Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Νετς όπως λέμε... ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Ο Μιχαήλ Προκχορόφ δεν πήρε για πλάκα ή για να πετάξει λεφτά στο πηγάδι τους Νετς. Ο Ρώσος μεγιστάνας απέκτησε ομάδα του ΝΒΑ για να τη μετατρέψει σε πρωταθλήτρια όπως ακριβώς έκανε επί σειρά ετών στην Ευρώπη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και το μεγαλεπήβολο σχέδιο του είναι αργά αλλά σταθερά να κάνει την ομάδα κλόουν του φετινού ΝΒΑ κάτι πολύ κοντινό με την....Τeam USA!
Το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως στο ΝΒΑ έχει κάπως έτσι:
Ο Προκχορόφ ήθελε για κουμανταδόρο της ομάδας τον Μπράιαν Κολάντζελο αλλά πρόλαβαν οι Ράπτορς και του ανανέωσαν το συμβόλαιο. Επόμενο βήμα είναι να προσλάβει ως πρόεδρο  των Νετς τον πατέρα του Κολάνζελο τον Τζέρι. Δεν έχει....μανία με την οικογένεια αλλά είναι γνωστό ότι οι Κολάντζελο έχουν φοβερή σχέση με τον Μάικ Σιζέφσκι τον προπονητή θρύλο του Ντιουκ στον οποίο προσφέρει ο Ρώσος γη και ύδωρ για να αναλάβει προπονητής και τζένεραλ μάνατζερ των νέων Νετς. Ο Σιζέφσκι ως τώρα στην καριέρα του έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που του έχουν γίνει κατά διαστήματα από ομάδες του ΝΒΑ και έχει μείνει πιστός στο ΝCAA. Παρότι κατ΄εξοχήν κολεγιακός κόουτς ο Σιζέφσκι έχει δουλέψει δύο καλοκαίρια με τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Και φέτος το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι Λεμπρόν, Γουέιντ και Κρις Μπος, ενώ οι Νετς έχουν και μια μικρή ''βάση'' με την παρουσία στην άθλια φετινή ομάδα του Ντέβιν Χάρις και του Μπρουκ Λόπεζ. Το δύσκολο κομμάτι της ιστορίας δεν είναι να πειστούν Λεμπρόν και Γουέιντ να παίξουν στους Νετς, θα τους πείσουν τα 27 εκατομμύρια δολάρια που υπάρχουν διαθέσιμα στο σάλαρι καπ της ομάδας. Το δύσκολο είναι να πειστεί ο Σιζέφσκι να εγκαταλείψει το Ντιούκ για μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει ρεκόρ 4-48, να πει ναι στο ΝΒΑ και να μην καταρρίψει αυτό που του έχει μείνει ως τελευταίος στόχος: Το ρεκόρ νικών του Μπόμπι Νάιτ.
Ο Προκχορόφ δεν θέλει μετριότητες. Τα θέλει όλα και γρήγορα. Για αυτό και δεν δίστασε να πει όχι στον Ρικ Πιτίνο που....αυτοπροτάθηκε στους Νετς για τη θέση του προπονητή όπως είχε κάνει τον περασμένο Μάιο το ίδιο με τους Κινγκς. Ο Πιτίνο μετά τις ιστορίες με τη...σερβιτόρα έχει πλέον χάσει πολύ μεγάλο μέρος από τη λάμψη του και προφανώς επιδιώκει να μετακομίσει στο ΝΒΑ και να παρατήσει το κολέγιο Λούιβιλ.

5 σχόλια:

  1. Παρότι οι Νετς είναι η χειρότερη ομάδα του NBA φέτος, πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι στον πάγκο τους από του χρόνου. Επειδή όπως σωστά λες έχουν διαθέσιμο χώρο στο σάλαρι καπ οπότε μπορούν να προσεγγίσουν κάποιον καλό free agent (βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στην μεγάλη αγορά της Νέας Υόρκης) αλλά και γιατί οι Νετς έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν 1οι στο φετινό ντραφτ και να αποκτήσουν τον εκπληκτικό Τζον Γουώλ του Κεντάκυ. Για αυτό και ο πονηρός Πιτίνο έβαλε "λυτούς και δεμένους" για να πάει στο New Jersey. Βέβαια όταν έφαγε την "χυλόπιτα" μετά έλεγε ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα με τους Νετς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai poios free agent apo tous megalous 8a h8ele na analabei to (megalo) risko ths anamorfwshs twn nets? idou h aporia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai ti les se enan apo tous 3 koryfaious pg ths anatolhs (harris) an ola pane kala kai pareis to #1 sto draft (proswpika den to pisteuw), dioti #1=john wall=koryfaios pg gia mia dekaetia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να καταλάβω: Δεν πιστεύεις ότι οι Νετς θέλουν να επιλέξουν τον Γουώλ ή ότι ο Γουώλ δεν θα επιλεγεί στο Νο 1 γενικότερα;

    Πάντως Θα είναι δύσκολο για όποια ομάδα κληρωθεί να επιλέξει πρώτη να προσπεράσει τον Γουώλ. Σε περίπτωση που οι Νετς πάρουν τον Γουώλ τότε μάλλον ο Χάρις δεν χωρά στην ομάδα, αυτό είναι αλήθεια. Και τον Γουώλ όμως να μην πάρουν πάλι θα επιλέξουν κάποιον από τους καλύτερους παίκτες του φετινού ντραφτ. θα μπορούσαν π.χ. να πάρουν κάποιον ψηλό (Κάζινς ή Φέιβορς) και να κρατήσουν ως βασικό πόιντ γκαρντ τον Χάρις. Και αυτή η λύση είναι εξαιρετική. Παρεπιμπτόντως κυκλοφόρησαν νέες φήμες για προπονητή στους Νετς. Αυτή την φορά αφορούν τον Καλιπάρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den pisteuw oti 8a tous katsei to noumero 1 sto draft. :)
    tous kovw gia kanena #2 kai gia kazo typou milicic, an kai o motegiounas einai polu pio poiotikos paikths. ektos an enisxy8oun sth 8esh 3 me evan turner h wesley johnson.
    fhmes gia coach kal yparxoun kai autos kata thn prosfilh tou synh8eia ths diapseudei kathgorhmatika,ara mallon 8a ton doume stous nets tou xronou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή