Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο καλύτερος ξένος στην Α1 ή μια αχρείαστη πολυτέλεια;

Μπορεί να μην προλάβει να έρθει καν... Μπορεί να έρθει και να κάνει πλάκα περιμένοντας να αρχίσει η σεζόν στο ΝΒΑ όπως ακριβώς έκανε ο προκάτοχός του.... Με κάθε μέτρο σύγκρισης ο Μαρίς Σπέιτς που συμφώνησε με τον Πανιώνιο είναι το μεγαλύτερο όνομα ξένου που θα παίξει φέτος στην Α1. Αν παίξει σοβαρά και σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα είναι και ο καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος! Πρωταθλητής πριν από τέσσερα χρόνια με τη Φλόριντα στο NCAA χωρίς πάντως να έχει ’’ρόλο’’ λόγω της παρουσίας των Χόρφορντ, Νοά και Κρις Ρίτσαρντ στους Αλιγάτορες.
Μετά από δύο σεζόν στη Φλόριντα και αφού είχε περάσει άλλα δύο χρόνια νωρίτερα σε junior college. To 2008 τον επέλεξαν στο ντραφτ οι Σίξερς με το νούμερο 16 και ειδικά την πρώτη σεζόν δημιούργησε πολύ ψηλές προσδοκίες παίζοντας σε 79 παιχνίδια με μέσους όρους κοντά στους 8 πόντους και τα 4 ριμπάουντς. Ξεκίνησε με φοβερή φούρια και τη δεύτερη σεζόν μέχρι τη στιγμή που έπαθε ρήξη συνδέσμων. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κατιούσα αφού όταν επέστρεψε έπεσε πάνω στον βελτιωμένο Ελτον Μπραντ. Την περασμένη περίοδο δεν μπόρεσε καν να ανταγωνιστεί τον Μπραντ και περιορίστηκε σε περίπου 11 λεπτά μέσο όρο χάνοντας πάλι 18 παιχνίδια λόγω μικρότερης έκτασης τραυματισμών.
Με μπόι 2μ.06 μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις ψηλών και στο ρεπερτόριο του έχει και καλό τζαμπ σουτ, και καλό χουκ και συμπαθητικές κινήσεις μέσα στη ρακέτα. Στα μείον ότι όταν πιέζεται έχει εύκολο το λάθος και κυρίως ότι δεν είναι φανατικός της σκληρής δουλειάς-προπόνησης, παίρνει εύκολα κιλά και γενικά είναι συζητήσιμη η διάθεση του. Αν αποτύχει στην Ελλάδα και εφόσον δεν διακοπεί το λοκ άουτ (έχει συμβόλαιο με τους Σίξερς) τότε από εδώ θα ξεκινήσει η αρχή της πτώσης ενός παίκτη που κάποτε ήταν μέσα στους 50 καλύτερους παίκτες γυμνασίων σε όλη την Αμερική. Προσωπικά θεωρώ τεράστιο ρίσκο την κίνηση του Πανιωνίου όπως και όλων των ομάδων που επενδύουν σε παίκτες που είναι πιθανό όχι μόνο να φύγουν αλλά και να είναι παντελώς αδιάφοροι. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στο φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα ο Σπέιτς μοιάζει με πολυτέλεια. Ενδεχόμενα αχρείαστη...
Δείτε τα δύο βίντεο για να μπερδευτείτε λίγο παραπάνω!!!





17 σχόλια:

  1. Εγω παντως να γινω λιγο κακος: γιατι οι ελληνικες ομαδες δεν ψαχνονται με παικτες περιορισμενου ρισκου, οπως π.χ ο Κοχανταρεβιτς της ΑΕΚ η ο Τζαζβιν του Ηρακλη (αιωνια του η μνημη, μπραβο στα ζωα που τον κανουν κουμαντο) και πανε και βρισκου συνεχεια πεταμενους αμερικανους που μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι να σου κανουν την ομαδα ροιδο απο το να κανουν την διαφορα? Τι ρισκο, ετσι πως την περιεγραψες αυτην την μεταγραφη, μαλλον του βαραιναν του Λιανου τιποτα πεντακοσαευρα την τσεπη και αντι να τα πεταξει, πηγε και τα εδωσε στον παικτη. Βεβαια αυτο ειναι και το επιπεδο του ελληνικου πρωταθληματος: κουτσοι, χοντροι στον Αγιο Παντελεημονα. Αλλα μιλαω και εγω για ψηλους που περυσι ανακαλυψαμε τον σεντερ-υποθετο με 1.98. Βαι, βαι, βαι και μη χειροτερα...

    ΥΓ: Ο Βουγιασιτς τι εγινε? Αποθεραπευτηκε ηα ακομη παλευει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μαλλον δεν θα μαθουμε ποτε τι θα μπορουσε να ηταν αυτη η μεταγραφη, μιας και ο ατζεντης του ενημερωσε οτι το καμαρι του μας εριξε πορτα...

    http://www.sport-fm.gr/article/507151

    Να δουμε τωρα ποιος αλλος θα μπει στην σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tommy
    Τουλάχιστον αυτός είχε την εντιμότητα να πει όχι αντί να έρθει να κάνει πλάκα! Αποδεικνύεται ότι όσο δεν λήγει το θέμα του λοκ άουτ όσοι επενδύουν σε ευκαιριακές λύσεις θα την πάθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο νομιζω το μαθαμε ηδη απο το πρωτο λοκ αουτ, κουρουνχεν. Ακομη δεν μπορω να ξεχασω την πλακα που ειχε κανει ο Γιαννουλης στο τοτε Νο. 1 του ντραφτ Ολοβοκαντι, οταν σε επιπεδο Ευρωλιγκας ο ΠΑΟΚ αντιμετωπισε την Κιντερ. Περαν του οτι μεχρι τοτε εβλεπα Νο.1 σε ΝΒΑ ντραφτ να μην μπορει να παιξει με πλατη, ειχε μια χαρακτηριστικη βραδυτητα, θαρρεις και ειχε παει σε γυραδικο πριν τον αγωνα. Σιγουρα εχει και αλλους που διεκδικουν χρυσο βατομουρο, αλλα αυτος το ειχε παρει με την αξια του. Α, και μια και ειπα Κιντερ: προεδρε κοψε τα μπαλαμουτια με Τζινομπιλι και Κομπι. Βαρεθηκε ο κοσμος, πως το λενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοmmygan με όλο τον σεβασμό,δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς σε κόφτει εσένα άμα ο πρόεδρος της Κίντερ σκιάζεται να φέρει τον Κόμπι ή όποιον άλλον..Αυτός πληρώνει,αυτός αποφασίζει...Όσο για αυτά που γράφεις για τον Σπέιτς,μπορώ να σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ πως μόνο "πεταμένος" δεν είναι ο συγκεκριμένος αμερικάνος,επειδή τον έχω δει σε αρκετά ματς των Σίξερς και θα ήταν πράγματι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να έρθει αυτός ο πάικτης..Σταματήστε επιτέλους τη μιζέρια σε όλα κάποιοι..Αφού δεν έχουμε αυτό που αγαπάμε,ας αγαπήσουμε αυτό που έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τον παρεξηγείτε τον Τόμι,είναι χαρούμενος που η Μπάγερν πήρε τον Τρούτμαν από την Αβελίνο.Τόμι αν δεν έχει κάνει ομάδα ο Ντιρκ μέχρι τα Χριστούγεννα αποσύρω την υποστήριξή μου και αφοσιώνομαι αποκλειστικά στην Μπενετόν και τον Σάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργο Λεβεντη, μικροαστικο ανθρωπαριο, εκπροσωπε της Νεας Ταξης Πραγματων, θυμα της γοητειας του ΓΑΠ και αιωνιος πρακτωρας των "πλαβι", προσεχε μην σε ριξω καταρα και βγαλει ο Σαλε μαλλια. Περυσι θυμασαι τι νιλες εφαγες απο μενα, που σου εκανα το πυρεξ τενεκε (εσωτερικο αστειο, μην περιμενετε να καταλαβετε παιδια). Μετανοησε, διοτι ο χονδρος γαρ τραχυς εστιν.

    Αγαπητε ανωνυμε, δεν με κοφτει καθολου αν ερθει ο Κομπι η οποιοσδηποτε αλλος σταρ του ΝΒΑ. Συμπαθω ομως αρκετα την Κιντερ (ελεω Σαβιτς, Σκονοκινι, Τζινομπιλι) και ψιλοβαρεθηκα να βλεπω να χανεται χρονος σε μεταγραφες που αγωνιστικα δεν προκειται να προσθεσουν κατι, εκτος απο εντυπωσιασμο. Οσον αφορα τον Σπειτς πασο, μια και εισαι καλυτερα ενημερωμενος, αλλα εγω προσωπικα εχω πολλες επιφυλαξεις οταν γινεται αναφορα σε εκπτωτα ταλεντα. Οσο δεν μ' αρεσει η μιζερια, αλλο τοσο δεν μ' αρεσει η παραιτηση και η υπερβολη. Και ειδικα το τελευταιο μοτο θα το αλλαζα ως εξης: αφου δεν μπορεις να εχεις αυτο που αγαπας, κυνηγα το μεχρι να το αποκτησεις.

    Αυτο το εκτρωμα δεν μπορεις να το αγαπησεις, πως να το κανουμε δηλαδη? Με το ζορι, για να μην στεναχωρησουμε τον κυριο Σκουντη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόμι,φίλε μου τα δέχομαι όλα εκτός από ένα,όπως ξέρεις.Αλλά σου τα συγχωρώ όλα,γιατί αφενός είσαι τόσο αθώος που πιστεύεις ότι η Μπάγερν θα φτιάξει ομάδα,αφετέρου είσαι ο μόνος πέραν εμού που χρησιμοποιεί το όνομα Κίντερ.Τα υπόλοιπα αύριο στον καφέ.

    Και να πω και κάτι εντός θέματος.Ο πανιώνιος εννιά στις δέκα πέφτει μέσα στην επιλογή ξένων,λόγω παραδοσης εάν θα έβγαινε σε κάποιον θα ήταν σε αυτόν.Και οκ συμφωνώ με την κουρούνα,αλλά ρίσκο ο ένας ρίσκο ο άλλος,ρίσκο οi NBAers,ρίσκο τα κολελγιόπαιδα,κάποιον π΄ρεπει να πα΄ρουν και οι ομάδες.Κάνεις την έρευνά σου και από κει και πέρα οι μεταγραφλες είναι πάντα τζόγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσο δεν μ' αρεσει η μιζερια, αλλο τοσο δεν μ' αρεσει η παραιτηση και η υπερβολη
    Τι λες ρε Τομμυ!εσυ μισεις την υπερβολη?Δλδ αν την λατρευες τι θα κανες?Ειδικα οταν αναφερεσαι στον Αρη μου ρχεται χωρις πλακα στο μυαλο η εικονα του Κουρκουλου που βαζει φωτια στα ρουχα του υπο τον ηχο του βρεχει φωτια στη στρατα μου...Εγω τι να πω που θα παιζω με βασικο ψηλο το λαζαρο?Να αυτοπυρποληθω γαμω τον ιβκοβιτς μου γαμω?
    Ανωνυμε η ατακα ας αγαπησουμε αυτο που εχουμε μου θυμιζει την ατακα κοκκαλη για τους οπαδους μας "αυτους εχουμε αυτους θελουμε".
    O Koυρουνας ειναι μιζερος και γκρινιαρης γιατι τους εκανε πλακα ο οικονομιδης στη συνεντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς χαίρομαι που βρέθηκε και άλλος φίλος της ιστορικής Βίρτους. Εγώ είμαι χειρότερος από τον Τόμι και δεν την λέω καν Κίντερ, την λέω Μπάκλερ για να θυμάμαι τις επικές μονομαχίες Τζο Μπίνιον-Χρήστου Μυριούνη και Γκους Μπινέλι-Μίρο Πετσάρσκι. Την είδα προσφάτως σε φιλικό στην Φλωρεντία με την Σιένα και σκέφτηκα ότι αν έρθει ο Κόμπε και παίξει συμπαίκτης με τον Σανικίτζε και τον Ποέτα, εγώ στην επόμενη απεργεία ηθοποιών του Χόλυγουντ θα παίξω τον Χουλκ. Ο Τζινόμπιλι πάντως δεν είναι πλάκα: Παιδί της ομάδας είναι και αν έρθει θα είναι για να κάνει κάτι σοβαρό.
    Στα του Σπέιτς, θα συμφωνήσω ότι κάτι τέτοιοι παίκτες μόνο στον Πανιώνιο μπορεί να βγουν. Αν και από τα στιγμιότυπα ο συγκεκριμένος μέχρι να μάθει να μην κάνει βήματα στο κάρφωμα θα τελείωνε το λοκ-άουτ.
    Κάτι τελευταίο για την Κουρούνα: Αυτό το αβαντάρισμα με τους ΝΒΑερς στην Ευρώπη και ειδικά την Ευρωλίγκα δεν είναι απόλυτη ξεφτίλα της αξιοπρέπειας της διοργάνωσης; Εδώ οι Κινέζοι, οι απόλυτοι υποτακτικοί της Δυτικής ποπ κουλτούρας, βάλαν περιορισμό στην λίγκα τους ότι μόνο ΝΒΑερς με συμβόλαιο ολόκληρης σεζόν μπορεί να έρθουν. Αν η Ζαλγκίρις παίξει 6 παιχνίδια με τον Λόσον και 4 χωρίς ή η Νανσί 5 με τον Μπατούμ και 5 χωρίς επειδή θα τελειώσει το λοκ άουτ δεν συνιστά αλλοίωση πρωταθλήματος; Καμιά διαμαρτυρία δεν κάναν οι δικοί μας που έτσι κι αλλιώς ήξεραν ότι φέτος θα ξοδέψουν πολύ λιγότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε απεργοσπαστη η γραμμή είναι η εξής:από όνομα χρησιμοπούμε εμμονικά το Κίντερ,αλλά από φανέλες αναγνωρίζουμε όντως την περίοδο Μπάκλερ,ειδικά τη φανέλα του 94-95.Κατα τα άλλα εγώ στηρίζω τον ερχομό του Κόμπε,και θα χαρώ αν αποδειχτεί ο δεύτερος καλύτερος παίκτης που πάτησε στην Μπολόνια,μετά τον Ντανίλοβιτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @rodia
    O lazaros den einai toso xalia.. den ton pairneis kai gia na kynhghseis euroleague alla den einai kai gia petama.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Rodia
    Τι πλάκα μας έκανε ο Οικονομίδης; Καθόλου μίζερος και γκρινιάρης δεν είμαι. Το περιοδικό του ζήτησε μια συνέντευξη -δεν είναι από αυτούς που μιλάνε κάθε μέρα και λύνουν τη σιωπή τους-, τέθηκαν οι όροι της συνέντευξης (μια ερώτηση από κάθε συντάκτη), επιλέχθηκε δημοσιογράφος κοινής εμπιστοσύνης (το περιοδικό έχει εμπιστοσύνη σε όλους, ο Οικονομίδης δεν έχει για να μην παρεξηγηθώ), του έγιναν οι ερωτήσεις και ότι απάντησε χωρίς ένα σημείο στίξης να λείπει δημοσιεύθηκε. Το τι είπε είναι δικό του θέμα και στην κρίση των αναγνωστών και των ανθρώπων του μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωργο Λεβεντη, μικροαστικο ανθρωπαριο, εκπροσωπε της Νεας Ταξης Πραγματων, θυμα της γοητειας του Κωνσταντινου Σημιτη και αιωνιος πρακτωρας των "πλαβι", προσεχε μην σε ριξω καταρα και βγαλει ο Σαλε μαλλια. Επανελαβα την απειλη μου και ουε και αλλοιμονο σου αυριο. Μην πιανεις τον Μπαουερμαν στο στομα σου, διοτι με ερεθισες τελευταια φορα και εβαλα στο ματι Ιβκοβιτς και Εθνικη Σερβιας και την εβαλα καδο. Προσεχε καλα λοιπον. Οσον αφορα τους παικτες δεν σχολιαζω: εισαι οργανο της καπιταλιστικης ταξης που εκμεταλευεται τον ιδρωτα φτωχων προεδρων της Α1 και λανσαρεις τα αμερικανακια.

    Προς Απεργοσπαστη: παντα εκτιμουσα την Κιντερ-Μπακλερ-Βιρτους Μπολονια, για τον λογο βεβαια οτι ο Αρης ειχε παιξει εναντιον της Τιμσυστεμ-Σκιπερ-Παφ/Πουφ Μπολονια και μας εβγαζε καθε φορα την πιστη η παρεα του Καρλτον Μαιερς και του Ιταλου Σακ, Μπαμιαο, εεεε Νταμιαο ηθελα να πω. Ο -κατα τον Χατζηαγαπημενο- "καλυτερος ευρωπαιος παουερ φοργουορντ εαν εχανε 20 κιλα, δεν τα χανει ομως γι' αυτο δεν ειναι" θυμοταν να παιξει οταν εβλεπε τα κιτρινα. Πολλα θυμαμαι, αυτο ομως που θα μου μεινει χαρακτηριστικο οταν στην Γερμανια, γνωρισα δυο παιδια που ο ενας ηταν Κιντερ, ο αλλος Τιμσυστεμ και πραγματικα δεν εχω αξιωθει να πετυχω καλυτερο μπασκετικο χαβαλε. Ορθη και η παρατηρηση σου περι Μανου, αλλα με τον Κομπι ακομη σωστοτερη. Μακαρι βεβαια να ηξερα που βρισκεται η Τιμσυστεμ, παρολο που νομιζω οτι βρισκεται Lega Due. Οποιος μπορει να ενημερωσει ευπροσδεκτος.

    Ροντια, σταματα να κλαψιαριζεις μην σε περιλαβω. Ετσι και γινουσουν μια μερα αρειανος, θα τραβουσες το μαλλι σου τριχα τριχα με το τσιμπιδακι των φρυδιων απο τα νευρα. Ετσι και συνεχισουμε τις μαγευτικες εμφανισεις στα φιλικα, με βλεπω να κερναω καφε τον Χαριδημο στο ντερμπυ της Α2 Αρης-ΑΕΚ. Εννοειται οτι αυριο παω να κλαψω το πενηνταρικο και να αγορασω διαρκειας, μπας και το δωσει πριμ ο Νταμιαν και φερει το καινουργιο αστερι που θα δωσει νεα ωθηση γελιου στο Παλε ντε Κλαψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oταν ενας τοσο ελλιπεστατος προεδρος βγαινει ζωντανος μετα απο τοσες ερωτησεις ειναι επιτυχια δικια του και αποτυχια δικια σας-και του μπασκετ-και δικια μας ευρυτερα!Περιμενα πιο δυνατες ερωτησεις στις οποιες δεν θα μπορουσε να απαντησει με γενικοτητες.
    Του βγαζω το καπελο παντως,ηταν προετοιμασμενος καλα,και εδειξε πως μονο βλακας δεν ειναι,στην επικοινωνια μια χαρα τα παει,ισαξιος βενιζελου και σια...
    Σε καθε περιπτωση μετα τη συνεντευξη δεν βγηκε ζημιωμενος,πραγμα που φανταζομαι ηταν ο σκοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Τόμυ: Μετά την πτώχευση η Φορτιτούντο βρίσκεται στην Serie B Dilettanti, δηλαδή στην δική μας Γ Εθνική. Τυπικά επανιδρύθηκε ως νέο αθλητικό σωματείο (όπως και η Κίντερ άλλωστε μετά την υπόθεση Μπετσίροβιτς). Κάποια στιγμή θα ξαναανέβει και μακάρι. Η Φορτιτούντο περισσότερο από όλους λείπει στους Βιρτζουζίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Rodia Raskolnikov

    Ροντια δεν συμφωνω.με αοριστιες μιλαει.Αεριτζης..Δεν απανατει επι της ουσιας σε καμμια ερωτηση.Ουτε για τα τσιγαρα ουτε για τα τηλεοπτικα ουτε για την παρακμη που επικρατει στο μπασκετ.Να στριμωχθει παραπανω δεν νομιζω να γινεται σε γραπτη συνεντευξη.
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή