Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δύο προφητικά βιβλία

Με τον πλανήτη να βράζει, τον κόσμο απόψε να γεμίζει τις πλατείες των μεγάλων πόλεων και έτοιμοι να βιώσουμε τεράστιες κοινωνικές αλλαγές (όχι μόνο στη χώρα μας) είναι καιρός πια να δώσουμε το λόγο στους σιωπηλούς! Στους ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης που για χρόνια τώρα έχουν μείνει στο περιθώριο επειδή ακριβώς έχουν κάτι να πουν. Και αυτό που έχουν να πουν το φοβούνται οι αφεντάδες του πλανήτη. Μέσα στην εβδομάδα που τελειώνει κάθισα και ξαναδιάβασα δύο βιβλία. Του ίδιου συγγραφέα που είναι έλληνας και ένας από τους αγπαημένους μου... Σας έχω ξαναπροτείνει βιβλία του αλλά τα συγκεκριμένα είναι πια επίκαιρα. Δείχνουν την επόμενη μέρα και αν σκεφτεί κάποιος ότι το ένα εκδόθηκε προ δεκαετίας και βάλε και το άλλο προ πενταετίας μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν προφητικά. Έχουμε και λέμε...
Αλκιβιάδης Δεσμώτης (από τις εκδόσεις Απόπειρα). Θέμα μια ειρηνική επανάσταση που οδηγεί στη δημιουργίας μιας κοινωνίας που βασίζεται στην κοινωνία του Πλάτωνα στην Αθήνα του 21ου αιώνα.
Writersland, το νησί των συγγραφέων (από τις εκδόσεις Κέδρος). Μετά από μερικές δεκαετίες θα θεωρείται κλασικό. Η εποχή που το χαρτί και τα βιβλία έχουν καταργηθεί και υπάρχουν μόνο με τη μορφή download στο παγκόσμιο δίκτυο. Ενα νησί όπου συγγραφείς κοπιάρουν κλασικά έργα και η ξαφνική εμφάνιση ενός πρωτότυπου βιβλίου (που δεν είναι διασκευή ή αντιγραφή) μετά από χρόνια. Το βιβλίο μιλάει για μια εξέγερση...
Ο Βλαντής είναι ένας από τους λίγους έλληνες συγγραφείς που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί το δικό του σύμπαν και μέσα σε αυτό να εγκιβωτίζει τις αγαπημένες του ουτοπικές κοινωνίες. Ανακαλύψτε τον είναι πλέον και πολύ επίκαιρος....Σημειώστε επίσης ότι ο Βλαντής έγραψε και τα δύο βιβλία σε ηλικία κάτω των 40! Εξαιρετικά σπάνια τέτοια παραγωγή για νεαρό συγγραφέα.
Και για να μη ξεχνάμε ότι και η μουσική είναι πηγή έμπνευσης ένα τραγουδάκι των Archive που γράφτηκε για τον Μπους junior αλλά ταιριάζει γάντι για όλους τους κάλπηδες πολιτικάντες των ημερών μας. Με τις ευχές μας...

Και επειδή δεν χαλάμε χατίρια και Sepultura σπέσιαλ αφιέρωση για τον Tommygun



12 σχόλια:

  1. Μα καλα, επανασταση με Archive?? ΜΕ Archive?!?!??!

    Ιδου ενα σοβαρο κομματι για τις δυσκολες στιγμες του ξυλου:

    Sepultura: Pirahna (Exodus cover)

    http://www.youtube.com/watch?v=FAuMYBybd3A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E, χμ. Θα κοκκινησω σε λιγο, με κακομαθαινεις. Λες επειδη πεσαμε θυματα της δηλητηριωδους γοητειας του Δαμιανιδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντα στα χριστουγεννα εχω προσκληψη να ερθω στο γκριζο πυργο οποτε φιλτατε Τομμυ,γκρινιαρη και θυμα της δηλητηριωδους γοητειας του Ντεμιαν θα παμε για τσαγακι να αμπελοφιλοσοφησουμε απο κοντα εν μεσω τσαγιων(η τηλιων,η δικταμων...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα ξέρεις αν την τέλειωσε αυτή την τριλογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε τη φράση ''άνθρωποι της διανόησης'' με τόσο διασταλτικό τρόπο.Κατά τα άλλα όταν ξεπεράσεις το σύνδρομο της θέασης της ταξικής και πολιτικής ανάλυσης και μέσα από τα λαζοπουλικά κλισέ και θελήσεις να δεις τα πράγματα μέσα από ένα πιο σύνθετο πρίσμα θα σου προτείνω και εγώ μερικά βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @air ioannis
    Τυπικά ναι... Με ένα τρίτο βιβλίο που είχε το όνομα Λήθη. Τώρα ο Βλαντής ασχολείται με διαφορετικά θέματα... Αν πληκτρολογήσεις στο google Βλαντής και cosmowave θα καταλάβεις. Νομίζω ότι πλέον δεν ζει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Γιώργος Λεβέντης
    Χαρά μου να διευρύνω τους μικρούς ορίζοντες μου. Περιμένω προτάσεις. Με έχεις ρημάξει με τα σχόλια για την ταξική κουλτούρα μου! Τι να κάνω διάβασα μικρός Μπακούνιν και Κροπότκιν και δεν έμεινε τίποτε για τώρα που μεγάλωσα...Λαζοπουλικά κλισέ; Βρε τον άτιμο τον Λαζόπουλο με αντιγράφει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ. Δεν είχε τους ίδιους τίτλους στα βιβλία του και δεν μπορούσα να ξέρω πιο είναι το κλείσιμο της τριλογίας.
    Αν δεν κάνω λάθος μένει μόνιμα στο Παρίσι, εδώ και κάποια χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωργος Λεβεντης:Ο Λαζοπουλος δεν παραγει κατι απο μονος του,η συγκριση σου ειναι ατυχης.Απλα αυτο που κανει ειναι να αναπαραγει τα στερεοτυπα λαοφιλικα κλισε με αποτελεσμα να γινεται αρεστος,δημαγωγωντας και λαικιζοντας εμετικα,γλειφοντας τα αυτια του κοσμου και συμβαλλοντας στη διαιωνιση της αρρωστημενης νοοτροπιας δεν φταιω για τιποτα,ολοι μου χρωστανε.
    Κουρουνα:Και γω διαβασα Κροποτκιν αλλα μετα δεν κατεφυγα στο Λαζοπουλο,συγκρινα Λοκ με Σμιθ και εκανα μια προχειρη λιστα αντιφασεων στο πως βλεπουν οι θεμελιωτες του Καπιταλισμου την ιδιωτικη περιουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Rodia
    Δεν είπα κάτι για Λσζόπουλο, ούτε (ελπίζω) αναπαρήγαγα κάτι εκούσια. Αν πάλι έγραψα κάτι....λαζοπουλικό πείτε μου τι είναι γιατί με την τηλεθέαση έχω πολύ μακρινές σχέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως γνωστόν αν δεν πειράξεις την κουρούνα,δεν έχει νόημα να μπαίνεις στο μπλογκ.Πλάκα σου έκανα γιατί αυτά τα ''αφεντάδες του πλανήτη '' κλπ τα ακούς και στις σχολικές γιορτές.Μην ανησυχείς τον εμετικό αριστεροδεξιό πολτό του Λαζόπουλου και διάφορων αναλυτων τέτοιου επιπέδου δεν τον φτάνει κανείς.Αυτό φταίει,που από μικρός έπεσες στα σκληρά και μετά έμεινες στάσιμος.Ενώ εμείς που μικροί διαβάζαμε τις αναλύσεις του Καρύδα για τους λεγεωνάριους είχαμε πιο ομαλή εξέλιξη.Κατά τα λοιπά μία απορία έχω.Εφόσον σε συγκινεί τόσο η επαναστατική ιστοριογραφία,γιατί είσαι τόσο αρνητικός απέναντι στον ΠΣΑΚ;(έλα σου δίνω πάσα να δώσεις ρεσιτάλ για το αγαπημένο σου θέμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην κουρούνα απευθύνομαι φυσικά,μόνο αυτή λατρεύει τόσο τον ΠΣΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή