Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τεύχος 264

Πέρα από την κάλυψη του τελικού, τις αναλύσεις (τεχνικές και δημοσιογραφικές), τα σχόλια και όλα τα σχετικά με τον αγώνα το τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη με τον αριθμό 264 στο εξώφυλλο έχει και συλλεκτική αξία. Το οκτασέλιδο για το αντίο του Φιλ Τζάκσον καλύπτει όλη την καριέρα του μεγαλύτερου προπονητή μπάσκετ στον κόσμο. Και αφού για το....διαφημιστικό της υπόθεσης δείτε το εξώφυλλο διαβάστε παρακάτω τη δική μου θεωρία για τον Τζάκσον...
Λοιπόν, σύμφωνα με τις πηγές μου στη Νέα Υόρκη (φίλοι καλοί που γράφουν σε ταμπλόιντ της πόλης, δηλαδή ο Θεός να σας φυλάει...) ο Τζάκσον αποχωρεί μόνο για ένα χρόνο. Θα γυρίσει το 2013 αφού θα έχει ξεκουραστεί για να αναλάβει τους Νικς στη θέση του Ντ΄Αντόνι και να τους οδηγήσει στον τίτλο. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η απόκτηση όχι μόνο των Big 3 (λείπει μόνο ο Κρις Πολ) αλλά ενδεχόμενα και μερικών ακόμη σούπερ σταρ. Έτσι, ο Ζεν Μάστερ θα κλείσει θριαμβευτικά την καριέρα του στην ομάδα που αγωνίστηκε και πήρε πρωτάθλημα. Και μετά την κατάκτηση του τίτλου από τους Νικς το 2014 θα τον αφήσουν να πάρει σύνταξη αφού γίνει μια μεγάλη παρέλαση με ρωμαϊκά άρματα στην Τάιμς Σκουέαρ με τον Ζεν Μάστερ να φοράει χλαμύδα και στεφάνι αλά Ιούλιος Κάισαρας (το τελευταίο δεν μου το είπαν οι Νεουρκέζοι φίλοι μου αλλά το φαντάστηκα!)...

25 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα θεωρία. Αν επαληθευτεί Κουρούνα σε παραδεχόμαστε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και από κάτω ο εκφωνητής της καρδιάς μας(της ΕΡΤ) να ρωτάει:''Φιλ τελ ας αμπάουτ δε τράιανγκλ.Χάου δε Μάικλ λάικ ιτ;''.Mε έκτακτη παρέμβαση Δημοσθένη Καρμοίρη:''Φιλ,Ομπράντοβιτς μορ ρινγκς.Αρ γιου απσέτ?''.Αν το ταμπλόιντ πάντως είναι η Post δεν πιστεύω τίποτε.Οι εννιά στις δέκα σχέσεις που έχουν προσάψει στη Σαρλίζ είναι μεγάλη απάτη.Ίσα-ίσα για να μας αποθαρρύνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πηγή είναι όντως δημοσιογράφοι της Ποστ. Αλλά όπως είχε πει κάποτε ένας προπονητής...''Ακόμη και όταν ξέρεις ότι τα γράφουν από το μυαλό τους είσαι υποχρεωμένος να τους διαβάζεις''. Εδώ ισχύει το κλασικό πλέον ''Και αν σου κάτσει;''. Δεν εννοώ η Σαρλίζ, για το θέμα μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρουνα ξερεις αν και φετος γινει 3 Vs 3 οπως εγινε περυσι στην Θεσσαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα ποιά η γνώμη σου για τον κ. Χατζηγεωργίου; Ρωτάω γιατί ενώ μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής και αδυνατούσα να καταλάβω όσους τον κατηγορούσαν, εντούτοις έχω την αίσθηση ότι έχει καταντήσει γραφικός. Και έχει μεγαλύτερη ευθύνη διότι είναι και διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ. Και η ΕΡΤ φέτος με το ζόρι (και επειδή το έλεγε το συμβόλαιο) μετέδιδε 2 αγώνες την αγωνιστική στην Α1... Θυμηθείτε πόσες φορές δεν μετέδωσαν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Και να φανταστείτε ότι ως διευθυντής είναι και μπασκετικός δημοσιογράφος.
    Παραθέτω μερικές γρααφικές ατάκες του:
    -Ο Νίκος Καλάθης, ο πρώην σταρ των Γκέιτορς
    -Ο Φώτσης, ο καλύτερος Έλληνας στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη
    -Σέντερ-φορ
    -Εκπληκτικό, εκπληκτικό καλάθι
    -Είναι α-πί-στε-υτο
    -Διαμαντίδης (βάλτε ότι όνομα θέλετε) για τρεις, μέσααααααααααααααααααα (ή ναιιιιιιιιιιιιιιιιι)
    -Το σκριν στη μπάλα
    -Και να εξηγήσουμε στον κόσμο μπλα μπλα μπλα
    -Step back, βήμα πίσω
    -Δεν μπορώ να το πιστέψω
    -Ντάξει, θα γίνουν τα λάθη
    -Οι διαιτητές ξέρουν καλύτερα από εμάς
    -Το κορυφαίο είναι όταν περιγράφει με σχολιαστή (πχ Λινάρδο, Μίσσα, Καλαφατάκη) ή μιλάει ο ρεπόρτερ απο τον αγωνιστικό χώρο (πχ Σκουλάς, Νάτου, Κοντός κλπ) και μιλάει ο σχολιαστής ή ο ρεπόρτερ, συνέχεια τον διακόπτει για να πει αυτός πρώτος αυτό που θέλει να πει ο άνθρωπος (ή ότι άλλο του 'ρθει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προχθες στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ο Χατζηγεωργίου είπε: "Ο Διαμαντίδης είναι ένας αντιστάρ σταρ γι' αυτό και είναι σταρ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://hoopfellas.blogspot.com/2011/05/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος
    Πρώτον, ο Δ.Χ. είναι αναγνώστης του περιοδικού, το βλέπω ανοιχτό σε κάθε μετάδοση μπροστά του (το τεύχος ή τα year book) οπότε αυτό είναι σεβαστό. Καθαρά προσωπικό σχόλιο.
    Δεύτερον, είναι ωραία να κάνεις κριτική σε κάποιον που μιλάει στην τηλεόραση χωρίς να έχεις δοκιμάσεις να κάνεις το ίδιο. Να καθίσεις μπροστά από ένα μικρό μόνιτορ και μέσα στα αυτιά σου να έχεις τον κόσμο, τους άλλους που μιλάνε παρέα σου, τον σκηνοθέτη και την προσοχή σου ακέραιη για ότι συμβαίνει, για αυτό που βλέπεις και για αυτό που πρέπει να πεις.
    Τρίτον, έχω ακούσει (δεν έχω προσωπική άποψη) ότι ο Δ.Χ. αδικεί τον εαυτό του. Είναι εξαιρετικά διαβασμένος, άνθρωπος του περιοδικού με πολύ καλές γνώσεις επί του θέματος υποστηρίζει ότι όταν μίλησαν κάποια φορά για λογοτεχνία τον άφησε κάγκελο.
    Τέταρτον, σε όσα γράφεις συμφωνώ.
    Πέμπτον, ο συγκεκριμένος σπορτκάστερ κουβαλάει πάνω τους τις παθογένειες της κρατικής τηλεόρασης, δεν έχει δουλέψει πουθενά αλλού ποτέ στη ζωή του (εκτός από ραδιόφωνο-τηλεόραση της ΕΡΤ) και ζει μέσα στην ’’περίκλειστη κοινότητα’’ της Αγίας Παρασκευής. Αν έκανε μια βόλτα στα φόρα του διαδικτύου και διάβαζε όσα του γράφουν είναι βέβαιο ότι θα γινόταν καλύτερος. Αλλά ή δεν τον ενδιαφέρει ή απλά δεν μπορεί.
    Εκτον, το βασικό λάθος που κάνει δεν είναι αυτά που λέει αλλά η νοοτροπία του. Σε μια μετάδοση αυτός(αυτοί) που μιλάνε δεν είναι οι πρωταγωνιστές αλλά υποβοηθούν την εικόνα. Οταν αυτός που μιλάει νοιώθει πρωταγωνιστής δεν σταματάει να μιλάει και λέει ότι του καπνίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού πήγαμε σε τέτοιο θέμα,ήρθε η ώρα κουρούνα να μας αποκαλύψεις την προτίμηση σου στον καλύτερο μπασκετικό σχολιαστή(προσωπικά πάω με χίλια Μαγουλά),δημοσιογράφο(εδώ χωρίς σύναγωνισμό Κογκαλίδης) κ παράγοντα(προτιμώ Τζελάλη).Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα πριν μας γράψεις τις απόψεις σου στην προηγούμενη ερώτηση λύνεις και μια δική μου απορία. Μάλλον χθες άλλαξες το προφίλ σου εδώ στο μπλογκ. Κάτι λείπει ή κάνω λάθος; Και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι γιατί αφαίρεσες από το προφίλ σου ότι έχει σχέση με το περιοδικό; Το προφίλ ήταν ίδιο από την πρώτη μέρα του μπλογκ σου και ξαφνικά αλλάζει. Τι να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ DALLAS ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ?ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑΜΙ ΕΙΤΕ ΜΕ CHICAGO ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ? ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου και χαρά σου Κουρούνα.
    σύντομη κ περιεκτική όπως πάντα! δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω-ίσα ίσα μου φαίνεται ότι το ΝΒΑ πάσχει
    τόσο πολύ πλέον από θρύλους, ίντριγκες,κόντρες,είδωλα που (γιατί όχι?) να χρειαστεί να επιστρέψει και πάλι
    με το ζ΄όρι ο Φιλ -όπως τότε που ανέστησε τους Λέικερς. Από ο,τι φαίνεται, ο Στερν δεν μπορεί να βλέπει την ομάδα
    του μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! υπάρχει όμως κάτι που ακούγεται ότι ο Φιλ αποχώρησε για λόγους υγείας.
    Τι γίνεται με αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουρούνα συμφωνώ και εγώ απόλυτα με ολα όσα λες (είμαι ο "ανώνυμος" που άνοιξε το θέμα για τον Δ.Χ.). Κυρίως με το ότι "ίναι ωραία να κάνεις κριτική σε κάποιον που μιλάει στην τηλεόραση χωρίς να έχεις δοκιμάσεις να κάνεις το ίδιο". Σιγουρα, δεν είμαι καλύτερος από τον Δ.Χ. Και για να μην παρεξηγηθώ, εξακολουθεί να μου είναι συμπαθής, όμως με ενοχλούν κάποια πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι περίμενα από τότε που έγινε δ/ντής να μην απαξιώνει έτσι την ελληνική Α1, καθώς είναι παιδί του μπάσκετ. Γιατί η ΕΡΤ φέτος δεν διοργάνωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ εκπομπή για την Α1 (έστω με νεαρούς δημοσιογράφους πχ Μιχάλης Πέτκωφ, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Κοντός κλπ), για να προωθήσει το μπάσκετ και να ενημερώσει, να δείξει πράγματα σε εμάς που το αγαπάμε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει αδιαφορία. Με το ζόρι έδειχνε 2 παιχνίδια την αγωνιστική (το ξαναλέω επειδή το οριζε το συμβόλαιο για τουλάχιστον 2 παιχνίδια). Θυμηθείτε πόσες φορές δεν είδαμε παιχνίδια άκρως ενδιαφέροντα (όχι των αιωνίων, αλλά κυρίως των λοιπών ομάδων, γιατί μπάσκετ δεν είναι μονο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) φέτος! Αυτή η αδιαφορία και η απαξίωση του μπάσκετ με τρελαίνει! Από έναν άνρθρωπο που μπορεί ως δ/ντής να επιλέξει να μεταδοθούν όλα τα παιχνίδια από την ΕΡΤ (κι αν δεν χωράνε στο πρόγραμμα έστω από το ΣΠΟΡ+ κλπ), αλλά αυτό που επιλέγει είναι να μεταδίδονται ΜΟΝΟ δύο παιχνίδια την αγωνιστική χωρίς καμία εκπομπή. Η ΕΡΤ κατρακύλησε μπασκετικά όταν αποχώρησε ο Σκουντής, αυτή την αίσθηση έχω. Κατά τα άλλα συμφωνώ, και γνωρίζω και εγώ ο ίδιος ότι ο Δ.Χ. έχει πάρα μα πάρα πολλές γνώσεις. Αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.
    Και κάτι ακόμα: Αληθεύει ότι ο Σκουντής και ο Μπατής έκαναν προσφατα αίτηση στην ΕΡΤ για συμβασιούχοι και απορρίφθηκαν; Αν ναι, αυτό σημαίνει πολλά...
    Καικάτι τελευταίο: επειδή δεν κατάφερα να βρω το τελευταίο τεύχος του allstar (γύρισα όλη την Πάτρα σήμερα) μπορείς να με ενημερώσεις για το τι συμβαίνει με τα διοικητικά στον μπασκετικό Παναθηναϊκό; Θα αποχωρήσουν οι Γιαννακόπουλοι; Και αν ναι, θα αναλάβει τελικά ο Δημήτρης ή θα πουλήσουν την ΚΑΕ "σε κάποιον καλό Παναθηναϊκό";
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και θα εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσες στο τελευταίο ερώτημα (καταλαβαίνω το τεύχος βρίσκεται ακόμα στα περίπτερα, αλλά ...)
    Υ.Γ. 1: Είμαι Παναθηναϊκός
    Υ.Γ. 2: Για μένα, τον "τίτλο του καλύτερου μπασκετοδημοσιογράφου μοιράζονται οι Σκουντής-Συρίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουρούνα πριν μας γράψεις τις απόψεις σου στην προηγούμενη ερώτηση λύνεις και μια δική μου απορία. Μάλλον χθες άλλαξες το προφίλ σου εδώ στο μπλογκ. Κάτι λείπει ή κάνω λάθος; Και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι γιατί αφαίρεσες από το προφίλ σου ότι έχει σχέση με το περιοδικό; Το προφίλ ήταν ίδιο από την πρώτη μέρα του μπλογκ σου και ξαφνικά αλλάζει. Τι να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουρούνα
    διάβασα στο basketnet ότι ο Μανώλης Παπακαλιάτης προτίθεται να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ αμισθί όπως λέει γιατί επιθυμεί να γίνει κάτι καλό για το μπάσκετ. Γνωρίζεις ποιος είναι αυτός ο Παπακαλιάτης; Επίσης στο ίδιο site δημοσιευτηκαν στοιχεία για τις σπατάλες του Οικονομίδη. Και αναρωτιέμαι εγώ ποιος έδωσε αυτά τα στοιχεία;Μήπως είναι άνθρωποι του Βασιλακόπουλου;
    Τέλος αφού μιλάμε για δημοσιογράφους, εγώ θέλω να σε ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σου για τον Φίλιππο Συρίγο αλλά και ποιες οι σχέσεις που έχει με τον Βασιλακόπουλο αλλά και με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Από όσο θυμάμαι με τον Παπαδόπουλο τα είχαν σπάσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής για το Ευρομπάσκετ της Ισπανίας με αφαρμή τα συνδικαλιστικά των παικτών.
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να κρίνουμε έναν τηλεσχολιαστή λοιπόν θα πρέπει να δοκιμάσουμε να κάνουμε εμείς τη δουλειά του . οκέϊκ.

    Υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους σου. Δηλαδή πως για να κρίνουν ένα παίκτη/προπονητή/διοικητικό παράγοντα της Α1 ή της Ευρωλίγκα θα πρέπει να έχουν προσπαθήσει πρώτα να αγωνιστούν/προπονησουν/διοικήσουν στην Α1 ή την Ευρωλίγκα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος
    Ληγμένα παίρνεις; Το καλύτερο τηλεοπτικό δίδυμο είναι Συρίγος- Παπαδογιάννης. Στον γραπτό τύπο συγκρίνεται οτιδήποτε άλλο με την Κουρούνα; Για παράγοντες και διαιτητές μη με ρωτάς ποτέ...Δεν εμπιστεύομαι κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος
    Δεν έγραψα ότι ο Δ.Χ. έχει πολλές μπασκετικές γνώσεις. Για άλλα θέματα αναφερόμουν. Μην παρεξηγηθώ κιόλας...
    Για την υπόθεση των συμβασιούχων δεν ξέρω. Κάτι τέτοιο έχω ακούσει αλλά στα δημοσιογραφικά γραφεία τα μισά που κυκλοφορούν είναι παραμύθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος
    Δικό μου είναι το προφίλ ότι θέλω γράφω. Λογαριασμό θα δίνω και για αυτό; Επίσης να σημειώσω κάτι που το έχω ξαναγράψει. Το μπλογκ είναι ανεξάρτητο της ενασχόλησης μου με το περιοδικό. Αύριο το πρωί μπορεί να βαρεθώ να γράφω στο περιοδικό ή στο μπλογκ ή και στα δύο και να το ρίξω στο ψάρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριακή
    Ο Παπακαλιάτης είναι ο παλιός πρόεδρος του Ηρακλείου και ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Πριν τον Οικονομίδη εννοώ... Είναι πολύ μεγάλη η ιστορία του στην ένωση αν και μικρή η θητεία του. Και ο τρόπος που τον ξήλωσαν με παρασκηνιακή παρέμβαση πολιτείας και Βασιλακόπουλου.
    Για το θέμα οικονομίδη- Βασιλακόπουλου-basketnet από ότι άκουσα υπάρχει στο επόμενο τεύχος ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο οπότε σε παραπέμπω εκεί. Η γνώμη μου για τον Συρίγο είναι η καλύτερη παρότι είναι στενός φίλος του Βασιλακόπουλου. Η υπόθεση με τον Παπαδόπουλο και όλα όσα έγιναν μέσα στην εθνική το καλοκαίρι του 2007 πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Ευρωπαϊκό της Ισπανίας έχουν καταγραφεί σε ένα δεκασέλιδο ρεπορτάζ του διευθυντή μας εκείνη την εποχή. Για να το αναπαράγω έστω και τμηματικά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να γράφω δύο νύχτες. Και τώρα πρέπει να αράξω για να δω Σικάγο- Μαιάμι game 3...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. haridimos
    Διαβάζεις επιλεκτικά όπως συνήθως... Εγραψα έξι σημεία και διάλεξες ένα. Έχει καλώς. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι δεν είναι το ίδιο να κάθεσαι και να ακούς-βλέπεις και το ίδιο να μεταδίδεις. Ο στόχος ήταν να εξηγήσω πόσο δύσκολη δουλειά είναι και όχι ότι είναι δουλειά υπεράνω κριτικής. Σκέψου να απέφευγα να γράψω και την άποψή μου τι θα μου έσερνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσωπικα προτιμω Βαγγελη Ιωαννου με σχολιασμο απο γιωργο λιμνιατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περι Παπακαλιατη δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα.Λενε πως παρελαβε γεματο ταμειο και το δωσε αδειο και πως δεν ειναι και το καλυτερο παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κουρουνα ξερεις αν και φετος γινει 3 Vs 3 οπως εγινε περυσι στην Θεσσαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή