Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο ορισμός του υπερτιμημένου!

Το ερώτημα τέθηκε από αναγνώστη του μπλογκ. Το φέρνω στην...επιφάνεια ώστε να συζητηθεί και να κατατεθούν απόψεις και ονόματα. Ενδεχόμενα να δώσει την αφορμή και για ένα άρθρο στο περιοδικό. Ποιός είναι ο πλέον υπερτιμημένος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Με άλλα λόγια ποιός παίκτης έκανε τις καλύτερες μεταγραφές, τα καλύτερα συμβόλαια και πρόσφερε συγκριτικά τα λιγότερα. Το δικό μου σχεδόν αυτόματο pick είναι ο Νάσος Γαλακτερός που έπαιξε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη και Ολυμπιακό χωρίς ποτέ να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Στη δεύτερη θέση θα τοποθετούσα τον Ευθύμη Ρεντζιά που έφτασε μέχρι και το ΝΒΑ αλλά ποτέ στην καριέρα του δεν κατόρθωσε να κλείσει σεζόν με μέσο όρο πόντων διψήφιο!
Από κει και πέρα μου έρχονται διάφορα ονόματα στο μυαλό αλλά οι περισσότεροι είναι εν ενεργεία και δεν μπορεί να γίνει συνολική αποτίμηση της καριέρας τους (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Πάσα πολιτισμένη και κόσμια άποψη αποδεκτή αρκεί να εμπεριέχει επιχειρήματα.

67 σχόλια:

  1. Προφανώςμ υπερτιμημένο ταλέντο είναι εκείνος που δεν κατόρθωσε να παίξει αυτό που όλοι περιμέναμε, βάσει προσόντων.

    Νομίζω ότι το πιο υπερτιμημένο ταλέντο υπό αυτή την έννοια, παίζει ακόμα μπάσκετ και λέγεται Σχορτσιανίτης.
    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Γαλακτερό ακόμα τον θυμόμαστε ως ταλέντο.Ποτέ δεν έπαιξε το μπάσκετ που περιμέναμε. Ίσως "κάηκε" γιατί από μικρός είχε ριχτεί στα βαθιά.
    Ούτε ο Ρεντζιάς δικαίωσε τις προσδοκίες αλλά είχε και το ελαφρθντικό των πολλών τραυματισμών, και αυτός είχε ριχτεί από μικρός στα βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. symfwnw apolyta gia galaktero,alla o oros upertimhmenos an den kanw la8os anaferetai sto talento kai tis dynatothtes (opws kai na to kanoume ta noumera kai ta statistika den mporoun oute na upertimn8oun oute to anti8eto,toulaxiston oxi se shmantiko ba8mo), kai o rentzias den nomizw oti ysterouse se kati apo ta dyo.. twra stis metagrafes kai ta symbolaia (gnwmh mou panta einai oti) paizoun rolo kai polloi alloi paragontes,asta8mhtoi kai mh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai na pros8esw mia enstash gia tis..prosdokies. to ti perimenei o ka8enas mas apo ka8e paikth einai upokeimeniko..osoi eidan ta orgia pou ekane o (pitsirikas) rentzias kai 8ewrhsan automata oti 8a yphrxe analogh synexeia,exasan. den ftaiei omws se kamia periptwsh o idios. fysika kai den lew oti epai3e to mpasket pou mporouse,logw traumatismwn alla kai epilogwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gia tous traumatismous tou ftaiei os ena simeio (simantiko kata ti gnomi mou) kai to poso eixe (i den eixe) frontisei na "xtisei" to soma tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. simfwnw gia sofo apoti mas exei deiksei mexri simera...oloi oi elline perimename kai perimenoume poli perissotera pragmata.. gia galaktero dn kserw eimai mikros.. san poreia kai o lazos pistevw pire lefta eidika stin real p den t aksize analogika me tin apodosi tou... dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Γαλακτερός κατάφερε να γίνει παλαίμαχος στα 28
    ο Ρεντζιάς χρειάστηκε να πιάσει τα 30..
    όσο να'ναι έχει διαφορα..

    Επίσης ακόμα και ο Τσιάρας στα 19 έχει κερδίσει ματς με δικό του καλάθι στο τέλος. ο Γαλακτερός ποτέ.. Τι να θυμηθώ .. την τραγική εμφάνιση με τον Τοντ Μιτσελ στα εγκαινια του Μόσχος ; Το ότι ο Σουλης τον ειχε παρει πρεφα και ο ΠΑΟΚ πηρε το Κορατς με τον Μπαλογιανη ;
    Οτι πήρε Ευρωλιγκα με τον Ολυμπιακό γυαλιζοντας παγκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύκολο το ερώτημα, αλλά δύσκολη η απάντηση. Δεν μπορώ να διαφωνήσω για Γαλακτερό και Ρεντζιά. Ακόμα και για Σόφο. Προσωπικά το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό του Αλβέρτη. Δεν είχε σπουδαίες ικανότητες. Ένα σουτ είχε μόνο, στο οποίο πολλές φορές έκανε και κατάχρηση και είχε την τύχη να παίξει στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι αν είχε ξεκινήσει π.χ. από την Δάφνη ή την Λάρισα τώρα δεν θα τον ήξερε κανείς.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ kantharos
    symfwnw apolyta file,kai emena auto akrivws htan to prwto onoma pou mou hr8e,mias kai tous allous ektos apo ton sofo eimai mikros hlikiaka gia na tous krinw..omws ton alverth tosa xronia pou asxoloumai me to mpasket den ton exw dei na kanei kati a3ioshmeiwto pragmatika, apla htan ston pao gia polla xronia me osous titlous auto epefere

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για Ταπουτο τι λεει η κουρουνοπαρεα?νομιζω γυρω και απο το ονομα του κινηθηκε πολυ χρημα και ελπιδα...εν ενεργεια ακομα παικτης αλλα στην ηλικια του δεν εχει και πολλα περιθωρια να αναστρεψει την εικονα του χαμενου Ταλεντου με ''Τ'' κεφαλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι οι πραγματικές τραγωδίες του Ελληνικού μπάσκετ είναι οι παίκτες που πραγματικά είχαν το ταλέντο και δεν έφτασαν εκεί που μπορούσαν - πχ Παπανικολάου, Διαμαντόπουλος κλπ. Από τέτοιους είμαστε γεμάτοι. Για τον Ρεντζιά θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι ο εύκολος στόχος σε τέτοιου είδους αφιερώματα. Όσο θαυμασμό είχε στα πρώτα του χρόνια, τόσο κατηγορήθηκε στα τελευταία. Επομένως μια κάποια δικαιοσύνη αποδόθηκε. Ίσως έφταιγε το ύφος του (αφού μάλλον 'την είδε' από ένα σημείο και μετά), ίσως ότι μετά τα 21 του δεν ξανάπαιξε ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά θεωρώ ότι, ενώ ο Ρεντζιάς όντως έκανε μια καριέρα στον αυτόματο πιλότο (δηλαδή το σουτάκι που είχε από τα 5,5 μέτρα), είναι άδικο να μένουμε μόνο σε αυτόν.
    Ο Λάζος σίγουρα είναι ένα καλό πρόσφατο παράδειγμα. Επίσης τα 4 χρόνια του Παπανικολάου στον ΠΑΟ είναι από μόνα τους μια προσβολή στον μέσο εργαζόμενο άνθρωπο. Ζήτημα αν έπαιξε 10 καλά ματς συνολικά. Και επιπλέον όλο το σύστημα του ελληνικού μπάσκετ (κυρίως οι δημοσιογράφοι) κινητιτοποιήθηκαν για να τον βγάλουν λάδι. Τις πρώτες του δυο χρονιές ήταν πραγματικά αξιοθρήνητος και όλοι τον επαινούσαν επειδή έπαιζε άμυνα, ήταν πολυεργαλείο κλπ. Έπαιξε 3 καλά παιχνίδια στην αρχή της σεζόν 2005-2006 και αμέσως βγήκε ότι ο ΠΑΟ βρήκε το τριάρι που του έλειπε, εσωτερική μεταγραφή κλπ. Πήρε το τριπλ κράουν από τον πάγκο το 2007 και βγήκε και είπε ότι 'δικαιώθηκε'(!). Αν πήγαινα κι εγώ για ψάρεμα με τον Αλβέρτη θα είχα πάρει κι εγώ τριπλ κράουν. Σόρυ για την σκληρή γλώσσα, αλλά την χρησιμοποιώ ακριβώς επειδή ο Παπανικολάου και ταλέντο είχε (πολύ περισσότερο από τον Ρεντζιά κατά την γνώμη μου), και λίγα πράγματα έκανε στην καριέρα του, και λίγες φορές κατηγορήθηκε όπως θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γ. Μασλαρινός,
    Μπαρλάς,
    Ντ. Αγγελίδης,
    Να βάλουμε τον Bill Melis για τους πιο παλιούς?
    ή τον Χρ. Τσέκο? (δεν ξέρω αν πο 2 τελευταίοι μετράνε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μπαρλάς δεν είχε ταλέντο, άλλο είχε, για Τσέκο δεν λέω καν, όσο για τον Μέλις τον θυμάμαι μόνο σαν όνομα

      Διαγραφή
  13. Πέρα από Χατζησμάλη-Διαμαντόπουλο-Μίχαλο, για μένα το μεγαλύτερο ταλέντο που ποτέ δεν έπαιξε ούτε το μισό από όσο μπορούσε( κ πάλι παπάδες έκανε) ήταν ο Φάνης... Ο Γαλακτερός έπαθε χιαστούς όσο ήταν στην ΑΕΚ σε εποχή που σου 'κοβε το μπάσκετ, δεν είναι ολοι Γιαννάκης να παίζουν 20 χρόνια με πρόβλημα..Κοντός Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έπαθε χιαστούς. Έκανε πλήρη αναδόμηση στο γόνατο. Μια κίνηση και σπάσαν όλα μέσα. Χιαστοί, μηνίσκος όλα. Και αργότερα διαγνώστηκε με σπάνια ασθένεια στον αχίλλειο τένοντα που κόντεψε να του κοστίσει τη ζωή.Και όσοι μιλάτε για Φάνη, Γαλακτερό μάλλον αφήνετε απέξω την πορεία τους στην εθνική ομάδα μάλλον ή δε γνωρίζετε από μπάσκετ καλά.

      Διαγραφή
    2. Δεν έπαθε χιαστούς. Έκανε πλήρη αναδόμηση στο γόνατο. Μια κίνηση και σπάσαν όλα μέσα. Χιαστοί, μηνίσκος όλα. Και αργότερα διαγνώστηκε με σπάνια ασθένεια στον αχίλλειο τένοντα που κόντεψε να του κοστίσει τη ζωή.Και όσοι μιλάτε για Φάνη, Γαλακτερό μάλλον αφήνετε απέξω την πορεία τους στην εθνική ομάδα μάλλον ή δε γνωρίζετε από μπάσκετ καλά.

      Διαγραφή
  14. Οχι οτι δεν πρόσφερε ο Φάνης, το ξαναλέω. Απλώς φανταστείτε τον πιο δουλευταρά και λεπτότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και οι Δημακόπουλος Καρατζάς Ρωμανίδης ως υπερτιμημένοι (ο Φάνης αναξιοπίοιτοςκ ουχί υπερτιμημένος, να εξηγούμε, τον αγαπάω, απλώς δεν κατέκτησε όσα του αρμόζανε). Συγγνώμη για την κατάχρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. asxeto alla oso afora ton alverti ektos apo tin teleutea 5etia p oxe kapoies eklampsis itane kalo pektis kai sta kalitera tou 96 me 00 poli kalos,o rentzias dn pisteyw oti itane toso yprktimimenos apla ixame treles prosdokies apo autona, o galakteros asizititi evgale xrima xwris na to ,o tapoutos o koukoc tis eladas asxoliastw :P.telos na pw oti o typos p adikise pio poli ton eayto kata tin prossopiki m apopsi ine o liadelis p tha ton thimounte oli sa misthoforo kai oxi san enan para poli kalo pexkti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. yg. o diamantopoulos episis eglimatise enantion tou eaytou tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ ή να προσβάλω κανέναν, έχω τη γνώμη ότι το να περιλαμβάνουμε στην κουβέντα μας ονόματα όπως του Αλβέρτη ή του Φάνη μάλλον αφαιρεί από την όποια σοβαρότητα και ποιότητά της. για μένα ως πλέον υπερτιμημένοι - από την άποψη των προσδοκιών με τις οποίες ξεκίνησαν την καριέρα τους πάντα - είναι σαφώς ο Δημακόπουλος (ψηλός σουτέρ - 2.06 - με τεράστια τεχνική, πλαστικές κινήσεις και τέλειο σώμα τη δεκαετία του '80!!!) και ο Διαμαντόπουλος (πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Α1 στα 18 του - αν δεν κάνω λάθος - τα λέει όλα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sygnwmh alla me th logikh twn titlwn o alverths einai ontws o koryfaios,ektos autou omws poio htan to xarakthristiko pou ton ekane polu kalo paikth? eda3ei, htan enas polu kalos souter. pera apo auto?????? giati na mhn 8ewrh8ei upertimhmenos....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ για Γαλακτερό.Ο Ρεντζιάς είναι πιο σύνθετη περίπτωση.Μάλλον και γω στον Γαλακτερό θα κατέληγα.Για τον πιο υποτιμημένο πάντως δεν πιστεύω πως χρειάζεται γκάλοπ.Βασιλειάδης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν πάμε σε επιλογές Δημακόπουλου, τότε πρέπει να αναφέρουμε κι άλλους υπερτιμημένους χωρίς προσφορά πχ Κοτζαγκιαουρίδης που είχαν σφαχτεί Αρης-ΠΑΟΚ για να τον πάρουν από την Ξάνθη, ο Καρατζουλίδης που τον αγόρασε ο ΠΑΟΚ χρυσό όταν πήγε ο Φασουλας στο NCAA, ο Τσέκος φυσικά για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έδωσε Σταυρόπουλο, Μακαρά, Παπαχρόνη και λεφτά, ο νέος Γκάλης Λάρι Κάπτσικ που έφερε ο Άρης, ο Μυριούνης κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κάνουμε μία διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτούς που είχαν μεν το ταλέντο αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο επίπεδο που θα μπορούσαν για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, έλλειψη διάθεσης για περισσότερη δουλειά, λάθος επιλογές ομάδων) και σε αυτούς που το ταλέντο τους και η παρουσία τους δεν δικαιολογούσε τον θόρυβο που έκανε η εκάστοτε μεταγραφή τους. Για μένα οι πραγματικά υπερτιμημένοι είναι οι ανήκοντες στην δεύτερη κατηγορία, παίκτες όπως ο Ντίνος Αγγελίδης (θυμάστε οι παλιότεροι τον ντόρο που έγινε για την μεταγραφή του από τον Σπόρτιγκ στον Άρη), ο Μπίλ Μέλις για χάρη του οποίου ο ΠΑΟΚ έδωσε μισή ομάδα στον Απόλλωνα Πάτρας, ο Παπαγιάννης που ο Παβλίσεβιτς προτίμησε αντί του Φασούλα, ο Τζωρτζ Παπαδάκος για τον οποίο ο Κοσκωτάς το καλοκαίρι του 88 έδωσε ένα σκασμό λεφτά.
    Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν παίκτες όπως ο Ρετζιάς, ο Γαλακτερός (ίσως το μεγαλύτερο μετά τον Φάνη ταλέντο που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ), ο Μυριούνης, ο Διαμαντόπουλος, ο Λάζος, ο Ταπούτος, ο Σχορτσανίτης (αν και για τους δύο τελευταίους επειδή είναι μικροί μπορεί και να το σώσουν). Για αυτούς οι ομάδες νομίζω ότι πλήρωναν το δεδομένο ταλέντο που είχαν και την πιθανότητα να το δείξουν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα σε ολους..Μια παρατηρηση θα ηθελα να κανω σε αυτους που βαζουν σε αυτη την κατηγορια τον αλβερτη..Ναι σωστα το μεγαλο του οπλο ηταν το σουτ του,αλλα μην ξεχναμε πως οταν ηταν νεοτερος και κρινοντας μεχρι και δυο χρονια πριν που επαιζε αρκετα:επαιζε παντα το καλυτερο γκαρντ της αντιπαλου ομαδας,μπορει να μην ειχε ποδια αλλα ηταν πολυ ψηλος,σε μια ομαδα οπως ο παο δεν εχασε ποτε την θεση του οσες μεταγραφες και να εγιναν,ολοι οι προπονητες των αποθεωναν και τελος να μην ξεχναμε πως στην εποχη που ηταν στα ντουζενια του το μπασκετ ηταν πολυ διαφορετικο με σημερα..Με αυτη την λογικη και με τα σημερινα δεδομενα (θου κυριε) και τον γκαλη μετριο θα τον βγαζαμε αφου περιμενε οφσαιντ για τον αιφνιδιασμο και δεν παλευε στην αμυνα..Ο αλβερτης παντα στα μεγαλα ματς του παο ηταν εκει οταν ξεπερασε το ψυχολογικο βαρος που του ειχε δημιουργηθει με την ταμπελα του λουζερ..Μην αφηνουμε τις οπαδικες μας προτιμησεις να προσπαθουν να μηδενισουν καριερες παιχτων οπως του αλβερτη.,Ειναι κριμα.. υ.γ:δεν μιλαω βαση τιτλων,βαση αποδοσης μιλαω για τον παιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. anwnymos
    proswpika file den ekrina ton paikth alverth vash opadikwn protimhsewn. opws symfwnw gia sigala (mono amyna) h papanikolaou (ws ena shmeio..) etsi symfwnhsa kai gia alverth, 8etontas ws epixeirhma(sto opoio epimenw) thn eleipsh allou "xarismatos" peran tou sout. swsta auta pou les gia ton alverth,alla ok, den epaize kai to 60... kyriws thn dekaetia tou 90 fanhke.. kai epishs den exoun na kanoun me to agwnistiko 8ema to oti ta phgaine kala me proponhtes kai den paragwnisthke ston pao.. na pros8esw oti kaneis den prospa8ei to akator8wto,na mhdenisei dhladh mia toso megalh kariera,alla apo thn allh den ginetai na paragnwrisoume oti ton boh8hsan polu kai oi sugyries.. dioti polloi kaloi souter kai amyntikoi yphr3an,alla kanenas den emeine ston pao tosa xronia,exontas ousiastika mikrh agwnistikh symmetoxh stous titlous twn teleutaiwn 4-5 etwn (htan kai oi perissoteroi ari8mhtika gia ton pao), tous opoious (dikaia fysika) pistwnwtai ws arxhgos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε Πανο δεν ματς της εποχης του 90 και θα δεις οτι το μπασκετ εχει αλλαξει πολυ απο τοτε..Σε αυτο που λες για το οτι τα πηγαινε καλα με τους προπονητες δεν εχουν να κανουν με το αγωνιστικο κοματι,πες μου γιατι ενας δεν πηρε εναν παιχτη ξενο κοινοτικο στην θεση του και να τον εχει σε δευτερη μοιρα..Αρα νομιζω οτι ειναι καθαρα αγωνιστικο και οχι δημοσιοσχετιστικο..Ο αλβερτης αν δεις την καριερα του μεχρι την περιοδο 2005-2006 επαιζε κανονικα..Και σου ξαναλεω μην το μετρας με τα τροπαια μονο αλλα και την πορεια του στα χρονια αυτα ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. imoun etoimos n pw to idio me afto p eipe o vasilis.. allo poios pire lefta kai dn ta aksize kai allo poio talento den dikaiwse tis prosdokies p ipirxan.. o diamantopoulos dn epaikse to basket pou oloi perimenan alla dn evgale kai ta trela lefta... gia ton papanikolaou na simfwnisw oti ston panathinaiko voloderne alla tin teleftaia tou xronia pire to prwtathlima o panathinaikos me mia eksairetiki emfanisi papanikolaou.. telos gia alverti epeidi akouw polla.. o alvertis ta lefta pou pire (pou mporei ontws n einai ypervolika) egw pistevw dn ta pire eidika ta teleftaia xronia ws paixtis.. ta pire epeidi ksigithike poli kala apenanti stous giannakopoulous ( antitheta apton oikonomou) oi opoioi einai anthrwpoi p auto to ektimane... ektos aftou o panathinaikos eixe anagi opws kai kathe megalos sillogos na kanei enan paixti simvolo kai simaia tou (vlepe sharp) kati to opoio katafere na vrei sto proswpo tou alverti.. ton opoio agapise toso o kosmos kai pire kai titlous 4 xronia xwris na paizei basket.. dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οσοι μιλησατε για αλβερτη σκεφτειτε ολα τα 19 χρονια αγωνιστικης δραστηριοτητας και οχι μονο τα τελευταια που δεν επαιζε . στα μεσα της καριερας του πολλα ματς-τιτλους τα πηρε μονος του και μαλιστα την ωρα που καποιοι αλλοι συμπαικτες του μεγαθηρια-μυθοι του μπασκετ ειχαν ψιλοκολλησει...για να μην πω οτι δεν ηταν ο πιο ακριβοπληρωμενος παικτης της ομαδας...και τετοια στοφα χαρακτηρα που να επιβληθει στην ομαδα ενω αλλους τους εφαγε το μαυρο σκοταδι οπως κι αν λεγονταν...οποτε παιδια μην το ψαχνετε.και ειδικα οσοι ησασταν αγεννητοι οταν αυτος ξεκινησε να παιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικός Φ4 Παρίσι 1996: Αλβέρτης πρώτος σκόρερ
    5ος τελικός ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2001 (ήμουν μέσα): Πρώτος σκόρερ Αλβέρτης και σχεδόν 20 πόντοι στα τελευταία 5 λεπτά
    Φ4 Μπολόνια 2002: Εξαιρετικά ώριμες εμφανίσεις και στα δυο ματς
    Αυτοί είναι τρεις μόνο τίτλοι του ΠΑΟ που προσωπικά δεν βλέπω πως θα τους είχε πάρει χωρίς τον Αλβέρτη. Αν ήταν απλά τοτέμ και όχι παίκτης για 4 χρόνια στον ΠΑΟ, δεν σημαίνει ότι αναιρούνται τα υπόλοιπα 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. den 8a mporousa na symfwnhsw perissotero me auto pou eipe o dhmhtrhs. gia mena auth einai olh h istoria gia ton alverth. na mhn to kourazoume, htan enas polu kalos statikos souter, epimenw oti den htan proikismenos mpasketika,pou apla makrohmereuse ston pao. twra an eseis pisteuete oti ola auta ta xronia den uphrxe KANENA kalytero 3ari apo ton alverth sthn eurwph kai oti 20 xronia htan top agwnistika kai den exei na kanei h sxesh tou me dioihkhsh,egw paw paso. telos,8a parakalousa ton filo pou milhse peri gennhsewn meta alverth na aitiologhsei thn apopsh tou auth, oso kai an prospa8hsa den mporesa na katalabw giati oi mikroteroi hlikiaka den dikaiountai dia na omiloun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Otan o taxidromos xtipaei 2 fores o Mpimpikos xtipaei 4 osoi dld einai oi pektes pou pistevw oti anikoun stin katigoria twn iperektimimenwn kai osa einai kai ta post pou tha kanw giati den mou aresei na grafw ektheseis.
    1)Anthwnis Fwtsis:to elafi tou panathinaikou.Enas pektis me apistefta swmatika prosonta,megalomenos se basketiko peribalon(pou simenei oti eixe eikones empiries kai basketiki paidia apo mikros),me tin staba tou megalou taledou na ton sidrofevei apo ta prwta tou vimata kanontas ton gnwsto sto euri koino kai anigontas tou dromous,me parousia apo nwris stin A1 kai sinergasies me megalous proponites kai pektes,me perasma apo to NBA(apo opou efige nixta),me kanena sovaro travmatismo,me megalo simvoleo ston panathinaiko,o antwnakis eixe ta fonta na katadinastefsei tin eurwpi(akoma kai na exei mia thetiki parousia sto NBA opws o sinomilikos tou Kirilenko).Ant'aftou o Antwnakis emeine ens metrios pektis(metrios logo somatikwn prosontwn alliws den tha itan kan pektis)pou pistevei oti i amina einai i tapa kai i epithesi to karfwma,pou den orimase pote basketika,pou den emathe na driplarei,pou shoutarei apo tin "koilia",pou den mporei na dimiourgisei katastaseis sto 1v1,pou sto gipedo perpataei me ta xeria stin mesi,pou einai ektos topou kai xronou(kapioi to thewroun afto ws agnia kindinou...)kai pou telika kapioi tou eipane oti einai kalos kai aftos tous pistepse kai den doulepse katholou!!!Pistevw oti o Antwnakis prosefere elaxista se sxesi me oti pire(oikonomika,koinonika).Epete sinexia. -Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και για να ξεκολλήσουμε λιγο από τν Αλβέρτη.
    Ίγκορ Μωραϊτης, Ντούσαν Σάκοτα, Ντούσαν Γιέλιτς, 'Αρης Χολόπουλος,Μάικ Πίπος(που τον παρακαλούσαν τότε οι Γιαννακοπουλοι να έρθει στον Τάφο),Ιάκωβος Τσακαλίδης, Τζαννής Σταυρακόπουλος, Γιώργος Φλώρος και φυσικά οι Αφοι Κατσίκη. Ν.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. file mpimpiko egw thelw na se rwtisw pws ginetai enas paixtis san ton fwtsi pou esi perigrafeis na paizei ston prwtathliti eurwpis kai persi na vgazei sxedon monos tin xronia stin thesi 4? epipleon pistevw oti i empistosyni tou obradovic ston proswpo tou kati deixnei..simfwnw oti oloi perimename poli perissotera pragmata(min ksexname oti stin dinamo itan poli kalos..) pleon niwthw oti to paixnidi tou exei ginei poli monodiastato afou apo afto exei vgalei tin diisdisi ena stoixeio sto opoio itan arketa kalos kai mporouse n ekmetaleftei ta altika tou prosonta.. oso gia to nba i parousia tou itan pio aksioprepis apo allwn poli megaliterwn onomatwn... dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι και εγώ της άποψης που εκφράστηκε κι από ένα φίλο παραπάνω, ότι "υπερεκτημημένο ταλέντο" είναι αυτός που η αγωνιστική του παρουσία δεν δικαιολόγησε ποτέ τον θόρυβο που έγινε γύρω από το όνομά του, τις μεταγραφές που έκανε και τα συμβόλαια που εισέπραξε.
    Ο νικητής σ' αυτή την κατηγορία είναι φυσικά ο Γαλακτερός, όλη του η καριέρα ήταν ένα δεύτερο ημίχρονο στην Αργεντινή!

    Με τα υπόλοιπα ονόματα που αναφέρθηκαν παραπάνω λίγο πολύ συμφωνώ και προσθέτω ένα ακόμα: Βασιλόπουλος!
    Ενα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόκειται για μεγάλο παίκτη! μέχρι και 3άρι τον κάνανε με το ζόρι για να χωρέσει στην εθνική ομάδα.

    Υγ. αν κάνουμε ένα φιλμάκι με την καριέρα του Αλβέρτη, θα βρούμε άραγε να βάλουμε καμμιά φάση στη οποία θα κάνει ένα λει απ ή θα μπιστάει τη μπάλα στο παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. An sto filmaki valoume gia prologo tin prothermansi omadwn tha deis akoma kai lay up me to aristero na kanei.-Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. sthn pro8ermansh isws ekane..se agwna na perasei mesa apo to triponto...den 3erw.. file anwnyme an kai o vasilopoulos einai proswpika o agaphmenos mou paikths prepei na symfwnhsw. ta 2-3 teleutaia xronia den exei dei3ei kati para mono eklampseis tromerhs amynas h krisimwn tripontwn se liga mats. vevaia 2 pragmata. auto isws ofeiletai se traumatismo( eixe enan sobaro) kai epishs pote den eixame tis prosdokies apo ton vasilopoulo na apodwsei ws terastio talento opws p.x o rentzias h o galakteros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω πως η κουβέντα πήγε λίγο αλλού.
    Εδώ θέλαμε να γράψουμε για τους παίχτες που ανεξάρτητα το ταλέντο τους, έκαναν συμβόλαια μεγάλα ή μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στα ελληνικά και όχι μόνο παρκέ.
    Εγώ από μέρους μου θα ξεχωρίσω 2 παίχτες που δεν έχουν υποθεί ακόμα και αμφιβάλω αν τους σκέφτεται κανείς.
    Ο πρώτος είναι ο Σπύρος Παντελιάδης. 33 χρονών πλέον (30/1/77) από το 1998 τον "χαζεύουμαι" στα ελληνικά και όχι μόνο παρκέ. Ένας άσσος που όταν μπαίνει μέσα, καθώς είναι πάντα ρεζέρβα, αποδιοργανώνει την ίδια του την ομάδα, αντί να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Μου προκαλλεί απίστευτη έκπληξη πως ένας τέτοιος παίχτης παίζει τόσα χρόνια Α1 με πέρασμα κιόλας από Γερμανία και Ισπανία (Α2 εκεί).
    Ο δεύτερος ακούει στο όνομα Παντελής Παπαϊωακείμ. 1.5 χρόνο μεγαλύτερος του πρώτου κατάφερε από τη σεζόν 2000/01 να βρίσκει ομάδες της Α1. Έπαιξε και παίζει και βγάζει το ψωμί του χάρι στο ύψος του (δεν είναι δα και ο Σαμπόνις, μόνο 2,06 είναι) και το αριστερό του χέρι. Παίχτες με μεγαλύτερ ταλέντο από αυτόν όπως ο Δέσπος αναλόθηκαν και χάθηκαν στην Α2 και μας έμεινε εμάς η χαρά να "χαζεύουμε" την ταλεντάρα του Παντελή.
    Αυτά από μένα και +1 ψήφος κατά του Φώτση, ο οποίος είχε τα φόντα για μεγαλύτερα πράματα, αλλά έπαιξε μόνο μιάμησι σεζον σύμφωνα με το ταλεντο του (στη Μόσχα)
    air_ioannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ena onoma tha pw...
    Nikos Xatzis:o kalamatianos guard mallon itan kalitera na to rixei sto xoro para sto basket.Pagosmios(pentadatos)protathlitis efivwn tou 95(malon einai katarameni genia afti tou 95)kai me metagrafi stin aek mazi me ton dioskouro Kakiouzi kai ton exafanismeno Mparla o Nikos Xatzis protopatise ta parke tis A1 ws megalo taledo me polla prosoda idika ston epithetiko tomea kai me ta foda na apotelesei ena monimo melos tis ethnikis omadas.Nai men alla..O Nikos einai kata ti gnwmi mou o pio baretos pektis(kai pou den tha edina oute 1 uro gia na ton dw)pou exei perasei apo tin A1.Aosmos kai axromos,argos,xwris alma,aoratos amidikos kai me periorismenes epithetikes epiloges(1 astathes 3ponto eixe o anthrwpos),xwris tsabouka sto pexnidi tou,den mporese pote na xefigei apo ti metriotita alla kai na dikewsei tis prosdokies oswn ton pistepsan.Kai omws o Nikos pezei akoma stin A1(kai malista san megalo onoma gia ton ilisiako) kai "mea culpa" thewrite enas kalos pektis...Pistevw oti kai na min ipirxe stin A1 den tha to prosexe kaneis opws pistevw oti kerdise parapola gia na min kanei tipota.-Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν νομίζω ότι ο Χατζής μπαίνει σε αυτή την κατηγορία με την πορεία που έχει 15 χρόνια. Δες τον τελικό του Σαπόρτα το 2000 και τον 5ο τελικό του 2002 για παράδειγμα. Ή ψάξε βρες το ματς με τη Μακάμπι στο Γαλάτσι το 2004..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. An einai etsi na ton plirwnoune me to pexnidi...
    -Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Mpimpikos:

    Αυτό με το Χατζή, το σκέφτηκες πολύ;;;

    Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική εφήβων, πρωταθλητής με την ΑΕΚ, κυπελλούχος με την ΑΕΚ, Σαπόρτα με την ΑΕΚ, πρώτος σκόρερ στην Α1 στην ιστορία της ΑΕΚ. Πάντα στους πρωταγωνιστές, όχι να κουνάει την πετσέτα.

    @ kourouna:
    Πολλοί λένε τον πόνο τους Κουρούνα μου. Συγχωρεσέ τους που σου χαλάνε το topic.
    Ου γάρ οίδασι ...

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στέλιο αν είναι τόσο super ο Χατζής δεν θα τον διώχνανε από τον Ολυμπιακό και ούτε μετά θα έψαχνε να βρει συμβόλαιο και ομάδα. Δες ποιες ομάδες τον θέλουν και καταλαβαίνεις πολλλά.
    Αν έπαιζε τη δεκαετία του 70 ίσως να μιλάγαμε για κάποιον άλλο, αλλά τώρα που το μπάσκετ έχει γίνει γρήγορο παίχτες τύπου Χατζή είναι ξεπερασμένοι.
    Τα στατιστικά και τα παλμαρέ λένε πολλές φορές ψέματα όμως.
    Και εξάλλου εδώ λέει ο καθένας ποιους παίχτες ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ θεωρεί υπερεκτημημένους.
    Και εγώ σε πολλούς δε συμφωνώ, αλλά δέχομαι την άποψη του άλλου και ειδικότερα όταν είναι τεκμηριωμένη.
    air_ioannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ air_ioannis:

    Ο Χατζής ούτε κατά διάνοια είχε τα υψηλά συμβόλαια, ούτε έκανε ηχηρές μεταγραφές (ακόμη και στον ΟΣΦΠ πήγε ως ελεύθερος από την ΑΕΚ), ώστε να θεωρείται υπερτιμημένος σε σχέση με αυτά που πρόσφερε όπου αγωνίστηκε.

    Σε αυτό το πλαίσιο, όποιος νομίζει ότι σε αυτό το topic έχει θέση το όνομα του Χατζή, έχει μαύρα μεσάνυχτα.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ακριβώς... Δεν ήταν ποτέ ο Χατζής το υπερπουλέν του Σωλήνα (όπως ο συμπαίκτης του το '95 Παπανικολάου), ούτε ακριβοπληρώθηκε σε μεταγραφές από Ιταλίες, Μακεδονικούς (όπως επίσης ο Παπανικολάου), και δεν έπαιρνε τα συμβόλαια παίζοντας ελάχιστα έως απειροελάχιστα (όπως έκανε ο Παπ τουλάχιστον 2 σεζόν στον Παο και 1 στην ΑΕΚ).
    Όσο για το σχόλιο του να πληρώνεται με το παιχνίδι... Στα 551 ματς που έπαιξε στην ΑΕΚ σε 12 σεζόν (χάνοντας λιγότερα από 5 συνολικά από τραυματισμούς) τουλάχιστον στα 400 η απόδοση του ήταν παραπάνω από καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. www.youtube.com/watch?v=azrrbAwhuoQ&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Exete apolito dikio filoi mou.Zitw tapeina signwmi gia oti eipa gia ton Niko Xatzi giati ekane ontws foveres xronies toso ston olimpiako oso kai ston panionio enw molis 3anagirise stin aek ekane apistefta pragmata kai twra pige na swsei ton ilisiako monos (ante kai me ti voithia tou kefala tou Kaselaki) kai panw apo ola to ekane pernodas pentarodekares (opws ta 400xiliarika pou pire ston olimpiako).Alla mias kai to efere i kouventa gia ton Dimitraki ton Papanikolaou kai eginan kapies sigriseis,exw tin entipwsi oti psonizoun apo to idio magazi 3eskonopana.-Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ταπεινή συγγνώμη σου δε γίνεται δεκτή.

    Προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημά σου, καταδικάζεσαι να γράψεις 551 x 12 φορές, με ελληνικούς χαρακτήρες, ότι "δεν είναι υπερτιμημένος ο Νίκος Χατζής".


    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. hello everybody.εγω απλα θελω να προσθεσω κ το ονομα του Καραγκουτη διπλα στους Ρεντζια-Γαλακτερο-Ταπουτο.Αλλα ρε παιδια ελεος.Ο Χατζης κ ο Αλβερτης υπερτιμημενοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 35 αγ - 295 πόντοι, 88ρ, 34ασ, 20κλ στον Ολυμπιακό το 2005/06 στο πρωταθλημα.
    Δεν νομίζω πως είναι και χάλι..
    Μονο ο Edney πρέπει να είχε παραπάνω σκοράρισμα.
    Σε Πανιώνιο & στην ΑΕΚ με Αγγέλου δεν έπαιζε.
    Πέρσι παίζοντας κάτω από 20' έβαζε 9-10π. Μια χαρά ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Paides nomizw exoume mperdepsei kapia pragmata.I stili afora pektes pou einai ipertimimenoi kai oxi gia xamena talenta pou den eginan pote pektes.Minete sto thema oso leptes kai an einai oi grames pou xwrizoun tin mia katigoria apo tin alli.-Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Απο τους παλιους Γαλακτερος και Ρετζιας ποτε δεν δηκαιωλογησαν τα λεφτα που πηραν μετα Παπανικολαου
    Στα χαμενα ταλεντα Διαμαντοπουλος ,Καραγκουτης θα μπορουσαν να αφησουν εποχη αλλα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Διαμαντόπουλος τι απέγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τον απόλυσε το Μαρούσι και ψάχνει ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ωραίο θέμα πάντως.. και φυσικά με πολλές και διαφορετικές απόψεις.
    Αν και δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για μια τέτοια κατάταξη. Προσωπικά δε θα βάλω στις μεγαλύτερες απογοητεύσεις Ρεντζιά και Γαλακτερό γιατί και τραυματισμούς είχαν και ο 1ος έφτασε να παίξει και στο NBA(όσο πέρασε και από εκεί)
    Στη δική συνείδηση την 1η θέση έχει ο παίχτης που τον παρακολουθούσα από την εθνική Παίδων και έκανε παπάδες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΑΟΥ. Μεγάλες προσδοκίες - σπουδαίος παίχτης ορχήστρα..
    Το γιατί δεν έκανε αυτά που μπορούσε είναι και δικό του λάθος αλλά και τον προπονητών του και της φιλοσοφίας που επικρατούσε στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Α1 στο δικό μας μπάσκετ.. Μετά μάλλον βολεύτηκε και αυτός από την κατάσταση, από τα συμβόλαια και από τη μεγάλη αβάντα που είχε από τον τύπο... Αν κάποιοι έπρεπε να πληρώνουν Γκαλόσημο για την καριέρα τους αυτός πρέπει να γίνει επίτημο μέλος του συνδέσμου των δημοσιογράφων.. Εντάξει, έξυπνες ατάκες, δημοσιογραφικός αλλά από μπάσκετ ελάχιστες εμφανίσεις που να δικαιολούσαν τις προσδοκίες...

    Σημειώνω επίσης Νίκο Οικονόμου και Διαμαντόπουλο. Για τον πρώτο μετά από τα πρώτα χρόνια σαν να κατέβασε κάποιος το διακόπτη και ξέχασε αυτό που έπαιζε.. Πολλά συμβόλαια μόνο με το βιογραφικό του.. Για το Διαμαντόπουλο τα είπαν άλλοι..

    Εύφημος μνεία: Κρητικός Γιάννης - Περιστέρι...μάλλον δε φταίει το παιδί γιατί πραγματικά δεν είχε τα προσόντα για να κάνει σπουδαία πράγματα αλλά ο ντόρος που είχε γίνει γύρω του..Δε συναντάς και κάθε μέρα περιπτώσες που τους καλούν στην εθνική ομάδα (απο τα 17 νομίζω) και ελάχιστοι τον θυμόνται ως παίχτη πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και ο Φάσουρας είχε κληθεί πιτσιρικάς στην Εθνική, αλλά δεν νομίζω να θεωρείται υπερτιμημένος..
    Υπερτιμημένος με βάση το προβλεπόμενο συμβολαιο οταν θα γινοταν 18 ηταν πχ ο Λεττονος Aleksandrs Melniks.. 150 χιλιαρικα συμβολαιο του ειχαν κανει οι γιαουρτάδες.
    Ο Παπαγιάννης που ειπώθηκε παραπάνω, ή πολυ περισσότερο ο Μάγλος που θεωρείτο και μεγάλο ταλέντο και μπήκε πιτσριικας Εθνικη επειδη εβγαζε ματια στο κολλεγιο.. πηρε και ευρωλιγκα ως θεατης..
    Υπερτιμημενος και ο Αρτέμης Κούβαρης που επίσης πέρασε από Παναθηναικο
    Από παλιότερους ο Καρκαμπάσης που είχε έρθει σαν σουπερ λυση σε κοσκωτοεποχές στον Ολυμπιακό, οι Αφοι Κατσίκη κι ο Εντι Κλαδις σε ΠΑΟΚ, ο Ιγκορ Μοραϊτοφ που επαιζε σε μικρες Εθνικές και Άρη..
    ο αλήστου μνήμης Κένεθ Καρούν που είχε έρθει επίσης σαν νέος Γκάλης στον Ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. H ψηφος μου παει στον Αλβερτη.

    Το μονο πολυ καλο του χαρακτηριστικο ηταν το σουτ. ΚΑτα τα αλλα ενας μετριος παικτης ηταν. Σταθηκε τυχερος που ξεκινησε απο τον Παναθηναικο, οταν ακομη δεν ηταν στα καλα του.

    Ο Οικονομου για παραδειγμα,υπηρξε πιο ολοκληρωμενος παικτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. O epomenos sti lista mou itan o Lazaros Papadopoulos alla epidi ton timisan poloi tha perasw ston telefteo.Epidi omws kati tipoi san to xaridimo kai ton stelio tha lene ta dika tous pali ipenthimizw to klasiko "peri orexeos...
    MIxalis Kakiouzis:O Mixalis einai ligo diskolo na thewrithei iperektimimenos giati einai kai kalos pektis kai poli tixeros.Aplws pistevw oti einai ligo katwteros apo afto pou pistevoei kai aftos kai poloi alloi.O Mixalis einai enas pektis xwris thesi(poli argos,xwris tripla kai axiopisto shoot gia 3ari-poli adinamos kai xwris kiniseis konta sto kalathi gia 4ari)me mono 1 proson(tin kinisi xwris mpala).Afta ta texnika stixia ton kanoun enan oxi kako paikti alla sigoura oxi kanena paixtara.Pistevw oti o Kakiouzis einai tixeros giati pire ena protathlima (apo afta pou den pernonte alla as einai kala o Ntikoudis)kai pire kai ena evropaiko me tin ethniki (legontas kati-gia plaka kata ti gnwmi mou-pou ton ekane ton ethniko mas profiti)xwris na kanei ti foveres emfanisis.I genikoteri poria tou kai ta statistika tou dixnoun enan stathero pexti(metrio) alla tipota perisotero kai epidi pistevw oti thewrite apo polous poli kalos ton evala se afti tin katigoria.-Mpimpikos-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. egw pisteuw oti o sofo dn einai uperektimimenos afou,an kai eixe 2 asxhmes xronies,twra exei kanei polla kala paixnidia.Kata tn apopsh m o pio uperekthmimenos apo olous einai o papaloukas afou t mono p exei einai to upsos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. anwnyme
    profanws eisai fanatikos pana8hnaikos h (akoma pio pi8ano) den asxoleisai kan me to mpasket.. den 8a ka8hsw na sou analysw to ti exei kataferei o kalyteros paser sthn istoria ths euroleague papaloukas, phgaine na deis kanena mats asteras tripolhs-lebadeiakos giati dystyxws h antilhpsh sou peri a3ias paiktwn tou mpasket apexei kata poly apo thn pragamatikothta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Νίκος Ζήσης. Ο Ζήσης πρέπει να έχει τον καλύτερο μάνατζερ στην Ευρώπη.Επίσης, αν ο Παπανικολαόυ ήταν μια φορά δημοσιογραφικός,ο Ζήσης είναι εκατό. Ένας απίστευτα μέτριος παίχτης, σε όλα τα χαρακτηριστικά του.Σουτ, πάσα ταχύτητα,άλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. αυτος ο μπιμπικος ειναι ασχετος...κ για να καταλαβεις μαρκους λιμπερτυ μακραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. οποιος εγραψε για τον παπαλουκα, σιγουρα δεν ξερει καν τι χρωμα εχει η μπαλα στο μπασκετ...

    Ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή