «αλμυρός».
    Κλειδί για όλα αυτά θα είναι το μπάτζετ που θα διατεθεί, για το οποίο κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Εννοώντας ότι δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσον θα πέσει κατακόρυφα.
    Αλλά όλα αυτά επί του πρακτέου. Κουρούνα τι πιστεύεις εσύ και τι λες για όλα τα παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και συν τοις άλλοις, πλέον που όλα τελείωσαν, ο Ολυμπιακός είναι πανάξια πρωταθλητής. Ένα τεράστιο εύγε και στις δύο ομάδες, αυτός είναι ο αθλητισμός και έτσι πρέπει να είναι. ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!! Και το εννοώ αυτό, καθ’ όλα! Ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας, θα πρέπει να το χαιρόμαστε, γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα έχουμε στο μέλλον την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τόσο υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Οπότε, όσο έχουμε τη δυνατότητα, να το ζούμε με όλη μας την ψυχή και να καταλάβουμε ότι ΠΑΝΤΑ κάποιος θα κερδίζει και κάποιος θα χάνει… Αυτό όμως δίνει κίνητρο στον χαμένο για την επόμενη μέρα. Το ξαναλέω, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που έχουμε ένα μπάσκετ που προσφέρει ανείπωτες χαρές και συγκινήσεις, πράγμα αντιστρόφως ανάλογο με όσα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
    Υ.Γ.: Για Σμιθ ανακαλώ, την κοπανάει κι αυτός. Αλλά για Ζοτς, πιστεύεις πως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε και το πρωτάθλημα θα τον πεισμώσει και θα του δώσει κίνητρο ώστε να παραμείνει ή αυτό δεν είναι αρκετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eπρεπε να φυγω απο πειραια για να παρω πρωταθλημα και ευρωπαικο ρε πουστη,το χω παραπονο...ας ειναι...γλενταω σημερα...ρεθυμνιωτικα(χαχα-ο νοων νοειτω).Σας καλω ολους τους παλιους συναδελφους τοσα χρονια(πλην χαριδημου-πολυ μουρμουρας)μηνα αυγουστο στο ρεθυμνακι μας να γιορτασουμε δεοντως τη δευτερη χρυση εποχη του ελληνικου μπασκετ.Δεν το λεω επειδη πηρα τιτλους,αλλα επειδη οι τιτλοι αυτοι στηριχτηκαν στα νεα ελληνοπουλα που θα αναλαβουν συντομα τις τυχες της εθνικης.μαντζαρης-σλουκας-παπανικολαου με τον αναγεννημενο πριντεζη και δεν ειμαι καλααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Σάτο τι μείωση να δεχθεί; Τα «τσέπωσε» για τα καλά, κάνοντας απαράδεκτη σεζόν και πιθανότατα αποχωρεί. Το ίδιο ισχύει και για τους Λόγκαν, Μάριτς, Σμιθ.
    Και πάμε στο προπονητικό team. Πίστευα, αγαπητή κουρούνα, ότι τα όσα συνέβησαν στο final-4 θα έχουν πεισμώσει ακόμα και τον Ζοτς, ώστε να παραμείνει για να πάρει του χρόνου αυτό που του «αξίζει». Πιθανώς να έπεσα έξω, αλλά έχω καιρό να μιλήσω με παροικούντες του προπονητικού επιτελείου, οπότε το αφήνω σε σένα.
    Όταν λες για Έλληνα προπονητή, αναφέρεσαι στον Ιτούδη ή κάποιον από τη νέα γενιά; Αν ισχύει το δεύτερο, ψηφίζω Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο έχω σε τεράστια εκτίμηση και θα εξηγήσω το συλλογισμό μου σε επόμενο topic.
    Όσο για παίκτες; Ο Γιαννόπουλος είναι εξαιρετική περίπτωση και θα πρέπει να τον έχουν στα υπ’ όψιν, αν και είναι καλύτερο να «ψηθεί» ακόμη μία χρονιά, σε ομάδα μικρότερου βεληνεκούς. Ο Γιάνκοβιτς ομοίως, ενώ να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά Ελληνόπουλα στην Α1 που έρχονται από πίσω και έχουν τα εχέγγυα για να λάμψουν. Πρέπει να τους δώσει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός.
    Ο Φώτσης θα ήταν ιδανικό να επιστρέψει, αλλά με τη σεζόν που κάνει το κόβεις πιθανό;
    Και ο Μπουρούσης θα ήταν μία εξαιρετικότατη επιλογή, αλλά κι αυτός είναι «αλμυρός».
    Κλειδί για όλα αυτά θα είναι το μπάτζετ που θα διατεθεί, για το οποίο κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Εννοώντας ότι δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσον θα πέσει κατακόρυφα.
    Αλλά όλα αυτά επί του πρακτέου. Κουρούνα τι πιστεύεις εσύ και τι λες για όλα τα παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και συν τοις άλλοις, πλέον που όλα τελείωσαν, ο Ολυμπιακός είναι πανάξια πρωταθλητής. Ένα τεράστιο εύγε και στις δύο ομάδες, αυτός είναι ο αθλητισμός και έτσι πρέπει να είναι. ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!! Και το εννοώ αυτό, καθ’ όλα! Ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας, θα πρέπει να το χαιρόμαστε, γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα έχουμε στο μέλλον την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τόσο υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Οπότε, όσο έχουμε τη δυνατότητα, να το ζούμε με όλη μας την ψυχή και να καταλάβουμε ότι ΠΑΝΤΑ κάποιος θα κερδίζει και κάποιος θα χάνει… Αυτό όμως δίνει κίνητρο στον χαμένο για την επόμενη μέρα. Το ξαναλέω, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που έχουμε ένα μπάσκετ που προσφέρει ανείπωτες χαρές και συγκινήσεις, πράγμα αντιστρόφως ανάλογο με όσα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

    Στον Ολυμπιακό ο Ντούντα παραμένει, οπότε μηδέν ζήτημα!
    Στον Παναθηναϊκό είναι τα δύσκολα! Χθες όλα τα sites έγραφαν ότι "παραμένει ο Ζοτς" μετά τα όσα είπε, σήμερα το πρωί παραδόξως το γύρισαν στο "θα προσπαθήσει να παραμείνει". Βλέπω κι άλλη κωλοτούμπα εκ' μέρους τους και μακάρι να πέσω έξω. Μα ήμαρτον, αυτό λέγεται δημοσιογραφία; Να αναπαράγεις συνεχώς πληροφορίες, χωρίς να ξέρεις από που και πως προήθλαν (γενικότερα μιλάω) και στο τέλος να ανακαλείς;;;
    Δεν ξέρω ειλικρινά τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά επειδή είμαι προχωρημένος, το δάκρυ του Ιτούδη χθες μήπως λέει κάτι; Μήπως ήξερε κάτι παραπάνω ο assistant και δάκρυσε γιατί αναλαμβάνει πλέον αυτός τα ηνία ή γενικώς αποχωρεί ο Ζοτς; Δεν ξέρω, μία σκέψη κάνω, άλλωστε έχουν γραφτεί άπειρες μαλ..... αυτές τις μέρες που νομίζω δικαιούμαι κι εγώ να πω μία παραπάνω! Οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάριος Αφρικάνος4 Ιουνίου 2012 στις 12:50 μ.μ.

    Αναμένω με ενδιαφέρον την "περί Καζλάουσκας" επιστολή οπότε θα επανέλθω ενδεχομένως με ηλεκτρονικό σχόλιο. Από όσα βλέπω εδώ πάντως με βρίσκει σύμφωνο η λογική Λεβέντη για τον συνήθως χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα (έχουμε και κάποιες απαιτήσεις ως κοινό) τρόπο που γίνεται η σύγκριση ξένων (πχ Καζλάουσκας) - Ελλήνων προπονητών. Να προσθέσω ότι δε γίνεται για ό,τι καλό έκανε η ΤΣΣΚΑ φέτος να ευθύνεται μόνο ο Σφαιρόπουλος που του τα ψιθύριζε στο αυτί και για το φινάλε (πχ του τελικού) μόνο ο Καζλάουσκας (και γιατί δεν του είπε τίποτα στο αυτί ο Σφαιρόπουλος σε εκείνο το τελευταίο 12λεπτο;)

    ελπίζω στο νέο τεύχος ή σε κάποια ανάρτηση εδώ να μάθουμε επίσης πώς εξηγούνται τα περίεργα μαθηματικά σχετικά με την ηλεκτρονική συνδρομή του περιοδικού ... χρωστάς μια απάντηση νομίζω

    @Rodia potis: σε ζηλεύω - έχοντας περάσει εφτά χρόνια στο Ρέθυμνο, ξέρω ακριβώς τι εννοείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μάριος
    Δεν το έχω ξεχάσει το θέμα της ηλεκτρονικής συνδρομής αναμένω μια απάντηση από τα αμρόδια τμήματα του περιοδικού και της Direction

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάριος Αφρικάνος8 Ιουνίου 2012 στις 11:35 π.μ.

    έχοντας διαβάσει και την "περί Καζλάουσκας" επιστολή να προσθέσω ότι, παρότι συμφωνώ με τη βασική επιχειρηματολογία του Λεβέντη και μου αρέσει και το στυλ που γράφει, κάποιες φορές - εννοώ και στο μπλογκ - αδικεί τα σχόλια του με κάποιες παραπάνω από ό,τι θα μου άρεσε δόσεις ελιτισμού. Σε αυτό το σημείο τουλάχιστον συμφωνώ με τον γραμματοαπαντητή - γνώμη μπορεί να έχει όποιος θέλει για το κάθε τι και ο καθένας μας βλέπει/ακούει και κρίνει. Το θέμα είναι οι ειδικοί (δεν εννοώ ετερόφωτους οπαδογράφους κοκ) να κρατούν το επίπεδο της συζήτησης ψηλά και να κάνουν ουσιαστική κριτική σε όλους ανεξαρτήτως προελεύσεως. Νομίζω πως αυτό είναι και το βασικό σημείο της επιστολής, όχι να δείξει το αλάθητο του Καζλάουσκας ή του οποιουδήποτε, που προφανώς δεν υπάρχει.

    σχετικά με τον γραμματοαπαντητή και τον Τεόντοσιτς: επειδή ταλέντο έχει μπόλικο, ελπίζω πως είναι θέμα ηλικίας και ότι προλαβαίνει να ελέγξει καλύτερα τον χαρακτήρα του στο μέλλον για να μην το χαραμίσει εκνευρίζοντας όλο τον κόσμο γύρω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή