Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τεύχος All Star Basket (205)

Εκτός από την δωρεάν προσφορά του άλμπουμ της Panini κυκλοφορεί και περιοδικό αύριο Τετάρτη. Και ελπίζουμε σε αντίθεση με τις Κυριακάτικες εφημερίδες που όλοι κρατάνε τις προσφορές και δεν διαβάζουν το έντυπο ότι όλοι θα διαβάσουν τα όχι και λίγα θέματα που υπάρχουν. ’Εχουμε και λέμε (εκτός από τα μόνιμα) θα βρείτε:
- Τα πάντα για το ντέρμπι  Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Σχόλια, κριτική του αγώνα, τεχνική ανάλυση και ένα συμπληρωματικό θέμα από τον Νίκο Μπουρλάκη που αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια για τις επίμαχες θέσεις της Α1 (τετράδα, οκτάδα, υποβιβασμός) για τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.
- Μεγάλο αφιέρωμα στην ομάδα έκπληξη της φετινής Α1 τον Κολοσσό Ρόδου με μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι μακέτες και τα σχέδια για το νέο γήπεδο μπάσκετ που ετοιμάζεται στο νησί!
- Μπορεί στον τελευταίο αγώνα να τα έκανε....μούσκεμα αλλά ο Κρις Μονρό του ΠΑΟΚ παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Παναγιώτη Χορόζογλου. Μην ξεχνάτε ότι είναι από τους καλύτερους ξένους του πρωταθλήματος.
- Εκρηκτική σεζόν κάνουν οι Μέμφις Γκρίζλις και στις σελίδες του ΝΒΑ θα βρείτε τα πάντα για τον ηγέτη τους και ένα από τους πλέον ’’αδικημένους’’ σταρ της χρονιάς: Τον Ρούντι Γκέι.
Δεν τελειώσαμε και δεν τελειώνουμε ποτέ αν δεν βγει η Κουρούνα να τραγουδήσει. Το δισέλιδο μου σπάει τα ταμεία (αν δεν παινέψω το ράμφος μου θα με ....δαγκώσει) αφού μεταξύ των πολλών άλλων αποκαλυπττικών γράφω πόσο κόστισε το γλέντι του Ολυμπιακού στον Βέρτη για την κατάκτηση του Κυπέλλου και ποιός προπονητής ομάδας Α1 έκανε απεργία γιατί ήταν απλήρωτος από την αρχή της χρονιάς!

27 σχόλια:

  1. emena pantos to diko mou tefxos eixe 6 "xartakia" mesa kai ena fakelo me alla 5, dld synolo 11...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!
    γυρίσαμε χρόνια πίσω νε τις συλλογές PANNINI, UPPERDECK & FLEER!ΌΜως που θα βρούμε τα υπόλοιπα χαρτάκια για τη συμπλήρωση της συλλογής, ξέρετε που πουλούνται;γιατί εγώ όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρεί!
    Γιωργος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. para polu kalo to album. eidika sta statistika kai ta stoixeia twn paiktwn. teleio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kourouna
    1. o paikths pou...apetuxe sto drug test htan ellhnas...?

    2.help me ton pio akrivoplhrwmeno ellhna ths 3etias pou grafete oti allazei omada.. toulaxiston pes mas ta sumbolaia twn 5 pio akrivoplhrwmenwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακουσα τα καλύτερα για το άλμπουμ στο περιοδικό αφού έπαιρναν τηλέφωνο και διάφοροι αναγνώστες για πληροφορίες. Από όσο ξέρω τα χαρτάκια πουλιούνται σε συσκευασίες των έξι στα περίπτερα αλλά για να είμαι σίγουρος υπόσχομαι αύριο να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και να βάλω εδώ κάποιες έξτρα πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παίκτης δυστυχώς είναι ελληνας δεν μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω. Η ιστορία είναι λίγο παλαιότερη από ότι έμαθα αλλά ούτε τις συνήθειες του έκοψε μέχρι σήμερα και συνεχίζει να είναι εν ενεργεία.
    Για το δεύτερο που με ρωτάς έγραψα κάτι τέτοιο και δεν το θυμάμαι; Μάλλον σε άλλη σελίδα του περιοδικού πρέπει να το διάβασες εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς...
    Πάντως και χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό νομίζω ότι τα πέντε μεγαλύτερα συμβόλαια ελλήνων παικτών τα έχουν (όχι με αυτή τη σειρά αναγκαστικά): Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπουρούσης, Βασιλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. euxaristw, nai nomizw oti se allh selida to diabasa alla pisteuw oti katalaba se poion anaferotan to kommati. bres k esu sto periodiko (thn selida dhladh)kai ti akrivws grafthke giati pisteuw exei endiaferon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)Ειναι ο Σπανουλης.

    2)Καμια ριμαδα σελιδα για τον ΑΡΗ θα γραψετε????Επαιρνα το περιοδικο καθε βδομαδα,αλλα μετα απο ενα σημειο κουραστηκα.Βαρεθηκε να βλεπω ολη την ωρα για Παναθηναικο-Ολυμπιακο και μετα Μαρουσι και Πανελληνιο.Ελεος δηλαδη.Μπορει να με αρεσει το μπασκετ και να μην εχω προβλημα να διαβαζω μπασκετικες αποψεις απο αλλες ομαδες αλλα δεν παει αλλο.Εχει και τα ορια τους.Ποσο ποια να δινω τα λεφτα για να διαβαζω για τις αλλες ομαδες σε ενα περιοδικο που εχει γραμμενο τον Αρη,την ομαδα μου.

    Και στην τελικη δεν πειθομαι με ενα-δυο αφιερωματα.Θελω οπως κανετε και με τους δυο της Αθηνας.Σε καθε μεγαλη νικη κτλ να κανετε και απο ενα δισελιδο για το τι αλλαξε,τι εγινε στα αποδυτιρια,το μυστικο της επυτιχιας κτλ

    Οπως τοσες φορες εχετε χιλιοειπωσει για τις ομαδες που εχουν καταστρεψει το ελληνικο μπασκετ(παο-οσφπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρετε ότι είμαι ο μοναδικός Clipper fan στην Αττική και είχε 2 αυτοκολλητα παικτών της ομάδος το περιοδικό στο ψιλικατζιδικο που το παίρνω ε ;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EAN ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΛΥΝΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΗ Μ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ 80'S ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15-16 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΦΠ ΠΑΟ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 00's ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ALLSTAR ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ..ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η δευτερη ερωτηση του panos919 αναφερεται στο κιτρινο πλαισιο του back door... δεν το σκαλιζεις λιγο περισσότερο καλη μας κουρουνα να μας ενημερωσεις με λεπτομερειες...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. siga re file pou den tha ipirxe elliniko basket.siga.katarxas tora iparxei?asxoleitai kaneis se autin tin xora me to athlima?posoi?1/200?an isxie auto pou les tha pigainan osfp-pao stin eparxia kai tha gemizan ta gipeda na doun tous paiktarades.kai auto pou leei o filos exei dikio.

    eidika se auto to athlima kai eidika me tetoia batzet eidisi einai otan DEN kerdizei o osfp i o pao.eleos.poio mistiko tis epitixias kai trixes katsares?

    apla kai sto basket kanoume kati pou san ellines eimaste poloi kaloi

    ntisame tin ftinia mas xlidi

    se kamia 10 xronia an sinexisei i fasi pio polloi tha asxolountai me to volley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή τη δεκαετία του '80, δεν ήταν είδηση όταν έχανε ο Άρης; Μήπως θυμάσαι πόσους αγώνες είχε αήττητος ο "αυτοκράτορας"; Άσε μας ρε μεγάλε που θα μας μιλήσεις εσύ, που έφτιαχνες ομάδα και την πλήρωνα εγώ και ο Ελληνικός λαός λόγω των χρεών σου!!!!! Τουλάχιστον ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ πληρώνουν και δεν τα γράφουν στο χιόνι όπως τα λαμόγια οι πρόεδροι ΠΑΟΚ και Άρη!!!!
    Βάλε κι ένα ονοματάκι να σε ξέρουμε την άλλη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ..ΟΚ ΦΙΛΕ,ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ..ΤΟ ΒΛΕΠΩ,ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ Ο-Λ-Α ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΑΟ ΣΕ ΟΛΑ(ΜΑ ΟΛΑ-ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ)ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..ΛΟΙΠΟΝ,ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΛΑΤ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ..ΑΙΝΤΕ ΦΙΛΕ,ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ,ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα έμπαινα στη συζήτηση αλλά έγινε αναφορά στο περιοδικό οπότε έχω κάποιο λόγο ως συντελεστής της έκδοσης...
    Το περιοδικό είναι περιοδικό για ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι για ένα μέρος του. Πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα και όχι σε Αθήνα και Πειραιά. Και δεν κυκλοφορούμε με οπαδική σημαία. Δεν έχω πρόβλημα να το γράψω και δημόσια. Δύο φορές στη φετινή σεζόν που το περιοδικό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον Αρη έκανε τις μικρότερες πωλήσεις της χρονιάς! Το τεύχος της περασμένης εβδομάδας με εξώφυλλο την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό έκανε ρεκόρ της τελευταίας διετίας σε πωλήσεις. Παρόλα αυτά το αμέσως επόμενο τεύχος (205) που βρίσκεται τώρα στα περίπτερα έχει εξώφυλλο τον Διαμαντίδη και θέμα ακριβώς δίπλα για το νέο γήπεδο του Κολοσσού. Αυτά έτσι απλά ενημερωτικά για να μη δημιουργούνται από σχόλια ενός ή δύο προσώπων εντυπώσεις.
    Ο Αρης κάνει τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων χρόνων. Το περιοδικό κυκλοφορεί ΤΩΡΑ, γράφεται ΤΩΡΑ και αναφέρεται κυρίως στο παρόν. Οταν αναφερόμαστε στα χρόνια της δεκαετίας του '80 δεν νομίζω ότι αδικεί κάποιος την ιστορική προσφορά του Αρη.
    Να το θέσω ακόμη πιο απλά: Αν ο Αρης κατορθώσει φέτος να κάνει κάτι ουσιαστικό στην Ευρώπη πιστεύει κάποιος ότι το περιοδικό θα βγει με εξώφυλλο άλλη ομάδα; Ενα περιοδικό κρίνει και κρίνεται με βάση όσα συμβαίνουν και όχι με βάση όσα φανταζόμαστε ότι συμβαίνουν. Απευθυνόμαστε σε φιλάθλους και όχι ΟΠΑΔΟΥΣ. Φιλάθλους πρώτα του μπάσκετ και όχι ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Οποιος διαβάζει τις σελίδες της αλληλογραφίας βλέπει ότι όλοι ζητάνε από κάτι. Αλλος περισσότερο ΝΒΑ, άλλος περισσότερες μικρές κατηγορίες, άλλος περισσότερο γυναικείο και πάει λέγοντας. Για να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις έπρεπε να κυκλοφορούμε με 172 και όχι με 72 σελίδες.
    Πέρα από τη δεδομένη αγάπη των συντελεστών του περιοδικού για το μπάσκετ να μην ξεχνάμε ότι το All Star έχοντας μπει ήδη στον 5ο χρόνο της κυκλοφορίας του ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Και η βασική μας υποχρέωση είναι να έχει πωλήσεις και να συντηρείται σε εποχές πολύ δύσκολες για τον τύπο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πλέουμε με σημαίες ευκαιρίας ή ότι έχουμε στεγανά αφού θα το επαναλάβω ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    Το έχω γράψει κατ' επανάληψη στο editorial του περιοδικού και το γράφω για άλλη μια φορά: Ολη η συντακτική ομάδα του περιοδικού είναι περήφανη για ένα λόγο. Ξέρουμε ότι οι αναγνώστες του περιοδικού διαβάζουν όσα γράφουμε, είναι δυναμικό κοινό που μας κρίνει ή παρεμβαίνει (μερικές φορές πιεστικά) και για να το πω αγοραία: Γουστάρουμε που δεν μας αγοράζουν για να διαβάσουν 2-3 σελίδες για την ομάδα τους αλλά για όλο το μπάσκετ.
    Συγνώμη για το μακροσκελές της παρέμβασης
    Δ. Καρύδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. anwnyme
    akrivws, sto plaisio tou back door anaferomoun. pieste oloi apo ligo mhpws ma8ei kai mas apokalypsei gia poion xtypaei h kampana ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. se genikes grammes diafwnw me thn opadikothta thn opoia prosaptetai sto periodiko,autoi pou to kathgoroun paragnwrizontas to gegonos oti xwris to all star mpasket den 8a yphrxe mpasketikos typos,as stamathsoun na to diabazoun,isws ta 2selida (kai polu lew) twn opoiou xrwmatos a8lhtikwn efhmeridwn tous einai pio aresta. apla gia tous filous pou tous enoxlei h ektenhs anafora se olumpiako-pao, pisteuw pws an to periodiko kykloforouse thn dekaetia tou '80, 8a synebaine akribws to idio, apla me paok arh,dioti apla einai paratairo apo dhmosiografikhs apopshs na ginetai idia anafora(se ektash) p.x ston pana8hnaiko pou paei gia triple crown kai ston paok pou paleuei na mpei sta play off ths A1. (ws paradeigma ola auta) oso gia ton filo pou milaei gia f8hnia kai gia volley, exw na pw pws ta budgets tou pao kai tou olympiakou einai monadika gia thn ellada mono,sthn eurwph yparxei antagwnismos alla kai pali mia xara ta pane ekei oi 2 omades, kai anyway, no big deal,afou se xalane ola auta apla mhn asxoleisai me to mpasket..aplo den einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. re file oute emeis oi areianoi asxoloumaste pleon oute kan eseis pou exete tis omadares.ntaksei gemizete ta gipeda sta metaksi sas giati ksafnika ekeini tin mera thimountai to basket.ok.ta idia kai oi dikoi mas me ton paok

    oso gia ta fragka anathema me an i xalivourgiki i ta alla ta pokemon pou poulane ta pio akriva farmaka gia ton karkino stin europi (kopr..skila) plironoun sto kratos afta pou prepei.min xeso.oloi kseroume se ti bourdelo zoume kai poioi tha plirosoun pali

    to athlima exei katantisei mia klika mia parea mia masonia peite opos thelete.kai erxontai kai xeirotera.eseis vgeite kai peite oti to athlima gnorizei anaptiksi.an thelane aggelopouloi k giannakopouloi tha borousan na kanoun kati.alla den theloun giati den noiazontai gia to elliniko basket

    kai kala kanoun.kai ego kai opoiosdipote na itan stin thesi tous to idio tha kane.alla auta gia elliniko basket pou menei psila kai alles pipes einai gia paidakia dimotikou

    k.Karida etsi pos paei to athlima se 10 xronia to poli pisteuete oti tha eksakolouthisete na kikloforeite?eilikrina tora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. file sovarologeis?tha mou peis esi me ti tha asxolitho?ego vlepo paidakia na paizoun kai stamatao na xazepso

    vevaia exei plaka pou meta apo tosa europaika pou ferane autes oi omades toses epitixies toso ma toso psila pou kratane to elliniko basket kai se sindiasmo me tis apeires sfaliares se balla ton ellinikon omadon diskoleuomai na vro paidakia na paizoun basket.poli omos diskoleuomai

    toulaxiston to elliniko basket einai psila.ipsofovia me exei piasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. file m proswpika paizw mpasket sta ghpeda tou dromou KA8E mera, kai epishs xairomai epeidh teleutaia vlepw olo kai pio polla paidakia na pianoun thn portokali mpala.. kai mikrwn hlikiwn... to ellhniko mpasket den (pisteuw kai oute) eipa pws menei pshla, aplws exoume 2 apo tis kaluteres omades sthn eurwph,an kai gnwrizw pws einai alh8h auta pou leei o filos gia to oikonomiko kai symfwnw apolutws gia ton orismo 'parea'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατ' αρχήν για ανώνυμο που άρχισε συζήτηση, κι εγώ πιστεύω πως θα μπορούσε να υπάρχει παραπάνω χώρος και για άλλες ομάδες (όχι απλά της Θεσσαλονίκης) και το λέω παρόλο που η ομάδα που συμπαθώ από μικρό παιδί είναι ο Ολυμπιακός. Είχα κάνει μάλιστα και σχετικό παράπονο πρόσφατα στη "φυλή του μπάσκετ". Κι όταν λέω παραπάνω χώρο, δεν εννοώ δισέλιδα στο στυλ "οπαδικού τύπου" για να έχουν όλοι από κάτι, αλλά δημοσιογραφία και ρεπορτάζ, όπως υπάρχει συνήθως στο περιοδικό.

    Από την άλλη, καταλαβαίνω και αυτά που γράφει ο Καρύδας. Το λυπηρό, που κατά τη γνώμη μου προκύπτει πρώτα από όλα από μια ευρύτερη του αθλητισμού νοοτροπία έλλειψης κριτικής σκέψης και απλά αντανακλάται και στο μπάσκετ, είναι ακριβώς ότι τα "οπαδικά" φύλλα, ακόμα και αν γράφουνε πράγματα που οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ντρέπονταν να θεωρούνται συνάδελφοί τους οι "οπαδογράφοι", πουλάνε τόσο πολύ. Ασφαλώς κάνουνε και κάποιες επιλογές οι εκδότες/συντάκτες του περιοδικού για να κρατηθεί στη ζωή, ελπίζω να κρατήσουν πάντως ισορροπίες και αντιστάσεις κατά το δυνατό απέναντι στο διπολισμό, για τον οποίο βέβαια άλλοι θα έπρεπε να προβληματιστούν πρώτα από όλα και έχουν παραπάνω ευθύνες - αλλά αυτή είναι άλλη μεγάλη συζήτηση.

    Αν και δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας εδώ και λίγα χρόνια, νομίζω πως έχω αρκετή επαφή για να κρίνω ότι δεν έχει απαξιωθεί τόσο πολύ το μπάσκετ από τον κόσμο όσο γκρινιάζουν κάποιοι σχολιογράφοι, υπάρχει αρκετός κόσμος ακόμα που ενδιαφέρεται και δεν είναι κριτήριο μόνο τα άδεια γήπεδα. Για αυτά υπάρχουν πολλά αίτια, οικονομικά (δεν είναι για όλους εύκολο τόσο συχνά το εισιτήριο και υπάρχουν και περισσότερες εναλλακτικές επιλογές από την εποχή που το μπάσκετ διευρύνθηκε σε τόσο μεγάλη κλίμακα στην Ελλάδα), η έλλειψη ασφάλειας (για όσους δεν πάνε γήπεδο απλά για να πολεμήσουν), η τηλεόραση, η έλλειψη σε πολλές ομάδες σοβαρής προώθησης (συγκρίνοντας εδώ ας πούμε την προώθηση της Άλμπα παντού στην πόλη, κάτι που έχει αποτελέσματα σε μια χώρα που το μπάσκετ δεν είναι ακριβώς η πρώτη επιλογή για πολλούς), η ύπαρξη κωμικοτραγικών καταστάσεων σε κάποιες ομάδες με απλήρωτους παίκτες και παίκτες που έρχονται και φεύγουν κάθε μήνα, κάτι που δεν ελκύει πολύ κόσμο, κοκ

    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω αν το περιοδικό θα υπάρχει σε δέκα χρόνια ή σε είκοσι από τώρα. Εκείνο που ξέρω επειδή ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη και του Τρίποντου, όπως και μερικά ακόμη άτομα που βρίσκονται σήμερα στο All Star, είναι ότι με εξαίρεση ένα πολύ μικρό ενδιάμεσο κενό (από το κλείσιμο του ενός περιοδικού μέχρι την εμφάνιση του All Star) το μπάσκετ κατορθώνει και έχει περιοδικό από τον Νοέμβριο του 1988 μέχρι σήμερα. Εικοσιδύο συναπτά έτη. Και αυτό μου λέει πολλά για τους αληθινούς φιλάθλους του μπάσκετ. Εσύ μιλάς για μασονία, εγώ πάλι μιλάω για μια σχέση διαρκείας.
    Και για να κλείσω την παρέμβαση μου σε αυτό τον χώρο που έχει ιδιοκτήτη και διαχειριστή: Στα 205 τεύχη που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα το περιοδικό έχουν δημοσιευτεί δεκάδες συνεντεύξεις, εκατοντάδες θέματα άσχετα με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τους παίκτες τους και όλα τα σχετικά. Οποιος το διαβάζει καταλαβαίνει τι εννοώ. Αν κάποιος αγοράσει 2-3 τεύχη είναι πολύ πιθανό να μη βρει τίποτα για την ομάδα του. Αν παρακολουθεί σε βάθος χρόνου το περιοδικό αποκλείεται να τελειώσει η χρονιά και να μην έχει διαβάσει δέκα διαφορετικά θέματα που να αφορούν την ομάδα του.
    Το εξώφυλλο ενός περιοδικού σκιαγραφεί το πιο σοβαρό θέμα της επικαιρότητας ή το καλύτερο θέμα που αξιολογικά υπάρχει στο περιοδικό. Τα θέματα που δημοσιεύονται στις εσωτερικές σελίδες αποφασίζονται σε εβδομαδιαία βάση σε μια συνάντηση όλων των συντακτών του περιοδικού και μετά από πολύ κουβεντολόι. Δεν αποφασίζει ένας, ούτε δύο αλλά δέκα άτομα. Στο επόμενο τεύχος για παράδειγμα υπάρχουν οκτώ διαφορετικά θέματα (πέραν των τακτικών στηλών και σελίδων) και μόνο το ένα (δύο σελίδες όλες κι όλες) αφορά παίκτη του Ολυμπιακού. Επίσης, να υπενθυμίσω σε όλους ότι κανείς δεν θα αγόραζε ένα περιοδικό ημέρα Τετάρτη για να του γράφει τι έγινε το Σαββατοκύριακο στους αγώνες (παρότι και για αυτό έχουμε φροντίσει να υπάρχει αναφορά), κάτι που έχει υπερκαλυφθεί από τις ημερήσιες αθλητικές εδημερίδες, το διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε ένα ή πολλά βήματα πιο πέρα.
    Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή σας
    Δ. Καρύδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. re pio basket,poio panathinaikoi kai olumpiakoi,poia mpaztet tis europis kai tralala kai trilalalo

    tha mas trelanete re????den mporo na diavaso sxolia thetika gia autous pou katestrepsan to elliniko mpasket.

    nai gia autous milao pou otan paei mia omada na tous kerdise sta isia autoi bazoun ta korakia(panionios-pao) i an pas na tous pareis tin prokrisi sou dinoun 5 texnikes poines !!!(olumpiakos-aris)

    ntaksi exoun megala mpatzet,kales omades alla se sxesi me auta pou exoun kanei einai tragika.

    kai to korifaio olon.MA POS GINETE RE PAIDI MOU,AUTI I RIMADA I TIXI NA BGAZEI KATHE XRONO TELIKO PANATHINAIKO-OLYMPIAKO.RE TIN TIXI TI SOU KANEI.OLA KATA TUXI BEBAIA

    VRE OUST.KANTE MIA KLEISTI LIGKA ESEIS TIS ATHINAS NA ISIXASOUME KAI EMEIS NA PAIKSOUME ENA SOVARO KAI ANTAGONISTIKO MPASKET.KAI OXI STIMENES KLIROSEIS KTL

    KAI POIOS RE GEMIZEI SIMERA GIPEDO???LES GIA TON ARI ESI APO PANO.ESI RE POTE GEMIZEIS TO GIPEDO SOU???MONO STA NTERMPI RE.STA ALLA TREIS KAI O KOUKOS EISTE.TOULAXISTON O ARIS PANE OI ORGANEOMENOI KAI STO PIO ADIAFORO MATS.KANOUN KERKIDA,DINOUN ZONTANIA KAI RITHMO STO PAIXNIDI.ESEIS SPORAKI KAI SIKONESTE STO 38 NA BRISETE TON OLYMPIAKO I TON PANATHINAIKO

    THA MILISEI O PANATHINAIKOSOLYMPIAKOS GIA TON LAO TOU ARI.AN EINAI DINATON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σιγά ρε φίλε...
    Εμείς και 10.000 να μαζέψουμε άδειο φαίνεται το γήπεδο, αλλά κοίταξε λίγο μέσους όρους εισιτηρίων και το ξανασυζητάμε!
    Όσον αφορά τις κληρώσεις του κυπέλλου, τη δεκαετία του '80 όλο Άρης-ΠΑΟΚ δεν παίζατε; Ρημάδα τύχη!!! Μια φορά δεν έγινε και το πήρε το Πανιωνάκι...
    Μήπως ξεχνάς επίσης πως κέρδιζε κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα, όταν έριξε λεφτά ο Γιαννακόπουλος;
    Με αντιαθλητικά του Κορομηλά στο τελευταίο 1:30!!!
    Το Ελληνικό μπάσκετ το κατέστρεψαν οι πρόεδροι του ΠΑΟΚ και του Άρη που χρωστούσαν και της Μιχαλούς, οι άλλες ομάδες δεν έπαιρναν τα λεφτά απο τις μεταγραφές οπότε πήγαιναν για φούντο και τα ΛΑΜΟΓΙΑ της Θεσσαλονίκης κάνανε ντόρο και ομάδες!!!
    Βγήκε κι ο αλήτης ο Βενιζέλος κι αντί να σας ρίξει 3 κατηγορίες τον καθένα, σας τα χάρισε και μας κάνετε πάλι τους έξυπνους!!!
    Γίδια, ε, γίδια!!!!!
    Κι επιτέλους βάλτε κάνα όνομα, ΚΟΤΟΥΛΕΣ!!!!

    Υ.Γ. Μάθε να γράφεις επιτέλους. Greeklish, κεφαλαία, χωρίς κενά... παραξενεύομαι που βάζεις τελείες και κόμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. έλεος ρε παιδιά, τι καφρίλα είναι αυτή? πάτε καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=10061

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. VIKOS1908 χαλάρωσε λιγάκι γιατί εκεί κάτω σαν πολύ μασημένη τροφή έχετε πάρει από την Β. Ελλάδα.

    Αν και είμαι ΠΑΟΚτζης, θυμάμαι τα ντέρμπι των 80'ς και οφείλω να πω ότι αν δεν υπήρχε ο ΑΡΗΣ τότε, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε Θρύλος ούτε ΠΑΟ στο μπάσκετ!! Και ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός. Διότι ο ΑΡΗΣ έδωσε την ώθηση και την πεποίθηση ότι ακόμα και μια μικρή χώρα μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο (μην ξεχνάς τότε, όλα τα Ευρωπαίκά κύπελλα ήταν Ιταλία, Ισπανία και Ρωσία νομίζω). Έστησε όλες τις υποδομές για να μπορέσουν και να μάθουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Κοινώς, αν δεν υπήρχε ο ΑΡΗΣ, θα υπήρχε σίγουρα κάτι άλλο. Και αυτό το "κάτι άλλο" είναι αυτό που βλέπεις στο ποδόσφαιρο εδώ και 60 χρόνια με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, δηλαδή στασιμότητα, κλοπή κτλ κτλ.

    Αν θέλεις την δική μου άποψη, γενικά εκεί κάτω δεν γουστάρω τις ράτσες, γιατί είστε υπεύθυνοι για όλη την κρίση που υπάρχει σήμερα. Εκεί γίνονται όλα τα σκάνδαλα και οι αρπαχτές. Αν κυβερνούσε η Β. Ελλάδα σίγουρα η Ελλάδα θα ήταν χώρα-πρότυπο. Επιπλέον, είναι χρήσιμο που ο ΠΑΟΚ θα πάει Τσαμπιονσ Λιγκ γιατί θα πετύχει περισσότερα πράγματα από τις Αθηναικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή