Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Υποκρισία και παράδοση άνευ όρων (Και η γνωστή παραπληροφόρηση!!!)

Υπάρχει ένα σχετικά παλιό ανέκδοτο που μιλάει για ένα χωριάτη. Ο τύπος αυτός έπιασε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με τον κουμπάρο και για τιμωρία έκοψε τα..ούμπαλα του. Αυτοενουχίστηκε!
Ακριβώς, δηλαδή αυτό που έκαναν σήμερα οι πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας που παρέδωσαν ημιθανές το επαγγελματικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο εχθρό του, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για να του δώσει τη χαριστική βολή. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος μια εικοσαετία σχεδόν μετά την ίδρυση της ερμαφρόδιτης ΕΣΑΚ (που αργότερα έγινε ο...ΕΣΑΚΕ) δήλωσαν ότι το μοντέλο του επαγγελματισμού απέτυχε. Κυρίως γιατί οι περισσότερες ομάδες εςίχαν ταυητίσει το επαγγελματικό μπάσκετ με την τηλεόραση και τα έσοδά της και τον ΕΣΑΚΕ ως ένα οργανισμό που τους έβρισκε λεφτά! Συμφώνησαν να επιστρέψουν σε ερασιτεχνικό καθεστώς, με βάση τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο νέος αθλητικός νόμος και να καταργήσουν ουσιαστικά το δικό τους δημιούργημα, τον ΕΣΑΚΕ και να προστρέξουν στη βοήθεια του ανθρώπου που για καθαρά εγωιστικούς-ρεβανστιστικούς λόγους είχε ορκιστεί πίσω στο 1992 την καταστροφή του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η απόφαση τους; Πολύ απλά ότι παύουν πλέον να λειτουργούν τις ΚΑΕ σε επαγγελματική βάση, δεν θα υπογράφουν συμβόλαια με τους παίκτες που θα επιστρέψουν στο καθεστώς του δελτίου, γεγονότα που συνεπάγονται παράλληλα την έλλειψη ασφάλειας (άρα όχι καταβολές στο ΙΚΑ) και τη μη κατάθεση φόρων! Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό ότι θα απαγορευτεί αν δεν αλλάξει κάτι η παρουσία Αμερικάνων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ακριβώς γινόταν μέχρι το 1988 και θα επιτρέπεται μόνο ένας περιορισμένος αριθμός κοινοτικών (και αυτό συζητήσιμο). Εννοείται ότι οι δύο ομάδες που θα παίζουν στην Ευρωλίγκα θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν Αμερικάνους παίκτες όπως ακριβώς γινόταν μέχρι το 1988 αλλά μόνο για τις διεθνείς τους υποχρεώσεις.
Φυσικά, πέραν όλων των θεμάτων που εγείρονται ειδικά για παίκτες που θα έχουν και του χρόνου συμβόλαιο ή για ορισμένους προπονητές που θα παίρνουν εξαιρετικά μεγάλα ποσά με τη μορφή...οδοιπορικών το βασικό ζήτημα είναι πλέον μέσω ποιάς διαδικασίας θα καταργηθούν οι ΚΑΕ (ο νόμος προβλέπει διετές διάστημα εκκαθάρισης για τη διάλυση μιας εταιρείας) και ότι διάφορα άλλα που ζήτησαν από τον Βασιλακόπουλο οι ομάδες, όπως η κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εντελώς ουτοπικά και ανεφάρμοστα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν... Οι δύο μεγάλοι θα συνεχίσουν να επενδύουν όπως και όσο θέλουν στο μπάσκετ και οι υπόλοιποι θα παριστάνουν τους προέδρους πληρώνοντας όσο και όποτε θέλουν διακινώντας στην ουσία ’’μαύρο χρήμα’’ σαν ερασιτεχνικά σωματεία.
Και για να μη πει κάποιος ότι μόνο κριτικάρω και δεν προτείνω η δική μου δημόσια πρόταση είναι η εξής:
1. Αμεση κατάθεση πρότασης μομφής στον ΕΣΑΚΕ για να φύγει ο Οικονομίδης.
2. Στάση πληρωμών (λοκ άουτ) και αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος.
3. Αμεση δημιουργία ενός ευέλτικου διοικητικού σχήματος με τη συμμετοχή προέδρων (και όχι αντιπροσώπων τους) που θα ασχοληθεί με την εύρεση μάνατζερ για τη θέση του προέδρου, την κατάρτιση νέου εσωτερικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για τη λειτουργία του και την απευθείας διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος με παράλληλη δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ εντός του ΕΣΑΚΕ.
Βασικός στόχος η ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χαράζουν οι ομάδες. Δηλαδή η αναβάθμιση του προϊόντος την οποία αδυνατεί να πετύχει ο περιορισμένων δυνατοτήτων σημερινός πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Με την κατάργηση του συμφωνώ αλλά όχι με τη διαδικασία και τον τρόπο που διάλεξαν οι ομάδες που πριν από λίγο καιρό τον είχαν ψηφίσει με....ποσοστό δικτατορίας του τρίτου κόσμου!
Τι σημαίνει ερασιτεχνισμός; Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού έγραφα συμπτωματικά στις Cult stories για την τιμωρία του Γκάλη από την αλήστου μνήμης επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας (ΕΦΙ) επειδή όταν τον ρώτησαν τι επαγγέλεται απάντησε ’’μπασκετμπολίστας’’. Ολα αυτά πίσω στο 1981 την εποχή που ο βασικός μισθός απέφερε σε ετήσια βάση σε ένα εργαζόμενο περίπου 900 χιλιάδες δραχμούλες και ο Γκάλης έβγαζε με μορφή οδοιπορικών και εξόδων σίτισης έξι εκατομμύρια δραχμές το χρόνο!

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του κειμένου με πήρε τηλέφωνο άνθρωπος που κατέχει καίρια θέση σε μια από τις πέντε ΚΑΕ... ’’Οσα δόθηκαν με τη μορφή πληροφοριών για τη συνάντηση με τον Βασιλακόπουλο απέχουν από την πραγματικότητα. Ολα αυτά που ακούγονται είναι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του Βασιλακόπουλου που δεν έγιναν αποδεκτές αλλά οι ΚΑΕ δεσμεύθηκαν να τις συζητήσουν. ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με τη θέληση των ΚΑΕ και στο τέλος ειδικά οι εκρπόσωποι των δύο μεγάλων ομάδων ήταν κάθετα αντίθετοι στα περί ερασιτεχνισμού’’.
Η γνωστή παραπληροφόρηση κτύπησε πάλι με τα παπαγαλάκια του προέδρου σε πλήρη δράση να μεταφέρουν τους ευσεβείς πόθους του, το ακόρεστο πάθος του για ρεβανσισμό και όλα τα σχετικά! Ακόμη ένας ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ να μη συζητήσουν καν  οι ομάδες όλες αυτές τις αστειότητες και να ΛΥΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ τα προβλήματα τους. Με πρώτη κίνηση, επιμένω, την άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Οικονομίδη.

Σχεδόν πέντε ώρες μετά από όσα γράφτηκαν παραπάνω και έγιναν το μεσημέρι ο ΠΣΑΚ του λαλίστατου προέδρου του (όταν πρόκειται για την εθνική ομάδα) και των γνωστών συμβουλατόρων-επαγγελματιών συνδικαλιστών δεν έχει αρθρώσει λέξη για τον ερασιτεχνισμό! Ανεξάρτητα αν η πρόταση έγινε από τον Βασιλακόπουλο ή τις ομάδες (από την κεντρική εξουσία ή τους εργοδότες δηλαδή) ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!! Για την εθνική ο κ.Παυλίδης έσπευσε να τοποθετηθεί και να καλύψει τους διεθνείς παίκτες που όπως και να το κάνουμε στις εκλογές αν πουν μια κουβέντα την ακούνε πιο εύκολα, οι άλλοι, η...πλέμπα. Δεν τον ενημέρωσαν οι συμβουλάτορες του που ξέρουν μόνο να καθυβρίζουν και να προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν κάθε αντίθετη φωνή; Ποιός θίγεται πρώτος και περισσότερο από τους άλλους από τον ερασιτεχνισμό; Οι παίκτες που χάνουν ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Μια φορά είπα και εγώ να τους υποστηρίξω και δεν είπαν κουβέντα!!! Φταίω μετά;

29 σχόλια:

  1. Η λύση είναι μόνο μία. Κλειστή Ευρωλίγκα με έμφαση στα οικονομικά κριτήρια. Κανένα (πλην του Ισπανικού) από τα Ευρωπαικά πρωταθλήματα δεν έχει μέλλον, και αυτό είναι μια ιστορία που κρατάει χρόνια τώρα. Έχουν κάνει λίγκες Αδριατικές, Βαλτικές, Ανατολικοευρωπαικές και θέλησαν να κάνουν και Μεσογειακή λίγκα, η μόνη όμως βιώσιμη λύση είναι η κλειστή Ευρωλίγκα. Και σαν απάντηση αν θέλεις στα αμερικάνικα σχέδια για εξάπλωση του NBA στην Ευρώπη.
    Όποιος έχει τα κότσια και το χρήμα και την οργάνωση ας συμμετάσχει, οι υπόλοιποι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως φυτώρια ταλέντων, αφού δεν θέλουν και τον επαγγελματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Koυρουνα κακιασμενε να ελεγχεις τις πηγες σου,σημερα επεσες εστω και για λιγο θυμα του Βασιλακο που φροντισε να σου μεταφερθει ως πληροφορια ειτε για να σε βγαλει ανακριβη,ειτε για εντυπωσεις και μετρηση αντιδρασεων.
    Για τον Οικονομιδη τοσα χρονια που σε διαβαζω φωναζεις να τον τζασουνε.Γιατι νομιζεις πως θα σε ακουσουν τωρα?Καθενας μενει στην ιστορια για κατι.Ο Οικονομιδης οπως παλιοτερα ο Γκορμπατσοφ εχει το ρολο του νεκροθαφτη.Με ποιο δικαιωμα του το στερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Rodia
    Ομολογώ ότι έπεσα θύμα έστω και για λίγο αλλά πρώτον το μάζεψα έγκαιρα και δεύτερον δεν έσβησα τα πιο πάνω για να....αυτοτιμωρηθώ.
    Τι να κάνω; Είκοσι άτομα έχει στο δημοσιογραφικό στρατό του ο Βασιλακόπουλος. Που να τους προλάβω όλους μόνος μου; Πέντε μήνες απλήρωτοι είναι και συνεχίζουν να παραπληροφορούν. Τώρα που θα τους στείλει στην εργασιακή εφεδρεία θα δω τόσες ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ που θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που έκανε ο ίδιος καλώντας τον Μπάουμαν στη Βουλιαγμένη για να του δώσει γη και ύδωρ. Ο ανένδοτος πρόεδρος...
    Υ.Γ. Ακόμη και στα σχόλια γράφω ειδήσεις. Μια δημοσιευμένη στη στήλη μου και μια για να διαβάσουν οι απλώρωτες ντουντούκες και τα στεγνά παπαγαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν ψήφιζαν Οικονομιδη οι ομαδες δεν ήξεραν τι ψήφιζαν; Ειναι εντελως ζωα και δικαια παθαινουν αυτά που παθαινουν από το '92 δεν εχουν βγάλει εναν πρόεδρο σωστο, είχαν όλα τα εφόδια να φτιάξουν το πραγματικά καλύτερο πρωταθλημα της Ευρώπης και το εχουν ρίξει στον πατο..
    Ο μονος που για μένα είχε καποιο οραμα για το μπασκετ αλλά (τυχαια; δε νομιζω) δεν πηρε την προεδρια του ΕΣΑΚΕ ήταν ο Παπακαλιάτης.

    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Χρήστος
    Ο Παπακαλιάτης διατέλεσε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο (ξέρω και ποιός του το είχε ουσιαστικά προτείνει αλλά δεσμεύομαι για δημόσιες αποκαλύψεις) έφτασε σε ρήξη με την πολιτεία για την αυτονόμηση του ΕΣΑΚΕ. Εκανε όμως ένα βασικό λάθος. Εμπιστεύθηκε τις ομάδες που από την πίσω πόρτα συμφώνησαν με Φλωρίδη- Βασιλακόπουλο. Δέχτηκε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όταν τελείωσε η παράταση που είχε δώσει στην πολιτεία πρόεδρος ήταν ο...οικονομίδης. Με τις ευολογίες και την αμέριστη υποστήριξη του Βασιλακόπουλου. Οπως βλέπεις τα γεγονότα και η ιστορία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: Μακριά από τον επικίνδυνο καταστροφέα που λειτουργεί πλέον μόνο για το εγώ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορω να καταλαβω τι θα κερδισει ο Βασιλακοπουλος απο ολο αυτο.. Εκτος αν θελει με την εξοδο του απο την ΕΟΚ ή τη ζωη γενικοτερα (οσο μακάβριο και αν ακουγεται) να τελειώσει και το μπασκετ.. Να λεει μετα ο κοσμος οτι ο Βασιλακόπουλος ήταν το μπασκετ στην Ελλαδα :P

    Αλήθεια πως γινεται ο βασιλακόπουλος να εχει γήπεδο με το ονομα του το οποιο πολύ συχνά φιλοξενει διοργανώσεις μικρών Εθνικων ομαδων και κανένας παιχτης όπως ο Γκαλης και ο Γιαννάκης να μην έχει; περιεργα πραγματα ;)

    Δεν τον θυμαμαι καθολου τον παπακαλιατη.. Μιλαμε για 2003-2004; ποσο καιρο ήταν στον ΕΣΑΚΕ;

    @ Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H λύση της κλειστής λίγκας τόσο πρωτότυπη είναι για να τη σκεφτεί κάποιος ή μας έφαγε ο συναισθηματισμός για αυτούς που θα μείνουν απέξω;Aπό όσο θυμάμαι κουρούνα και εσυ συμφωνείς με αυτή την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο στον Βασιλακοπουλο. Αξιος, μακαρι να γυρισει το μπασκετ 30 χρονια πισω και να παιζουν ανασφαλιστοι οι παικτες και για ενα μπουκαλι γαλα με πριμ το σαντουιτς. Αυτο το αξιζουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και παικτες και παραγοντες και προεδροι και δημοσιογραφοι. Να δω τωρα τι θα τρωνε τα παπαγαλακια και οι γλειφτες.

    Η οπως θα το εθετε ευγενικα και προσχαρα ο εκπαιδευτης μου στην Αυλωνα: "φατε πουλακια μου σκατα, αλλα μην μπουκωσετε γιατι σας εχω και αλλα". Συγγνωμη για το χυδαιο του μηνυματος, αλλα πρεπει να γινει ερασιτεχνικο το μπασκετ. Για να καταλαβουν ολοι τι ηλιθιοι ηταν, που περασαν τοσες ευκαιριες απ' τα χερια τους για να κρατησουν το πρωταθλημα σε ενα επιπεδο και τις κλωτσησαν. Βεβαια αυτο θα σημαινει οτι καποιοι θα χρειαστει να δουλεψουν, αλλα τι να γινει? Lady luck's a bitch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξένοι μόνο στην Ευρώπη; Αντέχει ακόμα ο Γουίλτζερ να παίζει 10 ματσάκια τον χρόνο; Ακόμα και σήμερα, πιο γρήγορος από τον Λάζο θα είναι.

    Για τον ΕΣΑΚΕ τα πράγματα είναι απλά: δεν υπάρχουν παραπάνω από 10 ομάδες σήμερα στην Ελλάδα με ουσιώδη επαγγελματική προοπτική. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Κολοσσός, Δράμα, Ρέθυμνο. Ξεχνάω κανέναν; Δική τους λίγκα, με δική της διαιτησία και δικό της τμήμα διαπραγματεύσεων. Καμία σχέση με ΕΟΚ και κράτος. Με σάλαρι καπ (οι αιώνιοι τα επιπλέον λεφτά που έχουν θα τα χρησιμοποιούν για την Ευρωλίγκα) και όριο 5 ξένους οποιασδήποτε εθνικότητας ανά ομάδα.
    Δεύτερη λίγκα με άλλες 10 ομάδες με προοπτική ανόδου μετά από 3-5ετία, με καθεστώς ΤΑΚ και δικαίωμα 2 ξένων ανά ομάδα (με Περιστέρι, ΑΕΚ, Ηρακλή, Πάτρα θα θυμίζει Α1 των καλών εποχών). Επίσης με δική της διαιτησία και μάνατζμεντ. Άνοδοι και υποβιβασμοί μόνο μετά από κοινή συμφωνία των δυο λιγκών και ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων που θα υπάρχουν με την αλλαγή του νομικού στάτους που θα εμπεριέχει η αλλαγή κατηγορίας. Από εκεί και κάτω τα πάντα ερασιτεχνικά υπό την ΕΟΚ. Τέλος, διοργάνωση εφηβικού πρωταθλήματος από τις 2 λίγκες με σκοπό την καλύτερη σύνδεση παραγωγής με μεγάλες ομάδες.

    Ζητάω πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουρούνα, επιτρέπεις κάτι άσχετο;
    Θα δημιουρήσει το περιοδικο private league στο fantasy της euroleague;
    pitsi23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pitsi 123
    Προτείνω να φτιάξει μια τέτοια λίγκα ο Ψαράκης που είναι εξπέρ του είδους και να μπουν μέσα οι αναγνώστες και το επιτελείο του περιοδικού. Να δούμε ποιός τα ξέρει καλύτερα...
    Γιάννη μερίμνησε και ενημέρωσε τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απεργοσπάστης
    Ζητάς τα αυτονόητα και η πρόταση είναι εύκολη και απλή. Μόνο που για τον Οικονομίδη και τον Βασιλακόπουλο τα αυτονόητα είναι τα δύσκολα έως ακατόρθωτα. Για αυτό λέω να φύγουν τώρα αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος Λεβέντης
    Σαφώς και είμαι υπέρ της κλειστής λίγκας. Ομως για να απαντήσω σε σένα και σε όλους τους υπόλοιπους που ρωτάνε γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Διότι η τάξη και η ευνομία καταργεί τα χαρτζιλίκια και το μαύρο χρήμα, άρα και το ρόλο των μάνατζερ στο παρασκήνιο...Καταργεί τα ρουσφέτια τύπου ’’ας μην πληρώσει ο ΠΑΟΚ γιατί είναι τα δικά μας παιδιά’’ και ’’ας μη μηδενιστεί η ΑΕΚ γιατί δεν μπορεί το πρωτάθλημα χωρίς την παρουσία της’’. Καταργεί το αλισβερίσι για την εξουσία του προέδρου στον ΕΣΑΚΕ, καταργεί τον παρεμβατισμό του Βασιλακόπουλου. Με την αναρχία και τη μη τήρηση των νόμων βγαίνουν γερά χαρτζιλίκια για διάφορους νταρεαβεριτζήδες κάτω από το τραπέζι.
    Και μια δική μου άσχετη ερώτηση. Ο βραδυφλεγής ΠΣΑΚ ακόμη να τοποθετηθεί για το....ερασιτεχνικό μπάσκετ; Αλλες φορές έπαιρνε φωτιά με τη μια. Τι έγινε ρε παιδιά; Εχουν πάει διακοπές οι ινστρούχτορες-συμβουλάτορες-επαγγελματίες συνδικαλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το ερώτημα του pitsi23, ο Ψαράκης έχει ήδη αναρτήση κείμενο στο blog του που αναφέρεται στην κλειστή λίγκα για το fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουρούνα
    ήθελα να σε ρωτήσω μήπως όλη αυτή η συμπεριφορά του Λιανού έχει ως απώτερο σκοπό να πάρει τη θέση του Οικονομίδη στην προεδρία του Εσάκε
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το θέμα του Αμερικάνου τι έγινε;
    Δεν μάθαμε τίποτα.
    Υποτίθεται θα μεριμνούσε το περιοδικό.

    Υ.Γ. Δεν αντέχω να περιμένω το επόμενο τεύχος βαρέθηκα ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω σ' αυτον τον διαδυκτιακο χωρο, εχω να ανακοινωσω το εξης κοσμοιστορικο: απο σημερα σταματαω να κραζω τον Γιαννη Δαμιανιδη και δεν ξαναλεω κακια κουβεντα για το ατομο του. Πηγα χτες να βγαλω διαρκειας και στα 10 λεπτα που πιασαμε κουβεντα, μου εξηγησε και 5 πραματα που τα ειχα απορια. Γιαννης και ξερο ψωμι, με Αλεξανδρη μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μας λες και εμάς τι είπατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειδες Τομμυ?Τυχαια πηγες για διαρκειας και εγινε η καρμικη συναντηση που σου επιτρεπει να τα βρεις επιτελους με τη διοικηση της αγαπημενης σου ομαδας και κατ επεκτασην με τον εαυτο σου.Τερμα τα ξενυχτια και τα μπεκρουλιασματα για παρτη της.Τερμα τα κλαμματα και οι αναποφασιστοι κυκλοι γυρω απο το σπιτι της(Αλεξανδρειο).Τερμα η θλιψη και τα νευρα λογω της ελλειψης της.Τωρα θα αγαπησεις και τον εαυτο σου αγαπημενο θλιμμενο μου σπουργιτακι.Και ολα αυτα χαρη στο γιαννη δαμιανιδη(οφειλεις να δωσεις το ονομα του στο διαδοχο τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Badanaman: αυτο το μυστικο το ξερει μονο ο Γιωργος Λεβεντης και ισως το μαθει ο Ροντια, λογω ελξης. Και τωρα αφηστε με να παω στα λιβαδια και να τρωω βαζακια μερεντα.

    Στα σοβαρα: για τον Ντρουκερ, τον Ντανστον και τον Λιανο τον ρωτησα. Προηγηθηκε ενα απιστευτο πενταλεπτο γελιου οπου ο Δαμιανιδης μιλουσε με καποιον για τον Λιανο και τον Οικονομιδη. Ποιος τον χ...ζει τον Λαζοπουλο μιλαμε, δαγκωνομουν να μην ξερασω απ' τα γελια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Tommygun
    Δεν το περίμενα ποτέ από σένα να πέσεις τόσο εύκολα θύμα της γοητείας του Damian! Μπράβο του αφού του πήρε μόνο πέντε λεπτά να σε πείσει. Αποδεικνύει τις απίστευτες ικανότητές του. Μήπως τώρα καταλαβαίνεις γιατί τον προμοτάρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Kyriakh
    Ο Λιανός είναι a league by his own! Ξύπνησε ένα πρωί πριν κάτι χρόνια και μέσα σε μια μέρα (και 15 πριν από τις εκλογές) έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος. Μετά θύμωσε που δεν βγαίνει...
    Τώρα που και αυτοί που δεν το πίστευαν τότε λένε ότι είναι η καλύτερη περίπτωση για πρόεδρος δεν νομίζω ότι νοιάζεται. Θυμήθηκε πάλι ότι ο Οικονομίδης δεν ξέρει τι κάνει και του όρμησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εννοείται ότι για πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είναι απείρως ικανότερος και καλύτερος από τον νυν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Badanaman
    Να μη τα ξαναλέμε. Μου ζητήθηκε να μη σχολιάσω δημόσια το συγκεκριμένο θέμα το οποίο το χειρίστηκε η διευθυντική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Κουρουνα: Συμφωνω, αλλα μην ξεχνας και την λεπτομερεια οτι εκατσε και ασχοληθηκε, και να τον ρωτησω δεχτηκε και απαντησε και με ευχαριστησε που πηρα εισιτηριο διαρκειας. Περαν απο την γοητεια ο ανθρωπος δεν με ειδε σαν κινουμενο πεντοχιλιαρο. Οφειλω να ομολογησω, ειδικα στον Νταμιαν, επεσα εντελως εξω. Να δουμε κιολας αν θα ειναι το διπολο Δαμιανιδης-Λιανος αυτοι που θα ριξουν τον Τσαμπατζιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περι fantasy όποιος πιστός...
    http://fantasychallenge.euroleague.net/index.php
    Private league: Greekbball
    Password: 12345
    Αυστηρά μία συμμετοχή ανά χρήστη (οι υπόλοιπες θα διαγράφονται). Είσοδος στο γκρουπ μέχρι Δευτέρα απόγευμα, στη συνέχεια θα αλλάξει το password. Και φυσικά όπως κάθε χρόνο δώρο στον νικητή του γκρουπ μία φανέλα της αγαπημένης του (ελληνικής) ομάδας για τρίτη συνεχομενη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Tommygun
    Δυστυχώς το δίπολο δεν είναι της ίδιας συνομοταξίας. Ο Λιανός είναι αυτόνομος και αυτάρκης. Ο Δαμιανίδης έχει ανέβει στο άρμα του Βασιλακόπουλου τελευταία οπότε ακόμη και αν πάρει τη θέση του Οικονομίδη δύσκολα θα μπορέσει να αυτονομηθεί από την καταστροφική επιρροή του πατερούλη-καταστροφέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή η κριτική αλλά ας πάμε λίγο παρακάτω να δούμε πως εκλέγονται οι "πατερούληδες' και ποιοί είναι τελικά υπεύθυνοι.
    Τον "πατερούλη" και τον κάθε τοπικό φίτσουλά που διαχειρίζεται τις τύχες του μπάσκετ των εκλέγουν τα ανά την Ελλάδα σωματεία!!!!
    Για προσπαθήστε να αλλάξετε την όποια ηγεσία στην όποια τοπική ένωση και θα καταλάβετε τι εννοώ.
    Είχα μια καλή εμπειρία για το μέτρο των ευθυνών όλων όσων σκούζουν και θέλουν να αλλάξουν το σύμπαν αλλά όταν έρθει η ώρα κάνουν την πάπια.
    Με τριάντα και βάλε χρόνια στην ίδια θέση τι αλλαγές περιμένετε να γίνουν . Ότι είχαν να δώσουν βιολογικά το έδωσαν .Και όμως παραμένουν στις θέσεις εκλεγμένοι πάντα με δημοκρατικές υποτίθεται διαδικασίες.
    Να περιμένετε τα χειρότερα και αυτό γιατί όχι μόνο δεν είχαν-έχουν την ικανότητα να κάνουν μια στοιχειώδη πρόβλεψη αλλά είναι και τόσο κολλημένοι που δεν μπορούν να δούνε πέρα από την καρέκλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή