Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Μπασκετμπολίστας έσπασε την απεργία των δημοσιογράφων!

Συνήθως στο μπλογκ δεν γράφω θέματα που θα τα βρει κάποιος και στη στήλη μου επειδή σέβομαι όσους αγοράζουν κάθε Τετάρτη το περιοδικό. Θα κάνω μια μικρή εξαίρεση επειδή θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό και πέρασε στο ντούκου.
Την περασμένη Πέμπτη που υπήρχε απεργία των δημοσιογράφων ο ΣΚΑΪ επιστράτευσε κάποιους ΄΄άγνωστους’’ για να σχολιάσουν τον αγώνα Χίμκι- Ολυμπιακού. Ο ένας εκ των δύο σχολιαστών είναι εν ενεργεία μπασκετμπολίστας ομάδας Β΄ εθνικής (ο άλλος ήταν....φίλος του που τον πήρε για παρέα στο στούντιο!). Μπασκετμπολίστας βετεράνος μάλιστα που αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες πάνω από δέκα χρόνια. Οταν οι μπασκετμπολίστες κατέβηκαν σε μια εντελώς άκαιρη, καταστροφική και χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος απεργία πριν από λίγο καιρό είχαν στείλει παίκτες να προασπίσουν την απεργία τους. Και καλά έκαναν... Ρωτάω λοιπόν τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ κ.Λάζαρο Παπαδόπουλο που έχει και ’’δημοκρατικές ευαισθησίες’’ αλλά και τους επαγγελματικά αμοιβόμενους παρακαθήμενους του αν θα κινήσουν οποιαδήποτε διαδικασία τιμωρίας ενός απεργοσπάστη! Εκτός αν η λέξη απεργοσπάστης αφορά μόνο τη δική τους απεργία και τα μέλη του ΠΣΑΚ έχουν δικαίωμα να σπάνε απεργίες άλλων κλάδων. Τα υπόλοιπα για το θέμα την Τετάρτη. Απλά το γράφω και εδώ μια και το μπλογκ έχει καθημερινά εκατοντάδες επισκέψεις για να μην ακουστεί όπως άλλες φορές για άλλα θέμα ΄΄έτυχε να μην το διαβάσουμε’’, ΄΄δεν μας είπε κάποιος κάτι’’ κλπ.

20 σχόλια:

  1. Και γιατί δεν γράφετε το όνομα του συγκεκριμένου καλοθοσφαιριστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΜΠΣΟΝ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ; ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. Η ΕΣΗΕΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΚ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν οι μπασκετμπολίστες κατεβήκαν σε απεργία όλα τα ΜΜΕ τους στήριξαν άνευ όρων; Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Με αυτήν την λογική της σύγκρισης(που εσύ την επικαλείσαι, εγώ δεν την ασπάζομαι), οι μπασκετμπολίστες δεν χρωστάνε τίποτα στους δημοσιογράφους. Αν μη τί άλλο, ο Λάζος μάλλον θα κατουρήθηκε από τα γέλια του που σας την έσκασε έτσι μπασκετμπολίστας. Μην τον δεις να κάνει και τον ρεπόρτερ πάγκου την επόμενη φορά, με σχολιαστή τον Σιγάλα. Ο ΣΚΑΙ ξεφτιλίζεται έτσι εδώ και χρόνια, και μαζί του ταλαιπωρείται και το μπάσκετ. Αυτό είναι το σημαντικό. Το ότι είστε από τις πιο 'σκληρές' συντεχνίες στην Ελλάδα το ξέρουμε. Μόνοι σας σχεδόν ανατινάξατε το ασφαλιστικό της προηγούμενης κυβέρνησης επειδή έθιγε το ταμείο σας. Μην κάνετε τους υπερασπιστές αξιών, γιατί χάνετε κάθε αξιοπιστία όταν κατηγορείτε για την ίδια υποκρισία άλλους (βλ. Λάζο). Στην τελική από μικρός είχα το ψώνιο του τηλεσχολιαστή. Από αυτό το βήμα γνωστοποιώ ότι είμαι διαθέσιμος για την επόμενη απεργία δημοσιογράφων! Την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Simfono apolyta me to post ths Kourounas. Den me apasxolei an oi dimosiografoi einai skliri syntexnia, kala kanoun kai yperaspizontai ta kektimena tous. Einai aparadekto kai aisxro kapoios na ginetai apergospastis.
    Ton Pasxali epeidi ktyphse paikth tou piran to kefali kai kala ekanan. Afto den einai deigma syntexniakis logikis? Tin parti mas kai spame tin apergia ton allon? Simfono oti einai poly sovaro to zitima kai aporo giati oi ypoloipoi dimosiografoi den milane kai den grafoun leksi. Nomizo oti mono o Papadoyiannis sto site pou grafei egrapse kati analogo.
    Nikolas V.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου, απεργοσπάστης είναι αυτός που σπάει την απεργία του κλάδου που ανήκει. Απεργοσπάστης θα ήταν ο δημοσιογράφος που θα έκανε περιγραφή την μέρα της απεργίας. Ο Χόμπσον, ο Σιγάλας και ο όποιος άλλος δεν είναι απεργοσπάστες. Μπορεί να είναι τσάτσοι, πράκτορες και δεν ξέρω γω τι, αλλά η λογική του προπηλακισμού όποιου οργάνου μας πατάει τα δικαιώματα, αντί να στιγματιστούν οι εμπνευστές αυτών των πρακτικών είναι τσάμπα μαγκιά. Τί θα κάνουν άραγε οι δημοσιογράφοι εναντίον αυτών που ουσιαστικά τους εξεφτελίζουν, δηλαδή των ιδίων των εργοδοτών τους (κανάλια); Τα τσίσα τους και τίποτα παραπάνω λέω εγώ. Και αν δηλαδή την περιγραφή δεν την κάναν μπασκετμπολίστες αλλά ταξιτζήδες ή σουβλατζήδες, η Κουρούνα θα έγραφε πύρινα άρθρα για την ανεπαρκή συνδικαλιστική αλληλεγγύη αυτών των 'συμπαθών τάξεων'; Η λογική είναι αστεία και αν την τραβήξουμε στα άκρα σχεδόν γελοία. Ο στιγματισμός των μπασκετμπολιστών επειδή οι δημοσιογράφοι έφαγαν ακόμα μια φορά ωραιότατη χλαπάτσα από τους ίδιους τους εργοδότες δεν καταδεικνύει σοσιαλιστική μαχητικότητα. Μάλλον ενέχει στοιχεία αυταρχισμού της ακριβώς αντίθετης πλευράς του πολιτικού φάσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευταίο σχόλιο απαντάει μάλλον στο προηγούμενο αλλά μου δίνει μια ευκαιρία σημειολογικής παρέμβασης. Σε απλά ελληνικά: Αν πάρω αύριο ένα ταξί την ώρα που έχουν απεργία οι ταξιτζήδες δεν είμαι απεργοσπάστης. Είμαι τσάτσος ή πράκτορας. Αν μπω σε ένα εργοστάσιο που δεν δουλεύει κανείς και όντας άσχετος με τη δουλειά πάω και την κάνω σε ημέρα απεργίας δεν είμαι απεργοσπάστης. Είμαι περαστικός που είδα φως και μπήκα. Αν πάω στον ΣΚΑΪ και κρατάω μια κάμερα τη μέρα της απεργίας των τεχνικών δεν είμαι απεργοσπάστης αλλά ερασιτέχνης καμεραμάν;
    Μα τι λέμε τώρα. Το σχόλιο δεν γράφτηκε για να στιγματίσει τους παίκτες για τη συμπεριφορά ενός. Γράφτηκε για να δούμε αν ο κύριος Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει ευαισθησίες μόνο στα θέματα του χώρου του ή γενικότερα σε θέματα που άπτονται όλου του ελληνικού μπάσκετ και να δούμε τις αντιδράσεις του. Η σιωπή σε κάθε περίπτωση από μέρους μου εκλαμβάνεται ως συνενοχή. Ευχαριστώ και σας αφήνω στις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις σας (ανοίξτε πάντως και ένα Μπαμπινιώτη για τον ορισμό της λέξης απεργοσπάστης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πειράζει κουρούνα, άσε με εμένα στις βαθυστόχαστες αναλύσεις. Όταν σε φωνάξει ένα από αυτά τα κανάλια να κάνεις περιγραφή (με την ιδιότητά σου ως ανθρώπου και όχι...ως πτηνού) να πεις όχι γιατί καταρράκωσαν το κύρος του κλάδου σου. Να με φωνάξεις όμως ναμαι εκεί για να βγάλω φωτογραφίες. Σχετικά με τις ευαισθησίες, είμαι σίγουρος ότι ο Λάζος ως σκεπτόμενος άνθρωπος ανησυχεί και για την χούντα στην Βιρμανία. Σα δεν ντρέπεται να μην έχει βγάλει ανακοίνωση και γιαυτή.
    Για να κόψουμε τα αστεία: Δεν μου απαντάς στην πολύ συγκεκριμένη κατηγορία που εξέφρασα: Πώς γίνεται να κατηγορείς τους μπασκετμπολίστες (ή έστω τον Λάζο) για ένα ζήτημα που αφορά τους δημοσιογράφους και την εργοδοσία τους; Επειδή 'άπτεται όλου του ελληνικού μπάσκετ'; Η εργασιακή σχέση του Δάρδαλη και του Μπατή με τον Αλαφούζο αφορά την ΕΣΗΕΑ, τον ΣΚΑΙ και κανέναν άλλο. Αν θεωρεί ο Λάζος ότι πρέπει να στηρίξει τους δημοσιογράφους μετά την 'στήριξη' που του παρείχατε στην απεργία των μπασκετμπολιστών, μαγκιά του. Το να προχωράς όμως σε προγραφές ονομάτων όσων δεν πάνε με τα νερά σου επειδή το επάγγελμά σου σού επιτρέπει να επηρεάζεις την δημόσια σφαίρα, έναν χαρακτηρισμό αντέχει: Φασισμός (στο λέω και απλά γιατί δεν μπορείς τα βαθυστόχαστα). Επιστρέφω στην ανάγνωση των λεξικών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή η ευθύνη αφορά μόνο την εργοδοσία και όχι εκείνους που δεν δείχνουν χαρακτήρα και αντοχές; Συνεπώς στο προαιώνιο αθλητικό ερώτημα ’’αν φταίνε οι πρόεδροι που τα δίνουν ή οι διαιτητές που τα παίρνουν’’ η απάντηση είναι ότι φταίνε μόνο οι πρώτοι.
    Ο εργοδότης θα κάνει 100 προτάσεις ψάχνοντας ένα απεργοσπάστη. Και ένας θα πει ναι. Το δημόσιο κράξιμο θα αποτρέψει τον επόμενο ή τους επόμενους.
    Ο ευτελισμός ενός αγώνα μπάσκετ δεν αφορά τους δημοσιογράφους μόνο. Σε τελική ανάλυση κανείς δημοσιογράφος δεν προβάλλει ή προσπαθεί τέλος πάντων να προβάλλει ηγετικό προφίλ χρησιμοποιώντας το μέσο που δουλεύει. Τον ΠΣΑΚ άλλοι τον χρησιμοποιούν ως ’’όχημα’’ των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Αλλωστε έχει ιστορία ο σύνδεσμος, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
    Δεν προγράφω κανένα, περιμένω να δω αντιδράσεις. Το έγραψα και το ξαναγράφω ότι αυτός είναι ο στόχος. Και δεν στράφηκα εναντίον των παικτών. Αν δεν κάνει καλά τη δουλειά της η ΕΣΗΕΑ φταίει εκείνη πρωτίστως αλλά σε δεύτερο βαθμό φταίνε και εκείνοι που εκλέγουν τη διοίκηση της. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει για όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, ακόμη και των παικτών.
    Προφανώς όμως οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν και...ανταποδοτικό τέλος. Δεν με υποστήριξες, δεν σε υποστηρίζω. Προφανώς στη ζωή σου έχεις εντρυφήσει στο δούναι λαβείν οπότε λογικό είναι να σκέφτεσαι έτσι δεν σε παρεξηγώ.
    Επίσης ο φασισμός μου είναι τέτοιου βαθμού που επιτρέπω ανώνυμα σχόλια και απαντάω, δεν λογοκρίνω κανένα απ΄αυτά είτε μου αρέσουν είτε όχι (εκτός αν εκτραπεί αλλά αυτό είναι δεδομένο εξ αρχής). Για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε. Κι εγώ πάω να (ξανα)διαβάσω τον Αγώνα του Χίτλερ και το Προλεταριακό μανιφέστο. Μήπως και εντρυφήσω στις ποικίλες μορφές ολιγαρχίας και γίνω λίγο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 'φασισμός' πήγαινε στην τακτική να χρησιμοποιείς με καταχρηστικό τρόπο την δουλειά σου για να αποδίδεις ανυπόστατους χαρακτηρισμούς ('απεργοσπάστης') και να προωθείς συντεχνιακά σου αιτήματα, και μέσω αυτών να επιτίθεσαι σε ανθρώπους για παραλείψεις που δεν τους αφορούν. Ο χαρακτηρισμός δεν αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας του μπλογκ, είναι σαφές και μην προσπαθείς να κερδίσεις εντυπώσεις.
    Για το ζουμί της υπόθεσης, είναι σαφές ότι η επιχειρηματολογία σου μπάζει: Από εκεί που ουσιαστικά υποστήριζες ότι το 'απεργοσπάστης' αφορά θεσμικά και τον ΠΣΑΚ και ότι θα έπρεπε να υπάρχει τιμωρία, μου το γύρισες στα περί εργασιακής αλληλεγγύης, πανανθρώπινων αξιών κλπ. Πού ήταν η συναδελφική αλληλεγγύη των δημοσιογράφων όταν απεργούσαν οι μπασκετμπολίστες; 'Μα η απεργία έκανε κακό στο μπάσκετ' θα μου πεις. Ε, και ο Λάζος νομίζει ότι ένας αγώνας χωρίς περιγραφή επίσης κάνει κακό στο μπάσκετ. Δικαίωμά του.
    Όσο για το δούναι ΚΑΙ λαβείν (ξέχασες το και): Η κοινωνία οργανώνεται πάνω σε κανόνες. Πού θα βρισκόμασταν αν κάποια συντεχνία με υπερβολική δύναμη, όπως για παράδειγμα εκείνη που ελέγχει την ροή της πληροφόρησης στην κοινωνία, μπορεί να επικαλείται την εργασιακή αλληλεγγύη αυθαίρετα προς ικανοποίηση των αιτημάτων της; Είναι αυτό φασισμός, ναι ή όχι; Δεν περιμένω απάντηση γιατί αυτά είναι βαθυστόχαστα για σένα, και μην προσπαθήσεις γιατί θα κουράσουμε και τον κόσμο. Σχετικά με την 'ανωνυμία', τρομερό σχόλιο από έναν ανώνυμο μπλόγκερ. Καληνύχτα.

    ΥΓ: Το σωστό είναι Κομμουνιστικό μανιφέστο, όχι προλεταριακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά ο Παπαδόπουλος έχει άξιους συνηγόρους. Βλέπω ότι πλέον μιλάς και για λογαριασμό του! Χαρά μου να γίνεται ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά τις θέσεις του. Επιμένω και δεν αλλάζει ότι ο ΠΣΑΚ οφείλει να τοποθετηθεί για τη στάση μέλους του. Η σιωπή είναι συνενοχή σε σπάσιμο απεργίας. Τελεία και παύλα. Ας βγει και ας πει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα, θέση είναι και αυτό.
    Σχετικά με την ανωνυμία με ή χωρίς εισαγωγικά. Εδώ και πέντε χρόνια έχει δημιουργηθεί μια περσόνα στο περιοδικό με οντότητα και υπογραφή. Σε απασχολεί το ονοματεπώνυμο; Αν αντί για Κουρούνα υπέγραφα Κώστας Παπαδόπουλος (για το κοινότοπο της υπόθεσης διάλεξα το επίθετο, όχι για κανένα άλλο λόγο) θα άλλαζε κάτι;
    Αν πάντως μιλάς όχι υποθετικά αλλά για λογαριασμό του ΠΣΑΚ και του Λάζαρου δεν είναι κακό να το δηλώσεις. Και η ανωνυμία από μέρους μου παραμένει σεβαστή. Χαιρετίσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το δυστυχές με την περίπτωσή σου είναι ότι από όλο αυτό κατάλαβες ότι το θέμα είναι ο Παπαδόπουλος και όχι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. an to ka8e kanali, kai en prokeimenw to sygekrimeno, leei entelws ka8ara "sta a______a mas h apergia sas, na poso sas ypologizoume", den ftaiei o opoios paikths h mh pou metadidei ton agwna.. giati opws kai na to kanoume, kai na mhn htan autos, 8a htan kapoios allos... den einai akrives pws o papadopoulos den exei ka8olou eu8ynes,exei, alla polu liges.. pws 8a mporouse na einai ypeu8ynos gia tis kinhseis tou ka8e melous tou psak? ektos an to gegonos synebh meta apo synennohsh (proswpika den to pisteuw). genika pisteuw pws o papadopoulos 8a elege kati epi tou 8ematos,estw kai astoxo ws synh8ws. afou den eipe, shmainei oti tassetai me thn apopsh orismenwn,kai dikh mou. h apergia sas den espase apo mpasketmpolista. espase, h mallon parakamp8hke me ton pleon akompso tropo, akoma kai gia ta auta twn dystyxwn pou akougan thn metadosh,meta3y autwn kai o grafwn, apo tous idious tous ergodotes sas. ta loipa politika gia syntexnies,kai oi kouventes gia a3ies zwhs,kales einai, alla peftoun ligo makria apo to mpasket,den symfwneite?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kai an pame kai sto allo akro, to opoio vevaia den ypermaxomai, giati na mpei sthn diadikasia o ka8e tyxontas(paikths) na dei3ei h8os kai na epistrateusei thn syneidhsh tou wste na mhn spasei thn apergia twn dhmosiografwn?idiaitera apo thn stigmh pou oi teleutaioi (swsta omws) kauthriasan thn dikh tous apergia? ektos fusika an kapoios pisteuei pws h....metadosh tou agwna apo tous 2...kati telospantwn(giati dhmosiografoi den htan) egine aneu amoibhs.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλά είναι τα θέματα, να μη φλυαρήσω, μόνο 3 σύντομα σχόλια

    1. συνηθίζεται σε παρασκηνιακές στήλες να μη δίνονται ονόματα για κάποιες περιπτώσεις, όπως τώρα του απεργοσπάστη. Έχω τη γνώμη ότι αν αναφέρεται κάποιος σε ένα περιστατικό, θα πρέπει να λέει ονόματα, εκτός αν η δημοσιογραφία είναι κουβεντούλα μεταξύ γνωστών και φίλων "και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε". Επιπλέον, χωρίς ονόματα μένει να πλανάται η υποψία, ενδεχομένως και για αθώους (δεν αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά αφορμή ήταν αυτή). Και αν το θέμα είναι ευαίσθητο, τότε δεν πρέπει καν να αναφέρεται, είναι χειρότερη η αναφορά χωρίς όνομα και στοιχεία, που αφήνει αυτή την υποψία να πλανάται

    2. Καλά, θα τρελαθούμε; Απεργοσπάστες είναι οι εργοδότες τελικά; Πρέπει να είναι του ίδιου κλάδου όσοι "σπάνε" την απεργία για να τους ονομάσουμε απεργοσπάστες; Δηλαδή σε απεργίες σε εργοστάσια ο κόσμος που μαζεύει ο εργοδότης κάποτε για να σπάσει την απεργία και δεν προέρχεται από τη συντεχνία ή ενδεχομένως είναι εντελώς ανειδίκευτος, δε σπάει την απεργία; Δεν είναι δηλαδή απεργοσπάστης;

    3. Δεν είναι υποχρέωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου να ασχοληθεί με τη Βιρμανία (αν θέλει, ας το κάνει βέβαια, ως άτομο, όχι από τη θεσμική του θέση). Είναι υποχρέωση του να πάρει θέση για κάθε συμπεριφορά μέλους του σώματος που ηγείται, εφόσον αυτή η συμπεριφορά έχει σχέση με το χώρο του μπάσκετ. Αν η συμπεριφορά μέλους δεν αφορά με οποιονδήποτε τρόπο το μπάσκετ, δεν είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να πάρει θέση. Μου φαίνεται ξεκάθαρο - επίσης μου φαίνεται ξεκάθαρο πως το σπάσιμο της απεργίας των μπασκετο-γράφων και σχολιαστών μπάσκετ έχει σχέση με το μπάσκετ (στην Ελλάδα, όχι στη Βιρμανία)

    ΥΓ Βάζετε κανένα όνομα ή παρατσούκλι για να μπορεί να γίνεται διάλογος

    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1/ Δικαιούνται εγγραφή στον ΠΣΑΚ παίχτες από β΄εθνική; (Ωραίο πρωτάθλημα,προώθησέ το λίγο ρε συ ¨κουρούνα¨)

    2/ Ποιος κάλεσε τον συγκεκριμένο στον ΣΚΑΪ;Κάποιος από το αθλητικό τμήμα;Κάποιος μπασκετικός;Ποιος...;;;

    3/ Το συγκρότημα {sic!}Αλαφούζου είναι γνωστοί τοις πάσοι για την κοσμοαντίληψη που προωθεί,ε ας τα λουστούν όσοι το θεωρούν κανάλι περιοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ma sthn prokeimenh periptwsh poios einai an oxi oi ergodotes??? yphrxe periptwsh na psaxnoun me tis wres file marie kai na mhn vroun oute enan, melos tou psak h mh, pou 8a ginotan to organo tou spasimatos ths apergias? den nomizw... opws eipe kai h kourouna, apo tous 100 enas 8a pei nai.. an dhladh oi ypeu8ynoi tou kanaliou den proebainan se kapoia kinhsh,8a empaine kapoio melos tou psak me thn bia na metadwsei ton agwna? gia ton papadopoulo 8a epimeinw oti den ypoxreoutai na topo8eth8ei dhmosia an den gnwrize to gegonos. ti ton afora dhladh pou o skai apofasise na paramerisei thn apergia kai na valei 2 agnwstous na metadwsoun to mats?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ; ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΡΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΡΑΜΠΟ ΣΙΓΑΛΑ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΣ; ΚΡΑΞΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΑΣΜΟΥΣ.
    ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ panos919

    Αν ο εργοδότης πήγαινε ο ίδιος να μεταδώσει το παιχνίδι, θα ήταν απεργοσπάστης. Δε λέω ότι δεν έχει ευθύνη και ο εργοδότης, αλλά απεργοσπάστης είναι αυτός που κάνει την εργασία, την οποία θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες ο απεργός. Ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει ευθύνη γιατί έψαξε για απεργοσπάστες και ναι, πιθανόν στους 100 να έλεγε και ο ένας ναι, αυτό δεν αναιρεί ότι αυτός ο ένας έσπασε μια απεργία (εκτός αν το έκανε υπό την απειλή του εργοδότη και κινδύνευε η ζωή του, αν δεν έκανε τη μετάδοση)

    Δεν ξέρω αν υποχρεούται νομικά ο πρόεδρος των καλαθοσφαιριστών να τοποθετηθεί δημόσια, αλλά αν οι 2 άγνωστοι ή ο 1 εξ αυτών είναι μέλη του σωματείου, που προεδρεύει, εφόσον ο Παπαδόπουλος το έμαθε (δεν είπα να το ήξερε εκ των προτέρων, αλλά νομίζω ότι όλο και κάτι θα πήρε το αυτί του, εκτός αν ζει σε άλλη χώρα), και εφόσον ήταν σε θέμα που αφορά το ελληνικό μπάσκετ, πιστεύω θα ήταν καλό να πει κάτι τις.

    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την απορία που εκφράστηκε λίγο πιο πάνω: Μπασκετμπολίστες ομάδων Β΄ εθνικής δεν υποχρεούνται να είναι μέλη του ΠΣΑΚ (το Α σημαίνει αμοιβή δηλαδή επαγγελματισμό, δηλαδή παίκτες Α1 και Α2) αλλά ο συγκεκριμένος έχει παίξει σε αρκετές ομάδες Α1 και Α2 στο παρελθόν άρα είναι μέλος του ΠΣΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. autos o enas loipon symfwnoume oti ekane oti ekane oxi me dikh tou prwtoboulia. to pio pi8ano einai na eisepra3e kapoio poso, kai exwn thn logikh,'edw den noiazetai o ergodoths,8a noiastw egw gia thn apergia?' na ekane thn metadosh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή