Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επιστροφή στα...συνηθισμένα

Τελικά τα όνειρα κρατάνε ελάχιστα στο σύγχρονο ελληνικό μπάσκετ...
Επιστρέψαμε στα γνωστά ’’καλά’’ με επιπρόσθετη τη δήλωση Μπουρούση για την εθνική ομάδα. Λίγο λάδι παραπάνω στη φωτιά ρίχνει η κλήση του Τεόντοσιτς σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή και η πιθανή (με βάση τους κανονισμούς) ποινή 2 αγωνιστικών αν κριθεί ένοχος για τη ρίψη μπουκαλιού περιστατικό που δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα.
Ελπίζοντας ότι τα....χειρότερα έγιναν και δεν έπονται (δεν είμαι πάντως αισιόδοξος για το συγκεκριμένο και μακάρι να βγω ψεύτης) δηλώνω ότι προτιμώ τη σειρά των μικρών τελικών. Οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλό μπάσκετ με βάση τα ρόστερ που διαθέτουν, τα ματς έχουν σασπένς και ανατροπές και μετά από ένα πρόχειρο πρωινό γκάλοπ στο περιοδικό δεν βρήκα πολλούς να διαφωνούν με τη συγκεκριμένη άποψη... Την εκφράζουμε με διάφορους τρόπους ο καθένας στο επόμενο τεύχος και μακάρι (στο πολύ ευχολόγιο το ρίξαμε, άρα τα πράγματα δεν πάνε καλά) να αποτελέσουν αυτοί οι αγώνες το ’’ξύπνημα’’ της Θεσσαλονίκης.

44 σχόλια:

  1. Ποιά είναι τα "καλά" δηλαδή ρε φίλε; Γιατί εγώ τα μόνα "καλά" που είδα ήταν τις γελοίες δηλώσεις από όλους στον Ολυμπιακό που τα έριξαν όλα στη διαιτησία. Αν είναι δυνατόν. Όσον αφορά το λάδι στη φωτιά, αυτό κι αν είναι από τις μεγαλύτερες βλακείες που έχεις γράψει. Δηλαδή δεν πρέπει να τιμωρηθεί, γιατί δε γράφτηκε στο φύλλο αγώνα η απαράδεκτη ενέργειά του; Και πόσα ακόμα πρέπει να κάνει αυτός ο κωλοπαιδαράς, δηλαδή, για σένα. Δε σου αρκεί ο βίος και η πολιτεία του αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα;
    Τι είναι αυτά που γράφεις ρεεεεεεε; Εκτίθεσαι. Ποιά μαύρη κουρούνα, εσύ είσαι κόκκινος μέχρι το ράμφος

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριμα τα αισιοδοξα λογια που λεγαμε στο προηγουμενο ποστ παιδια.. Επειδη ειμαι σιγουρος οτι παλι θα ακουσω πολλα, 8α προσπαθησω να τα πω.. τακτοποιημενα.

    1)Διαιτητικα λαθη εγιναν, ο ολυμπιακος και παλι αδικηθηκε, και ηταν πασιφανες.

    2) Τα συγκεκριμενα λαθη ΔΕΝ εκριναν το παιχνιδι, οπως κατα την γνωμη μου δεν το εκρινε ουτε το 31-9 στις βολες. Απλα ο ΠΑΟ επαιξε καλυτερα στο β ημιχρονο και κερδισε δικαια.

    3)Η καταληξη και η ολη εξελιξη του ματς ισως να ηταν διαφορετικη αν τα φαουλ που σφυριζονταν κατα του ολυμπιακου απο το πρωτο ηδη δεκαλεπτο ηταν λιγοτερα, και η αντιμετωπιση λιγοτερο αυστηρη.

    4) Τα χειροτερα δυστυχως επονται, απο ολες τις αποψεις κουρουνα, εκτος αν εσυ μπορεις η ξερεις καποιον που να μπορει να αλλαξει τα μυαλα ολων αυτων που θα πανε στο ΣΕΦ με σκοπο ειτε να μην αρχισει ο αγωνας, ειτε να μην αφησουν τιποτα ορθιο σε ενδεχομενη νικη του ΠΑΟ.

    5) Η γενικοτερη αντιμετωπιση ολοκληρης της ομαδας μπασκετ του ολυμπιακου εντος ελλαδος απο φορεις πρεπει να αλλαξει. Δεν παει αλλο ρε παιδια, κανατε το κεφι σας, οκ , κατανταει αηδια. Τι επρεπε δηλαδη να κανει ο μπουρουσης?
    Εδω στα ανοιχτα παιζουμε μπασκετ και με την παραμικρη αδικια τα νευρα μεσα μας χτυπανε κοκκινο. Φανταζεστε οχι μονο να σε αδικουν επι μονιμου βασεως, αλλα να σου την λενε κι απο πανω? μονο για την εθνικη δηλαδη ειναι καλος?

    6) Για τεοντοσιτς κανενα σχολιο. Γενικα προκλητικη συμπεριφορα, ο μονος που ειναι υπευθυνος για τα νευρα του, δεν του φταιει κανεις αλλος, και φυσικα αν εκανε κατι μεμπτο να τιμωρηθει οπως αρμοζει.

    7) Σεβομαι τον ιβκοβιτς και ευχομαι να μεινει μετα το χαμενο πρωταθλημα, αλλα οταν οι παιχτες σου κουτουλανε μεταξυ τους στα τελευταια 15 λεπτα, ε πως να το κανουμε, δεν μιλας για διαιτησια. Λες και τα καναμε ολα σωστα στην επιθεση, και μας εφταιγε που δεν μας αφηναν (οντως ομως δεν μας αφηναν) να παιξουμε αμυνα.

    8) Συμφωνω απολυτα για τους μικρους τελικους, και το προχωραω λιγο. Πιαδια, αν δεν ειστε ΠΑΟ, δειτε ισπανια η ΝΒΑ, δεν αξιζει τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγράφω από τα σχόλιά μου για το παιχνίδι σε φίλο μου στο φατσοβιβλίο :
    Είναι από αστείο έως γραφικό να ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός ότι το παιχνίδι χθες βράδυ χάθηκε από τη διαιτησία.
    "Αχ αυτοί οι παλιάνθρωποι οι διαιτητές. Που ανάγκασαν τον Ίβκοβιτς να ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο χωρίς τον καλύτερό του παίκτη χθες, το Σπανούλη. Και μετά τον υποχρέωσαν να παίξει με το ίδιο σχήμα με 3 πλέι μέικερ (Σπανούλης, Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς) που του στοίχισε και το 1ο παιχνίδι για 10 συνεχόμενα λεπτά στο 2ο ημίχρονο. Για να μην πω για τις αλλαγές του με Γλυνιαδάκη μέσα και Μπουρούση έξω 5 λεπτά πριν τη λήξη ή την είσοδο του Πρίντεζη 4 λεπτά πριν το τέλος - προφανώς για το καλό του σουτ από το τρίποντο απέναντι στη ζώνη.
    Τον κακομοίρη το σοφό να του κάνουν τέτοιο χουνέρι οι γκρίζοι.
    Αλλά προφανώς οι άθλιοι δεν έμειναν εκεί. Δεν είδατε πώς εξανάγκασαν το Σπανούλη να σπρώξει με τα 2 χέρια τον Τσαρτσαρή για να χρεωθεί με αντιαθλητικό στο 62-60; Ή την άμυνα που έπαιξαν στον Μπουρούση που τον οδήγησε στο χαμένο κάρφωμα στο 65-60; Αμ το άλλο με τα μάγια που έκαναν στους παίκτες του Ολυμπιακού στο ένα χαμένο τρίποντο μετά το άλλο στην 4η περίοδο; Αυτό που το βάζετε;
    Ποιά διαιτησία φταίει για το χθεσινό παιχνίδι; Δηλαδή ο Ολυμπιακός πώς θα πάει στη γραμμή των βολών; Σουτάροντας συνέχεια απ'έξω; Ακόμα και το 4άρι του, ο Μαυροκεφαλίδης, όλο σουτάκια από τα 5-6 μέτρα έκανε. Πόσες φορές έγινε ποστάρισμα από κάποιο παίκτη του; Πόσες διεισδύσεις έκαναν, χωρίς να πασάρουν έξω οταν έκλεινε η άμυνα του Παναθηναϊκού; Ακόμα και ο κατ'εξοχήν μπουκαδόρος Σπανούλης. Η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο ημίχρονο είναι ότι τα ελεύθερα σουτ απ'έξω που έμπαιναν στο πρώτο σταμάτησαν να μπαίνουν στο δεύτερο.
    Φυσικά ο Παναθηναϊκός έδωσε έμφαση στο να φορτώσει με φάουλ τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο - ειδικά, δε, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να βρει σταθερό ρυθμό στην επίθεση. Καλά, τόσα χρόνια κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο Ομπράντοβιτς βλέπει το παιχνίδι ως ένα αγώνα 40 λεπτών που τον ανοίγει σιγά σιγά, σταδιακά υπέρ της ομάδας του; Εσύ μπορεί να βλέπεις ότι στο ταμπλό ο Παναθηναϊκός είναι πίσω στο σκορ κι αυτός να ξέρει ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι, γιατί έχει πετύχει τους στόχους που αυτός έχει βάλει, έτσι ώστε να ανοίξει το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονό του και να πάει ακριβώς όπως το θέλει αυτός. Χθες, εν προκειμένω, φόρτωσε με 2 φάουλ τον Μπουρούση από το 8' και τον εξουδετέρωσε για το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, όπως φόρτωσε με φάουλ και την υπόλοιπη, ούτως ή άλλως ελλιπή, γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του, καλά μαθητεμένοι, κάθε φορά που άλλαζε παίκτης στα σκριν και ο ψηλός των κόκκινων μάρκαρε κοντό του Παναθηναϊκού πήγαιναν δυνατά στη διείσδυση κερδίζοντας ένα σωρό φάουλ από τους πιο αργούς αντιπάλους τους, που δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν στην ταχύτητα. Αφού η ομάδα του δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό επιθετικά εστίασε στο να πάει νωρίς στη 2η περίοδο στη γραμμή του φάουλ για να μείνει μέσα στο παιχνίδι, να μη χάσει την επαφή στο σκορ, ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα τα ελεύθερα σουτ των παικτών του θα άρχισαν να μπαίνουν. Έτσι και έγινε στην 3η περίοδο με Διαμαντίδη, Νίκολας, Φώτση να βομβαρδίζουν από την περιφέρεια.
    Ακριβώς αυτή είναι και η διαφορά στο κοουτσάρισμα με τον Ίβκοβιτς στους φετινούς τελικούς. Ο ένας συνεχίζει να βγάζει άσους από το μανίκι στο δεύτερο ημίχρονο, ο άλλος μοιάζει σα να έχει ετοιμάσει την ομάδα του (άψογα μεν) για 20, μόνο, λεπτά (δε). Και στα δεύτερα 20 λεπτά μένει να κάνει πειραματισμούς και ακροβασίες στο κενό με σχήματα που δεν έχει παρουσιάσει άλλη φορά στη διάρκεια της χρονιάς, που είναι φανερό πως δεν έχει δουλέψει καν, τώρα που ο τόπος καίει. Στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν σα ρεμπέτ ασκέρι, ένα ακέφαλο κοτόπουλο που έτρεχε πέρα δώθε χωρίς να ξέρει που πάει, χάρη στα καμώματα του προπονητή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Το παιχνίδι χθες χάθηκε καθαρά από τον Ίβκοβιτς που έκανε απανωτά λάθη στο 2ο ημίχρονο. Ούτε αρχάριος προπονητής τόσα μαζεμένα. Φυσικά το μερίδιο ευθύνης τους έχουν και οι παίκτες που λύγισαν τελείως μετά το 30', όπως συνήθως κάνουν στο ΟΑΚΑ. Μία ηττοπάθεια που έχει πλέον γίνει μέρος του DNA τους. Και όλες αυτές οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό φανερώνουν - παίκτες που έχουν λυγίσει από το βάρος της περίστασης και ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες στα εύκολα θύματα σ'αυτές τις περιπτώσεις, στους διαιτητές. Ο Ίβκοβιτς είναι εκτός συναγωνισμού - είπαμε, ξεμωράθηκε ο κακομοίρης. Ούτε που πήρε χαμπάρι τι έγινε χθες βράδυ. Κρίμα για έναν τόσο μεγάλο προπονητή, γιατί αν ο Ομπράντοβιτς στο πρώτο παιχνίδι του κατέβασε λίγο τα βρακιά, χθες τον ξεβράκωσε τελείως.

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Γιαννης
    χωρις παρεξηγηση φιλε μου, εισαι λιγακι αντι-ολυμπιακος, η παρεξηγησα τα λεγομενα (η μαλλον γραφομενα) σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά είμαι αντιολυμπιακός, ναι. Αλλά ίσως επειδή στο μπάσκετ δε γίνονται αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο (και είχαν γίνει, βέβαια, επί Ιωαννίδη και στο μπάσκετ), την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού τη βλέπω με μία συμπάθεια. Πώς θα γινόταν αλλιώς όταν έχει τόσους παίκτες της Εθνικής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, την οποία λατρεύω. Μέχρι πέρσι είχε και τον Γιαννάκη που επίσης συμπαθώ πάρα πολύ, χωρίς να παραβλέπω τις αδυναμίες του ως προπονητής. Ενημερωτικά, παρ'ότι υποστήριζα ως ουδέτερος τον Παναθηναϊκό σε όλες τις μονομαχίες τους στους τελικούς, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι έχει υπάρξει εξώφθαλμη κλοπή σε 2 από αυτούς (το φάουλ του Διαμαντίδη στο κέντρο του γηπέδου στον Σκούνι Πεν, νομίζω, στο θρυλικό 3ο τελικό την τελευταία χρονιά του Πίνι Γκέρσον και φυσικά στον 3ο τελικό πέρσι) και εύνοια σε σημείο να μην τον αφήσουν, τουλάχιστον, να διεκδικήσει τις πιθανότητές του ο Ολυμπιακός και τη χρονιά με Κιντέλ Γουντς και την πρώτη χρονιά του Τσίλντρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχω φωνάξει κιόλας βλέποντας τα παιχνίδια στο σπίτι μου γι'αυτό - ναι, όπως τ'ακούς, ένας αντι-ολυμπιακός να φωνάζει για την αδικία εναντίον του Ολυμπιακού. Γιατί πάνω απ'όλα είμαι άρρωστος μπασκετικός φίλε και δε μου αρέσει να τα βλέπω αυτά στο "δικό" μου σπορ, με καταλαβαίνεις;
    Αν θες λοιπόν να απορρίψεις τα γραφόμενά μου πάνω σε αυτή τη βάση, θα σε συμβούλευα να μου απαντούσες καλύτερα σε τι διαφωνείς από αυτά που έχω γράψει με μπασκετικά επιχειρήματα. Γιατί πιστεύω ότι ξέρω μετά από τόσα χρόνια και τόσα παιχνίδια να κρίνω ποιά αλλοιώνονται και χθες το βράδυ δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα από αυτά.

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα με νοιάζει πάνω από όλα η Εθνική ομάδα (δεν το παίζω υπεράνω, Παναθηναϊκός είμαι, αλλά όταν έχω πάρει το 6ο Ευρωπαϊκό θεωρώ την χρονιά εξ ορισμού επιτυχημένη και ας έχει κάνει το νταμπλ ο Ολυμπιακός. Όχι ότι έχω και καμιά αρρώστια όταν παίρνει τίτλο ο Ολυμπιακός, μεγαλώσαμε πια για τέτοια). Η δήλωση του Μπουρούση με ενοχλεί γιατί δεν ξέρω πώς επηρεάζει άλλους παίχτες του Ολυμπιακού και γιατί δημιουργεί (συντηρεί;) ένα κλίμα καχυποψίας γύρω από την Εθνική μπάσκετ που αυτή ποτέ δεν είχε.
    Από εκεί και πέρα για να τελειώνουμε: Ο εν λόγω κύριος είναι μια μόνιμη πηγή προβλήματος. Στην τελική η θέση του είναι η μοναδική όπου ο Ζούρος θα έχει πληθώρα λύσεων: Φώτσης, Τσαρτσαρής, Κουφός, Πρίντεζης και Σόφο, Βουγιούκας πιο 'μέσα'. Στο καλό και να μας γράφει, και όταν στον Ολυμπιακό καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο παλικάρι είναι το 50% των προβλημάτων νοοτροπίας που αυτά και μόνο ευθύνονται για τις αποτυχίες της ομάδας, τόσο το καλύτερο για αυτούς. Ακόμα καλύτερα, ας πάει να παίξει εξωτερικό αν τον χαλάει η Α1 και απαξιώνει τόσο εύκολα την Εθνική. Μόνο να φροντίσει εκεί να έχει πινακίδες στο αμάξι του, η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην τα γράφεις έτσι για τον Μπουρούση ρε φίλε. Ο παίκτης έχει μεγάλη καρδιά. Και ξεχνάς ότι το καλοκαίρι έπαιξε με κάταγμα στο χέρι - αν θυμάσαι ο Φώτσης σε αντίστοιχη περίπτωση το 2007 επέλεξε να μην το ρισκάρει κατεβαίνοντας στο Ευρωπαϊκό στην Ισπανία. Κι αυτό το αν δε σ'αρέσει φύγε είναι τελείως απαράδεκτο. Ποιός είσαι εσύ που θα το πει αυτό, δεν κατάλαβα;
    Η πληθώρα λύσεων που λες δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσουμε τον καλύτερο ψηλό του ελληνικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή να φύγει και "ας πάει στο καλό - δεν τον χρειαζόμαστε".
    Πολύ απογοητευτικά τα σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μην ξεχάσω, δεν είμαι ανώνυμος :

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο 2ο παιχνίδι υπήρξε ολοφάνερη σφαγή του ΟΣΦΠ που έκρινε το παιχνίδι (δεν είμαι ούτε ΟΣΦΠ ούτε ΠΑΟ). Είναι πολύ εύκολο να λες ότι οι του Ολυμπιακού δεν έχουν την προσωπικότητα ή το ταλέντο να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, mind games, σκληρό παιχνίδι κτλ όταν ξέρεις η διαιτησία με ποιανού πλευρά είναι. Ας σφυρίξουν ανάποδα οι διαιτητές στα επόμενα 2 παιχνίδια (όχι άντε σας το δίνουμε το 3ο να μη φωνάζετε και τελειώνουμε στο 4ο) να δούμε αν μπορεί ο Τσαρτσαρής να πάρει 10 επιθετικά rebound στο 5ο παιχνίδι.

    Το ότι ο ΟΣΦΠ είναι θύμα και κορόιδο, ότι πατάει την μπανανόφλουδα που του πετάνε μπροστά στα μάτια του χωρίς καν να κρυφτούν, ότι είτε δίνει 20 εκ. σε ξένους που δεν ανταποκρίνεται είτε κάνει ρόστερ 30 εκ. και τσιγκουνεύεται να πάρει/αντικαταστήσει ξένο της προκοπής, το ότι κάνει τραγικά προπονητικά λάθη, το ότι χύνει την καρδάρα με το γάλα μόνος του είναι γεγονός - όπως είναι γεγονός και ότι ο ΠΑΟ χαϊδεύεται προκλητικά από τη διαιτησία και τον ΕΣΑΚΕ.

    Ας βγουν όποιοι τολμάνε και να βγάλουν στο τέλος τη βαθμολογία αντίστροφα - ο τελευταίος να βγει πρωταθλητής γιατί μάλλον αυτός αδικήθηκε παραπάνω. Ας δώσουν στους 2 μεγάλους πρώτους του λεκανοπεδίου τιμητικό βραβείο για την αγωνιστική τους παρουσία και ας τους στείλουν στην Α2 μπας και ηρεμήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Γιαννης
    Δεν ηθελα να απορριψω τιποτα, και ειδικα σε αυτα που μου εγραψες ως απαντηση συμφωνω 100%.

    @ απεργοσπαστης
    απο οτι θυμαμαι απο παλιοτερα ποστ οι μπασκετικες σου γνωσεις ειναι τεραστιες, συνεπως νομιζα οτι θα επαρκουν για να μπορεις ευκολα να αναγνωρισεις καποια τραγικα (επιτηδευμενα) λαθη της διαιτησιας, αντι να τα ριχνεις ολα στην νοοτροπια της ομαδας του ολυμπιακου, η οποια ευθυνεται μεν σιγουρα, αλλα σε καμια περιπτωση ολοκληρωτικα.

    @ g
    σφαγη δεν εγινε, γενικα καλα τα λες, εξω απο το χορο δηλαδη... αν ηταν αυτοι στην θεση μας τι θα εκαναν? αυτο ειναι που με τρελαινει με τον ΠΑΟ, οτι κανουν οτι κανουν οπως το κανουν, αλλα υπαρχει και μια εξωφρενικη αλαζονια σαν επωδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Πάνος Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τον αγώνα δεν τον είδα αλλά έτσι κι αλλιώς, πίστεψέ με, οι μπασκετικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι του σημείου να πουν ποιον αδικούν οι διαιτητές. Αυτό που βλέπω είναι ένας συνδυασμός τρομερής πίεσης από τις ποδοσφαιρόπληκτες φυλάδες σας, απαράδεκτης νοοτροπίας των οργανωμένων που επηρεάζει και τον υπόλοιπο κόσμο, ανυπομονησίας και άγχους που βγαίνει στους παίχτες, και έλλειψης καθαρού μυαλού από την διοίκηση. Συγγνώμη αλλά όλα αυτά τα κακά (που σπάνια τα συναντάς όλα μαζί σε μια ομάδα) τί άλλο κοινό έχουν από μια εμμονή στον ΠΑΟ και μια εμμονική διαιτητολαγνεία; Όταν παίχτες του βεληνεκούς του Τσίλντρες, του Κλέιζα, του Παπαλουκά, του Σπανούλη μπαίνουν σε αυτό το τριπάκι ε τότε κάτι τρομερά σάπιο υπάρχει σε όλο το σύστημα του μπασκετικού Ολυμπιακού. Να σου θυμίσω το ματς που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, τον 5ο τελικό το 1999. Πήγαμε διαλυμένοι σχεδόν και με ήδη απολυμένο προπονητή, έναν Ράτζα να παίζει για τον Σούμποτιτς, τον Μποντιρόγκα και τον Τζεντίλε να παίζουν για την φιλία τους και τον Οικονόμου να ψάχνει ένα fuck you πριν αποχωρήσει. Αυτή η ομάδα δεν κατάλαβε ούτε από διαιτησία ούτε από ΣΕΦ ούτε από κατάρες. Κάπως πρέπει να καταλάβετε ότι η ομάδα σας πρέπει επιτέλους να παίξει για τον εαυτό της, για το μπάσκετ που ξέρει και τον προπονητή της, όχι για τον Γαύρο και την Θύρα 7. Στην τελική, αν σε κλέβουν μια φορά είσαι θύμα, αν σε κλέβουν 100 καταλήγεις μαλάκας (σόρυ κιόλας).
    @Γιάννης: Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Να σου θυμίσω ότι ψυχή είχε και ο Σάκης Τζαλαλής, δεν μου λέει κάτι αυτό. Επίσης δεν θυμάμαι να μου έχει κερδίσει κάποιο ματς με την Εθνική ο Μπουρούσης. Καλό είναι να τον έχουμε, αλλά όχι καταστροφή να μην τον έχουμε, κάπως έτσι το βλέπω. Ποιός είμαι εγώ που θα του πω 'αν δεν σου αρέσει αλλού'; 'Ενας οπαδός της εθνικής που δεν γουστάρει να βλέπει παίχτες να πουλάνε οπαδιλίκι με το να χρησιμοποιούν την εθνική σε άσχετες συζητήσεις, αυτός. Δεν έκανα κουμάντο ούτε με την καριέρα ούτε με τα λεφτά του, παίζει στην Εθνική για το γούστο του στην τελική και για να ικανοποιεί ανθρώπους όπως εγώ κι εσύ. Αν είναι να το κάνει με το ζόρι ας κάτσει στην άκρη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Απεργοσπάστη
    Μερικές παρατηρήσεις πάνω στα γραφώμενα
    1.Ο Ολυμπιακός δεν έχει εμμονή με τον πάο,έχει εμμονή με το πρωτάθλημα.
    2.Η διαιτητολαγνεία,δηλαδή στη περίπτωση μας,η χρήση της δικαιολογίας της διαιτησίας πολλές φορές σαν άλλοθι,έχει βάση πάνω σε υπαρκτές αδικίες τόσο έντονες,που θα μπορούσε το 2007 η πέρσι το πρωτάθλημα να είχε άλλο κάτοχο.Το μπάσκετ είναι άθλημα λεπτομερειών κ κυρίως μία ψυχολογική αντιπαράθεση,όταν αγωνιστικά βλέπουμε ισοδύναμες ομάδες.
    3.Καλό κ πιο σοφό θα ήταν να μην υπεραπλουστεύεις κ εξομοιώνεις καταστάσεις όπως με το πρωτάθλημα του 1999.Ο παο είχε ήδη πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά την κυριαρχία του ολυμπιακού κ ουσιαστικά εκεί είναι το θέμα,όπως κ τώρα.Αν ανατραπεί πχ φέτος το status quo πολύ πιο δύσκολα θα συνεχίστεί η απόλυτη κυριαρχία του παναθηναικού.
    4.Συμφωνώ με την αρχική περιγραφή της κατάστασης στον ολυμπιακό κ επαυξάνω για τους οργανωμένους.ΜΑΚΡΙΑ!
    5.Σχετικά με το θέμα του Μπουρούση,θα έπρεπε να είχες ήδη καταλάβει ότι την απόσυρση την είχε στο μυαλό του με αιτίες πολύ πιο σημαντικές από την προχθεσινή διαιτησία που ήταν απλά η αφορμή.Πέρσι έπαιζε τραυματισμένος στην τουρκία με κίνδυνο να χάσει πολύ μεγαλύτερο μέρος της σεζόν από ότι έχασε τελικά.Θυμάσαι την επιστολή του ολυμπιακού στην ομοσπονδία που έλεγε ότι ήταν τραυματίας πριν το μουντομπάσκετ?Αν νιώθει ότι τον εκμεταλλεύονται ήταν το χειρότερο χρονικό σημείο να ανακοινώσει την απόφαση? του.Αν νιώθει όμως ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται μοχλός πίεσης για τον βασιλακόπουλο(ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) που ελέγχει την κεδ,είναι τεράστιο λάθος.
    6.Ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος έλληνας ψηλός κ η απώλεια του είναι μεγάλη.Δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του.Δεν μιλάμε για ατομικό αθλητισμό ούτε για την εποχή Γκάλη Γιαννάκη του one man show σήμερα.Πλην του σχορτσανίτη σε ποιόν θα βασιστεις?Στον Βουγιούκα?
    7.Ο Γιάννης δεν πουλάει οπαδιλίκι.Είναι από τα άτομα που λένε ότι νιώθουν ενώ έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε παιδί..Συμφωνώ ότι με το ζόρι κανένας να μην παίζει.

    @Κουρούνα
    Καλό μου πτηνό,μπορείς να μας διαφωτίσεις σχετικά με τις σχέσεις του Μπουρούση με την ομοσπονδία,ειδικά μετά την περσινή υπόθεση?Εντάξει δεν περιμένω τον βασιλακόπουλο να σέβεται προσωπικότητες όταν χρησιμοποιεί την εθνική σαν ανάχωμα,αλλά έχει ενδιαφέρον το όλο θέμα.

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί επιμένεις για τον Μπουρούση ρε φίλε; Δεν το καταλαβαίνεις ότι είσαι λάθος; Τον κατακρίνεις τόσο απόλυτα για κάτι που είπε με ούτε ξέρω πόσους παλμούς, μετά από παιχνίδι-ντερμπάρα σε γήπεδο-φωτιά. Ένας παίχτης που τα δίνει όλα. που νοιάζεται, που ματώνει τη φανέλα, αλλά εσένα δε σου κάνει στην Εθνικη; Έλα, σταμάτα, γιατί όσα περισσότερα γράφεις, τόσο πιο εμπαθής φανερώνεις ότι είσαι με τον παίκτη. Αρκετά.
    Κι αφού "παίζει στην Εθνική για το γούστο του στην τελική και για να ικανοποιεί ανθρώπους όπως εγώ κι εσύ", εμένα λοιπόν μου κάνει και μου παρακάνει. Θες να δούμε πόσοι συμφωνούν με εσένα και πόσοι με εμένα. Για να το τελειώνουμε κάποια στιγμή

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτρέψτε μου, για όσους δεν το έχουν ήδη διαβάσει:
    30 | 05 | 2011 17:41
    Ήθελε και τέταρτο τάιμ άουτ!
    Οι περισσότερες ελεύθερες βολές δεν είναι πάντα λόγος εύνοιας από την διαιτησία στο μπάσκετ. Τα πράγματα είναι απλά. Η διαιτησία στον δεύτερο τελικό των «αιωνίων» ήταν πολύ καλή και δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Το Κοράκι παρακολούθησε καρέ-καρέ το παιχνίδι και οι «γκρι» δικαιώνονται στις περισσότερες υποδείξεις τους! Ούτε στο μπρος-πίσω που ζητούσε χωρίς να έχει συμβεί ο Ίβκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, ούτε στα πόδια σε προσπάθεια του Σπανούλη, όπου φάνηκε ότι η μπάλα χτύπησε στον Τζαμόν Γκόρντον. Απλώς, οι διαιτητές είναι το τέλειο άλλοθι για κάθε ηττημένο… Πόσο μάλιστα σ’ ένα ντέρμπι «αιωνίων»… Πάντως, θα μας επιτρέψει ο κ. Ίβκοβιτς να κάνουμε δυο παρατηρήσεις μετά τους δυο πρώτους τελικούς. Πρώτον, δεν επιτρέπεται να μην γνωρίζει τον κανονισμό για τα 14 δευτερόλεπτα από την επαναφορά στο μισό γήπεδο και δεύτερον, πρέπει να έχει πιο καθαρό μυαλό στο τέλος, ώστε να μην ζητάει έχοντας συμπληρώσει τα τρία τάιμ άουτ που είχε δικαίωμα και ΤΕΤΑΡΤΟ! Πολύ απλά γιατί δεν το δικαιούται…

    2ος ΤΕΛΙΚΟΣ
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Ιωάννης Φούφης, Αλέξανδρος Ψαριανός.
    Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την διαιτησία του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Πρώτα απ’ όλα ήταν μια από τις καλύτερες διαιτησίες των τελευταίων αναμετρήσεων των «αιωνίων» συνολικά. Επιμέρους λάθη έγιναν, αλλά καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να μιλήσει για υπόδειξη που της στέρησε τη νίκη. Και εν προκειμένω ο Ολυμπιακός. Οι φωνές αφορούν τις 31 ελεύθερες βολές του Παναθηναϊκού και τις μόλις 9 του Ολυμπιακού. Η διαφορά αυτή όμως δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τους «ερυθρόλευκους», καθώς υπάρχουν αγωνιστικές εξηγήσεις (οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι από την περιφέρεια, ενώ για τα πολλά φάουλ το γρήγορο φόρτωμα του Γλυνιαδάκη είναι… συνήθεια, όταν χρειαστεί να τον επιστρατεύσει ο Ίβκοβιτς). Τα λάθη των διαιτητών ήταν ελάχιστα και μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μια υπόδειξη λάθος έκανε ο Ψαριανός που έδωσε «γκολ-φάουλ» στον Γλυνιαδάκη χρεώνοντας με φάουλ τον Μάριτς που το έκανε χαμηλά και δεν έπρεπε να μετρήσει το καλάθι και εν συνεχεία δυο φάσεις στις οποίες ήταν μέσα ο έμπειρος Χρήστος Χριστοδούλου ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Ολυμπιακό ενώ την έβγαλε καθαρά ο Μπουρούσης και όχι ο Σάτο και κατόπιν έδωσε ελεύθερες βολές χωρίς να είναι σε προσπάθεια για σουτ ο Μπατίστ στον Παπαλουκά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν συμπληρώσει τα πέντε φάουλ. Αυτές οι φάσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Όσο για τον Φούφη που έχει δεχθεί σκληρή κριτική από την στήλη έδωσε ρεσιτάλ ορθών υποδείξεων βάζοντας τα γυαλιά στον Χριστοδούλου. Σε ότι αφορά τον Ψαριανό τα σφυρίγματα του στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν περισσότερα από 3 η 4 και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι καθόρισε το αποτέλεσμα.
    ΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: 9 (Φούφης) – 8 (Χριστοδούλου-Ψαριανός).
    από http://www.basketnet.gr/main/3/diaitisia/articles/1/hthele-tetarto-taim-aout-koraki.html
    Ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και επίσης:
    30 | 05 | 2011 18:56
    Ο Ολυμπιακός (ξανα)παίζει με τη φωτιά
    Το ίδιο λάθος, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, κάνουν στον Ολυμπιακό, βάζοντας σε κίνδυνο όχι απλά τη σειρά των τελικών, αλλά το μέλλον της ομάδας. Όπως και πέρυσι, με την… αλήστου μνήμης ανακοίνωση, που οδήγησε εν τέλει στα καταστροφικά επεισόδια του 4ου τελικού, έτσι και φέτος, η έκρηξη των Πειραιωτών για τη διαιτησία, έχει προκαλέσει «παράκρουση» στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, μόλις 48 ώρες πριν τον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ!

    Με ανακοίνωση του, δυναμικός σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού (ULTRAS) απειλεί ότι θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με ότι αυτό συνεπάγεται, κηρύσσοντας γενική επιστράτευση!

    Και είναι αλήθεια απορίας άξιον πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα απαιτήσει από τον κόσμο της ομάδας να μην παρεκτραπεί, όταν ο προπονητής της ομάδας αλλά και τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτοι παίκτες, σήκωσαν πρώτοι το… τσεκούρι του πολέμου, σε μία σειρά μάλιστα αγώνων που ευθύς εξαρχής μύριζε μπαρούτι.

    Από τη στιγμή ωστόσο που ο Ίβκοβιτς άνοιξε τη συζήτηση και παραδέχτηκε (μετά το κρεσέντο για τη διαιτησία) την ευθύνη του για την απειθαρχία των παικτών του, καλό θα είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να εξηγήσει γιατί πχ. άφησε εκτός σχεδόν σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο τον Βασίλη Σπανούλη, κράτησε στον πάγκο τον Μπουρούση σε ολόκληρη τη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του αλλά και γιατί ο Θοδωρής Παπαλουκάς μπήκε στον αγώνα στο 26’ σαν… έσχατη λύση. Ενδεχομένως και γιατί το πλάνο με τον Παπανικολάου πάνω στο Διαμαντίδη, που είχε λειτουργήσει άριστα στο πρώτο μέρος εγκαταλείφθηκε στην πορεία και μάλιστα κακήν-κακώς…

    Και κάτι ακόμη: Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει τελικά το πρωτάθλημα, ο Ίβκοβιτς είναι πετυχημένος στην πρώτη του χρονιά με το ένα Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός; Γιατί αν θυμόμαστε καλά, πέρυσι με τον Γιαννάκη στον πάγκο οι Πειραιώτες βγήκαν επίσης Κυπελλούχοι, έδωσαν το παρών στον τελικό της Ευρωλίγκα και έχασαν το πρωτάθλημα στα τέσσερα ματς...

    ΥΓ. Για την πρόθεση του Γιάννη Μπουρούση να μην αγωνιστεί στην Εθνική, ελπίζουμε απλά να μείνει πρόθεση… Σε αντίθετη περίπτωση θα αδικήσει για μία ακόμη φορά τον εαυτό του, ίσως περισσότερο και από πέρυσι το καλοκαίρι που έπαιξε με σπασμένο χέρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...
    Νίκος Συρίγος
    από εδώ http://www.basketnet.gr/main/3/comments/articles/1/sxolio-sirigos-gia-2o-teliko.html
    Ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εννοείται πως η απάντηση ήταν για τον apergospasti. Η ανάλυση του Κυριάκου ήταν πολύ ψύχραιμη, με καθαρό μυαλό και με βρίσκει πολύ σύμφωνο μαζί του.

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και μία πρόταση προς την μάστερ οφ δε μάστερς του παρασκηνίου Κουρούνα μας:
    για να σταματήσουμε την ανούσια καφενειο-κουβεντούλα περί διαιτησίας, ας ερευνήσει και ας μας πληροφορήσει όλους μας για το τι λένε σε ιδιωτικές συζητήσεις τους οι παίκτες του Θρύλου (ιδιαίτερα οι πιο έμπειροι από αυτούς) για το κοουτσάρισμα του γερο-σοφού και στη σειρά με τη Σιένα και στη σειρά των τελικών με τον ΠΑΟ. Καλά, για τη γνώμη της διοίκησης δεν ζητάω να μάθω, οι μπασκετικές τους γνώσεις φτάνουν μόνο μέχρι τα μονά στα γηπεδάκια της Βουλιαγμένης ή του Ντιριού. Αλλά ας μας πληροφορήσεις σε παρακαλώ αγαπητή Κουρούνα μας για τη γνώμη του Παπαλουκά για παράδειγμα ή του Νεστέροβιτς, παικτών με τεράστιο μυαλό και εμπειρία αιώνων. Εκεί βρίσκεται το ζουμί αγαπητοί μου και όποιος τολμάει ας το γράψει.
    Καλά, για Τεόντοσιτς – Μπυρούση ότι και να πούμε άχρηστο θα είναι. Οι τύποι είναι χαμένες περιπτώσεις εδώ και χρόνια. Και πραγματικά είναι κρίμα γιατί είναι παίκτες με τεράστιες δυνατότητες. Αλλά από μυαλό… Μόνικα Μπελούτσι που λέει και το παιδικό τραγουδάκι. Για τον καημένο δε τον Σπανούλη, τι να πω; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί και τον παραδέχομαι και ως παίκτη και ως χαρακτήρα (αν και φυσικά δεν διεκδικεί ούτε αυτός κανένα βραβείο εξυπνάδας), αλλά πραγματικά οι επιλογές του είναι το κλασικό παράδειγμα προς αποφυγήν. Πραγματικά πρέπει να διδάσκονται προς τους νέους παίκτες ως το τι δεν πρέπει να κάνουν στην καριέρα τους! Πάλι καλά που τον φώτισε ο Θεός και πήγε στον ΠΑΟ όταν γύρισε από το ΝΒΑ και πήρε και κανα τίτλο γιατί αλλιώς τώρα μάλλον σε καμία ψυχιατρική κλινική θα τον βρίσκαμε!
    Ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριάκο, το 99 είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα το είχε πάρει το 98 εναντίον του ΠΑΟΚ και όχι του Ολυμπιακού. Είχε δηλαδή γίνει βασιλιάς στην ζούγκλα ενώ το λιοντάρι ακόμα κυκλοφορούσε ελεύθερο. Η ατμόσφαιρα το 99 ήταν ότι μέσα στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ δεν είχε τύχη, ήταν έδρα καταραμένη και το πρωτάθλημα του 98 μπορούσε να είναι μια απλή παρένθεση. Αν θυμηθείς εκείνη την χρονιά του ΠΑΟ, με το κυνηγητό οπαδών στο αεροδρόμιο μετά τον αποκλεισμό από την Τιμσίστεμ, το ξύλο Ράτζα-Γιαννακόπουλου jr, και την ουσιαστική απόλυση Σούμποτιτς πριν από τα πλέι οφ θα δεις ότι ο ΠΑΟ δεν είχε χτίσει τίποτα ακόμα, αντίθετα σε επίπεδο νοοτροπίας ήταν ακόμα σκορποχώρι. Aν ο Ολυμπιακός έπαιρνε φέτος το πρωτάθλημα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ πχ, θα θεωρούσες ότι θα ήταν το ίδιο αν είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό; Απλά σήμερα υπάρχουν 2 όλες κι όλες ομάδες, οπότε για να πάρεις πρωτάθλημα εξυπακούεται ότι πρέπει να κερδίσεις την άλλη.
    Για τον Μπουρούση, παραδέχομαι την άγνοια κινδύνου του, αλλά η διαφορά μεταξύ καλών και μεγάλων παιχτών είναι (από ένα σημείο και μετά) η ωριμότητά τους. Αν εσύ κρίνεις ότι ο Μπουρούσης βοηθάει την γενικότερη προσπάθεια της ομάδας σου, πάω πάσο. Σαν οπαδός της εθνικής όμως δηλώνω ότι δεν θα μου λείψει πολύ αν τυχόν εγκαταλείψει. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...Όπως και ο γνωστός άγνωστος ή καλύτερα ο Νίκος Συρίγος, του οποίου το άρθεο αναπαράγει

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Γιάννης: Μετά το 'ποιος είσαι εσύ που θα του πεις' στο πρώτο σχόλιό σου, τώρα μου λες 'σταμάτα' και 'αρκετά'. Και προσκαλείς και σε διαγωνισμό δημοφιλίας των απόψεών μας λες και είναι καλλιστεία. Ελπίζω να είναι απλή μεταφορά στον γραπτό λόγο σχημάτων του προφορικού και να μην προδίδουν την αντίληψη που έχεις για δημοκρατική κουβέντα. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, η ηλεκτρονική γνωριμία μας μάλλον λήγει πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Οι απόψεις μου στο παραπάνω ποστ νομίζω καλύπτουν και τις δικές σου ενστάσεις τις οποίες δεν είχα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτω τα χέρια από τον Μπουρούση!
    Μπουρούσης και ξερό ψωμί απεργοσπάστη. Που το όνομά σου σ'αυτό το blog είναι συνονόματο, πια, με τη δημοκρατία (έκφραση της οποίας είναι και η απεργία, εξάλλου), αλλά, παρ'όλα αυτά μου κάνεις και μαθήματα δημοκρατίας.
    Όλα τα καλά, λέμε!

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδια εγω καμια τρελα αδικια απο διαιτησια δεν ειδα.Αντιθετα εχω δει και στα δυο ματς πολυ κακο κοουτσαρισμα Ιβκοβιτς,σταθερα κακο Παπαλουκα,αναλαμπες μονο απο τους υπολοιπους και μοναδικο σταθερα καλο το Τζαμον Λουκας Γκορντον.Το φετινο πρωταθλημα το χασε ο Ντουντα.Πρωτα με την επιμονη του να μν αλλαξει το γομαριλσεν παρα μια βδομαδα πριν αρχισουν τα πλει-οφ,μετα με την μη αποκτηση 5,ενω εσχατη φλασια που χει φαει να αφηνει πολλη ωρα στο γηπεδο τον ερτσεγκ,ενω κανει μπαμ πως το παιδι δεν μπορει...Γενικα εχω μπερδευτει φετος.Στον τελικο κυπελλου ειδα το Ντουντα προπονητικα να ξεβρακωνει τον Ομπραντοβιτς,οπως στα 2 προηγουμενα ματς.Τωρα βλεπω το αναποδο...Θα τρελαθουμε φετος!
    http://lookingforwards13.blogspot.com/Παρακαλω στηριξτε το μπλογκ που εφτιαξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ γνωστος αγνωστος
    Οτι τωρα εσενα σε καλυπτει το αρθρο του Συριγου που ανεβαζεις αυτουσιο.. Το οτι ο Μπουρουσης ειχε ηδη 2 φαουλ στην αρχη του 2ου δεκαλεπτου δε λεει κατι για τον λογο που επαιξε παλι στο 2ο ημιχρονο, σωστα? Και αυτο ειναι ενα μονο απο τα ...στραβα του εν λογω κειμενου. Τα εχω ξαναπει περυσι για τον Γιαννακη, τον οποιο (ασχετο μεν) και συμπαθω. Ο καθε προπονητης ειναι διαφορετικος. Αν ο κυριος Συριγος, εγω, εσυ , η κουρουνα κ παει λεγοντας εχουμε πιο πολλες γνωσεις ωστε να αμφισβητουμε τις επιλογες ενος καταξιωμενου προπονητη, γιατι δεν ειμαστε στην θεση του η σε καποια αναλογη? Οσα λαθη και να κανει καποιος μεγαλος προπονητης, παραμενει μεγαλος προπονητης, και ειτε το θελουμε ειτε οχι, κατι παραπανω ξερει απο ολους εμας που σχολιαζουμε στα μπλογκ. Για σκεφτειτε το. Ακομα και για τους παιχτες, αν ο Παπαλουκας η ο Νεστεροβιτς εχουν ψηθει με Χ χρονια στα γηπεδα, ο Ιβκοβιτς εχει 10Χ, και στην τελικη, αυτος ειναι ο προπονητης, χωρις εμπιστοσυνη ειναι ηδη τελειωμενος. Οσο για Μπουρουση, οκ, καλα τα λετε ολοι, αλλα ξαναλεω, βαλτε τον εαυτο σας στη θεση του και μετα κρινετε.

    @ Απεργοσπαστης
    Σωστα αυτα που λες, δεν μπορω να σου πω οτι δεν ισχυουν, οπως ομως και εσυ δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχουν καποια βαση, διοτι ως γνωστον οπου υπαρχει καπνος... το κακο ειναι οτι στην δικη μας περιπτωση ο καπνος κοντευει να μας πνιξει. Τη φωτια ομως την εχουν αναψει αλλοι, και ο ολυμπιακος εχει καταντησει ο μαλακας της υποθεσης εδω και πολυ καιρο. Δεν διαφαινεται καμια λυση κατ εμε, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Πάνος919

    Δηλαδή ο κάθε "μεγάλος" προπονητής έχει το αλάθητο του Πάπα;
    Όλοι κάνουν λάθη και όλοι παίρνουν ρίσκα.
    Το θέμα είναι ότι όλοι βλέπουμε ένα άναρχο παιχνίδι στον Ολυμπιακό με βασικό πρόβλημα το απίστευτο ταλέντο αλλά απίστευτα ηλίθιο Τεόντοσίτς και δευτερογενές πρόβλημα το μεγάλο στόμα του Μπουρούση.
    Επίσης βλέπουμε από την αρχή της σεζόν μία ομάδα χωρίς σταθερό κορμό.
    Να στηρίζεται σε 35αρηδες (Νεστέροβιτς).
    Χωρίς 3αρι αξιόλογο.
    Να παροπλίζει παίκτες εργαλεία (Χαλπερίν, Γλυνιαδάκη, Πελεκάνο).
    Χωρίς διακριτούς ρόλους.
    Μία σέρβικη παντοκρατορία που παραμερίζει Έλληνες.
    ΠΧ Τί παραπάνω προσέφερε ο Κέσελ σε σχέση με τον Παπανικολάου;
    ΠΧ2 Τί παραπάνω προσέφερε ο Έρτσεγκ σε σχέση με Μαυροκεφαλίδη, Γλυνιαδάκη και προσφάτως Πρίνεζη;
    ΠΧ3 Πως γίνεται ομάδα πρωταθλητισμού να περιμένει 4-5 μήνες τον Νίλσεν ετών 33-34 να γίνει καλά;
    Πού είναι η αγωνιστική πειθαρχία;
    Που είναι η άμυνα;
    Συμφωνώ ότι ο Ίβκοβιτς είναι μεγάλος προπονητής.
    Συμφωνώ ότι με τρίκ έκρυψε τις αδυναμίες της ομάδας του και πήρε 3 νίκες μαζί και το κύπελλο.
    Ποιος όμως δημιούργησε τις αδυναμίες;
    Δίνω βέβαια στον Ίβκοβιτς την δικαιλογία των τραυματισμών Νεστέροβιτς, Βασιλόπουλου και Νίλσεν αλλά μην ξεχνάμε ότι προχτές δεν έπαιξε ο Περπέρογλου και ο Μάριτς έλειπε όλη την χρονιά σχεδόν.
    Βρίζανε πέρσι τον Γιαννάκη που του δώσανε ένα ποιό χαοτικό ρόστερ και πήγε και Φ4 και πήρε και κύπελλο και όντως αδικήθηκε από την διαιτησία σε ένα ματς.
    Όσο για την διαιτησία που είπες για τον Μπουρούση......αφού τα έκανε τα φάουλ να μην του τα δώσουνε;
    Δηλαδή να μην σφυρίζουνε γιατί είναι πρώτο δεκάλεπτο;
    Να μην σφυρίζουνε γιατί τον λένε Μπουρούση;
    Και λεώ πως άντε και παίξανε 55-45 ύπερ ΠΑΟ λόγω έδρας, δεν καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.
    Ας ήταν αρκετά καλός ο Ολυμπιακός να τους πάρει.
    Επίσης είναι αλήθεια ότι φέτος η διαιτησία κατά γενική ομολογία είναι ανώτερη από πέρυσι και αυτό πρέπει να το παραδεχτείς.
    Εγώ πάντως Ολυμπιακός δεν είμαι και τον υποστήριζα γιατί βαρέθηκα το μονοκούκι του ΠΑΟ τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο στον Badanaman. Πολύ σωστός φίλε.

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Sorry που ξαναπαρεμβάλλομαι αλλά για να μη χάνουμε το νόημα: για μένα οι προπονητές κρίνονται α. από τα αποτελέσματα και β. από τους παίκτες τους. Ακόμα και ο πιο έμπειρος εξωτερικός (δημοσιογράφος, φίλαθλος, μάνατζερ ή δεν ξέρω και γω τι άλλο) που έχει δει 75.000 παιχνίδια στη ζωή του δεν μπορεί να έχει πιο ολοκληρωμένη και σωστή άποψη για έναν προπονητή από έναν παίκτη που έχει κάνει απλώς μία ώρα προπόνηση με αυτόν τον προπονητή. Τέλος. Και για αυτόν τον λόγο ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων. Γιατί δεν θα βρείτε ούτε έναν παίκτη του (πρώην ή νυν και ούτε πρόκειται να βρείτε κανέναν επόμενο) που να πει έστω και μισή κακή κουβέντα για αυτόν. Ακόμα και παίκτες που έφυγαν τσακωμένοι μαζί του (Ρέμπρατσα ή Λάκοβιτς για να πω μόνο δύο πολύ χτυπητές περιπτώσεις) δεν έχουν ούτε καν κάποιο υπονοούμενο αφήσει για παράπονο εναντίον του Ομπράντοβιτς. Γι’αυτό και εγώ δεν είπα την γνώμη μου για το κοουτσάρισμα του σοφού, ούτε για τις επιλογές του ούτε για τίποτα (γιατί δεν έχει καμία αξία πέρα από το να πίνουμε ευχάριστα τον καφέ μας). Και γι’αυτό ξαναρωτάω το ουσιώδες: πια άποψη εκφράζουν οι παίκτες του για το κοουτσάρισμα του σοφού φέτος και ειδικά στα κρίσιμα. Και κάτι τελευταίο (έστω και αν πλέον όλοι το ξέρουμε): η φετινή χρονιά του σοφού στον Ολυμπιακό μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη του ξανθού (κάνουν και ρήμα) στην ίδια ομάδα προ ενδεκαετίας. Και βέβαια όλοι (πρέπει να) περιμένουμε αγωνιωδώς τις επόμενες κινήσεις των προέδρων Αγγελόπουλων μετά και τη φετινή αποτυχία. Ήδη ανακοινώθηκε ότι πήγαν και συναντήθηκαν με τον επίτιμο-Σωλήνα. Για τη διαιτησία και καλά. Τώρα το θυμήθηκαν; Μετά από δύο τελικούς; Δεν μπορούσαν να βρουν κενό στα προγράμματά τους πιο πριν; Και είναι άσχετο από τη δήλωση του Παύλου ότι κουράστηκαν; Όχι κουράστηκε, κουράστηκαν! Μήπως μας περιμένουν πολύ-πολύ χειρότερα από τη κακή διαιτησία και μάλιστα άμεσα;
    Α, για να μην δημιουργούνται και προβλήματα χωρίς λόγο και αιτία να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον Συρίγο που έγραψε το ένα από τα άρθρα που πόσταρα. Απλώς το διάβασα, μου άρεσε σαν ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη προσέγγιση και είπα να το μοιραστώ μαζί σας ως νοήμονες άνθρωποι που είμαστε όλοι μας. Και θα συνιστούσα εντελώς φιλικά και λίγο ψυχραιμία σε αυτά που γράφουμε πάνω στα νεύρα μας ειδικά όταν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα ονόματα και μάλιστα επαγγελματίες του χώρου (που σημαίνει ότι βγάζουν το ψωμί τους από το μπάσκετ) γιατί μπορούμε να βρεθούμε μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβουμε.
    Ο γνωστός γνωστός-άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ badanaman

    Παραδεχτηκα οτι ο Ντουντα εκανε λαθη, αυτο που ηθελα να πω και ισως δεν εγινε ξεκαθαρο ειναι οτι ευκολα μπορει ο καθενας να σχολιαζει και να κατακρινει επιλογες, χωρις να ξερει τι ειχε στο μυαλο του ο Ιβκοβιτς. Αν αυτα που εκανε του εβγαιναν και επαιρνε το παιχνιδι, δεν πιστευω οτι θα εβγαινε κανενας να πει κατι, ισα ισα, θα λεγονταν τα αντιθετα.
    Το μεγαλο στομα του Μπουρουση πιστευω οτι εχει μικρυνει λιγο σε σχεση με το παρελθον, και μετα τον μηνα που εφαγε εκτος ομαδας, παρ'ολα αυτα παραμενει προβλημα. Δεν πιστευω ομως οτι φετος το παιχνιδι του ολυμπιακου ειναι αναρχο.
    Σταθερος κορμος υπαρχει, απλα αποτελειται απο λιγους παιχτες, και δυστυχως προβληματικους.. Δεν ειναι κακο να στηριζεσαι σε βετερανους παιχτες (Μπατιστ, εχει σχεδον ιδια ηλικια με Νεστεροβιτς). Επισης υπαρχουν και ρολοι, δεν ειναι και σκορποχωρι η ομαδα οπως παλιοτερα.
    Δυστυχως ομως εχεις δικιο για τον παραγκωνισμο των ελληνων, και για λαθος επιλογες, οπως Νιλσεν, Κεσελ.
    Πιστευω οτι ειναι υπερβολικο (και αστειο μη σου πω, αν σκεφτεις τον ολυμπιακο επι Γκερσον, με πιανεις?) να λεμε οτι στον φετινο ολυμπιακο δεν υπαρχει πειθαρχια και δεν παιζεται αμυνα. Επαναλαμβανω οτι μιλαω συγκριτικα με το παρελθον, ετσι? Ο Γιαννακης μιλαγε και ορισμενοι τον κοιταζαν και γελουσαν, δεν υπηρχε σεβασμος, αυτα εχουν αλλαξει.
    Για τα φαουλ στον Μπουρουση τωρα, δεν ειπα οτι δεν ηταν, καλα εκαναν και του τα εδωσαν, απλα ειναι αφελες να ρωταμε γιατι δεν επαιξε στο 2ο δεκαλεπτο. Ενω (σωστα, δεν διαφωνω) ειχε φορτωθει με φαουλ ο ανθρωπος, να τον εβαζε ο Ιβκοβιτς να παιξει ντε και καλα?
    Συμφωνω, και το εχω ηδη πει κιολας, οτι η διαιτησια ειναι κατα πολυ καλυτερη, και μακρια απο τα αισχη που εγιναν περυσι, οπου μετα την σφαγη στον 3ο τελικο προσπαθησαν να διορθωσουν βλακωδως (ή καθοδηγουμενοι) την αδικια με αδικια εναντιον του ΠΑΟ στο 4ο ματς. Παρ'ολα αυτα συνεχιζει να υπαρχει αυτο το 55-45 σε μονιμη βαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Kyriakos
    Δεν υπάρχουν ειδικές σχέσεις των παικτών με τον Βασιλακόπουλο. Βλέπονται σπάνια, μιλάνε ακόμη πιο σπάνια... Ο Μπουρούσης πέρσι έπραξε κατά συνείδηση και όχι γιατί του ζήτησε κάποιος να παιξει με σπασμένο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. κι ομως για τον ομπραντοβιτς ειχε αφησει καποια αρνητικα υπονοουμενα ο σπανουλης...ισως ο μοναδικος που το εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κυριακο εισαι ο φιλος βερολινεζος γαυρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαι ο πρώτος φίλος σου στο εξαιρετικό σου blog.Βερολινέζος?

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δηλαδή κάτσε ρε Πάνο. Στον 2ο τελικό προχθές ποιές φάσεις στοιχειοθετούν αυτό το 55-45 υπέρ του Παναθηναϊκού;Συγκεκριμένα όμως! Όχι γενικότητες και αοριστίες! Που είναι το "πασιφανές" στην αδικία κατά του Ολυμπιακού. Και για να το πάμε μακρύτερα γιατί οι διαιτητές του τελικού ήταν χειρότεροι από τον τελικό κυπέλλου. Προσωπικά θεωρώ ότι και στι 2 περιπτώσεις ήταν πολύ καλές. Δηλαδή τι το τόσο τρομερό έγινε που εξηγεί την αντίδραση του Ίβκοβιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χαχα καλωσηρθες στην παρεα μας!Εδω μιλαμε για μπασκετ,στο μπλογκ μου για τα αλλα!Α ρε Κουρουνα σου φερνω και αναγνωστες τι αλλο θες?Κυριακο εδω εκτονωνεσαι ελευθερα τα παιδια ειναι ολοι μπασκετικοι και μη καφροι(και οι βαζελοι λιγοι...).Για το μπλογκ μου χαιρομαι που σ αρεσει ειναι φρεσκο προ ημερων το εφτιαξα,θα χαρω να συμμετασχεις με τις αποψεις σου στα κοινου ενδιαφεροντος θεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανωνυμος
    Κοιτα στη φαση του Τεοντοσιτς ητανε τραβηγμενο γιατι στο ριπλει ειδαμε και τι προηγηθηκε.Γενικα δεν ητανε κακοι οι διαιτητες,μην τρελαθουμε,απλα σε καποια αμφιλεγομενα σφυριγματα σφυριξαν πρασινα.Οκει πες ητανε η εδρα.Την αντιδραση Ιβκοβιτς τη θεωρω υπερβολικη αλλα ητανε προφανως φορτωμενος απο τις μαλακιες του Μιλος και του Σπανουλη και απο το δικο του κακο κοουτσαρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα
    εγώ δεν θα ασχοληθώ ούτε με τους αγώνες αυτούς καθέ αυτούς ούτε με το θέμα της διαιτησίας αλλά με ένα παίκτη για τον οποίο είχε γράψει και η κουρούνα στη στήλη της. Ο Σπανούλης όπως έγραψε και η κουρούνα έχει σκάσει που ο Παναθηναικός πήρε ευρωλίγκα χωρίς αυτόν. Εγώ πάλι πιστεύω ότι όχι απλώς έχει σκάσει από το κακό του και τη ζήλεια του αλλά έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Νόμιζε πως θα φύγει αυτός από την ομάδα θα διαλυόμασταν και τώρα που βλέπει πως δεν γίνονται έτσι όπως τα ονειρεύτικε έχει λυσσάξει. Και αυτό φαίνεται από τη συμπεριφορά του κατα την διάρκεια του αγώνα και το αποκορύφωμα το μανιφέστο που εξαπέλυσε με το τέλος του αγώνα. Την έπεσε στον Τσαρτσαρή, έτρεξε πιο γρήγορα και από τον Μπολτ για να πάρει το κινήτο που έριξαν στο παρκέ για να το δώσει στο διαιτητή και να τιμωρηθεί ο παναθηναικός(τέτοιες ευαισθησίες μέχρι πέρσι δεν είχε) και φυσικά ο μονόλογος του αδικημένου που ο κακός παναθηναικός δεν αφήνει τους συμπαίκτες του να παίξουν άμυνα. Ότι ευνοείται μόνο ο παναθηναικός από την διαιτησία.Πρέπει κάποιος να πει στον Kill-bill πως πέρσι περίπου την ίδια επόχή μετά τον τρίτο τελικό που πάλι ο ολυμπιακός έσκουζε ότι τον έσφαξαν αυτός είχε μιλήσει για καρδιά πρωταθλητή, για ομάδα με χαρακτήρα νικητή με προσωπικότα αλλά μάλλον ο Σπανούλης έχει μνήμη χρυσόψαρου. Πάντως πως αλλάζει ο άνθρωπος όταν ο εγωισμός του τον τυφλώνει.Όσον αφορά τον Μπουρούση: η απόφαση είναι δικιά του και άμα θέλει παίζει στην εθνική αλλά αναρωτιέμαι εγώ μήπως όλος αυτός ο εκνευρισμός δεν έχει τόση σχέση με το ότι κατά την γνώμη του του κλέβουν το πρωτάθλημα αλλά με το ότι ξέρει όπως είχε γράψει και η κουρούνα πως αν χαθεί το πρωτάθλημα πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση είναι αυτός.
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ ανωνυμος
    το λαθος που το βλεπουν ολοι, πασιφανες ειναι, πως αλλιως να το πω? Θελεις να ξεκινησουμε απο το αντιαθλητικο (;) του Σπανουλη, απο το μπρος πισω του Φωτση, το φαουλ του ιδιου παιχτη στον Σπανουλη, που ηταν καθαρα αντιαθλητικο και δεν σφυριχτηκε και αρκετα αλλα που δεν τα θυμαμαι 1-1. Ακομα και τον Γλυνιαδακη αδικησαν, που το παλικαρι για αυτη τη δουλεια μπαινει στο παρκε, να κανει φαουλ για να περασουν 3-4 λεπτα, σε μια φαση ισα που αγγιξε τον Καλαθη που περνουσε διπλα, και αμεσως φαουλ! ειπα πολλες φορες οτι το παιχνιδι ΔΕΝ το εκρινε η διαιτησια, και δεν ειχα σκοπο να μιλησω λεπτομερως για το θεμα, αλλα αφου με ρωτησες.. Αδικια εστω και μικρη υπηρχε, αλλα οχι αρκετα σημαντικη για να διαμορφωσει αποτελεσμα. Οσο για το περιβοητο 55-45, αν στα δικα σου ματια δεν στοιχειοθετειται επαρκως απο τις υπερτριπλασιες βολες που εκτελεσε ο παναθηναικος, ψαξε αν μπορεις σε ποιο σημειο του αγωνα εκανε το πρωτο του φαουλ ο Διαμαντιδης. Πληροφοριακα σημειωνω οτι μετα τους center, οι οποιοι λογω ξυλου μεσα στη ρακετα φορτωνονται με φαουλ πολυ ευκολα, ο πιο επικινδυνος παιχτης για fοul trouble ειναι ο πλει-μεϊκερ.. Συμφωνοι, μεγαλοι ασσοι οπως ο Διαμαντιδης εχουν το μυαλο και την αυτοσυγκρατηση να το κοντρολαρουν, αλλα οταν τελειωνεις μια σειρα αγωνων και εχεις αθροιστικα οσα φαουλ εχει ο αντιπαλος ποιντ γκαρντ σε ενα ματς (που λεει ο λογος), ε, δεν το λες και εχθρικη αντιμετωπιση αυτο.. Δεν το λες καν ιση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Υ.Γ Ο Σπανουλης δεν δικαιουται καν να ανοιγει το στομα του. Αλλες χρονιες που γινοταν τα πραγματικα οργια καταπινε και υπερηφανια και αξιοπρεπεια και πανηγυριζε. Φετος για πταισματα θυμηθηκε να παραπονεθει? Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναι ρε Ρόντια σε καταλαβαίνω και χαίρομαι που είσαι ψύχραιμος και σκεπτόμενος! ΟΚ έστω ότι στον Τεόντοσιτς ήταν υπερβολικό. Δεν το πολυπιστεύω γιατί πρόκειται για τον συγκεκριμένο και όχι για κάποιο άλλο παίκτη με λιγότερο βεβαρυμένο μητρώο, άλλα ας πούμε ότι είναι υπερβολικό με το πνεύμα του τελικού. Από την άλλη σου προσθέτω και τις βολές που έριξε ο Μπατίστ ενώ έπρεπε να παιχτεί η μπάλα από πλάγια. Ωστόσο, αναφέρω ενδεικτικά και εγώ τη φάση στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου που η μπάλα βγαίνει από τον Μπουρούση καθαρά και όχι από τον Σάτο. Το καλάθι και φάουλ του Γλυνιαδάκη, που έγινε χαμηλά. Το αμέσως μετά το πρώτο φάουλ, παρόμοιο φάουλ του Μπουρούση στο Διαμαντίδη που δεν δόθηκε, πριν δοθεί και επίσημα το δεύτερο. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν λέω ότι αδικούμαστε κιόλας!! Απλά η ένσταση μου είναι γιατί κάποιες μεμονωμένες λίγες φάσεις καλή ώρα, στις οποίες αδικούνται εκατέρωθεν οι ομάδες ερμηνεύονται ως αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού ή με το μετριοπαθέστερο και ολίγον ποδοσφαιρικό (ελέω Μπεόυ)'' ο Παναθηναϊκός πήρε τα σπόρια''.
    Για τον Ίβκοβιτς ΟΚ με κάλυψες!! Απλά να ρωτήσω αν ένας άνθρωπος με το βιογραφικό και την ιστορία του και την πείρα κάνει τέτοιες δηλώσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν δημιουργείται κλίμα και πρόσφορο έδαφος για να ξαναδούμε ότι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια;
    Προσωπικά και χωρίς να είμαι κάθετος σε αυτό που λέω, νιώθω πως αυτές οι δηλώσεις του Ίβκοβιτς είναι ένα mind game!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάνος
    Δηλαδή του Σπανούλη δεν ήταν αντιαθλητικό; Τι ορίζεται αντιαθλητικό; Αν δεις προσεκτικά το ριπλέι θα δεις αν είναι μπρος πίσω του Φώτση. Δηλαδή σε έναν αγώνα μπάσκετ δύο ομάδες επιτίθενται και αμύνονται με τον ίδιο τρόπο; Ας πύμε όταν ο Ολυμπιακός σουτάρει πολυ απέξω είτα με τρίποντα είτε με σουτ από τα 4-5 μέτρα (Μαυροκεφαλίδης) πώς γίνεται να κερδίσει φάουλ. Να δεχτώ ότι στον περσινό 3ο τελικό αδικηθήκατε κατάφωρα, αλλά μιας και νέφερες το θέμα των βολών και για να μιλήοσυμε και με μεθηματικά. Στον περσινό 4ο τελικό οι βολές δεν ήταν 32-12 υπέρ του Ολυμπιακόύ; Στον πρώτο τελικό πέρσι (αυτόν που κερδισε ο Παναθηναϊκός με 19 πόντους διαφορά) δεν έριξε 19 βολές παραπάνω ο Ολυμπιακός; Εκεί οι διατητές ας πούμε πώς ήταν; Και επαναλαμβάνω όπως και με το Ρόντια πιο πάνω,φυσικά και ΔΕΝ νιώθω αδικημένος, αλλά γιατί παρόμοια σφυρίγματα όταν πηγαίνουν υπέρ του ΠΑΟ συνιστούν αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού και στην αντίθετη περίπτωση, είτε δεν αναφέρονται, είτε δεν δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αν μία ομάδα αδικείται και κερδίζει δεν σημαίνει ότι αδικείται απαραίτητα λιγότερο από μια ομάδα που δικείται και χάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και κάτι ακόμα; Τα συνολικά φάουλ ήταν 25-18 όχι τόσο μεγάλη διαφορά που να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις. Διαφορά που δημιουργήθηκε στο 1ο μέρος, κυρίως ελέω Γλυνιαδάκη και μιας τεχνικής ποινής στον Τεόντοσιτς. Όσον αφορά τα φάουλ των πλέι-μέικερ, ο Σπανούλις εκτός του αντιαθλητικού έκανε άλλο φάουλ. Όχι. Ο Τεόντοσιτς, έκανε άλλο πέραν της ΤΠ.Όχι!! Ο Παπαλουκάς έκανε αν δεν κάνω λάθος 1, όσα δηλαδή κιο Διαμαντίδης! Άρα τι λέμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. E λογω παραγκας σε σας φαινεται πιο πολυ πως να το κανουμε.Οπως και στο ποδοσφαιρο οταν ειχαμε μεις την παραγκα επι Κοκκαλη δεν μιλαγε ολη η Ελλαδα για διαιτησια στα δικα μας ματς?Και ας μην γινοτανε κατι κραυγαλεο,λογω βεβαρυμενου παρελθοντος.Στο μπασκετ υπαρχει παραγκα υπερ σας εδω και χρονια απλα λογω της ανοδου του ολυμπιακου φετος εχει λιγο περιοριστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και στο 1ο ημίχρονο, εκεί δηλαδή που σφυρίχτηκαν τα πολλά φάουλ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά. Στο δεύτερο οτα φάουλ ήταν 10-10. Από τους βασικούς του Ολυμπιακού στο β μέρος ο Μπουρούσης δεν κάνει φάουλ, ούτε ο Τεόντοσιτς και ο Γκόρντον (ο πιο physical δηλαδή περιφερειακός παίκτης του) κάνει 2. Δηλαδή ο Οσφπ κατέρρευσε γιατί ήταν χρεωμένος με φάουλ ο Γλυνιαδάκης και ο Χαλπερίν από το 10 μέρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Rodia
    Καταρχήν το να παραλληλίζεις τον ποδοσφαιρικό ΟΣΦΠ με τον μπασκετικό ΠΑΟ είναι λίγο, πως να το πω, υποτιμητικό. Τι σχέση έχει ένας πρωταθλητής ευρώπης και μια σταθςρα τα τελευταία 15 χρόνια μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τoν επικυρίαρχο ενάς πρωταθλήματος, όπως η ελληνική superleague, χωρίς την παραμικρή ευρωπαϊκή περγαμηνή.
    Μιας και πήγε η συζήτηση στο ποδόσφαιρο(το οποίο παρεπιπτώντως αντιπαθώ γενικά, σιχαίνομαι στην Ελλάδα ειδικότερα)πότε ευνοήθηκε ο ΠΑΟ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αποσιωπήθηκε ή μετριάστηκε.


    ΥΓ: Επειδή ίσσως κάνεις την σκέψη ότι αντιπαθώ το ποδόσφαιρο λογω Παναθηναϊκής κατάντιας, σε ενημερώνω ότι αυτό έχει να κάνει με το τι επικρατεί γενικότερα στο χώρο και ότι ακόμα και όταν άρχισα να παρακολουθώ αθλητικά κάπου αρχές 90s στο μπάσκετ χτιζόταν η ομάδα του Ιωαννίδη, ενώ στο ποδόσφαιρο έκανε παιχνίδι ο Βαρδινογιάννης στο παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή