Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ξαφνικό...ξύπνημα και σκληρή γραμμή!

Δεν ξέρω αν φταίει η κοινή παρουσία Θανάση Γιαννακόπουλου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου για πρώτη φορά μετά από καιρό (μπορεί και για πρώτη φορά ever) σε διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν ξέρω αν φταίει ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει για όλες τις ομάδες. Πάντως, το αποψινό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μπορεί να περάσει στην ιστορία ως το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την βελτίωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος επί ημερών προεδρίας Βασίλη Οικονομίδη.
Σύμφωνα με τα όσα έμαθα (όχι μόνο με βάση όσα έγιναν γνωστά αλλά και διάφορες...εσωτερικές πληροφορίες):
- Στις ομάδες έχει ωριμάσει η σκέψη ότι η μοναδική λύση στο θέμα της τηλεόρασης είναι η κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων με εξαιρετικά σωστή την τοποθέτηση του Θ. Γιαννακόπουλου ότι αυτή μπορεί να γίνει εφικτή καταμερισμένη ανάλογα με το μπάτζετ των ομάδων και όχι για το...όφελος προέδρων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν. Στην κεντρική διαχείριση εξ΄αρχής τοποθετήθηκε θετικά ο Ολυμπιακός.
- Οι ομάδες έχουν αποφασίσει να χαράξουν σκληρή γραμμή στο θέμα της απεργίας διαρκείας που θέλουν να κάνουν οι παίκτες. Ηδη, είχε τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός επί του θέματος και συμφώνησαν όλοι οι υπόλοιποι. Η κοινή γραμμή είναι ότι εφόσον συνεχίζονται οι απειλές του ΠΣΑΚ με σημείο πίεσης την απεργία της 1ης Ιανουαρίου παίκτες που θα απεργήσουν (ειδικά στις ομάδες που είναι συνεπείς στις πληρωμές) θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Με απλά λόγια: Χωρίς συμβόλαιο και ομάδα.
Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ομάδες θα μείνουν μέχρι τέλους πιστές στην κοινή γραμμή αλλά ξεκάθαρα είναι ένα βήμα που αποδεικνύει και το ορθό της άποψης που κατ΄επανάληψη έχει διατυπωθεί και μέσα από επώνυμες στήλες του AllStar Basket: Ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να λειτυοργήσει σωστά ή και γενικά να...λειτουργήσει μόνο όταν οι πρόεδροι- ιδιοκτήτες κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζητάνε σοβαρά τα προβλήματα του χώρου.

3 σχόλια:

  1. Πολύ μπερδεμένα βλέπω τα πράγματα. Θα πέσουν κεφάλια. Μα καλά είναι τόσο δύσκολο να μαζευτούν σε ένα τραπέζι να κάτσουν και να μιλήσουν παίκτες, προπονητές, σωματεία, και ο ΓΓΑ; Να κάτσουν όλοι και να πουν 5 κουβέντες, να παρθούν κάποιες αποφάσεις και να τελειώνουμε. γιατί κάνουμε τα εύκολα δύσκολα. Όχι απεργίες, σκληρές γραμμές και ανοησίες του χειρίστου είδους. Μου φαίνεται ότι απλά όλοι θέλουν να δείξουν τον τσαμπουκά τους και μόνο, χωρίς κανένα νόημα και αποτέλεσμα. Α, ρε κατακαημένο μπασκετάκι τι τραβάς και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο τα πρωταθλήματα είναι άμεσα εξαρτημένα από την ομοσπονδία και την πολιτεία, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί... Απλά τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό, ή είναι επαγγελματικό το πρωτάθλημα ή δεν είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή