Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το τεύχος μιας νέας εποχής

Οι πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις που έφτασαν στα αυτιά μου είναι ότι ο στόχος της συντακτικής ομάδας του All Star σε αρχικό στάδιο πέτυχε. Παρουσιάσαμε στα περίπτερα ένα ανανεωμένο περιοδικό που και σε εμφάνιση (άλλαξε ακόμη και το λογότυπο του εξωφύλλου) και σε θεματολογία ανταποκρίνεται στη νέα εποχή του All Star. Εννοείται ότι κάθε παρατήρηση, σχόλιο και κριτική είναι αποδεκτή άλλωστε στο τεύχος υπάρχει και σχετικό ερωτηματολόγιο. Για όσους δεν διάβασαν το τεύχος και φαντάζομαι ότι είναι περισσότεροι των υπολοίπων επισημαίνω μερικές από τις θεματολογικές αλλαγές...
1. Περισσότερο παρασκήνιο με καινούργιες στήλες.
2. Νέες στήλες όπως αυτή που προστέθηκε στο δισέλιδο μου με τίτλο ''The basketball files- Cult stories'' (ότι ακριβώς καταλάβατε, άγνωστες ιστορίες του ελληνικού μπάσκετ με πρώτο δείγμα τη βραδιά του 1987 που ο Φάνης Χριστοδούλου μίλησε με τον Φρατέλό για να του απαντήσει στην πρόταση να πάει στο ΝΒΑ και να παίξει δίπλα στον Ντομινίκ Ουίλκινς), η στήλη για τα ανοιχτά γήπεδα της πόλης με τίτλο City games και παρουσίαση των χώρων αλλά και των χαρακτηριστικών φυσιογνωμιών των streetballers, στήλη για την τεχνολογία και το μπάσκετ, ειδικές στήλες για Θεσσαλονίκη και ΝΒΑ και έπεται συνέχεια με δύο νέες στήλες τον ερχόμενο μήνα. Επίσης, η συντακτική ομάδα αντί του save delete καταγράφει τις απόψεις της υπό μορφή...τούβλων στον τοίχο του All Star, υπάρχει πλέον η φωτογραφία του μήνα αλλά και παρουσίαση του νέου παίκτη που συζητήθηκε περισσότερο τις τελευταίες 30 μέρες. Ολα αυτά προστέθηκαν στις γνωστές και μόνιμες στήλες του περιοδικού.
Όσον αφορά τη θεματολογία του συγκεκριμένου τεύχους...
 Η σύγκριση που κανείς δεν τολμά να κάνει. Η μέρα της κρίσης για Διαμαντίδη- Γκάλη. Αφιέρωμα στο Ευρωμπάσκετ και συνεντεύξεις Φώτση, Ζούρου και Κώστα Χαραλαμπίδη για την εθνική και όχι μόνο. Τέσσερα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια επί ημερών Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό μιλάνε για το τότε αλλά και το εντελώς διαφορετικό σήμερα της ομάδας με πιο ενδιαφέρουσες τις συνεντεύξεις Τσίλντρες- Γκέρσον. Αφιέρωμα στα τμήματα υποδομής του Άρη που κέρδισαν πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων αλλά και στο νέο μεγάλο ταλέντο που ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο σύλλογος τον Βεζένκοφ. Μια εξαιρετική έρευνα-αναδρομή στα στημένα του ΝCAA και του ΝΒΑ με κεντρικό ερώτημα την κορυφαία θεωρία συνωμοσίας που έχει αναπτυχθεί για το αν αποχώρησε με δική του θέληση ο Τζόρνταν ή τιμωρήθηκε σιωπηρά γιατί εμπλεκόταν στο στοίχημα και στημένα ματς. Ακόμη περισσότερο ΝΒΑ με αφιέρωμα στο άδοξο αντίο του Γιάο Μινγκ.

20 σχόλια:

  1. To πηρα εχθες στα χερια μου και εκανα μια πρωτη αναγνωση . Μπορω να πω οτι το feeling στο διαβασμα ειναι καλυτερο απο πριν.

    Λατρεύω Φανη , "τι είναι ντραφτ?".....

    Οσο για την σύγκριση, τι να λεμε τωρα....καλο καλοκαιρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάλληλος του ΟΑΕΔ4 Αυγούστου 2011 στις 4:10 μ.μ.

    DIAMANTIDIS VS GKALIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    kai valate ton diamantidi kai me ta prasina papoutsia. poso oraio!logiko gia ena periodiko pou ekdidetai me xorigia tis prasinis. alla gia peite mou kirie kourouna...o diamantidis exei dipsifio ari8mo pontwn stin kariera tou stin e8niki? exei parei metallio monos tou opws pire o spanoulis sto prosfato eurobasket?gia kante mia sigkrisi me ton papalouka parakalw, 8a ekplageite!

    DIAMANTIDIS VS GKALIS!!!!!!!!!!!!!!!

    Oloi edw ston OAED exoume ksekardistei!Kseperasate ton eafto sas kourouna mas!eiste marvelous!kai parakalw poli peite stous sinadelfous sas na min sprwxnoun!oloi 8a paroun eipame!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σύγκριση που κανείς δεν τολμά να κάνει πολύ απλά δεν είναι σύγκριση. Μην γινόμαστε ιερόσυλοι για κάποια κλικς παραπάνω ή την αγορά κάποιων έξτρα τευχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια σε όλους για το αποτέλεσμα! Το ALLSTAR μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, ή μάλλον προς το πολύ καλύτερο! Το αποτέλεσμα με εξέπληξε όπως νομίζω και τους περισσότερους αναγνώστες του περιοδικού. Το μεγάλο στοίχημα όμως παραμένει να πειστούν και οι υπόλοιποι (μπασκετικοί και μη) φίλαθλοι που δεν αγόραζαν μέχρι τώρα το περιοδικό.

    Υ.Γ. Το μόνο που με χάλασε ήταν η σύγκριση Γκάλη-Διαμαντίδη που για εμένα δεν (θα έπρεπε να) υφίσταται. Καταννοώ όμως ότι το πρώτο τεύχος της νέας εποχής του εντύπου πρέπει να κάνει "μπαμ" με το εξώφυλλο του κι αυτό νομίζω το καταφέρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεύθυνος γραφείου τύπου ΕΟΚ4 Αυγούστου 2011 στις 7:51 μ.μ.

    παρακαλείτε η κουρούνα να βγάλει τα παπούτσια του παναθηναικού απο τον παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, Επίσημης Αγαπημένης μας. Ευχαριστώ πολύ, ρουφιάνος Νο.3421

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://3-ponto.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουρούνα ξέρουμε τίποτα για την εβδομαδιαία (ηλεκτρονική) έκδοση του περιοδικού?
    Γνωρίζουμε τι θα ισχύσει με τους συνδρομητές στο e-na?
    Το τεύχος της νέας εποχής (όπως το ονομάζεις) δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για κατέβασμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ψιλοθετικές εντυπώσεις (σήμερα πέτυχα το περιοδικό σε κεντρικό περίπτερο στο Ηράκλειο / σε κάποια υπάρχει ακόμα το τελευταίο εβδομαδιαίο τεύχος του Ιουλίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ησυχία......
    Όλοι ακόμα στις είσαστε.
    Με τον Μαγκέτι τί γίνεται στον ΠΑΟΚ;
    Εδώ χρωστάνε στον Δέδα και στον Αποστολίδη αυτόν με τί θα τον πληρώσουν με φιλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επιστρέφει ο Λάζος στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ούτε ένα post, έστω ένα σχόλιο ;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kantharos
    Την ίδια συζήτηση θα την κάνουμε όταν σταματήσει και ο Διαμαντίδης το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Zoys
    Νομίζω ότι η σύγκριση ήταν όσο πιο έντιμη μπορούσε να είναι...Παρότι αρκετοί αρνήθηκαν να πάρουν μέρος παρότι τους ζητήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @haridimos
    Το...ψιλοθετικό που γράφεις μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο κομπλιμέντο! Πρέπει να είναι η καλύτερη κουβέντα που έχεις γράψει-πει για το περιοδικό εδώ και έξι χρόνια. Μόνο την κριτική σου βλέπαμε και ακούγαμε (καλοδεχούμενη εννοείται)
    Για τον Λάζαρο είμαι...βραδυφλεγής. Οπως η δική του αντίδραση στην άμυνα απέναντι στο αντίπαλο pick n roll. Πιο αργή και από το ριπλέι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος
    Δεν ξέρω το θέμα με την ηλεκτρονική έκδοση. Θα ρωτήσω Δευτέρα που ξανανοίγουν τα γραφεία του περιοδικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Kantharos
    Και κάτι ακόμη. Εχουμε πάψει να ψαχνόμαστε στο περιοδικό. Κέρουμε ότι οι μπασκετικοί συμφωνούν ή διαφωνούν με το εξώφυλλο του θα το αγοράσουν. Οσο για τα κλικ νομίζω ότι επειδή είσαι τακτικός εδώ ξέρεις ότι το μπλογκ το έχω για το κέφι μου και για να υπάρχει ένας επικοινωνιακός κόμβος με τους αναγνώστες του περιοδικού. Εντάξει, δεν με χαλάει ότι έχει καλή επισκεψιμότητα αλλά δεν την κυνηγάω. Προτιμώ αυτοί που περνάνε από εδώ ΄να είναι λιγότεροι και να αντέχει το επίπεδο των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπεύθυνος γραφείου τύπου ΕΟΚ
    Δεν μας λες και ποιός είσαι; Γιατί είναι και πολλοί μαζεμένοι (φανεροί και κρυφοί) εκεί μέσα και μπορεί να μπερδευτώ εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτος που μιλησε για συγκριση διαμαντιδη-σπανουλη νομιζω οτι φετος πρεπει να πηρε την απαντηση του ... αν οχι μαλλον εχει αφισα του μαρινακη στο δωματιο του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το νέο τεύχος;Τρίτη;με ηλεκτρονική έκδοση;
    pitsi23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το νέο τεύχος την πρώτη Τετάρτη του Σεπτεμβρίου. Για την ηλεκτρονική μορφή υπομονή, υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή