Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ετσι σκέφτεται ο μέσος 'Ελληνας μπασκετμπολίστας...Θαυμάστε τον!

Για τα τηλεοπτικά…

«
Είναι τόσα πολλά θέματα που πρωτεύουν που τα τηλεοπτικά δεν μας αφορούν στην παρούσα φάση. Από ό,τι όλα δείχνουν θα υπάρξει απεργία. Για εμάς η απεργία είναι το έσχατο μέσο, αλλά όπως βλέπουμε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά». 


Στο πολύ καλό μπασκετικό site www.superbasket.gr διάβασα πριν από λίγο δηλώσεις του μπασκετμπολίστα του Πανελληνίου Κώστα Χαραλαμπίδη για το θέμα της απεργίας. Και το σημείο που κοπι-πάσταρα αυτούσιο δείχνει πως ακριβώς σκέφτεται ο μέσος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Τον ενδιαφέρει μόνο το δικό του πρόβλημα, ούτε τα προβλήματα του χώρου αλλά ούτε τα προβλήματα των εργοδοτών του. Τα τηλεοπτικά (κακώς βέβαια αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα) αποτελούν το μοναδικό ουσιαστικό έσοδο των ομάδων της Α1. Αυτή τη στιγμή οι μισές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά για τους παίκτες τους τα έσοδα των μαγαζιών που δουλεύουν δεν τους αφορούν! Λες και αυτοί πληρώνονται από άλλο λογαριασμό...
Δεν είναι το πρωτεύον θέμα τα τηλεοπτικά για τους αθλητές του μπάσκετ. Από που θα βγουν τα χρήματα για να καλυφθούν τα συμβόλαια τους δεν τους ενδιαφέρει. Ακριβώς έτσι σκέφτεται ο μέσος σημερινός Έλληνας μπασκετμπολίστας. Αν τους έλεγαν οι πρόεδροι ''θα πληρώνουμε ανάλογα με τον κόσμο που θα φέρνουν οι παίκτες στα γήπεδα, αφού οι παίκτες λένε ότι είναι οι πρωταγωνιστές'' θα τους άρεσε; Θαυμάστε λοιπόν τον μέσο σύγχρονο Έλληνα απεργό μπασκετμπολίστα υπό τις ευλογίες του ΠΣΑΚ. Και μετά έχουμε απορίες τι δεν πάει καλά στο μπάσκετ. Τα έσοδα των ομάδων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ... Πρωτεύον ζήτημα είναι οι μισθοί και η ασφάλιση των παικτών. Μαγαζί που δεν πάει καλά, κύριε Χαραλαμπίδη, ΚΛΕΙΝΕΙ! Και αν.... κλείσει το μπάσκετ έχω την αίσθηση (αυτό δεν αφορά τον συγκεκριμένο αθλητή) ότι οι μισοί 'Ελληνες μπασκετμπολίστες δεν θα έχουν τι να κάνουν ή δεν θα ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους.... Αυτό το σκέφτηκαν πριν απεργήσουν και πριν ζητήσουν από τους μη έχοντες συλλόγους τους;

Δεν σας απασχόλησε ποτέ κύριε Χαραλαμπίδη ότι και η προηγούμενη ομάδα σας και η νυν μαζεύουν 200 άτομα κάθε φορά στο γήπεδο παρότι είναι από τις θεωρούμενες καλές ομάδες; Γιατί προφανώς να σας απασχολήσει, αφού πρωτεύον ζήτημα είναι η απεργία! Αφού μας πείτε εσείς και οι συνάδελφοί σας του ΠΣΑΚ τι ακριβώς κάνατε για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του μπάσκετ τότε θα αποφασίσει και ο κόσμος που έμεινε να ασχολείται με το άθλημα ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι για μια μερίδα του που είναι οι παίκτες. 

Δεν είμαι υπέρ των ομάδων ή των προέδρων που υπογράφουν συμβόλαια που δεν τα τηρούν αλλά επιμένω ότι η απεργία είναι άκαιρη, άστοχη και εκτός πραγματικότητας. Το ερώτημα βέβαια είναι άλλο: Ολοι εμείς οι υπόλοιποι, οι τελευταίοι ρομαντικοί μαλάκες που αγαπάμε το μπάσκετ, γιατί τους ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα;


28 σχόλια:

  1. Εγώ πιστεύω ότι εστω και την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει, θα αναλογιστούνε τι κάνουνε και θα γίνουνε κανονικά τα παιχνίδια.Παντως το σίγουρο είναι πως αυτή την φορά δεν έχουνε κανέναν μαζί τους και πιθανόν μάλιστα να γυρίσουνε και απαντες εναντίον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια χώρα οπου συμβαίνουνε όλα όσα συμβαίνουνε περίμενες κατι διαφορετικό απο μια μερίδα ακόμη πολιτών της που τυγχάνει να παίζουνε μπάσκετ;
    Kακόμοιρο μπασκετακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kακομοιρηδες όλοι εμείς και πολύ μαλάκες που καθόμαστε και τους ανεχόμαστε όλους αυτούς.ΑΗΔΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι όμως!
    Για να το ξαναδούμε...Οκ,η ημερομηνία είναι άστοχη,αλλά από την άλλη μόνο έτσι ίσως και να πέσουν τα φώτα των μμε πάνω τους (έστω κι αρνητικά).Δηλαδή,τί άλλο να περιμένουν;Εδώ πήρε η ¨εθνική¨ το χάλκινο κι ασχολούμασταν με την Τούμπα!

    Να πω και κάτι άλλο;Να μποϋκοτάρουν τα μμε...Νισάφι πια!!!
    Αναλογιστείτε κι εσείς οι μπασκετικοί..οι μασώνοι..οι αθλητικογράφοι..οι σχολιαστές τις δικιές σας ευθύνες,που λόγω της πίεσης από την διεύθυνση και την αρχισυνταξία,κάνετε όλα τα υπόλοιπα πλην της ενασχόλησης με το μπάσκετ!
    Το λήγω προς στιγμή κάπου εδώ,ίσως να πρέπει να τα βάλω κάτω και να στείλω στο allstar κάτι συγκεκριμένο είτε με όνομα είτε ως bhoy.

    Eίσαι ό,τι το θετικότερο αλλά δεν αρκείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον φίλο.Χωρίς να απαλλάσσονται όλοι οι κάθε λογής παράγοντες και οι κάθε λογής συνδικαλιστές,κάποια πράγματα είναι φυσιολογικά και συναρτώνται με την πορεία του αθλήματος.Το μπάσκετ έχει πάρει την κάτω βόλτα.Δε δέχομαι ότι όλα έιναι ευθύνη των ανθρώπων του,γιατί καλώς η κακώς οι περισσότεροι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα έφευγε από τη μόδα.Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει όλους όσοι του δώσανε ένα χέρι παραπάνω να πάει προς τον πάτο..Μεγάλη κουβέντα και ουδείς αναμάρτητος(ούτε οι δημοσιογράφοι..)..Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας μπασκετμπολίστας δεν διαφέρει σε τίποτα από τον μέσο Έλληνα πολίτη σε ανάλογα ζητήματα. Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ δουλειά έπεσε....Κάτσε να απαντήσω σε όλους με τη σειρά....
    Ανώνυμε 1... Δεν το αντιλαμβάνονται. Είναι στον δικό τους κόσμο. Είπαν ότι θα κάνουν απεργία και θα την κάνουν. Ξέχνα τη λογική. Και θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει όλοι να τους υποστηρίξουν. Είναι φανερό ότι δεν έχεις μιλήσει ποτέ με μπασκετμπολίστα στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 2
    Δεν ξέρω τι περίμενα αλλά είχα συνηθίσει από τις παλιότερες γενιές οι μπασκετμπολίστες να είναι ''σκεπτόμενα όντα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 3
    Δεν ανεχόμαστε κανένα και για αυτό γράφονται όσα γράφονται. Το μπάσκετ δεν φταίει τίποτα και εμάς μας αρέσει το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Α2 basket
    Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν σπείρω καμιά σελίδα για τη στήλη μου σύντομα θα θερίσω ξέρες τι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σας αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: από τις εμπειρίες μου πιστεύω ξεκάθαρα ότι το μπασκετάκι μας δεν έχει απαξιωθεί και τόόόσο πολύ όσο τουλάχιστον εμείς «θέλουμε» να πιστεύουμε. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πάτε τακτικά στα γήπεδα (δεν το λέω ειρωνικά αυτό, έτσι?) αλλά εγώ που τα επισκέπτομαι που και που τα βλέπω μάλλον μισο-γεμάτα παρά μισο-άδεια. Και συγκεκριμένα οι δύο ομάδες που αναφέρθηκαν, ο Πανελλήνιος και το Μαρούσι, οι οποίες είναι και «off - Broadway» θα λέγαμε για τα εμπορικά δεδομένα της χώρας μας, βλέπω αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Και καλό κόσμο. Παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα και συζητάνε με τον διπλανό τους, αντίπαλους να κάθονται δίπλα-δίπλα και να χειροκροτάνε την ομάδα τους, κ.λ.π. Τώρα, πως γίνεται ένα γήπεδο που χωράει 2.000 νοματαίους και βλέπω με τα μάτια μου να είναι γεμάτο τουλάχιστον κατά τα 2/3 (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και το λέω με σιγουριά – δεν είμαστε και χθεσινοί), να εμφανίζεται την άλλη μέρα ότι έκοψε … 300 (!!!) εισιτήρια, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ποιοι έχουν συμφέροντα σε αυτές τις καταστάσεις, ποιους εξυπηρετούν και ποιοι τις υποστηρίζουν ας το ψάξουν οι καλοί και ικανοί μας δημοσιογράφοι να το βρουν. Από ρεπορτάζ ξέρουν (ούτε αυτά για τους δημοσιογράφους τα λέω ειρωνικά). Επίσης, χωρίς να είμαι μέσα στις μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά από αυτά που δημοσιεύονται είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να δει μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει το δικό του κοινό το οποίο θα κάτσει να δει και Τρίκαλα-Κολοσσός και Μαρούσι-Αζοβμας και Α2 ακόμα. Τώρα, γιατί αυτό το κοινό, που αποδεδειγμένα υπάρχει, δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε (με την καλή έννοια πάντα) είναι άλλη ερώτηση. Ή μάλλον είναι Η ερώτηση την οποία πρέπει να εξετάσουμε όλοι μας.
    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @bhoy
    H στήλη της αλληλογραφίας είναι ανοιχτή σε κάθε άποψη...Εδώ μπαίνουν επιστολές που κράζουν το ίδιο το περιοδικό.
    Η απεργία από ότι είδα στις σημερινές εφημερίδες είναι τόσο απαξιωμένη που βρίσκεται στο επίπεδο συμπαθητικών μονόστηλων αλλά η ζημιά θα γίνει.
    Σαφώς και έχουν μερίδιο ευθύνης και οι δημοσιογράφοι αλλά θα σου γράψω μερικά πράγματα για να σου δώσω τροφή για σκέψη...
    Το ξέρεις ότι σε πάνω από τις μισές αθλητικές εφημερίδες διευθυντές και αρχισυντάκτες είναι μπασκετικοί; Προφανώς ούτε βλάκες είναι, ούτε ''αλλαξοπίστησαν''. Προφανώς ασχολούνται με αυτό που ''πουλάει''. Αλλά να στο θέσω και διαφορετικά. Ξέρεις ποιο είναι το μοναδικό αθλητικό περιοδικό (όχι μόνο του μπάσκετ, γενικά μιλάω για αθλητικό περιοδικό) που επιβιώνει στην Ελλάδα; Αν μάντεψες σωστά μάντεψες. Το AllStar. Ξέρεις γιατί επιβιώνει; Γιατί υπάρχει ένας εκδότης που προέρχεται από το μπάσκετ και γουστάρει να το χρηματοδοτεί και δέκα δημοσιογράφοι ατόφιοι μπασκετικοί που ξέρουν ότι δεν θα γίνουν πλούσιοι απ΄ αυτή τη δουλειά και γουστάρουν αυτό που κάνουν. Ξέρεις τη σύνθεση του αναγνωστικού κοινού; Να στην πω εγώ που την ακούω από τις έρευνες που έχουν γίνει... 80% κόσμος που του αρέσει το μπάσκετ και 20% άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό με οποιαδήποτε ιδιότητα. Θέλεις να συνεχίσω για να καταλάβεις τι γίνεται ή να το σταματήσω εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα. Αυτό το είδατε ??

    http://www.youtube.com/watch?v=cekAH4cM_Rw

    Πώς σας φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 4
    Συμφωνώ ότι το μπάσκετ το απαξιώνουν τα λάθη των ανθρώπων που ασχολούνται με κάθε ιδιότητα μαζί του. Συμφωνώ χίλια τοις εκατό. Αλλά δεν είναι συντεχνιακή υποστήριξη. Τους δημοσιογράφους όλοι αυτοί έχουν μάθει να τους σέβονται μόνο όταν τους βρίζουν. Οταν γράφουν κάτι σοβαρό για την πορεία του μπάσκετ ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλόσοφε
    το τοποθέτησες πολύ σωστά αλλά θα επαναλάβω ότι όταν μπάσκετ έχουν παίξει άνθρωποι με ορθή σκέψη όπως ο Παταβούκας και ο Φασούλας (τυχαία παραδείγματα, υπάρχουν και πολλοί ακόμη) έχουμε άλλες απαιτήσεις. Σήμερα για τον έλληνα μπασκετμπολίστα ταιριάζει πολύ περισσότερο αυτό που έλεγε κάποτε ο Ιωάννης Δαϊτσης (πρώην υφυπουργός αθλητισμού και γνωστότερος ως Γιάννης Ιωαννίδης): ''Ασχολούνται μόνο με το κινητό, το ακίνητο και το αυτοκίνητο''. Είναι τυχερός που δεν γνώρισε τις σύγχρονες γενιές παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Αριστοτέλη
    Αυτά που γράφεις είναι που μας κρατάνε ακόμη ζωντανούς. Αυτή η σιωπηλή μάζα η οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγει από τα γήπεδα και να απομείνουν κάτι χιλιάδες νοματαίοι που θα πηγαίνουν μόνο (και για συγκεκριμένους λόγους) στα ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού ή στα παιχνίδια μεγάλης ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας. Το μπάσκετ έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες από όσο πιστεύουμε αλλά το κοινό αυτό το απαξιώνουν οι ίδιες οι ομάδες και αυτό δεν είναι σφάλμα των παικτών. Απλά ακολουθούν τον ίδιο δρόμο των παραγόντων και κάνουν ζημιά που θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί λάθος όχι σκόπιμο αλλά κάκιστης εκτίμησης των καταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Spyros
    Kαι το είδα από το λινκ και διάβασα τα σχόλια.
    Θα μείνω σε μερικά απ΄ αυτά που επιβεβαιώνουν ότι έγραφα παραπάνω. Ο μέσος Έλληνας μπασκετμπολίστας πριν από μερικά χρόνια όταν άνοιγε το στόμα του έλεγε πράγματα που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ο σημερινός έχει ''ξύλινο λόγο πολιτικού'' ή ακόμη χειρότερα ''πολιτικάντη''. Συμφωνώ ότι κανείς δεν μπορεί να δουλεύει ανασφάλιστος αλλά αυτό πλέον είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες ανθρώπους που δούλευαν ή δουλεύουν για 500 ευρώ το μήνα. Και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι λάθος η στρατηγική και η επιλογή του χρόνου. Και σε ένα ακόμη σχόλιο που διάβασα... Οι παίκτες δεν κάνουν το παραμικρό για το θέμα της βίας που διώχνει ουσιαστικά το δυναμικό κοινό από τα γήπεδα, δεν τους απασχολούν τα έσοδα των ομάδων παρά μόνο τα δικά τους έσοδα και το κυριότερο από όλα: Οι περισσότεροι δεν παίζουν μπάσκετ γιατί το αγαπάνε. Παίζουν μπάσκετ γιατί έτσι έτυχε ή γιατί πίστεψαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους όπως κάποιοι άλλοι παλαιότερα.
    Τέλος πάντων κράτησα τη διεύθυνση και τις...φάτσες που τα λένε όλα αυτά για την ημέρα που οι ομάδες θα πουν ''απεργία εσείς lock out πληρωμών εμείς'' και τότε θα τα ξαναπούμε. Απεργία μιας εβδομάδας οι ομάδες θα την ανεχθούν. Θα γίνουν καλά και οι τραυματίες- άρρωστοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και εκεί θα αρχίσουν οι χοντρές πλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτο που διαβασα ότι τελικά η ΕΟΚ ορισε τελικά την διεξαγωγή των αγώνων της Α2 και εαν κάποια ομάδα δεν κατεβει στο γηπεδο θα μηδενιστεί ΄
    ισχύει;Aν ναι τελικα τι θα γινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 5
    Ηδη η ΕΟΚ όρισε παιχνίδια, διαιτητές και ανακοίνωσε ότι όποια ομάδα δεν κατέβει θα μηδενιστεί. Παράλληλα, τουλάχιστον μια ομάδα η Ολυμπιάδα Πατρών ανακοίνωσε ότι όποιος παίκτης της δεν κατέβει το Σάββατο αυτομάτως είναι εκτός ομάδας. Και θα ακολουθήσουν και άλλες...
    Η Α2 που υποτίθεται ότι ήταν το μεγάλο πρόβλημα του ΠΣΑΚ ή θα μετατραπεί σε τραγέλαφο και θα αλλοιωθεί όπως έγινε και στην απεργία του 1991 το πρωτάθλημα ή θα γίνει κανονικά.
    Τα ίδια θα γίνονταν και στην Α1 αλλά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν απόντες και τραυματίες και τους βόλεψε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς ματς...Διαφορετικά θα βλέπαμε και τη...συμπαράσταση των πρωτοκλασάτων παικτών στην απεργία γιατί δεν νομίζω ότι ένας παίκτης από τις δύο μεγάλες ομάδες να ρίσκαρε το συμβόλαιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Κουρούνα" μου συνέχισε...τα ξέρω αυτά και τα έχω σκεφτεί κι εγώ φυσικά!

    Όσο στηρίζω λογική Βασιλακόπουλου σε φιλοσοφικά ζητήματα [sic!],άλλο τόσο αναρωτιέμαι εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ. πώς θα συμπεριφερόταν απέναντι στον ΠΣΑΚ,πόσο μάλλον εάν δεν ήταν στην διοίκησή του ο ¨εχθρός¨ Λάζ.Παπαδόπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα με κάνεις τώρα να γράψω πράγματα που μετά πρέπει να πάω να....πλύνω τα χέρια μου. Διάβαζα κάτι δηλώσεις Βασιλακόπουλου πριν από λίγο και του έριξα σε όλα δίκιο. Ναι το ξέρω έχω πέσει χαμηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΟΥΡΟΥΝΑ: Στο περιοδικό δεν είναι μόνο 10 ατοφιοι μπασκετικοι δημοσιογραφοι. είναι και άλλοι που καλύπτουν μεχρι και κατηγοριες Γ΄ εθνικης και κάτω... ή είναι "μούφα" μπασκετικοι? για εξηγησε μην κάνουμε διασταλτικες ερμηνιες...

    ΣΠΥΡΟΣ: Είδα το βίντεο... του είχαν δώσει καρτέλα για να βλέπουν τι θα λένε? ανα ομάδες έλεγαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!

    ΚΟΥΡΟΥΝΑ: 500 ευρώ το μήνα?! Που ζεις κουρούνα μου? σε ασημένιο κλουβί? εδω μιλάμε για ανθρωπους που δουλέυουν για 350 ευρώ το μήνα ή μιλάς μονο για μπασκετμπολίστες και αν ναι ποιας κατηγορίας?
    Και δεν τα γράφεις...?! όλοι πλέον έχουν αντισυπτικά gel χωρις ξεβγασμα. Ειναι και της μόδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε νούμερο...τόσο (έχασα το μέτρημα)
    Εχεις απόλυτο δίκιο και είναι τεράστιο λάθος μου που περιόρισα τον αριθμό σε 10. Ειδικά από τη στιγμή που και τα υπόλοιπα παιδιά του περιοδικού αποδεδειγμένα αγαπούν το μπάσκετ. Ζητάω δημόσια συγνώμη αλλά εδώ σ' αυτό το καταραμένο μηχάνημα γράφω γρήγορα και χωρίς να σκέφτομαι!
    Οσο για το ποσό το είπα ενδεικτικά και δεν αναφερόμουν σε μπασκετμπολίστες αλλά σε απλούς, κανονικούς καθημερινούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή κουρούνα μπορεί κάποιος με σιγουριά να μας πει εαν τελικά θα γίνουνε ή όχι κανονικά αύριο τα παιχνίδια της Α2.Σε τι μ.....λο ζουμε ρε συ τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι ομάδες που ταξιδεύουν πάνε κανονικά στις πόλεις, η ΕΟΚ δεν έχει αναβάλλει την αγωνιστική και όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο...αντίπαλος. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι διαιτητές που θα πάνε στο γήπεδο. Ακούγεται ότι ορισμένες ομάδες για να μη ρισκάρουν πιθανότητα μηδενισμού ετοιμάζουν εφηβικές ομάδες...
    Ολα αυτά αποτελούν έγκυρο ρεπορτάζ κουρούνας από τα σπίτια με κόκκινα φωτάκια και Ουκρανές, Μολδαβές και λοιπές Ανατολικές υπαλλήλους στο εσωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αρχιζω με disclaimer. Δεν ειμαι πρωτοξαδερφος, ουτε καν γνωριζω προσωπικα οποιοδηποτε επαγγελματια μπασκετμπολιστα. Α, ουτε ειμαι εργατοπατερας(δε μενω καν στην ελλαδα τα τελευταια 2 χρονια).

    Δεν καταλαβαινω πως ζητατε να βαλουν πλατη οι μπασκετμπολιστες, επειδη δεν εχουν πχ βρει τηλεοπτικη στεγη οι ομαδες. Δουλεια τους ειναι; Ή μηπως εστω τους πεφτει λογος; Ειναι σα να λεμε, πουλαω γιαουρτια, αλλα επειδη δεν εκανα συμφωνια με μεγαλα σουπερμαρκετ ή δεν εκανα διαφημιση του προιοντος, θελω οι υπαλληλοι να δουλεουν ανασφαλιστοι και να νιαστουν για την προωθηση του γιαουρτιου. Για επαγγελματικο αθλητισμο μιλαμε και καποιοι πρεπει να ζησουν οικογενειες απο αυτο...

    Συμφωνω βεβαια για το ακαιρο της απεργιας και πως καποια απο τα αιτηματα απλα δεν υπαρχουν...

    Κεραυνοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Κεραυνόπουλε
    δεν μπορεί να αδιαφορείς αφού πουλάς γιαούρτια για τη συνολική κατάσταση της αγοράς γιαουρτιών. Γιατί όπως καταλαβαίνεις στο τέλος αντί να τα πουλάς ή θα τα πετάς (στα σκουπίδια) ή θα στα πετάνε. Σχολίασα μια δήλωση που μου έκανε κάκιστη εντύπωση. Οι παίκτες θέλουν και δίκαια να δουλεύουν και να πληρώνονται. Κανείς δεν θέλει να παίζουν τζάμπα, ούτε είναι δουλειά τους να κλείσουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Αλλά δεν θα αποφασίσουν και εκείνοι ποιό είναι το πρωτεύον πρόβλημα του χώρου. Ποιό είναι το δικό τους πρωτεύον πρόβλημα μπορούν να το αποφασίσουν. Αλλά όπως φαίνεται το κοινό καλό δεν τους απασχολεί και αυτό προσωπικά με ενοχλεί. Είναι σαν να λέω εγώ εχω μια φανταστική στήλη στο All Star αλλά τη διαβάζει ένας αναγνώστης. Δικό μου πρόβλημα είναι; Είναι και δικό μου γιατί στο τέλος του μήνα θέλω να πληρωθώ. Καλά για το άκαιρο δεν το συζητάμε. Επεσε η κυβέρνηση και είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Τα αιτήματα στην πλειοψηφία τους είναι λογικά. Αυτά με τους οκτώ έλληνες παίκτες και τα ρέστα είναι αστεία και δείχνουν ότι οι παίκτες δεν ξέρουν καν σε ποιά εποχή ζουν... Αλλά γενικά να σου πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει και αθλητή να λέει ’’εγ΄λω έφταιγα που έχασε η ομάδα μου σήμερα’’. Αν τον πάρεις τηλέφωνο μετά από ήττα σίγουρα θα φταίει κάποιος ή κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή