Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ιδιο σκηνικό στις εκλογές

Εχει τεράστιο ενδιαφέρον η ανακοίνωση αποχώρησης που κυκλοφόρησε σήμερα το μεσημέρι ο
Παναγιώτης Τζελάλης. Ο γνωστός επιχειρηματίας αθλητικού υλικού είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ στις εκλογές που θα γίνουν στις 14 του μήνα. Θεωρείτο ο μοναδικός πιθανός υποψήφιος απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Οικονομίδη. Το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι αποσύρεται αλλά το ’’ζουμί’’ βρίσκεται στις αιχμές της ανακοίνωσης που μιλάει για ιερατεία του μπάσκετ και ιδιαίτερα στο φινάλε της όπου ο Π. Τζελάλης προτείνει να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος! Δεν πρόκειται ουσιαστικά για δήλωση ηρωικής εξόδου...
Ιδού το πολύ ενδιαφέρον κείμενο:


’’Πριν από περίπου ένα μήνα εκδήλωσα την επιθυμία μου να δηλώσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ. Στόχος αυτής της κίνησης δεν ήταν βέβαια ο μηνιαίος μισθός του προέδρου, αφού εξ΄ αρχής είχα σκοπό να προσφέρω ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες μου στο οικοδόμημα του επαγγελματικού μπάσκετ αλλά το γεγονός ότι διάβαζα και άκουγα την επιθυμία των ΚΑΕ της Α1 για μια νέα κατάσταση με νέους σε ηλικία και άφθαρτους στο χώρο ανθρώπους, ώστε να βγουν από το τέλμα και τη στασιμότητα οι ομάδες. Στο διάστημα που μεσολάβησα ολοκλήρωσα ένα κύκλο επαφών με ιδιοκτήτες- προέδρους των ΚΑΕ, μίλησα με μεγάλες εταιρείες ώστε να εξασφαλίσω την οικονομική στήριξη τους με τη μορφή χορηγιών στην Α1 και θεωρούσα ότι βρισκόμουν σε ένα καλό δρόμο.
Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι για να φτάσει κάποιος στην προεδρία της ΕΟΚ πρέπει να πάρει ’’ευχές’’ και χρίσματα από συγκεκριμένα ’’ιερατεία’’ του ελληνικού μπάσκετ και να δηλώσει ’’στρατόπεδο’’ και ποιόν θα ευνοήσει όταν εκλεγεί.
Αποδείχθηκε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαφεντεύουν τις τύχες της Α1 δεν έχουν ουσιαστική θέληση και όραμα αλλά μάλλον τους βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση. Ως εκ τούτου, με αυτή τη δήλωση διευκρινίζω ότι δεν σκοπεύω να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ και ευχαριστώ τους λίγους που είχαν την αγνή πρόθεση να με στηρίξουν βλέποντας ότι μπορούσα να εγγυηθώ ένα τεχνοκρατικό αύριο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και την επιθυμητή ισονομία.
Εύχομαι καλή τύχη στον Βασίλη Οικονομίδη αφού θεωρώ δεδομένη την επανεκλογή του και μακάρι αυτή η θητεία του να είναι πιο γόνιμη και παραγωγική από όλες τις προηγούμενες αφού κανείς δεν θέλει να δει το πρωτάθλημα της Α1 να φτάνει ακόμη πιο χαμηλά. Αν είχα το δικαίωμα της ψήφου ή της κατάθεσης μιας πρότασης θα υπεραμυνόμουν υπέρ της παρουσίας στον προεδρικό θώκο του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Θεωρώ ότι με τις παρούσες συνθήκες και στη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι ο μοναδικός ικανός και γνώστης του χώρου που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του μπάσκετ που όλοι αγαπάμε και δείχνει με κάθε ευκαιρία έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Α1 και τα διοικητικά θέματα του ΕΣΑΚΕ.
Ευχαριστώ
Παναγιώτης Τζελάλης’’

1 σχόλιο:

  1. μνημείο!!! ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ? παπακαλιάτης, κυρίτσης, κ.α.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή