Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στα όρια της διάσπασης ο ΠΣΑΚ!

Με αυθαίρετη απόφαση του Λάζαρου Παπαδόπουλου που ουσιαστικά συνεχίζει να κάνει ότι αποφασίζει ο ίδιος ’’συνεχίζεται’’ η....αποχή των αθλητών. Χθες το βράδυ μετά την επίσκεψη στον κ.Νικητιάδη από την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ (Παπαδόπουλος, Ντικούδης, Μπουρούσης) υπήρξε έντονη διχογνωμία για το αν έπρεπε να συνεχιστεί η αποχή (διότι περί αποχής από τους αγώνες μιλάμε και όχι περί απεργίας). Ο Μπουρούσης είχε αρνητική άποψη, ο Ντικούδης ενδιάμεση ζητώντας από τον Λάζαρο να κάνουν υπομονή οι παίκτες μέχρι την Τρίτη και την επόμενη συνάντηση με τον Νικητιάδη και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ ψήφισε....απεργία! Μαζί του ψήφισαν άλλα τέσσερα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου τηλεφωνικά εκ των οποίων όλοι είναι ή πρώην μπασκετμπολίστες ή αγωνίζονται σε κατηγορίες κατώτερες της Α2!!! Δεν ρώτησε ούτε ενημέρωσε κανένα από τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 τους οποίους αναζήτησε μόνο σήμερα και ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το ΟΚ από αθλητές οκτώ ομάδων. Τους υπόλοιπους αρχηγούς (συμβαίνει να ανήκουν στις ομάδες παικτών που θέλουν να αγωνιστούν) το....ρεπορτάζ λέει ότι δεν τους βρήκε!!! Συμπτωματικά, πάντως οι αρχηγοί των οκτώ ομάδων ανήκουν στα σωματεία που έχουν δηλώσει από προχθές ότι θα παίξουν κανονικά!
Τι θα γίνει; Οι πληροφορίες μου λένε ότι όλα θα κριθούν στα δύο γήπεδα που οι αγώνες ξεκινούν στις 5 το απόγευμα. Δηλαδή, στο Αλεξάνδρειο για τον αγώνα Αρη- Ολυμπιακού και στην Καβάλα για το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Ηλυσιακό. Ο Λάζαρος έχει ζητήσει να υπάρχουν στα δύο γήπεδα ομάδες περιφρούρησης της απεργίας που θα απαρτίζουν παίκτες σωματείων της Α2 (από Ξάνθη και Κομοτηνή). Πορφανώς γιατί δεν εμπιστεύεται τους παίκτες των τεσσάρων ομάδων που είναι στο πρόγραμμα να αγωνιστούν και αυτό αποδεικνύει ότι ο ΠΣΑΚ ούτε ενιαίος είναι, ούτε όλοι οι παίκτες έχουν ψηφίσει υπέρ της απεργίας. Οι παίκτες της Καβάλας ενημέρωσαν τους μπασκετμπολίστες του Ηλυσιακού ότι δεν σκοπεύουν να αγωνιστούν, ενώ το ίδιο έκαναν και οι παίκτες του Άρη. Παρόλα αυτά και ο Ολυμπιακός και ο Ηλυσιακός ταξίδεψαν πριν από λίγο για Θεσσαλονίκη και Καβάλα με κανονικές συνθέσεις. Ενα τρίτο σενάριο λέει ότι σήμερα το πρωί ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα κινήσουν δικαστική διαδικασία ζητώντας να βγει άκυρη και καταχρηστική η απεργία! Σε κάθε περίπτωση το αυριανό απόγευμα θα έχει μεγάλη...πλάκα και θα σηματοδοτήσει η μια σημαντική νίκη του Λάζαρου και του μετώπου των παικτών ή την καθολική ήττα του και το τέλος του ουσιαστικά από την προεδρία του ΠΣΑΚ αφού θα ακουστούν πλέον και οι φωνές των διαφωνούντων -με τις ολιγαρχικής λογικής αποφάσεις του- παικτών.

14 σχόλια:

  1. aytoi pou kseftilistikan einai oi paiktes tou pao kai tou osfp.ta kalomegalomena paidia.xronia eixa na do tetoies glastres.anthropakia pou fovountai oxi mono na psifisoun alla kai tin gnomi tous na poun.apla kounane to kefali sta afentika tous (genikotera oxi mono stous ergodotes exoun kai alla afentika e den exoun?) san ta skilakia pou exoume sta amaksia.vevaia opou vrethoun kai opou stathoun kanoun kati diloseis oti noiazomaste gia to basket,to agapame.gia na gelas diladi
    parte mia protovoulia re paidia.kante kati.ama kleisei vevaia kanena magazi stin paraliaki isos tote na apexete kai apo tis proponiseis (e kourouna?xaxa)
    sto xeri tous itan alla gia akoma mia fora apodeixtikan tragika ligoi.vevaia otan meta apo tis kliroseis me ta kria balakia paizete brosta se 200atoma pou tha sas petane kadronia kai touvla kai otan kata ton iouni tha trote tis fotovolides kai tis krotides mesa stin mapa apla tha gelao me tis antidraseis sas kai kala oti den ta goustarete.kai kathe iouni eiste ekei les kai den iparxoun alla meri na vgalete fragka
    min sas akouso omos re ..kes na mou klaigeste.mono auto

    kourouna parto apofasi.zoume stin ellada.opoios kai na vgei anti tou lazou grammeno sta tetoia tous tha ton exoun apo ton paterouli mexri ton teleutaio papara pou nomizei oti einai to basket.ektos kai an vgaloun fones ta 10-12 kalomegalomena kai poun os edo.apla pramata.pou den prokeitai na ginei pote giati den tous noiazei to athlima.otan doun kamia kamera brosta tote nai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ανωνυμε,

    Δεν περιμενα για να ειμαι ειλικρινης, να ειναι μπροσταρηδες παικτες του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ. Η πικρη πραγματικοτητα ειναι οτι αυτοι που θα μπορουσαν να κινησουν καταστασεις, αρνουνται να βαλουν τα χερια τους στην φωτια, διοτι ειναι εξασφαλισμενοι και απο εκει και περα ισχυει το αθανατο στρατιωτικο ρητο "μια σπιθαμη απο τον πισινο μου και οπου θελει ας σκασει".

    Εγω παντως εκφραζω την εξης θεση: ετσι και ημουν Δαμιανιδης και εκαναν οι παικτες κονξες, θα ελεγα "απεργηστε και τα λεμε". Το "τα λεμε" σημαινει απο προστιμο μεχρι επισκεψεις οργανωμενων, που διακρινονται για την διπλωματικοτητα και την ευγλωττια τους.

    Εφοσον ο καθενας αρχισε να θεωρει οτι με τον τσαμπουκα λυνονται τα θεματα, να δει και την αλλη οψη του νομισματος και να δουν ποσα απιδια πιανει ο σακος.

    Κουρουνα, σου ζητω μια προσωπικη εκτιμηση: με βαση την δικια σου εμπειρια, το δικο σου προαισθημα, τι προβλεπεις να γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος
    Η επιτυχία της απεργίας του 91 βασίστηκε στους πρωτοκλασάτους πάικτες που μπήκαν μπροστά. Μόνο που τότε ήταν εκείνοι που καίγονταν για την καθιέρωση των συμβολαίων ώστε να μείνουν ελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tommygun
    Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι θα συμβεί. Νομίζω ότι βαρόμετρο είναι το...Αλεξάνδρειο. Ανάλογα με το τι θα συμβεί εκεί θα κριθεί και η όλη απεργία. Αν γίνει αγώνας έστω και με μισές ομάδες θα παίξουν παντού, αν όχι θα γίνει απεργία σε έξι από τα επτά γήπεδα. Βλέπω μόνο ένα ματς να γίνεται ανεξάρτητα τι θα έχει συμβεί στα άλλα γήπεδα αλλά είναι ένα από τα τέσσερα Κυριακάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο πάτο πιά μπορεί να πιάσει αυτό το πρωτάθλημα παρωδία? Ας διαλυθεί καλύτερα να ησυχάσουμε! Έτσι και αλλιώς ούτε ενδιαφέρον δεν έχει πιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. rh999
    Ισα ίσα αν έπαιζαν δεν θα είχε ενδιαφέρον. Τώρα όλοι ξαφνικά ασχολούνται με το τι θα γίνει οπότε όλο και κάποιος παραπάνω θα μείνει για να δει τους αγώνες όταν θα ξεκινήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ουσία είναι οτι ο επαγγελματικός αθλητισμός στην ελλάδα έχει πρόβλημα.
    Πρώτον γιατί σαν έλληνες μισούμε τον αθλητισμό.
    Δεύτερον, διότι για να υπάρχει επαγγελματισμός κάπου πρέπει να υπάρχουν εταιρίες και όροι λειτουργίας, πράγματα που δεν υπάρχουν.
    Θα συνιστούσα με ηρεμία και ψυχραιμία να πάνε οι επαγγελματίες όπου υπάρχει επαγγελματισμός, σε άλλες λίγκες σε καινούριες λίγκες, δε με απασχολεί και στα ενδότερα να ξαναχτίσουμε απο την αρχή τα πάντα. Συμμετοχή στο χτίσιμο να έχουν μόνο όσοι δε χρωστάνε δραχμή. Οσοι χρωστάνε, να πληρώσουν και βλέπουμε.

    ΥΓ επειδή είμαι και αφελής, όταν ο Βασιλακόπουλος λέει και ξαναλέει οτι οι παίκτες καθοδηγούνται εννοεί τον Μαινινί ή το Μπάουμαν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα...
    "Καθοδηγούνται" από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού..τον ΣΥΡΙΖΑ..τον Αλαβάνο..τους εξωγήινους..

    Χθες,πάλι είπε πως οι παίχτες παίζουν για το χόμπι τους πάνω από όλα!!! Οκ Κε Βασιλακόπουλε,άρα κι εσείς προεδρεύετε για το χόμπι σας,άρα να μην δικαιούστε ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού δικαιώματος!


    Υ.Γ. ΚΟΥΡΟΥΝΑ,εγώ θα ζήταγα από το περιοδικό που σχολιάζεις, να γίνει μια ΕΡΕΥΝΑ για το πώς λειτουργούν στο εξωτερικό οι λίγκες,είτε α1 είτε α2.Όλα τα άλλα περιττεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αν στους εκεί ΠΣΑΚ, συμμετέχουν και οι ξένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε, ας απεργούν τότε κάθε εβδομάδα να τινάξουν τις τηλεθεάσεις στον αέρα. Και να ονομάσουν το πρωτάθλημα "Big Bullshit" για να έχει και το δικό του κανάλι! Σε HD please...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την παρασκευή έψαχνα τράπεζα για να σηκώσω κάποια απο τα λίγα λεφτά που είχα στο λογαριασμό μου, απο ΑΤΜ μιας και μέσα υπήρχε αδιαχώρητο. Πράγμα που ήταν αδύνατο σε 3 υποκαταστήματα της Εθνικής, οπότε στο τέταρτο αναγκάστηκα σχετικά εκνευρισμένος, ένεκα ανάγκης, να απευθύνω σχόλιο σε υπάλληλο της Τραπεζας, "είναι απαράδεκτη κατάσταση να μην τροφοδοτείται το ΑΤΜ με χρήματα".
    Η απάντησή του ήταν "Απαράδεκτο είναι να γίνονται πληρωμές δημοσίου και ΙΚΑ μαζί την ίδια μέρα". Μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Τι είπε ο μεγάλος, μίλησε ο απλός υπάλληλος, έτσι για την αδυναμία του εργοδότη του να μου δώσει τα δικά μου χρήματα όταν εγώ τα θέλω. Πλήρης ταύτιση του υπάλληλου με το αφεντικό του που θα κρατήσει τα λεφτά μου 3 μέρες και θα κερδίζει τόκους.......
    Βλέπετε προετοιμάστηκα αρκετά και δε θα μου έκανε εντύπωση η κουβέντα Παπαλουκά «Οι Ελληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε γιατί ήταν πολύ σημαντικό ματς. Τα παιχνίδια ή γίνονται ή δε γίνονται. Αν χάναμε μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση!!!» πλήρης ταύτιση με το αφεντικό, μη χάσει βαθμούς μη χάσει την πρώτη θέση......

    Τελικά θα επιμείνω να μου κάνει εντύπωση αυτού του είδους η συμπεριφορά, διότι το χειρότερο πράγμα στον ανθρωπο είναι χάνει την υγεία του, όμως το δεύτερο χειρότερο είναι να χάνει την αξιοπρέπεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την υγεία όμως μπορεί να τη χάνεις χωρίς να το θέλεις, αλλά την αξιοπρέπεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ'αρχάς ένα σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Θοδωρή Παπαλουκά:Εκτιμώ το γεγονός ότι μίλησε ειλικρινά αλλά κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός.Μη μας πετάς την πατσαβούρα μέσα στα μούτρα ρε Θοδωρή...

    Και μία ερώτηση στην οποία μετά από 2 1/2 ώρες περίπου από την λήξη της τρίτης πράξης της ιλαρωτραγωδίας που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ δεν έχω βρει απάντηση:Ποιός βγήκε κερδισμένος από τα σημερινά?Γιατί εγώ μόνο χαμένους βρίσκω...

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος που δεν κατεβηκαν σωβρακα στον αγωνα με τον Ολυμπιακο και η εμφανιση των πιτσιρικαδων ηταν κατι παραπανω απο αξιοπρεπης. Βεβαια αυτοματα σκεφτηκα γιατι επρεπε να μην κατεβουν οι επαγγελματιες για να παιξουν οι πιτσιρικαδες, οι οποιοι ηταν και αξιοπρεπεστατοι, αλλα ως γνωστον αυτα ειναι κολληματα αρειανου, φανατικου οπαδου της Παρτιζαν, οποτε δεν χρηζουν περαιτερω σχολιασμου.

    Παντως εγω ενα πραγμα δεν μπορω να χωνεψω: την μπουρδα "αντιμετωπιζουμε ολα τα παιχνιδια το ιδιο". Το σχολιο παει στον ΠΑΟ, ο οποιος διεσυρε τον ΠΑΟΚ για ποιον λογο? Για να κανει επιδειξη δυναμης? Δεν ξερω ρε παιδια, μπορει εγω να ειμαι αναποδος ανθρωπος, αλλα τι νοημα εχει να σκιζεσαι απεναντι σε μια ομαδα 5 παικτων, που δεν επιτρεπει ουτε πειραματισμους να κανεις?

    Εγω παντως πηρα μια τζουρα ωραιου μπασκετ, χαζευοντας το ματς Σασαρι- Καζερτα. Λιγο χυμα ηταν βεβαια ο αγωνας, αλλα με αυξομειωσεις στο σκορ, πολλα τριποντα, γρηγορο ρυθμο και πολυ ωραια ατμοσφαιρα στις κερκιδες. Ακριβως δηλαδη οτι γινεται καιθε Κυριακη και στην Α1.

    Παντως Παναγια μου δηλαδη, αντι να φερουμε αυτο τον γκοτζιλα (μιλαω για τον γκοτζιλα του στρατου) τον Ντανστον δεν μπορουσαμε να φερουμε εναν παικτη απο την Α2? Ημαρτον δηλαδη, που τον βρηκε ο γκαρσον τετοιο αμπαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή