Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Jamie Arnold

Γενικά οι επιλογές που έκανε φέτος ο Σκουρτόπουλος στο Περιστέρι μου αρέσουν. Και για αυτό έγραψα παλαιότερα για τον Μπράμο και τον Προύιτ. Αλλά μέσα στο χαμό των τελευταίων εβδομάδων μας ξέφυγε η πιο σημαντική προσθήκη στην ομάδα όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου πριν από λίγο. Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο το Περιστέρι είναι ο βετεράνος Τζέιμι Αρνολντ (34 ετών, 2μ.02). Επειδή όλοι μας έχουμε εθιστεί στη γκρίνια τα τελευταία χρόνια παραβλέπουμε και τα καλά του πρωταθλήματος αφού ακόμη και σήμερα η Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει καλούς παίκτες με βαρύ όνομα.
Ο Αρνολντ είναι από τους καλύτερους ’’γυρολόγους’’ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία δεκαετία και δείχνει ότι ακόμη και στη δύση της καριέρας του έχει ακόμη βενζίνη να κάψει. Γεννημένος το 1975 στο Ντιτρόιτ αποφοίτησε από το άσημο κολέγιο Ουίτσιτα Στέιτ το 1998 χωρίς ποτέ να παίξει στο ΝΒΑ. Από την πρώτη του μέρα έξω από το κολέγιο ο Αρνολντ ήρθε στην Ευρώπη  με πρώτο σταθμό την Βελγική Χουτχάλεν όπου έμεινε μισή σεζόν και αμέσως μετά πήγε για 1,5 χρόνο στη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν όπου ήταν προπονητής ο Πίνι Γκέρσον. Στη δεύτερη και πλήρη σεζόν του στην ομάδα αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με σχεδόν 10 ριμπάουντς μέσο όρο. Πρώτος ριμπάουντερ ήταν και στη Γαλλία τον επόμενο σταθμό του όπου έπαιξε στην Εβρέ, ενώ αναδείχθηκε και πιο πλήρης παίκτης του πρωταθλήματος. Το 2001-02 βρέθηκε στην Κύπρο αφού τον διάλεξε για τον Κεραυνό ο Μέμμος Ιωάννου που ήταν τότε προπονητής στην ομάδα του Στροβόλου. Την περίοδο 2002-03 βοήθησε την Νόβο Μέστο της Σλοβενίας να φτάσει στον τελικό του ULEB Cup και να σπάσει την κυριαρχία της Ολύμπια εντός συνόρων κερδίζοντας το πρωτάθλημα της χώρας. Ακολούθησαν δύο σεζόν στην Χουβεντούδ Μπανταλόνα, η μεγάλη του διετία στο Τελ Αβίβ όπου ξανασυνάντησε τον Πίνι Γκέρσον παίζοντας για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας μάλιστα αποκτήσει και την Ισραηλινή υπηκόοτητα. Δύο πρωταθλήματα Ισραήλ και μια παρουσία στο φάιναλ φορ της Πράγας, όπου στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε 14 πόντους.
 Την περίοδο 2007-08 έπαιξε στη Χαποέλ Ιερουσαλίμ με την οποία κέρδισε το Κύπελλο Ισραήλ ενώ ήταν στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν στο Uleb Cup και πέρσι πέρασε από μια χώρα που δεν είχε παίξει ποτέ την Ιταλία φορώντας την ιστορική εμφάνιση της Κίντερ Μπολόνια.

2 σχόλια:

  1. σίγουρα έκανε καλές επιλογές ο Σκουρτόπουλος για το Περιστέρι, να μην ξεχνάμε όμως και την παρουσία του Steve Young (aka Γιατζογλου) που παίζει το ρόλο του scouter κι έδειξε και στο Αιγάλεω πως τη συγκεκριμένη 'πιάτσα' την ξέρει πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xaridimos
    Πολύ σωστός...Και το είχα γράψει σε μια αναφορά παλαιότερα στο μπλογκ για άλλο παίκτη του Περιστερίου, νομίζω τον Μπράμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή