Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απεργία σαν κωμωδία στο...playstation του Λαζάρου

Προκαλώ δημόσια οποιονδήποτε Έλληνα μπασκετμπολίστα ομάδας Α1 και Α2 να βγει και να με διαψεύσει. Η απεργία του ΠΣΑΚ είναι μια κωμωδία ή καλύτερα ένα παιχνίδι σαν αυτά που παίζει ο Λάζαρος στο playstation του. Κάτι σαν το...Counterstrike 2 αλλά με αληθινά πυρά που πληγώνουν το μπάσκετ.
Οποιος θέλει μπορεί να δει κανονικά μπάσκετ το Σαββατοκύριακο. Οι...απεργοί μπασκετμπολίστες της Α2 θα παίξουν σε κανονικά φιλικά και όσες ομάδες δεν πρόλαβαν να βρουν αντίπαλο θα κάνουν κανονικά προπονήσεις. Δεν υπάρχει ούτε μια εξαίρεση εξ’ όσων γνωρίζω. Ούτε ένας σύλλογος θα...κατεβάσει τα ρολά λόγω απεργίας την οποία ο Λάζαρος και ο στενός του κύκλος βλέπουν σαν...παιχνιδάκι. Απεργία σημαίνει κάθομαι σπίτι μου ή βγαίνω στο δρόμο και διαμαρτύρομαι. Εκτός αν φορέσουν οι...απεργοί της πλάκας κορδέλες στις εμφανίσεις τους και γράφουν ΄΄Απεργώ’’ όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι. Μοναδικός λαός μέχρι την εμφάνιση του homo Grecus basketballer που απεργεί δουλεύοντας!
Φυσικά σημαντικό μερίδιο στην υποκρισία έχουν και οι ιδιοκτήτες των ομάδων με την αγαστή συνεργασία του Βασιλακόπουλου. Δήλωσαν ότι η αγωνιστική αναβάλλεται και δεν παρέχουν το δικαίωμα ούτε καν του διαλόγου στους έστω και κατά φαντασία απεργούς! Τα ίδια θα αποφασίσει εντός ολίγου ο ΕΣΑΚΕ με το δικό μερίδιο φαρισαϊσμού.
Οσο για το πόσο καθολική είναι η απεργία και πόσο ομοψυχία υπάρχει στους απεργούς; Οι παίκτες του Ολυμπιακού την ώρα της γενικής συνέλευσης έκαναν...πρόπόνηση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ψήφισαν υπέρ της απεργίας αλλά διακριτικά παρακάλεσαν να μην τους ’’βγάλουν μπροστά για να μην προκαλέσουν’’ και οι παίκτες του Ικαρου και της Δράμας ψήφισαν κατά επειδή οι μεν είναι πληρωμένοι και οι δε έχουν πάρει μπροστά επιταγές όλους τους μισθούς της χρονιάς! Προφανώς η απεργία αφορά μόνο τους απλήρωτους και τους ανασφάλιστους διότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη. Οπως πέρσι αναμένονται και ανακοινώσεις παικτών από ομάδες της Α2 που θα λένε το εξίσου υποκριτικό ’’εμείς είμαστε πληρωμένοι αλλά το κάναμε για τους άλλους’’! Οι παίκτες επτά ομάδων το δήλωσαν πέρσι. Αλλά αν τελικά οι μισοί είναι πληρωμένοι ή σίγουροι ότι θα πληρωθούν γιατί γίνεται όλη η φασαρία; Προφανώς για να αλλάξει...πίστα στο playstation ο Λάζαρος και να ανέβει επίπεδο.

15 σχόλια:

  1. Σε πιανω ανενημερωτη, κουρουνα μου. Καταρχας ο Λαζος δεν παιζει Playstation και φυσικα και οχι το Counterstrike 2. Παιζει International Basketball Manager 2010-2011 και προσπαθει στις ρυθμισεις του παιχνιδιου να περασει και νεες ρυθμισεις οπως το "Do a strike for fun", "Change the dates of the league games" και μερικες ακομα, που δεν μπορω να γραψω διοτι η εταιρια που βγαζει το παιχνιδι θα μου βαλει χερι.

    Εδω οφειλω να ομολογησω οτι η κουρουνα με εξεπληξε αρνητικα. Και το παιχνιδι του Λαζου δεν ξερει, και ουδεμια ενημερωση περι των αληθινων κινητρων του υπερπροεδρου ειχε. Αιδως!

    ΥΓ: Στην παρεα τα πρωτα ειρωνικα σχολια περι της απεργιας ξεκινησαν. Ουτε θελω να σκεφτομαι τι θα σκεφτει ο Homo Neoellinas.

    ΥΓ2: Το παιχνιδι που προαναφερα ειναι αληθινο και ειναι το αντιστοιχο του Football Manager.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tommygun

    Για πες μου και το όνομα της ομάδας που διαχειρίζεται ο Λάζαρος να παίξουμε ένα φιλικό και να κόψουμε 50.000 εισιτήρια! Να πέσει και κανένα στοίχημα ποιός έχει την καλύτερη!
    Υ.Γ. Μη μου ζητήσεις τώρα να σου πω όνομα της ομάδας μου γιατί είναι σαν να σου λέω ποιός είμαι... Tip: Το παίζω στα σίγουρα γιατί έχω από τις καλύτερες ομάδες στο παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ άλλοι κυβέρνησαν δια της..πλειστεισιονικής,ο Λάζαρος σας πείραξε?Να μη μιλήσουμε για τον Παβλίσεβιτς,τον Γκομέζ,τον Μάτσόν που έφτιαξαν ολόκληρη καριέρα με την ιαπωνική μέθοδο-ύπνος στον πάγκο με καρτελάκι ''είμαι προπονητής''΄στο μπράτσο.Πάντως πέρα από την πλάκα,και τα όσα ακούγονται για την απεργία δείχνουν που έφτασε το μπασκετάκι.Που είναι οι ιστορικές στιγμές του 91 με τα πεντοχίλιαρα που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια;
    P.S.Σιγά που δεν ξέρουμε πως λέγεται η ομάδα σου κουρούνα.Rambo B.C με σήμα έναν μυώδη νεαρό που προσπαθεί να κάνει σκριν με το γόνατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα αντιγράψω το πολύ έξυπνω σχόλιο της εφημερίδας SUPERARIS, για τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ: Α ρε Δαρβίνε, πόσο δίκιο είχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του Λαζου μαλλον θα λεγεται Salonika Strikers. Η δικια σου μαλλον Kourouna Slowmilks
    (απο το Σιγα-λας).

    Γεωργιε, με θλιψη και οδυρμο βλεπω οτι δεν σεβεσαι κανενα ιερο τοτεμ του ευρωπαικου μπασκετ και τους αποδομεις συστηματικα και ανευ ελεους. Ειθε η ανοικτιρμων καρδια σου να βρει λιγες σταγονες για τον Πατερα Αντρεα, που εν πασει περιπτωσει μας οδηγησε και εις το ιερον δισκοποτηρον της Ευρωλιγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ tommygun
    ypoklinomai kyriolektika gia to kourouna slowmilks. egrapses. epishs, pou to briskoume to paixnidaki dia ths.. plagias odou? exeis kamia idea? telos, emena proswpika mou arese o arhs kata thn prwth 8hteia tou andrea.. kala kala nte, mh varate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Egw lew to exis aplo.Kai apergia pou kanete xesmenous sas exoun.Thelete na endiaferthei o kosmos?Ade beite kanonika na paixete kai prin arxisei to mats na vgoun oi adiproswpoi tou Psak apo kathe omada kai na poun stin kamera ta aithmata tous.Na deite thletheash kai na pws tha enidaferthei o kosmos.Kai tha sas sthrixoun ta mme gt tous dinete yliko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανος 919

    Να σαι καλα παιδι μου. Το παιχνιδακι σαφως δια της πλαγιας οδου, ωστοσο μου εχει κανει καποια νερα, δηλαδη κολλαει σε κληρωσεις κυπελλων, η μετα απο το τελος καποιας σαιζον. Αξιζει παντως τον κοπο σε σχεση με το τραγελαφικο World Basketball Manager, το οποιο εδωσα 20 ευρω και δεν εχω μαντηλι να τα κλαψω.

    Rodia
    Σωστος ο παικτης, αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - Απεργία κάνεις άμα την πιστεύεις.
    - Απεργώ δε σημαίνει να κάνω προπόνηση, να παίζω ευρωπαικό ματσάκιον, να παίζω σε φιλικό γιατί δεν πρόλαβα να κάνω προετοιμασία.
    - Λοκ αουτ...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε? Με άλλα λόγια είναι κάτι σαν τη γιορτή των Θεοφανείων, κλείνω την ΚΑΕ και πετάω το κλειδί στη θάλασσα χωρίς κορδέλα.

    Παράκληση προσωπική. Βρείτε τα και μετά διώχτε ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και Βασιλακόπουλο, Οικονομίδη. Στείλτε τους Αδριατική ή Βενεζουέλα. Το ίδιο μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή κουρούνα είτε έχεις πρόβλημα με το Λάζαρο είτε με τις απεργίες γενικά. Ελπίζω το πρώτο. Άλλωστε στους καιρούς που ζούμε ο καθενας διαλέγει "στρατόπεδο".

    Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο Θ. Γιαννακόπουλος εξέφρασε την αλήθεια: "το μπάσκετ είμαστε εμείς".

    Με ένα σύγχρονο l' etat c est moi θύμησε ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί επενδυτές, αλλά μόνο επιχειρηματίες. Οι οποίοι είτε βγάζουν και εξαφανίζονται, είτε φαινομενικά μπάινουν μέσα, αλλά διαφημίζονται. Εν τέλει μπορεί να παρουσιάζουν παθητικό αναφορικά με το μπάσκετ αλλά αυτό τους βοηθάει σε μύριες όσες δραστηριότητες.

    Τελικά το πρόβλημα του επαγγελματικού μπάσκετ δεν είναι κάποιος εξωτερικός όρος-παράγοντας. Ενυπάρχει μέσα του και εκφράζεται από τη λέξη "επαγγελματικο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. YG. Συγχωρείστε μου πιθανό λάθος στα γαλλικά, δεν γνωρίζω τη γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως το μέλλον του Ευρωπαικού συλλογικού μπάσκετ το φαντάζομαι κάπως έτσι: ΟΣΦΠ και ΠΑΟ μαζί με ομάδες ιδίου βεληνεκούς (π.χ. Μπαρτσα, Ρεάλ, Τσσκα, Μακάμπι) ή με ομάδες που μπορούν να μαζεύουν πάνω από 6.000 κόσμο στα παιχνίδια τους (π.χ. Άλμπα, Μάλαγα) ή με ομάδες που στην πόλη τους έχει διεθνές αεροδρόμιο (π.χ. Εφές, Μιλάνο) θα αγωνίζονται ΜΟΝΟ σε μια κλειστή Ευρωλίγκα και καθόλου στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Ας παίζουν μεταξύ τους 4 φορές στην κανονική περίοδο, δεν νομίζω να τους χαλάει καθόλου.
    Όσον αφορά τους υπόλοιπους θα υπάρχει μια δεύτερη Ευρωπαική διοργάνωση, εννοείτε με λιγότερη προβολή, κάτι σαν το Europa League στο ποδόσφαιρο. Επίσης και η ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν εγχώριο τίτλο με (πολύ) λιγότερη γκλαμουριά. Εκτός αν μπορεί να μου αποδείξει κάποιος ότι θα άξιζε να παίζουν σε μια Euroleague όπως την περιέγραψα πιό πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κολονέλ Γκομέλσκι
    Το πρόβλημα μου είναι οι ανοησίες και οτιδήποτε γίνεται σε βάρος του μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει η πράξη αλλά αυτός που το κάνει. Σε κάλυψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @πανος919: Δεν είπα κάτι διαφορετικό.

    @κουρούνα: Με κάλυψες αλλά συνεχίζω να διαφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή