Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στην άνοδο από την Α2

Επειδή δεν παρακολουθώ όλα τα site (αν και στην Ελλάδα εφόσον παρακολουθείς ένα, ξέρεις ότι θα αντιγράψει όλα τα υπόλοιπα, άρα μάλλον έχεις άποψη για όλα) δεν γνωρίζω αν έχει γραφτεί η παρακάτω πληροφορία. Προσωπικά, μου το σφύριξε μια από τις καλύτερα ενημερωμένες ΄΄πηγές΄΄ μου προ δεκαλέπτου...
Λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα έμαθα, Βασιλακόπουλος και Οικονομίδης ξαναβρήκαν σημείο επαφής. Δεν μ¨απασχολεί αν αυτό αφορά και ενδεχόμενη στήριξη του Οικονομίδη από τον πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ για τις προσεχείς εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Είναι σημαντικό ότι έχουν καταλήξει σε κοινή απόφαση να αλλάξουν τα κριτήρια ανόδου από την Α2 στην Α1. Και θα υπογραφεί οσονούπω και το σχετικό μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κριτήριο ανόδου στην Α1. Με άλλα λόγια αποφάσισαν να γίνει πράξη αυτό που ζητάει εδώ και χρόνια όλο το λογικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Τα κριτήρια θα είναι εναρμονισμένα σε λογικές Ευρωλίγκας: Γηπεδικές δυνατότητες, προϋπολογισμός, εισιτήρια διαρκείας, χρέη και γενικότερη οικονομική φερεγγυότητα της ΚΑΕ.
Με άλλα λόγια, αν αυτό ισχύσει δύσκολα από φέτος δύσκολα θα ανέβει στην Α1 ο Απόλλωνας Πατρών που έχει ως ΚΑΕ τρύπα μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Σημειώστε, ότι η έκπληξη δεν είναι ότι αυτό αποτελεί πρόταση του ΕΣΑΚΕ αλλά ότι είπε ναι ο Βασιλακόπουλος που μέχρι πριν από λίγο καιρό σκεφτόμενος με τη συνήθη....ριζοσπαστική και μοντέρνα λογική δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για θέσπιση κριτηρίων. Ουσιαστικά, αν αυτό επιτευχθεί και εφαρμοστεί σωστά (πάντοτε υπάρχει τρόπος ακόμη και μια καλή εξέλιξη να γίνει αντικείμενο για διάφορα αλισβερίσια και για διάφορους κουμανταδόρους, ενδιάμεσους, παρατρεχάμενους, να εμπλακούν πολιτικάντηδες, να το δουν και λίγο ρουσφετολογικά και πάει λέγοντας) θα είναι η αφετηρία για να ΄΄κλείσει΄΄ κάποια στιγμή η Α1 με τη συμμετοχή λιγότερων ομάδων. Αντε να δούμε μήπως ακόμη και την ύστατη στιγμή οι....άρχοντες του ελληνικού μπάσκετ ξύπνησαν από τον λήθαργό τους.

16 σχόλια:

  1. Αμφιβάλλω οτι θα εφαρμοστεί σωστά, αλλά αν το δούμε απο θέμα νοοτροπίας είναι βήμα μπροστά όντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτέλους και μια καλή είδηση εξωαγωνιστικού περιεχομένου. Και επειδή ο καθένας έχει τον πόνο του, κουρούνα από όσα γνωρίζεις η ΑΕΚ έχει πιθανότητες για κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H AEK έχει τόσα χρέη που αν το θέμα ανόδου είναι αποκλειστικά οικονομικό μάλλον πρέπει να περιμένει να ξεχρεώσει για να ανέβει. Παρέα με τη χώρα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η Επιτροπή επαγγελαμτικού Αθλητισμού γι' αυτό θεσπίστηκε, όμως έδινε πιστοποιητικά συμμετοχής στον καθένα. Εγώ προσωπικά δεν ελπίζω σε τίποτα απο την στιγμή που εμπλέκονται Βασιλακόπουλος-Οικονομίδης. Εδώ ένα τελικό κυπέλλου και ένα All-Star Game δεν μπορούν να διοργανώσουν, θα βάλουν κριτήρια για άνοδο; Στοίχημα ότι μας βλέπω πάλι τον Οκτώβρη να ψάχνουμε ποιές ομάδες θα συμπληρώσουν την Α1, τον κάθε βλαχο-πρόεδρο να υπόσχεται ότι θα βρει επενδυτες και θα καλύψει τα χρέη, ομάδες που θα έχουν υπογράψει παίκτες απο τον Αύγουστο να διαλύονται, τον Οικονομίδη να υπόσχεται εγγυημένο συμβόλαιο απο την ΕΡΤ, καμια αναβολή 1-2 εβδομάδων κλπ... Τα συνηθισμενα δηλαδή, απο την στιγμή που το μπασκετ έχει καταντήσει έρμαιο των συνηθισμένων (ερασιτεχνών) ανθρώπων...
    Υ.Γ. Δεν ξέρω αν οι Γιαννακόπουλοι φύγουν το καλοκαίρι, αλλά Κουρούνα απορώ γιατί αυτοί, οι Αγγελόπουλοι και κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων (βλ. Ρέθυμνο, Ρόδος) δεν παίρνουν τόσα χρόνια την κατάσταση στα χέρια τους και αφήνουν τις "επενδύσεις" τους στα χέρια του κάθε ερασιτέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απορία σου έχει εξηγηθεί από τις επώνυμες σχολιογραφικές στήλες του περιοδικού και πολλές φορές έχουν γίνει αναφορές ειδικά στο editorial. Διότι πολύ απλά οι περισσότεροι είναι ή χομπίστες ή διαχειριστές. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Ουδέποτε γίνεται συμβούλιο ή συνάντηση εκπροσώπων στον ΕΣΑΚΕ. Το ΔΣ είναι σύναξη εκπροσώπων τους που πάνε κυρίως για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους εκεί και μιλάνε για άσχετα θέματα ή για τη....διαιτησία! Με τις ευχές του Οικονομίδη που ως καλή, χρυσή μετριότητα (επιεικώς) βολεύεται με μέτριους ή αδιάφορους δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το όπτιμουμ μέγεθος της Α1 στην Ελλάδα του μνημονίου είναι 8-9 ομάδες το πολύ. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και Πανιώνιος από Αθήνα, ΠΑΟΚ και Άρης από πάνω (αν και με τα χρέη τους δεν πολυπιάνουν τα κριτήρια) και τρεις ομάδες από επαρχία (όπως φαίνεται νοικοκυρεμένες είναι σήμερα Ρόδος, Ρέθυμνο και Δράμα). Από κάτω να υπάρχει μια δεύτερη επαγγελματική λίγκα με ομάδες που θα είναι σε κεντρικά ελεγχόμενο πρόγραμμα ξεχρέωσης και με προοπτική να ενταχθούν στην Α1 σταδιακά (ΑΕΚ, Πάτρα). Συνολικά δηλαδή 20 επαγγελματικές ομάδες και από εκεί και κάτω ερασιτεχνισμός και όποιος πρόεδρος βρεθεί να δίνει χαρτζηλίκι ευπρόσδεκτος - εκτός και αν βρεθεί κάποιος με σοβαρό πρότζεκτ και προϋποθέσεις να μπαίνει στην δεύτερη λίγκα αφού ελεγχθούν οι προθέσεις του. Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε πληρώσει ακριβά την αγωνιστική δικαιοσύνη (βλ.πτώση Απόλλωνα το 1999 για να μείνει ο Σπόρτινγκ που διαλύθηκε, πτώση ΚΑΟΔ το 2002 για να σωθεί η Νήαρ που κι αυτή έπεσε την επόμενη χρονιά, πτώση Ηρακλείου το 2004 για να μείνει ο Ιωνικός που κι αυτός διαλύθηκε την επόμενη χρονιά κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απεργοσπάστης
    Και ακόμη πιο πολύ έχουμε πληρώσει με απίστευτα οικονομικά ναυάγια, φέσια και χρέη στο...χιόνι τη γραμμή της υπέρβασης και της σωτηρίας. Αυτή, δηλαδή, που πλήρωσαν πολλές ομάδες απλά για να υποβιβαστούν και να σβήσουν ένα-δύο χρόνια αργότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη που θα θίξω ένα θέμα εντελώς άσχετο αλλά σε παρακαλώ κουρούνα εξήγησε μου με ποιο τρόπο σκέφτονται οι Αγγελόπουλοι. Βρέξει, χιονίσει για την διαιτησία θα βγάλουν ανακοίνωση. Α! και αν γράψεις κανείς ότι η πρόθεση τους να αποχωρήσουν ήταν μούφα για να μειώσουν το μπάτζετ. Έλεος πια. Έτσι θα φτιάξουν ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους. Το πρώτο πράγμα που βγαίνει από το στόμα τους είναι παράπονα για τους διαιτητές έιτε έχουν δίκιο είτε όπως χθες άδικο.Άσε που καταφέρθηκαν και εναντίον του Ομπράντοβιτς.
    Είναι τελικά που το ήθος των Άγγελόπουλων δεν ταιριάζει με την ελληνική πραγματικότητα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι αν και σπούδασαν στην αμερική και ήθελαν να φέρουν τον αμερικάνικο τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης του μπάσκετ τελικά μια χαρά προσαρμόστηκαν στην νοοτροπία. Κερδίζουμε με την αξία μας ή ακόμα και κόντρα διαιτησία. Χάνουμε, χάνουμε μόνο εξαιτίας της διαιτησίας αν και ήμασταν καλύτεροι.
    Και συνέχεια ακούω και διαβάζω για το ήθος των Αγγελόπουλων που δεν ασχολούνται με το παρασκήνιο και θέλουν μόνο να κερδίζουν γιατί το αξίζουν αλλά πάντα αδικούνται. Να ρωτήσω κατι;Δηλαδή μόνο οι Αγγελόπουλοι έχουν ήθος, οι Γιαννακόπουλοι, ο Λιανός και άλλοι πολλοί τι είναι;Ανίθηκοι.
    Α!είναι και ποιητές. Η τελευταία φράση τους ήταν όλα τα λεφτά. Το σκοτάδι είναι πιο βαθύ λίγο πριν την αυγή( μήπως και πριν την χαραυγή)
    Συγνώμη που γράφω τόσο έντονα αλλά βαρέθηκα αυτό το στυλάκιτου βασιλάκι καίλα που υιοθετεί η ΚΑΕ ολυμπιακός.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ αλλά το βαρέθηκες δεν το βαρέθηκες το στυλάκι Κυριακή, έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για ορισμένες περιπτώσεις. Τουλάχιστον η νοοτροπία των Αγγελόπουλων δεν είναι το να τα έχουν καλά με όλους στο παρασκήνιο για να ευνοούνται ακόμα περισσότερο. Χτές όντως δεν έγινε κάτι ώστε να δημιουργηθεί θέμα (και πέρυσι και φέτος οι ανίκανοι διαιτητές μας έχουν σταματήσει να προκαλούν). Κανείς δεν είπε οτι οι Γιανακόπουλοι είναι ανήθικοι. Άλλωστε όπως είπε και ο Θανάσης φοράνε παντελόνια. Κάτι που αποδεικνύεται με τις ηθικές και παντελονάτες επισκέψεις στα αποδυτήρια των διαιτητών στα ημίχρονα των τελικών όλα αυτά τα χρόνια.

      Διαγραφή
  9. @Κυριακή
    Η ανακοίνωση και τα παρελκόμενα της σχολιάστηκαν έγκαιρα χθες το βράδυ και θα υπάρξει συνέχεια και σήμερα αφού οι εξελίξεις τρέχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @panos
    Πότε μπήκαν σε αποδυτήρια διαιτητών στο ημίχρονο; Διότι εν έχει γίνει αυτό και πέρασε απαρατήρητο ή δεν αναφέρθηκε αποτελεί τεράστια παράβαση κανονισμών. Για πες λεπττομέρειες να μάθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι, σε ένα απο τα παιχνίδια των τελικών που έγιναν στο ΟΑΚΑ(δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιό). Βέβαια έχουν ακουστεί και διάφορα άλλα αλλά δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε την κάθε φήμη. Αντίθετα, αναφέρω το γεγονός γιατί μου το επιβεβαίωσε πολύ κοντινό μου πρόσωπο που παρακολουθεί χρόνια τον ΠΑΟ και ήταν μέσα στο γήπεδο σε εκείνο το μάτς. Η είδηση ''έπαιξε'' για λίγο σε κάτι σάιτ του ολυμπιακού το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά δεν υπήρξε καμια συνέχεια. Κουρούνα δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει ή μάθει κάτι.. Και εγώ στην αρχή αυτά τα θεωρούσα γραφικότητες ( το ''ρεπορτάζ'' έλεγε μάλιστα πως ο Θανάσης μπούκαρε για να διαμαρτυρηθεί, και μάλιστα έσπρωξε έναν απο τους διαιτητές ) αλλά όπως είπα έμαθα απο αρκετά έγκυρη πηγή οτι όντως συνέβη.

      Διαγραφή
  11. Aν η οικονομική κατάσταση είναι το πρώτο κριτήριο τότε αυτό που για καλαμπόυρι λέγαμε σε παρέες στην Ξάνθη ότι "Σε λίγο στις μεγάλες κατηγορίες θα παίζουν ομάδες ακαδημιών το βλέπω να έχει λογική".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή λες ότι επειδή ο Απόλλωνας έχει χρέη από κάποιον που διοικούσε και του ανήκε η Καε παλιά δε θα μπορεί να ανέβει?Παρ' όλο που έπεσε β εθνική για αυτό το λόγο,απ' ότι ξέρω και πέρασε στα χέρια του ερασιτέχνη πάλι όντας σχετικά νοικοκυρεμένος τα τελευταία 3 χρόνια και ειδικά φέτος απ΄όσο ξέρω?Και πιστεύεις ότι αυτό θα είναι καλό?Δηλαδή να μην ανέβει μια ομάδα που έχει 2000 τουλάχιστον άτομα στο γήπεδο Α2 με ακαδημίες με ένα γήπεδο κόσμημα...Προχτές με ΑΕΝΚ είχαμε 2600 άτομα,πρόπερσι στη Β είχαμε 1000 άτομα τουλάχιστον.Ποια ομάδα Α1 έχει τόσο κόσμο?Και στο περιοδικό δεν έχω δει ούτε ένα αφιέρωμα,πέρα απο ένα γενικό του Σπύρου,παρ'όλο που το αγοράζω ανελλιπώς αφου το θεωρώ την μόνη καλή προσπάθεια για το μπάσκετ.Άρα επειδή τότε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έκαναν τη δουλεία τους και όποιος μην πω τι μπορούσε να χρεώσει μια ομάδα όσο ήθελε θα τα πληρώνει ομάδα που έχει τις προυποθέσεις για να ανέβει και θα δώσει χρώμα στην κατηγορία και κόσμο που το μπασκετ δεν έχει πλέον στο γήπεδο.Νόμιζα ότι αυτό θα άρεσε σε όλους και θα ευννοούσε το άθλημα τελικά.Σύγνωμη,αν κούρασα και θα ήθελα ειλικρινά να δω τη γνώμη σου..Ένας Απολλωνιστής (απο τις μεγάλες ομάδες εννοείται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To θέμα είναι ότι τα χρέη ακολουθούν την ΚΑΕ εάν λειτουργήσει ξανά. Και τα κόλπα με τα καινούργια ΑΦΜ δεν περνάνε πλέον εκτός και αν δεν υπάρχουν μέσα στα χρέη οφειλές προς το δημόσιο. Συμφωνώ με όλα όσα λες για το σημερινό Απόλλωνα όπως και για την αναγκαιότητα μια πόλη σαν την Πάτρα να έχει ΜΙΑ ομάδα στην Α1 και να τη συντηρεί. Αλλά με τη λογική αυτή όλοι θα διαλύουν την ΚΑΕ και θα λένε φταίει ο προηγούμενος. Και αυτό μου θυμίζει πολιτικούς...
    Αν ζητάς με βάση το μπασκετικό μου συναίσθημα την άποψη μου ναι ο απόλλωνας πρέπει να παίξει σύντομα στην Α1. Αλλά το ίδιο ισχύει π.χ. και για τους Ικαρους Σερρών που δεν χρωστάνε τίποτε από το παρελθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ..Π.Χ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ..Κ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΡΑΓΚΙΑΣ "ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ" ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΝ ΔΙΚΑΙΑ(ΛΟΓΩ ΚΟΣΜΟΥ Κ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΔΙΚΑ..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Κ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ 'Η ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ 'Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ..ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΩ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΟΔ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ..ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΠΛΑ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ-ΦΙΛΑΘΛΩΝ)
    Α Κ ΑΣΧΕΤΟ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ??ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Γ ΦΟΥΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α2 ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ??ΑΝ ΝΑΙ..ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή