Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τεύχος 234- Η αποθέωση των αναβολών

Στην Ελλάδα τελικά όταν ασχολείσαι με πράγματα σχετικά με το μπάσκετ η λέξη ''προγραμματισμός'' τείνει να εξελιχθεί σε ανέκδοτο! Κανονικά το τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη έπρεπε να συνοδεύεται από τον ετήσιο οδηγό της Α1. Λόγω της αναστάτωσης που είχε δημιουργηθεί με το Μαρούσι και τη 14η ομάδα της Α1 αποφασίσαμε να πάει μια εβδομάδα πιο πίσω. Και αντ΄αυτού συμπεριλήφθηκε στην ύλη του περιοδικού ένα εξαιρετικό 24σέλιδο ένθετο που επιμέλθηκε ο εξπέρ της Α2 Σπύρος Βασιλείου. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι δεν θα ξεκινούσε ούτε η Α2. Το αφιέρωμα πάντως είναι πολύ ''δυνατό'' και οι φίλοι της Α2 θα βρουν δεκάδες άγνωστα στοιχεία αλλά και την αναλυτική παρουσίαση των ομάδων. Δεν θα βρουν μια μόνο χρήσιμη πληροφορία: Πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια.
Στην υπόλοιπη ύλη του τεύχους υπάρχουν:
- Ανάλυση των αλλαγών στους κανονισμούς αλλά και του τρόπου που αναμένεται να επηρρεάσουν το παιχνίδι.
- Αφιέρωμα στο Γερμανικό πρωτάθλημα που δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.
- Μια εκ βαθέων συνέντευξη της καλύτερης Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας Εβίνας Μάλτση που δεν στέκεται μόνο στην παρουσία της εθνικής; γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Πλούσιο ΝΒΑ λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν αφού εκεί το τζάμπολ θα γίνει κανονικά.
- Ενα σπέσιαλ αφιέρωμα στον ιστορικής σημασίας αγώνα Μπαρτσελόνα- Λέικερς αφού ο Βασίλης Σκουντής ήταν στη Βερκαλώνη και μας τροφοδότησε με ουκ ολίγες φωτογραφίες για ότι έγινε εκεί.
Ολες τις μόνιμες στήλες του περιοδικού με πρώτη και καλύτερη την εξόχως αποκαλυπτική Κουρούνα.
Υ.Γ. Τώρα το πότε θα κυκλοφορήσουν οι οδηγοί της Α1 και της Ευρωλίγκα είναι μια ερώτηση που ατυχώς είμαστε αναρμόδιοι να απαντήσουμε.

21 σχόλια:

  1. meraaaaa...ta onomata twn nikitwn twn diarkeias 8a dimosieutoun sto epomeno teuxos 'h 8a ta anartiseis edw noritera???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anypomonoyme gia thn anakoinosh ton onomatvn gia ta diarkeias...........mhn argeis kourouna......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα η ανακοίνωση των νικήτών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ante re paidia.......vgalte ta onomata gia ta diarkeias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ λίγο υπομονή. Επειδή υπάρχει πιθανότητα απεργίας και αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος μας ζητήθηκε από αναγνώστες σε περιοχές που δεν πήγε το τεύχος έγκαιρα να καθυστερήσουμε μια μέρα την ανακοίνωση. Κλήρωση αύριο στις 11 το πρωί και ανακοίνωση στο...καπάκι από το μπλογκ. Ευχαριστώ για την κατανόηση και δεν είμαι υπεύθυνος για ότι...μπινελίκι ρίξατε μόλις το διαβάσατε όλο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι,αλλά μηνύματα να στέλνουμε έως αύριο τις 10:00,όπως αναλογικά έγινε και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουρουνα αφισα σε αυτο τευχος δεν ειχατε, γιατι???? σας χτυπησε η κριση?
    δημοσθενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηνύματα αποδεκτά μέχρι αύριο στις 11...
    Αφίσα δεν είχαμε καθαρά για τεχνικούς λόγους. Δεν θα επαναληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. nai alla tilefwnisa kata tis 3 sto periodiko k mou eipan pws egine i klirwsi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kourouna diavase sto shmerino Gavro stin proteleytaia selida to arthro tou Mina Tsamopoulou.Tha s aresei nomizw;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τελικά έγινε ή δεν έγινε η κλήρωση; μάλλον, δεν έγινε, αλλά πρέπει να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση για αυτό που λέει ο παραπάνω φίλος, ότι τηλεφώνησε και του είπαν πως έγινε η κλήρωση...
    Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συγχύσεις. Ας διαψευστεί ότι έγινε και ότι η ισχύει η ενημέρωση της κουρούνας, για να είμαστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν μου επιτρέπεις τρεις ενστάσεις ψειρίζοντας τα γραφόμενά σου.
    1.Τα όσα γράφεις για τη διαιτησία (και εσύ και ο κ.διευθυντής)σωστά είναι,αλλά για το ότι η παρασκηνιολαγνεία και η διαιτητολογία έχουν μπει στη φίλαθλη λογική δεν είστε ούτε εσείς ''αθώοι του αίματος''.Σας κατανοώ που αγανακτείτε κάθε καλοκαίρι που καταφτάνουν οι επιστολές και σας ζητάνε να πάρετε θέση για τα παιχνίδια των πλέι-οφ,αλλά αφού το κάνετε κάθε καλοκαίρι για χάρη της Εθνικής λογικά θεωρούν και οι λογής φανατικοί πως αν δεν το κάνετε και για το πρωτάθλημα κάτι κρύβετε.Δε θέλω να σου πουλήσω πνεύμα και ορθολογισμό,σέβομαι την παλιά γενιά δημοσιογράφων που μας έμαθε μπάσκετ και την αγαπάω με τα ελλαττώματά της.Αλλά καλώς ή κακώς δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κοινωνιολογική θεωρία που να διαφοροποιεί την επίδραση μιας λογικής στην αθλητική κουλτούρα ανάλογα με το αν το οπαδικό συναίσθημα αφορά σύλλογο ή την Εθνική.Υπεισέρχεται ο παράγοντας που αναφέραμε στο προηγούμενο ποστ περί συσπείρωσης,αλλά και πάλι δεν αθωωώνει κανέναν.Σου θυμίζω πως μετά τον τελικό του 96,όταν άρχιζε να φωνάζει η Μπαρτσελόνα,πρώτο το Gigantes είχε βγει και είχε γράψει πως αυτα δεν έχουν νόημα,πως ο Μοντέρο είχε κάνει βήματα κλπ.
    2.Στο θέμα Παπανικολάου-Ίβκοβιτς μάλλον η επιφύλαξή σου προέρχεται από κεκτημένο αντι-σερβισμό.Πιο πολλές φορές έχω ακούσει Έλληνες παίκτες να ευχαριστούν Σέρβους προπονητές για την εξέλιξή τους παρά να επικαλούνται το αναπτυξιακό πρόγραμμα.Άλλο το ότι λογικά θέλουν να προοδεύουν οι δικοί τους παίκτες,άλλο το ότι είναι η αγορά που προτιμούν(λογικό αφού είναι η μεγαλύτερη κοιτίδα ταλέντων),άλλο το ότι έχουν φέρει και μερικά παλτά και άλλο να τους χρεώσεις προκατάληψη.Κοίταξε προσεκτικά τη δωδεκάδα των εφήβων του 95 που φώναζαν ''που ναι οι Γιούγκοι'' και δες ποιους είχαν προπονητές όσοι από αυτούς έπαιξαν τελικά ένα μπάσκετ της προκοπής.Ακόμη και ο άλλος Παπανικολάου που είχε πλακωθεί με τον Ντούντα,μαζί του έπαιξε το πιο ουσιαστικό του μπάσκετ.Μέχρι τότε ψάχναμε να δούμε αν είναι δυάρι,τριάρι,τεσσάρι,μπακ ή εξτρέμ.Επειδή είσαι και παλιός,θα έχεις ψυχολογήσει τους Σέρβους.Όταν δουλεύουν σε σύλλογο ισχύει το ''όπου γη και πατρίς''.Αν,λοιπόν,τεθεί κάποια στιγμή αντιθετικά το ζήτημα ''Κέσελι ή Παπανικολάου''(που δεν είναι απαραίτητο πως θα τεθεί έτσι) ο Ντούντα θα διαλέξει αυτόν που θα του κάνει τη δουλειά,είτε είναι Σέρβος είτε είναι Έλληνας είτε είναι Κογκολέζος.
    3.Επειδή έχω ξοδέψει αρκετές φοιτητοώρες στο χώρο και έχω πάντα ρεπορτάζ,επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για τον αν ο Βασιλακόπουλος ακούγεται από παλαιοπασόκους στα αιτήματά του.Πράγματι διάφοροι απίθανοι του ''πατριωτικού ΠΑΣΟΚ'' που διακρίθηκαν ως υβριστές του Σημίτη βρήκαν ευκαιρία να ανακυκλωθούν γύρω από τη σημερινή ηγεσία και δυστυχώς έφτασαν να κάνουν και κουμάντο σε τομείς του κόμματος.Αλλά αφενός αυτό δεν αφορά τις κυβερνητικές επιλογές,αφετέρου ο Βασιλακόπουλος προς τιμήν του δεν ανήκει στην κατηγορία.Μπορεί πολλές ιδέες του να ανήκουν σε μια άλλη εποχή,αλλά του αναγνωρίζω ότι όντως τις πιστεύει και δεν τις αλλάζει με καριερίστικη λογική.Εν ολίγοις,δεν ξέρω τι θα πετύχει ο Βασιλακόπουλος στο θέμα της επιτροπής που αναφέρεις,αλλά επίτρεψέ μου να πιστεύω πως δεν είναι σε θέση να κερδίζει ή να χάνει τίποτε πια λόγω πολιτικών φρονημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oλάκερο περιοδικό και ενημερωνόμαστε από την κορυφαία παρα-αθλητική στήλη που διατηρεί το δικό της ιστολόγιο.Χμμ,τίποτα δεν είναι ρόδινο!!!

    Αλλά χρειαζόταν ειδική ανάρτηση σχετικά με την κλήρωση,να με συμπαθάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η κλήρωση τελικά έγινε ή θα γίνει ;
    μπορούμε να συμμετέχουμε ακόμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kourouna na perimenoume shmera ta apotelesmata gia ta diarkeias h mpa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργος
    1. Ενα περιοδικό που απευθύνεται σε όλο το μπάσκετ είναι υποχρεωμένο να τηρεί όσο καλύτερα μπορεί τις αποστάσεις και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά του φανατισμού. Αν είχαμε αναρτήσει σημαία ευκαιρίας κόκκινου ή πράσινου χρώματος ή ακόμη και κίτρινου ή ασπρόμαυρου θα σου έλεγα ότι έχεις δίκιο και ότι έπρεπε στα πλέι οφ να σχολιάζουμε. Ακόμη και έτσι όμως το περιοδικό πίρνει θέση, δεν κρύβει την αλήθεια και κρατάει χαμηλούς τους τόνους. Για τις επιστολές κανένα πρόβλημα. Εφτασαν ειδικά πέρσι επιστολές που έκαναν κριτική για μεταδόσεις του και πρωτοκλασάτο στέλεχος του περιοδικού και δημοσιεύτηκαν. Οσον αφορά την εθνική ομάδα αν διάβασες τα όσα γράφτηκαν μετά το Ευρωμπ0άσκετ και ένα μικρό μέρος τους ανέβηκαν και σε αυτό το μπλόγκ θα βρεις ελάχιστες αναφορές στη διαιτησία ως δικαιολογία για την αποτυχία της ομάδας.
    2. Θαμου επιτρέψεις να ανοίγω τα χαρτιά μου ένα ένα. Εχουμε ολόκληρη σεζόν μπροστά μας. Και μπορεί να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε με τον Παπανικολάου αλλά με άλλους παίκτες. Γιατί δεν κάνεις υπομονή;
    3. Σε συλλαμβάνω ελαφρά ανενημέρωτο. Σήμερα ο Βασιλακόπουλος έχει επανασυνδέσει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ αφού ήταν γνωστός Παπανδρεϊκός. Ξεχνάς το επίθετο του πρωθυπουργού. Χοντρό πρόβλημα είχε την εποχή του Σημίτη σήμερα οι προσβάσεις του έχουν ανακτηθεί πλήρως. Και στο ΄γράφω με απόλυτη βεβαιότητα και όχι με εικασίες. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής του Γιωργάκη (όχι του Ράμπο Σιγάλα μη γίνει πάλι καμιά διασταλτική ερμηνεία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω απο την αλλη διαβαζωντας το περιοδικο μελαγχολησα.

    1. Μελαγχολησα γιατι διαβασα το αφιερωμα για την γερμανικη Bundesliga στο μπασκετ και ειδα που βρισκονται αυτοι και που εχουμε γυρισει εμεις. Λογω σπουδων στην Γερμανια εχω παει σε Φρανκφουρτη, Βερολινο και Τριερ για να δω αγωνες μπασκετ. Περιττο να πω οτι τα οργανωτικα στανταρ που εχουν θεσει οι αρμοδιοι εκει, ουτε οι μεγαλοι του μπασκετ δεν τα εχουν. Ειδα εκει περα πως το μπασκετ ειναι γιορτη και οχι οπως το ειχα ζησει εδω, ως πολεμο χαρακωματων. Γι' αυτο μελαγχολησα.

    2. Μελαγχολησα γιατι η κουρουνα μου θυμισε οτι οι παικτες πανηγυρισαν την ηττα τους απο την Ακαντεμικ και μου θυμισε μια εικονα που ηθελα να ξεχασω. Ουκ ολιγοι φιλοι μου μου εκαναν καζουρα για εκεινο το παιχνιδι, αλλα κανενας τους δεν ειχε την διαθεση να με στεναχωρησει. Και αυτο με πονεσε περισσοτερο. Γιατι σιγα σιγα βλεπω οτι ο ο μπασκετικος Αρης αν δεν αλλαξει νοοτροπια θα βιωσει τα πραγματικα πετρινα του χρονια. Γιατι ειμαι πιτσιρικας 28 ετων, δεν προλαβα τα μεγαλεια του Αρη με Γκαλη Γιαννακη, αλλα προλαβα να δω τον Αρη να παταει τους τουρκους μεσα στην Μπουρσα, να βλεπω ασημους κοινοτικους και απληρωτους ελληνες να σηκωνουν το κυπελο Ελλαδας, προλαβα μεγαλους ευρωπαικους αγωνες και ειδα ματς οπου οι μεγαλοι της Αθηνας εφτυσαν αιμα να με κερδισουν.
    Και τωρα πανηγυριζω να με κερδιζει καποια Ακανετμικ στην εδρα που γονατισα την μεγαλη Τιμσυστεμ Μπολονια, την Αλμπα Βερολινου με Αλιμπεκοβιτς, την Σαραγοσα, την Μπενετον και ποσες αλλες ομαδες και μολις περσυ εριξα 30αρα στην Μπανταλονα. Γι' αυτο μελαγχολησα.

    3. Μελαγχολησα και για αλλα πολλα, αλλα αυτα ηταν τα βασικοτερα. Ευτυχως δηλαδη που ηταν και ο Βασιλαρος ο Σκουντης με τις φωτο και ετσι λιγο νοερα ταξιδεψα καπου αλλου, ετσι για να ξεχασω λιγο τα καθημερινα μου προβληματα. Ας ειναι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Koυρούνα δε λέω πως θα έπρεπε να σχολιάζετε τα εσωτερικά,το ακριβώς αντίθετο λέω,πως επειδή έχετε παρασχολιάσει στο παρελθόν τα της Εθνικής,έχετε ευθύνη για τη νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί.Όλοι δέχονται πως το μπάσκετ είναι το δικαιότερο άθλημα και ο καλύτερος κερδίζει,εκτός από τις περιπτώσεις που εμπλέκεται η αγαπημένη ομάδα κάποιου.Εσένα η αγαπημένη σου ομάδα είναι η Εθνική,κάποιου άλλου είναι ο χ Παναθηναικός.Για αυτό και εγώ έχω υιοθετήσει από μικρός την άποψη πως η διαιτητολογία είναι αντιαθλητική κουβέντα και αφορά τους ηττοπαθείς και ειδικά στο μπάσκετ κανένας δεν έχει πελάτη κάποιον λόγω διαιτησίας(και ας διαφωνείς για κάποιες περιπτώσεις).

    Για το..πολιτικό σκέλος της συζήτησης δε συνεχίζω,γιατί αφενός δεν είναι εδώ ο χώρος αφετέρου θα εκπλαγείς από τη ρευστότητα των κατστάσεων..

    Tommy ελπίζω να υποστήριζες τους μεγάλους Cologne 99ers,μόνο και μόνο γιατί εν έτει 1999,έδειξαν πως ασχολήθηκαν άνθρωποι στη Γερμανία για να φτιάξουν ομάδα μπάσκετ..

    Το ζήτημα των

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. rodia mou aresei pou diavazeis antikeimenikes efimerides...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Den eipa oti einai adikeimenikh.Exallou oudepote ekrypsa pws eimai gayros.Alla yparxoun themata koinou endiaferodos san kai ayto sto arthro pou anefera pou einai yperanw syllogikwn protimhsewn

    ΑπάντησηΔιαγραφή