Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τεύχος 208 All Star Basket

Ξέρω ότι το τεύχος κυκλοφόρησε εδώ και δύο μέρες αλλά για να μη χαλάσω τη...σειρά ανεβάζω αυτή τη μικρή αναφορά για δύο λόγους. Ο πρώτος για να υπάρχει το εξώφυλλο του τεύχους και να μη χαλάσω τη σειρά και ο δεύτερος γιατί το θέμα με τους 75 ελεύθερους παίκτες που θα βγουν στην αγορά το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη είναι από τα καλύτερα που έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό στα πέντε χρόνια της έκδοσής του. Τα υπόλοιπα όπως η εξαιρετικά ανθρώπινη συνέντευξη του Μηνά Γκέκου, η παρουασίαση του Ντέβιντ Στερν κλπ. θα τα βρείτε ξεφυλλίζοντας το τεύχος 208.

16 σχόλια:

  1. έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει με τους 75 ελεύθερους το καλοκαίρι... για να μετρήσουμε και την αξιοπιστία των πηγών του περιοδικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ανθρώπινη. Εβγαλε πτυχές του εαυτού για τις ο΄ποίες προπονητές και παίκτες αποφεύγουν συστηματικά να μιλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κάναμε πρόβλεψη που θα παει ο καθένας. Οτι τελειώνουν τα συμβόλαια τους τελειώνουν. Το που θα πάνε δεν είναι δικό μας θέμα (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον). Αρα είναι εξ ορισμού αξιόπιστο το θέμα αφού βασίζεται στα συμβόλαια που λήγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μηνάς χτύπησε βαθιά..πολύ βαθιά!!! Ένα ευχαριστώ για την συνέντευξη,τον νοιώθω και γι' αυτό τον συμπαθώ ακόμη πιο πολύ...


    υ.γ.κάποιος συνάδελφός σου,είχε ειρωνευτεί τον Κατσικάρη και την Bilbao.Δεν του κράζεις,μήπως και θυμηθεί να το διορθώσει;Αλλά πού χρόνος να δει και τί παίζει στην ACB,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια που μιλάμε για Γκέκο & Κατσικάρη..

    τα τελευταια λεπτα απο το Σπορτιγκ-ΑΕΚ του 1989, όταν ήταν αντίπαλοι
    http://www.youtube.com/watch?v=6RpDVwwSp_4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mhna giganta aekara...vagelhs or nowitzki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικα με τους ελευθερους, εχω μεγαλη περιεργεια να δω ποιοι θα κινηθουν εγκαιρως. Διοτι στην Ελλαδα οταν ειναι ελευθερος ενας παικτης ξυνομαστε και προτιμαμε να τον παρουμε κατα προτιμηση μετα απο δυο πολυ καλες σαιζον οπου η αξια του χτυπαει ταβανι, και λεμε "κοστισε μεν αλλα ειναι παικταρας"... κατι ξερουν οι αρειανοι που τραγουδαμε "Θεε μου, για σενα τον τρελογιατρο τον επισκεπτομαι συχνα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. lete ontws o spanoulhs na fugei???kourouna eixa pei oti o 8rulos mporei na parei arenas to 8umasai e???vagelhs or nowitzki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και εχω μεινει παρα πολυ πισω στα του μπασκετ πλεον, με αφορμη τους 75 ελευθερους παίκτες, πηρα το περιοδικο (το οποιο με τους ρυθμους που το παιρνω, αν η κουρουνα περιμενε να ζησει απο μενα θα επρεπε να εχει γινει σπουργιτι) με ανεβηκαν ελαφρως τα ζαχαρα.

    Ουολς, Μπετς μενουν ελευθεροι και εμεις θελουμε να κλεισουμε κακιουζη (βαστα τσιγγανα καρδια) και Ριτσαρτσον (τριαντα ποντοι η τρεις, μεσο ορο δεν εχει). ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ??? που θα ελεγε και το ΑΜΑΝ. Συν την πληθωρα σερβων πουλενακιων που ειδα και αρχισαν να τρεχουν τα σαλια (Σουπουτ, Μπογκντανοβιτς π.χ). Για εμενα ο Αρης πρεπει να κανει δυο κινησεις: Να ξηλωσει ολη την ομαδα αφηνωντας μονο 4 (Μπετς, Ουολς, Μπαρλο, Παουνιτς) και να πουλησει τα ταλεντα του. Αφου ειμαστε ανικανοι σαν ομαδα να χειριστουμε τους νεαρους παικτες, τουλαχιστον να βγαλουμε κανα φραγκο και να πανε τα παιδια καπου που να παιζουν.

    Και με αφορμη το 2-1 της Παρτιζαν: Ποιος ειπαμε ειναι ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη? Ποιος??? Ο Ομπραντοβιτς? Γκουχ...

    ΥΓ: Κουρουνα, οποτε μπορεσεις ενα σχολιο πλιζζζζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς δεν ζω από κάτι τύπους σαν και σένα. Οχι μόνο σπουργίτι, σπουργίτι ζητιάνος θα είχα γίνει στα φανάρια της Εγνατίας.
    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές ότι ο Άρης θέλει ξήλωμα αλλά το ξήλωμα χρειάζεται και λεφτά.
    Ο Βουγιόσεβιτς είναι καλός για αυτό το στιλ και για τη συγκεκριμένη ομάδα. Οπου πήγε σε...απροστάτευτο περιβάλον στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς.
    Είδες τι καλή κουρούνα που είμαι; Επειδή πλήρωσες τα 3,5 ευρώ σου έδωκα και τις τζάμπα απαντησούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συνέντευξη του Μηνά είναι η πιό ενδιαφέρουσα συνέντευξη που διάβασα εδώ και πολύ καιρό (special thanks to Haridimos).
    Βαθιά ειλικρινής και ανθρώπινος ο λόγος του Μηνά που μίλησε σε όσους θέλουν να ακούσουν.

    Στέλιος

    Υ.Γ. Ο Πίνι είναι καλύτερος και θα το αποδείξει σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι ευγενικη κουρουνα, τι σπανιο πτηνο. Ισα που παιρνω και το επομενο τευχος με τοσα καλα λογια που μου ειπες (σιγα ρε χουβαρντα!!!). Ανταποδιδω:

    1. Σχετικα με τον Αρη: Ριτσαρσον, Μαιλς, Κλαρκ λογικα θα κουνησουν μαντιλι. Τα κρεατα (Χατζηβρεττας, Ντικουδης) πρεπει να τα πληρωσουμε κιολας??? Εχω ξεχασμενες κατι τουρκικες λιρες αμα θελουν να τις παρουν...Ακου εκει που θελουν και λεφτα.

    2. Οφειλω να ομολογησω οτι δεν ξερω τον προτερο βιο του αγοριου με την αδαμαστη χαιτη, αλλα με τοσα προβληματα οικονομικης φυσεως το να παρουσιαζεις τοσο ανταγωνιστικο συνολο, νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερο επιτευγμα απο το να ανοιγεις το τσεκ τον επιταγων και να φερνεις οποιον θες. Προς Θεου, μην φανταστει κανεις οτι υποτιμω τον Ομπραντοβιτς. Αλλα προσωπικα οφειλω να ομολογησω οτι μπασκετικα την Παρτιζαν την παω τρελα, ακριβως διοτι εκμεταλλευεται εκπληκτικα και την τελευταια ρανιδα ταλεντου που μπορει να βρει. Σε αντιθεση με τον Αρη, που εχει καταφερει να καψει αρκετους πιτσιρικαδες. Θα μου πεις τι συγκρινω τωρα? Ε, δεν εχεις και αδικο.

    3. Μετα την τεταρτη αναγνωση του περιοδικου, οφειλω να σου πω μπραβο για την αναφορα σου στον Βασιλακοπουλο σχετικα με το θεμα της χορηγιας του All star tetoia mas (turkish airlines). Αναμφισβητητα εχει προσφερει πολλα ο Βασιλακοπουλος, τελευταια ομως μας κανει πολλα νερα. Συνελθε προεδρε. Μην μας αφησεις στο ελεος του Νεκραναστημενου Παπαδοπουλου, που την γαργαρα την εχει αναγαγει σε ολυμπιακο αθλημα.

    4. Για την συνεντευξη ενα μονο θα πω: οποιος θελει να λεει οτι ασχολειται με το μπασκετ ας την διαβασει. Οποιος ασχολειται με την πολιτικη ας το διαβασει. Οποιος θελει να παρει μαθηματα ζωης ας την διαβασει. Οι υπολοιποι παρακαλω συνεχιστε τον υπνο σας.

    5. Ειναι γνωστο οτι οι Θεσσαλονικεις ειναι κομματακι πιο γκρινιαρηδες απο τον υπολοιπο ελλαδικο χωρο και γι' αυτο εχω ενα παραπονακι (μικρο ομως, τοσο δα μικρουτσικο): Παρα πολυ καλο το αφιερωμα με τους 75 κατασκευαστες πλυντηριων...εεεεεε, free agents ηθελα να πω. Αλλα δεν θα ηταν καλυτερο εαν διπλα στο ονομα το παικτη υπηρχε α. το υψος του β. η θεση του γ. η τωρινη του ομαδα? Ε φανταστικη, υπεροχη και ανεξαρτητη κουρουνα? Η θα ετρωγε το μισο τευχος μια τετοια προσπαθεια?

    Σταματω να γκρινιαζω, και ευχομαι καλη ανασταση στην τσεπη μας. Διοτι ο Χριστος ετσι η αλλιως θα αναστηθει.

    Καλο Πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενας παραλίας που έχουμε στο περιοδικό και παριστάνει τον απαντητή επιστολών (ζηλεύει και τη δόξα μου ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ και το σουξέ μου) γράφει μια φορά στο τόσο κάτι σωστό: Οτι για να ικανοποιήσει το περιοδικό όλα τα αιτήματα των αναγνωστών έπρεπε να βγαίνει με 200 και βάλε σελίδες. Και αν έβγαινε με τόσες σελίδες ο εκδότης θα ήταν φυλακή και η αφεντιά μου στο ταμείο ανεργίας. Επειδή όμως α. τα γράφεις ωραία έπρεπε να υπάρχουν και αυτά τα στοιχεία και β. γουστάρω παραπονιάτηδες καρντάσηδες πάλι έπρεπε να υπάρχουν αυτά τα στοιχεία.
    Και τρίτον γράφεις και....κουρουνίστικα, έχεις στιλ, δεν κοιτάς μήπως πας να γράφεις καμιά ανταγωνιστική στήλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετα απο τοσα μαζωμενα κοπλιμεντα, δηλωνω οτι η αχρηστη ζωη μου απεκτησε νοημα. Οταν κοτζαμ κουρουνα σου λεει τετοια λογια, διαπιστωνεις οτι δεν εισαι τοσο παρταλος και καλαθοασχετος οσο πιστευες. Τι να πω? Κερναω μπουγατσα, σουβλακι και ρετσινα με κολα οταν ανεβεις ποτε Σαλονικη.

    Μικρο διαλλειμα για σοβαρη κουβεντα: Εννοειται οτι το λεγομενο μου περι λοιπων στοιχειων των free agents ηταν απλως προταση. Οχι απαιτηση, διοτι πολλες φορες ο (νεο)ελληνας μπερδευει την προταση με την απαιτηση. Προταση ειναι: "Πολυ καλο το αφιερωμα για τους 75 ελευθερους παικτες, αλλα αν ειχε αυτο και αυτο θα ηταν ακομη καλυτερο. Φιλικα, Χαραλαμπος Κουλτρουπιδης". Απαιτηση:"Καλα ρε χαρχαληδες, 3,5 ευρω να πουμε (απαραιτητο το να πουμε, αποτελεσμα της ενδειας του νεοελληνικου λεξιλογιου) και τι μας εγραψε δηλαδης? Τα ευκολως εννουμενα. Εγω ηθελα...." και ακολουθει ενα ατελειωτο ντερμπυ μπουρδολογιας. Οποιος ειναι ο γκαντεμης που πρεπει να το διαβασει, προφανως παραγγελει παντελονι δυο νουμερα μεγαλυτερο μετα το περας της αναγνωσης.

    Αξιωθηκα πιτσιρικας να χωθω στην σχολικη εφημεριδα στα αθλητικα (ο μονος ημουν που ηθελε να γραψει αθλητικα, οι υπολοιποι θελαν να γραψουν τι τελειες ομαδες υποστηριζουν). Μετα τις τραυματικες εμπειριες ορκιστηκα οτι δεν προκειται ποτε να κριτικαρω εντυπο (εξαιρουνται οι αθλητικες εφημεριδες βορειου Ελλαδος, διοτι ειναι ασοβαρες) διοτι εμαθα απο πρωτο χερι τι σπαστικο ειναι να θες να κανεις δουλεια και σου ζαλιζει ο αλλος τα ουμπαλα με συνηθως παραλογες απαιτησεις. Εν κατακλειδι, προτασεις θελω να κανω οσο μου κοβει και παρατηρω. Απαιτησεις οποιος εχει, στο WC.

    Ειδικα στον χωρο του ελληνικου μπασκετ, που οσο πουλησε πουλησε και ο μεσος ελληνας καφρος γυρισε στον φυσικο του χωρο αναπτυξης (λεγε με ποδοσφαιρο) δεν εχουμε την πολυτελεια για πολλες φαγωμαρες. Λιγοι και καλοι και καλα περναμε. Βεβαια, εχω ενα παραπονο: Κυρ Βασιλη Σκουντη, μπουγατσα αμα ανεβεις σαλονικη ΔΕΝ εχει. Ακου εκει παρουσιαστης σε ποδοσφαιρικη εκπομπη. Αιδως και ονειδος!

    Οσον αφορα στο τελευταιο σου κομματι, καλο το στιλ, αλλα ειναι σαν την ρετσινα στο τραπεζι: δεν φτανει. Καλος ο χαβαλες, αλλα αμα στερησαι πηγων και γεγονοτων, υπαρχει προβλημα. Σκεψου οτι στα ματια μου τελευταια μπασκετικη μεταγραφη του Αρη που εχει μεινει αξεχαστη, ειναι αυτη του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ Τζοε Αρλουκας (φερνει στο αρλουμπας, αλλα αυτο ειναι το κανονικο του επιθετο, ουτε Αρλαουσκας, ουτε Αρλαουκας), ενω στο γυναικειο μπασκετ εχω αφησει τον Σπορτιγκ πρωταθλητη δια περιπατου. Οποτε αμα εχεις χασει τοσο πολυ επαφη, υπαρχει ενα ελαφρο προβλημα.

    Βεβαια, αυτο εχει να κανει αποκλειστικα με εμενα, που παρολο που ειμαι πιτσιρικας (30 χρονων και αρκετων περιττων κιλων) εχω μεινει κολλημενος στα 90ies. Δεν ξερω, αλλα ηταν μια σειρα ομαδων και παικτων που αξιωθηκα να δω απο κοντα (Τιμσυστεμ Μπολονια με Μαγιερς, Μπενετον με Κουκοτς, Κιντερ με Σκονοκινι, Σαραγοσα, Αλμπα με Αλιμπεκοβιτς, ΠΑΟ με Βρανκοβιτς, Τσιμπονα, Παρτιζαν με Ντρομπνιακ-Τομασεβιτς) που ισως και απο την παιδικοτητα μου, εμειναν αξεπεραστες. Δεν μιλαω για Πανιωνιο με Πασπαλι, Δαφνη με Κοτνικ, Παπαγος με Λιμνιατη, Ηρακλη με Πιτ Παπαχρονη (μορφαρα!), ΠΑΟΚ με Σαβιτς που στα ματια μου εχουν το ιδιο καλτιλικι με τον Ψαλτη και στον Στιβ Ντουζο.

    Μαλλον σε κουρασα. Ζητω συγγνωμη, ηθελα αλλα να γραψω και αλλα εγραψα. Να μην σε ζαλιζω αλλο, συνεχιζε εσυ να γραφεις και εγω δω θα ειμαι για τον απαραιτητο χαβαλε, κριτικη, συμφωνια η διαφωνια, παντα στα πλαισια της παρεας και του χαβαλε.. Δεν μπορουμε ολοι να εκτελουμε απο τα 6.25. Εσυ μπορεις. Σουταρε ανενοχλητος, και εγω θα κανω οτι εκανα και πιτσιρικας: ξυλο και αγκωνιες για το επιθετικο ριμπαουντ. Αυτο το αυτογραφο του Παπαχρονη συνεχιζει να με εμψυχωνει.

    Συγγνωμη για τον χωρο και για τους υπολοιπους φιλους αναγνωστες που μια αναρτηση την εκανα σχεδον προσωπικο θεμα. Οσο μεγαλωνω τοσο θελω να γυριζω σε πραγματα που μου διναν χαρα. Ισως καπου στο βαθος ολοι να θελουμε να κανουμε το ιδιο.

    ΥΓ: Με πιασαν τα ζουμια τωρα στο τελος. Καταλαβαινεις δηλαδη ποσο ακαταλληλος ειμαι για κουρουνης...

    Φιλικα, Πανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάνο επιμένω ότι το στιλ σου μου πάει... Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνω ιγκόγκνιτο και γενικά δεν πολυδηλώνω την παρουσία μου γιατί ξέρεις ότι ισχύει το πίσα και πούπουλα όπως στο παλιό καλό Ουέστ. Χαίρομαι που έχεις μείνει στα 90'ς. Ξέρω κάτι άλλους που λένε το φοβερό ''ΤΩΡΑ που σταμάτησε ο Γκάλης πάει το μπάσκετ'' και ρίχνουν και μια ανάλυση από δίπλα για το μοναδικό παιχνίδι μπάσκετ που έχουν δει στη ζωή τους: Τον τελικό του 1987, άντε και για κανένα φάιναλ φορ του Άρη σε μετάδοιση Φίλιππου.
    Να σε ενημερώσω ότι ο Σπόρτιγκ παίζει κάπου στην Α2 (μπορεί να κάνω και λάθος) και ότι ο Αθηναϊκός (ξέρω λόγω ονόματος δεν παίζει αλλά τι να γίνει κανείς δεν είναι τέλειος) θα πάρει αύριο μεθαύριο Ευρωπαϊκό Κύπελλο οπότε κάτι φτουράει και από το σήμερα. Ακόμη και στο γυναικείο μπάσκετ. Και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος ο Σκουντής ασχολείται και με το ποδόσφαιρο αλλά συνεχίζει να γράφει στο περιοδικό για μπάσκετ. Και στο χαβαλέ και στην κριτική μέσα είμαι. Και στις προτάσεις. Μόνο τη σειρά των αγαπημένων μου πελατών δεν θα μου πειράξεις γιατί θα παρεξηγηθώ. Για να ξέρεις δηλαδή το ΤΟΠ-5 μου είναι κατά σειρά: Γιωργάκης Ράμπο Σιγάλας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Βασίλης Οικονομίδης. Ξέρω αυτοί είναι οι...Fantastic Four και λείπει ένας τον οποίο ψάχνω εδώ και καιρό αφού μας τελείωσε ο Δημήτρης Δρόσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή