Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Περίμενε 17 χρόνια για μια νίκη!!!

Η περίπτωση δεν είναι απλά σπάνια...Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στο ελληνικό μπάσκετ. Προπονητής να περιμένει 17 χρόνια για να...ξανανικήσει η ομάδα που κοουτσάρει στην Α1. Η νίκη του Κολοσσού επί του Πανιωνίου πριν από λίγο δημιούργησε αυτό το άτυπο ρεκόρ! Ο κόουτς της ομάδας της Ρόδου Βασίλης Φραγκιάς είχε δουλέψει ως υπηρεσιακός προπονητής του Περιστερίου την περίοδο 1993-94 μόνο στα πλέι οφ. Ανέλαβε την ομάδα μετά την παραίτηση του Σπύρου Φώσκολου αφού ήταν ο πρώτος βοηθός του. Με δεύτερο βοηθό τον νυν ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Ζούρο!!!
Στα πλέι οφ εκείνης της περιόδου λοιπόν το Περιστέρι είχε αποκλειστεί από τον Πανιώνιο (1-2) και νίκησε σε αγώνες κατάταξης την ΑΕΚ (2-0). Τα επόμενα χρόνια ο Φραγκιάς δούλεψε κυρίως στην Α2 και την Κύπρο, ανέλαβε τον Κολοσσό πριν από μια δεκαετία περίπου και τον οδήγησε από τη Β΄εθνική στην Α1. Αλλά άντεξε στον πάγκο του Κολοσσού μόνο τρεις ήττες και τρία παιχνίδια πριν απολυθεί. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου έμεινε μέχρι πέρσι, οδηγώντας τον Κεραυνό Στροβόλου μέχρι και τον τελικό του FIBA Challenge Cup. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε τον Ηλυσιακό. Απολύθηκε μετά από πέντε σερί ήττες. Απόψε ο Κολοσσός νίκησε τον Πανιώνιο και ο προπονητής του πήρε ροζ φύλλο αγώνα (αυτό που παίρνει ο νικητής) μετά από 17 συναπτά έτη και ύστερα από οκτώ σερί ήττες μέτά από την τελευταία προπονητική νίκη στο αλήστου μνήμης Γεώργιος Μόσχος επί της ΑΕΚ του...Μάκη Ψωμιάδη!
* Tο συγκεκριμένο είναι και μικρό ’’εσωτερικό’’ δωράκι στον κόουτς του Κολοσσού που κάθε μήνα γράφει στο περιοδικό τη στήλη Tech corner με θέματα για το μπάσκετ και τη σύγχρονη τεχνολογία!

17 σχόλια:

  1. Κουρούνα ο ίδιος "ανώμυμος" είμαι...
    -Για τον Μάντζαρη συμφωνώ. Έχει όλα τα εχέγγυα για να φθάσει ψηλά και επειδή δουλεύει σκληρά θα φθάσει. Αλλά επιμένω, ότι το καλύτερο θα ήταν να μείνει στο Περιστέρι τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Αλλά σέβομαι την γνώμη σου φυσικά... Πάντως και οι δύο συμφωνούμε ότι θα φθάσει ψηλά
    -Για τους Δημακόπουλο-Μαραγκό συμφωνώ κατά το ήμισυ. Όσον αφορά τον Δημακόπουλο. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και θα δούμε στην πράξη αν όντως μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Όσον αφορά τον Μαραγκό, φυσικά και έχει πολύ ταλέντο μέσα του. Αλλά έχω μια ένστσαση. Πέρυσι, κι ενώ είχε αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια της ανδρικής ομάδας αν θυμάμαι καλά (με Ηλυσιακό και Περιστέρι), έγινε καπνός... Γιατί; Διάβασα ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τον έδιωξαν. Και πρέπει να ισχύει. Και το λέω γιατί όταν σε τέτοια ηλικία έχεις τέτοια ευκαρία, την ξεμαλλιάζεις και είσαι στρατιωτάκι. Ο χρόνος θα δείξει.
    -Επίσης, χθες μου άρεσε πολύ ο Κατσίβελης. Για να δούμε το παιδί, γιατί δεν τον ανέφερα. Πάντως για να τον βάζει ο Ντούντα τόσο πολύ (τηρουμένων των αναλογιών) σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι κάτι θα έχει δει. Κι εγώ, βλέπω ένα παιδί, σεμνό, με όρεξη για δουλειά. Ίδωμεν...
    -Όσον αφορά την ταυτότητά σου, πλέον είμαι βέβαιος. Και ξέρεις τι με βοήθησε εκτός των άλλων στο να το καταλάβω; Σε είχα ρωτήσει κάποτε ποιο θεωρείς το κορυφαίο δίδυμο σχολιαστών. Μου απάντησες με ισχυρογνωμοσύνη (με την καλή έννοια) Παπαδογιάννης-Συρίγος. Διαφωνώ κατά το ήμισυ, αλλά επειδή ξέρω την σεμνότητα που διακρίνει τον κ. Καρύδα και δεν θα έβαζε ποτέ μα ποτέ το όνομά του στην λίστα, είμαι βέβαιος για την ταυτότητα σου. Άντε σιγά-σιγά να μας το αποκαλύψεις και επίσημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρούνα με τον Σλούκα τι γίνεται; Γιατί δεν παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ, μήπως εννοείς σεζόν 1993-94; Γιατί τότε είχε προπονητή τον Φώσκολο το Περιστέρι και είχε παίξει πλέι οφ με τον Πανιώνιο (με Μπέργουολντ-Νόρις). Το 1992-93 ο Πανιώνιος είχε παίξει στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ νομίζω. Επίσης μέχρι το 93 δεν ήταν προπονητής στο Περιστέρι ο Πετρόπουλος; Αν έχω δίκιο, πρέπει να κόψεις ένα χρόνο από τον τίτλο σου. Δεν επιμένω, αλλά ψάξτο. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Κολοσσός θα είναι πολύ καλός φέτος. Αν αντέξει οικονομικά και δεν χάσει παίχτες, μπορεί και 4άδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που τα βρισκεις ρε κουρουνα..μπραβο.το ειχατε συζητησει στο γραφειο;

    τον ολυμπιακο πως τον ειδες;3/17 τριποντα;τι ειχες γιαννη;τι ειχα παντα...απο την εποχη του ασοβαρου γκερσον εχουμε να δουμε ομαδα με καλο περιφερειακο σουτ..ο μπανιτς τους ξεφτιλισε χθες...δεν πιστευεις στον σλουκα;εγω με το περσινο περασμα του απο τον αρη απεκτησα προσδοκιες..

    ο κουφος που ειχες γραψει πως προεκυψε;προταθηκε;δεχεται ο ντουντα παικτη μ ονο για το λοκ αουτ; και δινουν τοσα λεφτα οι αγγελοπουλαιοι;
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Anonymos
    Τον Κατσίβελη τον πιστεύει ο Ιβκοβιτς από πέρσι. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα βρει φέτος. Αφού μιλάς για ταλέντα ξέρεις ότι κάθε χρόνος χαμένος μετράει διπλά σε αυτές τις ηλικίες. Και η προπόνηση δεν φτάνει.
    Στα περί κουρουνο-ταυτότητας δεν σχολιάζω ποτέ! Για να μην έχεις άγχος επίσημα αποκαλυπτήρια δεν θα γίνουν ποτέ. Η κουρούνα θα ζήσει και θα πεθάνει ως...ιδέα και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος 2
    Που να χωρέσει ο Σλούκας; Ποιός να μην παίζει δηλαδή; Δεν βλέπω το παλικάρι να είναι στα σχέδια του Ντούντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσαρλς Μπάρκλεϊ
    Αλλο ο Αρης, άλλο ο Ολυμπιακός. Η διαφορά για ένα παίκτη είναι χαοτική. Αλλο το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο η Ευρωλίγκα.
    Ο Κουφός είναι ακόμη στην αγορά. Τον έχει βγάλει στη γύρα ο μάνατζερ του και συνεχίζει να τον έχει ανοιχτό και για Παναθηναϊκό (δεν ενδιαφέρεται) και για Ολυμπιακό (ίσως ενδιαφερθεί κάποια στιγμή αν συνεχιστεί το λοκ άουτ)...Πρόσθετο μπόνους ότι δεν πιάνει θέση ξένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Απεργοσπάστης
    Για να το δω αυτό που λες. Το έγραψα από μνήμης οπότε είναι πιθανό να έχω κλέψει ένα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες. Όσο για τα περί αποκάλυψης, δυστυχώς το έχω καταλάβει ότι δεν θα αποκαλυφθείς ποτέ, οπότε αστειευόμενος σε ρώτησα (με την ελπίδα βέβαια να πάρω διαφορετική απάντηση!)... Πάντα βέβαια θα έχουμε την ελπίδα να αποκαλυφθείς... Αν και προσωπικά, είμαι πλέον απόλυτα σίγουρος για το ποιος είσαι... Αλλά ας μην το συνεχίσουμε αυτό το θέμα!
    Κάτι άλλο θέλω να σχολιάσω. Πήρε λέει το πρωτάθλημα η ΕΡΤ. Ωραία. Προσωπικά, και μη έχοντας γνώση για τα υπόγεια ρουσφέτια (άλλωστε να την πω την αμαρτία μου, δεν με πολυενδιέφερε τι συμβαίνει από πίσω), χάρηκα, γιατί λέω "ωραία, θα δείχνει η ΕΤ1 τους αγώνες, μια χαρά θα τη βγάλουμε, θα δούμε και φέτος μπασκετάκι" (το είπα αυτό γιατί είμαι φοιτητής εκτός Αθηνών και τα έξοδα είναι υπέρογκα, θα ήταν πολύ βλακώδες και ανεύθυνο εκ' μέρους μου να φορτώσω τους γονείς μου και με περαιτέρω έξοδα για να βλέπω μπάσκετ -βλ. συνδρομή ΝΟVA-). Αμ δε! Πάλι φέτος θα δείχνει δύο αγώνες κάθε αγωνιστική κι αυτούς με το ζόρι. Και αυτοί οι δύο θα είναι συνήθως Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός... Ωραία πράγματα... Όπως και πέρυσι δηλαδή. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Αλλά για ένα λεπτό, πέρυσι είχε και η NOVA δικαιώματα, και βλέπαμε 3-4 παιχνίδια την αγωνιστική συνολικά. Φέτος, θα βλέπουμε τα μισά σε σχέση με πέρυσι, όπως έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα! Εύγε!
    Επ' αυτού, θέλω να σε ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση η ΝΟVA να εισέλθει στην συμφωνία και να δείχνει τα παιχνίδια που δεν θέλει να δείχνει η ΕΡΤ; Γιατί αλλιώς τι πρωτάθλημα θα δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ίδιος "ανώνυμος" είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aνώνυμος
    Η Νόβα δεν έχει πάρει ποτέ δικαιώματα του πρωταθλήματος μετά το 2002 όταν ξεκίνησε το δικαίωμα διαπραγμάτευσης των ομάδων και έφυγε το μπάσκετ από την κεντρική διαχείριση. Είχε επι μέρους δικαιώματα κάποιων ομάδων τα τελευταία χρόνια (συνήθως τριών). Αυτό σημειολογικά και δεν αλλάζει όσα λες...
    Δεν γνωρίζω αν η Νόβα θα μπει στο πακέτο παρέα με την ΕΡΤ. Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι λιγοστές από τη μέρα που ο Οικονομίδης προσπάθησε σχεδόν με το ζόρι να περάσει τη συμφωνία μέσα από τη διαφημιστική κοινοπραξία όπως τελικά έγινε με την ΕΡΤ. Δεν μπορώ όμως και να το αποκλείσω να πάρει ένα μέρος του πρωταθλήματος σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα
    επειδη παρακολουθώ διάφορα μπασκετικά sites τον τελευταίο καιρό έχω αντιληφθεί πως υπάρχει μια κόντρα ανάμεσα σε δύο sites, το basketnet και το basketblog. Πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους τους. Ο ένας είναι ο Γιώργος Γκογκαλίδης και ο άλλος από το basketnet του οποίου το όνομα δεν ξέρω γιατί γράφει με ψευδώνυμο. Μου φάνηκε περίεργο η δημόσια διαφωνία τους. Ας πούμε σήμερα ο Γκογκαλίδης έγραψε πως τα εισιτήρια οι του Ηλυσιακού τα έδιναν 20 ευρώ και πριν από λίγο διάβασα στο basketnet σε άρθρο πως τελικά τα εισιτήρια τα έδιναν 1, 10 και 15 ευρώ. Το άρθρο το υπέγραφε με το εξής ψευδώνυμο κουτσοballηs.
    Y.Σ. ο κουτσοballης χρησιμοποιεί πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Γκογκαλίδη όπως Γκέμπελς, συκοφάντη, εκβιαστή κατ΄επάγγελμα και χοντρό.
    Γνωρίζεις γιατί έχει ξεσπάσει αυτή η κόντρα;
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριακή
    Γιατί θέλεις να με μπλέξεις σε μια υπόθεση που δεν με αφορά; Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ στείλε από ένα μέιλ στους δύο εμπλεκόμενους (φαντάζομαι ότι στα site τους υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας) και ρώτησέ τους...
    Υ.Γ. Χωρίς να τοποθετούμαι επί του θέματος (το ξαναγράφω για να μην παρεξηγηθώ) το...χοντρός είναι βαρύς χαρακτηρισμός; Μιλάω μόνο για τις συγκεκριμένη λέξη και όχι για όλες τις υπόλοιπες...Απλή απορία εκφράζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουρούνα πάλι βγήκε ο Θανάσης και ανακοίνωσε ότι αποχωρούν οριστικά και αμετάκλητα. Φεύγουν όντως;Και αν φύγουν αλλά δεν βρεθεί κανείς να αναλάβει την ομάδα τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί να περίμενε 17 χρόνια για μια νίκη ,για την δεύτερη πέρασε όμως μόνο μια εβδομάδα και μάλιστα ήταν η πρώτη εκτός έδρας του Κολοσσού επί του Αρη.
    Αν όλα πάνε καλά την Κυριακή θα έχουμε 3/3 και μάλλον ...σωθήκαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουρούνα
    αν και καθυστερημέμα είδα την απάντηση σου. Συγνώμη αν σε έφερα σε δύσκολη θέση. Απλώς μου έκανε εντύπωση όλη αυτή η ιστορία με την μεταξυ των δύο δημοσιογράφων δημόσια αντιπαράθεση γιατί δεν έχω ξαναδεί αθλητικούς δημοσιογράφους μέσω των γραπτών τους να επιτίθενται με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Και ναι για μένα είναι βαρύ να χρησιμοποιείς ένα τέτοιο χαρακτηρισμό για να θίξεις έναν άνθρωπο. Δεν μπορεί κανένας να προσβάλει κάποιον επειδή έχει περισσότερα κιλά.
    Υ.Σ διάβασα ότι ο αγαπημένος σου Ράμπο Σιγάλας ξεκινάει να γράφει στο basketnet.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η προέλαση του Κολοσσού συνεχίζεται .Μετά την σημερινή συντριπτική εμφάνιση επί της Καβάλας , η ομάδα σε 6 αγώνες μετράει 5 νίκες και μόνο μια ήττα ( εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό ) .Μπράβο στον προπονητή και στους παίκτες ,ειδικά στους Ελληνες που για μια ακόμη φορά έκαναν την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή